Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Jehovan todistajat, uutisia

Tutustu myös näihin sivuihin:

Johanneksen pojan kotisivut

* Etusivu
* Hakusivu
* Oppikysymykset
* Uutiset
* UutisarkistoJehovan todistajien lapset

Oikeuskomiteat

Karttaminen

Vuosi 1975, ennustelu

Verikysymys
 


Muita aiheita:

  16. lokakuuta alkavalla viikolla kokouksissa oli asiaa lahjoitusten tekemisestä sähköisesti
19.10.2017 Maaria ja Johanneksen poikaKuva: JW.ORG

Monissa maissa Jehovan todistajia valmennettiin tällä viikolla uudenlaiseen tapaan lahjoittaa Vartiotorniseuralle. Järjestö on luonut monta vaihtoehtoista tapaa. Lahjoituksia voi maksaa internetin kautta luotto- tai pankkikorteilla käyttäen JW.ORG:n uusia työkaluja. Lahjoitukset voi myös tehdä automaattisesti ohjelmoimalla järjestelmä viemään lahjoittajalta kuukausittain tietty summan rahaa.

Kokouksessa pidettiin noin 15 minuuttia kestävä ohjelma, jonka yksi osa oli opetusvideon katsominen. Tuo video katsottiin monissa maissa monilla kielillä, mutta ei Suomessa. Suomessa Vartiotorniseura ei saa kerätä rahaa internetin kautta, koska heillä ei ole rahankeräyslupaa. Suomalaisessa Työkirjassa tämä kokousohjelma esitellään näin:Lue Suomen Jehovan todistajien kokouksesta ja sen ohjelmasta täältä.

Tässä joitakin esimerkkejä muista maista ja muun kielisistä kokouksista:

Ennen videon katsomista on hyvä muistuttaa, mitä Jehovan todistajien tärkein viestintäkanava, Vartiotornilehti, on kirjoittanut rahankeräämisestä. Tämä kertoo "aika paljon".Videon voi katsoa tästä suomeksi tekstitettynä (suomenkielinen tekstitys: Maaria):Varmuuden vuoksi vielä pelkkä videon tekstitys tässä:

Jehovan kansa on anteliasta ja he haluavat antaa. He tekevät niin 2. Korinttilaiskirjeen 9:7 hengessä. "Tehköön kukin niin kuin hän on sydämessään päättänyt, ei vastahakoisesti eikä pakosta, sillä Jumala rakastaa iloista antajaa."

Yksi monista tavoista, joilla voimme osoittaa anteliasta henkeä, on rahalahjoitusten antaminen. Meille on tuttua antaa lahjoituksia laatikoihin, jotka on merkitty joko maailmanlaajuisen työn tai paikallisen seurakunnan tukemiseen. Äskettäin järjestö on tehnyt joitakin muutoksia, jotta lahjoittaminen onnistuisi verkossa. Jotkut ovat kysyneet, miten näitä uusia työkaluja käytetään.

Lahjoitussivulle pääsee suoraan JW Library -sovelluksesta tai JW.ORG -verkkosivuilta. Valitsemalla maan, jossa asut, näet lahjoitustavat, jotka siellä ovat käytettävissä. Eri maissa on käytettävissä erilaisia menetelmiä lahjoittamiseen.

Miten jotkut ovat alkaneet käyttää tätä uutta työkalua? Monissa maissa voimme lahjoittaa luotto- tai pankkikorteilla suoraan JW.ORG:ssa. Kuka tahansa voi tehdä lahjoituksia verkossa luomalla sinne tilin, jos heillä ei ole sitä ennestään. Tämä tekee lahjoittamisen todella helpoksi sekä sinulle että järjestölle.

Moni meistä noudattaa jo 1. Korinttilaisille 16:s:ssa mainittua raamatullista mallia laittaa viikoittain syrjään jotain omien mahdollisuuksien mukaan. Nyt voimme tehdä saman käyttämällä näiti uusia online-työkaluja. Voit asettaa automaattisen kuukausittaisen lahjoituksen.

   Tämä sisar kertoo:

Suurin haasteeni lahjoittamisessa oli muistaa laittaa lahjoitus lahjalaatikkoon. Yhtenä päivänä olin JW.ORG -sivustolla ja huomasin, että siellä pystyi lahjoittamaan suoraan verkossa ja mikä vielä parempaa, voin ohjelmoida tietyn lahjoituksen automaattisesti joka kuukausi. Saan joka kuukausi kuitin siitä, että lahjoitukseni on mennyt perille, ja se tekee minut erittäin onnelliseksi, koska voin auttaa Jehovaa joka kuukausi ja vielä näin helposti!

Tai ehkä haluaisimme mieluummin, että lahjoituksemme siirtyy sähköisesti suoraan tililtämme. Joissakin maissa voit siirtää varoja suoraan pankkitililtä haaratoimistoon. Voit käyttää pankkisi tarjoamia helppoja työkaluja lahjoituksen lähettämiseen.

   Tämä veli kertoo:

Voimme helposti mennä JW.ORG -verkkosivuille ja lahjoittaa verkossa suoraan tililtämme aivan kuten tekisit minkä tahansa muun tilisiirron.

Jotkut lahjoittavat mieluummin shekillä tai maksuosoituksella. Tietoa siitä, miten voit lähettää tällaisen lahjoituksen, löytyy myös JW.ORG:ssa.


   Tämä sisar kertoo:

Katselin joka kuukausi JW Broadcastingia ja näin kaikki asiat, joita tehdään ympäri maailman. Haluan tosiaankin näyttää arvostukseni tätä kovaa työtä kohtaan, jota veljet tekevät. En voi tehdä enää paljon fyysisesti, mutta voin kirjoittaa heille shekin osoittaakseni arvostusta.

Jotkut lahjoitusmenetelmät saattavat vaatia suunnittelua. Voimme testamentata varoja kuoleman sattuessa säätiön, henkivakuutuksen tai eläkejärjestelmän kautta. Elinaikanamme tai kuollessamme voimme myös lahjoittaa sijoitustodistuksia, osakkeita, joukkovelkakirjoja sekä myytäväksi kelpaavia kiinteistöjä.

   Tämä sisar kertoo:

Elämme aikoja, jolloin tapahtuu odottamattomia tapahtumia, juuri niin kuin Raamattu on ennalta kertonut. Joten me päätimme tehdä lahjoitussuunnitelmia, jotta aineellisella omaisuudellamme voidaan edistää Jehovan työtä.

   Tämä veli kertoo:

Jokainen meillä oleva arvokas asia on tullut Jehovalta. Tunnen olevani etuoikeutettu voidessani palauttaa Jehovalle sen, mitä olen alunperin häneltä saanut.

   Tämä sisar kertoo:

Luulen, että syvä ilo sydämessäni on siunaus Jehovalta.

On monia keinoja antaa Lahjoituksia. JW.ORG:ssa kerrotaan, mitä vaihtoehtoja on käytettävissä omassa maassasi. Kuitenkin jotkin lahjoitukset vaativat etukäteissuunnittelua ja lisätietoja. Jos sinulla on kysyttävää, voit ottaa yhteyttä paikalliseen haaratoimistoon. Voit vapaasti kysyä sinua askarruttavia asioita. Paikallinen haaratoimisto vastaa sähköpostitse muutaman päivän kuluessa. Voit myös soittaa suoraan haaratoimistoon verkkosivuilla mainittuun puhelinnumeroon.

Mutta entä jos haluamme jatkaa lahjoittamista tutuilla tavoilla tai emme ymmärrä, miten nämä uudet tavat toimivat? Uudet työkalut voivat olla alkuun vaikea ymmärtää. Voimme pyytää apua luotettavalta seurakunnan veljeltä tai sisarelta. Hän voi auttaa meitä hyödyntämään näitä työkaluja.

2. Mooseksen kirja 35:5: "Kerätkää keskuudestanne anti Jehovalle. Jokainen altissydäminen tuokoon sen anniksi Jehovalle, nimittäin kultaa ja hopeaa ja kuparia."

2. Mooseksn kirja 35:21: "Jokainen jonka sydän häntä kehotti, ja he toivat, jokainen jonka henki häntä kannusti, annin Jehovalle".

Ihan niin kuin israelilaiset tiesivät, mitä vaihtoehtoja heillä oli antaa Jehovalle, mekin haluamme tietää eri tapoja, joilla voimme tehdä lahjoituksia ja työkaluja, joita voimme käyttää. Käytä sinäkin hetki miettiäksesi eri vaihtoehtoja lahjoitusten tekemiseen. Käytä menetelmiä ja tapoja, jotka sopivat sinulle parhaiten. Haluammepa lahjoittaa millä tavalla hyvänsä, voimme olla varmoja, että lahjoituksemme edistävät puhdasta palvontaa ihan kuin Mooseksen aikoina. Annammepa aikaamme, energiaamme tai varojamme, tiedämme, että Jehova rakastaa iloista antajaa.

Erään USA:n seurakunnan kokous on katsottavissa tämän linkin kautta. Rahan lahjoittamis -ohjelma alkaa "aikajanalla" kohdasta 48:45. Ohjelmaan sisältyvä opetusvideo alkaa kohdasta 55:45 ja päättyy kohdassa 1:02:35. Koko lahjoitusohjelma päättyy kohdassa 1:03:51.
Kuvakaappaukset: Sähköisen lahjoittamisen opetusvideo/JW.ORG
 


Nigeriasta oli vuodettu kirje, joka koski tätä opetusvideoa. Tässä sen suomennos (käännös: Maaria):1. Lokakuuta 2017


KAIKILLE VANHIMMISTOILLE NIGERIASSA

Re: Paikalliset tarpeet viikkokokouksessa 16. – 22. lokakuuta

Rakkaat veljet:

Viikkokokouksessa 16–22 lokakuuta on 15 minuutin ohjelma paikallisten tarpeiden mukaan koskien lahjoituksia. Ohjelma sisältää videon lahjoitusten tekemisestä sähköisesti. Kerro tämän osan aikana seuraavat asiat seurakunnalle.

Korosta säännöllisyyden tärkeyttä lahjoittamisessa. Noin 20 vuotta vuoden 33 helluntain jälkeen apostoli Paavali muistuttaa Korintin seurakuntaa tarpeesta lahjoittaa. "Mitä nyt siihen keräykseen tulee, joka on pyhiä varten, niin tehkää tekin sillä tavoin, kuin määräsin Galatian seurakunnille." hän kirjoittaa. Sitten hän lisää neuvon: "Aina viikon ensimmäisenä päivänä pankoon kukin teistä kotonaan jotakin säästöön sen mukaan kuin hän menestyneekin, jottei keräyksiä tapahdu silloin kun saavun. Mutta kun tulen sinne, lähetän ne, jotka te kirjeitse hyväksytte, viemään huomaavaista lahjaanne Jerusalemiin." Ratkaisu siitä, kuinka paljon lahjoituksia annetaan näyttää riippuvan perheestä, rikkaasta tai köyhästä, koska se tapahtui omissa kodeissa" – 1. Korinttilaisille 16:1-3.

Paavalin ehdotusta lahjoittamisesta voidaan soveltaa seurakunnan jäseniin nykyäänkin. Miten? Avain on säännöllisyys. Jos seurakuntasi maksaa kokouspaikan tai valtakunnansalin vuokran ja ylläpitokustannukset kuukausittain, tarvitaan "ei niin suuria lahjoituksia, vaan rahan asettamista sivuun säännöllisesti joka viikko tai kuukausi Valtakunnan etujen hyväksi", kirjoittaa Perun haaratoimisto. Kuulostaako tämä ajatus hyvältä? Jopa lapsia voidaan opettaa arvostamaan, kuinka säännöllinen osallistuminen on osa heidän palvontaansa.

Me kaikki laitamme sivuun rahaa lasten koulumaksuja, ruokaa, vuokraa ja muita tarpeita varten. Kuinka paljon tärkeämpää on tehdä niin Valtakunnan etujen hyväksi. Hyödynnä joko sähköistä lahjoittamista tai lahjoita paikallisen Valtakunnansalin lahjalaatikkoon, kumpi tapa vain on sinulle itselle parempi. Säännöllisyys lahjoittamisessa auttaa meitä laittamaan tosi palvonnan ensi sijalle elämässämme.

Toivotamme Jehovan siunauksia ponnisteluillenne, olkaa vakuuttuneita kristillisestä rakkaudestamme, parhain terveisin,

Teksti: Maaria

Mitä Raamatussa sitten sanotaan lahjoittamisesta? Lainaukset Jehovan todistajien Uuden maailman käännöksestä heidän verkkosivuiltaan. Ensin kirjeessä mainittu raamatunkohta, 1. Korinttilaisille 16:1-3:

”1 Mitä nyt siihen keräykseen+ tulee, joka on pyhiä+ varten, niin tehkää tekin sillä tavoin, kuin määräsin Galatian seurakunnille.+ 2 Aina viikon ensimmäisenä päivänä pankoon kukin teistä kotonaan jotakin säästöön sen mukaan kuin hän menestyneekin, jottei keräyksiä tapahdu silloin kun saavun. 3 Mutta kun tulen sinne, lähetän ne, jotka te kirjeitse hyväksytte,+ viemään huomaavaista lahjaanne Jerusalemiin.”

Huomaa, että ensimmäisessä jakeessa puhutaan ”siitä keräyksestä”. Mitä keräystä tarkoitetaan? Lisätietoa saadaan ns. rinnakkaispaikkaviitteistä. +-merkin kohdalla on viittaus toiseen samasta aiheesta puhuvaan raamatunkohtaan. Mitä nämä paljastavat?

Roomalaisille 15:26:

”26 Sillä Makedoniassa ja Akhaiassa*+ olevat ovat nähneet hyväksi jakaa omastaan avustukseksi+ Jerusalemin pyhien köyhille.”

Apostolien teot 11:29:

”29 Niinpä nuo opetuslapset päättivät, kukin heistä varojensa mukaan,+ lähettää palveluksena avustusta+ Juudeassa asuville veljille

2. Korinttilaisille 8:14

”14 vaan että tasauksen avulla teidän ylijäämänne juuri nyt korvaisi heidän puutteensa, jotta heidän ylijäämänsä tulisi myös korvaamaan teidän puutteenne, niin että syntyisi tasaus.+

Ensinnäkin, missä kohtaa Raamatussa kerrotaan, miten varhaiskristityt huolehtivat seurakunnan kuluista? Kuten edellisistä raamatunkohdista näimme, niissä puhuttiin toisten veljien puutteesta ja heidän auttamisestaan. Toiseksi, tuo seurakunnille luettava kirje vaikuttaa mielestäni vahvasti rahankeräyskirjeeltä eikä siinä vain pyydetä rahaa, vaan jopa kuusi kertaa mainitaan, että rahaa pitää antaa säännöllisesti eikä vain silloin tällöin haluttaessa. Kehotetaan jopa lapsia lahjoittamaan järjestölle, mutta en koskaan yli 40 vuoden aikana Jehovan todistajien seurakunnassa kuullut, että olisi autettu jotakuta köyhää ihmistä. Kerran muistan erään pariskunnan pyytäneen vanhimmilta avustusta ja heitä pidettiin aivan törkeinä, että kehtaavatkin pyytää, Suomessa on sosiaaliturva, käyttäköön sitä.

Mitä Vartiotorni 1.7.2013 kirjoittaa asiasta artikkelissa ”Voiko uskontoihin luottaa? Raha”:

Miten varhaiskristityt huolehtivat seurakunnan kuluista?

Kukin antoi lahjoituksia ”niin kuin hän oli sydämessään päättänyt, ei vastahakoisesti eikä pakosta, sillä Jumala rakastaa iloista antajaa” (2. Korinttilaisille 9:7). Apostoli Paavali totesi: ”Yötä päivää työskennellen, jottemme olisi sälyttäneet kallista taakkaa kenellekään teistä, me saarnasimme teille Jumalan hyvää uutista.” (1. Tessalonikalaisille 2:9.) Paavali elätti itsensä evankelistana tekemällä telttoja (Apostolien teot 18:2, 3).

TOIMIVATKO JEHOVAN TODISTAJAT NÄIN?

Jehovan todistajat kokoontuvat yleensä valtakunnansaleiksi kutsutuissa vaatimattomissa tiloissa. Miten kulut hoidetaan? He eivät koskaan kerää kolehtia eivätkä lähetä rahankeräyskirjeitä. Sen sijaan ne, jotka arvostavat hengellistä opetusta, voivat huomaamatta panna haluamansa summan lahjoituksille tarkoitettuun laatikkoon valtakunnansalissa.

Miten uskontojen tulisi rahoittaa toimintansa?

Tämän lehden painaminen ja lähettäminen aiheuttavat tietenkin kustannuksia, mutta siinä ei koskaan julkaista kaupallisia mainoksia eikä pyydetä rahaa. Sen sijaan tärkeintä on Raamatun totuuden levittäminen.

Onko raha-asioiden hoito tällä tavoin mielestäsi Jeesuksen sanojen ja varhaiskristittyjen esimerkin mukaista?

Kerrataan lopuksi vielä Vartiotornilehden ajatus rahan keräämisestä:
  
Alkuperäinen Nigeriasta vuodettu englannkinkielinen kirje täällä.


 
Takaisin uutissivujen alkuun
Takaisin etusivulle

 Kotisivuohjelma: KompoZer  *  Kuvankäsittely: GIMP  *  Äänenkäsittely: Audacity