Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Jehovan todistajat, uutisia

Tutustu myös näihin sivuihin:

Johanneksen pojan kotisivut

* Etusivu
* Hakusivu
* Oppikysymykset
* Uutiset
* UutisarkistoJehovan todistajien lapset

Oikeuskomiteat

Karttaminen

Vuosi 1975, ennustelu

Verikysymys
 


Muita aiheita:

  Karttaminen Jehovan todistajien keskuudessa
30.10.2017 Maaria


Siirretäänpä Jehovan todistajien karttaminen päiväkotimaailmaan. Yksi lapsi uskoo joulupukkiin, toinen ei. Joulupukkiin uskova lapsi sanoo, ettei leiki tuon toisen kanssa. Mitä tapahtuu? Mitä aikuiset tekevät?

Päiväkodin opettajat ja johtohenkilön ovat hämmennyksissään. Ohjeet sanovat, että sitä joka ei usko, pitää rangaista. He kysyvät asiaa kaupungin johdolta. Sieltä tulee vastaus, että tuo epäuskoinen lapsi pitää erottaa päiväkodista. Hänen kanssaan ei saa olla tekemisissä edes päiväkodin ulkopuolella, koska hän ei usko joulupukkiin. Jos hän tulee kadulla vastaan, häntä ei saa tervehtiä, koska tervehtiessään on osallinen tuon lapsen ”epäuskon syntiin”. Perheenjäsenet eivät saa puhua lapsen kanssa joulusta ja heti kun mahdollista, on lapsen muutettava kotoa pois.

Kyllä, kärjistetty vertaus. Jopa lapsi ymmärtää, että tuo olisi hullua. Kuitenkin täsmälleen näin Jehovan todistajien keskuudessa toimitaan. Ymmärrän, ettei ihmisen kannata olla seurakunnassa, jos ei noudata sääntöjä. Se on kaikille osapuolille parempi niin. Mutta miksi ihmeessä sen pitää vaikuttaa ihmisen koko elämään, ei vain seurakuntaelämään?

Karttaminen ei ole yhdenkään ihmisen henkilökohtainen päätös, vaikka Jehovan todistajat niin väittävät. Se on tiukasti ylhäältäpäin laadittu sääntö, jota on pakko noudattaa. Jos et noudata, sinut erotetaan ja sinua aletaan karttaa. Tiedän, koska minut erotettiin tästä syystä. En suostunut karttamaan, joten potkut tuli, ei vain Jehovan todistajista, vaan koko entisestä elämästäni. Yhdessä päivässä koko elämäni mureni ja entiset ystäväni hylkäsivät minut siinä pelossa, että heille käy samoin. He nimenomaan pelkäävät, että joutuvat itse erotetuksi ja kartetuksi.

Miten Jehovan todistajien tiedottaja kehtaa valehdella, ettei karttamista ole:


Totuus ei tuo ”rauhaa, vaan miekan”, Vartiotorni lokakuu 2017, kpl. 19

Huomaa lause: ”meidän täytyy välttää normaalia kanssakäymistä erotetun perheenjäsenen kanssa.” Edes sähköpostia ei sallita, ei mitään, edes perheenjäsenen kanssa. Voit vain kuvitella, miten tätä vahditaan. Saat olla kuin agentti entisessä Itä-Saksassa, jos haluat pitää yhteyttä ainoaan lapseesi, joka sattuu olemaan erotettu.

Miksi ihmeessä sallimme yhteiskunnassa tällaista kiusaamista harjoittavan instituution olemassaolon? Milloin Jehovan todistajienkin allekirjoittamat uskonnollisten yhteisöjen eettiset periaatteet toteutuvat myös heillä ja ihminen oikeasti voi erota heistä menettämättä ihmisoikeuksiaan?Ketään ei voi tietenkään pakottaa olemaan tekemisissä jonkun kanssa, mutta miksi sitten Jehovan todistajat saavat rauhassa pakottaa jäseniään karttamisen uhalla karttamaan? Eihän näin voi olla! Tähän pitää puuttua.

Meitä entisiä Jehovan todistajia on paljon ja suurin osa meistä haluaisi olla oman perheensä tai lapsuutensa kavereiden kanssa tekemisissä. Veikkaanpa, että lähes kaikki Jehovan todistajatkin olisivat mielellään tekemisissä erotettujen perheenjäseniensä kanssa, jos he uskaltaisivat. Tämä on nimenomaan instituution agitoimaa järjestelmällistä entisten jäsenten kiusaamista. Milloin se loppuu? Kuka tekee jotain?
 


  
Lisätietoa karttamisesta täällä.


 
Takaisin uutissivujen alkuun
Takaisin etusivulle

 Kotisivuohjelma: KompoZer  *  Kuvankäsittely: GIMP  *  Äänenkäsittely: Audacity