Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Jehovan todistajat, uutisia

Tutustu myös näihin sivuihin:

Johanneksen pojan kotisivut

* Etusivu
* Hakusivu
* Oppikysymykset
* Uutiset
* UutisarkistoJehovan todistajien lapset

Oikeuskomiteat

Karttaminen

Vuosi 1975, ennustelu

Verikysymys
 


Muita aiheita:

  Täytyykö lasten kuunnella puheita ruumiskasoista?
10.11.2017 Johanneksen poikaKuva: Pixabay

Otsikon teksti voi tuntua provosoinnilta, mutta sitä se ei ole. Vartiotorniseura tarjoilee kaikenikäisille saman opetusmateriaalin, jota kokouksissa ja konventeissa kuunnellaan ja nykyisin katsotaan myös videoilta. Onko pieni lapsi oikea kohdeyleisö silloin, kun puheessa käsitellään yksityiskohtaisia kauheuksia esimerkiksi Harmagedonin sodasta?

Kaupallisilla elokuvilla ja televisio-ohjelmilla on käytössä ikärajat, jotka on tarkkaan harkittu sen mukaan, millaista sisältöä elokuvissa ja televisio-ohjelmissa on. Ikärajoja ei ole asetettu kenenkään kiusaksi. Ne on tehty suojelemaan lapsia ja nuoria sellaiselta aineistolta, joka voisi vaikuttaa haitallisesti ja josta voisi seurata ahdistusta ja mielenterveysongelmia.

Tässä on esitettynä ikärajasymbolit elokuviin ja televisio-ohjelmiin:Melkoinen osa Vartiotorniseuran tuottamasta materiaalista kuuluisi luokitella ikärajojen mukaan. Varsinkin "sisältää väkivaltaa" ja "voi aiheuttaa ahdistusta" -symboleja pitäisi käyttää. Mutta sitä ei tehdä. Suomessa uskonnon varjolla saa pelotella ja aiheuttaa pienille lapsille vaikka minkälaisia traumoja. Pienten lasten ei kuitenkaan pitäisi olla kuuntelemassa vahingollista materiaalia viikosta toiseen. Se vaikuttaa voimakkaan haitallisesti lapsen mieleen ja koko persoonallisuuteen.


Kuva: Pixabay

Tässä muistutuksena muutaman vuoden takainen ote Ciro Aulicinon erikoisesitelmästä (Aulicino ei ole hallintoelimessä, mutta on päätomiston kirjoitusosaston jäsen). Teksti on julkaistu aikaisemmin Veljesseuran sivuilla:

Yrittäkää kuvitella tämä ystävät, tämä kaamea kuva, pahojen ihmisten kuolleita ruumiita ja ruumiinosia makaa levällään maan pinnalla kaduilla, kujilla, niityillä ja rakennuksissa. Huomioikaa että Jumala tässä jakeessa kertoo, että kukaan ei sure eikä hautaa näitä kuolleita. Mitä tämä kertoo meille? Se osoittaa, että emme traumatisoidu tästä hänen suorittamastaan näiden yksilöiden joukkotuhosta. Ei, hänen jumalallinen pahojen teloituksensa ei ahdista meitä loppuelämämme ajan. Sen sijaan reagoimme siihen samoin kun häijy massamurhaaja teloitetaan. Miltä sinusta tuntuu, kun hän saa tuomionsa? No, tunnemme sisäistä tyydytystä. Suuttumuksemme on lepytetty. Kyllä, voiton tunne, kun viimeinkin Jehovan oikeus on toteutettu. Aids on lopetettu. Homot ovat poissa, homoseksuaalit tai lesbot, murhaajat, huumekeis... tuletko olemaan pahoillasi näiden ihmisten puolesta? Ehei! *naurahtaa*. Ja ne joita ei haittaa näiden eläminen ympärillään [epäselvää]. Ei. Miten Jehova hävittää kaikki nämä teloittamiensa ruumiit? Hesekiel 39 ja Ilmestys 19 (voitte katsoa nämä kun pääsette kotiin, meillä ei ole aikaa) kertovat että hän kutsuu villieläimensä ja lintunsa ahmimaan näiden lihaisat osat. Ruumiiden valtava määrä tulee olemaan kuitenkin paljon suurempi kuin mitä ne voivat kuluttaa, siksi Jehova tulee epäilemättä käyttämään hyvin tieteellisiä keinoja, ehkä antimateriaa, hajottamaan heidän mädäntyvät organisminsa.

Jos sinulla on pieniä lapsia, antaisitko lastesi katsoa ja kuunnella televisio-ohjelmaa, jossa on em. tekstin kaltaisia kauheuksia? Luuletko, että lapsesi näkisi painajaisia TV-ohjelman takia?

Miksi uskonnon varjolla saa tehdä tässä yhteiskunnassa sellaista, jota muuten ei hyväksyttäisi? Vastaus "koska täällä on uskonnonvapaus" on väärä, nimittäin missä näkyy pienen lapsen "uskonnonvapaus"? Eikö hänellä ole vapaus olla näkemättä ja kuulematta sellaisia kauheuksia, joita hänelle uskonyhteisön sisällä pakkosyötetään?
 


  
Ruumiskasapuhe Veljesseuran sivuilla.

Pitempi ote puheesta (englanniksi) täällä
.


 
Takaisin uutissivujen alkuun
Takaisin etusivulle

 Kotisivuohjelma: KompoZer  *  Kuvankäsittely: GIMP  *  Äänenkäsittely: Audacity