Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Jehovan todistajat, uutisia

Tutustu myös näihin sivuihin:

Johanneksen pojan kotisivut

* Etusivu
* Hakusivu
* Oppikysymykset
* Uutiset
* UutisarkistoJehovan todistajien lapset

Oikeuskomiteat

Karttaminen

Vuosi 1975, ennustelu

Verikysymys
 


Muita aiheita:

  Seura-lehdessä oli koko aukeaman juttu Venäjän Jehovan todistajista
01.12.2017 Johanneksen poikaKuva: Juha Metso / OtavamediaSeura-lehden otsikko on paljon puhuva: Venäläinen uskonkiristys. Jutussa kerrotaan, että Jehovan todistajia pakenee nyt Venäjältä, koska heitä siellä vainotaan. Suora lainaus lehdestä:

Vaino saa Jehovan todistajia pakenemaan Venäjältä. Heitä on tälläkin hetkellä Lappeenrannan Konnunsuon vastaanottokeskuksessa hakemassa turvapaikkaa. Leinonen arvioi, että Suomeen turvapaikanhakijoita on tullut kymmeniä, ja heitä on myös esimerkiksi Saksassa.

Mistä oikein on perimmältään kyse?

Syitä on varmasti useita. Seura kertoo, että Venäjän viranomaiset ovat syyttäneet Jehovan todistajien muun muassa hajottavan perheitä, ajavan ihmisiä itsemurhiin ja vaarantavan yleistä turvallisuutta kieltäytymällä verenluovutuksesta.Varmasti nuo asiat ovat vaikuttaneet viranomaisten jyrkkään linjaan. Suomessakin tiedetään hyvin Jehovan todistajien armoton karttamisoppi, joka hajottaa perheitä. Lopputuloksena on ollut täälläkin monia itsemurhia, kun Jehovan todistajien armottomat ohjeet ovat pakottaneet hylkäämään sukulaisiaan. Ja verikysymys on Suomessakin vaatinut kuolonuhreja, kuten UUT:n tekemä selvitys verituotteiden käyttökiellosta kertoo.

Mutta toki vainolle on muitakin syitä. Jehovan todistajien tiedottaja Veikko Leinonen viittaa siihen, että ortodoksikirkko on yksi syy vainoon. Tätä painotti myös Kansan uutisten tekemä juttu 05.05.2017:

Venäjän ortodoksikirkko vastustaa Jehovan todistajia, ja oikeuden päätöstä on pidetty merkkinä ortodoksikirkon vaikutusvallan kasvusta. Ortodoksikirkko kiistää vaikuttaneensa oikeudenkäyntiin, mutta kiellon puolesta on voimakkaasti puhunut Pyhän Tihonin ortodoksisen yliopiston professori Aleksandr Dvorkin, jolla on läheiset kytkökset kirkkoon.

Venäjällä kiistellään myös Jehovan todistajien Uuden Maailman raamatunkäännöksestä. Seura-lehti kertoo, että Suomen kautta Venäjälle vietyjen Raamattujen tapauksesta on käyty oikeutta vuoden 2016 alusta lähtien Viipurin kaupunginoikeudessa. Viime elokuussa oikeus päätti, että kyseinen raamatunkäännös edustaa laitonta ääriajattelua. Perusteluna oli muun muassa se, että Jehovan todistajien käännöksessä Herra-sanan sijasta käytetään Jehova-nimitystä ja Raamattua kutsutaan Pyhiksi kirjoituksiksi.Leinonen huomauttaa, että Venäjällä on paljon muutakin kirjallisuutta, jossa käytetään Jehova-nimitystä. Silti vain Jehovan todistajien Raamattu halutaan kieltää.

Seura-lehti kertoo, että Jehovan todistajat ovat kiellon jälkeen kokeneet kovia. Jehovan todistajien asunto ja valtakunnansali on poltettu. 80-vuotias Jehovan todistaja on hakattu sairaalakuntoon. Jehovan todistajia on painostettu eroamaan töistä ja kouluista. Lisäksi nyt on tekeillä laki, joka mahdollistaa Jehovan todistaja -perheiden lasten huostaanoton.

Ei siis ole ihme, jos Jehovan todistajia pakenee Venäjältä. Jutussa ei kerrottu, mitä kuuluu tällä hetkellä Venäjän haaratoimistokomitealle, joka käyttää ylintä valtaa Jehovan todistajien keskuudessa.
 


  
Seura-lehden internetsivut täällä.


 
Takaisin uutissivujen alkuun
Takaisin etusivulle

 Kotisivuohjelma: KompoZer  *  Kuvankäsittely: GIMP  *  Äänenkäsittely: Audacity