Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Jehovan todistajat, uutisia

Johanneksen pojan uutissivutTutustu myös näihin sivuihin:

Johanneksen pojan kotisivut

* Etusivu
* Hakusivu
* Oppikysymykset
* Uutiset
* UutisarkistoJehovan todistajien lapset

Oikeuskomiteat

Karttaminen

Vuosi 1975, ennustelu

Verikysymys
 


Muita aiheita:

  Pelottelu aseena
26.05.2018 Johanneksen poikaKuva: Jehovan todistajien musiikkivideo

Suomen mielenterveysseura kirjoittaa pelosta mm. näin:

Pelko on luonnollinen, selviytymistä tukeva tunne. Pelot saavat varautumaan vaaratilanteisiin, ja ne voivat kanavoitua varovaisuudeksi, vastuullisuudeksi ja viisaudeksi, joita arjessa tarvitaan.
- - -
Pelko on hankala tunne, eikä sitä ole helppoa kohdata. Jos pelkäävältä puuttuu riittäviä keinoja kanavoida tai käsitellä pelkoa, se voi olla helpompaa torjua ja työntää syrjään kuin kohdata sitä.

Wikipedia kertoo, mitä tarkoittaa pelottelu:

Pelottelu on toisten manipulointia pelkäävään mielentilaan. Pelottelua on kauhutarinoiden kertominen, yllättäminen ja huutaminen kovalla äänellä tai tahallaan tehty asioiden vääristeleminen huonompaan suuntaan.


Kuva: Jehovan todistajien musiikkivideo

Jehovan todistajien järjestö on aina käyttänyt pelottelua hallitakseen laumaansa. Järjestö pelottelee mm. demoneilla ja Harmagedonilla. Pelko on tehokas tapa ohjata laumaa toivottuun suuntaan.

Kesän 2018 konventeissa Jehovan todistajien järjestön työkalupakista löytyy luonnollisesti pelottelutyökalu. Nykyisin pelottelu on helpompaa, kun konventeissa on käytössä videot.


Kuva: Jehovan todistajien musiikkivideo
 

Nettiin on vuodettu yksi musiikkivideo, jossa käytetään pelottelua aseena. Musiikin ja videon avulla katselijoille luodaan mielikuvia tulevaisuudesta. Jehovan kansa on rynnäkkökiväärein varustettujen sotajoukkojen ympäröimä. Lopussa he katsovat ylös pilviin, jossa näkyy Jeesus Kristus sotajoukkojensa kanssa. Jeesus virittää jousen, jossa on tappava voima.


Kuva: Jehovan todistajien musiikkivideo

Jehovan todistajat ovat kritisoineet muita uskontoja siitä, että he vetoavat tunteisiin ennemmin kuin järkeen. Kuitenkin viime vuosina Jehovan todistajat ovat myös itse ottaneet tunneaseen käyttöönsä. Niin tässäkin vuodetussa videossa.

Vuoden 1986 heinäkuun 1. päivän Vartiotorni-lehdessä sivulla 25 todetaan näin:

Kun tutkimme huolellisesti Jeesuksen julkista saarnaamista, emme havaitse hänen käyttäneen hyväkseen tunteita. Vetosiko hän kuulijoihinsa esimerkiksi kuorojen ja laulun avulla?

Pidä mielessäsi tämä, kun katsot otteita konventtivideosta:Jehovan todistajille välitetään tunteiden kautta, että pian on tulossa vaino ja Harmagedonin sota, mutta Jeesus pelastaa armeijansa avulla Jehovan kansan. Tämä video toimii pelotteena siten, että nyt täytyy pysyä seurakunnan yhteydessä, tapahtuipa mitä tahansa. Harmagedon on taas kerran hyvin lähellä, aivan ovella tai nurkan takana. Miksi siis hypätä pois "pelastuksen arkista" juuri kun sitä tarvitaan. Näin saadan porukka pysymään vuosikymmenestä toiseen mukana Jehovan todistajien järjestön sisällä. Miksi hypätä pois toiminnasta juuri ennen ratkaisevaa hetkeä? Sehän tarkoittaisi varmaa tuhoa.

Mitä sanot, onko tämä tervettä opetusta konventeissa? Siellä videon voivat nähdä myös aivan pienet lapset. Miten he osaavat käsitellä omia pelkojaan, joita tämän videon katseleminen voi aiheuttaa? Miten vanhemmat selittävät heille, että sotilaiden hyökkäyksestä voi selviytyä? Osaavatko vanhemmat selittää? Osaavatko he perustella? Miksi maailman ihmiset tuhotaan, mutta Jehovan todistajia ei? Ovatko kaikki lasten koulukaverit niin pahoja, että heidät pitää tuhota? Näkeekö joku lapsi taas painajaisia tämän videon katsomisen jälkeen?
 

  
Katso video suoraan YouTubesta.

Katso musiikkivideo kokonaan täältä.


 
Takaisin uutissivujen alkuun
Takaisin etusivulle

 Kotisivuohjelma: KompoZer  *  Kuvankäsittely: GIMP  *  Äänenkäsittely: Audacity