Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Jehovan todistajat, uutisia

Johanneksen pojan uutissivutTutustu myös näihin sivuihin:

Johanneksen pojan kotisivut

* Etusivu
* Hakusivu
* Oppikysymykset
* Uutiset
* UutisarkistoJehovan todistajien lapset

Oikeuskomiteat

Karttaminen

Vuosi 1975, ennustelu

Verikysymys
 


Muita aiheita:

  Metro-lehti paljasti Jehovan todistajat: Poliisi käynnistää esitutkinnan vihapuheesta
08.07.2018 Maaria
Kuva: Metro

Stockholmsmässanilla järjestetyssä kokoontumisessa Jehovan todistajat esittivät homovastaisia elokuvia. Nyt poliisi on käynnistänyt esitutkinnan kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.


Jehovan todistajat esittivät sunnuntaina Stockholmsmässanilla Tukholmassa useita elokuvia. Yhdessä elokuvassa otetaan voimakas kanta HLBT-ihmisiin. Yleisöä tapahtumassa oli yhteensä noin 8000 ihmistä, mukana satoja lapsia.

Viranomainen, jonka tehtävänä on asettaa ikärajat elokuvien esittämiselle alle 15-vuotiaille lapsille sanoo, että tapahtuma täyttää kriteerit, joiden mukaan elokuville olisi pitänyt pyytää ikäraja.

Elokuvia ei kuitenkaan koskaan lähetetty viranomaisille, ja tapahtumasta tehtiinkin viikonloppuna ilmoitus poliisille. Poliisi vahvistaa, että he ovat aloittaneet esitutkinnan.


Kaksi rikosepäilyä

"Kyse on esitetyistä elokuvista. Tutkimme kahta epäilyä rikoksista. Sekä se, että elokuvat esitettiin alle 15-vuotiaille lapsille että epäily kiihottamisesta kansanryhmää vastaan elokuvassa, joka käsitteli HLBT-kysymyksiä", kertoo poliisin demokratia- ja viharikosryhmän tutkija Sara Isaksson.

Tällä hetkellä poliisi kerää todisteita ja tietoja siitä, mitä on tapahtunut. Poliisi haluaa muun muassa nähdä elokuvan HLBT-kysymyksistä.

"On otettava huomioon elokuvan sisältö ja nähtävä, onko niissä halveksuntaa homoseksuaaleja kohtaan", Sara Isaksson sanoo.

Viranomainen lähetti jo toukokuussa sähköpostia Tukholman poliisille, jossa he ilmaisivat epäilevänsä, että tapahtumien aikana rikotaan lakia. Sara Isaksson ei osaa vastata miksi poliisi ei reagoinut vihjeeseen.

"On vaikea sanoa, mitä  on tapahtunut," hän sanoo.

Tänä viikonloppuna Jehovan todistajilla on uusi kokous Malmössä. Siellä on sama ohjelma kuin Tukholmassa.


Voidaan siirtää pois Stockholmsmässanilta

Viimeisten neljän vuoden aikana Jehovan todistajat ovat pitäneet vuosittaiset tapaamisensa Stockholmsmässanilla, mutta viikonlopun tapahtumat saattavat olla viimeiset.

- Stockholmsmässanilla ei saa olla mitään toimintaa, joka on ristiriidassa lainsäädännön kanssa. On valitettavaa, jos näin on tapahtunut, sanoo Stockholms Stadshus AB:n varapuheenjohtaja Thomas Andersson.


Saavatko Jehovan todistajat jälleen kokoontua Stockholmsmässanilla?

- Emme hyväksy lain rikkomista tiloissamme. Seuraamme, mitä tutkimuksista paljastuu, sanoo Thomas Andersson.


Jehovan todistajat

Yli kahdeksan miljoonaa jäsentä maailmanlaajuisesti.
Ruotsissa on noin 22 000 aktiivista jäsentä 310 seurakunnassa.

Ainoa uskonnollinen yhteisö, jolta on evätty valtion tuet. Jehovan todistajat kieltäytyivät vuonna 2017, kun valtio pyysi heitä ottamaan lievemmän kannan alaikäisten verensiirtoihin.


 

  
Alkuperäiset Metro-lehden internetsivut täällä.


 
Takaisin uutissivujen alkuun
Takaisin etusivulle

 Kotisivuohjelma: KompoZer  *  Kuvankäsittely: GIMP  *  Äänenkäsittely: Audacity