Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Jehovan todistajat, uutisia

Johanneksen poika - Uutisia Jehovan todistajista ja Vartiotorniseurasta
 
Johanneksen pojan kotisivut

Linkkejä


Vuosikatsaukset
 
Lisää linkkejä
Sivupalkin kuvat: JW.ORG ja Google Earth
 Onko Vartiotorniseura käyttänyt kymmenien vuosien ajan väärin sanaa "pian"?
15.01.2019 Johanneksen poika


Jehovan todistajat ovat ennustaneet vuosikymmenien ajan, että ”pian” Jumala tuhoaa tämän pahan maailman, ja sen jälkeen alkaa paratiisin rakentaminen. Mitä tarkoittaa sana ”pian”?

Sanan ”pian” synonyymeja ovat mm. joutuin, pikimmiten, heti, nopeasti, silmänräpäyksessä, äkkiä, tuossa tuokiossa, hetkessä ja yhtäkkiä.

Mikään näistä sanoista ei tarkoita aikamäärää, joka kestää kymmeniä vuosia.

Tässä jutussa luetellaan lainauksia Jehovan todistajien julkaisemista Vartiotorni-lehdistä vuosilta 1950 – 2018, siis lähes seitsemänkymmenen vuoden ajalta. - Kuva: Vartiotorniseura.

Lukija voi tehdä itse päätelmiä siitä, ovatko nämä lukuisat lainaukset ”luotettavia” tietoja vai perusteetonta ja väärää ennustelua. Useimmissa lainauksissa on mukana sana "pian", joissakin puhutaan myös siitä, että "aika on lyhyt" ja "loppu on tullut lähelle".

Jehovan todistajat ovat maailmanlaajuisesti tunnettuja nimenomaan siitä, että yksi heidän pääopetuksestaan on "maailman lopun" julistaminen ja siitä ennustaminen. Termit ovat jonkin verran muuttuneet. On puhuttu "maailman lopusta", asiainjärjestelmän päättymisestä ja uuden suomenkielisen käännöksen julkaisemisen jälkeen puhutaan "aikakauden päättymisestä". Tässä on Matteuksen 24:3 eri Raamatuista lainattuna:
 
Kirkkoraamattu 1938: - - milloin se tapahtuu, ja mikä on sinun tulemuksesi ja maailman lopun merkki?"

Uusi testamentti nykysuomeksi 1972: - - milloin tämä tapahtuu. Mikä on se merkki, josta tiedämme, että sinä tulet ja että tämä maailmanaika on lopussa?"

Kirkkoraamattu 1992: - - milloin se kaikki tapahtuu. Mikä on merkkinä sinun tulostasi ja tämän maailman lopusta?"

Uuden Maailman käännös 1995:  – – milloin nämä tapahtuvat, ja mikä tulee olemaan sinun läsnäolosi ja asiainjärjestelmän päättymisen tunnusmerkki?”


Uuden Maailman käännös 2018:  – – milloin nämä tapahtuvat ja mikä on merkkinä sinun läsnäolostasi ja siitä, että tämä aikakausi on päättymässä.”

Mainittakoon, että tällä hetkellä Jehovan todistajat eivät kerro mitään tarkkaa vuotta, milloin Harmagedon, Suuri ahdistus tai "asiainjärjestelmän" päättyminen alkaa. He kertovat vain vuodesta toiseen, että katastrofi on aivan pian tulossa, ihan "nurkan takana". Ellei sitten lasketa mukaan vuoden 2034 suhteen esitettyjä ajatuksia.

Huomautus:

Lähdeviitteissä w50 1/6 s. 171-172 kpl 29 tarkoittaa seuraavaa:
Vartiotorni-lehti 1. kesäkuuta 1950, sivut 171 ja 172, kappale 29.

Voit etsiä itse aineistoa Vartiotornin Verkkokirjastosta.


Ensimmäisessä esimerkissä kerrotaan, että "aika on lyhyt" ja "Saatanakin tietää sen".

*** w50 1/6 s. 171-172 kpl 29 Ketkä osallistuvat lopulliseen todistamiseen? ***

Osallistu nyt lopputodistuksen antamisen ihanaan aarteeseen, jotta voisit ravita itseäsi voiton hedelmillä. Aika on lyhyt – Saatanakin tietää sen! (Ilm. 12:12)
- - -
Aika, mikä erottaa meidät Harmagedonista, tuntuu hauskojen päivien nopealta virtaamiselta sen rakkauden tähden, mikä meillä on Jumalaan ja hänen Kuninkaaseensa ja Valtakunnan työhön.
- - -
Perkele käyttää jäljellä olevaa lyhyttä aikaa kuin villi, raivoava, ulvova jalopeura koettaen näyttää toteen väitteensä; meidän tulee käyttää aikamme yhtä innokkaasti hyvän puolesta, kuin hän käyttää aikansa pahan hyväksi.


Toisessa lainauksessa puhutaan "pikaisesta lopusta".

*** w51 15/11 s. 343 kpl 17 Luottavaisina lopun edessä ***

Me voimme näin ollen käydä luottavaisina kohtaamaan tämän maailman pikaista loppua. Me olemme varmoja sen loppumisesta, niinkuin Nooakin oli varma noiden jumalattomien muinaisen maailman pikaisesta päättymisestä, koska Jehova Jumala oli sanonut hänelle sen.
- - -
Koska me näemme vuodesta 1914 lähtien kaikkien niiden merkin piirteitten täyttyneen, mitkä ilmaisevat täydellisen lopun ja mitkä Jeesus kuvaili meille ennustuksessaan, niin meillä on täysi luottamus siihen, että Pietarin sanat soveltuvat nyt lopullisesti ja täydellisyydessään. (Matt. 24:3–14) Tämän maailman kaikkien asiain täydellinen loppu on tullut lähelle, ja jäljelläoleva aika on nyt mitä kallisarvoisin.


*** w52 1/12 s. 365 kpl 25 Jehova – vahva turva nykyään ***

Ahdistuksen suurin aika tulee pian tälle nykyiselle asiainjärjestelmälle, mutta me tiedämme Jehovan olevan kanssamme. Meidän ei tarvitse sentähden pelätä. Hän on meidän turvamme. Samoin kuin ei mikään kaikkeudessa voi häiritä Jehovan rauhaa, tyyneyttä ja levollisuutta, koska hän on Aikakausien Kallio, niin mekin turvaamme häneen ja olemme suojassa, ei ainoastaan nyt, vaan ikuisesti.

*** w55 15/1 s. 25-26 kpl 2 Vapaus pelosta vuonna 1955 ***

Eikä Jumalan omassa Sanassa ole myöskään hyviä uutisia tälle maailmalle, vaan ainoastaan tuomio ja Jumalan koston toimeenpano jumalattomille. Jehovaa pelkäävä ”mies” tietää jo tämän, eikä maailman tapahtumien kulku eikä tälle maailmalle kehittymässä oleva huonoenteinen tulevaisuus häiritse häntä sentähden lainkaan. Hän tietää Jumalan ennustuksista, että tämän Saatanan alaisuudessa olevan maailman täytyy loppua pian tämän ”lopun ajan” huippukohdassa ja että sitä seuraa kaikkea hyvää tarjoava loistava uusi maailma.

*** w57 15/1 s. 40 kpl 6 Palveluksen avulla saadut siunaukset ***

Herra Jeesus oli onnellinen tietäessään tällaisen loistavan ajan tulevan, ja apostolit lohduttivat veljiä samassa varmassa Jumalan lupauksessa. Valtakunta on nyt tullut. Saatanallinen jumalaton vanha maailma on loppumaisillaan. Jehova Jumala hävittää hyvin pian jumalattomat viholliset, ja sitten ei ole enää epävanhurskautta, syntiä eikä kuolemaa. Jehova ja Kristus Jeesus ovat antaneet meille todisteet teoistaan, että he ovat työskennelleet tämän kansan kanssa, puhdistaneet ja siunanneet sitä.

*** w57 15/8 s. 382 Elossa uudelle maailmalle kuollut vanhalle maailmalle ***

Tässä vanhassa maailmassa ei ole totisesti mitään tosi arvokasta, vai onko? Aika on kovin lyhyt. ”Me vietämme vuotemme kuin kerrotun tarinan.” (Ps. 90:9, KJ) Vuotemme ovat kovin harvat – seitsemänkymmentä – ja pian menneet. Tämä vanha maailma on täynnä itsekkyyttä, petosta, valheita, ulkokultaisuutta, pahuutta, väkivaltaa, saastaa, sairautta ja – lopuksi kuolemaa. Miksi et tekisi siitä loppua nyt ja tulisi ’kuolleeksi’ sille ja ’eläisi’ Jumalan uudelle maailmalle? Etkö luule olevan parempi viettää ne muutamat vuodet, mikä sinulla on, Jumalan uutta vanhurskasta maailmaa varten ja antaa tämän maailman mennä menojaan?

*** w61 1/4 s. 152 kpl 12 Pysykää valveilla valkeuden lapsina ***

Se tosiasia, että vanhalle asiainjärjestelmälle myönnetty rajoitettu aika loppuu pian, estää meitä siirtämästä rajattomasti tuonnemmaksi tämän elämää antavan tiedon hankkimista. Nyt on aika oppia Jumalan päätökset maahan nähden ja mitä hän vaatii meiltä.

Seuraavassa lainauksessa kerrotaan, että vuoden 1914 "sukupolvi" ei häviä, ennen kuin "loppu" tulee.

*** w68 1/8 s. 342 kpl 7 Ajan ymmärtäminen auttaa tosi palvojia ***

Ja se seikka, että ”lopun aika” oli alkanut, merkitsi sitä, että Jumalan valtakunta oli perustettu taivaissa Kristuksen alaisuuteen.
- - -
Ja miten rohkaisevaa tämä onkaan tosi palvojille nykyään, sillä me tiedämme, että vuoden 1967 syksyllä oli kulunut 53 vuotta siitä, kun ”viimeiset päivät” alkoivat ja ”pakanain ajat” päättyivät! Se merkitsee, että tämän pahan asiainjärjestelmän loppu tulee hyvin pian. Kuten Jeesus sanoi, loppu tulee saman sukupolven aikana, joka näki ”viimeisten päivien” alun vuonna 1914. – Matt. 24:34.


*** w68 1/8 s. 350 kpl 8 Jäljellä olevan ajan viisas käyttö ***

Merkitseekö tämä sitä, että vuosi 1975 tuo Harmagedonin taistelun? Kukaan ei voi varmuudella sanoa, mitä jokin nimenomainen vuosi tuo tullessaan. Jeesus sanoi: ”Siitä päivästä tai hetkestä ei tiedä kukaan.” (Mark. 13:32) Jumalan palvelijoille riittää, kun he varmasti tietävät, että tämän Saatanan alaisen järjestelmän aika on kulumassa nopeasti loppuun. Kuinka tyhmä ihminen olisikaan, jollei hän olisi hereillä ja valpas jäljellä olevan rajoitetun ajan suhteen, pian toteutuvien maata järkyttävien tapahtumien suhteen ja pelastuksekseen työskentelemisen suhteen!

Tässä seuraavassa lainauksessa yritettiin heittää romukoppaan se ajatus, että "siitä päivästä ja hetkestä ei tiedä kukaan, ei myöskään Poika, vaan Isä yksin".

*** w68 1/11 s. 495 kpl 35 Miksi odotat vuotta 1975? ***

Yksi seikka on ehdottoman varma: täyttyneillä Raamatun ennustuksilla vahvistettu Raamatun ajanlasku osoittaa, että ihmisen olemassaolon 6000 vuotta täyttyy pian, tosiaan tämän sukupolven aikana! (Matt. 24:34) Nyt ei sen tähden ole aika olla välinpitämätön eikä itsetyytyväinen. Nyt ei ole aika leikitellä Jeesuksen sanoilla, että ”siitä päivästä ja hetkestä ei tiedä kukaan, eivät taivasten enkelit, eikä myöskään Poika, vaan Isä yksin”. (Matt. 24:36) Nyt on päinvastoin aika, jolloin pitäisi olla vankasti tietoinen siitä, että tämän asiainjärjestelmän loppu on nopeasti tulossa väkivaltaiseen loppuunsa. Älä tee erehdystä, riittää kun Isä itse tietää sekä ”päivän että hetken”!

*** w70 15/8 s. 378 kpl 25 Pysykää ’uskossa terveinä’ ***

Hyvin pian tulee väärän uskonnon maailmanmahti, Suuri Babylon, tuhoisaan loppuunsa. (Ilm. 17:16–18:8) Kristittyjen ei tarvitse odottaa kauan sen jälkeen ”Jumalan, Kaikkivaltiaan, suuren päivän sotaa”, Harmagedonia, jolloin ”maan kuninkaat ja ylimykset ja sotapäälliköt ja rikkaat ja väkevät” sekä muut Jumalan valtakunnan vastustajat turhaan etsivät suojaa häneltä, ”joka valtaistuimella istuu [Jehova Jumalalta], ja Karitsan [Jeesuksen Kristuksen] vihalta”. Jumalattomat joutuvat silloin murskaavaan häviöön toivottomassa taistelussaan ”kuningasten Kuninkaan ja herrain Herran” Jeesuksen Kristuksen kanssa, joka ratsastaa kuvaannollisella valkoisella hevosella heistä saamaansa varmaan ja ikuiseen voittoon. (Ilm. 16:14, 16, Um; 6:15–17; 19:11–21) Seuraavaksi tapahtuu viivyttelemättä kauan odotettu Saatanan ja hänen demoniensa syvyyteen heittäminen. – Ilm. 20:1–3.

*** w71 1/2 s. 65 kpl 33 Maailmanlaajuisen todistamisen loppu lähenee ***

Kun Jumalan sota Harmagedonissa alkaa hävittää kaikkia noita viholliskansoja, niin maailmanlaajuinen todistaminen on täyttänyt tarkoituksensa. Se loppuu, niin kuin Jeesus Kristus ennusti sanoen: ”Tämä valtakunnan evankeliumi pitää saarnattaman kaikessa maailmassa, todistukseksi kaikille kansoille; ja sitten tulee loppu.” (Matt. 24:14) ”Sitä ennen pitää evankeliumi saarnattaman kaikille kansoille.” (Mark. 13:10)
- - -
Kun se tulee pian, niin mistä se tapaa meidät? Kääntymättömien kansojen puolelleko asettuneina? Vai asennoituneina Jehova Jumalan voittamattoman valtakunnan puolelle, joka on hänen Poikansa Jeesuksen Kristuksen käsissä? Meidän kunkin on nyt tehtävä ratkaisu ennen kuin maailmanlaajuisen todistamisen loppu tulee Jumalan tahdon mukaan.


*** w71 15/5 s. 237 kpl 25 Uskomme koetuksen kestäminen ***

Me olemme nyt Jumalan vanhurskaan uuden asiainjärjestelmän ovella. (2. Piet. 3:13) Miten lähellä tämän järjestelmän loppu onkaan! Nyt ei ole sen tähden aikaa lykätä tuonnemmaksi tai laiminlyödä Jumalan tahdon tekemistä. Meidän täytyy turvata Jehovaan ja tehdä rohkeasti mitä hän käskee. Me voimme nyt hyvin pian odottaa Saatanan aiheuttavan kaiken käsittävässä loppuhyökkäyksessään Jumalan kansaa vastaan suunnattomia koetuksia meille.

*** w72 15/1 s. 28 Mikä on Jumalan tahto sinuun nähden? ***

Mutta onneksi Raamattu paljastaa myös, että synnin ja tottelemattomuuden kuusituhatta vuotta lähenevät loppuaan, ja siksi on toiveikkaasti odotettavissa, että pian sekä maan että siinä olevan ihmiskunnan tila muuttuu suuresti. Olet varmasti yhtä mieltä siitä, että sen, mitä tämä merkitsee meille, pitäisi erityisesti kiinnostaa meitä.

*** w77 15/7 s. 322 kpl 2 Mikä on sinun turvasi? – kotisiko? – pankkitilisikö? – työsikö? ***

Mutta me emme ole vielä Jehovan uudessa järjestyksessä. Me elämme yhä nykyisessä pahassa asiainjärjestelmässä. Ja se on nopeasti lähestymässä loppuaan. Sen loppu tulee pian, kun se törmää vastakkain Jumalan kanssa tulevassa ”suuressa ahdistuksessa”. (Matt. 24:21)

*** w79 15/6 s. 29 ”Älkäämme. . . enää nukkuko niin kuin muut” ***

Muista, että Paavali varoitti Tessalonikan kristittyjä, että tämän järjestelmän loppu yllättäisi monet niin kuin varas yöllä. (1. Tess. 5:4; Matt. 24:43, 33)
- - -
Jumalan perustettu valtakunta hallitsee aktiivisesti; tätä pahaa asiainjärjestelmää kohtaa hyvin pian pysyvä tuho; ja meidän oma kohtalomme on vaakalaudalla. – 1. Tim. 4:16.


*** w80 15/4 s. 13 kpl 20 Jumalan hallitus – ihmiskunnan ainoa toivo ***

Tätä sanomaa Jehovan todistajat ovat julistaneet kautta maailman Jeesuksen ennustuksen mukaisesti: ”Tämä valtakunnan hyvä uutinen tullaan saarnaamaan koko asutussa maassa todistukseksi kaikille kansoille, ja sitten tulee loppu.” (Matt. 24:14) Niin, pian kaikista ihmishallituksista tehdään loppu, sillä ne eivät ole tyydyttäneet ihmisten tarpeita. Se merkitsee vanhurskaan uuden järjestelmän alkua taivaallisen Kuninkaan, Jeesuksen Kristuksen, ja hänen hallitsijatovereittensa johdon ja valvonnan alaisuudessa.

*** w81 15/9 s. 15 Onnettomuuksia joita Aamos auttaa ymmärtämään paremmin ***

Meillä on totisesti syytä noudattaa Jeesuksen varoitusta valppaana olemisesta eikä uppoutua ylelliseen elämäntapaan, niin kuin israelilaiset Aamoksen aikana. Todisteet osoittavat, että nykyisen pahan asiainjärjestelmän ”loppu” on tuleva pian. Meidän pitäisi siis ’pysyä valveilla’. – Matt. 24:14, 36–44; Aam. 5:14.

*** w81 15/10 s. 7 Mikä on oleva valtataistelun lopputulos? ***

Näiden profetioitten nykyinen täyttymys osoittaa, että me elämme nyt ”lopun aikaa”. Pian Kristus saattaa loppuunsa kommunistisen ”Pohjan kuninkaan” ja ei-kommunistisen ”Etelän kuninkaan”. Valtaistuimella istuva kuningas Jeesus Kristus ’lyö’ heidät ja kaikki muut poliittiset kansat ”terävällä pitkällä miekalla”, ja ”hän on paimentava niiden ihmisiä rautasauvalla”. (Ilm. 19:11–21)

*** w82 15/4 s. 7 ”Maailman loppua” on aihetta toivoa ***

Jehovan todistajat eivät ole suinkaan ”tuomion julistajia”, vaan he kaiuttavat suurenmoisinta uutista, nimittäin sitä, että Jumalan valtakunta ryhtyy pian hallitsemaan maata. He täyttävät Jeesuksen profeetallisia sanoja: ”Ja tämä valtakunnan hyvä uutinen tullaan saarnaamaan koko asutussa maassa todistukseksi kaikille kansoille, ja sitten tulee loppu [telos].” (Matteus 24:14) ”Loppu” merkitsee nykyisen pahan asiainjärjestelmän tuhoa, epäoikeudenmukaisuuden, sorron, väkivallan, sotien, nälänhädän ja sairauksien loppumista – niin, kärsimysten ja jopa kuoleman loppumista! – Ilmestys 21:1–5.

*** w82 15/4 s. 11 kpl 3 ”Rauha ja turvallisuus!” – sitten ”äkillinen tuho” ***

Jeesus ennusti, että jotkut niistä, jotka olivat elossa ”viimeisten päivien” alkaessa, näkisivät elossa olevina tämän järjestelmän lopun. Siitä, kun vuoden 1914 ”sukupolvi” näki näiden vaikeuksien alun, on jo kulunut yli 67 vuotta. (Matteus 24:34) Siten tämän ”nurjan ja kieroutuneen sukupolven” aika on melkein loppuun kulunut. (Filippiläisille 2:15) Pian me saatamme olla niiden monien Raamatun profetioitten täyttymyksen silminnäkijöitä, jotka liittyvät tämän ’maailman häviämiseen’. (1. Johannes 2:17)

*** w83 15/4 s. 21 kpl 9 Aseistautuneina taisteluun pahoja henkiä vastaan ***

Meidän täytyy uskoa aidosti Jumalan tulevaan uuteen järjestelmään eikä odottaa tämän vanhan järjestelmän tyydyttävän halujamme. Älä koskaan unohda sitä, että se loppuu pian kaikkine rikkauksineen. – 1. Johannes 2:17; Hesekiel 7:19.


*** w84 15/6 s. 19 kpl 17 Jumalan yhdistynyt ”väkevä kansa” täyttää maan ***

Nykyajan ihmisille viedään totuuden ”pehmeitä” vesiä heidän kannustamisekseen kääntymään Jehovan puoleen. Mutta pian koittaa päivä, jolloin sanoma muuttuu ”kovaksi”. Se ilmoittaa, että pian koko tämä saatanallinen järjestelmä loppuu. Pehmeät totuuden vedet jäätyvät koviksi totuuden rakeiksi. Nämä viimeiset tuomiosanomat ovat niin voimakkaita, että niitä verrataan ”suureen raesateeseen, jossa jokainen rae painaa noin talentin”, ne ovat siis suunnattoman suuria. Siksi Ilmestyksen 16:21 sanoo: ”Vitsaus oli tavattoman suuri.”

*** w84 15/7 s. 6 Tunnistatko tunnusmerkin? ***

Eräs Jeesuksen esittämän tunnusmerkin huomattava piirre oli kuitenkin seuraava: ”Tämä valtakunnan hyvä uutinen tullaan saarnaamaan koko asutussa maassa todistukseksi kaikille kansoille, ja sitten tulee loppu.” (Matteus 24:14) Tuo hyvä uutinen on se, että Jumalan valtakunta on vuodesta 1914 lähtien hallinnut taivaasta käsin! Pian se tuhoaa Saatanan järjestelmän ja alkaa ratkoa ongelmia, jotka johtuvat maailmanlaajuisista sodista, nälänhädästä, maanjäristyksistä, pelosta, sairauksista ja rikollisuudesta.

*** w85 15/1 s. 16 kpl 3 Hallitus joka toteuttaa sen mihin ihminen ei pysty ***

Se mitä tapahtuu nykyään maailman näyttämöllä, todistaa selvästi, että tämä asiainjärjestelmä on tosiaan 2. Timoteuksen kirjeen 3. luvussa ennustettujen ”viimeisten päivien” loppuosassa. Jehova murskaa pian tämän järjestelmän olemattomiin ja tekee sen johtajan, Saatana Panettelijan, toimintakyvyttömäksi. Sen jälkeen maan päälle tulee kokonaan uusi asiainjärjestelmä.

*** w85 15/6 s. 22 kpl 4 ”Jäljellä oleva aika on supistunut” ***

Onneksi kiertotähti Maan ja ihmiskunnan Luoja hävittää pian tämän pahan, itseään tuhoavan järjestelmän. Sen aika on lyhyt, koska ”Herran suuri päivä” on lähellä! (Sefanja 1:14–18) On kuitenkin lohduttavaa tietää, että tuona nopeasti lähestyvänä tilinteon päivänä ”Herra varjelee kaikkia, jotka häntä rakastavat, mutta kaikki jumalattomat hän hukuttaa”! – Psalmit 145:20.

*** w87 15/5 s. 18 kpl 20 Vihdoinkin rauha – kun Jumala puhuu! ***

Pian koittaa siis Jumalan aika saattaa tämä väkivaltainen, hajoava maailmanjärjestelmä loppuunsa.

*** w87 15/12 s. 6 Vaikuttavatko enkelit sinun elämääsi? ***

Meille kerrotaan, että pian, kun Jumala saattaa koko nykyisen jumalattoman asiainjärjestelmän loppuunsa, enkeleitä käytetään jälleen teloittajina. ”Ihmisen Poika lähettää enkelinsä, ja he keräävät hänen valtakunnastaan kaiken, mikä aiheuttaa kompastumista, ja ne, jotka tekevät laittomuutta, ja heittävät heidät tuliseen pätsiin.” – Matteus 13:41, 42.

*** w89 15/2 s. 13 kpl 16 Oikeutta kaikille Jumalan määräämän tuomarin kautta ***

Sodat, nälänhätä, maanjäristykset ja muu ahdinko, jota on esiintynyt kaikkialla maailmassa ensimmäisestä maailmansodasta lähtien, vahvistavat sen, että Jeesuksen profetia täyttyy parhaillaan ja että pian ”tulee loppu”. (Matteus 24:3–14)

*** w89 15/8 s. 6 Rikollisuuden loppu on nyt lähellä! ***

Rikollisuuden loppumisen aika on todellakin nyt hyvin lähellä, sillä me lähestymme sitä aikaa, jolloin alkuperäinen rikollinen, Saatana Panettelija, sidotaan ja heitetään syvyyteen. (Ilmestys 20:1–3) On todella sykähdyttävää tietää, että rikollisuuden pelko sekä rikosten uhrien kärsimykset tulevat pian kuulumaan menneisyyteen!

*** w90 1/2 s. 20 kpl 24 Jumalan tuomio ”laittomuuden ihmistä” vastaan ***

Laittomuuden ihmisen, sekä kaiken väärän uskonnon, tulinen loppu lähestyy nopeasti, kun nämä poliittiset ainekset, joille ne ovat esiintyneet porttona, kääntyvät niitä vastaan: ”Nämä tulevat vihaamaan porttoa ja riisuvat hänet paljaaksi ja alastomaksi ja syövät hänen lihansa ja polttavat hänet kokonaan tulella.” (Ilmestys 17:16) Koska sellaiset maailmaa ravisuttavat tapahtumat ovat pian edessä, Jumalan palvelijoiden täytyy tehdä ne tunnetuiksi toisille.

*** w90 1/4 s. 25 Luottavaisina viimeisinä päivinä ***

Niin ollen kun Jeesuksen opetuslapset näkevät tunnusmerkin monien eri piirteitten täyttyvän, heidän tulisi ymmärtää, että asiainjärjestelmän loppu on lähellä ja että Jumalan valtakunta pyyhkäisee pian pois kaiken pahuuden. Loppu tulee itse asiassa niiden ihmisten elinaikana, jotka näkevät kaikkien Jeesuksen ennustamien asioiden täyttymyksen!

*** w91 1/11 s. 13 kpl 19 Kestävyys joka perii voiton ***

Kuitenkin se sukupolvi, jonka ennustettiin näkevän ja kokevan ”asiainjärjestelmän päättymisen”, on nyt käynyt melko iälliseksi. (Matteus 24:3, 32–35)
- - -
Pian kun Jehovan pitkämielisyys loppuu, hän antaa vallan vihalleen jumalattomia miehiä ja naisia kohtaan. Siten hän ilmaisee jumalallisen paheksuntansa heidän menettelyään kohtaan, vaikka hän on sallinut heidän jatkaa sitä koko tämän ajan.


*** w92 1/2 s. 28 Ilmaise uhrautuvaisuuden henkeä! ***

Muista, että saarnaamistyö on nyt loppusuoralla. Jumala tulee pian toimeenpanemaan tuomionsa tälle ahneelle ja nautinnonhaluiselle maailmalle. (Sefanja 2:3)

*** w94 15/3 s. 20 kpl 20 Luota siihen että Jehova toteuttaa tarkoituksensa ***

Raamatun ennustukset osoittavat, että Saatanan maailma on ollut viimeisissä päivissään nyt lähes 80 vuoden ajan ratkaisevasta vuodesta 1914 lähtien. Tämä maailma lähenee loppuaan. (Roomalaisille 16:20; 2. Korinttolaisille 4:4; 2. Timoteukselle 3:1–5.) Jehovan todistajat ovat siksi rohkealla mielellä, koska he ymmärtävät, että Jumalan valtakunta ottaa pian kaikki maan asiat täysin valvontaansa. Saattamalla nykyisen pahan maailman loppuunsa ja tuomalla tilalle vanhurskaan uuden maailmansa Jumala poistaa tyystin sen huonon tilanteen, joka on vallinnut maan päällä monia satoja vuosia (Sananlaskut 2:21, 22).

*** w94 1/11 s. 7 Miksi Jumala sallii kärsimyksiä? ***

Aika on nyt loppumassa Saatanalta ja hänen maailmaltaan. Jumala kumoaa pian kaiken sen kärsimyksen, jonka Saatanan kapina on aiheuttanut ihmiskunnalle. Jopa kuolleet herätetään (Johannes 11:25).

*** w96 15/9 s. 10 kpl 2 Kaikkien täytyy tehdä tili Jumalalle ***

Olemme nyt lähestymässä tämän jumalattoman asiainjärjestelmän loppua, jolloin Jehova panee maan päällä toimeen tilinteon (vrt. Roomalaisille 9:28). Jumalattomat ihmiset joutuvat pian tekemään Jehova Jumalalle tilin maan rikkauksien ryöstämisestä, ihmiselämän tuhoamisesta ja varsinkin hänen palvelijoidensa vainoamisesta (Ilmestys 6:10; 11:18).

*** w97 1/3 s. 18 kpl 16 Onnellisia ovat ne, jotka pysyvät valveilla! ***

Aika loppui Nooan päivien maailmalta, ja se loppuu pian tältä asiainjärjestelmältä. Olkaamme sen vuoksi palavan innokkaita Valtakunnan julistajia.

*** w98 15/11 s. 16 kpl 4 Jumalan kanssa vaeltaminen – ikuisuus silmämääränä ***

Jehova tekee tästä jumalattomasta asiainjärjestelmästä lopun, sillä hänen nimeään häväistään nykyisessä maailmassa. Jumalattomat ovat kukoistaneet. (Psalmit 92:7.)
- - -
Ei ihme, että Jehovan säädöksen mukaan Saatanan koko järjestöstä tehdään pian loppu! Jumala on päättänyt täsmälleen, milloin tämä tapahtuu, ja Raamatun profetioiden täyttyminen ilmaisee selvästi, että me elämme nyt ”lopun aikaa” (Daniel 12:4). Hän toimii pian kaikkien häntä rakastavien siunaukseksi.


*** w00 15/1 s. 19 kpl 21 ”Halutut” täyttävät Jehovan huoneen ***

Aivan pian Jehova järkyttää kansakunnat Harmagedonissa (Ilmestys 16:14, 16). Käyttäkäämme siksi jäljellä oleva aika useampien ihmisten elämän pelastamiseen. Olkaamme lujia ja luottakaamme täysin Jehovaan. Päättäkäämme jatkaa palvomista hänen suuressa hengellisessä temppelissään ja täyttäkäämme sitä vielä useammilla ”halutuilla”, kunnes Jehova sanoo, että työmme on tehty loppuun.

*** w01 15/11 s. 31 Nooan usko tuomitsee maailman ***

Nooan tavoin tosi kristityt tietävät nykyään, että Jehova saattaa pian tämän jumalattoman asiainjärjestelmän loppuunsa. Emme tiedä päivää emmekä hetkeä, mutta tiedämme, että tämän ”vanhurskauden saarnaajan” uskon ja tottelevaisuuden jäljitteleminen johtaa ”sielun elossa säilymiseen” (Heprealaisille 10:36–39).

*** w03 15/8 s. 13 kpl 21 Jehovan palvelijoilla on todellinen toivo ***

Monet kristikunnan varakkaat ovat sortaneet köyhiä. Uskonnolliset johtajat katsovat yhä useammin läpi sormiensa tapoja, jotka Raamattu selvästi tuomitsee. Ei ihme, että kristikunta, samoin kuin koko muu ”Suuri Babylon”, väärän uskonnon maailmanmahti, tulee pian kohtaamaan loppunsa! (Ilmestys 18:1–5.)

*** w06 1/10 s. 30 kpl 20 Pane toivosi Jehovaan ja ole rohkea ***

Mitä pitemmälle aika kuluu, sitä tärkeämmäksi käy pitää Jehova oikealla puolellamme. Pian väärä uskonto saa loppunsa, mikä aloittaa sellaisen ahdistuksen ajan, jollaista Saatanan maailma ei ole kokenut koskaan ennen (Matteus 24:21).

*** w07 1/5 s. 32 Paljon tärkeämpää kuin sää ***

Jeesus kertoi etukäteen, että tästä pahasta maailmasta tehtäisiin loppu ja tilalle tulisi parempi maailma. Hän mainitsi monia kehitysvaiheita, jotka yhdessä osoittaisivat, milloin tämä muutos olisi lähellä. Niihin kuuluisivat muun muassa maailmanlaajuiset sodat ja nälänhätä. Jeesus sanoi, että kun näitä olisi nähtävissä, silloin Jumala puuttuisi pian asioihin. (Matteus 24:3–21.)

*** w08 15/5 s. 15 kpl 16 Jumalan valtakunta tuo pian vapautuksen! ***

Tämä maailma on elänyt viimeisiä päiviä eli ”asiainjärjestelmän päättymisen” aikaa vuodesta 1914 lähtien (Matt. 24:3). Hyvin pian koittaa se, mitä Jeesus sanoi ”suureksi ahdistukseksi”. (Lue Matteuksen 24:21.) Tämä vertaansa vailla oleva ahdistus saattaa koko Saatanan maailman loppuunsa.

*** w08 15/11 s. 16 kpl 19 Auta heitä palaamaan viipymättä! ***

Elämme viimeisiä päiviä, ja nykyisen asiainjärjestelmän loppu koittaa hyvin pian. Kannusta siksi toimettomia tulemaan seurakunnan kokouksiin.

*** w09 15/3 s. 16 kpl 5 ”Olkaa valppaat” ***

Kauhistavat tapahtumat eri puolilla maailmaa todistavat, että olemme nyt lähes sadan vuoden ajan eläneet viimeisiä päiviä. Hyvin pian Jehova antaa Kristukselle käskyn johtaa voimakkaat enkelijoukot Saatanan maailmaa vastaan (Ilm. 19:11–21). Tosi kristittyjä kehotetaan pysymään valveilla. Niinpä meidän on tämän järjestelmän loppua odottaessamme tärkeää noudattaa edelleen tätä kehotusta. (Matt. 24:42.)

*** w09 15/5 s. 8 Missä meidän pitää olla kun loppu tulee? ***

Pian koittaa Saatanan hallitseman jumalattoman maailman loppu. Emme vielä tiedä, miten Jehova suojelee kansansa pelottavana ”suuttumuksensa päivänä” (Sef. 2:3).

*** w10 1/6 s. 21 Vaikuttavatko tähdet elämääsi? ***

Raamattu paljastaa, että pian tulee se Valtakunta, jota rukoillaan Isä meidän -rukouksessa (Daniel 2:44; Matteus 6:9, 10). Lisäksi se kertoo, että ihmisten kärsimykset loppuvat pian eivätkä enää koskaan vaivaa meitä (Jesaja 65:17; Ilmestys 21:4).

Seuraavassa lainauksessa myönnetään, että loppu ei ole tullut niin "pian" kuin monet Jehovan todistajat ovat odottaneet. Miksi he ovat odottaneet "lopun" tulevan pian? Koska järjestö on sitä vuodesta toiseen opettanut. Tässä lainauksessa ei sitten ennustettukaan loppua "pian" tapahtuvaksi vaan "juuri ajallaan".

*** w11 15/1 s. 26 kpl 17 Miten saada voimaa vastustaa kiusauksia ja selviytyä lannistuneisuudesta? ***

Jotkut meistä saattavat olla jossakin määrin lannistuneita myös siksi, että tämän asiainjärjestelmän loppu ei ole tullut niin pian kuin olemme odottaneet (Sananl. 13:12). Niitä joilla on tällaisia tunteita, voivat kuitenkin rohkaista Habakukin 2:3:n sanat: ”Näky on vielä määräaikaa varten, ja se rientää kiihkeästi kohti loppua, eikä se valehtele. Vaikka se viipyisikin, odota sitä, sillä se toteutumalla toteutuu. Se ei myöhästy.” Jehova vakuuttaa, että tämän asiainjärjestelmän loppu tulee juuri ajallaan!

Edellisestä lainauksesta poiketen nyt pelastus on taas koittamassa "pian", ja uusi maailma on lähempänä kuin he ovat kuvitelleetkaan. Kummallista tuuliviiritoimintaa! Alkaako Jehovan todistajien järjestön usko jo loppua, kun kappaleen viimeinen lause vähän siihen viittaa.

*** w13 15/11 s. 7 kpl 17 ”Olkaa valppaat rukousten suhteen” ***

Jumalan lupaama uusi maailma koittaa pian, ja pelastuksemme on lähempänä kuin ehkä kuvittelemme. Emme saa nukahtaa hengellisesti eikä meidän tulisi antaa tämän maailman häiriötekijöiden riistää sitä aikaa, jonka voisimme olla yksin rukoillaksemme Jehovaa. Sen sijaan meidän täytyy olla ”valppaat rukousten suhteen”. Tämä auttaa meitä harjoittamaan ”pyhiä käytöstapoja ja jumalisen antaumuksen tekoja odottaessamme Jehovan päivää” (2. Piet. 3:11, 12). Elämäntapamme siis paljastaa, olemmeko hengellisesti valveilla ja uskommeko todella, että tämän pahan asiainjärjestelmän loppu on aivan käsillä.

*** w13 15/12 s. 8 kpl 9 Älkää ”nopeasti järkkykö pois tolaltanne”! ***

Suuri ahdistus puhkeaa pian ja tämän pahan järjestelmän loppu lähestyy, joten nuo ensimmäisellä vuosisadalla annetut henkeytetyt varoitukset ovat nykyään entistä merkityksellisempiä.

*** w14 15/5 s. 26 kpl 1 Menetkö eteenpäin Jehovan järjestön mukana? ***

Ensimmäisen vuosisadan tapahtumat antoivat esimakua kehitysvaiheista, joissa Jehovan nykyiset palvelijat olisivat mukana. Saatanan asiainjärjestelmä kohtaa pian loppunsa, mutta Jumalan järjestö selviytyy viimeisistä päivistä (2. Tim. 3:1).

Seuraava lainaus kertoo, että "lampaisiin" ja "vuohiin" tuomitseminen tapahtuu "pian" suuren ahdistuksen loppupuolella.

*** w15 15/3 s. 27 kpl 7 Tuemme uskollisesti Kristuksen veljiä ***

”Lampaat” ja ”vuohet” edustavat kaikkien kansakuntien ihmisiä, joita ei ole voideltu pyhällä hengellä. Milloin tuomitseminen tapahtuu? Pian alkavan suuren ahdistuksen loppupuolella. Entä miksi joku tuomitaan joko lampaaksi tai vuoheksi? Tuomio riippuu siitä, miten hän on kohdellut yhä maan päällä olevia Kristuksen hengellävoideltuja veljiä. Koska tämän järjestelmän loppu on aivan lähellä, olemme hyvin kiitollisia siitä, että Jehova on edistyvästi luonut valoa tähän vertaukseen samoin kuin muihin Matteuksen luvuissa 24 ja 25 oleviin vertauksiin.

*** w15 15/8 s. 14-15 kpl 2 ”Odota sitä”! ***

Messiaanisen valtakunnan välityksellä Jehova tekee pian lopun ihmisten kärsimyksistä tuhoamalla jumalattomat ja vapauttamalla kansansa tästä epävakaasta, Saatanan vallassa olevasta maailmasta (1. Joh. 5:19). Meidän tulisi siksi pysyä valppaina ja pitää kirkkaana mielessämme, että nykyinen järjestelmä lähestyy nopeasti loppuaan.

*** w18 maaliskuu s. 18 kpl 22 Vieraanvaraisuus – miellyttävä ja tarpeellinen osa elämää ***

Pietarin sanat ”kaiken loppu on tullut lähelle” täyttyvät pian maailmanlaajuisesti (1. Piet. 4:7). Edessämme on suurin ahdinko, minkä maailma on koskaan nähnyt.
 


Odottavatko Jehovan todistajat Harmagedonin tapahtuvan vuonna 2034? Lue täältä.


Alkuperäinen kuva: Pixabay, vuosiluku: JP
 
Erkki Kankaanpää oli kymmeniä vuosia Suomen Jehovan todistajien "ykkösmies". Hänet muistetaan karismaattisena puhujana ja koko yhteisön "isähahmona". Erkin sanoja kuunneltiin. Niillä oli painoarvoa.

Erkki Kankaanpää antoi vuonna 1985 haastattelun Kansan Uutisille. Sen otsikko oli "Maailmanloppu. Nyt". 
Takaisin uutissivujen alkuun
Takaisin etusivulle

 Kotisivuohjelma: KompoZer  *  Kuvankäsittely: GIMP  *  Äänenkäsittely: Audacity