Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Jehovan todistajat, uutisia

Johanneksen poika - Uutisia Jehovan todistajista ja Vartiotorniseurasta
 
Johanneksen pojan kotisivut

Linkkejä


Vuosikatsaukset
 
Lisää linkkejä
Sivupalkin kuvat: JW.ORG ja Google Earth
 Utrechtin yliopisto alkaa tutkia väitteitä hyväksikäytöstä Jehovan todistajien keskuudessa
15.01.2019 Maaria
  
Kuva: De Telegraaf

14.1.2019

Utrechtin yliopisto käynnistää itsenäisen tutkinnan Jehovan todistajien keskuudessa tapahtuvasta seksuaalisesta hyväksikäytöstä jatkona uskontoihin keskittyvälle tutkintasarjalle.

Yliopisto ilmoitti haluavansa selventää, miten kirkko käsittelee väärinkäytöksiä omassa yhteisössään ja onko se vaikuttanut uhrien halukkuuteen kertoa asiasta, Telegraaf raportoi.

Syyttäjä sanoi tällä hetkellä olevan käynnissä yhdeksän tutkintaa hyväksikäytöstä yhteisön keskuudessa. Oikeusministeri Sander Dekker on pyytänyt Jehovan todistajia perustamaan oman itsenäisen tutkinnan, mutta he ovat kieltäytyneet.

Dekker sanoi parlamentille maanantaina lähettämässään kirjeessä, että yliopiston tutkijat haluavat keskustella uhrien ja kirkon johtajien kanssa väitetyistä väärinkäytöksistä. Yliopisto toivoo saavansa tutkimuksen päätökseen syksyllä.

Kaikkien puolueiden kansanedustajat ovat vaatineet kirkkoa vastaan nostettujen väitteiden riippumatonta tutkintaa. Kirkolla on Alankomaissa noin 30 000 jäsentä. Jehovan todistajien keskuudessa seksuaalista hyväksikäyttöä kokeneiden uhrien perustamalle säätiölle on rekisteröity 276 mahdollista tapausta.

Dekker sanoi viime vuonna, että seurakunnan tulisi seurata katolisen kirkon esimerkkiä seksuaalista hyväksikäyttöä koskevien valitusten käsittelyssä. Yhteensä 3 712 ihmistä on ilmoittanut seksuaalisesta hyväksikäytöstä katolisessa kirkossa vuonna 2010 perustettuun erityiseen palvelunumeroon.
  
  


Alkuperäiset Dutchnewsin internetsivut täällä.


 
Takaisin uutissivujen alkuun
Takaisin etusivulle

 Kotisivuohjelma: KompoZer  *  Kuvankäsittely: GIMP  *  Äänenkäsittely: Audacity