Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Jehovan todistajat, uutisia

Johanneksen poika - Uutisia Jehovan todistajista ja Vartiotorniseurasta
 
Johanneksen pojan kotisivut

Linkkejä


Vuosikatsaukset
 
Lisää linkkejä
Sivupalkin kuvat: JW.ORG ja Google Earth
 Historiaa - osa 60: Valeuutisia ja vääristelyä vuodelta 1973
16.01.2019 Tony ja Johanneksen poika


Nimimerkki Syväkurkku oli julkaissut Veljesseura.org:ssa mielenkiintoisen jutun. Sen innoittamana syntyi tämä kirjoitus.

Herätkää! 8.12.1973 käsitteli Russellin ennustusta vuodesta 1914. Herätkää! lainasi artikkelissa järjestön ulkopuolisia lähteitä, joiden oli tarkoitus antaa ymmärtää, miten "maailmallisetkin" ovat kiinnittäneet ennustukseen huomiota. Kas tähän malliin:

*** g73 8/12 s. 14-15 Miksi ihmiskunta oli tienhaarassa vuonna 1914? ***

Ketkä näkivät käännekohdan etukäteen

Mutta tiesitkö, että kauan ennen vuotta 1914 – itse asiassa yli neljännesvuosisata sitä ennen – jotkut esittivät, että tuolla vuodella olisi suuri merkitys koko ihmiskunnalle? Historia osoittaa, että vilpittömät raamatuntutkijat, jotka nykyään tunnetaan Jehovan todistajina, esittivät juuri niin. Huomaa seuraava:

Elokuun 30. päivänä 1914 newyorkilainen World-sanomalehti sanoi aikakauslehtiosastossaan: ”Kauhistava sodan puhkeaminen Euroopassa on täyttänyt epätavallisen ennustuksen.” Se jatkoi:

’Kansainväliset Raamatuntutkijat’ [Jehovan todistajat] . . . ovat julistaneet maailmalle neljännesvuosisadan ajan saarnaajien ja painotuotteitten välityksellä, että Raamatussa ennustettu vihan päivä oli tuleva 1914.

”’Tarkatkaa vuotta 1914’ on ollut niiden satojen matkustavien evankelistojen huuto, jotka ovat tämän oudon uskon edustajina kulkeneet kautta maun julistaen oppia, että ’Jumalan valtakunta on tullut lähelle’.”

Olipa hieno osoitus siitä, miten ulkopuolisetkin tunnustavat järjestön ainutlaatuisuuden ja vuoden 1914 profeetallisen merkityksen. Vai oliko... ?

Herätkää! -lehdessä oli kuva kyseisen lehden artikkelista. Herätkään kuva oli leikattu niin, että otsikosta oli jätetty puolet pois. Poisleikatussa osassa luki: "Kaikkien valtakuntien tuho vuonna 1914" - joka olisi luonnollisesti vesittänyt koko Herätkää! -lehden hehkutuksen järjestön ainutlaatuisesta raamatuntulkinnasta, ennustuksesta ja artikkelin väitteistä.

No, ei tässä toki kaikki. The World Magazinen juttu oli Raamatuntutkijoiden itse kirjoittama ja kustantama mainos kyseiseen lehteen.

Että sellaista arvostusta "ulkopuolisilta". :)

Tässä on muutama kuvakaappaus videosta, joka kertoo huijauksesta:

Veljesseuran nimimerkki Syväkurkku toteaa osuvasti:

Onneksi internetin ihmeellisenä aikana tälläiset vääristelyt ja huijaukset tulevat ilmi.
  


Katso video täältä.


 
Takaisin uutissivujen alkuun
Takaisin etusivulle

 Kotisivuohjelma: KompoZer  *  Kuvankäsittely: GIMP  *  Äänenkäsittely: Audacity