Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Jehovan todistajat, uutisia

Johanneksen poika - Uutisia Jehovan todistajista ja Vartiotorniseurasta
 
Johanneksen pojan kotisivut

Linkkejä


Vuosikatsaukset
 
Lisää linkkejä
Sivupalkin kuvat: JW.ORG ja Google Earth
 Järjestöllä on ylikorostunut asema Jehovan todistajien opetuksissa
21.01.2019 Johanneksen poika


Jehovan todistajille heidän kansainvälinen järjestönsä on muodostunut niin tärkeäksi, että järjestön voidaan sanoa olevan melkein palvonnan kohde.

Tämän jutun johdantona toimii Matteuksen 28. luvun kolme jaetta.

(Matteus 28:18–20)  – – Jeesus tuli heidän luokseen ja sanoi heille: ”Minulle on annettu kaikki valta taivaassa ja maan päällä. Menkää siksi ja tehkää opetuslapsia kaikkien kansojen ihmisistä. Kastakaa heidät Isän, Pojan ja pyhän hengen nimessä ja opettakaa heitä noudattamaan kaikkea, mitä olen käskenyt teidän noudattaa. Muistakaa, että minä olen teidän kanssanne joka päivä tämän aikakauden päättymiseen asti.”

Vaikka tuossa raamatunkohdassa kerrotaan, että uudet kristityt piti kastaa Isän, Pojan ja pyhän hengen nimessä, käytännössä Jehovan todistajien järjestön johtoporras haluaisi muuttaa tuon kohdan tällaiseksi:

Isän, Pojan, pyhän hengen ja Järjestön nimessä.


Kuva: JW.ORG

Miksi sanon näin?

Jehovan todistajille heidän kansainvälinen järjestönsä on muodostunut niin tärkeäksi, että järjestön voidaan sanoa olevan melkein palvonnan kohde.Miten tuo asia ilmenee Vartiotorniseuran kirjallisuudessa? Otetaan muutama esimerkki:

Järjestö liitetään Jumalalta saatavaan opetukseen.

*** w19 tammikuu s. 26-27 kpl 3 Mitä läsnäolomme kokouksissa kertoo meistä? ***

Olemme läsnä seurakunnan kokouksissa ennen kaikkea siksi, että ne ovat osa palvontaamme. Käymme kokouksissa myös siitä syystä, että niissä Jehova opettaa meitä. Ylpeät ihmiset eivät tunnusta tarvitsevansa opetusta (3. Joh. 9). Me sitä vastoin otamme mielellämme vastaan opetusta Jehovalta ja järjestöltä, jota hän käyttää (Jes. 30:20; Joh. 6:45).

Jumalan siunauksen sanotaan tulevan järjestön ohjauksen kautta.

*** w19 maaliskuu s. 11 kpl 12 Kuuntele Jehovan ääntä ***

Arvostamme kovasti Jehovan järjestön ajankohtaista ja tarkkaan mietittyä ohjausta. Kun pyrimme toimimaan sen mukaan, Jehova siunaa meitä.

Uskossa olemista voidaan koetella sillä, että kuuluu järjestöön.

*** w18 tammikuu s. 13 kpl 5 Muistojuhla yhdistää Jumalan kansaa ***

Apostoli Paavali kehotti kristittyjä: ”Koetelkaa jatkuvasti, oletteko uskossa.” Miten voimme tehdä tämän? Pohdi seuraavia kysymyksiä: Uskonko tosiaan, että kuulun ainoaan järjestöön, jonka Jehova on valinnut tekemään tahtonsa? Teenkö parhaani hyvän uutisen saarnaamisessa ja opettamisessa?

Lahjoituksia tulee tehdä järjestön kautta.

*** w18 tammikuu s. 17-18 kpl 3 Miksi antaa hänelle joka omistaa kaiken? ***

Jehovalla on rajattomat resurssit, joita hän voi käyttää maan päällä olevien luomustensa hyväksi. Silti hän kehottaa palvelijoitaan tukemaan järjestönsä työtä aineellisesti.

Kokouksissa kävijät ovat Jehovan ja järjestön vieraita.

*** w18 maaliskuu s. 15 kpl 5 Vieraanvaraisuus – miellyttävä ja tarpeellinen osa elämää ***

Kokouksissa: Toivotamme tervetulleiksi kaikki, jotka tulevat kanssamme kokouksiin nauttimaan hengellistä ruokaa. Jehova ja hänen järjestönsä ovat isäntiämme. (Room. 15:7.) Kokouksiin tulevat uudet ovat Jehovan vieraita ja samalla myös meidän vieraitamme.


Järjestön kautta saa hengellisiä lahjoja.

*** w17 tammikuu s. 11 kpl 15 ”Luota Jehovaan ja tee hyvää” ***

Pyrimme myös parhaamme mukaan hyötymään seurakunnan kokouksista ja muista hengellisistä lahjoista, joita saamme Jehovan järjestöltä (Hepr. 10:24, 25).

Kaste Isän, Pojan ja pyhän hengen nimessä - ja järjestön?

*** w17 huhtikuu s. 5-6 kpl 11 ”Täytä, mitä juhlallisesti lupaat” ***

Oletko sinä vihkinyt elämäsi Jehovalle ja käynyt sen vertauskuvaksi kasteella? Jos olet, se on todella hieno asia. Kastepäivänäsi sinulta kysyttiin todistajien edessä, oletko vihkiytynyt Jehovalle ja ymmärrätkö, että ”vihkiytymisesi ja kasteesi osoittavat sinun olevan yksi Jehovan todistajista Jumalan hengen ohjaaman järjestön yhteydessä”. Myöntävät vastauksesi osoittivat, että sinut voitiin kastaa Jehovan virkaanasetetuksi sananpalvelijaksi. Teit varmasti Jehovan hyvin onnelliseksi!Pelastus saadaan vain järjestön yhteydessä.

*** pe 30. luku s. 255 kpl 14 Mitä sinun täytyy tehdä saadaksesi ikuisen elämän ***

Vedenpaisumuksessa ei säilynyt useita veneitä, vaan ainoastaan yksi arkki. Nopeasti lähestyvässä ”suuressa ahdistuksessa” säilyy myös vain yksi järjestö, Jumalan näkyvä järjestö. Se, että kaikki uskonnot johtavat samaan päämäärään, ei suoraan sanoen pidä paikkaansa. (Matteus 7:21–23; 24:21) Sinun täytyy kuulua Jehovan järjestöön ja tehdä Jumalan tahto saadaksesi hänen ikuisen elämän siunauksensa. – Psalmi 133:1–3.

*** w89 1/9 s. 19 kpl 7 Järjestäytyneinä pysyminen tuhatvuotiskaudelle säilymistä varten ***

Vain Jehovan todistajilla, voideltuun jäännökseen ja ”suureen joukkoon” kuuluvilla, on yhdistyneenä järjestönä Korkeimman Organisaattorin suojeluksessa raamatullinen toivo säilyä elossa tämän Saatana Panettelijan hallitseman tuomitun järjestelmän uhkaavasta lopusta. (Ilmestys 7:9–17; 2. Korinttolaisille 4:4)

*** w06 15/5 s. 23 kpl 8 Oletko valmistautunut elossa säilymistä varten? ***

Nooa ja hänen Jumalaa pelkäävä perheensä säilyivät arkissa, ja vastaavasti ihmisten elossa säilyminen riippuu nykyään siitä, että heillä on uskoa ja että he ovat uskollisesti Jehovan koko kaikkeuden käsittävän järjestön maallisen osan yhteydessä.

Jehovan todistajien kirjallisuudessa sanalla "järjestö" on hyvin suuri merkitys. Se esiintyy Vartiotorniseuran julkaisuissa näin monta kertaa:


Kuitenkaan Raamatussa ei puhuta järjestöstä. Raamatussa kerrotaan, että Jeesus on välittäjä Jumalan ja ihmisten välillä, järjestöä ei mainita.

(1. Timoteukselle 2:5, 6)  – – On yksi Jumala ja yksi välittäjä Jumalan ja ihmisten välillä, ihminen, Kristus Jeesus, joka antoi itsensä vastaaviksi lunnaiksi kaikkien puolesta.

*** w09 15/4 s. 24 kpl 5 Arvosta Suurempaa Moosesta ***

Lyhyesti sanottuna Raamattu kertoo, että Mooses oli profeetta, välittäjä ja vapauttaja. Niin on Jeesuskin.

Kertauksena sama kuva, joka oli jo aiemmin kasteen yhteydessä:Vartiotornissakin myönnetään, että pelastus saadaan Jumalan armon perusteella, järjestöä ei mainita.

*** w10 15/12 s. 13 kpl 9 ”Nyt on erityisen otollinen aika” ***

Koska Paavali tunsi Jumalan tahdon ja tajusi, mitä aikaa hän eli, hän uurasti väsymättä ”sovituksen palvelustoimessa”. Jehovan tahto ei ole muuttunut. Hän tarjoaa ihmisille sovitusta vielä meidänkin päivinämme. Paavalin sanat ”nyt on erityisen otollinen aika” ja ”nyt on pelastuksen päivä” pitävät yhä paikkansa. Miten armollinen ja sääliväinen Jumala Jehova onkaan! (2. Moos. 34:6, 7.)

*** w04 15/1 s. 10 kpl 2 Jehovan suuruus on tutkimaton ***

Daavid ei ajatellut olevansa itse suuri vaan luki vapautumisen kaikista vihollisistaan Jumalan ansioksi ja sanoi hänestä: ”Sinä annat minulle pelastuksen kilpesi, ja sinun nöyryytesi tekee minut suureksi.” (2. Samuelin kirja 22:1, 2, 36.) Jehova ilmaisee nöyryyttä siten, että hän osoittaa armoa syntisille, ja Daavid arvosti hänen ansaitsematonta hyvyyttään.
   


 
Takaisin uutissivujen alkuun
Takaisin etusivulle

 Kotisivuohjelma: KompoZer  *  Kuvankäsittely: GIMP  *  Äänenkäsittely: Audacity