Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Jehovan todistajat, uutisia

Johanneksen poika - Uutisia Jehovan todistajista ja Vartiotorniseurasta
 
Johanneksen pojan kotisivut

Linkkejä


Vuosikatsaukset
 
Lisää linkkejä
Sivupalkin kuvat: JW.ORG ja Google Earth
 Tanskalaista Jehovan todistajaa uhkaa jopa 10 vuoden tuomio Venäjällä – järjestön riveihin soluttauduttiin ja puhelimia kuunneltiin: "Kuin paluu Stalinin aikaan"
23.01.2019 Johanneksen poika


MTV Uutisten jutussa kerrotaan tanskalaisesta Jehovan todistajasta, Dennis Christensenistä. Hän on ollut vangittuna jo yli puolitoista vuotta Venäjällä. Hän odottaa tuomiota Orjolin vankilassa muutama sata kilometriä Moskovasta etelään.

Suora lainaus MTV:n jutusta:

Venäjällä on haastettu rikosoikeuteen yli sata liikkeen edustajaa, ja sen materiaalia on asetettu kiellettyjen julkaisujen listoille.

Oikeusistunnosta saatujen tietojen mukaan Christensenin tapauksessa viranomaiset olivat salakuunnelleet hänen puhelintaan yhdeksän kuukautta, ja soluttautuneet ja kuvanneet salaa järjestön toimintaa.

Christenseniä syytetään liikkeen toiminnan organisoimisesta Orjolissa sen toiminnan paikallisen kieltämisen jälkeen. Vangitsemisensa aikana hän on sanojensa mukaan ollut kylmässä sellissä, ja päässyt tapaamaan vaimoaan kahdesti kuukaudessa, kaltereiden ja käytävän erottamana.

Jos 46-vuotias Christensen tuomitaan, hän saattaa joutua vankilaan jopa kymmeneksi vuodeksi. Tuomio luetaan lähiviikkojen aikana.

Venäjän perustuslaki takaa kaikkien uskontojen harjoittamisen. Mutta käytännössä se ei pidä paikkaansa. Venäjän vaikutusvaltainen ortodoksikirkko pitää Jehovan todistajia maan turvallisuutta ja perinteisiä arvoja horjuttavana vaarallisena lahkona.

   


Jatkuu...Lue uutinen kokonaan MTV:n sivuilta.

Lue myös Reutersin tekemä uutinen (englanniksi) täältä. 
Takaisin uutissivujen alkuun
Takaisin etusivulle

 Kotisivuohjelma: KompoZer  *  Kuvankäsittely: GIMP  *  Äänenkäsittely: Audacity