Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Jehovan todistajat, uutisia

Johanneksen poika - Uutisia Jehovan todistajista ja Vartiotorniseurasta
 
Johanneksen pojan kotisivut

Linkkejä


Vuosikatsaukset
 
Lisää linkkejä
Sivupalkin kuvat: JW.ORG ja Google Earth
 Pohjoisen kuningas oli kauan hukassa - nyt se on löytynyt
23.01.2019 Johanneksen poikaKuvakaappaukset: JW Broadcasting

Vuosikokouksessa syksyllä 2018 hallintoelimen jäsen Anthony Morris piti puheen Nyt se tapahtuu! Puheessa käsiteltiin paljon "maailman loppuun" liittyviä asioita, ja kauan hukassa ollut Pohjoisen kuningas löytyi.

Jehovan todistajilla oli vuoteen 1990 asti täysin varma käsitys siitä, keitä olivat "Etelän ja Pohjoisen kuninkaat", jotka mainitaan Danielin ennustuksessa. Vartiotorni-lehti kertoi siitä vuonna 1981 näin:

*** w81 15/10 s. 6 Mikä on oleva valtataistelun lopputulos? ***

Koska nykyinen ”Pohjan kuningas” on Neuvostoliiton johtama kommunistinen ryhmittymä, ”Etelän kuningas” ei voi olla mikään muu kuin Yhdysvaltain johdossa oleva kilpaileva ei-kommunistinen ryhmittymä. Danielin profetia sanoo edelleen näistä ’kuninkaista’: ”Mutta lopun ajalla Etelän kuningas iskee yhteen hänen [Pohjan kuninkaan] kanssansa.” – Dan. 11:40.

Neuvostoliitto kuitenkin lakkasi olemasta vuoden 1991 lopussa, ja näin ollen Pohjoisen kuningas poistui näyttämöltä. Sen myönsi myös vuoden 1993 Vartiotorni:

*** w93 1/11 s. 21 kpl 11-12 Miikaelin, suuren enkeliruhtinaan, lopullinen voitto ***

Näitä kahta kuningasta koskeva poliittinen tilanne on äskettäin muuttunut. Yhdysvaltojen ja Itä-Euroopan maiden välinen katkera kilpailuasetelma on lientynyt. Lisäksi Neuvostoliitto hajosi vuonna 1991, niin ettei tuota maata enää ole. (Ks. Vartiotornia 1.3.1992 s. 4, 5.)

Kuka siis on pohjoisen kuningas tällä hetkellä? Voidaanko hänen sanoa olevan jokin niistä maista, jotka kuuluivat entiseen Neuvostoliittoon? Vai onko hän tyystin muuttamassa henkilöllisyyttään, kuten on käynyt useita kertoja ennenkin? Emme pysty sanomaan sitä.

Pohjoisen kuningas oli siis kateissa noin 25 vuotta, mutta vuoden 2018 vuosikokouksessa hallintoelin kertoi taas löytäneensä sen.

Anthony Morris myönsi puheensa alussa, että kaikki odotukset vuoden 1914 suhteen eivät täyttyneet. Hän kuitenkin sanoi, että Maailmakin totesi, että vuosi 1914 oli merkittävä.Hän näytti mukanaan ollutta sanomalehden artikkelia, jossa tuosta vuodesta puhuttiin. Jutun otsikko oli "Kaikkien valtakuntien loppu vuonna 1914 - 'millenistien' ennustus 25 vuoden ajan". Morris viittasi "vihan päivään", joka oli tuleva vuonna 1914. 'Tarkatkaa vuotta 1914!'

Huomautus! Lehtijutussa vääristeltiin vuoteen 1914 liittyviä asioita. Lue lisää täältä.
 


Morris selitteli sitten epäonnistunutta 1914-ennustusta lainaamalla ajatuksia vuoden 1975 vuosikirjasta.Sitten Anthony Morris siirtyi Danielin kirjan ennustukseen ja Pohjoisen kuninkaan henkilöllisyyden paljastamiseen. Hän luki 11. luvun jakeesta 40 alkuosan.

Morris kertoi, että hallintoelin on rukoillen pohtinut viimeaikaisia tapahtumia. Neuvostoliitto hajosi vuonna 1991. Kuka on "Pohjoisen kuningas"?Rukousten myötä hallintoelin on Morrisin mukaan vakuuttunut siitä, että Pohjoisen kuningas on Venäjä liittolaisineen. Perusteluiksi Morris mainitsi sen, että Neuvostoliitto hajosi, ja sen paikan otti Venäjä liittolaisineen. Kaksi asiaa oli käynyt selväksi. Venäjä liittolaisineen jatkaa "yhteen iskemistä" etelän kuninkaan kanssa.Toinen perustelu Morrisin mielestä on se, että ne ovat etunenässä vainoamassa ja vastustamassa Jumalan kansaa.Sitten Morris selitti, mitä tähän "yhteen iskemiseen" sisältyy:
  • elektronista vakoilua
  • verkkohyökkäyksiä
  • kauppasotia
  • vihamielistä toisten alueille tunkeutumista


Morris on aivan varma, että Venäjä liittolaisineen on Pohjoisen kuningas. Yhteen iskeminen on meneillään.Morris viittasi Venäjän suuriin sotaharjoituksiin. Harjoituksessa olivat mukana Venäjän liittolaiset. Sitten Morris vahvisti, että hallintoelin on varma siitä, että nyt se tapahtuu.Seuraavaksi Morris pohti, täyttyykö jokin muukin Raamatun ennustus tavalla, josta uskollinen orja voi sanoa: Nyt se tapahtuu? Hän luki 1. Tessalonikalaiskirjeen luvusta 5 jakeet 2 ja 3:

Te itse tiedätte erittäin hyvin, että Jehovan päivä tulee juuri niin kuin varas yöllä. Silloin, kun ihmiset sanovat: 'Rauha ja turvallisuus!', äkillinen tuho kohtaa heidät samassa niin kuin synnytyskivut raskaana olevan naisen, eivätkä he missään tapauksessa pääse pakoon.

Morris kertasi, mitä Jehovan todistajien julkaisut ovat sanoneet näistä jakeista.Tässä 'Jehovan päivä' merkitsee ajanjaksoa, joka alkaa väärän uskonnon tuhosta ja huipentuu Harmagedonin sotaan. Juuri ennen tuon päivän alkamista maailman johtajat kuitenkin sanovat: 'Rauha ja turvallisuus!' Tällä saatetaan tarkoittaa yhtä tapahtumaa tai tapahtumien sarjaa. Kansat ehkä ajattelevat olevansa lähellä joidenkin suurten ongelmiensa ratkaisua.

Sitten Morris kysyi itseltään, pystyykö uskollinen orja jossain vaiheessa sanomaan: "Nyt se tapahtuu! Tätä olemme odottaneet. Nyt rauha ja turvallisuus -ennustus täyttyy."

Hän vastasi itselleen lukemalla vuoden 2004 Vartiotornista, että Raamatun ennustuksia ymmärretään usein täysin vasta niiden toteutumisen jälkeen tai kun ne ovat toteutumassa.

Seuraavaksi Morris muisteli vuotta 1986, joka oli YK:n julistama kansainvälinen rauhan vuosi. Vuodelta odotettiin paljon. Paavin johdolla uskonnolliset johtajat rukoilivat rauhaa.

Morris kysyi, miten uskollinen orja reagoi tuolloin? Sitten hän lainasi Vartiotornia vuodelta 1985:

Kristityt eivät - - voi sanoa edeltä tarkkaan, milloin suuri ahdistus iskee. Jehova ei ole paljastanut 'päivää tai hetkeä'.Sitten Morris palasi 1. Tessalonikalaiskirjeen 5. lukuun. Hän sanoi, että usein luetaan jakeet 2 ja 3, mutta ei jaetta 4.

Morris totesi, että he ovat valon poikia, joita ei yllätetä. Sitten hän palasi vuoden 2004 Vartiotornin lainaukseen. Sen mukaan ennustukset ymmärretään joko niiden toteutumisen jälkeen tai kun ne ovat toteutumassa.Se jäi vähän avoimeksi. Morris sanoi, että aika näyttää. Sitten hän varoitti Jehovan todistaja -yksilöitä levittämästä uutista Nyt se tapahtuu!  sähköpostitse tai sosiaalisessa mediassa. Morris pyysi antamaan Jehovan käyttää omaa kanavaansa. Orja julkaisee tiedon jos julkaisee, muiden ei sitä pidä tehdä.Morris innostui, kun hän luki Ilmestyskirjasta luvusta 17 jakeet 15, 16 ja 17.

(Ilmestys 17:15–17)  – – Hän sanoi minulle: ”Vedet, jotka näit siellä, missä prostituoitu istuu, tarkoittavat kansoja, ihmisjoukkoja, kansakuntia ja kieliryhmiä. Kymmenen sarvea, jotka näit, ja peto tulevat vihaamaan prostituoitua ja riisumaan hänet paljaaksi ja alastomaksi, ja ne syövät hänen lihansa ja polttavat hänet tulessa. Jumala on nimittäin pannut heidän sydämeensä oman ajatuksensa toteuttamisen, niin että he toteuttavat yhden yhteisen ajatuksensa antamalla valtakuntansa pedolle siksi aikaa, kun Jumalan sanat täyttyvät.
    


Katso JW Broadcasting-videolta hallintoelimen jäsenen Anthony Morrisin puhe kokonaan. Se alkaa videolla noin kohdasta 49:11 alkaen.


 
Takaisin uutissivujen alkuun
Takaisin etusivulle

 Kotisivuohjelma: KompoZer  *  Kuvankäsittely: GIMP  *  Äänenkäsittely: Audacity