Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Jehovan todistajat, uutisia

Johanneksen poika - Uutisia Jehovan todistajista ja Vartiotorniseurasta
 
Johanneksen pojan kotisivut

Linkkejä


Vuosikatsaukset
 
Lisää linkkejä
Sivupalkin kuvat: JW.ORG ja Google Earth
 Geoffrey Jackson piti vuosikokouksessa vaikuttavan puheen, josta ei uhkakuvia puuttunut
12.02.2019 Johanneksen poika
Vuoden 2018 vuosikokouksen voimakkain puhe oli otsikoitu He tulevat varmasti tietämään, että minä olen Jehova. Puheen piti hallintoelimen jäsen Geoffrey Jackson. Puheenjohtaja Stephen Lett varoitti yleisöä ennen Jacksonin puhetta näin:


Kuvakaappaukset: JW Broadcasting

Geoffrey Jackson aloitti puheensa kysymyksellä: Onko Magogin Gogin hyökkäys jo alkanut? Hän vastasi saman tien: Ei ole, mutta mistä tiedämme sen? Tietysti Raamatusta. Jackson kehotti avaamaan Danielin kirjan.

Jackson sanoi, että se, mitä tapahtuu nyt, täytää Danielin 11:40-43:n ennustuksen.

(Daniel 11:40–43) 40 Lopun aikana etelän kuningas ryhtyy iskemään yhteen hänen kanssaan. Pohjoisen kuningas ryntää vaunuineen, ratsumiehineen ja monine laivoineen häntä vastaan, ja hän tunkeutuu maihin ja pyyhkäisee läpi kuin tulva. 41 Hän tunkeutuu myös Kauniiseen maahan, ja monia maita saadaan kompastumaan. Hänen käsistään pääsevät kuitenkin pakoon nämä: Edom, Moab ja ammonilaisten pääosa. 42 Hän käyttää jatkuvasti voimaansa maita vastaan, eikä Egyptin maakaan säästy. 43 Hän hallitsee kätkettyjä kulta- ja hopea-aarteita ja kaikkia Egyptin haluttuja tavaroita, ja libyalaiset ja etiopialaiset seuraavat häntä.

Sitten hän sanoi, että ennustus kuitenkin jatkuu jakeissa 44 ja 45, ja tämä osa täyttyy vasta suuren ahdingon alettua. Magogin Gog ei hyökkää ennen suuren ahdingon alkamista. Hyökkäys ei Jacksonin mukaan ajoitu edes suuren ahdingon alkuun vaan ennemminkin sen loppuun.

(Daniel 11:44, 45) 44 Mutta idästä ja pohjoisesta tulevat sanomat järkyttävät häntä, ja hän lähtee liikkeelle suuren raivon vallassa hävittääkseen ja tuhotakseen monia. 45 Hän pystyttää kuninkaalliset telttansa suuren meren ja kauniin pyhän vuoren väliin. Hän tulee aina loppuunsa asti, eikä kukaan auta häntä.

Sitten Jackson kysyi: Mitä tiedämme tästä hyökkäyksestä? Mitkä tapahtumat edeltävät sitä?Niinpä seuraavaksi katsottiin video.Sitten videolla esitetään kysymys: Mitä sitten tapahtuu?

Videolla kerrotaan, että tässä vaiheessa alkaa suuri ahdinko. Kyse ei kuitenkaan ole Magogin Gogin hyökkäyksestä Jehovan kansaa vastaan. Mistä hallintoelin tietää sen? Vastauksena kerrotaan Jeesuksen sanoneen, että ensimmäisen hyökkäyksen päiviä lyhennettäisiin "valittujen vuoksi", eli hänen hengellä voideltujen veljiensä vuoksi, joita on vielä maan päällä. Kaikkien näiden tapahtumien aikana Jehovan kansa nauttii yhä hengellisestä hyvinvoinnista, josta se on nauttinut siitä asti, kun puhdas palvonta palautettiin ennalleen. Hallintoelin sanoo sen tapahtuneen vuonna 1919.

Vaikka tuossa vaiheessa Jehovan todistajat saisivatkin hengähdystauon, se olisi kuitenkin vain tyyntä myrskyn edellä.Viimeisen myrskyn. Videon mukaan Jehovan todistajien hengellinen hyvinvointi ei jää huomaamatta. Eikä ihme, sillä tulkinnan mukaan kaikki muut uskonnolliset järjestöt on tuhottu.Magogin Gog - kaikkien kansojen liittouma, johon kuuluvat "pohjoisen kuningas", "etelän kuningas" ja kaikki muut kansat - tekee suunnitelmia hyökätäkseen Jumalan kansaa vastaan. Videolla vakuutetaan, että Jehovan todistajat ovat erilaisia kuin muut ja he näyttävät puolustuskyvyttömiltä. Tämän vuoksi Gog "laatii vahingollisen suunnitelman" ja ryhtyy turhaan yritykseen tuhota puhdas palvonta maan päältä.

Raivostunut Gog ei kuitenkaan tajua erästä ratkaisevaa seikkaa.Se on paha virhe, videolla kerrotaan. Gog suututtaa kaikkeuden Hallitsijan Kaikkivaltiaan Jumalan. Tästä alkaa Harmageddonin sota. "Jumalan, Kaikkivaltiaan, suuren päivän sodassa" Jehova käyttää taivaallista armeijaansa. Siinä ovat mukana kaikki 144000, jotka ovat tuossa vaiheessa saaneet taivaallisen palkintonsa. Huomautus: Hallintoelimen jäsenet katsovat kuuluvansa tuohon 144000:n joukkoon, ja näin ollen taivaalliseen armeijaan, joka tulee telottamaan Jehovan todistajien opin mukaan miljardeja ihmisiä.Videolla kerrotaan lopuksi, että sitten, jollain vaikuttavalla tavalla, Jehova käyttää varmasti sekä luonnollisia että yliluonnollisia voimia suojellakseen uskollisia palvelijoitaan ja tuhotakseen vihollisensa. Kun pahat on tuhottu, alkaa Jeesuksen Kristuksen tuhatvuotinen hallituskausi. Kun loppukoetus on ohi tuhannen vuoden päätyttyä, mikä on tilanne? Koko luomakunta taivaassa ja maan päällä palvoo yhdessä rakkaudellista taivaallista Isäämme Jehovaa. Halleluja! Se tulee olemaan upeaa aikaa.Videon loputtua seurasi kättentaputukset.Jackson kysyi videon esittämisen jälkeen, pitäiskö Jehovan todistajien pelätä Magogin Gogin hyökkäystä. Vastauksena hän pyysi lukemaan Hesekielin kirjasta luvusta 38 jakeet 18 ja 19:

(Hesekiel 38:18, 19) 18 ’Sinä päivänä, päivänä, jona Gog hyökkää Israelin maahan’, julistaa suvereeni Herra Jehova, ’vihani leimahtaa rajuna. 19 Kiivastuneena, vimmani tulessa, minä puhun, ja sinä päivänä Israelin maassa tapahtuu suuri maanjäristys.

Vielä luettiin jakeet 21-23:

(Hesekiel 38:21–23) 21 ’Minä kutsun häntä vastaan miekan kaikilla vuorillani’, julistaa suvereeni Herra Jehova. ’Jokaisen miekka tulee olemaan hänen omaa veljeään vastaan. 22 Minä langetan hänelle tuomion ja rankaisen häntä kulkutaudilla ja verenvuodatuksella. Minä aiheutan rankkasadetta ja annan sataa rakeita, tulta ja rikkiä hänen päälleen ja hänen joukkojensa ja hänen kanssaan olevien monien kansojen päälle. 23 Minä osoitan suuruuteni, pyhitän itseni ja teen monien kansojen silmien edessä tunnetuksi, kuka minä olen. Ne tulevat varmasti tietämään, että minä olen Jehova.’Puheen aikana julkistettiin uusi kirja, joka perustuu Hesekielin kirjaan.Tuo kirjan on julkaistu englanninkielellä, ja sitä voi lukea netissä JW.ORG:n sivuilla. Kirja käännetään myöhemmin muille kielille, myös suomeksi. Tässä muutama kuva tuosta kirjasta.


   


Jacksonin puhe oli melko pitkä. Tässä jutussa on vain osa siitä. Voit katsoa JW Broadcasting -sivustolta puheen kokonaan. Se alkaa noin kohdasta 15:50.
 

 
Takaisin uutissivujen alkuun
Takaisin etusivulle

 Kotisivuohjelma: KompoZer  *  Kuvankäsittely: GIMP  *  Äänenkäsittely: Audacity