Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Jehovan todistajat, uutisia

Johanneksen poika - Uutisia Jehovan todistajista ja Vartiotorniseurasta
 
Johanneksen pojan kotisivut

Linkkejä


Vuosikatsaukset
 
Lisää linkkejä
Sivupalkin kuvat: JW.ORG ja Google Earth
 Jehovan todistajat: 90 seksuaalisen hyväksikäytön uhria ilmoittautuu
09.08.2019 Maaria ja Johanneksen poika
Uhrien järjestön mukaan kuuden kuukauden aikana on löydetty vähintään 90 seksuaalisen hyväksikäytön uhria Belgiassa Jehovan todistajien järjestössä.

"Reclaimed Voices" -järjestö on tehnyt yhteistyötä maan muiden ryhmien kanssa tunnistaakseen tapaukset Jehovan todistajien järjestössä, raportoi Le Soir.

"Suurin osa uhreista oli joutunut hyväksikäytetyiksi 10 tai 15 vuotta aiemmin", kertoo Patrick Haeck, entinen Jehovan todistaja ja yhdistyksen koordinaattori. Koska Reclaimed Voiceen yhteyttä ottaneet ovat edelleen Jehovan todistajia, he pelkäävät valtavasti eivätkä uskalla luottaa tuohon järjestöön, hän lisäsi.

Virallinen tutkinta aloitettiin tiedotusvälineiden alustavien raporttien perusteella, jotka oli julkaistu joulukuussa 2018 ja maaliskuussa 2019. Tutkinta suoritettiin Jehovan todistajien haaratoimistossa Kraainemissa huhtikuun lopulla, mutta syyttäjän toimisto antoi päivityksen tapaukseen.

Belgian Jehovan todistajat haluavat tehdä yhteistyötä oikeusjärjestelmän kanssa, sanoi järjestön tiedottaja. Jehovan todistajien mukaan Belgiassa on 25000 Jehovan todistajaa. Reclaimed Voices arvioi hyväksikäytettyjen määräksi 200 - 250.

Jotkut kertovat useista uhreista samalla kertaa. Esimerkiksi vanhemmat kertovat kolmen tai neljän lapsensa tulleen hyväksikäytetyksi, Haeck selittää.

Jules Johnston
The Brussels Times
  


 


Alkuperäiset The Brussels Times -lehden nettisivut täällä.


 
Takaisin uutissivujen alkuun
Takaisin etusivulle

 Kotisivuohjelma: KompoZer  *  Kuvankäsittely: GIMP  *  Äänenkäsittely: Audacity