Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Jehovan todistajat, uutisia


 
Johanneksen pojan kotisivut

Linkkejä


Vuosikatsaukset


Kuva ja teksti: Lastenkirja Opimme suurelta opettajalta
 
Lisää linkkejä

Sivupalkin kuvat: JW.ORG paitsi nämä:
  • Hakamäen ja Palosen kuvat, jotka on otettu konventtivideoista
  • Ylin kärrykuva, jonka on ottanut Terho Miettinen Espanjasta
 Ovatko Jehovan todistajien opetukset Danielin profetioista "oikea totuus"?
01.02.2020 Lähetetty


Tämä juttu perustuu JP-sivuille lähetettyyn PDF-dokumenttiin.
 

Jehovan todistajien julkaisema kirja Kiinnitä huomiota Danielin profetiaan!
Kuva: Vartiotorniseura

Eräs suomalainen Jehovan todistaja alkoi tutkia huolellisesti Danielin profetioita. Onko Jehovan todistajien opetus Danielin kirjasta Raamatun mukainen?

Tämä Jehovan todistaja käsitteli Danielin kirjaa järjestelmällisesti ja hämmästyi. Tutkielma on nyt valmis ja se jaetaan kaikille asiasta kiinnostuneille tämän sivun kautta.

Huomautus Jehovan todistajille, jotka lukevat tämän sivun jutun:

Koska Danielin profetialla on valtava merkitys Jehovan todistajien oppitulkintoihin ja ennustuksiin (mm. vuoteen 1914), on tärkeää varmistautua kaikesta. Jos uskot Jehovaan, mieti, mitä hän ajattelee Jehovan todistajien tulkinnasta ja tästä vaihtoehtoisesta esityksestä. Jehova vihaa valhetta, ja siksi on tärkeää ottaa selvää, mikä on totuus mm. Danielin profetian soveltamisesta.

(1. Tessalonikalaisille 5:21) Varmistautukaa kaikesta; pitäkää kiinni siitä, mikä on hyvää.
   

 
Luku 2: Kuvapatsas


Kuva: Vartiotorniseura

Danielin profetia esittää vain 4 maailmanvaltaa. Jotta siitä saataisin luettua jotain muuta kuin siihen on kirjoitettu, siihen pitää lisätä jotain, jolloin ollaan raamatuntulkinnan kannalta todella huolestuttavilla vesillä.


Luvussa 2 jokaista neljää maailmanvaltaa edustaa jokin metalli. Rinnakkain tämän kanssa Danielin kirja esittää samat neljä maailmanvaltaa eri petoina. Kysymys: Montako petoa ja montako metallia Danielin kirja esittää? Järjestö vastaa: Viisi maailmanvaltaa.

Missä on tämän perustelun logiikka?


Kuinka tämä on voinut mennä ohi niin monilta Jehovan todistajilta?

Koska Raamatun Danielin kirjaan kukaan ei pysty lisäämään sanoja kenenkään huomaamatta, onnistuu lisäily vain ns. selitysteoksilla tai antamalla asioille niin sanottuja kaksoismerkityksiä. Näin voidaan laajentaa tulkintaa. Tällöinkin Raamattu kuitenkin itse paljastaa sellaiset mielikuvituksella puuhastelut.

Luku 4: Nebukadnessarin uni


Kuva: Vartiotorniseura

Uni koski ainoastaan kuningas Nebukadnessaria. Toisen täyttymyksen etsiminen tästä unesta ajaa tulkitsijat 2520 vuoden pituiseen ajanjaksoon. Näin unelle saadaan toinen täyttymys - mielikuvitustodellisuudessa.


10-sivuinen tutkielma perustuu kokonaiskuvan antamiseen Danielin kirjan sisällöstä, koska Jehovan todistajien julkaisussa sanotaan:

”Danielin kirjan tarkastelu kokonaisuutena paljastaa kuitenkin, että ajalla on huomattava merkitys kaikissa siinä esitetyissä näyissä ja profetioissa, eikä noissa näyissä kuvailtuja maailmanvaltoja ja tapahtumia näytetä erillisinä eikä umpimähkäisinä siten, että niiden aikakytkös jäisi epämääräiseksi, vaan ne esitetään sen sijaan historialliseen taustaan tai aikajärjestykseen sopivina.
- - -
Kaiken edellä mainitun huomioon ottaen ei tunnu johdonmukaiselta päätellä, että näky vertauskuvallisesta ’puusta’ ja sen viittaus ’seitsemään aikaan’ soveltuisivat ainoastaan yhteen Babylonian hallitsijaan, joka oli seitsemän vuotta mielisairaana, toipui ja palasi valtaan, varsinkin kun Jeesus itse viittasi profetiassaan ’kansakuntien määräaikoihin’.”


Lähde: Raamatun ymmärtämisen opas, 1. osa, s. 1184-1185
    


Lue kokonaan 10-sivuinen vaihtoehtoinen selitys Danielin profetiaan täältä.Jehovan todistajien nykyinen tulkinta kuvapatsaasta löytyy Vartiotornin verkkokirjastosta.

Jehovan todistajien nykyinen tulkinta seitsemästä ajasta löytyy Vartiotornin verkkokirjastosta. 
Takaisin uutissivujen alkuun
Takaisin etusivulle

 Kotisivuohjelma: KompoZer  *  Kuvankäsittely: GIMP  *  Äänenkäsittely: Audacity