Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Jehovan todistajat, uutisia


 
Johanneksen pojan kotisivut

Linkkejä


Vuosikatsaukset


Kuva ja teksti: Lastenkirja Opimme suurelta opettajalta

Lisää linkkejä
Sivupalkin kuvat: JW.ORG paitsi nämä:
  • Hakamäen ja Palosen kuvat, jotka on otettu konventtivideoista
  • Ylin kärrykuva, jonka on ottanut Terho Miettinen Espanjasta
 Monet kansainväliset tahot tuomitsevat Venäjän Jehovan todistajien vainon
28.05.2020 Johanneksen poika

Jehovan todistajien virallisilla uutissivuilla on julkaistu kolme juttua, jotka liittyvät Venäjän valtion harjoittamaan vainoon Jehovan todistajia kohtaan.

Tässä jutussa on lainattu otteita JW.ORG:n tuottamista uutisista.
 Kuvat: JW.ORG

Euroopan maat tuomitsevat Venäjän Jehovan todistajien vainon

12. maaliskuuta 2020 yli 30 Euroopan maata tuomitsi jyrkästi Venäjällä asuvien veljiemme vainon ja kiduttamisen. Tämä kansainvälinen kritiikki Venäjää vastaan esitettiin kokouksessa, jota isännöi Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestö (Etyj). Etyjin tehtävänä on muun muassa ihmisoikeuksien suojeleminen.

Euroopan unionin (EU) 27 jäsenvaltiota ja kuusi muuta siihen kuulumatonta valtiota esittivät Etyjin pysyvän neuvoston edessä seuraavan yhteisen julkilausuman: ”Euroopan unioni tuntee syvää huolta Venäjän Jehovan todistajista, jotka kohtaavat jatkuvasti järjestelmällistä vainoa. Siihen sisältyy kotietsintöjä, mielivaltaisia pidätyksiä, rikostutkintoja ja vankeustuomioita, joiden pituus on jopa seitsemän vuotta. Olemme syvästi huolissamme myös äskettäin saaduista yksityiskohtaisista raporteista, joiden mukaan vanginvartijat tai lainvalvontaviranomaiset ovat kiduttaneet tai muulla tavoin pahoinpidelleet useita Jehovan todistajia näiden ollessa vangittuna tai ennen pidättämistä.”

Jatkuu...

Lue lisää täältä.

Yhdysvaltain edustajainhuoneelle on ehdotettu päätöslauselmaa, jossa Venäjää kehotetaan vapauttamaan veli Dennis Christensen

Kaksi Yhdysvaltain edustajainhuoneen jäsentä on ehdottanut päätöslauselmaa (nro 958), jossa tuomitaan muun muassa se, että Venäjä pitää epäoikeudenmukaisesti vangittuna veljeämme Dennis Christenseniä. Tämä on viimeisin toimenpide, jolla viranomaiset osoittavat tuomitsevansa sen, että Venäjän valtio vainoaa veljiämme ja sisariamme heidän uskonnollisen vakaumuksensa vuoksi.

Veli Christensen pidätettiin ja vangittiin toukokuussa 2017 siksi, että hän osallistui Jehovan todistajien kokouksiin. 8. toukokuuta 2020 päivätyssä päätöslauselmassa, jonka esittelivät edustajat Eliot Engel ja Michael McCaul, Venäjän viranomaisia kehotetaan vapauttamaan veli Christensen heti.

Jatkuu...

Lue lisää täältä.
YK:n ihmisoikeuspaneelin mukaan nämä kymmenen veljeä ja sisarta sekä kahdeksan muuta todistajaa on pidätetty Venäjällä laittomasti. Kuvassa Andrei Magliv, Igor Jegozarjan, Ruslan Korolev, Vladimir Kuljasov ja Valeri Rogozin (ylärivissä vasemmalta oikealle); Valeri Šalev, Tatjana Šamševa, Olga Silajeva, Aleksandr Solovjev ja Denis Timošin (alarivissä vasemmalta oikealle)

YK:n asiantuntijapaneelin mukaan Venäjä on rikkonut kansainvälistä oikeutta pidättäessään 18 Jehovan todistajaa

YK:n mielivaltaisia pidätyksiä käsittelevä työryhmä, joka koostuu ihmisoikeusalan asiantuntijoista, on julkaissut 15-sivuisen lausunnon, jonka mukaan Venäjä on rikkonut kansainvälistä oikeutta pidättäessään 18 Jehovan todistajaa eri kaupungeissa toukokuun 2018 ja heinäkuun 2019 välisenä aikana. Paneeli vaatii vapauttamaan vielä vangittuna olevat todistajat heti ja ehdoitta.

Työryhmän lausunnosta julkaistiin alustava versio 15. toukokuuta 2020. Lopullinen versio on pian nähtävissä YK:n internetsivuilla.

Jatkuu...

Lue lisää täältä.

 

 
Takaisin uutissivujen alkuun
Takaisin etusivulle

 Kotisivuohjelma: KompoZer  *  Kuvankäsittely: GIMP  *  Äänenkäsittely: Audacity