Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Jehovan todistajat, uutisia


 
Johanneksen pojan kotisivut

Linkkejä


Vuosikatsaukset


Kuva ja teksti: Lastenkirja Opimme suurelta opettajalta

Lisää linkkejä
Sivupalkin kuvat: JW.ORG paitsi nämä:
  • Hakamäen ja Palosen kuvat, jotka on otettu konventtivideoista
  • Ylin kärrykuva, jonka on ottanut Terho Miettinen Espanjasta
 Mark Noumair: Tulette kuulemaan valheita järjestöstä, jota rakastatte
02.06.2020 Johanneksen poika (Päivitetty 04.06.20200)

Mikä on Gilead-koulu? Julkaisu Järjestetyt tekemään Jehovan tahto (2005, 2015, 2019) kertoo Gilead-koulusta näin:

*** od 10. luku s. 111-112 kpl 18 Miten laajentaa palvelusta? ***

Vartiotornin raamattukoulu Gilead: Tähän kouluun kutsutaan aviopareja sekä naimattomia veljiä ja sisaria, jotka puhuvat englantia ja jotka ovat kokoaikaisia erikoispalvelijoita. Heillä on edellytyksiä vahvistaa ja vakauttaa kentällä tehtävää työtä tai haaratoimisto-organisaatiota. He ovat jo osoittaneet, että he saavat iloa muiden palvelemisesta ja osaavat opettaa huomaavaisesti toisia noudattamaan raamatullista ja teokraattista ohjausta. Paikallinen haaratoimistokomitea pyytää sopivia ehdokkaita täyttämään hakemuksen. Koulusta valmistuneet lähetetään kentälle tai haaratoimistoon joko kotimaahansa tai ulkomaille.

Julkaisu Ketkä tekevät Jehovan tahdon nykyään? (2012, 2014, 2018):

*** jl 14. oppijakso Miten tienraivaajia koulutetaan? ***

Vartiotornin raamattukoulu Gilead. Gilead-koulu perustettiin vuonna 1943. - - - Viisikuukautisen kurssin aikana Raamattua tutkitaan perusteellisesti. Oppilaat saavat intensiivistä valmennusta niin että heillä voi olla vahvistava ja vakauttava vaikutus maailmanlaajuiseen toimintaamme.

Mark Noumair on Jehovan todistajien järjestössä korkeassa asemassa. Hän ei kuulu hallintoelimeen, mutta on opetuskomitean avustaja ja Gilead-koulun opettaja. Hän puhui Gilead-koulun päättäjäisissä aiheesta Palvo Jehovaa innokkaasti.

Seuraavassa on otteita hänen puheestaan. Noumair aloitti puheensa näin:

Apostoli Johannes eli kriittistä aikaa. Hän oli viimeinen elossa oleva apostoli. Hän pidätteli osaltaan luopumuksen hyökyaaltoa, kun maailmallinen ajattelu jäyti jo seurakuntaa.

Sitten hän luki Raamattua:

(1. Johanneksen kirje 1:1,3) 1 Me kirjoitamme teille elämän sanasta, joka oli alusta asti, jonka olemme kuulleet ja omin silmin nähneet, jota olemme tarkkailleet ja käsillämme koskettaneet. - - - 3 Siitä minkä olemme nähneet ja kuulleet, me kerromme myös teille, jotta tekin tuntisitte yhteenkuuluvuutta kanssamme. Me tunnemme tällaista yhteenkuuluvuutta Isän ja hänen Poikansa Jeesuksen Kristuksen kanssa.

Noumair totesi, että Johanneksella oli hyvä syy olla innokas. Hän oli ollut Jeesuksen ystävä. Muut tuon ajan kristityt eivät olleet saaneet mahdollisuutta tuntea Jeesusta ihmisenä ja saada opetusta suoraan häneltä. Johannes oli kokenut sen ja halusi kertoa siitä muille. Hän teki niin, koska hän halusi suojella veljiä vääriltä opettajilta, jotka yrittivät vetää heidät pois totuudesta. Johannes oikaisi valheita, joita luopiot ja väärät opettajat tuolloin levittivät. Nämä kertoivat vastenmielisiä valheita Jumalasta ja Jeesuksesta. Heidän puheissaan vääristeltiin taitavasti Jeesuksen opetuksia. Johannes tiesi sen. He valehtelivat! Eikä Johannes voinut sietää valehtelijoita.


Kuvat: JW Broadcasting

Noumair siirtyi sitten nykyaikaan. Hän totesi, että nykyäänkin tosi palvonnasta kerrotaan runsaasti valheita. Vastustajat yrittävät kaikin keinoin tahrata Jeesuksen veljien maineen.Sitten Noumair kysyi Gilead-koulun oppilailta: "Miten se liittyy teihin?" Vastaus oli: "Olette viettäneet aikaa päätoimistossa, hallintoelimen ja muiden vastuullisten veljien kanssa. Saamanne ensi käden tieto on vakuuttanut teidät siitä, että kielteiset kertomukset järjestöstä ovat valheita."Noumair sanoi seuraavaksi, että Gilead-koulun oppilaat voivat voimakkaasti puolustaa totuutta niistä, jotka Jeesus asetti ottamaan johdon järjestössä.

Noumair yritti verrata tilannetta Johanneksen kokemuksiin siitä, kuinka hän oli tuntenut henkilökohtaisesti Jeesuksen ja näin voi silminnäkijänä vahvistaa monia asioita. Noumair sanoi näin:

Voitte sanoa Johanneksen tavoin, että olette henkilökohtaisesti kuulleet, nähneet, tarkkailleet ja tulleet tietämään totuuden heistä. Tunnette veljet nyt paremmin kuin JW Broadcastingin kautta. Olette olleet heidän kanssaan kasvotusten. Olette itse nähneet heidät läheltä, miten Jehovan henki ohjaa hänen järjestöään. Kertokaa siitä muille tulevissa tehtävissänne. Kertokaa, mitä olette itse nähneet ja kuulleet. Siten voitte vahvistaa toisten uskoa, tuoda vakautta seurakuntiin sekä auttaa ystäviä luottamaan järjestöön. Teillä on nyt vastuu tehdä niin. Ystävät seurakunnissa ansaitsevat kuulla teidän kokemusianne.

Noumair palasi sitten puheessaan takaisin Johanneksen päiviin.

Mietihän, mitä Johannes teki, kun hänet vapautettiin Patmokselta lähes 100-vuotiaana. Hän tiesi, että luopumus on tulossa. Julmat sudet johtivat jo veljiä harhaan. Johannes halusi estää heitä niin kauan kuin eli. Hän jatkoi Jehovan puolustamista tulisesti joka solullaan ja auttoi veljiään viimeiseen henkäykseen saakka. Miten hän teki sen? Hän kirjoitti vielä neljä Raamatun kirjaa. Hän ei jäänyt eläkkeelle vaan pysyi palavan innokkaana. Hän halusi auttaa veljiä, koska hän rakasti totuutta.

Lyhyen aikamatkan jälkeen Noumair palasi nykyaikaan. Hän sanoi:

Saat todistaa historian suurinta saarnaamistyötä. Näet, miten Jehova kerää ihmeellisellä tavalla suurta joukkoa kaikista kansoista. Tapahtuipa nyt tai tulevaisuudessa mitä tahansa, puolusta totuutta palavan innokkaasti. Tiedät lopputuloksen. Näet, miten asiat kehittyvät.

Puheensa lopussa Noumair muistutti Gilead-koulusta valmistuneita siitä, että nämä tulevat kuulemaan valheita järjestöstä, jota he rakastavat. Järjestöstä, joka valmensi heitä Gilead-koulussa.Sitten hän muistutti, että Gilead-koulusta valmistuneiden ei tulisi koskaan antaa valheiden estää heitä kertomasta, mitä he ovat itse nähneet ja kuulleet.

Huomautuksia:

On kiinnostavaa, että vaikka Noumar totesi, että nykyäänkin tosi palvonnasta kerrotaan runsaasti valheita, hän ei perustellut sitä mitenkään, hän ei esittänyt todisteita. Jos näitä valheita olisi runsaasti, esimerkkien kertominen olisi ollut helppoa.

Tarkoittaakohan Noumair sitä, että kun monet mediat ovat kertoneet lasten seksuaalisesta hyväksikäytöstä Jehovan todistajien keskuudessa, ne olisivat valheita? On huomattava, että usein on kysymyksessä tuomioistuinten päätökset ja esimerkiksi Australiassa oli laaja valtion tutkimus asista, jossa todettiin täysin selvästi, että Jehovan todistajien keskuudessa oli vakava pedofiiliongelma, yli tuhat tapausta, joista yhtäkään ei ollut ilmoitettu viraonomaisille. Kun tästä on ollut runsaasti uutisia sekä kaupallisten medioiden uutisissa että entisten Jehovan todistajien sivustoilla, on tietysti niin, että tämä on järjestön kannalta kiusallista. Siitä huolimatta kyseessä eivät ole valheet. Asiat ovat faktaa, ja valitettavasti Jehovan todistajien järjestö on syyllistynyt vakaviin rikoksiin peitellessään rikoksia ja auttaessaan syyllisiä pysymään piilossa.

Noumair sanoi näin:

Vastustajat yrittävät kaikin keinoin tahrata Jeesuksen veljien maineen.

Kyllä asia on niin, että Jehovan todistajien järjestö on itse tahrannut Jehovan todistajien maineen. Ei siihen ketään muita ole tarvittu.
Kesäkuun 2020 JW Broadcasting -kuukausivideo löytyy täältä.
 

 
Takaisin uutissivujen alkuun
Takaisin etusivulle

 Kotisivuohjelma: KompoZer  *  Kuvankäsittely: GIMP  *  Äänenkäsittely: Audacity