Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Jehovan todistajat, uutisia


 
Johanneksen pojan kotisivut

Linkkejä


Vuosikatsaukset


Kuva ja teksti: Lastenkirja Opimme suurelta opettajalta

Lisää linkkejä
Sivupalkin kuvat: JW.ORG paitsi nämä:
  • Hakamäen ja Palosen kuvat, jotka on otettu konventtivideoista
  • Ylin kärrykuva, jonka on ottanut Terho Miettinen Espanjasta
 Betelin tutkintapyyntö poliisille on nyt Kimin ja Mikeyn tiedossa
07.06.2020 Johanneksen poikaLähetin Watchtower Exposed -sivuston kautta tietoa Kimille ja Mikeylle Betelin uusimmasta tempauksesta:

News from Finland:

Subpoena Warfare continues in Finland

About two months ago The Finnish branch office filed a criminal report against a Finnish activist. The police found the crime report unfounded and closed the investigation.

Now, two months later, Finnish branch office made a new criminal report. Although the previous criminal report was completely unfounded, the new criminal report was even more ridiculous, totally nonsense.

At this time the branch office's criminal report also concerned the Religion Victims' Support Association and the large Finnish media group, Alma Media.

Lähetin myös linkin Redditiin.

Kimillä ja Mikeyllä suosittu YouTube-kanava, joka käsittelee Jehovan todistajien järjestön toimintamalleja ja opetuksia.Sain vajaan tunnin kuluttua sähköpostiini vastauksen. Siinä oli lämpimät kiitokset lähettämästäni aineistosta. Vastauksessaan Kim kertoi, että edellisenä päivänä Mikey oli tehnyt videon, jossa käsiteliin vuoden 1999 Vartiotornilehdestä Jehovan todistajien kampanjaa Ranskassa. Tuon lehden artikkelissa Jehovan todistajat väittivät, että heitä vastaan on levitetty häpäisevää kritiikkiä ja heitä on loukattu. Tekstin mukaan Jehovan todistajat eivät enää halua kuulla juoruja ja valheita, jotka vahingoittavat heidän mainettaan.Tällainen Jehovan todistajien propaganda muistuttaa paljon sitä, mitä he ovat Suomessa viime aikoina tehneet. Suomen haaratoimisto on pyytänyt poliisia tutkimaan mahdollisia rikoksia heitä vastaan. Viimeisimmässä tutkintapyynnössä puhuttiin kiihottamisesta kansanryhmää vastaan, uskonrauhan rikkomisesta ja kunnianloukkauksesta. Tämän vuoden puolella on jo kaksi kertaa poliisi tutkinut Jehovan todistajien syytöksiä ja todennut, että mitään rikosta ei ole tapahtunut eikä ketään epäillä rikoksista.

Tästä voit katsoa kuvakaappauksen englanninkielisestä Vartiotornista. Kuvakaappauksen lähetti Kim minulle sähköpostissa.

Vastaavassa suomenkielisessä Vartiotornissa oli tämä teksti:

*** w99 1/8 s. 9 Todistajat kampanjoivat Ranskassa ***

Valtakunnan julistajat kertovat
Todistajat kampanjoivat Ranskassa

VARHAISESTA perjantaiaamusta 29. tammikuuta 1999 alkaen Ranskan Jehovan todistajat jakoivat innokkaasti viikon loppuun saakka 12 miljoonaa traktaattia. Sitä jaettiin ensin kaduilla ja myöhemmin myös talosta taloon, ja sen otsikkona oli ”Ranskalaiset, teitä petetään!” Miksi moinen kampanja?

Eräässä lehdistötilaisuudessa, joka pidettiin tuona perjantaiaamuna Pariisissa, kerrottiin kampanjan syy. Muuan todistaja, joka toimi tilaisuudessa todistajien edustajana, selitti: ”Haluamme nyt tehdä tiettäväksi, keitä olemme, ja vaientaa sen häpäisevän puheen, jota meistä on levitetty. Olemme valmiit ottamaan vastaan kritiikkiä, mutta emme aio enää kuunnella valheita ja juoruja, jotka vahingoittavat mainettamme.”

Vaikka Jehovan todistajat ovat Ranskan kolmanneksi suurin kristillinen uskonto, monia todistajien lapsia on loukattu ja vainottu koulussa. Jotkut aikuiset ovat saaneet lopputilin, ja heitä on uhkailtu uskontonsa vuoksi. Kaiken lisäksi heidän saamilleen uskonnollisille lahjoituksille on jopa määrätty 60 prosentin vero. Miten kampanjassa puututtiin tällaiseen syrjintään?

Traktaatissa sanotaan: ”Ranskan 250000 Jehovan todistajaa ja heidän yhteydessään olevaa ihmistä ESITTÄVÄT VASTALAUSEENSA sille, miten heidän kristillinen uskontonsa, joka on ollut Ranskassa vuodesta 1900 saakka, on vilpillisesti luettu vaarallisten lahkojen joukkoon vuodesta 1995 lähtien. – – ESITTÄVÄT VASTALAUSEENSA sen jatkuvan ahdistelun johdosta, jota he ovat kohdanneet.” Traktaatissa paljastettiin panettelevat syytökset, joita Ranskassa asuviin todistajiin on kohdistettu, sekä se, miten herjaajat ovat pyrkineet epärehellisesti esittämään heidät kielteisessä valossa. Traktaatti päättyy sanoihin: ”Jehovan todistajia ja heidän yhteydessään olevia asuu Euroopassa nykyään yli kaksi miljoonaa. He kunnioittavat maansa hallituksen lakeja puolustamalla evankeliumeissa esitettyjä arvoja. Ranskalaiset, tässä ovat tosiasiat. Velvollisuutemme on esittää ne sellaisina kuin ne todella ovat!”

Nopea, myönteinen vastakaiku

Ensimmäisenä päivänä levitettiin miljoonia traktaatteja. Yksistään Pariisissa yli 7000 todistajaa oli levittänyt ihmisille puoleenpäivään mennessä yli 1,3 miljoonaa traktaattia. Oli varmasti ensimmäinen kerta, kun ihmiset näkivät niin monien todistajien jakavan traktaatteja kaduilla. Tiedotusvälineet, muun muassa valtakunnalliset ja paikalliset sanomalehdet samoin kuin televisio, suhtautuivat suotuisasti tähän tiedotuskampanjaan. Sanomalehti Le Progrès de Lyon kirjoitti: ”Tämä aloite – – tuo päivänvaloon erääseen sanaan liittyvän väärinkäsityksen. Viimeksi kuluneina kymmenenä vuotena sana ’lahko’ – – on saanut turmeltuneen, vaarallisen ja vahingollisen merkitysvivahteen. – – Jehovan todistajat eivät ole luonteeltaan vaarallinen yhteisö, jolla olisi taipumusta horjuttaa yhteiskuntaa.”

Ne, jotka tuntevat Jehovan todistajia, arvostavat heidän rauhallisuuttaan ja syvää kunnioitusta, jota he tuntevat vakiintunutta yhteiskuntajärjestystä kohtaan. Niinpä monet ihmiset kaduilla ilmaisivat arvostavansa ja tukevansa niitä kymmeniätuhansia todistajia, jotka osallistuivat kampanjaan. Melkein heti alettiin saada puheluita, fakseja ja kirjeitä ihmisiltä, jotka esittivät arvostavat kiitoksensa traktaatin johdosta. Ennen kaikkea vilpittömät ihmiset saivat tilaisuuden kuulla todistajista totuuden vastakohdaksi tekaistuille ja mielettömille väitteille, ja myös ne, joiden usko oli horjunut, saattoivat osoittaa, mikä heille oli tärkeintä.
 

 
Takaisin uutissivujen alkuun
Takaisin etusivulle

 Kotisivuohjelma: KompoZer  *  Kuvankäsittely: GIMP  *  Äänenkäsittely: Audacity