Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Jehovan todistajat, uutisia


 
Johanneksen pojan kotisivut

Linkkejä


Vuosikatsaukset


Kuva ja teksti: Lastenkirja Opimme suurelta opettajalta

Lisää linkkejä
Sivupalkin kuvat: JW.ORG paitsi nämä:
  • Hakamäen ja Palosen kuvat, jotka on otettu konventtivideoista
  • Ylin kärrykuva, jonka on ottanut Terho Miettinen Espanjasta
 Kommentti haaratoimiston rikosilmoitukseen
10.06.2020 Tony ja Johanneksen poikaLainaus järjestön tekemästä rikosilmoituksesta:

Jehovan todistajien uskonnollinen menettelytapa, joka koskee erottamista ja jollainen on yleinen monissa uskonnoissa, ei ole ”johtanut – – mielenterveydenongelmiin [sic] ja itsemurhiin.

Mihin tällainen väite perustuu? Millaisia tutkimuksia järjestö on tehnyt aiheesta, jotta se pystyy esittämään tällaisen väitteen? No, kyllä te tiedätte. Järjestö ei ole tehnyt aiheesta ensimmäistäkään tutkimusta eikä ole kysynyt näistä aiheista ensimmäiseltäkään entiseltä todistajalta.

Itsemurhia on tehty järjestön hylkäämissäännön johdosta vaikka kuinka paljon. Ja miksi ei olisi, ihmiset voivat tehdä itsemurhan triviaaleimmistakin syistä kuin läheisten menettämisen takia.

Saanen esitellä Stasz Klinge-Loyn. Stasz oli ilmiömäisen lahjakas viulisti ja Jehovan todistaja. Hän soitti orkestereissa ympäri maailmaa ja antoi joskus yksityiskonsertteja myös Gerrit Löschille.


Kuva: YouTube

Stasz palveli Betelissä ja oli arvostettu henkilö. Stasz oli kuitenkin myös ihminen, ja ihmisille saattaa sattua elämän varrelle erilaisia virheitä. Staszin virhe oli rakastua toisen Jehovan todistajan, vanhimman, vaimoon. Tarina ei kerro mitä kaikkea heidän välillään tapahtui, mutta kun Betel sai tietää asiasta, Stasz erotettiin. Asiasta ilmoitettiin kaikissa kolmessa isossa Betelissä sekä Staszin paikallisessa seurakunnassa ja kotiseurakunnassa.

Vähän ajan päästä tästä Stasz käveli New Jerseyssä junan alle ja tappoi itsensä.

Hylkäämissääntö jättää ihmisen yksin juuri silloin kun hän tarvitsisi eniten tukea. Kysymys ei siksi ole siitä tapahtuuko hylkäämissäännön takia itsemurhia vaan siitä, paljonko niitä tapahtuu.


Morristown talent show winner killed by train; Stasz Klinge-Loy was gifted violinist

Asiasta kirjoitetaan myös Redditissä.

Katso ja kuuntele Stasz:n viulunsoittoa YouTubesta.
 


Huomautus:

Toinen huomio järjestön tekemän tutkintapyynnön tekstistä:

Jehovan todistajien uskonnollinen menettelytapa, joka koskee erottamista ja jollainen on yleinen monissa uskonnoissa, ei ole ”johtanut – – mielenterveydenongelmiin [sic] ja itsemurhiin.

Kovin monessa uskonnossa ei ole erottamiskäytäntöä lainkaan, ja niissä joissa se on, on erittäin harvinaista, että erotettuun katkaistaan kaikki ihmissuhteet koko loppuelämän ajaksi. Betelin teksti oli siis voimakkaasti vääristeltyä myös tässä suhteessa.

 

 
Takaisin uutissivujen alkuun
Takaisin etusivulle

 Kotisivuohjelma: KompoZer  *  Kuvankäsittely: GIMP  *  Äänenkäsittely: Audacity