Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Jehovan todistajat, uutisia


 
Johanneksen pojan kotisivut

Linkkejä


Vuosikatsaukset


Kuva ja teksti: Lastenkirja Opimme suurelta opettajalta

Lisää linkkejä
Sivupalkin kuvat: JW.ORG paitsi nämä:
  • Hakamäen ja Palosen kuvat, jotka on otettu konventtivideoista
  • Ylin kärrykuva, jonka on ottanut Terho Miettinen Espanjasta
 Jehovan todistajat kätkevät varojaan
16.06.2020 Tony ja Johanneksen poika

Tiivistelmä uutisesta suomeksi

Jehovan todistajien uskonyhteisöä syytetään omaisuuden myymisestä ja varojen siirtämisestä ulkomaille, jotta yhteisö välttyisi maksamasta korvauksia lasten hyväksikäytön uhreille.

Viranomaisia taas syytetään siitä, että he ovat jättäneet tutkimatta ilmiantajien väitteet, joiden mukaan Jehovan todistajat saattavat reagoida tilanteeseen kätkemällä omaisuuttaan ennen 30. kesäkuuta asetettua määräaikaa liittyä kansallisen korvausjärjestelmän (National Redress Scheme) piiriin. 

Kuninkaallisen komission (the Royal Commission) mukaan Jehovan todistajien yhteisöstä löydettiin 1800 potentiaalista uhria, joita on käytetty lapsena seksuaalisesti hyväksi, ja yli 1000 pedofiiliä, joista noin puolet on tunnustanut yhteisölle rikoksensa.

Uskonyhteisö ei ole ilmoittanut poliisille ensimmäistäkään näistä rikoksista.

Kuninkaallisen komission tekemien löydösten jälkeen Jehovan todistajien uskonyhteisö on uudelleenjärjestänyt lakiin perustuvat hyväntekeväisyysjärjestönsä siten, että aikaisemman muutaman hyväntekeväisyysjärjestöksi rekisteröidyn järjestön sijaan Jehovan todistajilla on rekisteröityjä järjestöjä nyt 836, joista 766:lla on tällä hetkellä aktiivista toimintaa. Tieto perustuu Australian hyväntekeväisyys- ja voittoa tavoittelemattomien järjestöjen komission (ACNC) sivuston rekisteriin. Pienemmiltä uskonnollisilta järjestöiltä ja yhteisöiltä ei vaadita taloudellisten tietojen luovuttamista.


Kuva: Pixabay

Jehovan todistajien yhteisön mukaan sillä on ainoastaan yksi hyväntekeväisyysjärjestö (Australian Vartiotornin Raamattu- ja traktaattiseura), jonka perusteella yhteisö raportoi taloudellisia lukuja ACNC:lle. Sama laillinen hyväntekeväisyysjärjestö on ottanut kuuden miljoonan dollarin lainan Jehovan todistajien omalta järjestöltä Iso-Britanniasta, ilman lyhytaikaista takaisinmaksusuunnitelmaa. Australian Jehovan todistajien yhteisö on ilmoittanut ACNC:lle 150 miljoonan dollarin tuloista vuodesta 2014 lähtien, kun taas vuosien 2018 ja 2019 on ilmoitettu olleen tappiollisia.

Ilmiantajien mukaan Jehovan todistajien yhteisö on myynyt Australiassa kiinteistöjä yli 24 miljoonalla dollarilla Kuninkaallisen komission kuulemisen (vuoden 2012) jälkeen.

Jehovan todistajat vastaavat harkinneensa komission ehdotusta, mutta koska se katsoo komission kysymysten perustuvan epätosiin väitteisiin ja vääriin oletuksiin, Jehovan todistajat kieltäytyvät kunnioittavasti osallistumasta.

Jehovan todistajia pyydettiin yksilöimään epätodet väitteet ja väärät oletukset, mutta he eivät koskaan vastanneet.  

Perhe- ja sosiaaliministeri, Senaattori Anne Ruston, kertoo, että liittohallitus julkistaa heinäkuun alussa ne yhteisöt, joiden on määrä olla mukana kansallisessa korvausjärjestelmässä, mutta jotka ovat jättäneet ilmoittautumatta mukaan. Näille yhteisöille kaavaillaan taloudellisia sanktioita kuten hyväntekeväisyysjärjestön aseman peruuttamista.Teksti perustuu Sunday Mail -lehden kirjoitukseen.
 

 
Takaisin uutissivujen alkuun
Takaisin etusivulle

 Kotisivuohjelma: KompoZer  *  Kuvankäsittely: GIMP  *  Äänenkäsittely: Audacity