Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Jehovan todistajat, uutisia


 
Johanneksen pojan kotisivut

Linkkejä


Vuosikatsaukset


Kuva ja teksti: Lastenkirja Opimme suurelta opettajalta

Lisää linkkejä
Sivupalkin kuvat: JW.ORG paitsi nämä:
  • Hakamäen ja Palosen kuvat, jotka on otettu konventtivideoista
  • Ylin kärrykuva, jonka on ottanut Terho Miettinen Espanjasta
 Onko karttamisoppi Jehovan todistajien versio helvetintuliopetuksesta?
05.06.2020 Lähetetty / Johanneksen poikaTämän videon tarkoitus on osoittaa se, että vaikka Jehovan todistajat halveksivat ja kritisoivat opetusta helvetistä, he ovat kuitenkin omaksuneet oman versionsa tästä opetuksesta.


Kuvat: YouTube / Eric Wilson

Videolla kerrotaan, kuinka Jehovan todistajaksi kääntyneen muslimimiehen mielestä opetuksessa helvetistä ei ollut mitään järkeä. Hän perusteli asian näin:

Hän ei koskaan pyytänyt saada syntyä. Ennen syntymäänsä häntä ei ollut olemassa. Kun hänen piti valita, palvoako Jumalaa vai ei, miksei hän vain voinut kieltäytyä tarjouksesta ja palata olemattomaan tilaan ennen syntymäänsä? Mutta tämän opetuksen mukaan se ei ole vaihtoehto. Pohjimmiltaan Jumala luo sinut ensin tyhjästä ja antaa kaksi vaihtoehtoa:

"Joko palvot minua tai kidutan sinua ikuisesti."

Millainen valinta tällainen on ja millainen Jumala vaatisi moista?

Verrataanpa asiaa näin:

Rikas mies näkee kadulla kodittoman miehen ja tarjoaa hänelle asunnoksi kauniin kartanon kukkulalla meren rannalla. Lisäksi hän saa kaiken vaatetuksen ja ruuan mitä hän ikinä tarvitsee. Rikkaalla miehellä on vain yksi vaatimus: köyhän miehen on palvottava häneä. Köyhällä on tietysti oikeus joko ottaa tarjous vastaan tai kieltäytyä siitä. Mutta jos hän kieltäytyy siitä, hän ei voi palata kodittomaksi. Ei sinne päinkään. Jos hän kieltäytyy tarjouksesta, hänet sidotaan tolppaan ja ruoskitaan kuoleman partaalle, sitten lääkärit auttavat häntä toipumaan ja sen jälkeen häntä taas ruoskitaan uudelleen kuoleman porteille, ja tätä prosessia toistetaan loputtomasti. Painajaismainen tilenne, joka voisi olla toisen luokan kauhuelokuvasta.

Emme voisi odottaa jotain tällaista Jumalalta, joka sanoo olevansa rakkaus. Siitä huolimatta helvetintuliopetuksen kannattajat palvovat juuri tällaista Jumalaa.

Jos joku ihminen kehuskelisi olevasa rakastava, jopa kaikkein rakastavin ihminen maailmassa ja silti toimisi näin, hänet pidätettäisiin ja suljettaisiin vankimielisairaalaan. Miten kukaan voi palvoa Jumalaa, joka toimii näin? Hämmästyttävää kyllä, useimmat tekevät niin.


 
Jehovan todistajat eivät tunnetusti usko helvettiin. He muistuttavat aina, että moinen opetus on täysin Jumalan rakkauden vastainen. Mutta opettavatko he todellisuudessa itse jotain samankaltaista? Eric Wilson käsittelee kolmea seikkaa, jotka yhdistävät helvetintuliopetusta ja todistajien harjoittamaa erotettujen ja eronneiden karttamista. Videossa nähdään myös kaksi nykypäivän esimerkkiä siitä, miten järjestön johtajat tuomitsevat huomaamattaan itse oman karttamisoppinsa.
 

 


Katso suomeksi tekstitetty video täältä. Valitse asetuksista 'tekstitys' ja kieleksi 'suomi'.
 

 
Takaisin uutissivujen alkuun
Takaisin etusivulle

 Kotisivuohjelma: KompoZer  *  Kuvankäsittely: GIMP  *  Äänenkäsittely: Audacity