Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Jehovan todistajat, uutisia


 
Johanneksen pojan kotisivut

Linkkejä


Vuosikatsaukset


Kuva ja teksti: Lastenkirja Opimme suurelta opettajalta

Lisää linkkejä
Sivupalkin kuvat: JW.ORG paitsi nämä:
  • Hakamäen ja Palosen kuvat, jotka on otettu konventtivideoista
  • Ylin kärrykuva, jonka on ottanut Terho Miettinen Espanjasta
 Hallintoelimen jäsen Anthony Morris päivitti koronavirukseen liittyviä tietoja
22.06.2020 Johanneksen poikaAnthony Morris aloitti katsauksensa sanomalla, että vallitseva pandemia on vaatinut muuttamaan toimintatapoja kaikkialla. Kokoukset, kenttätyö ja jopa yhteydenpito ystäviin on muuttunut.

Morris muistutti, että pandemia ei vaikuta kaikkiin samalla tavalla. Joissakin maissa viruksen leviäminen on kiihtynyt kun taas joissakin uusia tartuntoja ei juurikaan ole. Osa hallituksista on lieventänyt rajoituksia.

Kun viranomaiset poistavat rajoituksia, Jehovan todistajat noudattavat Morriksen mukaan Sananlaskujen 14:16:ssa mainittua periaatetta.


Kuvakaappaukset: JW Broadcasting

Morris kertoi, että vaikka viranomaiset poistaisivat joitain rajoituksia, Jehovan todistajat eivät saman tien tee vastaavia muutoksia järjestön rutiineihin. Hallintoelin haluaa seurata, miten rajoitusten poistaminen vaikuttaa viruksen leviämiseen. Haaratoimistot ovat saaneet ohjeita, joiden mukaan Jehovan todistajien toimintaa voidaan järjestellä rajoitusten poistuessa.

Morris kertoi, mikä ero on viranomaisten tekemien rajoitusten ja Jehovan todistajien hallintoelimen tekemien rajoitusten välillä:

Viranomaiset saattavat poistaa rajoituksia taloudellisin perustein, mutta Jehovan järjestössä päätökset perustuvat rakkauteen. Siksi pidämme ystävien turvallisuuden edelleen etusijalla.
 
Anthony Morris toppuutteli haluja palata "normaaliin" elämään. Hän sanoi, että varovaisuus on edelleen tarpeen, koska virus voi alkaa levitä. Morris viittasi asiantuntijoihin, jotka varoittavat, että viruksen kanssa saatetaan joutua elämään, kunnes tautiin saadaan toimivia hoitokeinoja tai rokotteita. Se tapahtuu ehkä aikaisintaan vuonna 2021 Huomautus 1*. Tämä tarkoittaa Morriksen mielestä sitä, että kokoukset, konventit ja kenttätyö saattavat jatkua vielä jonkin aikaa poikkeusjärjestelyin. Morris kertoi, että normaaliin päiväjärjestykseen palataan aikanaan asteittain. Kokoukset ja kenttätyö palautetaan normaaleiksi askel kerrallaan. Samalla seurataan pandemian tilannetta, ja jos tartuntojen määrä alkaa kasvaa, rajoituksia otetaan jälleen käyttöön.

Morris pyysi pitämään mielessä nämä kolme ohjetta:
  1. Arvosta elämää
  2. Noudata viranomaisten ohjeita
  3. Älä tule liian huolettomaksi
Anthony Morris luetteli asioita, joista Jehovan todistajat ovat kärsineet pandemian aikana:
  1. Jotkut ovat saattaneet menettää tulonlähteensä.
  2. Nuorten koulunkäynti on häiriintynyt.
  3. Ystäviä ei ole voinut tavata kasvotusten.
  4. Monet ovat menettäneet perheenjäseniä ja ystäviä.
On mielenkiintoista, että ensimmäiseksi Morris mainitsee tulonlähteet, siis rahan, vaikka videolla aikaisemmin hän vakuutti, että viranomaiset saattavat poistaa rajoituksia taloudellisin perustein, mutta Jehovan järjestössä päätökset perustuvat rakkauteen..Morris selitti, että nykyinen pandemia toimii valmennuksena pian alkavaa suurta ahdinkoa varten.

Lopuksi Morris vakuutti ja hehkutti hallintoelimen osoittamaan rakkautta.


 


Huomautus 1
*. Miksi järjestö on suunnitellut suurta maailmanlaajuista kampanjaa marraskuulle 2020, jos pandemia ei silloin vielä ole ohi? Lue lisää täältä.

Huomautus 2. Vähän aikaa sitten toinen hallintoelimen jäsen Stephen Lett kertoi, että nykyiset tapahtumat osoittavat selvemmin kuin koskaan, että elämme viimeisten päivien loppuaikaa - ja oikeastaan jopa tuon loppuajan loppuaikaa - ja aivan pian koittaa viimeisten päivien viimeinen päivä. Eikö järjestön ylin johto uskokaan enää siihen? Onko hallintoelimessä kahdenlaista linjaa? Pandemia menee ohi ja palataan "normaaliin" aikaan niin että marraskuussa 2020 voidaan järjestää maailmanlaajuinen saarnaamiskampanja? Vai Pandemia johtaa Harmageddoniin? Lue lisää täältä.


 


Katso video JW Broadcasting -kanavalta.
 

 
Takaisin uutissivujen alkuun
Takaisin etusivulle

 Kotisivuohjelma: KompoZer  *  Kuvankäsittely: GIMP  *  Äänenkäsittely: Audacity