Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Jehovan todistajat, uutisia


 
Johanneksen pojan kotisivut

Linkkejä


Vuosikatsaukset


Kuva ja teksti: Lastenkirja Opimme suurelta opettajalta

Lisää linkkejä
Sivupalkin kuvat: JW.ORG paitsi nämä:
  • Hakamäen ja Palosen kuvat, jotka on otettu konventtivideoista
  • Ylin kärrykuva, jonka on ottanut Terho Miettinen Espanjasta
 Jehovan todistajat: Hävetkää!
02.07.2020 Johanneksen poika (Päivitetty kerran)


Kuva: The Guardian

Neljä ryhmää ei osallistu Australian kansalliseen lasten hyväksikäyttöä koskevaan korvausjärjestelmään (National Redress Scheme). Yksi niistä on Jehovan todistajat. Se on ryhmistä ainoa uskonnollinen ryhmä.

Alunperin oli kuusi ryhmää, jotka eivät liittyneet järjestelmään, mutta kaksi niistä kuitenkin liittyi viime tipassa mukaan, joten nyt ryhmiä on neljä.

Hallitus tutkii näiden ryhmien veroetuuksien peruuttamisvaihtoehtoja. Ryhmät voivat myös menettää hyväntekeväisyysasemansa. Sosiaalipalveluministeri Anne Ruston tutkii myös muita pakotteita valtion ja alueen kollegojensa kanssa.

Jehovan todistajien yhteisössä hyväksikäytetyt ihmiset haluavat anteeksipyyntöä, jotta uskontokunta tunnustaisi aiheutuneet vahingot ja menettäisi hyväntekeväisyysasemansa.

Jehovan todistajat kertoivat jatkavansa keskustelua hallituksen kanssa.

"On täysin mahdotonta hyväksyä, että nämä instituutiot eivät ole noudattaneet moraalista velvollisuuttaan liittyä
Kansalliseen korvausjärjestelmään", Ruston totesi keskiviikkona antamassaan lausunnossa.

Lue Guardianin juttu tästä.

Ministeri Anne Ruston oli pettynyt siitä, että neljä ryhmää jätti liittymättä järjestelmään, johon lähes kaikki muut ryhmät liittyivät. Noin 224 kansalaisjärjestöä ja hallituksesta riippumatonta organisaatiota on liittynyt mukaan ohjelmaan. Tästä kertoi Sky News Australia uutisvideollaan.Katso Sky Newsin video täältä.

Project-kanavan TV-uutisissa kerrottiin myös asiasta.

Katso TV-uutinen täältä.Huomautukset:

Kun Jehovan todistajien järjestössä on ollut valtava määrä lasten seksuaalista hyväksikäyttöä Australiassa, vähintä olisi se, että järjestö pyytäisi uhreilta anteeksi. Myös rahallinen korvaus kärsimyksistä olisi paikallaan. Monien uhrien elämä on mennyt pilalle. Ketään ei ole saatu vastuuseen rikoksista. Ja kun nyt Australiaan on luotu järjestelmä, joka pyrkii osaltaan auttamaan pedofiilien uhreja, mitä tekee Jehovan todistajien järjestö? Kieltäytyy liittymästä siihen ja maksamasta korvauksia.

Jehovan todistajien käytännön mukaan epäilyä lasten seksuaalisesta hyväksikäytöstä ei ilmoiteta viranomaisille. Ohjeiden mukaan soitetaan haaratoimiston lakiosastolle. Näin Australiassakaan ei yhtä ainoaa tapausta ollut ilmoitettu viranomaisille, vaikka tapauksia oli yli tuhat. Voidaan näin ollen perustellusti sanoa, että Jehovan todistajien järjestö suojelee pedofiilejä mutta vähät välittää seksuaalisen hyväksikäytön uhreista. Jehovan todistajat noudattavat ns. "kahden todistajan sääntöä". Tämä estää käytännössä kaiken tutkinnan.

Lue tästä, miten Jehovan todistajien järjestö on siirtänyt rahaa ulkomaille välttyäkseen maksamasta uhreille korvauksia.

Jehovan todistajien kuulustelut Australiassa on tallennettu videoille. Katso täältä.

Lisää tietoja täällä ja täällä.

 

 
Takaisin uutissivujen alkuun
Takaisin etusivulle

 Kotisivuohjelma: KompoZer  *  Kuvankäsittely: GIMP  *  Äänenkäsittely: Audacity