Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Jehovan todistajat, uutisia


 
Johanneksen pojan kotisivut

Linkkejä


Vuosikatsaukset


Kuva ja teksti: Lastenkirja Opimme suurelta opettajalta

Lisää linkkejä
Sivupalkin kuvat: JW.ORG
 
 Kirjallisuutta määrätty tuhottavaksi
12.11.2020 Johanneksen poika
Kuva: Pixabay

Vartiotorni-lehti kertoo Raamatusta näin:

*** wp18 nro 1 s. 4 Raamatun opetukset – ajatonta viisautta ***

Vaikka sen vanhimmat osat kirjoitettiin yli 3 500 vuotta sitten, se ei ole turmeltunut. Vuosisatojen saatossa Raamattuja on poltettu roviolla, se on julistettu kielletyksi kirjaksi ja sen arvoa on vähätelty. Raamatun sanoma on kuitenkin selviytynyt noista toistuvista hyökkäyksistä.

Raamattuja on siis poltettu ja tuhottu muilla tavoilla. Sen sanoma ei ole muuttunut vuosisatojen aikana. On toki tullut uusia käännöksiä, mutta perussanoma on sama ennen ja nyt.

Osa Jehovan todistajien kirjallisuudesta on nyt vaarassa. Ne on määrätty hävitettäväksi. Kuka sellaisen määräyksen on antanut? Vastustajat? Viranomaiset? Ei. Ilmeisesti hallintoelin. Tuhottavista kirjoista, lehdistä ja muusta materiaalista on laadittu 2-sivuinen dokumentti. Sen voi lukea tämän sivun lopusta.

Miksi hallintoelin haluaa päästä eroon vanhasta kirjallisuudesta? Vastaus on ilmeinen: oppi on niin paljon muuttunut, että hallintoelin ei halua nykyisten nuoren polven Jehovan todistajien tietävän vanhoista oppiseikkailuista. Oma historia halutaan piilottaa.

On kiinnostavaa, että tuhottavien kirjojen joukossa on mm. Kirjani Raamatun kertomuksista. Se on lapsille suunnattu kirja. Monet vanhemmat ovat lukeneet tuota kirjaa lapsilleen ja yrittäneet näin opettaa Vartiotornin sanomaa. Miksi tuo lasten kirjakin pitää hävittää? Saatujen tietojen mukaan se sisältää liian väkivaltaisia kuvia.


   Kuva: JW.ORG

Mm. tällainen materiaali on määrätty hävitettäväksi:
  • Watchtower Library, kirjasto-ohjelma, kaikki ennen vuotta 2017 julkaistut levyt
  • Jehovan todistajien vuosikirjat
  • Kaikki kirjat, jotka on julkaistu ennen vuotta 1987 lukuunottamatta seuraavia: Koko Raamattu on Jumalan henkeyttämä ja hyödyllinen, Elämä maan päällä – kehityksen vai luomisen tulos?
  • Kaikki esitteet, jotka on julkaistu ennen vuotta 1980
  • Kaikki kirjaset, jotka on julkaistu ennen vuotta 1990
  • Äänikasetit ja videokasetit
  • Jehovan todistajat – Keitä he ovat? Mitä he uskovat?
  • Kirjani Raamatun kertomuksista, joka on julkaistu ennen vuotta 2004
  • Ilmestyksen suurenmoinen huipentuma on käsillä!
  • Ym., ym.
  Watchtower Library, kuva: JW.ORG

Vanhan ja uuden kirjallisuuden vertaaminen tulee aineiston hävittämisen jälkeen Jehovan todistajille mahdottomaksi. On kiinnostavaa, että vanhan kirjallisuuden hävittämisen jälkeen siitä tulee "luopiomateriaalia", vaikka se ilmestyessään oli sitä "ruokaa", jota "uskollinen ja ymmärtäväinen orja" tarjoili. Eräs entinen Jehovan todistaja kommentoi vuosikirjojen tuhoamista niin, että ne olivat aikoinaan seurakunnissa todiste Jehovan siunauksesta. Ja yhtäkkiä, kaikki todisteet siunauksesta ovat poissa.

Tästä voi katsoa virallista luetteloa englannin kielellä:


  
 
Takaisin uutissivujen alkuun
Takaisin etusivulle

 Kotisivuohjelma: KompoZer  *  Kuvankäsittely: GIMP  *  Äänenkäsittely: Audacity