Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Jehovan todistajat, uutisia


 
Johanneksen pojan kotisivut

Linkkejä


Vuosikatsaukset


Kuva ja teksti: Lastenkirja Opimme suurelta opettajalta

Lisää linkkejä
Sivupalkin kuvat: JW.ORG
 
 Vanhat fossiilit haastavat Jehovan todistajien paratiisiopetukset
04.04.2021 Johanneksen poika
Kuva: JW.ORG

Otetaan aivan aluksi lainaus vuoden 2018 joulukuun Vartiotorni-lehdestä:

Raamattu kertoo paratiisista, joka oli olemassa menneisyydessä, ja paratiisista, joka on vielä tulossa.

Raamatun mukaan Eedenin puutarhassa asui ensimmäisen ihmisparin lisäksi eläimiä, jotka
Jehovan todistajien tulkinnan perusteella kaikki olivat kasvissyöjiä. Kaikki eläimet olivat rauhallisia, eikä niistä ollut vaaraa ihmisille tai toisille eläimille.

Jehovan todistajat uskovat myös, että kun Harmageddonin sodasta pelastuneet ja ylösnousemuksen saaneet ihmiset lopulta elävät paratiisissa maan päällä, eläimet ovat sovussa sekä ihmisten että toisten eläinten kanssa. Ja eläimet ovat taas kasvissyöjiä.

Tällä sivulla käsitellään hiukan sitä, miten uskottavana voidaan Jehovan todistajien opetuksia pitää. Tarkastellaan ensin lyhyesti kauan sitten sukupuuttoon kuolleita eläimiä. Ne kuolivat ennen kuin ihminen ilmaantui maapallolle.


Kuva: Pixabay

YLE kertoo, että upea fossiili paljasti dinosauruksen viimeisen aterian. Kasvinsyöjäsaurusten ruokavaliota on jouduttu päättelemään hampaista ja leuasta. Nyt ei tarvitse: ihmeellisen täydellisenä kivettyneen nodosauruksen mahasta löytyi jalkapallon verran ruokaa.

YLE:n jutusta tulee esille otuksen ruokavalio:

Borealopelta markmitchellin viimeisestä ateriasta 88 prosenttia oli lehtiä ja loput kasvien varsia tai pieniä oksia. Lyhyiden jalkojensa vuoksi otuksesta ei ollut kurottelijaksi, vaan se nyhti ravintonsa matalalta.

Tämä otus oli siis kasvissyöjä.

Toinen YLE:n tekemä juttu kertoo useista dinosauruksista. Sen lisäksi jutussa mainitaan Cryodrakon boreas, joka oli lentolisko. Aika pelottava otus se kuitenkin oli, koska sen siipien kärkiväli oli kymmenen metriä ja painoa oli 250 kiloa. Se oli lihansyöjä ja uhka jopa dinosaurusten poikasille.

Cryodrakon boreas, kaukaisen aikansa "lohikäärme", arvelee taiteilija. Kuva: Davod Maas / Lontoon Kuningatar Maryn yliopisto

Wikipedia kertoo, että dinosaurukset olivat tasalämpöisiä maaeläimiä. Jotkut niistä olivat kasvinsyöjiä, jotkut lihansyöjiä ja jotkut kaikkiruokaisia.

Suora lainaus Wikipediasta:

Dinosaurusten fossiileja on monen eri tyyppisiä, ja ne paljastavat dinosauruksista erilaisia asioita. Museoissa näytteillä on luurankoja, joista osa on koottu hajanaisista löydöistä ja osa kokonaisista luurangoista. Parhaiten säilyviä fossiileja ovat hampaat, sillä hammaskiille on hyvin kestävää. Hampaiden muodot ovat myös hyvin lajityypillisiä, mikä auttaa lajien tunnistuksessa. Hampaista tutkijat voivat myös selvittää sen, mitä eläin söi ja miten se keräsi ja käsitteli ravintonsa. Esimerkiksi tyypillisen lihansyöjädinosauruksen hampaat ovat sahalaitaiset ja kasvinsyöjän hampaat lehdenmuotoiset. Fossiloituneista jäljistä voidaan selvittää, miten dinosaurukset liikkuivat ja miten ne elivät yhdessä. Koproliiteista voidaan nähdä, mitä dinosaurukset söivät.

Miksi nämä tiedot kauan sitten sukupuuttoon kuolleista eläimistä esitetään Jehovan todistajia käsittelevällä sivustolla? Koska sukupuuttoon kuolleet eläimet liittyvät Jehovan todistajien oppitulkintoihin. Se selviää tällä sivulla myöhemmin.

Ajatellaan hetki Jehovan todistajien paratiisikäsitettä, sekä muinaista Eedenin paratiisia että tulevaa maallista paratiisia. Asian ydin tulee paljastumaan pikku hiljaa.

Jehovan todistajien julkaisema tietosanakirja Raamatun ymmärtämisen opas kertoo:

*** it-1 s. 9 kpl 5 Aadam ***

Aadamin koti oli hyvin erikoinen paratiisi, todellinen mielihyvän puutarha, jota nimitettiin Eedeniksi (ks. EEDEN nro 1) ja joka täytti kaikki hänen välttämättömät fyysiset tarpeensa, sillä siellä oli ”kaikenlaisia puita, haluttavan näköisiä ja hyviä ravinnoksi”, ja ne olisivat voineet pitää Aadamin elossa loputtomasti (1Mo 2:9). Kaikkialla Aadamin ympärillä oli monenlaisia ja -näköisiä rauhallisia eläimiä.

*** it-1 s. 411 kpl 5 Eeden ***

Voidaan otaksua, että sen jälkeen kun Aadam karkotettiin paratiisin kaltaisesta puutarhasta eikä kukaan ’viljellyt sitä eikä huolehtinut siitä’, se rehotti pelkästään luonnontilassa vain eläinten asuessa sen rajojen sisäpuolella, kunnes vedenpaisumuksen tulvavedet tuhosivat sen täydellisesti, eikä sen sijainnista jäänyt ihmiselle muuta tietoa kuin Jumalan henkeyttämä kertomus sen olemassaolosta (1Mo 2:15).

Em. kirjan mukaan Eedenin paratiisissa asui monenlaisia "rauhallisia eläimiä" samaan aikaan kuin ensimmäinen ihminen oli siellä. Ja kun Aadam ja Eeva oli karkotettu paratiisista, eläimet saivat asua siellä vedenpaisumukseen asti.


Kuva: JW.ORG

Tulevan maallisen paratiisin eläimistä Jehovan todistajien kirjallisuus kertoo näin:

*** w50 1/5 s. 139 kpl 23 ***

Lapselle, joka on ahkera ja innokas Luojansa palvelemisessa, on annettu lupaus saada elää ihanassa maallisessa paratiisissa, missä kaikki metsän eläimet ovat hänen lemmikkejään.

*** w59 15/10 s. 473 kpl 54 ***

Kaikki eläimet kesytetään tässä maallisessa paratiisissa Jumalan voimalla, ja ne ovat rauhassa ihmisen kanssa, joka käyttää Jumalan antamaa valtaa niihin nähden. ”Ja pieni poikanen niitä paimentaa.” (Jes. 11:6)

*** w70 15/9 s. 431 Lukijain kysymyksiä ***

Raamattu selittää, että Jumala antoi Eedenin paratiisissa ”kaikille metsäeläimille ja kaikille taivaan linnuille . . . kaikkinaiset viheriät ruohot ravinnoksi”. (1. Moos. 1:30) Myöhemmin kaikki maaeläinten peruslajit olivat Nooan arkissa koko vuoden syömättä toisiaan. Ja ilmeisesti vedoten olosuhteisiin, jotka vallitsivat Eedenissä ja jotka ennallistetaan tulevaisuudessa, Jumalan sana sanoo: ”Lehmä ja karhu käyvät laitumella, niiden vasikat ja pennut yhdessä makaavat, ja jalopeura syö rehua kuin raavas. Imeväinen leikittelee kyykäärmeen [kobran, Um] kololla . . . Ei missään minun pyhällä vuorellani tehdä pahaa eikä vahinkoa.” – Jes. 11:7–9.

Varmasti se suurenmoinen Luoja, joka teki taivaat ja kaiken, mitä niissä on, joka järjesti täydellisen tähtien tasapainon ja järjestyksen ja joka tietää, miten sopusointu ja rauha vallitsivat Eedenissä, voi ennallistaa paratiisiolosuhteet. Ei suinkaan sellaisen ”luonnon tasapainon” aikaansaaminen, missä eläimet eivät tapa toisiaan, ole Hänelle ylivoimaista, vai mitä? Odottakaamme siis luottavaisina sitä aikaa.

(Tämä lainaus liittyi tähän lukijoiden kysymykseen: "Eräillä eläimillä, kuten leijonilla ja myrkkykäärmeillä, on ominaispiirteitä, jotka näyttävät erityisesti sopivan tappamiseen. Miten näin voi olla, jos ne kaikki olivat kerran kasvissyöjiä?"

*** w76 1/1 s. 21 kpl 14 ***

Kirkastettu ”Ihmisen Poika” taivaissa saattaa voimaan rauhan maailmanlaajuisesti ihmisen ja ihmisen välillä ja ihmisen ja eläimen välillä ja eläimen ja eläimen välillä. Silloin ”oppivat maanpiirin asukkaat vanhurskautta”, ja tämän vanhurskauden vaikutus kautta maailman on oleva rauha, lepo, tosi luottamuksen peruste ja turvallisuus. (Jes. 26:9; 32:17, 18) Kuinka suurenmoinen paikka maa onkaan oleva ihmisen paratiisikodiksi, jossa hän voi asua ikuisesti!

*** w84 1/1 s. 3 ***

NAUTTISITKO elämisestä paratiisissa – juuri nyt? ’Älä tee pilaa!’ sanot. ’Eihän maan päällä ole mitään paratiisia!’ Vai onko? Se riippuu paljolti siitä, mitä sanalla ’paratiisi’ tarkoitetaan.

Mitä tuo sana merkitsee sinulle? Luonnonkauniita maisemia? Majesteettisia jokia ja rauhallisia laaksoja, joita kuolettava saaste ei ole turmellut? Eläimiä, kuten leijonia, tiikereitä, lampaita ja peuroja, jotka kaikki elävät sovussa keskenään? Olisi lievästi sanoen mitä ihastuttavinta elää tuollaisissa paratiisillisissa olosuhteissa.

*** w91 15/9 s. 31 Lukijoiden kysymyksiä ***

Siinä paratiisissa, jonka Jumala pian ennallistaa, eläimet ja ihmiset ovat rauhassa. Karitsan ei ole lainkaan vaarallista olla suden kanssa eikä vasikan vaarallista olla leopardin kanssa. Ikään kuin osoittaakseen suuren vastakohdan nykyisiin oloihin verrattuna sanamuoto sallii jopa sen ajatuksen, että susi olisi karitsan suojelema asukas. – Jesaja 35:9; 65:25.

*** w08 15/5 s. 13 kpl 3 ***

Jopa eläimet, jotka ovat nykyään vaarallisia, elävät rauhassa ihmisten ja toistensa kanssa.

*** lfb luku 103 s. 238 kpl 3 ***

Pian Saatana, hänen demoninsa ja pahat ihmiset ovat poissa. Koko maapallosta tulee paratiisi! Kaikki palvovat Jehovaa. Kukaan ei sairastu eikä kuole. Heräämme joka aamu täynnä energiaa ja iloisina siitä, että saamme elää. Jokainen saa syödä hyvää ruokaa ja asua turvassa omassa kodissaan. Kukaan ei ole ilkeä eikä väkivaltainen, vaan kaikki ovat kilttejä toisilleen. Eläimet eivät pelkää ihmisiä, eikä ihmisten tarvitse pelätä eläimiä.


Kuva: JW.ORG

*** pe 19. luku s. 164 kpl 16 ***

16 Harmagedonin jälkeen vallitseviin paratiisiolosuhteisiin lisätään vielä yksi ihme. Eläimet, jotka nyt voivat olla vaarallisia – esimerkiksi leijonat, tiikerit, pantterit ja karhut – tulevat silloin olemaan kesyjä. Tulee olemaan todella suurenmoista kävellä silloin metsässä ja kulkea hetken vierekkäin leijonan kanssa ja ehkä myöhemmin suuren karhun kanssa! Kenenkään ei tarvitse enää koskaan pelätä mitään elävää luomusta.

*** rk 13. jakso s. 30 ***

Pian Jeesus tuhoaa pahat. Lopulta Saatanakin tuhotaan! Koko maapallosta tulee paratiisi. Kaikki ihmiset elävät rauhassa toistensa ja jopa eläinten kanssa. ”Susi on viivähtävä uroskaritsan luona, ja itse leopardi asettuu levolle vohlan viereen, ja vasikka ja harjakas nuori leijona sekä syöttöeläin ovat yhdessä, ja pikkupoika niitä johdattelee. Ne eivät tee vahinkoa eivätkä tuota turmiota.” (Jesaja 11:6, 9.)

*** yc 14. oppijakso s. 30 ***

Paratiisissa ihmiset eivät riitele eivätkä sodi. Kaikki rakastavat toisiaan. Kukaan ei sairastu eikä kuole. Sokeat tulevat näkemään ja kuurot kuulemaan. Ne jotka eivät nyt pysty kävelemään, voivat silloin juosta ja hyppiä. Kaikilla on runsaasti syötävää. Eläimet ovat ystäviä keskenään ja ihmisten kanssa.

On kiinnostavaa, että Jehovan todistajien järjestö "arvostaa fossiilien todistusta" silloin, kun se sopii heidän ideologiaansa. Tässä on yksi esimerkki siitä:

*** w62 15/8 s. 382 ***

”Raamattuun on kirjoitettu, että Jumala loi ensimmäisen ihmisparin ja että kautta koko maapallon oli silloin samanlainen ilmasto, niin kuin olemme saaneet tietää kirjasta ”Uusi geologia”, jossa sanotaan: ’Kasvien ja eläinten fossiilit osoittavat, että noina aikoina vallitsi leuto kevätilmasto kautta maapallon.’ Tämä on yhtäpitävää sen kanssa, mitä Raamatun kertomus esittää olosuhteista ennen vedenpaisumusta.

Silloin, kun fossiilien todistus ei vahvista Jehovan todistajien oppitulkintoja, he vetoavat "luomakunnan puutteelliseen tuntemukseen".

*** w70 15/9 s. 430-431 Lukijain kysymyksiä ***

On totta, että voitaisiin esittää satoja tai tuhansiakin pulmatapauksia, jotka näennäisesti osoittaisivat, että eläimet ovat aina tappaneet toisiaan, että se on välttämätöntä ”luonnon tasapainolle”. Mutta pitäisikö meidän Jumalan luomakunnan puutteellisen tuntemuksemme saada meidät menettämään uskomme häneen ja hänen Sanaansa? Pitäisikö meidän antaa saalistavia eläimiä koskevien kysymysten saalistaa meidät?

Johtopäätöksiä, ajatuksia ja kysymyksiä Jehovan todistajille:

1) Jehovan todistajien opetus luomiskertomuksesta on melko kirjaimellinen. Lisäksi luomispäivien määrittäminen 7000 vuoden mittaisiksi johti usein omituisiin päätelmiin. Millä tavalla?

Katsotaan, mitä luomiskertomuksessa kerrotaan:

(1. Mooseksen kirja 1:20–25) 20 Sitten Jumala sanoi: ”Kuhiskoot vedet eläviä olentoja, ja lentäköön maan yllä taivaan avarassa tilassa lentäviä luomuksia.” 21 Niin Jumala loi suuret merieläimet ja kaikki vesissä kuhisevat elävät olennot lajeittain sekä kaikki siivekkäät lentävät luomukset lajeittain. Jumala näki, että niin oli hyvä. 22 Sen jälkeen Jumala siunasi ne sanoen: ”Olkaa hedelmälliset, lisääntykää ja täyttäkää merien vedet, ja lisääntykööt lentävät luomukset maan päällä.” 23 Tuli ilta ja tuli aamu; tämä oli viides päivä. 24 Sitten Jumala sanoi: ”Tuottakoon maa eläviä olentoja lajeittain, kotieläimiä, ryömiviä eläimiä ja maan villieläimiä lajeittain.” Ja tapahtui niin. 25 Jumala ryhtyi tekemään maan villieläimiä lajeittain, kotieläimiä lajeittain ja kaikkia maan päällä ryömiviä eläimiä lajeittain. Jumala näki, että niin oli hyvä.

On hyvä pitää mielessä nämä lauseet:
Jumala näki, että niin oli hyvä. Tätä tietoa tarvitaan vähän myöhemmin. 

Herätkää! -lehdessä kerrotaan dinosauruksista. Se ottaa myös varovasti kantaa siihen, milloin dinosaurukset elivät ja elivätkö ne yhtä aikaa ihmisen kanssa.

*** g90 8/2 s. 4-5 Muinaisaikojen ”suurten matelijoitten” löytyminen ***

Milloin ne elivät?

Dinosaurukset olivat omana aikanaan maapallon valtiaita. Sen jälkeen ne kaikki hävisivät. Ihmisten fossiileja sisältävät kerrostumat ovat aina hirmuliskojen fossiileja sisältävien kerrostumien päällä. Tämän takia tutkijat ovat yleensä sitä mieltä, että ihminen on ilmaantunut maapallolle vasta myöhemmin.

James Scott kirjoittaa tästä asiasta näin: ”Varhaisimmatkin Homo sapiensin (ihmisen) lajit elivät vasta kauan hirmuliskojen häviämisen jälkeen – –. Kun (maan liikkumisesta johtuva) kerrosten kallistuminen on otettu huomioon, on todettava, että fossiilisia ihmisiä sisältävät kivilajit ovat aina niiden kerrostumien yläpuolella, joissa on säilynyt suurten dinosaurusmatelijoitten luita, ja siitä seuraa, että jälkimmäiset kuuluvat vanhempaan aikakauteen kuin ihmisten jäännökset.” – Palaeontology.

- - -

Eräässä Kanadan hirmuliskolöydöistä kertovassa kirjassa sanotaan, että ”kaikki hirmuliskojen 11 päälajia – – katosivat [läntisen Kanadan] sisäosista samoihin aikoihin”. Tämä tosiasia yhdessä sen kanssa, että hirmuliskojen luitten löytymisen yhteydessä ei ole löydetty ihmisten luita, on saanut useimmat tiedemiehet tulemaan siihen johtopäätökseen, että dinosaurusten aikakausi päättyi ennen kuin ihmiset ilmaantuivat. – A Vanished World: The Dinosaurs of Western Canada.

Tulee kuitenkin huomata eräs asia. Joidenkuiden mielestä dinosaurusten ja ihmisten luita ei löydy samoilta paikoilta sen takia, että hirmuliskot karttoivat ihmisten asuttamia alueita. Tällaiset erilaiset käsitykset osoittavat sen, että fossiilisto ei paljasta salaisuuksiaan kovin helposti ja että kukaan ei tänä päivänä maapallolla tiedä vastauksia kaikkiin kysymyksiin.

Herätkää! -lehti pitää siis teoriassa mahdollisena, että hirmuliskot elivät osittain samaan aikaan ihmisten kanssa.

Herätkää! -lehden kirjoituksessa spekuloidaan myös sitä, missä vaiheessa Raamatun luomiskertomusta dinosaurukset olisi luotu.

*** g90 8/2 s. 11 Mitä hirmuliskoille tapahtui? ***

Saattaa olla, että viidennen luomiskertomuksessa kerrotun ajanjakson kuluessa luotiin myös joitakin dinosauruksia eli hirmuliskoja (ja lentoliskoja), sillä Raamatussa sanotaan Jumalan tehneen tuolloin ”suuria merihirviöitä” ja ”siivekkäitä”. Muut hirmuliskolajit luotiin kenties kuudentena ajanjaksona. Se, että mahtavan ruokahalun omanneita hirmuliskoja oli aikanaan valtavasti, oli varmasti tarkoituksenmukaista, sillä olihan kasvillisuus niiden aikakaudella ilmeisesti erittäin runsasta. – 1. Mooseksen kirja 1:20–24; UM.

Jehovan todistajien järjestön tuottama teksti vihjailee dinosauruksista sellaista, joka ei ole tieteen kanssa sopusoinnussa. Dinosaurukset elivät kauan ennen ihmisen ilmaantumista ja ennen kuin Jumala asetti ihmisen asumaan Eedenin paratiisiin. Ja kauan ennen syntiinlankeemusta. Miten tämä tieto liittyy tämän jutun aiheeseen? No siten, että kun osa dinosauruksista ja muista sukupuuttoon kuolleista eläimistä oli kasvissyöjiä ja osa lihansyöjiä ja osa sekasyöjiä, ei ole totta, että "ennen vanhaan" kaikki eläimet olisivat olleet kasvissyöjiä, vaikka em. Herätkää! -lehden teksti vihjaakin sanoessaan "
olihan kasvillisuus niiden aikakaudella ilmeisesti erittäin runsasta". Todellisuus oli karumpi. Lihansyöjät raatelivat ja söivät pienempiä eläimiä. Eläinlajien välillä ei vallinnut rauha. Kaikista eläimistä ei vain ole kasvissyöjiksi, jos niillä sattuu olemaan lihansyöjien purukalusto.

Vartiotornin "Lukijoiden kysymyksissä" on mielenkiintoisia ajatuksia, vaikkakin täysin epätieteellisiä:

*** w77 15/4 s. 192 Lukijain kysymyksiä ***

Lukijain kysymyksiä

● Milloin Jumala loi hirmuliskot, ja milloin ne kuolivat sukupuuttoon?

Raamattu ei anna nimenomaista vastausta tähän kysymykseen. 1. Mooseksen kirjan kertomuksen mukaan eläimet luotiin viidentenä ja kuudentena luomiskautena eli -’päivänä’. Jos ”suuriksi merieläimiksi” käännetty heprealainen sana (tanniním) sisältää hirmuliskot eli dinosaurukset, jotka usein asustivat soisilla, vetisillä alueilla, niin se merkitsisi sitä, että ne luotiin viidentenä ”päivänä”. (1. Moos. 1:21) Emme tiedä, oliko niitä olemassa ihmisen luomiseen (kuudennen ”päivän” loppupuolelle) asti. Näyttää todennäköiseltä, että niiden on täytynyt hävitä maan pinnalta viimeistään Nooan ajan vedenpaisumuksen aikaan. Hirmuliskot olivat matelijoita, ja toiset hirmuliskolajit muistuttavat rakenteeltaan ja muutenkin kovasti sisiliskoja (sauros onkin ”sisiliskon” kreikkalainen nimi; saura 3. Moos. 11:29:ssä, LXX). Kaikki hirmuliskolajit eivät olleet jättiläiskokoisia. Vaikka ne siis olisivat säilyneetkin vedenpaisumukseen saakka, arkkiin ei olisi tarvinnut ottaa jättiläiskokoista paria. Tämän nimenomaisen lahkon eli ”lajin”, johon nämä kuuluivat, toiset pienemmät jäsenet olisivat riittäneet täyttämään Jumalan käskyn. – 1. Moos. 6:19, 20; 7:14.

Tällainen sekoilu johtuu todennäköisesti siitä, että Jehovan todistajilla oli pitkään voimassa oppi, että kaikkien luomispäivien pituus oli 7000 vuotta. Tässä esimerkkejä:

*** w50 15/3 s. 92 Ajan viisas käyttö ***

Jehova Jumala tekee aikataulukon. Hän määräsi jokaisen luomispäivän ajaksi 7 000 vuotta - - -

*** w54 1/10 s. 306 Todistamisesi tarkoitus ***

Jokainen luomispäivä oli 7 000 vuotta pitkä. Katso kirjasta ”New Heavens and a New Earth” sivuja 40–43.

*** w73 1/5 s. 220 Ovatko sinun päiväsi ”niinkuin puitten päivät”? ***

Koska jokainen luomis-”päivä” eli kausi oli ilmeisesti 7000 vuotta pitkä, niin koko luomis”-viikko” käsittää 49000 vuotta.

*** w87 1/1 s. 30 Lukijoiden kysymyksiä ***

Toiseksi tutkimalla Raamatun ennustusten täyttymystä ja sitä, millä kohtaa olemme ajan virrassa, saamme selviä viitteitä, joiden mukaan kukin (1. Mooseksen kirjan 1. luvun) luomispäivistä on 7000 vuoden pituinen. Ymmärrämme Kristuksen tuhatvuotisen hallituskauden saattavan Jumalan 7000-vuotisen ’lepopäivän’, luomisviikon viimeisen ’päivän’, loppuun. (Ilmestys 20:6; 1. Mooseksen kirja 2:2, 3) Tämän perusteella koko luomisviikko olisi 49000 vuotta pitkä.

Jossain vaiheessa Jehovan todistajat muuttivat vähin äänin tämän luomispäivän pituuden epämääräisen mittaiseksi. Raamatun ymmärtämisen opas toteaa sen lyhyesti:

*** it-2 s. 123 kpl 1 Luominen ***

Raamatussa ei määritetä kunkin luomisjakson pituutta. Kaikki nuo kuusi jaksoa ovat kuitenkin päättyneet, sillä kuudennesta päivästä sanotaan (samaan tapaan kuin kaikista sitä edeltäneistä viidestä päivästä): ”Ja tuli ilta ja tuli aamu; kuudes päivä.” (1Mo 1:31.) Näin ei kuitenkaan sanota seitsemännestä päivästä, jona Jumala ryhtyi lepäämään, mikä viittaa siihen, että se jatkui (1Mo 2:1–3).

Tuo oppimuutos tehtiin niin "salaa" ja huomaamatta, että eräs Espoon seurakunnan johtava vanhin, jota silloin sanottiin "esivalvojaksi", piti kiinni vanhasta 7000 vuoden opetuksesta vielä vuosien ajan oppimuutoksesta ja suuttui, kun eräs toinen vanhin häntä siitä oikaisi. Oppimuutoksen huomasi, jos älysi verrata kirjan Koko Raamattu on Jumalan henkeyttämä ja hyödyllinen eri painosten
(painokset 1965 ja 1991)  tietoja keskenään 1. Mooseksen kirjan tapahtuma-ajasta. Uudemmassa painoksessa 1. Mooseksen kirjan tapahtumien aika on merkitty: ”alusta” vuoteen 1657 eaa. Vanhemmassa painoksessa 1. Mooseksen kirjan tapahtumat alkoivat vuonna 46026 eaa. ja päättyivät vuoteen 1657 eaa. Tässä alla on vanhemman painoksen tiedot 1. Mooseksen kirjasta:
Kuva: Vartiotorni-seura

Vanha oppi koettiin ilmeisesti niin noloksi, että sen muuttamisesta ei tehty isoa numeroa. Jos luomispäivät olivat vain 7000 vuotta pitkiä, tiedemiesten ilmoittamat miljoonat vuodet eivät olisi sopineet Jehovan todistajien oppeihin.

2) Jehovan todistajat haaveilevat siitä tilanteesta, että tulevassa paratiisissa eläimet palautettaisiin kasvissyöjiksi. Mutta he tuskin ilahtuvat siitä tiedosta, mitä luomiskertomuksessa sanottiin kaikkien eläinten luomisen jälkeen:
Jumala näki, että niin oli hyvä. Myös lihansyöjädinosaurusten hampaisto oli hyvä. Ja sapelihammastiikerin hampaat olivat hyvät. Ja krokotiilin hampaat olivat hyvät. Hampailla nämä ja monet muut eläinlajit tappoivat ruokansa ja purivat sen palasiksi. Jumala näki, että niin oli hyvä.

Joten lihansyöjiä ei voi palauttaa kasvissyöjiksi, jos ne eivät ole sellaisia olleet aikaisemminkaan.

Kun luomiskertomuksessa oli todettu myös lihansyöjät hyviksi, ihmistä ei vielä näkynyt maapallon päällä.

3) Kun Jehovan todistajat ovat joutuneet muuttamaan valtavan määrän oppejaan, ei ole mahdotonta, että oppimuutoksia tulee myöhemminkin, myös tulevan paratiisimaan suhteen.

Kun Jehovan todistajat pitivät aikoinaan täysin mahdollisina, että (kilttejä) dinosauruksia eli yhtä aikaa ihmisen kanssa, ja luomispäivien pituudet olivat 7000 vuotta, niin olisiko mahdollista, että he yhtäkkiä muuttaisivat paratiisin (kiltit) eläimet kirjaimellisista eläimistä kuvaannolisiksi eläimiksi, kun kerran luomispäivien pituudetkin muutettiin?


Lopuksi kannattaa miettiä tätä raamatunkohtaa. Mitä se mielestäsi kertoo saaliseläimistä? Jos on saaliseläimiä, on myös saalistajia.

(2. Pietarin kirje 2:12, 13) 12 Mutta niin kuin järjettömät eläimet, jotka ovat syntyneet luonnostaan pyydystettäviksi ja tuhottaviksi, tulevat nämä siinä, mistä he ovat tietämättömiä ja puhuvat herjaavasti, myös kärsimään tuhon omaan tuhoonsa johtavalla tiellä 13 tehdessään itselleen vääryyttä väärinteon palkaksi.
  
 
Takaisin uutissivujen alkuun
Takaisin etusivulle

 Kotisivuohjelma: KompoZer  *  Kuvankäsittely: GIMP  *  Äänenkäsittely: Audacity