Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Jehovan todistajat, uutisia


 
Johanneksen pojan kotisivut

Linkkejä


Vuosikatsaukset


Kuva ja teksti: Lastenkirja Opimme suurelta opettajalta

Lisää linkkejä
Sivupalkin kuvat: JW.ORG
 
 Raymond Franzin kirjan 12. luku on suomennettu
16.04.2021 Johanneksen poika


 
Kirjan Omantunnon kriisi 12. luku tarjoaa dramaattisen katsauksen Jehovan todistajien järjestön epäinhimilliseen toimintaan. Järjestö pitää Vartiotornissa julkaistua aineistoa tärkeämpänä kuin Raamattua. Oikeuskomitean jäsenet painottavat sitä, miten kirjaimellisesti pitää noudattaa Vartiotorni-lehdessä julkaistua jokaista sanaa. He eivät paljon edes mainitse sitä, mitä Raamatussa lukee.

Entinen hallintoelimen jäsen Raymond Franz erotettiin muodollisesti siksi, että hän oli syönyt yhdessä seurakunnasta eronneen työnantajansa kanssa.

Vartiotorni-seuran aikaisemman tulkinnan mukaan itse eronneita ei tarvinnut karttaa, mutta erotettuja piti. Kun Raymond Franz haluttiin erottaa seurakunnasta, muutettiin järjestön sääntöä suhtautumisessa eronneisiin. Näin saatiin muodollinen syy Franzin erottamiselle.

Vilkaistaan vähän, mitä kirjan 12. luku sisältää:

Valtakunnan palveluksemme -lehtisessä, joka lähetetään kuukausittain kaikille seurakunnille, sanottiin elokuussa 1980 sen etusivulla, että joitakin Betel-perheeseen kuuluneita henkilöitä oli erotettu äskettäin ja puhuttiin "luopumuksesta järjestöä vastaan".

- - -

Schroederin puhe keskittyi järjestöön. Hän puhui "hienosäädetystä järjestöstämme" ja kuinka tiettyjen henkilöiden, jotka näyttivät kokeneen, että he eivät voineet noudattaa sen sääntöjä ja asetuksia, "täytyi lähteä eikä jatkaa enää täällä mukana edistyvässä työssä." (Hän piti esillä julkaisua Haaratoimiston organisaatio kuvaamassa sitä, miten "hienosäädetty" järjestö oli ja sanoi, että julkaisu sisälsi yli tuhat sääntöä ja asetusta haaratoimistojen ja päätoimiston toiminnasta.) Hän painotti, että kyseessä ei ole "noitavaino", vaan että käynnissä näytti olevan "karsinta".

- - -

Vartiotornissa 1. elokuuta 1980 [suomeksi 1. marraskuuta 1980] oli määrä ilmestyä artikkeli, joka listasi seikkoja, joiden katsottiin olevan erilaisia "luopumuksen merkkejä".

- - -

Pidä mielessäsi, että tullakseen erotetuksi luopion ei tarvitse edistää luopioajatuksiaan. Kuten Vartiotornin 1.8.1980 sivulla 17 mainitaan, sana "luopumus" tulee kreikan sanasta, joka merkitsee siirtymistä syrjään jostakin, poikkeamista, kapinaa, hylkäämistä. Niinpä jos kastettu kristitty hylkää Jehovan opetukset kuten uskollinen ja ymmärtäväinen orjaluokka [joka nykyään merkitsee hallintoelintä, suom. huom.] ne esittää, ja jatkaa uskomista muunlaiseen opetukseen raamatullisesta ojennuksesta huolimatta, silloin hän syyllistyy luopumukseen.

- - -

Näytti siltä, että eräässä espanjankielisessä seurakunnassa oli tienraivaajasisar, joka ei voinut hyvällä omallatunnolla opettaa, että Ilmestyksen 7. ja 14. luvun 144000 oli kirjaimellinen luku. Hän sanoi, ettei käännyttäisi muita tai pyrkisi julistamaan vastakkaista näkemystä, mutta hän ei halunnut opettaa niille, joiden kanssa hän tutki Raamattua, että 144000 oli kirjaimellinen luku. - - - Muistiossa vahvistettiin, että tällaista ihmistä piti tosiaan pitää luopiona ja hänet piti erottaa, jos hän ei suostunut opettamaan, mitä Seura ohjeisti häntä opettamaan.

- - -

Keskustelu eteni samoja ennalta-arvattavia polkuja. Kierrosvalvoja tosin keskeytti puhettani siinä määrin, että minun on lopulta pyydettävä häntä ainakin odottamaan kunnes olen sanonut lauseeni loppuun; olihan hän sentään vieraana minun kodissani. Ajatteluni "tarkistaminen" perustui jälleen enemmän Vartiotorniin kuin Raamatun tekstiin.

- - -

Oikeuskomitea alkoi sitten kysyä kantaani Vartiotornin 15. syyskuuta aineistoon. Kysyin, miksi he eivät halunneet odottaa, että saisin hallintoelimen vastauksen kysymykseeni asiasta, jonka kirjoitin heille 5. marraskuuta. Puheenjohtaja Theotis French laski kätensä avoimena olevan Vartiotornin numeron päälle ja sanoi: "Emme tarvitse muuta auktoriteettia kuin tämän."

- - -

Tähän mennessä kukaan kolmesta miehestä ei ollut viitannut Raamattuun kertaakaan. Painotin, että se oli minun oppaani.
 


Lue Raymond Franzin kirjaa täältä.

Suora linkki kirjan 12. lukuun tässä.

 
 
 
Takaisin uutissivujen alkuun
Takaisin etusivulle

 Kotisivuohjelma: KompoZer  *  Kuvankäsittely: GIMP  *  Äänenkäsittely: Audacity