Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Jehovan todistajat, uutisia


 
Johanneksen pojan kotisivut

Linkkejä


Vuosikatsaukset


Kuva ja teksti: Lastenkirja Opimme suurelta opettajalta

Lisää linkkejä
Sivupalkin kuvat: JW.ORG
 
 Jehovan todistajat haastavat Kanadan tietosuojalain
24.04.2021 Ilona


 


Hallitus loukkaa uskonnollisia oikeuksia, väittää Vartiotorni-seuran lakimies.

Keith Fraser
21.04.2021


Kuva: Vancouver Sun / Nick Procaylo

Tämä juttu perustuu Vancouver Sun -lehden uutiseen.

Jehovan todistajia edustava järjestö väittää Kanadan tietosuojalain loukkaavan uskonnollisia oikeuksia ja järjestö yrittää kumota lain perustuslain vastaisena.

Kanadan Vartiotorni- ja traktaattiseura, järjestö joka edustaa Jehovan todistajien kristillistä järjestöä Kanadassa, jätti kanteen Kanadan korkeimpaan oikeuteen sen jälkeen kun kaksi entistä todistajaa teki valituksen Kanadan tietosuojavaltuutetulle.

Entiset todistajat, toinen Grand Forksissa ja toinen Goldstreamissa, olivat riitautuneet Jehovan todistajien kanssa ja ottaneet yhteyttä tietosuojavaltuutettuun sen jälkeen kun Jehovan todistajien seurakunnat olivat kieltäneet heiltä pääsyn heistä koottuihin henkilökohtaisiin tietoihin.

Kun he olivat lähteneet Jehovan todistajista, seurakunnat olivat asettaneet kolmen vanhimman muodostamat oikeuskomiteat antaakseen näille lähteneille kaiken mahdollisen hengellisen tuen sekä toisaalta varmistaakseen heidän päätöksensä erota järjestöstä.

Oikeuskomiteat tekivät "luottamuksellisen uskonnollisen yhteenvedon" tapauksista ja säilöivät tiedot seurakuntien käyttämiin valtakunnansaleihin. Seurakunnat kieltäytyivät antamasta entisille jäsenilleen heitä koskevia dokumentteja.

Yhden entisen todistajan tapauksessa tietosuojavaltuutettu nimitti tutkijan, ja tammikuussa tehtiin päätös jatkaa tutkintaa.

Jehovan todistajien järjestön lakimies sanoi haastattelussa tiistaina, että tästä ei pitäisi tehdä mitään tutkimuksia missään muodossa.

"Meidän kantamme on, ettei meidän pitäisi mennä sinne", sanoi Jayden MacEwan. "Tämä on oikeasti hallitukselta uskonnon harjoittamisen häirintää".

"Iso kysymys on, että laki on perustuslain vastainen, koska siinä ei ole ehdotonta erivapautta uskonnon harjoittamiseen ei-kaupallisille uskonnollisille järjestölle, jotka eivät
osallistu yhteiskunnalliseen toimintaan."

Henkilötietolaki, joka hyväksyttiin vuonna 2003, edellyttää Kanadassa yksityisten järjestöjen noudattavan tiettyjä säädöksiä kerätessään, käyttäessään ja säilyttäessään henkilötietoja.

Laki antaa yksilöille oikeuden saada tarkastaa omat tietonsa, jotka järjestöillä on, ja lain tarkoituksena on saattaa tasapainoon yksilön oikeudet ja järjestöjen kohtuulliset tarpeeet.

MacEwan sanoi että todistajien kanta on, että kerätyt dokumentit ovat uskonnollisten vastuuhenkilöiden henkilökohtaista tietoa.

"Ne ovat henkilökohtaisia muistiinpanoja hengellisestä huolenpidosta, jota vanhimmat tarjoavat seurakuntalaisilleen. Puhumme tietyntyyppisestä luottamuksellisesta viestinnästä ja muistiinpanoista. Tällaisen asian kanssa olemme tässä tekemisissä."

Hän sanoi, että tässä on kyse siitä, että laissa on joitain erivapauksia, jotka suojaavat toimittajien, taiteilijoiden ja kirjailijoiden perusoikeuksia, mutta ei mitään mikä suojelee uskonnollisia oikeuksia.

Oikeusministeriön lakimies kertoo sähköpostissa, että he ovat saaneet kanteen ja harkitsevat siihen vastausta.

  


Lue alkuperäinen Vancouver Sun -lehden tekemä uutinen täältä.
 
 
 
Takaisin uutissivujen alkuun
Takaisin etusivulle

 Kotisivuohjelma: KompoZer  *  Kuvankäsittely: GIMP  *  Äänenkäsittely: Audacity