Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Jehovan todistajat, uutisia


 
Johanneksen pojan kotisivut

Linkkejä


Vuosikatsaukset


Kuva ja teksti: Lastenkirja Opimme suurelta opettajalta

Lisää linkkejä
Sivupalkin kuvat: JW.ORG
 
 Toukokuun kuukausivideolla puhuttiin paljon "Pohjoisen kuninkaasta"
05.05.2021 Johanneksen poika


 
  
Kuvat: JW.ORG

Toukokuun 2021 kuukausivideon ohjelma perustuu osittain vuoden 2020 toukokuun Vartiotorniin, jossa käsiteltiin ennustusta "Pohjoisen kuninkaasta" kolmessa eri kirjoituksessa:

 
Ohjelman juontajana toimi hallintoelimen jäsen Kenneth Cook. Apulaisjuontajana toimi kirjoituskomitean avustaja Hermanus van Selm.

Kenneth Cook aloitti ohjelman näin:

Puhun teemasta "Pohjoisen kuningas" lopun aikana. Viime vuosina Venäjän valtio on vainonnut tuossa maassa asuvia veljiä ja sisaria. Esimerkiksi poliisit ovat tunkeutuneet valtakunnansaleihin ja keskeyttäneet kokouksia. Venäjällä Jehovan todistajat on luokiteltu "ekstremisteiksi". Järjestön omaisuus on takavarikoitu ja veljiä on vangittu.

Sitten katsottiin video, jossa näytettiin, mitä vaikeuksia Jehovan todistajat ovat Venäjällä viime aikoina joutuneet kohtaamaan.20. huhtikuuta 2017 Venäjän federaation korkein oikeus kielsi Jehovan todistajien toiminnan Venäjällä.Heinäkuussa 2019 viranomaiset olivat takavarikoineet 131 Jehovan todistajien kiinteistöä, ja 60 muuta kiinteistöä oli vaarassa. Mm. entinen haaratoimistokompleksi Solnetsnojessa on takavarikoitu.Elokuussa 2020 42 Jehovan todistajaa oli joko tutkintavankeudessa tai vankilassa, 32 kotiarestissa ja 169 matkustuskiellossa. Heitä syytetään ekstremistisen toiminnan organisoimisesta tai rahoittamisesta tai siihen osallistumisesta. Ainakin 380 todistajaa oli tutkinnan alaisena, nuorin 19- ja vanhin 89-vuotias.Sergei Klimov pidätettiin 03.06.2018. Häntä vastaan nostettiin rikossyytteitä, ja oikeus määräsi hänet kahdeksi kuukaudeksi tutkintavankeuteen. Sitä jatkettiin seitsemän kertaa, joten hän oli tutkintavankeudessa ja erossa perheestään vuoden ja viisi kuukautta. Lopulta hänelle langetettiin kuuden vuoden vankeustuomio 05.11.2019.Kaksi nuorta Jehovan todistajaa on pysynyt rohkeina huolimatta siitä, että heitä molempia uhkaa pitkä vankeustuomio. Nuori veli on vasta 19-vuotias ja nuori sisar oli vasta 18, kun hänen kotiinsa tehtiin ratsia.

Kenneth Cook sanoi videon katsomisen jälkeen, että tuo valtio, Venäjä, on vainonnut Jehovan todistajia. Se on hänen mukaansa ennustettu Raamatussa.Cook sanoi, että nykyään Venäjä ja sen liittolaiset ovat "Pohjoisen kuningas". Tuo kuningas vaikeuttaisi jollain merkittävällä tavalla Jumalan kansan toimintaan, väitti Cook. Hän sanoi lisäksi, että toukokuun 2020 Vartiotornin mukaan Venäjä ei ole ensimmäinen Pohjoisen kuningas, mutta se saattaa olla viimeinen.

Sitten Cook esitti pohdittavaksi kolme kysymystä.Tässä vaiheessa mukaan liittyi kirjoituskomitean avustaja Hermanus van Selm.Hermanus van Selm ja Kenneth Cook selittivät Pohjoisen ja Etelän kuninkaiden henkilöllisyyttä aikojen kuluessa. Tässä on kaksi kuvakaappausta esityksestä:

Kenneth Cook ilmoitti, että Pohjoisen ja Etelän kuninkaat voidaan tunnistaa vain silloin, kun Jumalan kansa on selvästi tunnistettavissa. Siksi meni satoja vuosia, kunnes kuninkaat voitiin taas tunnistaa. Cook sanoi, että 1870-luvulla ryhmä raamatuntutkijoita alkoi erottautua "valekristityistä". Tähän ryhmään kuului mm. Charles Taze Russell.

Katso yllä oleva kuva isompana tästä.

Kenneth Cook selitti, että "viimeisten päivien" aikana on ollut kolme polittiista valtaa Pohjoisen kuninkaana. 1870-luvulta aina toisen maailmansodan loppuun asti Saksa oli Pohjoisen kuningas. Se vainosi Jumalan kansaa säälimättä.Katso yllä oleva kuva isompana tästä.

Toisen maailmansodan jälkeen Neuvostoliitosta tuli Pohjoisen kuningas. Sekin vainosi Jumalan kansaan kuuluvia. Kun Neuvostoliitto oli hajonnut, Jumalan kansa pystyi taas palvomaan Jehovaa vapaammin. Mutta ei kulunut kauaakaan, kun Venäjästä ja sen liittolaisista tuli Pohjoisen kuningas. Ja se on jatkanut Jumalan kansan sortamista.

Seuraavaksi kuukausiohjelmassa katsottiin video, jossa näytettiin vanhoja historiallisia filmejä. Tässä muutama kuvakaappaus.
 
Kun Neuvostoliitto hajosi vuonna 1991, oli epäselvää, kuka olisi seuraava Pohjoisen kuningas. Jonkin aikaa Jumalan kansa pystyi toimimaan tuolla alueella vapaasti. Viime vuosina Venäjä ja sen liittolaiset ovat iskeneet yhteen Etelän kuninkaan kanssa. Molemmat ovat syyttäneet toisiaan oman poliittisen järjestelmänsä ja taloutensa vahingoittamisesta.Pohjoisen kuningas ei ole hyökännyt vain Etelän kuningasta vastaan.Kuten oli ennustettu, hän tunkeutuu myös kauniiseen maahan, eli Jehovan kansan hengelliselle toiminta-alueelle.Jehovan todistajien paratiisiutopian toteutuminen vaatii sitä, että maapallolla tapahtuu suurin koskaan nähty joukkoteloitus. Yli 99 prosenttia maapallon väestöstä tapetaan. Sen jälkeen Jehovan todistajien tulkinnan mukaan elossa selvinneet (vain Jehovan todistajat) alkavat rakentaa paratiisimaata.Kenneth Cook sanoi videon katsomisen jälkeen, että se oli voimakas ja vaikuttava esitys. Hän on oikeassa. Tunteisiin vetovalla tavalla sekä peloteltiin että luotiin uskoa tulevaisuuteen. Tosin tällainen video voi järkyttää syvästi herkkiä Jehovan todistajia. Vainolla ja kuolemalla pelottelu voi saada mielenterveyden horjumaan. Mutta mitäpä kultti ei tekisi, jotta se saisi kannattajansa pysymään järjestön yhteydessä! Pelottelu on tehokas keino.

Seuraavaksi katsottiin taas video. Se käsitteli Venäjän Jehovan todistajia. Miten he voivat kestää vainoa ja vaikeita olosuhteita? Kenneth Cook varoitti etukäteen näin:

Se, mitä tulet näkemään, tulee särkemään sydämesi, mutta vahvistamaan uskoasi.

Tässä on muutama kuvakaappaus videolta:

Kenneth Cook vakuutti videon katsomisen jälkeen, että "me elämme lopun ajan viimeisiä hetkiä".Lisäksi Cook sanoi, että "pian" täyttyy 1. Tessalonikalaiskirjeen luvun 5 jakeen 3 ennustus:

Silloin kun ihmiset sanovat: 'Rauha ja turvallisuus!', äkillinen tuho kohtaa heidät samassa niin kuin synnytyskivut raskaana olevan naisen, eivätkä me missään tapauksessa pääse pakoon. (1. Tessalonikalaisille 5:3)

Cook kertasi vielä, että äkillinen tuho kohtaa koko Saatanan järjestelmää.

Huomautus:

Tuota sanontaa "elämme lopun ajan viimeisiä hetkiä" on käytetty vuosikymmenten aikana jatkuvasti. Uskottavuus on varmasti koetuksella jopa hengellismielisillä Jehovan todistajilla. Ne lopun ajan "viimeiset hetket" ovat venyneet ihmisiän mittaisiksi. On varmasti rasittavaa elää koko elämänsä tällaisen ajatuksen kanssa.

Toukokuun 2021 kuukausiohjelma oli poikkeuksellisen voimakas. Sitä ei ollut tarkoitettu heikkohermoisille. Ohjelmassa vaino, väkivalta ja ahdistus ravistelevat varmasti Jehovan todistajien ajatusmaailmaa. Joku voi menettää yöunet. Joku voi tarvita lääkitystä.

Mutta tässä ei ollut vielä kaikki vaino ja väkivalta. Kuukausiohjelmassa oli myös musiikkivideo, jossa muisteltiin menneiden vuosikymmenien vainoja. On vaikea sanoa, rakentaako tämä uskoa ja luottamusta Jehovan todistajissa, mutta se on varmaa, että joissakin ohjelman katsominen saa aikaan voimakasta ahdistusta ja tulevaisuuden pelkoa. Tässä on muutama kuvakaappaus tältä musiikkivideolta:Kuukausiohjelman lopussa oli vielä toinenkin musiikkivideo, josta Kenneth Cook käytti sanontaa "kirsikka kakun päällä". Tunteellinen laulu laulettiin venäjäksi. Kuvakaappaukset:
   
 
Takaisin uutissivujen alkuun
Takaisin etusivulle

 Kotisivuohjelma: KompoZer  *  Kuvankäsittely: GIMP  *  Äänenkäsittely: Audacity