Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Jehovan todistajat, uutisia


 
Johanneksen pojan kotisivut

Linkkejä


Vuosikatsaukset


Kuva ja teksti: Lastenkirja Opimme suurelta opettajalta

Lisää linkkejä
Sivupalkin kuvat: JW.ORG
 
 "Kauniiseen maahan" tunkeutuminen esitetään kuukausivideolla toisin kuin Danielin profetia -kirjassa
06.05.2021 Johanneksen poika


 
On kiinnostavaa, että Jehovan todistajien esittämissä profetioissa ennustus muuttuu koko ajan sitä mukaa kuin aika kuluu. Hallintoelin ei "pyhän hengen" ohjauksesta huolimatta osaa ennustaa kerralla mitään "oikein". Ennustuksia joudutaan jatkuvasti korjailemaan.

Jos profetiaa ei ymmärretä ennen sen toteutumista, se on täysin turha.

Otetaan yksi esimerkki toukokuun 2021 kuukausiohjelmasta. Siinä käsiteltiin Pohjoisen ja Etelän kuninkaita ja sovellettiin Danielin profetian 11:ta lukua.

Kenneth Cookin juontamassa JW Broadcasting -ohjelmassa kerrottiin näin:Kun Saksa kukistettiin toisessa maailmansodassa, Neuvostoliitosta tuli Pohjoisen kuningas.


Kuvat: JW.ORG / JW Broadcasting

Yhdessä Etelän kuninkaan kanssa he asettivat "autioittavan iljetyksen", Yhdistyneet kansakunnat.1900-luvun alkupuolella Neuvostohallitus yritti päästä eroon uskonnosta sen hallitsemilla alueilla. Aivan kuten Daniel oli ennustanut hän ei välittänyt isiensä Jumalasta. Hän ei myöskään kunnioittanut tosi Jumalaa vaan linnoitusten jumalaa.

Ennustuksen mukaisesti Etelän kuningas ja Pohjoisen kuningas alkoivat iskeä yhteen. Brittiläis-Amerikkalainen liittouma ja Neuvostoliitto taistelivat maailman herruudesta. Ne ovat taistelleet keskenään ja tukeneet toistensa vihollisia.

Kun Neuvostoliitto hajosi vuonna 1991, oli epäselvää, kuka olisi seuraava Pohjoisen kuningas. Jonkin aikaa Jumalan kansa pystyi toimimaan tuolla alueella vapaasti. Viime vuosina Venäjä ja sen liittolaiset ovat iskeneet yhteen Etelän kuninkaan kanssa. Molemmat ovat syyttäneet toisiaan oman poliittisen järjestelmänsä ja taloutensa vahingoittamisesta.Pohjoisen kuningas ei ole hyökännyt vain Etelän kuningasta vastaan. Kuten oli ennustettu, hän tunkeutuu myös kauniiseen maahan, eli Jehovan kansan hengelliselle toiminta-alueelle. Venäjä ei ole lopettanut hyökkäystään tosi palvontaa vastaan.Tiesimme, että meitä tultaisiin vainoamaan, mutta tiedämme myös, että vaino tulee päättymään. Kuninkaamme Jeesus Kristus on voimakkaampi kuin yksikään ihmishallitus. Pian hän tuhoaa Pohjoisen ja Etelän kuninkaat ja kaikki muutkin vihollisensa. Hän tulee pelastamaan Jumalan uskolliset palvelijat.
 
Kuuntele äänite tästä. Kesto noin 3 minuuttia, 10 sekuntia.Otetaan vertailun vuoksi otteita Jehovan todistajien vuonna 1999 julkaisemasta kirjasta Danielin profetia. Mitä siinä kerrotaan mm. Pohjoisen ja Etelän kuninkaista ja "Kauniista maasta"?

*** dp 16. luku s. 270-278 Keskenään kamppailevat kuninkaat lähellä loppuaan ***

Kahden maailmansodan aikana Saksa oli ollut etelän kuninkaan, Angloamerikkalaisen maailmanvallan, päävihollinen ja sillä oli ollut pohjoisen kuninkaan asema. Toisen maailmansodan jälkeen tämä kansakunta oli kuitenkin jakautunut. Länsi-Saksasta tuli etelän kuninkaan liittolainen, ja Itä-Saksa liittyi toiseen mahtavaan kokonaisuuteen, Neuvostoliiton johtamaan kommunistiseen blokkiin. Tämä valtioryhmittymä nousi pohjoisen kuninkaana voimakkaasti vastustamaan angloamerikkalaista liittoutumaa. Näiden kahden kuninkaan välinen kilpailu muodostui kylmäksi sodaksi, joka kesti vuodesta 1948 vuoteen 1989. Aiemmin saksalainen pohjoisen kuningas oli toiminut ”pyhää liittoa vastaan” (Daniel 11:28, 30).

- - -

Lopun aikana etelän kuningas ryhtyy iskemään yhteen hänen kanssaan”, kertoi enkeli Danielille (Daniel 11:40a). Onko etelän kuningas ’iskenyt yhteen’ pohjoisen kuninkaan kanssa ”lopun aikana”? (Daniel 12:4, 9.) Onpa hyvinkin. Ensimmäisen maailmansodan jälkeen silloiselle pohjoisen kuninkaalle, Saksalle, määrätty ankaraehtoinen rauhansopimus oli varmasti isku, joka yllytti kostamaan. Saatuaan voiton toisessa maailmansodassa etelän kuningas suuntasi pelottavia ydinaseita kilpailijaansa kohti ja organisoi häntä vastaan voimakkaan sotilasyhtymän, Pohjois-Atlantin liiton (Naton). Muuan brittiläinen historioitsija sanoo Naton toiminnasta: ”Se oli pääväline Neuvostoliiton laajenemispyrkimysten estämisessä, maan jota nyt pidettiin Euroopan rauhan suurimpana uhkana. Sen tehtävä kesti 40 vuotta, ja tämä tehtävä hoidettiin kiistattoman menestyksellisesti.” Kylmän sodan vuosien vieriessä etelän kuninkaan ’iskut’ käsittivät myös huipputekniikkaa hyödyntävää vakoilua sekä diplomaattisia ja sotilaallisia hyökkäyksiä.

Miten pohjoisen kuningas reagoi? ”Pohjoisen kuningas ryntää vaunuilla ja ratsumiehillä ja monilla laivoilla häntä vastaan, ja hän on tunkeutuva maihin ja tulviva ylitse ja kulkeva läpi.” (Daniel 11:40b.) Viimeisten päivien historiaa on leimannut pohjoisen kuninkaan laajentumispolitiikka. Toisen maailmansodan aikana natsi-Saksan ”kuningas” tulvi yli rajojensa naapurimaihin. Tuon sodan päätyttyä häntä seurannut ”kuningas” rakensi voimakkaan mahdin. Kylmän sodan aikana pohjoisen kuningas taisteli kilpailijaansa vastaan välillisesti sodissa ja kapinoissa, joita syttyi Aasiassa, Afrikassa ja Latinalaisessa Amerikassa. Hän vainosi tosi kristittyjä ja vaikeutti, muttei suinkaan lakkauttanut, heidän toimintaansa. Lisäksi hänen sotilaalliset ja poliittiset hyökkäyksensä saattoivat monia maita hänen valvontaansa. Juuri näin enkeli oli ennustanutkin: ”Hän on tunkeutuva myös Kaunistuksenmaahan [Jehovan kansan hengelliseen tilaan], ja monia maita saatetaan kompastumaan.” (Daniel 11:41a.).


(Daniel 11:32–43):

32 Hän johtaa lipevin sanoin luopumukseen ne, jotka toimivat jumalattomasti liittoa vastaan. Mutta kansa, joka tuntee Jumalansa, pääsee voitolle ja toimii tehokkaasti. 33 Ne, jotka ovat viisaita kansan keskuudessa, välittävät monille ymmärrystä. Muutaman päivän ajan heitä saadaan kompastumaan miekan, liekin, vankeuden ja ryöstön välityksellä. 34 Mutta kun heitä saadaan kompastumaan, heille annetaan hiukan apua, ja monet liittyvät heihin puhuen lipevästi. 35 Jotkut niistä, jotka ovat viisaita, saadaan kompastumaan, jotta tehtäisiin heihin liittyvää jalostustyötä ja tehtäisiin puhdistusta ja valkaisua lopun aikaan asti, sillä se on vasta määräaikana.

36 Kuningas tekee niin kuin haluaa, ja hän korottaa itsensä ja ylentää itsensä jokaisen jumalan yläpuolelle, ja jumalien Jumalaa vastaan hän puhuu järkyttäviä asioita. Hän menestyy, kunnes vihan ilmaiseminen päättyy, sillä sen, mistä on tehty päätös, täytyy tapahtua. 37 Hän ei välitä isiensä Jumalasta, eikä hän välitä siitä, mitä naiset haluavat, eikä mistään muusta jumalasta, vaan hän ylentää itsensä kaikkien yläpuolelle. 38 Sen sijaan hän kunnioittaa linnoitusten jumalaa; hän kunnioittaa kullalla, hopealla, jalokivillä ja halutuilla tavaroilla jumalaa, jota hänen isänsä eivät tunteneet. 39 Hän toimii tehokkaasti vahvimmin varustettuja linnoituksia vastaan, vieraan jumalan kanssa. Hän kunnioittaa syvästi niitä, jotka antavat hänelle tunnustusta, ja hän panee heidät hallitsemaan monien joukossa, ja maata hän jakaa maksusta.

40 Lopun aikana etelän kuningas ryhtyy iskemään yhteen hänen kanssaan. Pohjoisen kuningas ryntää vaunuineen, ratsumiehineen ja monine laivoineen häntä vastaan, ja hän tunkeutuu maihin ja pyyhkäisee läpi kuin tulva. 41 Hän tunkeutuu myös Kauniiseen maahan, ja monia maita saadaan kompastumaan. Hänen käsistään pääsevät kuitenkin pakoon nämä: Edom, Moab ja ammonilaisten pääosa. 42 Hän käyttää jatkuvasti voimaansa maita vastaan, eikä Egyptin maakaan säästy. 43 Hän hallitsee kätkettyjä kulta- ja hopea-aarteita ja kaikkia Egyptin haluttuja tavaroita, ja libyalaiset ja etiopialaiset seuraavat häntä.


Toukokuun kuukausivideolla sanottiin, että Venäjä tunkeutui "Kauniiseen maahan", kun se hyökkäsi valtakunnansaleihin ja takavarikoi Jehovan todistajien järjestön kiinteistöomaisuutta (varsinkin vuodesta 2017 alkaen, ks. täältä).

Kuitenkin Danielin profetia -kirjan mukaan
kylmän sodan aikana pohjoisen kuningas vainosi tosi kristittyjä. Kirjassa kerrottiin, että kylmä sota kesti vuodesta 1948 vuoteen 1989. Sitten kirjassa todetaan, että juuri näin enkeli oli ennustanutkin: ”Hän on tunkeutuva myös Kaunistuksenmaahan.

Milloin Pohjoisen kuningas tunkeutui Kauniiseen (Kaunistuksen) maahan? Vuonna 2017 alkaen vai vuosina 1948 - 1989?

Hallintoelin ei tunnu itsekään tietävän. Kuitenkin se esittää profetiat aina erittäin tarkasti ja itsevarmasti.


Tuskinpa tämä viimeisinkään profetia pysyy kauaa aikaa voimassa. Se muutetaan taas tarpeen mukaan, jos historian kulku ei noudatakaan Jehovan todistajien ajatuksia.

 
 
 
Takaisin uutissivujen alkuun
Takaisin etusivulle

 Kotisivuohjelma: KompoZer  *  Kuvankäsittely: GIMP  *  Äänenkäsittely: Audacity