Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Jehovan todistajat, uutisia


 
Johanneksen pojan kotisivut

Linkkejä


Vuosikatsaukset


Kuva ja teksti: Lastenkirja Opimme suurelta opettajalta

Lisää linkkejä
Sivupalkin kuvat: JW.ORG
 
 Miksi Jehovan todistajien järjestö antaa tahallaan väärän kuvan monista asioista?
11.05.2021 Johanneksen poika


 
Jehovan todistajat korostavat rehellisyyden merkitystä. Heillä on tähän hyvät raamatulliset perusteet. Otetaan kolme esimerkkiä:

(2. Korinttilaisille 8:21) 21 Mehän ”huolehdimme kaikesta rehellisesti, emme vain Jehovan silmissä vaan myös ihmisten silmissä”.

(Heprealaisille 13:18) 18 Rukoilkaa jatkuvasti meidän puolestamme, sillä luotamme siihen, että meillä on hyvä omatunto, ja haluamme toimia rehellisesti kaikessa.

(Luukas 16:10) 10 Se, joka on vähimmässä uskollinen, on paljossakin uskollinen, ja se, joka on vähimmässä uskoton, on paljossakin uskoton.

Mikä on oikeasti tilanne Jehovan todistajien järjestössä? Haluaako järjestö antaa oikean kuvan kaikista asioista?

Valitettavasti vastaus on kielteinen. Aivan viime aikoina järjestö on antanut täysin virheellistä kuvaa mm. tulevan kesän konventista, kenttäpalveluksesta ja etäkokouksista.


1) Kesän 2021 konventit

Jehovan todistajilla on ennen koronapandemiaa ollut vuosikymmenten ajan suuria konventteja eri puolilla maailmaa. Niitä on pidetty joko suurissa halleissa tai stadioneilla. Mutta koronapandemian aikana ei ole voitu järjestää perinteisiä konventteja. Viime kesän konventti katsottiin internetin kautta etänä.

Kuitenkin Jehovan todistajien toukokuun kuukausivideossa mainostettiin kesän 2021 konventtia ikään kuin se järjestettäisiin suurilla stadioneilla.

Todellisuus on kuitenkin toisenlainen.

Jehovan todistaja -mies istuu kotonaan olohuoneessa puku päällä ja kravatti kaulassa katsomassa konventtia joko televisiosta, tietokoneesta tai tabletista. Hänen vieressään istuu vaimo, joka on pukeutunut kauniiseen mekkoon tai hameeseen. Lapsetkin on puettu kauniisti, ja pikkupojillakin on usein kravatti kaulassa.

He seuraavat konventtiohjelmaa hiljaa ja keskittyneenä. Kun konventissa on vuorossa laulu, ja kaikkia pyydetään nousemaan seisomaan laulun ajaksi, he tottelevat. Ja he istuvat alas kotisohvalleen vasta kun saavat luvan.

Tässä on toukokuun kuukausivideolta otettu kuvakaappaukset, jotka antavat täysin vääristellyn kuvan vuoden 2021 konventista.
Kuvat: JW.ORG, ellei toisin mainita

Lisäksi konventtikutsussa on tällainen teksti:Lähimmän konventtipaikan jokainen tietää. Se on oma koti, jossa voi etänä seurata konventtiohjelmaa internetin kautta. Miksi tällainenkin hämäys on konventtikutsuun painettu?


2) Kenttäpalvelus

Toukokuun kuukausivideolla esitettiin "videopostikortti" Valko-Venäjältä. Videolla kerrottiin lyhyesti Valko-Venäjän luonnosta ja kuuluisista linnoista. Sitten näytettiin, kuinka Valko-Venäjän Jehovan todistajat tekevät innokkaasti saarnaamistyötä.

Valitettavasti tämäkin on täysin vääristeltyä tietoa. Jehovan todistajat eivät ole tehneet "perinteistä" kenttäpalvelusta yli vuoteen. Koronapandemia on estänyt ovelta-ovelle -työn ja kärrytyön. Nykyisin soitetaan puhelimella todistuspuheluita ja kirjoitetaan todistuskirjeitä.

Tässä on toukokokuun kuukausivideolta otettuja kuvakaappauksia, jotka antavat täysin vääristellyn kuvan Valko-Venäjällä suoritettavasta kenttäpalveluksesta.Miksi videolla ei kerrota, että nykyisin tehdään puhelin- ja kirjetyötä, ei julkista todistamista?


3) Etäkokoukset

Jehovan todistajien valtakunnansalit ovat olleet suljettuna jo yli vuoden. Kaikki kokoukset järjestetään verkossa. Etäkokouksiin voi osallistua vain Zoom-tunnusten avulla. Niitä ei anneta ulkopuolisille. Toinen vaihtoehto kokousten seuraamiseen internetin kautta on JW Stream -palvelu, mutta silloin kokouksiin ei voi osallistua vastaamalla. JW Stream -palvelussa näkyvät kokoukset ovat etukäteen tallennettuja. JW Stream -palvelukin on ulkopuolisilta suljettu. Kuitenkin Jehovan todistajat puhuvat viikonloppuna järjestetystä esitelmästä termillä "Yleisöesitelmä". Se on mitä suurimmassa määrin vääristelyä. Se on suorastaan petos. Ei sinne yleisö pääse kuuntelemaan esitelmää. Paitsi, jos joku ystävällinen Jehovan todistaja -yksilö lähettää katselulinkin.

Tässä on JW Streamistä otettu kuvakaappaus, jossa kerrotaan, että viikonloppuna on esitetty etänä "Yleisöesitelmä". Harhautusta tämäkin on, ei sinne ole vapaata pääsyä yleisöllä.


Kuva: JW Stream


Valheella on lyhyet jäljet

Urbaani sanakirja kertoo tästä asiasta näin:

Valheella on lyhyet jäljet on neuvo olla valehtelematta, koska siitä voi jäädä helposti kiinni

Valheella on lyhyet jäljet

Pääministeri Anneli Jäättenmäki on tässä asiassa vähintäänkin käyttänyt totuutta säästeliäästi, jollei suorastaan valehdellut kansalle. Mutta myös salaaminen on pohjimmiltaan valehtelua. Valehtelijat jäävät ennemmin tai myöhemmin kiinni; on kaikin puolin helpompaa puhua alusta saakka totta. (koti.kontu.la)

Joskus valheella on pitkät ja jopa veriset jäljet:

Missä oli Hiihtoliitto kun yhden sen suurimman tähden elämä murskaantui? Jos kulissien takana tehtiin töitä Myllylän eteen, hyvä niin. Lahden skandaalin aiheuttama keskustelu on laajentunut niin urheilun määrärahoihin, lääkärien, valmentajien ja urheilijoiden etiikkaan ja kansallisidentiteettiinkin. Tarvittiinko Myllylän traaginen kohtalo, että voidaan jo ryhtyä tekemään jotain uhrien puolesta? Ensin voitaisiin lopettaa valehtelu sillä sillä tuntuu olevan pitkät ja veriset jäljet. (Kirsi Pihan blogista)

Em. Urbaanin sanakirjan otteessa sanottiin näin:

Valehtelijat jäävät ennemmin tai myöhemmin kiinni; on kaikin puolin helpompaa puhua alusta saakka totta.

Tämä pitää varmasti paikkansa, myös Jehovan todistajien kohdalla.

 
 
 
Takaisin uutissivujen alkuun
Takaisin etusivulle

 Kotisivuohjelma: KompoZer  *  Kuvankäsittely: GIMP  *  Äänenkäsittely: Audacity