Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Jehovan todistajat, uutisia


 
Johanneksen pojan kotisivut

Linkkejä


Vuosikatsaukset


Kuva ja teksti: Lastenkirja Opimme suurelta opettajalta

Lisää linkkejä
Sivupalkin kuvat: JW.ORG
 
 Yli 17000 Jehovan todistajaa on kuollut tähän mennessä koronapandemian seurauksena
22.05.2021 Johanneksen poika (Päivitetty kerran)


 

Kuvakaappaukset: JW.ORG

Jehovan todistajien virallisille nettisivulle on tullut uusi video, Tilannepäivitys 04/2021. Se sisältää tietoa koronapandemian järkyttävistä seurauksista. Vaikka Jehovan todistajat ovat yrittäneet noudattaa viranomaisten ohjeita huolellisesti, koronavirus on aiheuttanut runsaasti surua ja ahdistusta Jehovan todistajien piirissä. Heitä on kuollut tähän mennessä koronaviruksen takia yli 17000 maailmanlaajuisesti.

Tilannepäivityksen juonsi Jehovan todistajien hallintoelimen jäsen Mark Sanderson.

Verrataan hiukan koronatilannetta Jehovan todistajien maailmanlaajuisen järjestön ja Suomen valtion välillä.

Jehovan todistajien oman raportin mukaan Jehovan todistajia oli maailmassa vuonna 2020 keskimäärin noin 8,4 miljoonaa. Tähän mennessä heitä on kuollut koronaan yli 17000.

Suomen väkiluku oli 31. maaliskuuta 2021 noin 5,5 miljoonaa. Tähän mennessä Suomessa on kuollut koronapandemian takia vähän yli 900.

Mistä johtuu, että Jehovan todistajien yhteisössä korona riehuu todella rajuna verrattuna Suomeen? Yksi syy on mitä ilmeisimmin se, että Jehovan todistajien ikärakenne on painottunut voimakkaasti vanhoihin ikäluokkiin. Mutta selittääkö se kaiken?
 
Tilannepäivityksestä otetut kuvakaappaukset kertovat karun todellisuuden.


 
Mark Sanderson lohdutti pandemiaan kuolleiden Jehovan todistajien omaisia näin:

On lohduttavaa tietää, että nuo rakkaat ihmiset ovat turvassa Jehovan muistissa. Edes kuolema ei ole pystynyt erottamaan heitä Jehovasta.

Mark Sanderson kertoi sitten Intian ja Brasilian tilanteista. Tietojen mukaan viime kuussa Intiassa oli kymmenen kertaa enemmän uusia tartuntoja ja kuolemantapauksia todistajien keskuudessa kuin edellisessä kuussa. Brasiliassa uusia koronatartuntoja ja kuolemia on edelleen paljon. Yli 400 brasilialaista Jehovan todistajaa kuoli koronaviruksen takia yksistään viime kuussa. Sanderson pyysi rukoilemaan kaikkien Intian ja Brasilian Jehovan todistajien puolesta.

Sanderson sanoi, että eri puolilla maailmaa virus on alkanut levitä uudelleen, joskus uusien virusmuunnoksien takia. Hän painotti, että selvästikään tämä pandemia ei ole ohi.Mark Sanderson pyysi kertaamaan vuoden 2020 tilannepäivityksen nro 9/2020. Sen voi katsoa täältä.

Sitten Sanderson puhui koronarokotuksista.Huomautus.

Viime vuosisadan alkupuolella Jehovan todistajien järjestö vastusti voimakkaasti rokotuksia. Kaksi lainausta Kultainen aika -lehdestä (myöhemmin lehden nimi muuttui, siitä tuli Herätkää!):


"Ajatteleva ihminen ottaisi mieluummin isorokon kuin rokotuksen, koska jälkimmäinen kylvää syfiliksen, syövän, ihottuman, ruusun... siemeniä. Siksi rokotukset ovat rikos, kauhistus ja itsepetosta." - Kultainen Aika (nyk. Herätkää!) 5.1.1929

"Rokotukset eivät ole koskaan ehkäiseet mitään eivätkä koskaan tule ehkäisemään, ja on mitä epäinhimillisin käytäntö. Me olemme viimeisissä päivissä, ja paholainen on hitaasti menettämässä otettaan tehden koko ajan enemmän työtä tehdäkseen kaikkea mahdollista vahinkoa, ja hänen ansiokseen sellaiset pahuudet [rokotukset] kuuluvat. Käytä oikeuksiasi Yhdysvaltain kansalaisena lopullisesti hävittää saatanalliset rokotukset." - Kultainen Aika, 12.10.1921, sivu 17.

Seuraavaksi videolla näytettiin tietoja luonnonkatastrofeista, jotka olivat sattuneet viime "palvelusvuoden" aikana. Mark Sanderson kiitti Jehovan todistajia lahjoituksista, joiden avulla voitiin auttaa Jehovan todistajia näissä katastrofeissa viemällä heille apua.

Sitten Mark Sanderson kertoi Venäjän tilanteesta. Videolla näytettiin, kuinka Venäjän viranomaiset ovat nyt alkaneet vainota myös iäkkäitä Jehovan todistajia. Heitä haastateltiin.
   
 
Takaisin uutissivujen alkuun
Takaisin etusivulle

 Kotisivuohjelma: KompoZer  *  Kuvankäsittely: GIMP  *  Äänenkäsittely: Audacity