Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Jehovan todistajat, uutisia


 
Johanneksen pojan kotisivut

Linkkejä


Vuosikatsaukset

Kuva: JW.ORG, muokkaus: JP

Lisää linkkejä
Sivupalkin kuvat: JW.ORG, ellei toisin mainittu
 
 Onko Herätkää! -lehti lakkautettu?
03.06.2021 Johanneksen poika (Päivitetty 04.06.2021)


Tässä aluksi päivitettyä tietoa Herätkää! -lehdestä.

Kesäkuun 4. päivänä 2021 on ilmestynyt uusi Herätkää! -lehden numero 1/2021 JW.ORG:n sivuille. Se oli siis vain valtavasti myöhässä, eikä lehteä ole lakkautettu.
Tässä on lehden kuva. Lehti löytyy JW.ORG:sta.Lehden julkaisutiedot ovat tässä:


 
Liikkeellä on huhu, jonka mukaan Herätkää! ilmestyisi julkaisutauon jälkeen vain sähköisenä versiona. Se ei voi pitää paikkaansa, koska tuossa ylhäällä on tiedot painosmäärästä ja myös painetun lehden tunnus.

On merkillistä, että Jehovan todistajien järjestö ei ole antanut ajantasaista tietoa edes Jehovan todistajille Herätkää! -lehdestä. He ovat kovasti kaivanneet lehden uutta numeroa. Miksi tällainen salailu?

Tässä alhaalla on näkyvissä alkuperäinen uutinen (03.06.2021), koska tämä lehden valtava viivästyminen on täysin poikkeuksellista. Se ei johdu koronapandemiasta, vaikka jotkut Jehovan todistajat niin voivat väittää.
 
Uusimmat Herätkää! -lehdet JW.ORG:n kirjastossa


Monet ovat ihmetelleet, missä viipyy vuoden 2021 ensimmäinen Herätkää! -lehden numero. Koska lehti on viime vuosina ilmestynyt kolme kertaa vuodessa, sen olisi pitänyt ilmestyä viimeistään huhtikuun aikana, jos se olisi aikataulussaan. Nyt ollaan jo kesäkuun puolella. Tällaista myöhästymistä lehtien julkaisuissa ei ole yleensä tapahtunut. Tapana on ollut, että lehdet ilmestyvät pikemminkin etuajassa kuin myöhässä.

Mistä siis on kyse?

Tarkastellaan hiukan Herätkää! -lehden historiaa. Milloin Herätkää! -lehteä alettiin julkaista?

Nykyisen Herätkää! -lehden nimi ei aina ole ollut Herätkää! Kun lehti ensimmäisen kerran julkaistiin 1. lokakuuta 1919, sen nimi oli Kultainen aika. Lokakuussa 1937 lehden nimi muutettiin Lohdutukseksi. Suomalainen lehti ilmestyi myös nimellä Uusi maailma vuoden 1938 alusta vuoden 1940 helmikuuhun saakka. Herätkää! -nimellä tuo lehti on tunnettu vuodesta 1946 alkaen, suomeksi vuodesta 1951 alkaen. Katso lisätietoja täältä.

Herätkää! -lehteä julkaistiin pitkään 32-sivuisena kaksi kertaa kuukaudessa. Sitten Jehovan todistajien järjestö alkoi säästää painokuluissa. Julkaisemista harvennettiin rajusti. Lokakuussa 2017 Vartiotorni-seuran vuosikokouksessa ilmoitettiin, että Herätkää! -lehteä julkaistaan vuodesta 2018 alkaen enää kolme numeroa vuodessa. Lehdissä on enää vain 16 sivua.

Vuoden 2021 puolella ei ole enää julkaistu yhtään Herätkää! -lehteä. Mitä on tapahtumassa? Näyttää siltä, että on olemassa vain kaksi vaihtoehtoa:
  • Lehti on valtavasti myöhässä
  • Lehti on kaikessa hiljaisuudessa lakkautettu.
Jos lehti on lakkautettu, oliko se kokonaan turha julkaisu? On mielenkiintoista katsoa, mitä Jehovan todistajien järjestö Herätkää! -lehdestä aikoinaan kirjoitti. Tässä on muutama lainaus (W tarkoittaa Vartiotorni-lehteä ja G Herätkää! -lehteä):

*** w92 15/7 s. 25 ”Kalleuksia” kootaan Puolassa ***
Vartiotornin julkaisuista on tullut hyvin suosittuja paikkakunnan koulussa. Puolan kielen opettaja esimerkiksi kehotti oppilaitaan pitämään mallina Herätkää! -lehtemme selkeää kieltä, kun he kirjoittavat aineitaan.

*** w66 1/9 s. 402 kpl 10 Kypsyyden saavuttaminen henkilökohtaisesti tutkimalla on riemullista ***
Entä Herätkää! -lehti? Luetko sitä ja hyödytkö sen vaihtelevasta opetuksesta? Tutkitko toisia Vartiotornin julkaisuja? Ajankohtaisia kirjoja? Ja käytätkö toisia raamatullisia apuvälineitä? Ne saattavat olla hyvin hyödyllisiä taustatietojen hankkimisessa ja henkilökohtaisen tutkimisen lähteinä, kun kaikkea tätä tarkastellaan teokraattisen ajattelun valossa.

*** g01 22/7 s. 32 Maailman ykseys – ei pelkkä unelma ***
Keralan osavaltiossa Intiassa asuva mies kirjoitti tämän lehden julkaisijoille: ”Herätkää! -lehtenne erottuu totisesti kaikista muista lehdistä. Minusta tuntuu, ettei juuri ole sellaista aihetta, jota tämä lehti ei olisi käsitellyt. Olen nauttinut erityisesti luontoaiheisista kirjoituksista.”
Mies piti Herätkää! -lehteä vetoavana aivan erityisestä syystä. Hän selitti: ”Uskon, ettei ole sellaista lehteä, joka yltäisi Herätkää! -lehden tasolle eri kansallisuuksiin kuuluvien ihmisten auttamisessa pitämään itseään veljinä. Mikään muu lehti ei edistä ajatusta maailman ykseydestä niin kuin Herätkää! Kun vertaan sitä niihin moniin lehtiin, joita luen, voin varmasti sanoa, että Herätkää! on arvokas lehti.”

*** g02 8/2 s. 32 Opiskelijoiden usein käyttämä tietolähde ***
”Saamme silloin tällöin lahjoituksena – – [Jehovan todistajien] julkaisemia lehtiä ja kirjoja kunnan ylläpitämään koulun kirjastoon, jossa olen työssä. Vaikka juuri kukaan oppilaistamme ei ole Jehovan todistaja, erilaisia aiheita tutkivat opiskelijat etsivät usein tietoa Herätkää! -lehdestä.

*** g97 22/8 s. 32 ”Tiedon aarreaitta” ***
”Kaiken kaikkiaan Herätkää! -lehti on mielestäni tiedon aarreaitta. Olen harvoin nähnyt julkaisua, joka on niin korkeatasoinen, niin kaunis, niin tasapainoinen ja jonka ulkoasu on suunniteltu niin ammattitaitoisesti. Se on verrattoman arvokas lahja ihmiskunnalle.”
”Haluan sanoa sydämeni pohjasta: Miljoonat kiitokset. Jatkakaa tätä suurenmoista työtä.”

*** g82 8/11 s. 28 Lukijoitten kirjeitä ***
Vaikken kuulukaan seurakuntaanne, luen hyvin mielelläni Herätkää! -lehteä, koska se kertoo Jumalasta ja ihmisistä, kasveista ja linnuista ja siitä, mitä eri osissa maailmaa tapahtuu. En lakkaa sanomasta, että se on hyvin hyödyllinen ja esittää totuuden ihmisten tekemistä virheistä.

*** g88 22/12 s. 28 Lukijoiden kirjeitä ***
Illinoisin osavaltion hallintoviranomaisena haluaisin kiittää teitä ja Herätkää! -lehden henkilökuntaa äskettäisestä julkaisustanne, joka oli turvallisen autoilun asialla. (8.1.1988) Kirjoituksessa esitetyt tilastotiedot ja turvallisuudesta annetut neuvot olivat huomionarvoisia ja painottivat sitä, että turvalliset ajotottumukset eivät ole vain kansallinen vaan myös kansainvälinen huolenaihe. – – Kansalais- ja uskonnolliset järjestöt, kuten teidän järjestönne, ovat luoneet suurempaa julkista tietoisuutta tämän ongelman vakavuudesta. – – Siis vielä kerran on syytä kiittää teitä ponnistuksistanne turvallisen autoilun edistämiseksi. Ihmiselämä on aivan liian arvokas vaarannettavaksi piittaamattomalla käytöksellä. Esitän henkilökohtaisesti onnitteluni ja kiitokseni ryhmällenne siitä, että käsittelitte tätä asiaa.

Jim Edgar, Illinoisin osavaltion hallintoviranomainen, Yhdysvallat

*** g73 22/11 s. 24 Uutisten takana olevat uutiset ***
Herätkää! -lehti kertoo sinulle uutisten takana olevat uutiset. Se ei ainoastaan osoita, mitä maailmassa tapahtuu, vaan se selittää myös oikein maailman tapahtumien merkityksen. Ja erityisen arvokas Herätkää! -lehti on sen tähden, että se osoittaa, mitä sinä ja perheesi voitte tehdä omaksi hyvinvoinniksenne.

Jos kaikki nuo em. lainaukset pitävät paikkansa, on outoa, että lehti olisi lakkautettu.

  
 
 
Takaisin uutissivujen alkuun
Takaisin etusivulle

 Kotisivuohjelma: KompoZer  *  Kuvankäsittely: GIMP  *  Äänenkäsittely: Audacity