Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Jehovan todistajat, uutisia


 
Johanneksen pojan kotisivut

Linkkejä


Vuosikatsaukset

Kuva: JW.ORG, muokkaus: JP

Lisää linkkejä
Sivupalkin kuvat: JW.ORG, ellei toisin mainittu
 
 JW.ORG-sivuston suosio laskee koko ajan
06.06.2021 Johanneksen poika


 
Jehovan todistajat ovat viime vuosina panostaneet erittäin paljon sähköisiin julkaisuihin ja verkkosivustoon JW.ORG. Painetun kirjalliisuuden julkaiseminen on suorastaan romahtanut. Lähes kaikki uudet julkaisut pyydetään lataamaan itselle sähköisinä versioina. Vain tilauksesta saa käyttöönsä perinteisiä painettuja julkaisuja. Tällä tavalla on pyritty pienentämään kirjallisuuden painamisesta johtuvia kuluja.

Toisaalta Jehovan todistajat aikovat keskittää mediatuotannon uusiin tiloihin, jotka rakennetaan Ramapoon New Yorkin osavaltioon. Kiinteistö on noin 3 kilometrin päässä Warwickissa sijaitsevasta päätoimistosta. Tavoitteena on aloittaa rakentaminen vuonna 2022 ja saada se valmiiksi joulukuussa 2026. Rakentamisen kiireisimpänä aikana projektiin tarvitaan päivittäin arviolta 1 500 vapaaehtoista. Rakennukseen tulee studioita, toimistoja, asuintiloja ja vierailukeskus.

  
Ramapo, kuva: JW.ORG

Tämä uusi projekti tulee valtavan kalliiksi, vaikka käytetäänkin pääosin ilmaistyövoimaa. Miksi järjestö on luopumassa suurelta osin painotoiminnasta? Miksi kaikki aineisto siirretään nettiin? Palveleeko tämä ensisijaisesti saarnaamistoimintaa vai onko nettitarjonta suunnattu seurakunnan julistajille?

Onko tämä strategia oikea, kun ajatellaan JW.ORG-sivuston suosiota? Otetaan tähän ensin kuva, joka kertoo alkuajan innostuksesta sivustoa kohtaan.


Kuva: Google Trends

Katso kuva suurempana tästä.

Viimeisten viiden vuoden aikana JW.ORG:n suosio on hiipunut.


Kuva: Google Trends

Katso kuva suurempana tästä.


Vaikka videotuotantoa lisätään, lisääkö se JW.ORG:n suosiota? Tuskinpa. Nykyisin monilla Jehovan todistajien seurakuntien julistajilla on vaikeuksia katsoa säännöllisesti edes JW Broadcasting -palvelun kuukausivideoita. Se tuntuu liian raskaalta.

Ruutua on tuijotettu seurakunnissa jo kohta puoli toista vuotta, kun kokoukset ovat olleet etäkokouksia. Miten tämä on näkynyt Jehovan todistajien asenteissa? JP-Uutisten saamien tietojen mukaan yhä useampi pitää kameran suljettuna Zoom-kokousten aikana. Silloin voi puuhata kaikenlaista muuta, kun kokousohjelmat ahdistavat tai eivät muuten kiinnosta. Lisäksi on otettava huomioon, että Zoom-kokousten äänen laatu on välillä niin ala-arvoista, että on välillä vaikea saada selvää sanoista. Ja kuvan laatu aiheuttaa katsojissa myötähäpeää. Nämä ongelmat johtuvat monista asioista. Jehovan todistajilla ei ole riittävän nopeita nettiyhteyksiä. Lisäksi laitteet voivat olla vanhoja ja hitaita. Sama pitää paikkansa myös JW Stream -kanavan etukäteen tallennetuissa kokousvideoissa. On tuskallista katsoa ja kuunnella välillä, kun kuva on kuin 1970-luvun televisiossa ja äänestä ei saa kunnolla selvää.

Aika näyttää, miten suuren suosion Ramapossa tuotetut videot ja äänitteet saavat Jehovan todistajien keskuudessa. Onko miljoonien dollarien investointi menossa hukkaan? Toipuuko JW.ORG:n kannatuskäyrä vähentyvän trendin ongelmasta?
       
 
Takaisin uutissivujen alkuun
Takaisin etusivulle

 Kotisivuohjelma: KompoZer  *  Kuvankäsittely: GIMP  *  Äänenkäsittely: Audacity