Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Jehovan todistajat, uutisia


 
Johanneksen pojan kotisivut

Linkkejä


Vuosikatsaukset

Kuva: JW.ORG, muokkaus: JP

Lisää linkkejä
Sivupalkin kuvat: JW.ORG, ellei toisin mainittu
 
 Kaaviot kertovat
07.08.2021 Johanneksen poikaJehovan todistajien oppia voi tarkastella lukemalla lehtiä ja kirjoja. Jonkinlaisen käsityksen siitä saa myös videoiden avulla. Yksi tapa nähdä nopeasti oppikokonaisuuksia on tutkia Jehovan todistajien oppia graafisessa muodossa.


Charles Taze Russell, kuva: Wikipedia

Charles Taze Russell, jota pidetään Raamatuntutkijoiden (nyk. Jehovan todistajat) perustajana, askarteli aikoinaan Aikakausien kartan. Siinä on estitettynä Russellin käsitys ihmiskunnan historiasta ja tulevaisuudesta. Kaavio on liitteenä Russellin ensimmäisessä kirjassa Raamatun tutkielmia, ensimmäinen osa, Jumalan aikakausisuunnitelma. Kirja on julkaistu vuonna 1886.


Teksti suomenkielisessä kirjassa 


Kuva: Raamatuntutkijat

Katso kaavio suurena tästä.

Aika on ajanut Russellin kaavion ohi jo yli sata vuotta sitten. Niinpä sillä on enää vain historiallista arvoa. Kukaan Jehovan todistaja ei enää usko sillä tavalla kuin Russell opetti.

Onko olemassa paikkansa pitävää kaaviota?

Seuraavassa 5-sivuisessa kaaviossa on esitetty Jehovan todistajien nykyisen tulkinnan mukaisia käsityksiä ihmiskunnan menneisyydestä ja tulevaisuudesta. Kaavio on PDF-formaatissa.


Kuva: JP

Katso 5-sivuinen kaavio tästä. Kaaviossa voi olla epätarkkuuksia ja virheitä. Mutta se esittää Jehovan todistajien oppikokonaisuuden melko suurella tarkkuudella.
Kaavion tekijä: JP 2016.
         
 
Takaisin uutissivujen alkuun
Takaisin etusivulle

 Kotisivuohjelma: KompoZer  *  Kuvankäsittely: GIMP  *  Äänenkäsittely: Audacity