Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Jehovan todistajat, uutisia


 
Johanneksen pojan kotisivut

Linkkejä


Vuosikatsaukset

Kuva: JW.ORG, muokkaus: JP

Lisää linkkejä
Sivupalkin kuvat: JW.ORG, ellei toisin mainittu
 
 Jehovan todistajien kirje vanhimmille tuo ilmi räikeän kaksinaismoralismin järjestön sisäisissä ohjeissa
09.08.2021 Johanneksen poika
Kuva: Pixabay

Mitä tarkoittaa sana "juristi"? Wikipedia kertoo, että juristi (lat. iura, ’oikeustieteet’) eli lakimies on oikeustieteellisen korkeakoulututkinnon suorittanut oikeustieteilijä.

Mihin yhteiskunnassa tarvitaan lakimiehiä (juristeja)? Suuret kaupalliset firmat käyttävät juristeja laatimaan sopimuksia, jotka ovat hyödyllisiä liike-elämässä. Juristit ratkovat myös firmojen välisiä riitoja sekä yksityisten kansalaisten välisiä riitoja. Avioerotapauksissa käytetään juristeja, mikäli osapuolet eivät pääse sopimukseen esimerkiksi omaisuuden jaosta. Juristit työskentelevät myös rikosasioissa. He toimivat mm. puolustusasianajajina oikeudenkäynneissä. - Kuva: Pixabay.

Tässä oli vain muutamia juristien työn kuvauksia. Mihin Jehovan todistajien uskonnollinen järjestö tarvitsee lakimiehiä?

Yhdysvalloissa on vuodettu julkisuuteen kirje, jonka on lähettänyt Jehovan todistajien päätoimisto seurakunnan vanhimmille. Kirjeessä etsitään lakimiehiä, jotka palvelisivat Jehovan todistajien päätoimiston etuja ja myös eri maissa toimivien haaratoimistojen etuja.

Kirjeessä mainitaan, että lakimiehiä tarvitaan mm. oikeudenkäynteihin. Ilmeisesti Jehovan todistajien johtoportaalla on tiedossaan sellaisia oikeudenkäyntejä, joista on vaikea selviytyä. Nämä saattavat koskea mm. lasten seksuaalista hyväksikäyttöä Jehovan todistajien seurakunnissa eri puolilla maailmaa.


Kuva: Pixabay

Brasilialainen nettisivu TJ FOCUS kertoo, että Jehovan todistajien järjestö tarvitsee lakimiehiä. Se kertoo myös kaksinaismoralismista. Järjestö tarvitsee korkeakoulututkinnon suorittaneita lakimiehiä. Järjestön omat ohjeet eivät hyväksy Jehovan todistajille korkeakoulun tai yliopiston käymistä.

Seuraava teksti perustuu em. nettisivuston juttuun punaisella tekstillä merkittyä huomautusta lukuunottamatta:

Jehovan todistajien uskonnollinen järjestö etsii asianajajiensa ja oikeudellisten asiantuntijoidensa joukosta niitä, jotka olisivat kiinnostuneita vapaaehtoistyöstä. Heidän tehtävänään olisi puolustaa Yhdysvalloissa sijaitsevan päätoimistonsa ja eri maissa sijaitsevien haaratoimistojensa etuja. Kiinnostus oikeusalan ammattilaisten etsimiseen ilmaistiin kirjeessä, joka lähetettiin seurakuntien vanhimmille Yhdysvalloissa.Kirjeen vuotamisen jälkeen Jehovan todistajien hallintoelimen jäseniä kutsuttiin sosiaalisissa verkostoissa tekopyhiksi, koska tullakseen lakimieheksi täytyy opiskella korkeakoulussa. Toisaalta Järjestön luomien sääntöjen vuoksi Jehovan todistajat eivät saisi opiskella korkeakouluissa. Niitä, jotka eivät noudata Järjestön ohjeita, kutsutaan "heikoiksi uskossa", ja he voivat menettää "etuja" seurakunnassa.

Huomautus:

Jehovan todistajien vanhinten salainen ohjekirja Paimentakaa Jumalan laumaa kertoo 8. luvussa otsikon "Tilanteita, jotka saattavat vaatia pätevyyden uudelleenarviointia" alla siitä, miten vanhimpia varoitetaan korkeakoulun vaikutuksesta heidän asemaansa jos hänen vaimonsa tai heidän aikuiset lapsensa menevät korkeakouluun:Alla on otteita Jehovan todistajien vanhimmille lähetetystä kirjeestä brasilialaisella nettisivulla:

Tarvitaan kokeneita lakimiehiä. Hengellisesti pätevät ja lisensoidut lakimiehet ja avustavat lakimiehet tekevät paljon työtä Betelissä. Betel tarvitsee erityisesti sellaisia lakimiehiä, joilla on kokemusta oikeudenkäynneistä, yritysasioista, tietosuojasta, kiinteistökaupoista tai verolainsäädännöstä. Kokeneet asianajajat ja avustajat, joilla on poikkeukselliset analyyttiset, tutkimus- ja kirjoitustaidot, auttavat oikeudellisten asioiden asianmukaisessa käsittelyssä ja säästävät muuten aiheutuvissa kuluissa. (Joissakin maissa tämä koskee myös notaareja, jotka ovat erikoislakimiehiä, joilla on lupa harjoittaa tiettyjä oikeudellisia asioita.)

Jos tiedät esimerkillisiä julistajia, joilla on tarvittavat taidot ja joilla voi olla sopivat olosuhteet auttaakseen Betel-palveluksessa osa- tai kokopäiväisesti, kannusta heitä lähettämään hakemus vapaaehtoisohjelmaan (A-19). Hakemukseen täytyy liittää ansioluettelo. Auta heitä ymmärtämään heidän etuoikeutensa, ilonsa ja tyytyväisyytensä, jonka he voivat kokea käyttäessään kykyjään edistääkseen Valtakunnan etuja. Toivomme, että käytät harkintavaltaa lähestyessäsi henkilöitä tässä asiassa. Huomaa, että emme kannusta yksilöitä hankkimaan korkeakoulututkintoa tai yliopistotutkintoa erikoisosaamista varten. Sen sijaan olemme kiinnostuneita niistä, joilla on jo nämä taidot ja jotka ovat valmiita auttamaan Betel-palveluksessa.

Tietolähteet:

         
 
Takaisin uutissivujen alkuun
Takaisin etusivulle

 Kotisivuohjelma: KompoZer  *  Kuvankäsittely: GIMP  *  Äänenkäsittely: Audacity