Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Jehovan todistajat, uutisia


 
Johanneksen pojan kotisivut

Linkkejä


Vuosikatsaukset

Kuva: JW.ORG, muokkaus: JP

Lisää linkkejä
Sivupalkin kuvat: JW.ORG, ellei toisin mainittu
 
 7-vuotiaalle tytölle selitetään, että verensiirron ottaminen on väärin
27.08.2021 Johanneksen poikaYouTubessa on video, joka on kuvattu Jehovan todistajien kokouksessa vuonna 2001. Kyse on sisaren harjoituspuheesta. Lavastuksena on keskustelu. Sisaren keskustelukumppani on 7-vuotias tyttö. Sisaren tehtävänä on opettaa pienelle tytölle, että verensiirron ottaminen on väärin.

Tässä on malliesimerkki siitä, miten Jehovan todistajien järjestö manipuloi lapsia jo ihan pienestä asti. Lapset joutuvat kohtaamaan voimakasta mielenhallintaa sen ikäisinä, että he eivät sitä itse tajua mielenhallinnaksi. He pitävät tätä normaalina. Mutta tämä ei ole normaalia.

Tässä on tuon noin viiden minuutin mittaisen videon sisältö purettu tekstiksi. Videon voi katsoa täältä. Videoon saa suomenkieliset tekstit asetuksista.


Kuvat: YouTube

Pieni 7-vuotias Kaitlyn-tyttö kysyy:

Mitä avaimissasi on?

Sisar vastaa:

No Kaitlyn, tämä on pieni tunniste, jonka avulla ihmiset tietävät, etten hyväksy verensiirtoa.

Kaitlyn:

Mikä on verensiirto?

Sisar:

No, verensiirto on sellainen, kun joku, joka on ehkä sairas, ottaa verta toiselta henkilöltä.

Kaitlyn:

Yök. Miksi haluaisit verta?

Sisar:

Joskus lääkärit kokevat, kun joku on hyvin sairas tai joutunut onnettomuuteen ja menettää paljon omaa vertaan, että jos he ottavat jonkun toisen verta, se pelastaa heidän henkensä.

Kaitlyn:

Miksi haluaisit ottaa verta kehoosi, jotta paranisit?Sisar:

Haluaisin tietysti parantua. Mutta tiedätkö, Kaitlyn, se että lääkärit sanovat, että verensiirto pelastaa elämäsi, se ei aina mene sillä tavalla. Tämä ei oikeastaan ole syy siihen, miksi Miriam-täti ei ota verensiirtoa. Katsotaan, osaanko selittää sen sinulle. Tiedätkö, kuka on maailman älykkäin persoona, Kaitlyn?

Kaitlyn:

Äiti sanoo, että Jehova on älykkäin persoona koko maailmassa.

Sisar:

Ja äitisi on hyvin oikeassa. Ja Kaitlyn, luuletko, että Jumala pyytää meitä tekemään jotain, mikä vahingoittaisi meitä?

Kaitlyn:

Ei.

Sisar:

Ei. Ei ollenkaan. Joten mitä voisimme tehdä, on se, että voisimme katsoa Raamatustani, mitä Jumala sanoo verestä. Voisin antaa sinulle luettavaksi Raamatusta, koska tiedän, että olet niin hyvä lukija, 1. Mooseksen kirjasta, ja siinä puhutaan jostakin, jonka saatatkin tuntea. Muistatko, kuka mies Nooa oli?

Kaitlyn:

Kyllä. Hän oli hyvä mies. Hän rakensi arkin, koska tulva oli tulossa.

Sisar:

Oikein, ja me tiedämme, että Jehova pelasti Nooan. Voisimme nyt lukea ohjeet, jotka Jehova antoi Nooalle pelastettuaan hänet vedenpaisumuksesta. Joten voitko lukea 1. Mooseksen kirjan luvusta 9, ja lukisitko siitä jakeet 3 ja 4, Kaitlyn?

Kaitlyn:

Jokainen liikkuva eläin olkoon ruokana SINULLE. Kuten vihreän kasvillisuuden tapauksessa, annan kaiken SINULLE. Ainoastaan lihaa sieluineen - verineen- ÄLÄ syö.

Sisar:

Eli, tässä olivat ohjeet Nooalle. Mitä Jehova sanoi hänelle, että hän voisi syödä?

Kaitlyn:

Eläimiä.

Sisar:

Kyllä, eläimiä. Ja nykyään syömme eläimiä ruokana. Mutta mitä Jehova sanoi hänelle, ettei hän voinut syödä?

Kaitlyn:

Verta.

Sisar:

Oikein, verta. Hän sanoi, ettei sitä tule syödä lainkaan. Mutta onko se ainoa kerta, kun Jehova käski ihmisiä olemaan syömättä tai ottamasta verta? No ei ollut, koska tuhansia vuosia myöhemmin Jehova sanoi meille uudestaan saman asian. Ja aion lukea sulle sen raamatunkohdan. Se on Apostolien tekojen luvussa 15 ja jakeessa 29. Huomaa, että veri on jotain, mikä on hyvin pyhää tai tärkeää Jehovalle, ja selitämme sen, kun tulet hieman vanhemmaksi. Mutta katsotaanpa nyt, mitä Jehova kertoo ihmiskunnalle uudelleen. Se on Apostolien teot 15:29. Se sanoo: "mutta karttakaa epäjumalille uhrattua ja verta..." Tämä sana "karttaminen" on voimakas ilmaus. Katlyn, tiedätkö, mitä se tarkoittaa?

Kaitlyn:

En, en oikeastaan.

Sisar:

No, se tarkoittaa "pysyä erossa". Jos äiti kehottaa sinua pysymään erossa jostakin, luuletko hänen tarkoittavan vain sitä, ettet voi syödä sitä?

Kaitlyn:

Ei.Sisar:

Aivan, et saisi edes koskea siihen. Joten kauan sitten Jehova sanoi Nooalle, ettei hän voinut syödä sitä, ja sitten hän sanoi meille, että meidän tulisi pysyä erossa siitä, emmekä edes ottaisi sitä. Emme siis halua ottaa sitä kehoomme. Tiedät, Kaitlyn, kun puhuimme aiemmin, kerroit minulle ja olit samaa mieltä siitä, että Jehova on maailman älykkäin persoona. Ja hän välittää meistä hyvin, hyvin paljon. Joten hän ei koskaan pyytäisi meitä tekemään jotain, mikä satuttaisi meitä. Vaikka toisinaan lääkärit ja muut sanovat meille, että se olisi meille hyväksi, niin jos Jehova sanoo, ettei se ole, niin emme halua tehdä sitä. Siksi Miriam-täti ja monet Jehovan todistajat kantavat tätä [merkkiä] kertoakseen ihmisille, että he tottelevat Jehovan lakia. Onko se mielestäsi hyvä idea?

Kaitlyn:

Kyllä vain.

Sisar:

No se on hyvä. Ja tiedätkö, kun nyt mainitsimme Nooan kertomuksen, voisimmekin käyttää muutaman minuutin ja lukea sen uudelleen Raamatun kertomuksia -kirjasta?

Kaitlyn:

Joo.Lue lisää:

    
 
Takaisin uutissivujen alkuun
Takaisin etusivulle

 Kotisivuohjelma: KompoZer  *  Kuvankäsittely: GIMP  *  Äänenkäsittely: Audacity