Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Jehovan todistajat, uutisia


 
Johanneksen pojan kotisivut

Linkkejä


Vuosikatsaukset

Kuva: JW.ORG, muokkaus: JP

Lisää linkkejä
Sivupalkin kuvat: JW.ORG, ellei toisin mainittu
 
 Historiaa - osa 98: Rutherfordin demonioppi
10.08.2021 Johanneksen poikaJ.F. Rutherford kirjoitti vuonna 1920 kirjan Kuolleitten kanssa puhuminen. Tuo kirja julkaistiin suomeksi vuonna 1925.

Kirjan "Alkulauseessa" mainitaan mm. näin:

Aineista, jotka vetävät nykypäivän yleisön - naisten ja miesten - mielenkiinnon puoleensa, ei voine olla merkityksellisempää kuin "Voidaanko kuolleitten kanssa puhua" ja "Miljoonat, jotka nyt elävät, eivät kuole koskaan".

Tässä kirjassa käsitellään edellistä kysymystä, ja todellakin tavalla, joka, kuten uskomme, tyydyttää kaikkien rehellisten totuuden etsijäin vaatimuksia ja joka on vapauttava heidät tarpeettomasta pelosta sekä taikauskoisuuden painostuksesta.

Toista ainetta käsittelevä kirjanen "Miljoonat, jotka nyt elävät, eivät kuole koskaan" on jo varemmin julkaistu.

Julkiset esitelmät näistä molemmista aineista, joitä pidettiin kaikissa suuremmissa kaupungeissa Euroopassa, Englannissa, Kanadassa ja Yhdysvalloissa, tekivät tämän kirjan synnyn välttämättömäksi. Tuomari Rutherfordia New Yorkista - joka on ehken tunnetuin lakimies ja Raamatun tutkija - pyydettiin melkein vaativasti laatimaan ne painokuntoon. Tämä kirja on nyt vastaus hänelle tehtyihin pyyntöihin.

Brooklynissa N. Y. 15. p. tammikuuta 1920.

Kansainvälinen Raamatuntutkijain seura.J.F. Rutherford, kuva: Wikipedia

Luodaan pieni katsaus tähän kirjaan. Tarkastellaan sen viidettä ja kuudetta lukua.

Otteita kirjasta

Sivut 97, 98:

Ilmestyskirja on kirjoitettu käyttämällä kuvakieltä. "Maan neljä tuulta" viittaavat ilmakehässämme eläviin demoneihin. (Ilm. 7:1) Tämä teksti koskettelee sitä aikaa maailman historiassa, jolloin demonien kahleita jossain määrin hellitetään, mistä seuraisi suuri ahdistus maan päällä, ahdistus, josta ne ovat suuressa määrin edesvastuussa. Useat Raamatun värssyt puhuvat tuuliaispäästä, jonka pitä nousta maan äärestä. (Jer. 23:19; 25:32,33; 30:23,24) Näitä sanoja on myös käytetty kuvaannollisessa merkityksessä, ja ilmeisesti liittyy niihin läheisesti ajatus ajasta, jolloin näillä pimeyden hengillä on suurempi toimintavapaus. Apostoli kutsuu Saatanaa perkeleitten päämieheksi, "ilmavallan hallitsijaksi". (Ef. 2:2) Näitten tuulien eli ilmavaltojen (perkeleitten) irralleen laskeminen näyttää merkitsevän sitä, että Jumala ottaisi pois pidättävän kätensä, josta seuraisi suuri ahdistus. Jo vuosia sitten ovat demonit käyttäneet valtaansa sallituissa rajoissa. Jos niillä olisi ollut valta käyttää rajattomasti voimaansa, niin ne olisivat jo aikoja sitten tuhonneet maan.

Joka tapauksessa on n.k. seurustelu kuolleitten kanssa - mikä todellisuudessa on demonismia - maailmansodan aikana suuresti elpynyt ja saavuttanut huomattavan merkityksen. Se on uusi todistus siitä, että demonit käyttävät nyt lisättyä valtaa, seurauksena tuomiopäivästä, joka on niille alkanut. Raamattu osoittaa, että kaikki ne ihmiset, joihin ne saavat pahoine aikeineen vaikuttaa, tulevat suuresti kärsimään. Jotta lukija voisi välttää näitten pahojen olentojen turmiollista vaikutusta ja saisi käsityksen niiden pahoista teoista, esitämme tässä eräitä julkisuudessa selostettuja ihmeilmestyksiä.

Rutherford kirjoittaa sivulla 99, mitä demonit itse asiassa ovat ja miten demonit toimivat.

Ne ovat mitä hienointa kaasua, jota sähkö pitää koossa, ja niitä on lukemattomia myriadeja. Välistä ne painostavat aivoja ulkoapäin, välistä sisältäpäin. Niillä on kyky tuoda ajatuksia mieleen, ja kun tahto jostain syystä heikkenee tai ei ole täydessä sopusoinnussa Jumalan tahdon kanssa, niin ne voivat lukea ajatuksia. Ne täyttävät mielen ihmeellisillä valaistuksilla, näyttävät outoja valoja, aiheuttavat unia ja herättävät aivoissa kuvia, joita silmä ei voi nähdä.

Ne pettävät aisteja aiheuttamalla kuviteltuja, mutta ei todellisia ruumiillistumia. On sitäpaitsi todellisiakin ruumiillistumia, jolloin ne ottavat elimellisen aineensa meedion ruumiista. Tapa, jolla ne tunkeutuvat meedioon ja käyttävät sitä, on luonteeltaa sähköinen tahi galvaaninen.

Ensimmäinen askel tällä pahojen enkelten turmiollisella tiellä otetaan ouija-laudan eli lastan avulla. Seuraava askel on meedion käden käyttäminen kirjoittamista varten, ja kolmas askel on kokonainen valtaaminen. Demoneilla on valta käyttää riivaamiensa puhekykyä; niillä on kumminkin omakin ääntämis- ja puhekykynsä. Ne voivata jäljitellä ruusun tuoksua.

Ne piirtävät ja maalaavat kuvia sekä synnyttävät kuvia valoherkille levyille. Ne ovat ohjanneet näyttelemistä näyttämöillä. Ne soittavat useilla soittokoneilla ja saavat aikaan monenlaisia ääniä. Ne tekevät temppuja ja käyttävät näissä ilmiöissä sähkövoimaa.

Rutherford kertoo kirjansa sivulla 100 näin:

Nämä demonit myöntävät, että tartarus, maan ilmakehä, on niiden olinpaikka. Ne opettavat, että siellä on taivas, jota Raamattu ei opeta, ja että siellä oleskelevat sellaiset huomatut pyhät kuin Jefferson, Mark Twain, Napoleon, Roosevelt ja Washington. Tässä taivaassa sanovat ne löytyvän muiden vetovoimien ohella mm. seinätauluja, kirjansitomoja, tiilitarhoja, opistoja, kissoja, koiria, liimatehtaita, laboratorioita, hillittömyyttä, valhettelijoita, kalkkiuuneja, alkoholia, lantaa, murhaajia, museoita, sanomalehtiä, paperitehtaita, rauhanneuvotteluja, parantoloita, sahoja, kouluja, sukupuolihuvituksia, lampaita, tupakkaa, teattereita, villavaatteita ja viskyä.

Sivulta 100 alkaen Rutherford kertoo demoneihin liittyviä juttuja, tässä niistä muutama:

New York "Evening Telegram" kertoo kuinka eräässä spiritisti-istunnossa henget kohottivat erään pöydän ilmaan:

"Kirjoittaja, joka jo oli hermostunut siitä, että henget koettivat liikuttaa pöytää, sytytti valon, jolloin hän näki pöydän suoraan edessään ja meedion takana ja kaksi jalkaa kohotettuna korkealla lattiasta. Valitettavasti en ollut ajatellut seurauksia. Pöytä suistui maahan ryskeellä, niin että koko talo tärähti, ja rouvat säikähtyivät niin, että istunto oli keskeytettävä."

Eräs henkilö, jonka pieni tytär oli meedio, kirjoittaa "Cosmopolitan'issa" mitä henget puhuivat tyttären kautta:

"Me olemme hänen kuvansa; mutta älkää unohtako, että se on hänen äänensä, joka puhuu kauttamme, ja että me olemme heijastus hänen ihanuudestaan."

New Yorkin "Evening Journal" painaa erään spiritistin, sir Conan Doyle'in, lausunnon, että henkimaailmassa käytetään sukupuolihuvitusten ohella alkoholia, tupakkaa ja kaikkia tässä maailmassa tunnettuja huvituksia. Siinä sanotaan:

"Onnelliset perheet, ihmiset kauneissa kodeissaan, miellyttävät puutarhat, tuoksuvat kukat, vihreät metsät, kotieläimet - kaikesta tästä kertoivat edeltämenneet meille, jotka vielä elämme tässä katoavassa pimeässä paikassa. Tämä henkimaailma kuvataan ilon, naurun, leikin ja urheilun paikaksi, jossa asuu heikkouksista ja rumuuksista vapaa ihmiskunta. Ei kenenkään vaimon tule itkeä menetettyä kauneuttaan eikä miehen kadonnutta voimaansa, kaikki tämä odottaa häntä uudelleen toisessa maailmassa."

Eräs rouva kertoo Tacoman "Sunday Ledger'issä" kuinka hän meni erään meedion luo, joka saattoi hänet yhteyteen hengen kanssa, joka väitti olevansa hänen kuollut puolisonsa. Hän sanoo:

"Kysyin häneltä eräästä liikeyrityksestä. Hän vastasi minulle aluksi: 'En voi ymmärtää, miksi tulet aina liian myöhään. Jos me miehet niin toimisimme kuin te naiset, niin mihin taivaan nimessä joutuisimmekaan!' Ja tiedättekö, minun rakas John'ini murisi alituiseen minun jatkuvaa myöhästymistäni. Se oli aivan hänen tapaistaan."

Harrisonburg'in "News Record" kertoo eräästä ladosta, jossa ilmeisesti pahat henget asuivat, seuraavasti:

"Tässä ladossa ei voi pitää ainoataan hevosta sidottuna, sillä ne tulevat siellä sellaisen pelon valtaan, että hyppivät takajaloilleen ja katkaisevat kiinnittimisensä. Lehmät eivät lähesty ensinkään sitä."

Chicagon "Herald Examiner" keroo eräästä laivankapteenista, joka murhasta syytettynä puolustautui seuraavalla perusteella:

"Viime yönä näin unessa kuolleen äitini, isoäitini ja Jumalan. He sanoivat minulle, että jos menisin kadulle ja tapaisin siellä kurjan murtovarkaan, niin minun olisi ammuttava hänet, jos mielin päästä taivaaseen."

Mansfieldin "News" kertoo erään miehen puolustelusta, kun häntä syytettiin erään naapurinsa murhasta:

"Eräs ääni, joka herätti minut unestani, vaati minua menemään Spencerin majaan, jotta tappaisin sen perkeleen. Ääni kertoi minulle, että paha oli siellä sitonut erään ystäväni. Aluksi pidin tätä pelkkänä mielikuvituksena ja jäin sentähden edelleen makaamaan vuoteelleni. Mutta kohta kuulin äänen uudelleen, jolloin nousin ylös ja pukeuduin."

Näitä kertomuksia on Rutherfordin kirjoittamassa kirjassa yli sata. Ne alkavat sivulta 100 ja päättyvät sivulla 128.

Tässä vielä kaksi kuvakaappausta kirjasta:

Sivu 118:Sivu 121:

     
 
Takaisin uutissivujen alkuun
Takaisin etusivulle

 Kotisivuohjelma: KompoZer  *  Kuvankäsittely: GIMP  *  Äänenkäsittely: Audacity