Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Jehovan todistajat, uutisia


 
Johanneksen pojan kotisivut

Linkkejä


Vuosikatsaukset

Kuva: JW.ORG, muokkaus: JP

Lisää linkkejä
Sivupalkin kuvat: JW.ORG, ellei toisin mainittu
 
 MTV Uutiset: Yli 16 vuotta karussa ollut mies löytyi kuolleena kotoaan Yhdysvalloissa – epäillään käyttäneen lukuisia lapsia hyväksi
21.11.2021 Johanneksen poika

Useat amerikkalaismediat kertoivat, että yli 16 vuotta karkumatkalla ollut seksuaalirikollinen löytyi kuolleena. Frederick Cecil McLean on ollut yksi Yhdysvaltain etsityimmistä rikollisista vuodesta 2005 lähtien. Hän kuului Jehovan todistajien seurakuntaan. - Kuva: MTV Uutiset.

McLean oli elänyt 15 vuoden ajan James Fitzgerald -nimellä. Viranomaiset uskovat, että vuosien aikana miehellä on ollut muitakin nimiä ja että hän on asunut eri kaupungeissa. Lisäksi mies oli muuttanut ulkonäköään.

Suora lainaus MTV Uutisten jutusta:

McLeania etsittiin yli 16 vuotta epäiltynä ainakin kahdeksan tytön seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Uhrien hyväksikäyttö oli kestänyt vuosia.

Viranomaiset pelkäävät, että uhreja on paljon enemmän.

NBC News kertoi vuonna 2007 julkaistussa jutussa, että McLean ehti paeta viranomaisia ennen tämän kiinniottoa.

Jutun mukaan McLean oli Jehovan todistaja, joka onnistui johtavan asemansa vuoksi herättämään ihmisissä luottamusta.

Lue MTV:n uutinen kokonaan täältä.

NBC Newsin vuonna 2007 tekemässä jutussa kerrottiin, että on löytynyt todisteita siitä, että Jehovan todistajien käytännöt ovat suojelleet miehiä, jotka ovat käyttäneet lapsia seksuaalisesti hyväksi useiden vuosien ajan. - Kuva: NBC News.

Frederick McLean oli yksi Yhdysvaltojen etsityimmistä rikollisista. Häntä syytettiin 17:stä lasten seksuaalisesta hyväksikäytöstä Kaliforniassa. Lainvalvontalähteet kertovat, että kun uhrin perhe kohtasi McLeanin vuonna 2004, hänen väitetään tunnustaneen. Mutta ennen kuin hänet pystyttiin pidättämään, McLean pakeni.Viranomaiset tunnistivat ainakin kahdeksan uhria, joita McLeanin väitetään käyttäneen hyväksi lähes vuosikymmenen ajan. Eräs uhri arvioi, että McLean ahdisteli häntä "yli 100 kertaa". 56-vuotiaan karkurin takaa-ajoa johtanut Thomas Maranda sanoo, että McLean sai monien uhriensa luottamuksen johtoasemansa ansiosta. Hän oli ns. "avustava palvelija" paikallisessa Jehovan todistajien seurakunnassa.

NBC News kertoi myös, että Jehovan todistajat ovat suostuneet maksamaan korvaukset tästä tapauksesta ja kahdeksasta muusta vastaavasta tapauksesta. Järjestö siis maksoi uhrit hiljaisiksi ja nämä tapaukset on nyt "arkistoitu sinetillä". Ratkaisut ovat salaisia.

NBC Newsin mukaan korvaussumma yhdelle uhrille oli noin puoli miljoonaa dollaria. Arvio perustuu yhteen kopioon "sovintoratkaisusta".

Lue NBC Newsin uutinen kokonaan täältä.

Asiasta uutisoi myös Times of San Diego. Lue uutinen kokonaan täältä.Katso aiheeseen liittyvä video THE HUNT- FREDERICK MACLEAN täältä. Seuraavat kolme kuvakaappausta on otettu kyseiseltä CNN:n videolta:


 Kuva: Pixabay

Jehovan todistaja -vanhinten salainen ohjekirja kertoo lasten kaltoinkohtelusta ja siitä, mihin toimenpiteisiin seurakunta ryhtyy saadessaaan tietää epäilystä, joka liittyy lapsen seksuaaliseen hyväksikäyttöön. Kirjassa kerrotaan myös, miten seurakunta toimii, jos ei löydy kahta silminnäkijää. Lue täältä.Takaisin uutissivujen alkuun
Takaisin etusivulle

 Kotisivuohjelma: KompoZer  *  Kuvankäsittely: GIMP  *  Äänenkäsittely: Audacity