Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Kirsi-Maria Ahon maalaus: Komitea
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * UutisarkistoonKirsi-Maria Ahon maalaus: Komitea


Komitea
Akryylimaalaus kankaalle 40x55
Kirsi-Maria Aho 2014
Olen kuvannut komitean oman kokemukseni pohjalta, kun tulin erotetuksi seksuaalisen hyväksikäytön seurauksena.

Teoksen apinat kuvastavat valtaa, jota vanhimmisto käyttää erottaessaan jäseniään.

Taustalla kuvaan Harmagedonia, jonka pelossa olemme eläneet mahdollisesti lapsesta saakka.

Koska Jehovan todistajat elävät hyvin eristäytynyttä elämää, lähipiiri koostuu vain muista Jehovan todistajista. Kun henkilö erotetaan tai eroaa, kaikki ystävyyssuhteet katkeavat. Myös sukulaiset katkaisevat kaiken yhteydenpidon. Jehovan todistajien tiedottaja on kertonut julkisuudessa virheellisen tiedon suhtautumisesta erotettuihin ja eronneisiin.

Teoksessani on paljon symboliikkaa. Olen kuvannut erotetun surullisena aasina. Ihmisarvonsa menettäneenä erotettu kokee, että elämällä ei ole enää mitään väliä. Herkimmille erottaminen saattaa aiheuttaa itsetuhoista käytöstä ja mielenterveysongelmia. Myös tiedon hankkiminen muista kuin Jehovan todistajien lähteestä ja uskontoa kritisoivat mielipiteet ovat kiellettyä ja erottamisen peruste.

Jehovan todistajille on tärkeää suojella mainettaan. Seksuaaliset hyväksikäytöt ja pedofilia kielletään. Leinonen väittää että tapaukset ovat laskettavissa yhden käden sormilla. Siinä tapauksessa tunnen heidät kaikki, sillä tunnen henkilökohtaisesti viisi entistä Jehova todistajaa, jotka ovat kokeneet edellä mainitut rikokset. Tapauksia ei ole käsitelty viranomaisten kanssa, vanhimmisto on kieltänyt puhumasta tapauksista poliisille.

Valitettavan usein rikoksen uhri syyllistetään tapahtuneesta ja syyllistämisen lisäksi uhri menettää kaikki sosiaaliset kontaktit erottamisen seurauksena. Syyllistäminen ja eristäminen ovat omiaan aiheuttamaan vakavia psyykkisiä ongelmia uhrille. On väärin, että yhteiskunta joutuu korvaamaan uskonnollisen yhteisön aiheuttamat mielenterveysongelmat.

Koska uskonnollisten yhteisöjen rangaistusmenetelmät ja käytännöt ovat omiaan aiheuttamaan psyykkisiä sairauksia, tulisi ne kriminalisoida.Takaisin uutissivujen alkuun
Takaisin etusivulle

    


Kotisivuohjelma: KompoZer  *  Kuvankäsittely: GIMP  *  Äänenkäsittely: Audacity