Johanneksen pojan  kotisivut
Tietoa Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Teokraattinen sodankäynti

Tutustu myös näihin sivuihin:

Johanneksen pojan kotisivut

* Etusivu
* Hakusivu
* Oppikysymykset
* Uutiset
* UutisarkistoOikeuskomiteat

Karttaminen

Henkilötietolaki

Miten Vartiotorniseura kerää rahaa?

1975, ennustelu

Verikysymys

Veikko Leinosen luotettavuus tarkastelussa
Kuva: YLE

Tällä sivulla esitetään malliksi muutama Jehovan todistajien virallisen tiedottajan Veikko Leinosen antama lausunto, mikä ei ole totuuden mukainen.

Tiedottaja on valehdellut esimerkiksi, että

1. erotettuja saa tervehtiä

Ilta-Sanomissa 5.9.2009 Veikko Leinoselta kysyttiin saako eronnutta tervehtiä kadulla. Veikko Leinonen vastaa:

"Kyllä eronneille voi sanoa kadulla "hei" tai "moi". Tämä asia on kärjistynyt julkisuudessa."

2. vapaaehtoisesti eronneisiin suhtauduttaisiin eri tavalla kuin erotettuihin

YLE Etelä-Karjala käsitteli 7.11.2011 Jehovan todistajien karttamiskäytäntöä. Veikko Leinonen kertoo YLE Etelä-Karjalalle, että vain hengelliset siteen katkeavat ja että karttaminen ei koske vapaaehtoisesti eronneita.

Leinosen mukaan karttaminen ei koske vapaaehtoisesti eronneita, vaan niitä jotka tulkitaan "vääriksi opettajiksi".

"Jos jotkut ovat katumattomia, heidät erotetaan. Silloin he ovat "vääriä opettajia" ja heitä kartetaan."

3. todistajat eivät pidä kirjaa ovenavaajista ja vie heille uusintakäynneillä kirjallisuutta, jonka he arvioivat kiinnostavan ovenavaajaa

Vantaan Sanomissa 20.-21.10.2010 Veikko Leinoselta kysyttiin pitävätkö Jehovan todistajat saarnaamistyössään kirjaa kotikäynneistä (ko. tapauksessa ateisti-ovenavaajalle oli uusintakäynnillä viety ateismia käsittelevä lehti).

"Emme pidä. Kyseessä on sattuma. Ateismista kertovaa lehteä on tarjottu siksi, että se on hiljakkoin ilmestynyt. Ei niitä tarkoitushakuisesti lähdetä kenellekään viemään."Kaikki nämä esimerkit ovat Jehovan todistajille aivan fundamentaaleja itsestäänselvyyksiä.

1. erotettuja ei opin mukaan saa tervehtiä

"Emme ole tekemisissä erotettujen kanssa hengellisissä emmekä muissakaan yhteyksissä. Vartiotornissa 15.11.1981 todettiin sivulla 25: ”Pelkästään jonkun tervehtiminen voi olla ensi askel keskustelun tai ehkä jopa ystävyyden alkuunpääsyyn. Haluaisimmeko me ottaa tätä ensimmäistä askelta erotetun henkilön suhteen?” (Pitäkää itsenne Jumalan rakkaudessa 2008)

2. vapaaehtoisesti eronneisiin tulee suhtautua samalla tavalla kuin erotettuihin

"Jos henkilö on selvästi ilmaissut, ettei hän enää ole seurakunnan jäsen, vanhimmat esittävät lyhyen ilmoituksen hänen eroamisestaan.

Häneen tulisi suhtautua kuten eronneeseen suhtaudutaan.

Ne, jotka haluavat säilyttää hyvän suhteen Jehovaan, karttavat erotettuja ja eronneita." (Vanhinten kirja "Kiinnittäkää huomiota itseenne ja koko laumaan")

3. todistajat pitävät kirjaa ovenavaajien kiinnostuksen kohteista, ja pyrkivät ottamaan ne huomioon uusintakäynneillä, esimerkiksi tarjoamalla kirjallisuutta, joka kiinnostaa heitä

"Varmista että menet uudelleen!

1. ”Olipa hyvä keskustelu! Täytyy muistaa tehdä uusintakäynti.” Oletko joskus ajatellut näin ja myöhemmin unohtanut, missä tapaamasi henkilö asuu? Jos olet, niin tiedät, että ainoa tapa varmistaa seuraava käynti, on muistiinpanojen tekeminen.

2. Kirjoita muistiin. Kun keskustelu kiinnostuneen kanssa on vielä tuoreena mielessäsi, varaa vähän aikaa siihen, että kirjoitat muistiin kaikki olennaiset asiat käynnistäsi. Kirjoita muistiin hänen nimensä ja joitakin muita tietoja, joiden avulla voit tunnistaa hänet. Merkitse muistiin myös hänen osoitteensa – älä vain arvaile sitä vaan tarkista, että kirjoittamasi tiedot pitävät paikkansa. Älä myöskään unohda keskustelunaihetta, lukemiasi raamatunkohtia ja jättämääsi kirjallisuutta.

3. Jos jätit jonkin kysymyksen avoimeksi seuraavaa kertaa varten, kirjoita sekin muistiin. Saitko tietää jotakin henkilön taustasta, esimerkiksi hänen perheestään tai uskonnostaan? Lisää sekin muistiinpanoihisi. Kun sitten seuraavan kerran palaat hänen luokseen, tällaisten asioiden mainitseminen osoittaa, että olet henkilökohtaisesti kiinnostunut hänestä. Kirjoita vielä muistiin se päivämäärä ja kellonaika, jolloin tapasit henkilön ja se, milloin sanoit tulevasi uudelleen. Hyvät muistiinpanot muistuttavat sinua luvatun uusintakäynnin tekemisestä, eikä se unohdu niin helposti (1. Tim. 1:12)." (Valtakunnan Palveluksemme huhtikuu 2000)


Lue lisää "teokraattisesta sodankäynnistä".Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle
 
 Kotisivuohjelma: KompoZer / Linux Ubuntu  *  Kuvankäsittely: GIMP / Linux Ubuntu  *  Äänenkäsittely: Audacity / Linux Ubuntu