Tietoa Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Verikysymys
Tutustu myös näihin sivuihin:

Johanneksen pojan kotisivut

* Etusivu
* Hakusivu
* Oppikysymykset
* Uutiset
* UutisarkistoOikeuskomiteat

Karttaminen

Henkilötietolaki

Miten Vartiotorniseura kerää rahaa?

1975, ennustelu

Uskontojen uhrien tuki UUT ry:n tekemä selvitys - selvitykseen liittyvät kysymykset ja niiden vastaukset
Uskontojen uhrien tuki UUT ry teki selvityksen Jehovan todistajien suhtautumisesta verensiirtoihin ja verituotteisiin. Selvityksessä tuotiin esiin lukuisia ongelmia, jotka johtuvat todistajien tiukasta tulkinnasta. Äärimmäisen jyrkkä suhtautuminen verensiirtokieltoon on aiheuttanut monia turhia kuolemia ja läheltä piti -tilanteita. Verensiirtokielto on myös henkisesti raskas. Se aiheuttaa ahdistusta ja pelkoa seurakunnan jäsenissä.

Selvitykseen liittyvä kysely tehtiin 25.05.2016 - 12.06.2016. Kyselyyn vastasi 35 entistä Jehovan todistajaa.

Selvityksen kysymykset:

1. Nimeni tai nimimerkkini on: Lue vastaukset...

2. Onko/oliko sinulla Jehovan todistajana mukanasi aina hoitotahtokortti (verituotteiden käyttökielto)? Lue otteita vastauksista...

3. Mitä mieltä olet/olit Jehovan todistajana verituotteiden käyttökiellosta?
Lue otteita vastauksista...

4. Onko näkemyksesi muuttunut, mikäli et ole enää Jehovan todistaja? Mitä ajattelet nyt verituotteiden käyttökiellosta?
Lue otteita vastauksista...

5. Tiedätkö Jehovan todistajia (sinä itse mukaan lukien), jotka ovat joutuneet vaikeuksiin verikysymyksen kanssa esim. leikkauksissa, onnettomuuksissa, synnytyksissä tai sairaudenhoidossa (verituotteita sisältävät lääkkeet)? Voitko kertoa yksityiskohtia kuten sairaaloiden nimiä, tapahtumien ajankohtia ja sairaalahenkilökunnan nimiä?
Lue otteita vastauksista...

6. Oletko joutunut kieltäytymään tai pohtimaan kieltäytymistä jostakin rokotuksesta sen vuoksi, että rokote sisälsi verituotteita? Tai tunnetko Jehovan todistajia, jotka ovat kieltäytyneet rokotuksista tästä syystä? Kerro yksityiskohtia kuten mikä rokote oli kyseessä ja milloin.
Lue otteita vastauksista...

7. Tiedätkö Suomessa tapauksia, joissa Jehovan todistaja olisi kuollut verituotteista kieltäytymisen vuoksi? Voitko kertoa yksityiskohtia kuten aika, paikka ja sairaala?
Lue otteita vastauksista...

8. Tiedätkö Suomessa tapauksia, joissa sairaalan henkilökuntaan kuuluva Jehovan todistaja olisi kertonut Jehovan todistaja -potilaan verituotteiden käytöstä seurakunnan vanhimmalle? Voitko kertoa yksityiskohtia?
Lue otteita vastauksista...

9. Tiedätkö Suomessa tapauksia, joissa alaikäisen lapsen kohdalla olisi jouduttu turvautumaan lastensuojelullisiin toimenpiteisiin verituotteiden käyttökiellon vuoksi? Kerro tarkemmin ajankohta, sairaala, mahdollinen päätöksen antanut hallinto-oikeus yms.
Lue otteita vastauksista...

10. Tiedätkö tapauksia, joissa Jehovan todistaja olisi joutunut vanhinten puhutteluun tai oikeuskomitean kuulusteluun verituotteiden käytön tai veren luovuttamisen vuoksi? Voitko kertoa yksityiskohtia tästä?
Lue otteita vastauksista...

11. Tiedätkö onko Suomessa erotettu tai katsottu Jehovan todistajista eronneeksi ketään verituotteiden käytön tai veren luovuttamisen vuoksi?
Lue otteita vastauksista...

12. Mitä muuta haluaisit kertoa Jehovan todistajien verensiirtokieltoon liittyen?
Lue otteita vastauksista...


Otteita vastauksista voit lukea yllä olevien linkkien kautta.

 


Takaisin verensiirtoa käsittelevälle pääsivulle

Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle
 
 Kotisivuohjelma: KompoZer / Linux Ubuntu  *  Kuvankäsittely: GIMP / Linux Ubuntu  *  Äänenkäsittely: Audacity / Linux Ubuntu