Johanneksen pojan kotisivut - Tietoa Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Tietoa Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon
  
Valtakunnan Palveluksemme -lehtisen sisäliite, marraskuu 2006: Miten suhtaudun veren fraktioihin ja hoitotoimenpiteisiin, joissa käytetään omaa vertani?


Jehovan todistajilla on kummallinen käsitys verestä. Kun joku "maailmallinen ihminen" on luovuttanut verta, se voidaan jakaa ns. "pääkomponentteihin": plasmaan, punasoluihin, valkosoluihin ja verihiutaleisiin. Jehovan todistajat pitävät näitä pääkomponentteja luonnollisesta verenä.

Kun sitten näitä pääkomponentteja pilkotaan vielä pienempiin osiin, tapahtuu kummallinen fysiikan lakien vastainen asia: pilkotut osat, "fraktiot", eivät Jehovan todistajien käsityksen mukaan enää olekaan verta. Kuitenkin ne on saatu verenluovutuksella ja erotettu verestä.

Jehovan todistajien hallintoelin on päättänyt, että Jehovan todistaja -yksilöt saavat halutessaan ottaa kehoonsa näitä pienen pieniä fraktioita, jos heidän omatuntonsa sen sallii. Ja monien omatunto sallii ns. "kielletyllä menetelmmällä" saatujen tuotteiden käytön. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että Jehovan todistajat voivat ottaa veren fraktioita vain "maailmallisten" ihmisten verestä, koska he itse eivät saa luovuttaa verta.

Veren fraktioita käytetään esim. lääketeollisuudessa. Niistä voidaan valmistaa lääkeaineita, ruiskeita ja rokotteita.

Valtakunnan Palveluksemme -lehtinen vuodelta 2006 esittää hallintoelimen keksimiä sääntöjä, jotka eivät perustu mihinkään muuhun kuin silkkaan mielikuvitukseen.

Valtakunnan Palveluksemme -lehtinen käsittelee myös oman veren käyttöä hoitotoimenpiteiden yhteydessä.

 


Kotisivuohjelma: KompoZer / Linux Ubuntu  *  Kuvankäsittely: GIMP / Linux Ubuntu  *  Äänenkäsittely: Audacity / Linux Ubuntu