Johanneksen pojan  kotisivut
Tietoa Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Vartiotorniseura ja YK
Tutustu myös näihin sivuihin:

Johanneksen pojan kotisivut

* Etusivu
* Hakusivu
* Oppikysymykset
* Uutiset
* UutisarkistoOikeuskomiteat

Henkilötietolaki

Miten Vartiotorniseura kerää rahaa?

1975, ennustelu

Verikysymys
YK:n virallinen tiedote Vartiotorni-seuran liittoutumisesta YK:n kanssa

Tämä teksti on suomennos alkuperäisestä YK:n omasta ilmoituksesta, mikä löytyy täältä.

4 Maaliskuuta 2004
Kaikille joita asia koskee:

NGO-osasto on viime aikoina saanut suuren määrän kyselyitä koskien
New Yorkin Vartiotornin Raamattu- ja Traktaattiseuran yhteyttä YK:n tiedotusosastoon (DPI). Tämä järjestö anoi liittoutumista DPI:n kanssa vuonna 1991 ja liittolaisuus myönnettiin 1992. Liittoutumalla DPI:n kanssa järjestö suostui täyttämään liittoutumisen kriteerit, mukaanlukien Yhdistyneiden kansakuntien perusjulistuksen periaatteiden tukemisen ja kunnioittamisen sekä sitoutumisen ja keinot tehdä toimivia tiedotusohjelmia jäsenistössään sekä laajemmallekin yleisölle koskien YK:n toimintaa.

Lokakuussa 2001 New Yorkin Raamattu- ja Traktaattiseuran pääedustaja, Ciro Aulicino, vaati DPI-liittolaisuuden lakkauttamista. Tämän vaatimuksen seurauksena DPI päätti lopettaa New Yorkin Vartiotornin Raamattu- ja Traktaattiseuran liittolaisuuden 9. lokakuuta 2001.

Huomaa, että YK:n tiedotusosaston (DPI) käytäntönä on pitää luottamuksellisena Yhdistyneiden kansakuntien ja liittoutumista anovien NGO-järjestöjen välinen kirjeenvaihto. Huomaa kuitenkin seuraava tekstikappale, joka on liitetty kaikille vuonna 1992 hyväksytyille NGO-järjestöille lähetettyihin kirjeisiin.

"Ei-valtiollisten järjestöjen Yhdistyneiden kansakuntien tiedotusosaston kanssa liittoutumisen päätarkoitus on tiedon edelleenjakaminen, jotta Yhdistyneiden kansakuntien ja sen järjestöjen periaatteita, toimintaa ja saavutuksia ymmärrettäisiin laajemmin. Lisäksi on tärkeää, että pidät meidät tietoisena järjestösi tiedotusohjelmasta siltä osin kun se liittyy Yhdistyneisiin kansakuntiin, mukaanlukien asiaanliittyvien julkaisujenne lähettäminen meille. Liitämme mukaan myös esitteen "Yhdistyneet kansakunnat ja ei-valtiolliset järjestöt", joka antaa teille tietoa NGO-suhteesta."

Lisäksi NGO-järjestöiltä vaaditaan seuraavaa, jos ne tahtovat liittoutua DPI:n kanssa:

    että NGO-järjestö jakaa YK:n peruskirjan ihanteet;

    toimii pelkästään voittoa tavoittelemattomasti;

    omaa julkituodun kiinnostuksen Yhdistyneiden kansakuntien asioihin sekä todistetun kyvyn tavoittaa laajoja tai määriteltyjä yleisöjä, kuten kouluttajia, tiedotusvälineiden edustajia, virallisten käytäntöjen tekijöitä sekä liiketoiminnan harjoittajia;

    omaa sitoumuksen ja keinot tuottaa tehokkaita tiedotusohjelmia YK:n toiminnasta julkaisemalla kiertokirjeitä, tiedotteita ja lehtisiä sekä järjestämällä konferensseja, seminaareja ja pyöreitä pöytiä; ja pitämällä kirjaa yhteistyöstä tiedotusvälineiden kanssa.

Toivomme että jaat tämän tiedon huolestuneiden kollegoidesi kanssa, koska emme voi vastata siihen suureen määrään pyyntöjä, joita toimistoomme tulee koskien Vartiotornin Raamttu- ja Traktaattiseuraa. Kiitos kiinnostuksestanne Yhdistyneitä kansakuntia kohtaan.

Kunnioittaen
Paul Hoeffel
Johtaja
NGO-osastoTakaisin johanneksenpoika.fi etusivulle
 
 Kotisivuohjelma: KompoZer / Linux Ubuntu  *  Kuvankäsittely: GIMP / Linux Ubuntu  *  Äänenkäsittely: Audacity / Linux Ubuntu