Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Johanneksen pojan henkilökohtaiset blogisivut
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle *Uutissivuille * Uutisarkistoon


Jehovan todistajat, uutisia


 Kuvat: JP
    Jehovan todistajat hävisivät Espanjassa merkittävän oikeudenkäynnin
15.12.2023 Johanneksen poika


 


Espanjan kirjeenvaihtajani kertoi, että Jehovan todistajien tarkoitus tukahduttaa asiallinen kritiikki oikeudenkäynnin avulla epäonnistui. Espanjalainen media uutisoi tästä asiasta 14.12.2023.

Jutun otsikossa todetaan:

Jehovan todistajat on "tuhoisa kultti", tuomioistuimen päätöksessä sanotaan.

Joitakin otteita median jutusta vapaasti suomeksi käännettynä:

Jehovan kristityt todistajat on "tuhoisa kultti", koska se "hallitsee liikaa" palvojiaan. Tämä käy ilmi Torrejón de Ardozin ensimmäisen oikeusasteen tuomioistuimen tuomiosta nro 6.

- - -

Jehovan todistajat on päätöksen mukaan "kultti", koska se "haluaa tietää" kaikki yksityiskohdat uskovien suhteista ja koska se "valvoo itsepintaisesti" heidän yksityiselämäänsä.

- - -

Jehovan todistajat nostivat kanteen Espanjan Jehovan todistajien uhrien yhdistystä vastaan. Oikeus hylkäsi kanteen. Jehovan todistajien järjestö oli harmissaan mm. mielenosoituksista.

- - -

Tuomari tarkentaa, että jotkut uhreista vakuuttivat oikeudessa, että heille koitui "vahinkoja" ollessaan kultin sisällä. Jotkut olivat joutuneet "seksuaalisen hyväksikäytön uhreiksi ja asiaa peiteltiin". Tuomari pitää toteennäytettynä, että oikeudenkäynnissä todistaneet ihmiset tuntevat olevansa Jehovan todistajien "rinnakkaisen oikeusjärjestelmän" uhreja. Jehovan todistajien uhrien yhdistyksen mukaan Jehovan todistajat eivät ratkaise asioita käyttämällä yleisiä tuomioistuimia. Sen sijaan heidät kutsutaan uskonnollisen järjestön sisäisiin "oikeuskomiteoihin". Siellä kolme "vanhinta" tuomitsee heidät.

Oikeudenkäynnissä kerrottiin myös "sosiaalisesta kuolemasta, hyljeksinnästä, mielenterveyden ongelmista, syrjinnästä, mahdollisten rikosten salaamisesta, elintärkeän lääketieteellisen hoidon laiminlyönnistä tai lahkolaisesta käyttäytymisestä". Tuomari tekee selväksi, että se ei tarkoita, että ne olisivat loukkaavia sanoja.

Lue koko uutinen täältä.

 


Takaisin uutissivujen alkuun
Takaisin etusivulle

 Kotisivuohjelma: KompoZer  *  Kuvankäsittely: GIMP  *  Äänenkäsittely: Audacity