Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Johanneksen pojan henkilökohtaiset blogisivut
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle *Uutissivuille * Uutisarkistoon


Jehovan todistajat, uutisia


 Kuvat: JP
    Entiset Jehovan todistajat vaativat, että Espanjan Jehovan todistajat joutuvat vastuuseen teoistaan
24.12.2023 Johanneksen poika


 
Noin vuosi sitten Norjan Jehovan todistajat menettivät rekisteröinnin uskonnolliseksi yhdyskunnaksi. Jotain saman kaltaista voi tapahtua lähikuukausina Espanjassa.

Entiset Jehovan todistajat kutsuivat Espanjassa median edustajia tiedotustilaisuuteen ilmoittaakseen aikomuksestaan järjestää tapaaminen maan hallituksen kanssa. He aikovat vaatia rangaistusta uskonnollisen organisaation harjoittamien ihmisoikeusloukkauksien takia.

Entiset Jehovan todistajat aikovat vaatia, että Espanjan hallitus rankaisee Jehovan todistajien järjestöä mm. karttamiskäytännön takia. Jehovan todistajien järjestö estää seurakuntiin kuuluvilta Jehovan todistajilta yhteydenpidon seurakunnista erotettujen kanssa. Entiset Jehovan todistajat kertovat, että jätettyään uskonnollisen organisaation, heidän perheenjäsenensä ja ystävänsä alkoivat karttaa heitä järjestön vaatimuksesta.

Entisten Jehovan todistajien mukaan uskonnollinen eristäminen aiheuttaa henkistä tuskaa ja johtaa jopa itsemurhiin. He haluavat, että Espanjan hallitus pitää uskonnollista organisaatiota vastuullisena näiden ongelmien takia.

Yksi rangaistus, jota entiset Jehovan todistajat aikovat vaatia Espanjan hallitukselta, on verohelpotusten poistaminen Jehovan todistajilta.

Useat espanjalaiset mediat ovat kertoneet näistä asioista. Tällä sivulla lainataan otteita median tekemistä jutuista. Tekstit on käännetty tekoälyn avulla suomeksi. Tekstejä on lyhennetty ja editoitu kieliasun parantamiseksi.

Jehovan todistajat ovat tuhonneet "tuhansien ihmisten elämän", väittävät entiset Jehovan todistajat

Espanjan Jehovan todistajien uhrien yhdistys (AEVTJ) aikoo tuoda esiin tämän uskonnollisen organisaation väitettyjä käytäntöjä tulevien kuukausien aikana hallituksen, parlamentin ja oikeuden edessä.

Äskettäin espanajalainen oikeus hylkäsi Jehovan todistajien järjestön vaatimuksen lakkauttaa em. yhdistyksen nimi, sen verkkosivusto ja sosiaalisen median tilit, sekä estää kaikki kommentit, jotka Jehovan todistajien mielestä loukkaavat heidän kunniaansa. Jehovan todistajat olivat nostaneet kanteen Espanjan Jehovan todistajien uhrien yhdistystä vastaan toukokuussa 2021.

Tuomari hylkäsi Jehovan todistajien kanteen lähes 70-sivuisessa päätöksessä. Jehovan todistajat ilmoittivat valittavansa päätöksestä.

Jehovan todistajien uhrien yhdistys vaatii, että Jehovan todistajat maksavat "mielenterveysongelmista, jonka he aiheuttavat"

Espanjan Jehovan todistajien uhrien yhdistyksellä (AEVTJ) on tapaaminen ministeri Bolañoksen kanssa, jotta hän poistaisi uskonnolta "yleisesti tunnetun uskonnon" aseman.

He aikovat myös esittää allekirjoituksia Kongressissa pyytääkseen sitä muuttamaan lakeja.

Oikeuden tuomiossa hyväksytään se, että Jehovan todistajien järjestöä voidaan kutsua "tuhoisaksi kultiksi". Jehovan todistajien järjestö kontrolloi liikaa uskovien elämää.

Espanjan Jehovan todistajien uhrien yhdistys (AEVTJ) on päättänyt ryhtyä toimiin ja pyytää hallitusta harkitsemaan sitä, että Jehovan todistajien järjestö joutuu kattamaan monien entisten Jehovan todistajien terapiakulut. Yhdistys ehdottaa myös lainsäädäntöön muutosta lahkojen suhteen.

"Tämä 'yleisesti tunnettu' uskonnollinen yhteisö [Jehovan todistajat] on tuhonnut tuhansien ihmisten elämän, ei vain aikuisten vaan myös nuorten ja lasten elämän", selitti AEVTJ:n puheenjohtaja Israel Flórez maanantaina Madridissa pidetyssä lehdistötilaisuudessa. "Olemme todellakin uhreja", totesi myös yhdistyksen sihteeri Enrique Carmona, joka oli myös tilaisuudessa läsnä.

"Kun sanon, että [Jehovan todistajat] rikkovat lakeja, tarkoitan, että he eivät anna meidän siirtyä vapaasti toiseen uskontoon", Carmona antoi esimerkin. Itse asiassa toistuvin ongelma on ollut kaikkien niiden kohtaama "ostrakismi ja sosiaalinen kuolema", jotka päättävät jättää uskonnon. Heitä aletaan karttaa. "Haluamme jäsenten tietävän, että jos he jättävät uskonnon, heidän perheensä ja ystävänsä eivät puhu heille, että he ovat olleet vuosia häkissä, jossa puhutaan jatkuvasti tuhosta, Harmageddonin lähestymisestä". Tämä tilanne aiheuttaa uhrien antamien todistusten perusteella mm. mielenterveysongelmia ja itsetuhoista käyttäytymistä.

Jehovan todistajien uhrit pyytävät vahinkojen tutkimista

Espanjan Jehovan todistajien uhrien yhdistys aikoo pyytää tapaamista ministerin Félix Bolañoksen kanssa. Yhdistys pyytää hallitusta tutkimaan ja puuttumaan uskonnollisen organisaation aiheuttamiin "vahinkoihin", jotka on äskettäin tunnustettu oikeuden antamassa tuomiossa Espanjassa.

Torrejón de Ardozin ensimmäisen oikeusasteen tuomioistuin numero 6 on tunnustanut yhdistyksen "uhriksi". Entiset Jehovan todistajat ovat kärsineet vahinkoa, josta he kertoivat oikeudelle.

Tällaisia vahinkoja ovat esimerkiksi syrjintä, johon ihmiset joutuvat, kun he päättävät jättää uskonnon. Jopa läheisimpien perheenjäsenten on hylättävä lähtijät. Lisäksi uskovien elämän tiukka valvonta ja lasten seksuaalisen hyväksikäytön peittely uskonnollisen organisaation sisällä ovat suuria ongelmia.

Yhdistyksen asianajaja Carlos Bardavío on huomauttanut, että äskettäinen tuomio avaa tien siihen, että yksityishenkilöt voivat ryhtyä oikeustoimiin uskonnollista organisaatiota vastaan vaatiakseen korvauksia aiheutuneista vahingoista. Kaikkia uhreja on kannustettu tekemään ilmoitus.

Jehovan todistajat ovat nostaneet yhteensä neljä oikeusjuttua järjestöä tai sen jäseniä vastaan Espanjassa.Tietolähteet:


Takaisin uutissivujen alkuun
Takaisin etusivulle

 Kotisivuohjelma: KompoZer  *  Kuvankäsittely: GIMP  *  Äänenkäsittely: Audacity