Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Johanneksen pojan henkilökohtaiset blogisivut
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle *Uutissivuille * Uutisarkistoon


Jehovan todistajat, uutisia


 Kuvat: JP
    "Haluamme, että syyttäjä tutkii mitä tapahtuu Jehovan todistajien sisällä."
07.04.2024 Johanneksen poika


 


Carlos Bardavío Antón on lakimies, joka toimii Espanjan Jehovan todistajien uhrien yhdistyksen edustajana. Hän vastasi espanjalaisen median  tekemiin kysymyksiin. Toimittaja:
Ane Lopez.

Tässä uutisessa käsitellään otteita espanjankielisestä tekstistä, joka on käännetty suomeksi tekoälyn avulla. Tekstiä on lyhennetty ja editoitu kieliasun parantamiseksi.


Espanjan lippu, kuva: WikipediaAne Lopez: Mitä se merkitsee, että nyt on olemassa ensimmäistä kertaa vahvistettu tuomio, joka sallii Jehovan todistajista termin lahko tai kultti?

Carlos Bardavío Antón:

Oikeuden päätöksen mukaan kansalaisilla, ja erityisesti entisillä Jehovan todistajilla, on oikeus sanoa, että he pitävät tätä uskonnollista ryhmää lahkona tai tuhoavana kulttina. On todellakin totta, että lahko kontrolloi liiaksi jäseniään. Kun joku liittyy Jehovan todistajiin, hän ei välttämättä tunne riittävästi sääntöjä, joita hänen on noudatettava. Oikeuden päätöksessä sanotaan, että Jehovan todistajien uhrien yhdistyksen lausunnot kuuluvat sananvapauden piiriin, koska niissä on faktapohja, ja ne ovat totta. Ja tiedotusvälineet ovat toistaneet samaa jo 20 vuoden ajan.

Ane Lopez: On olemassa myös toinen tuomio, joka on ristiriidassa em. tuomion kanssa.

Carlos Bardavío Antón:

Jehovan todistajat olivat väittäneet, että heidän kunniaansa oli loukattu, kun Enrique Carmona väitti, että entisiä jäseniä kartetaan, että seksuaalirikolliset piilotetaan ja että sosiaalinen eristäminen ja karttaminen aiheuttavat psyykkisiä häiriöitä tai itsemurha-ajatuksia. Siinä me voitimme. Mutta tämä toinen tuomari katsoo ristiriitaisesti, että koska Jehovan todistajat on asianmukaisesti rekisteröity uskonto, sitä ei voida kutsua vaaralliseksi lahkoksi.

Ane Lopez: Miksi?

Carlos Bardavío Antón:

Olemme valittaneet siitä, koska jos itse tuomari sanoo, että sosiaalista eristämistä tapahtuu, ja se aiheuttaa ongelmia, vähimmäisvaatimus olisi päätellä, että kyseessä on vaarallinen lahko. Mutta Torrejón de Ardozin tuomioistuimen tuomari hyväksyi sen, että Jehovan todistajat on tuhoisa ja äärimmäinen lahko, koska sen jäseniin kohdistuu liiallista kontrollia.

Ane Lopez: Millaisia todisteita Jehovan todistajien uhrien yhdistys on kuullut? Te väititte, että lahko on aiheuttanut jäsenilleen psyykkisiä ongelmia.

Carlos Bardavío Antón:

Heillä on vakavia ahdistuneisuus- ja masennushäiriöitä, itsemurha-ajatuksia, itsemurhayrityksiä... Kun heidät erotetaan, he jäävät tyhjiöön, he ovat koko elämänsä oppineet, että ne jotka eivät ole Jehovan todistajia, esimerkiksi me, ovat "maailmallisia", ja osa Saatanan maailmaa. Ja kun jotkut Jehovan todistajat erotetaan, he jäävät tyhjiöön, koska he eivät pysty luomaan suhteita meihin "maailmallisiin", ja toisaalta he eivät voi olla tekemisissä Jehovan todistajien maailman kanssa, koska heidät on erotettu.

Ane Lopez: Selitä!

Carlos Bardavío Antón:

Koko heidän sosiaalinen ympäristönsä lakkaa kommunikoimasta heidän kanssaan. Se on sosiaalista eristämistä, he jäävät yksin maailmaan. Ilman taloudellista ja moraalista tukea, joka on kaiken perusta. Siksi monilla on vakavia psyykkisiä häiriöitä, ja he ovat myös vaatimattomia, varattomia ihmisiä, koska Jehovan todistajat eivät suosittele yliopistoon menoa. He sanovat sen olevan ajanhukkaa ja että on parempi saarnata Jehovan sanaa. Siksi he ovat taloudellisesti ja sosiaalisesti eristettyjä. Minulle on soitellut useampi kuin yksi kartettu ja sanonut aikovansa hypätä parvekkeelta. Tuomiossa on koottu yhteen Jehovan todistajien omien tekstien mukaiset ohjeet, joissa käsketään välttämään kaikkea yhteyttä erotettuihin, luopioihin tai itse eronneisiin, jotta Jehovan kansa pysyisi puhtaana ja erotetut luovutettaisiin Saatanalle.Lue artikkeli kokonaan täältä.

Lue myös nämä aikaisemmat uutiset:Takaisin uutissivujen alkuun
Takaisin etusivulle

 Kotisivuohjelma: KompoZer  *  Kuvankäsittely: GIMP  *  Äänenkäsittely: Audacity