Johanneksen pojan uutissivut
Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Uutisarkistoon * Hakusivulle


Uusin päivitys 20.03.2019
Uutiset - Kotimaa

Tasavallan presidentti on vahvistanut Jehovan todistajien vapautuslain kumoamisen
15.03.2019 Johanneksen poika
 


Puolustusministeriön nettisivulla on tänään tiedotettu:

Tasavallan presidentti on vahvistanut Jehovan todistajien vapautuslain kumoamisen.

Tasavallan presidentti on tänään vahvistanut lain Jehovan todistajien vapauttamisesta asevelvollisuuden suorittamista eräissä tapauksissa annetun lain kumoamisesta. Vapautuslain kumoaminen tulee voimaan 1.4.2019, minkä jälkeen uusia vapautuksia ei ole enää mahdollista hakea. Lain kumoaminen ei vaikuta sen nojalla aiemmin myönnettyihin vapautuksiin.

Jehovan todistajien vapautuslaki on ollut voimassa vuodesta 1987 alkaen ja sen nojalla Jehovan todistajiin kuuluvat asevelvolliset ovat voineet saada vapautuksen varusmiespalveluksen ja siviilipalveluksen suorittamisesta.

Eduskunta hyväksyi vapautuslain kumoamisen helmikuun lopussa.

Lue lisää...Historiaa - osa 64: Heikki Kankaanpään puhe vuonna 1979  "Jehovan päivä lähestyy"
14.03.2019 Johanneksen poika
 

Kuva: Vartiotorniseura

Heikki Kankaanpään vuonna 1979 pitämästä puheesta erottuu selvästi kaksi asiaa:
  • Loppu on aivan pian tulossa
  • Jehovan todistajilla tulisi olla "kiireellisyyden tunne"
Jos puheen tiivistää kahteen ajatukseen, ne ovat nämä:

Aivan kuten ensimmäisen vuosisadan kristittyjenkin, meidänkin tulee täyttyä kiireellisyyden tunteella sen ajan suhteen, mikä on jäljellä ennen niitä valtavia tapahtumia, jotka liittyvät Kristuksen kostotoimiin.

Mikä onnettomuus olisikaan, jos kristitty tänä myöhäisenä ajankohtana
jättäisi huomioon ottamatta tuon Jeesuksen varoituksen. Hän ikään kuin hellittäisi, luopuisi, hyppäisi pois kilparadalta ... hänellä ei olisi mistään turvaa silloin, kun tämän asiainjärjestelmän loppu tulee.

Lue lisää...Lahkosta kuoleman porteille – siitä alkoi eheytymiseni
10.03.2019 Johanneksen poika
 


  • Teksti ja maalaukset: Adwoa, traumaselviytyjä ja taiteilija
  • Oikoluku: Elina Merikallio & Maria K.
  • Julkaistu: Trauma ja dissosiaatio – yhteisön artikkelit, 10.3.2019
Olen traumaselviytyjä, kahden lapsen yksinhuoltajaäiti ja päässyt vihdoin eroon lahkosta, joka oli tuhota elämäni kokonaan. Taide, terapia ja lääkkeet ovat auttaneet minua toipumaan. Kuvataide on minulle erittäin tärkeä voimavara, sen avulla pääsen pois ahdistuneisuudesta, joka valtaa usein mieleni.

Lue lisää...Historiaa - osa 63: Kalle Salavaaran puhe "Edistyminen Jumalan järjestön mukana"
10.03.2019 Johanneksen poika
 

Kuva: JP

Kalle Salavaara piti vuoden 1975 lopussa Helsingissä puheen Edistyminen Jumalan järjestön mukana. Monet pitävät häntä ehkä Suomen parhaana Jehovan todistaja -puhujana. Eikä syyttä. Salavaaran puhe on voimakasta, selkeää ja hyvin persoonallisella tyylillä esitettyä. Myös huumori on Salavaaran puheissa aina läsnä. Se elävöittää puhetta ja saa kuulijat pysymään tarkkaavaisina.

Salavaara uskalsi sanoa asiat suoraan, kiertelemättä ja kaartelematta. Hän laittoi koko persoonansa likoon puhuessaan. Hän uskoi siihen, mistä puhui.

Lue lisää...Anomus vapaaehtoistyöntekijäksi ja taitoselvityslomake
07.03.2019 Johanneksen poika
 

Kuva: Pixabay

Jehovan todistajien järjestön työ perustuu vapaaehtoistyöntekijöiden käyttöön. Sellainen Jehovan todistaja, joka on hyvämaineinen ja terve, voi hakea vapaaehtoistyöntekijäksi. Mitä tämä käytännössä tarkoittaa?

Anomuslomakkeessa lukee, että vain sellaisten tulisi anoa, joilla on hyvä hengellinen, fyysinen ja psyykkinen terveys. Anojia voidaan pyytää työskentelemään tilapäisesti Betelissä, "teokraattisten tilojen" rakentamisessa tai jossakin muussa palveluksessa.

Vapaaehtoistyöntekijäksi anojan täytyy täyttää erittäin pikkutarkka ja pitkä hakemuslomake. Jokaiseen kohtaan täytyy vastata, vaikka osa kysymyksistä on täysin sopimattomia työnhaun kannalta.

Lue lisää...Maaliskuun 2019 ilmoituksissa kerrottiin mm. uuden kirjan suomennoksesta ja Uuden maailman käännöksen isotekstisestä laitoksesta
06.03.2019 Johanneksen poika
 

Kuva: JW.ORG ja Vartiotorniseura

Haaratoimisto on lähettänyt seurakuntiin maaliskuun alussa seitsemän ilmoitusta. Ilmoituksissa kerrottiin hoitotahtokortista ja sairaalahoitoa vaativasta tilanteesta. Hesekielien kirjaa selittävä julkaisu Jehovan puhdas palvonta palautetaan ennalleen on käännetty suomeksi. Uudesta Uuden maailman käännöksestä ilmestyy isotekstinen laitos.

Lue lisää...Feministinen puolue: Jehovan todistajien vapautuslain kumoaminen ei edistä vaan heikentää ihmisoikeuksia
06.03.2019 Johanneksen poika
 

Kuva: Femisistisen puolueen Facebook-sivut

Ihan kaikki tahot eivät ole olleet innoissaan eduskunnan päätöksestä, kun se kumosi Jehovan todistajien oikeuden kieltäytyä armeijan ja siviilipalveluksen suorittamisesta. Aseistakieltäytyjäliitto on jo ottanut kantaa asiaan, ja nyt samantapaisen kannan esitti feministinen puolue.

Feministisellä puolueella on selkeä kanta, joka puoltaa laajaa vapautta kieltäytyä asepalveluksesta vakaumuksen perusteella. Se pitäisi puolueen mukaan antaa kaikille vakaumuksellisille ihmisille.

Erityisen pahana feministinen puolue pitää sitä, että Suomessa edelleen tuomitaan vankilaan asepalveluksesta ja siviilipalveluksesta kieltäytymisen takia.

Lue lisää...Suomalainen Jehovan todistaja, onko selviytymisreppusi pakattu ja valmiina käyttöön?
04.03.2019 Johanneksen poika
 

Kuva: JW.ORG

Jehovan todistajat odottavat kiihkeästi Harmagedonin sotaa. Sen varalle heillä on ns. "selviytymisreppu", johon löytyy tarkat ohjeet. Hallintoelin on kertonut toistuvasti, että tämän järjestelmän loppu on todella lähellä.

Lue lisää...Kalajokiseutu: Jehovan todistajien valtakunnansali Tyngällä uudistuu talkoilla
01.03.2019 Johanneksen poika
 Kuva: Google Maps

Jehovan Todistajien Valtakunnansalin remontti Kalajoen Tyngällä on edennyt jo yli puolen välin. Rakennuksen ulkovuori on uusittu viime kesänä ja nyt vuorossa on sisätilojen perusteellinen pintaremontti.

Lue lisää...Aseistakieltäytyjäliitto: Jehovan todistajien erivapauden kumoaminen lisää totaalikieltäytyjien määrää
28.02.2019 Johanneksen poika
 


Maailma.net on kestävään kehitykseen, ihmisoikeuksiin, kehitysyhteistyöhön ja kansalaisyhteiskuntaan keskittynyt suomalainen verkkojulkaisu.

Aseistakieltäytyjäliitto on pettynyt eduskunnan päätökseen, kun se kumosi Jehovan todistajien oikeuden kieltäytyä armeijan ja siviilipalveluksen suorittamisesta.

Lue lisää...Eduskunta kumosi Jehovan todistajien erivapauden olla käymättä armeijaa tai siviilipalvelusta
27.02.2019 Johanneksen poika
 Kuvat: Pixabay

Helsingin Sanomat kertoi, että eduskunta on hyväksynyt Jehovan todistajien vapautuslain kumoamisen. Se tarkoittaa, että Jehovan todistajat ovat pian velvollisia suorittamaan joko asepalveluksen tai siviilipalveluksen.Lue lisää...Seurakuntien lopettaminen toi valtakunnansaleja myyntiin
26.02.2019 Johanneksen poika
 Kuva: Puheenaiheet.fi

Puheenaiheet on maksuton verkkolehti, joka kertoo paikallisista asioista: uutisista ja muista puheenaiheista. Puheenaiheita kustantaa sastamalalainen osakeyhtiö Southwestern mind and language Oy.

Puheenaiheet-julkaisu paljastaa, että seurakuntien lopettaminen toi valtakunnansaleja myyntiin. Jutussa kerrotaan, että Huittisten kasvaneen seurakunnan remontoidulle salille on keskitetty niin Keikyän, Kiikan, Kiikoisten, Kauvatsan, Punkalaitumen, Vampulan kuin Alastaronkin kokoukset. Huittisten valtakunnansalin käyttöaste on muutosten seurauksena lisääntynyt merkittävästi.

Lue lisää...Yksi Tampereen valtakunnansaleista myynnissä - Jehovan todistajat antoivat osittain harhaanjohtavaa tietoa
25.02.2019 Johanneksen poika
 Kuva: Jehovan todistajat

Tamperelainen kertoi uutisessaan, että Siltakadun valtakunnansali on myynnissä. Lukija saa jutusta sellaisen kuvan, että toiminnan kasvamisen takia tämä sali on osoittautunut liian pieneksi. Tuo väärä kuva tulee paikallisen Jehovan todistajan Ismo Vuoren antaman lausunnon johdosta. Suora lainaus:

Tampereen seurakuntiin tehtiin syksyllä muutoksia, ja keskusta-alueen seurakuntien koko kasvoi. Siltakadun sali on melko pieni, eikä siinä ollut oikein laajennusvaraa.

Mikä on totuus tässä asiassa?

Lue lisää...Laki Jehovan todistajien erityisaseman purkamiseksi etenee vauhdilla
19.02.2019 Johanneksen poika
 


Ruotuväki julkaisi uutisen, jonka mukaan puolustusvaliokunta osoitti mietinnössään tukensa Jehovan todistajien vapautuslain purkamiselle.

Jehovan todistajien asevelvollisuutta koskevaa vapautuslakia ollaan purkamassa nopealla tahdilla. Puolustusvaliokunnan mietintö asiasta valmistui torstaina 14. helmikuuta, ja lakiehdotus etenee takaisin eduskunnalle vain pienin muutoksin. Erityiskohtelu on siis poistumassa todennäköisesti vielä tämän hallituskauden aikana. Jehovan todistajat kommentoivat käynnissä olevaa muutosprosessia niukkasanaisesti.

Lue lisää...
HS: Oikeuden kertaalleen vapauttamia totaalikieltäytyjiä määrätään uudelleen siviilipalvelukseen – ”Tämä on farssi”, sanoo prosessioikeuden professori
14.02.2019 Johanneksen poika
 

Kuva: Pixabay

Helsingin Sanomat kertoi, että tuomioistuinten viime aikoina vapauttamat totaalikieltäytyjät joutuvat pettymään, jos he ovat arvelleet päässeensä lopullisesti eroon ase- tai siviilipalveluksesta.

Miten tämä liittyy Jehovan todistajiin?

Lue lisää...Helsingin Sanomat ja Demokraatti kertoivat ulkoministeri Soinin aktiivisuudesta
12.02.2019 Johanneksen poika
 
Helsingin Sanomat kertoi, että ulkoministeri Timo Soini tapasi Venäjän ulkoministerin Sergei Lavrovin Moskovassa tiistaina. Tapaamisessa Soini otti esiin lentoliikennettä haitanneet gps-signaalin häiriöt Naton sotaharjoituksen aikana, johon myös Suomi osallistui. Mutta tapaamisessa Soini puhui kollegansa kanssa myös muista aiheista.

Soini kertoi nostaneensa esiin myös Jehovan todistajien tilanteen. Viime viikolla tanskalainen Jehovan todistaja sai Venäjällä kuuden vuoden tuomion ekstremismistä. Soini sanoi uskonnonvapauden olevan suomalaisille tärkeää.

Demokraatin mukaan Soini kertoi tiedotustilaisuudessa kehottaneensa Venäjää muun muassa ratifioimaan Pariisin ilmastosopimuksen ja kiinnittäneensä huomiota ihmisoikeuksiin ja taannoiseen tanskalaisen Jehovan todistajan tuomitsemiseen pitkään vankeusrangaistukseen.

Lue lisää Helsingin Sanomien sivuilta.

Lue lisää Demokraatin sivuilta.
Eikö haaratoimiston tiedotusosaston Jukka Palonen tunne Jehovan todistajien kirjallisuutta?
10.02.2019 Johanneksen poika (Päivitetty kerran)
 

Kuva: Iltalehti

Iltalehden kirjoitus "Hengenvaarallinen vakaumus" julkaistiin lauantaina 09.02.2019 sekä paperilehdessä että näköislehdessä. 10.02.2019 se julkaistiin myös Iltalehden nettisivuilla kahdessa osassa. Juttu käsitteli Jehovan todistajien verensiirtokieltoa ja siinä viitattiin UUT:n tekemään verensiirtoselvitykseen, joka julkaistiin vuonna 2016. Paperilehden neljän sivun kirjoitukseen oli haastateltu kuutta henkilöä, joista kaksi oli lääkäreitä. Yksi haastateltavista oli haaratoimiston edustaja, joka tällä kertaa oli Jukka Palonen tiedotusosastolta.

Palonen ei suostunut puhelinhaastatteluun. Hän vastasi sähköpostilla kirjoittamalla kahdeksan sivua tekstiä. Kaikki Palosen perusteettomat väitteet voidaan kumota yksinkertaisesti lainaamalla Jehovan todistajien omia kirjoituksia.

Lue lisää...Iltalehti: Hengenvaarallinen vakaumus
10.02.2019 Johanneksen poika (Päivitetty kerran)
 Kuva: Iltalehti
 

Ote Iltalehden jutusta:

Lääkäriliiton toiminnanjohtaja Kati Myllymäki tunnistaa uskonnollisista syistä tehtävien hoitotahtojen eettiset ja suoranaiset käytännön ongelmat.

- Potilaslaki sinällään on selkeä ohje lääkärille. Lääkärin on silti vaikea arvioida, kuinka syvä oma tahto on vai onko kyse enemmän uskonyhteisön paineesta. Kiireellisessä tilanteessa päätökset pitäisi pystyä tekemään hyvin nopeasti.

Lääkärikunnan kokemukset viittaavat siihen, että ainakin jonkinlaista seurantaa ja jopa painostusta Jehovan todistajien keskuudessa on. Myllymäki muistaa omalta lääkärinuraltaan tapauksia, joissa potilas pyysi mukaansa sairaalasta lähtiessään listauksen toimenpiteistä, joita anestesian aikana on tehty.

- Niistä pyynnöistä jäi tunne, että ihmisen on todistettava uskonyhteisölleen asioita. Se ei tuntunut oikealta.

Lue lisää...Hallitus kaavaili Jehovan todistajien joukkovapautusta asevelvollisuudesta, kun vapautuslaki kumotaan
08.02.2019 Johanneksen poika

 

Niko kertoo blogissaan, että perustuslakivaliokunta ei hyväksynyt lakiin suunniteltua kolmen kuukauden siirtymisaikaa, jonka aikana kaikki ennen lain voimaantuloa lykkäystä hakeneet Jehovan todistajat olisivat voineet hakea lopullista vapautusta.

Hallituksen esittämä siirtymäsäännös olisi tarjonnut hetken aikaa vapautusmahdollisuuden jokaiselle todistajalle, joka olisi vapautuslakiin vedoten anonut lykkäystä edes kerran. Ensimmäisen kerran lykkäystä anotaan 18-vuotiaana kutsuntojen jälkeen.

Perustuslakivaliokunnan mukaan ei ole oikein kumota muita aseistakieltäytyjiä syrjivää lakia mutta samalla säätää laki, joka käskee jatkaa samaa syrjintää kolmen kuukauden ajan.

Lue lisää...Siviilipalvelusasia on edennyt eduskunnan käsittelyssä
08.02.2019 Johanneksen poikaEduskunta käsittelee parhaillaan siviilipalvelukseen liittyvää lakiesitystä. Se kumoaisi lain, joka on antanut Jehovan todistajille mahdollisuuden kieltäytyä myös siviilipalveluksesta ilman mitään rangaistusta. Perustuslakivaliokunta on nyt käsitellyt hallituksen esityksen ja antanut siitä lausunnon 06.02.2019.

Uusi laki velvoittaisi toteutuessaan myös Jehovan todistajia suorittamaan siviilipalveluksen. Näin kaikkia vakaumuksia kohdeltaisiin yhdenvertaisesti.

Laki on tarkoitettu tulemaan voimaan mahdollisimman pian.

Lue lisää...
 


Yksi kirjanen on hävitettävä ja kiertokäynnit Betelissä loppuvat toistaiseksi - helmikuun kirje on luettu seurakunnissa
07.02.2019 Johanneksen poika


Kuva: Joni Valkila

Suomen haaratoimisto on lähettänyt seurakuntiin helmikuun kuukausi-ilmoitukset. Mitään maata mullistavaa niissä ei ole, mutta yhdessä ilmoituksessa mainittiin Betelin remontti, joka tulee kestämään vuodenvaihteeseen 2020 - 2021. Se estää pitkäksi aikaa kiertokäyntien järjestämisen haaratoimiston tiloihin.

Hallintoelin on päättänyt päivittää useita vanhoja julkaisuja siksi, että uusi raamatunkäännös halutaan tekstiin mukaan. On toisaalta ihmeellistä, että on päädytty tähän ratkaisuun eikä esimerkiksi ole laadittu kokonaan uusia julkaisuja.

Lue lisää...Historiaa - osa 62: Jehovan todistajat eivät kerjää milloinkaan rahaa. He eivät koskaan pyydä ... kuljeta kolehtihaavia, ota pääsymaksua ...
07.02.2019 Johanneksen poika


Kuva: Wikipedia

Onko totta, että Jehovan todistajat eivät koskaan pyydä lahjoituksia? Tässä jutussa tarkastellaan 1950- ja 1960-lukuja.

Lue lisää...Jämsänkosken valtakunnansali on myyty, kohde herätti paljon kiinnostusta
06.02.2019 Johanneksen poika
Kuva: Mika Jyrävä

Jämsän Seutu kertoi, että Jehovan todistajien Jämsänkosken valtakunnansali on vaihtanut omistajaa.

Vuodesta 2017 myynnissä olleen kiinteistön on ostanut jämsäläinen yksityishenkilö. Kiinteistö tulee vakituiseen asuinkäyttöön. Ostaja ei halua kommentoida asiaa tarkemmin, eivätkä osapuolet kerro kauppahintaa.

Lue lisää...

     


Takaisin uutissivun alkuun tästä.Kaikki uutiset (myös vanhat uutiset) löytyvät uutisarkistosta.
 
  
  
Uutiset - Ulkomaat
 
Onnettomuusuutinen paljastaa Jehovan todistajien raadollisuuden
20.03.2019 Johanneksen poika

Kuva: JW.ORG

Etiopiassa tapahtui vakava lento-onnettomuus 10.03.2019. Ethiopian Airlinesin lentokone syöksyi maahan ja kaikki 157 koneessa ollutta ihmistä saivat surmansa.

Jehovan todistajien virallisella uutissivustolla on tästä juttu. Sen teksti paljastaa Jehovan todistajien kylmän suhtautumisen "maailmallisiin" ihmisiin.

Lue lisää...Historiaa - osa 65: Rutherfordin vuonna 1939 julkaisema kirja "Pelastus" ei oppitulkinnoiltaan ihan vastaa nykyisiä käsityksiä "totuudesta"
19.03.2019 Johanneksen poika (Päivitetty 20.03.2019)Kuva: Pelastus-kirja

Vuonna 1939 englanniksi julkaistu kirja Pelastus käännettiin suomeksi ja julkaistiin vuonna 1941. Kirja on Jehovan todistajien kirjaksi melko tyypillinen, pelotellaan Harmagedonin sodalla ja kerrotaan Jehovan todistajien kanta moniin oppikysymyksiin.

Otetaan malliksi kaksi otetta kirjasta:

Jumala ilmaisee täydellisen vihansa Saatanaa ja hänen järjestöään kohtaan Harmagedonin taistelussa. Hän pysähdytti vihansa ilmaisemisen 1918, mutta aloittaa sen jälleen Harmagedonin taistelussa.

Tuleeko pelastus kaikille ihmisille siitä huolimatta, haluavatko he pelastua vai eivät? Ei, se ei kuulu niille, jotka eivät halua sitä.

Lue lisää...Lloyd Evans kävi Hollannissa - tuloksena kattava dokumentti
13.03.2019 Johanneksen poika (Päivitetty 17.03.2019)Kuvat: YouTube / Cedars

Lloyd Evans ("John Cedars") matkusti Hollantiin tekemään dokumenttielokuvaa. Hän haastatteli mm. useita seksuaalisen hyväksikäytön uhreja, journalisteja ja juristeja. Lopputuloksena oli lähes kahden tunnin mittainen huolella tehty dokumentti, joka avaa monien silmät näkemään, millainen järjestö Jehovan todistajat oikein on.Lue lisää...JW.ORG: Euroopan ihmisoikeustuomioistuin reagoi nopeasti anomukseen, joka tehtiin Venäjällä kidutetun veljen puolesta
05.03.2019 Johanneksen poika
Jehovan todistajien virallisen uutissivuston mukaan 25. helmikuuta 2019 Euroopan ihmisoikeustuomioistuinta (EIT) pyydettiin ryhtymään kiireellisiin toimiin veli Sergei Loginovin auttamiseksi. Kyseessä on yksi niistä seitsemästä veljestä, joita viranomaiset kiduttivat länsisiperialaisessa Surgutin kaupungissa. Kuusi muuta kidutettua veljeä on vapautettu, mutta veli Loginov on ollut tutkintavankeudessa pidätyksestään lähtien, eikä hänen ole ollut mahdollista saada riittävästi lääkärinhoitoa vammoihinsa.

26. helmikuuta eli vain päivä anomuksen jättämisen jälkeen EIT teki suotuisan ratkaisun. Tuomioistuin määräsi Venäjän järjestämään heti riippumattomien lääkärien tiimin tutkimaan veli Loginovin ja selvittämään, millaista ”fyysistä ja psyykkistä” vahinkoa hän on kärsinyt ja salliiko hänen terveydentilansa pidätettynä oloa. Venäjän on reagoitava maaliskuun 11. päivään mennessä 2019.

Lue uutinen kokonaan JW.ORG:sta.JW Broadcasting -kanavan maaliskuun kuukausivideolla oli vaihteeksi pelottelua
05.03.2019 Johanneksen poika

Kuva: JW Broadcasting

Jehovan todistajien hallintoelin haluaa kontrolloida alamaisiaan monilla tavoilla. Yksi näistä kontrollointikeinoista on pelottelu. Maailmanlopun pikaista tulemista opetetaan jatkuvasti kokouksissa ja kirjallisuudessa. Myös videoilla on tällaista materiaalia.

Pelolla hallitseminen on "taitolaji". Jäseniä ei voi pelotella liikaa, koska he voivat masentua ja ahdistua ja jättäytyä näin pois toiminnasta. Pelon määrä täytyy säätää sopivaksi. Välillä täytyy lohdutella, että "meillä ei ole mitään pelättävää".

Uusin esimerkki pelottelun käyttämisestä "lauman pitämiseen koossa ja aktiivisena" on maaliskuun kuukausivideon ohjelma, jonka kesto on noin 10 minuuttia.

Lue lisää...HS: Jehovan todistajiin kohdistuva vaino vain kiihtyi Venäjällä Putinin ihmeteltyä asiaa
05.03.2019 Johanneksen poika
Helsingin Sanomien Moskovan-kirjeenvaihtaja Jussi Niemeläinen kirjoitti hyvän analyysin Jehovan todistajien tilanteesta Venäjällä. Hän ihmettelee presidentti Putinin suhtautumista asiaan. Suora lainaus:

Otsikoiden varjossa on kuitenkin keskustelu presidentti Vladimir Putinista ja hänen roolistaan. Putin nimittäin sanoi joulukuussa julkisesti, ettei ymmärrä, miksi Jehovan todistajia vainotaan. Kommentin jälkeen vaino vain yltyi.

Heräsi tietenkin kaksi kysymystä. Eikö Putin välitä, mitä sanoo? Vai eikö hänen sanomisistaan välitetä?

Lue lisää...
Veljesseura: Vanhainkoteja Jehovan todistajille
04.03.2019 Johanneksen poika

Kuva: Jah-Jireh.org -nettisivusto

Nimimerkki Syväkurkku kertoi Veljesseuran nettisivuilla uudesta Jehovan todistajiin liittyvästä liiketoiminnanmuodosta.

Maailmalla leviää nopeasti uusi Jehovan todistajiin liittyvä liiketoimintamuoto - ainoastaan Jehovan todistajille tarkoitetut vanhainkodit.

Lue lisää...Päivän tekstissä myönnetään, että karttaminen aiheuttaa surua sekä kartettavalle että karttajalle
02.03.2019 Johanneksen poikaKuva: Pixabay

Perheenjäsenten välillä on normaalisti aitoa kiintymystä ja rakkautta. Jehovan todistajien järjestön säännöt vaativat rikkomaan perheyhteyden, jos kaikki perheenjäsenet eivät ajattele samalla tavalla uskon asioista tai jos joku tekee sellaisen "rikkeen", joka on Jehovan todistajien hallintoelimen mielestä erottamiseen johtava sääntörikkomus.

Lue lisää...Hallintoelin lietsoo koulutuskielteisyyttä Saatanan avulla
01.03.2019 Johanneksen poika

Kuva: JW.ORG

Kesäkuun 2019 "tutkittava" Vartiotornin kirjoitus on järkyttävä osoitus siitä, miten lasten ja nuorten tulevaisuutta yritetään vaikeuttaa. Koulutuksen tulisi olla lapsen ja nuoren voimavara hänen pyrkiessään sijoittumaan yhteiskuntaan. Näin ajatellaan yleisesti Suomessa. Mutta Jehovan todistajien järjestön kanta koulutukseen ja varsinkin korkeampaan koulutukseen on suorastaan järkyttävän kielteinen.

Lue lisää...Chit-Chat with Caro
01.03.2019 Maaria

Kuva: YouTube

Espanjankielisestä maailmasta kuuluu kummia. Entisten Jehovan todistajien tekemiä YouTube-videoita katsotaan ihan hurjaa tahtia espanjaksi. Yksi varmasti suosituimmista videoiden tekijöistä on Chit-Chat with Caro -nimimerkillä toimiva henkilö. Hän on aloittanut videoiden tekemisen vasta pari kuukautta sitten, mutta hänen videoitaan on katsottu jo nyt miljoonia kertoja ja kanavalla on tilaajiakin yli 123 000.

Lue lisää...Vartiotorniseura haastoi Facebookin ja Mark Zuckerbergin oikeuteen
27.02.2019 Maaria

Kuva: JWsurvey

Vartiotorniseura yrittää selvästi kiristää otettaan ihmisistä, jotka jakavat tietoja Jehovan todistajista sosiaalisessa mediassa. Monet sosiaalisessa mediassa jo tunnetuiksi käyneistä hahmoista ovat kertoneet uhkauskirjeistä, joita he ovat saaneet jaettuaan Jehovan todistajien materiaalia.

Lue lisää...Dinosaurukset ovat ongelma Jehovan todistajien uskolle
24.02.2019 Johanneksen poikaKuva: JP

Mitä Wikipedia kertoo dinosauruksista?

Tiedemiehet ovat sitä mieltä, että dinosaurukset kuolivat äkillisesti sukupuuttoon noin 65 miljoonaa vuotta sitten. Joukkotuhon syynä on pidetty maahan iskeytynyttä asteroidia sekä tulivuorenpurkauksia.

Mitä Jehovan todistajat opettavat dinosauruksista?

Lue lisää...
 


Venäjä tutkii väitteet Jehovan todistajien raa'asta kidutuksesta
23.02.2019 Johanneksen poika
YLE kertoi, että Venäjän viranomaiset ovat päättäneet tutkia väiteet kidutuksista, koska ”mediassa julkaistut tiedot asiasta ovat aiheuttaneet levottomuutta.” Jehovan todistajat ovat kertoneet, että heidän jäseniään on kidutettu raa’alla tavalla tässä kuussa Siperiassa.

Jehovan todistajien mukaan toistakymmentä ihmistä pidätettiin toissa perjantaina Surgutin kaupungissa Länsi-Siperiassa. Pidätetyt vietiin tutkintakomitean paikalliseen päämajaan, jossa he ovat kertoneet joutuneensa äärimmäisen raa'an kidutuksen kohteeksi.

Lue lisää...Independent kirjoitti ”2000-luvun inkvisitiosta” Venäjällä
22.02.2019 Johanneksen poika

Kuva: TASS

Jehovan todistajat on luokiteltu vuonna 2017 ääriryhmäksi, jonka toiminta on ollut siitä lähtien kiellettyä. Monia seurakuntaan kuuluvia on peloteltu ja pidätetty. Rikostutkinta on aloitettu yli 120 Jehovan todistajaa vastaan. Määrä kasvaa joka kuukausi.

Jehovan todistajien edustaja Jaroslav Sivulskiy sanoo, että Venäjällä on totuttu siihen, että viattomia ihmisiä pidätetään, mutta nyt on ylitetty jokin pahuuden raja. Sivulskiy kutsuu Jehovan todistajien pidättämistä ja kiduttamista ”2000-luvun inkvisitioksi”.

Lue lisää...Historia-lehti: Aina ajatuksissa lopun ajat
21.02.2019 Johanneksen poika
Bonniersin julkaiseman Historia-lehden numerossa 3/2019 oli neljän sivun juttu Jehovan todistajista, jotka alun perin tunnettiin nimellä Raamatuntutkijat. Tämän liikkeen ensimmäinen johtohahmo Charles Taze Russell odotti Historia-lehden mukaan tulevansa "tempaistuksi" pois maan päältä. Näin ei tapahtunut. Myöskään vuonna 1914 ei tullut hänen ennustamaansa maailmanloppua.

Lue lisää...Jehovan todistajat: Jäseniämme kidutetaan Venäjällä – sähkösokkeja ja kuristamista
20.02.2019 Johanneksen poika (Päivitetty 21.02.2019)

YK:n ihmisoikeusvaltuutettu, kuva: UN Photo/Laura Jarriel

YLE uutisoi järkyttävistä tapahtumista Venäjällä. Jehovan todistajien jäsenet ovat joutuneet raa'an kidutuksen kohteeksi, kertoo järjestö internet-sivuillaan.

Pidätetyiltä kyseltiin esimerkiksi, missä Jehovan todistajien kokoukset pidetään ja ketkä ovat järjestön johtajia. Pidätetyt kieltäytyivät vastaamasta.

Kun pidätettyjen avustaja poistui huoneesta, alkoi kidutus, kertoo järjestö. Pidätettyjä piestiin, heidän päähänsä laitettiin pussi, jonka suu teipattiin kaulan ympärille umpeen. Pidätetyt riisuttiin alasti, valeltiin vedellä ja sen jälkeen heille annettiin sähkösokkeja lamautusaseilla.

YK:n ihmisoikeusvaltuutettu on kiinnittänyt huomiota Jehovan todistajien tilanteeseen Venäjällä.

Lue lisää...Vuoden 2019 JW-rihkamat esittelyssä
19.02.2019 Johanneksen poikaKuvat: Etsy

Internetissä on useita nettikauppoja, jotka myyvät jehovantodistajuuteen liittyvää rihkamaa ja muuta tavaraa. Jotkut haluavat rikastua myymällä Jehovan todistajille kaikenlaista, jota he haluavat piristämään uskonelämäänsä.

Myynnissä on mm. monenlaisia JT-aiheisia pinssejä, merkkejä, vihkoja, kyniä, kortteja, mukeja, paitoja, solmioita, laukkuja ja muuta sellaista, joissa on jokin jehovantodistajuuteen liittyvä teksti tai kuva.


Lue lisää...RT ja Al Jazeera ovat kertoneet Dennis Christensenin vankeustuomiosta Venäjällä
19.02.2019 Johanneksen poika

Kuvakaappaus: RT / YouTube

Tanskalainen Jehovan todistaja Dennis Christensen tuomittiin 06.02.2019 Venäjällä kuuden vuoden vankeustuomioon. Hänet oli pidätetty toukokuussa 2017 sen jälkeen kun aseistetut kommandopipoiset poliisit rynnäköivät valtakunnansaliin kokouksen aikana.

Monet ihmisoikeusjärjestöt ovat paheksuneet Venäjän toimintaa.

Lue lisää...Geoffrey Jackson piti vuosikokouksessa vaikuttavan puheen, josta ei uhkakuvia puuttunut
12.02.2019 Johanneksen poika

Kuvakaappaukset: JW Broadcasting

Vuoden 2018 vuosikokouksen voimakkain puhe oli otsikoitu He tulevat varmasti tietämään, että minä olen Jehova. Puheen piti hallintoelimen jäsen Geoffrey Jackson.

Geoffrey Jackson aloitti puheensa kysymyksellä: Onko Magogin Gogin hyökkäys jo alkanut?Lue lisää...
 


Mark Sanderson puhui vuosikokouksessa Venäjästä ja vainoista
11.02.2019 Johanneksen poika

Kuvakaappaus: JW Broadcasting

Vuoden 2018 syksyllä pidetyssä Jehovan todistajien vuosikokouksessa hallintoelimen jäsen Anthony Morris paljasti, että Venäjä on nyt "pohjoisen kuningas". Puhesarjan seuraavassa osassa käsiteltiin pohjoisen kuninkaan lisäksi myös vainoja ja niihin valmistautumista. Se, mitä Venäjällä nyt tapahtuu, voi laajeta muihinkin maihin.

Hallintoelimen jäsen Mark Sanderson puhui aiheesta Oletko valmis?

Lue lisää...Uusi "Lauma-kirja" on ilmestynyt englanniksi
11.02.2019 Maaria ja Johanneksen poika
Jehovan todistajien hallintoelin on julkaissut englanniksi uuden vanhinten salaisen ohjekirjan "Shepherd the Flock of God". Se on päivätty vuodelle 2019. Kirja on täysin uudistettu. Sekä ulkoasu että teksti on muutettu. Aikaisempi saman niminen versio oli alun perin julkaistu 2010, ja sitä oli päivitetty vuonna 2012. Suomeksi tuo "Lauma-kirja" julkaistiin vuonna 2010.

Lue lisää...MTV Uutiset: Venäjä käynnisti suuroperaation Jehovan todistajia vastaan – turvallisuuspalvelu ottanut useita jäseniä kiinni
07.02.2019 Johanneksen poika
Venäjän turvallisuuspalvelu on ottanut kiinni useita Jehovan todistajia Mordvan tasavallassa, kertoi poliisi.

Venäjä kielsi Jehovan todistajat toissa vuonna ja määritteli sen ääriliikkeeksi. Operaatiota johti Venäjän federaation turvallisuuspalvelu FSB yhdessä muiden turvallisuusviranomaisten kanssa.

Lue lisää...
YLE: Jehovan todistajalle pitkä vankeustuomio Venäjällä – "Oikeudenkäynti on testi, onko Venäjällä enää uskonnonvapautta"
06.02.2019 Johanneksen poika

Kuva: JW.ORG

Venäläinen oikeusistuin on antanut tanskalaiselle, Jehovan todistajiin kuuluneelle Dennis Christensenille kuuden vuoden vankeustuomion.

Hänet todettiin syylliseksi äärimielisen järjestön toiminnan järjestämiseen. Venäjän korkein oikeus totesi vuonna 2017, että Jehovan todistajat on äärimielinen järjestö, jonka kaikki toiminta on laitonta.

Oikeuden päätöksen jälkeen Venäjällä on nostettu rikossyytteet yli sadalle Jehovan todistajien jäsenelle. Christensen oli ensimmäinen, joka sai tuomion.

Lue lisää...

 Takaisin uutissivun alkuun tästä.Kaikki uutiset (myös vanhat uutiset) löytyvät
  uutisarkistosta.

  

News in English

   
Jehovah's Witnesses in Finland. News from Finland.

  


Vuosikatsaukset

Uutisvuosi:
Uutisvinkki
 
Jos tiedät kiinnostavan uutisen mikä liittyy Vartiotorniseuraan tai Jehovan todistajiin, lähetä uutisvinkki osoitteeseen:

jp
@johanneksenpoika.fi
 
Hallintoelin

Mikä on Jehovan todistajien hallintoelin? Ketkä siihen kuuluvat? Lue lisää täältä.

Joulukuun 2017 tilanne:


Jehovan todistajien hallintoelin joulukuussa 2017
Katso iso kuva tästä.
    
Videot

Uutisvideoita voit katsoa täältä.
 
Sähköposti

Johanneksen pojan sähköposti

jp@johanneksenpoika.fi

Lue lisätietoja täältä...
   
Uutistoimitus

Lue lisätietoja täältä...
 
Sitaattioikeus

Tällä uutissivustolla noudatetaan sitaattioikeuden periaatteita. Lue lisää...
   
Ex-JT:t - media

Entiset Jehovan todistajat kaupallisen median jutuissa:Lue täältä.

 
Uutisarkisto

Poimintoja kotimaan uutisista 
Helsingin Sanomat osoitti Veikko Leinosen karttamistulkinnan vääräksi

Jehovan todistajien kokouksissa opeteltiin karttamaan erotettua perheenjäsentä

Jehovan todistajista eronnut kirjailija: Sain rokotuksen uskontoa vastaan

Haaratoimisto lähetti Turun väkivaltaista hyökkäystä koskevan kirjeen kaikkiin seurakuntiin

Ben Kalland pelkäsi lapsena: Mitä jos tuttava avaisi oven?


Ben Kalland on aina halunnut kertoa tarinan - nyt haave on toteutunut

Tietääkö joku "päivän ja hetken", jolloin Harmagedon alkaa?

Pikku saarnaajat ja menetetty lapsuus

Entiset Jehovan todistajat kaupallisen median jutuissa

Jehovan todistajien väite: Saatana keksi verensiirrot

Me Naiset: "Suren menetettyä elämää"

Kastavatko Jehovan todistajat lapsia?

Jehovan todistajien lapset kärsivät pahoista peloista: Raakoja kertomuksia ja pelottavia kuvia – "Heräsin usein sänkyni alta"

Tilastokeskuksen viimeiset viralliset numerot kertovat: Jehovan todistajia oli Suomessa viime vuonna 307 vähemmän kuin vuotta aiemmin

Onko "kadonneiden lampaiden etsiminen" päättymässä? Helmikuussa lähetetty kirje on nyt käännetty suomeksi


Miten vanhinten salaista kirjaa säilytetään kotona? Onko se todellakin salainen? Onko olemassa vieläkin salaisempi kirja?

Historiaa - osa 38: Mitä YLE on kirjoittanut Jehovan todistajista?


Kotimaa: Uskon nurjien puolten tuntija

Ilta-Sanomat: Jehovan todistajista eronnut Heidi, 37, kertoo rankasta lapsuudestaan

HS: ”Oli järkyttävää ajatella, että kaikki tapetaan” – kirja kuvaa pelkoja uskonliikkeissä, yhteisöt empivät järeämpää valvontaa

YLE: Harmageddon ja demonit arkisia kuin maito jääkaapissa – epäterveet uskonnolliset yhteisöt hallitsevat pelolla

Aamulehti: Uusi kirja kertoo pelottelusta uskonnollisissa yhteisöissä – Jehovissa voimakkain pelon ilmapiiri

HS: Veera Ahokannaksesta tuli lapsena julistaja, joka pelkäsi demoneita ja kiersi jakamassa Vartiotorni-lehteä

Kirja "Pyhät, pahat ja pelokkaat" julkaistiin tänään


Kotimaa24: Lapsiasiavaltuutettu ehdottaa uskonnollisten yhdyskuntien säännöllistä arviointia – ulottuisi myös herätysliikkeisiin

Lapsiasiavaltuutetun aloite uskonnonvapauslaissa säädetyn asiantuntijalautakunnan tehtävän ja kokoonpanon muuttamisesta

Sähköpostia sosiaali- ja terveysministeriöstä

Sähköpostia opetus- ja kulttuuriministeriöstä

Turun Sanomien paperilehdessä iso juttu: Myynnissä ainakin 13 valtakunnansalia

Fariseustrilogia kertoo: Jehovan todistaja ei saa käyttää omaa ajattelua Raamattua lukiessaan

KHO pyytää EU-tuomioistuimelta ennakkoratkaisua Jehovan todistajien tiedonkeruusta

Kotimaa24: Kun joulua ei saanut viettää – Jehovan todistajien näkökulmia joulunviettoon


Yksi myytti säpäleiksi?

Pohjalainen: Verensiirron vaihtoehtoja on harvassa paikassa

Onko Veikko Leinonen verensiirron ja verenluovutuksen asiantuntija?

Sairaalayhteyskomiteat haittaavat lääkäreiden töitä sairaaloissa


MTV Uutiset: Jehovien verensiirtokielto voi aiheuttaa kuoleman – kiellon takia tehdään jopa huostaanottoja

Turun Sanomat: "Uskontojen uhrien tuki: Jehovan todistajien verensiirtokielto vaarantaa jäsenten terveyden"

Demokraatti: Jehovan todistajien verensiirtokiellosta kuolemantapauksia – Lääkäri: ”Äärimmäisen surullisia tapauksia”

Kotimaa24 kertoi ensimmäisenä UUT:n selvityksestä

UUT julkaisi selvitystyön Jehovan todistajien verituotteiden käyttökiellosta


Oliko Urpo Martikaisen esittämä syytös aiheellinen?

Miksi konventin tiedotusosasto onnistui niin hyvin tiedottamisessa median kautta tänä vuonna?

Entinen Jehovan todistaja: Perhe hylkäsi, terapia auttoi

Kirje kaikille seurakunnille: Yksinkertaistettu hoitotahtokortti

Ristiriitainen tiedottaminen repii Suomen Jehovan todistajien yhteisöä

Kotilääkäri 5/2016: Selviytymistarina - Minulla oli lupa alkaa elää

Jehovan todistajat "unohtivat" mainita poliisin nuorille suunnatussa valistuskirjasessa

Kotimaa24: Jehovan todistajat opastaa seksuaalisesta väkivallasta – poliisia ei mainita

Veren "fraktiot" ovat suuri eettinen ja moraalinen ongelma Jehovan todistajille, vaikka he eivät itse sitä tule ajatelleeksi

Tilastokeskuksen uusien lukujen valossa Jehovan todistajien määärä vähenee edelleen Suomessa tasaisesti

Karttaminen - elämäni suurin suru

Turun Sanomat kirjoitti Anna-Maria Helsingistä

Menneisyys ja tulevaisuus Jehovan todistajien opin mukaan

Kun joulua ei saanut viettää

Veikko Leinonen kertoi suurista muutoksista Suomen haaratoimistossa

Tutkija: Uskonnollisten liikkeiden hengellinen väkivalta on Suomessa merkittävä ongelma

Seura: Paholaiselle luovutettu

Turun Sanomat: Veljestä tuli musta lammas

Vartiotornin varjossa -kirjan julkistamistilaisuus Helsingissä

Paljastuskirja Jehovan todistajista: itsemurhia, nöyryyttämistä, lasten hylkäämisiä

Jehovan todistajat antavat edelleen virheellistä tietoa YK-liitännäisjäsenyydestä

Kotimaa24: Tietosuojavaltuutettu ohjaa Jehovan todistajia henkilötietojen keräämisessä


Väliaikatietoja Raamatun kääntämisestä

Konventtipuheet ovat monien mielestä liian pitkiä ja puuduttavia, konventteihin mennään tapaamaan tuttuja

Lapsiasiavaltuutettu: Uskonnollisia yhteisöjä alettava valvoa

Aini Linjakummun uusi kirja on julkistettu tänään Helsingissä

Uusi kirja avaa hengellistä väkivaltaa kristillisissä yhteisöissä


Entinen Jehovan todistaja seuraajistaan: He odottivat ulko-ovellakin, kiersivät taloa ja menivät ikkunoiden ohi

Isoveli valvoo - toisinaan myös -sisar

Oikeusoppineet: Jehovan todistajien ohjekirjassa ollaan paikoin Suomen lain rajamailla

Ilta-Sanomat: Jehovan todistajat kyselevät tarkkaan vapaaehtoistensa taustat: ”Oletko kuluneen vuoden aikana katsonut pornografiaa?”

YLE Radio 1:n Horisontti-ohjelmassa entisen Jehovan todistajan haastattelu

HS: "Hyvästelin perheeni ja sanoin isälle hänen olleen hyvä isä"

Isaac Withersponen oikeuskomiteaistunto herättää ajatuksia

Millainen henki oikeuskomiteoissa vallitsee?


Kirsi-Maria Aho kertoi YLE:n uutisissa oikeuskomiteastaan

"Jehovan todistajat kielsi kertomasta raiskauksesta poliisille"


UUT:n edustajat keskustelivat sisäministeri Päivi Räsäsen kanssa Jehovan todistajien oikeuskomiteoiden toiminnasta ja karttamisrangaistuksista

Iltalehti teki kaksi juttua Jehovan todistajien tavasta antaa seksivalistusta aivan pienille lapsille

Jehovan todistajat opettavat lapsille: demonit houkuttelevat leikkimään sukupuolielimillä

YLE: Jehovan todistajien ja seurakunnasta eronneiden puheet karttamisrangaistuksesta eroavat rajusti toisistaan

UUT:n edustajat tapasivat oikeusministeri Anna-Maja Henrikssonin

Entinen vanhimmiston jäsen: Jehovan todistajat säilyttävät yhä tietoja erotetuista

Yle Jehovan todistajien ohjekirjasta: Lahkolla oma oikeusjärjestelmänsä

Salainen ohjekirja paljastaa: Jehovan todistajilla kattava oma oikeusjärjestelmä

MVT uutiset teki kaksi hyvää juttua Jehovan todistajien oikeuskomiteoista

Ilta-Sanomat: "Entisten Jehovan todistajien karut tarinat"

Sisäministeri Päivi Räsänen otti kantaa uskonnollisesta yhteisöstä eroamiseen

Jehovan todistajien keskuudessa ahdistelua, kiusaamista ja julkista häpäisyä

Selvitys: Jehovan todistajien oikeuskomiteat rikkovat ihmisoikeuksia

Kotimaa24: "Jehovan todistajien oikeuskomiteat johtaneet jopa itsemurhiin"

Helsingin Sanomat kuukausiliite toukokuu 2014: "Maailman loppu"


UUT:n järjestämän seminaarin puheissa oli paljon myös Jehovan todistaja -asioita

Jehovan todistajien järjestön tiedotus ulospäin poikkeaa merkittävästi sisäisestä tiedotuksesta muistiinpanojutussa

Kapellimestari Anna-Maria Helsing pääsi pois mustavalkoisesta maailmasta ja näkee nyt värit

A-studiossa kaksi Jehovan todistaja -vanhinta: Leinonen ja Hakkarainen

Psykologi sanoo, että Jehovan todistajien opetusvideo kasvattaa väärin

Kymmenen uutiset 17.09.2013: Jehovan todistajien on pyydettävä lupa rekisterimerkintöihin

Nelosen uutiset 17.09.2013: Jehovan todistajat loukkaavat lasten oikeuksia

Lapsiasiavaltuutettu Maria Kaisa Aula tuli julkisuuteen Jehovan todistajien lasten asiassa

MTV3 julkaisi kaksi juttua Jehovan todistajista ja henkilötietolaista

YLE: Jehovan todistajilla arkaluontoisia henkilötietoja – valtio ojentaa

Kotimaa24.fi julkaisi lapsiasiavaltuutetulle tehdyn selvityksen

Selvitystyö lapsiasiavaltuutetulle: Lasten oikeuksien toteutumisessa Jehovan todistajien keskuudessa on vakavia puutteita

Entinen Jehovan todistaja haluaa nostaa lapsen oikeudet keskusteluun (Turun Sanomat)

Konventin luopiopuhe ei yllättänyt - samaa sanahelinää kuin aiemminkin

Vartiotorniseura neuvoo taas kerran Jehovan todistajia käyttämään lapsityövoimaa saarnaamistyössä

Iltasanomat julkaisi vuonna 2008 uutisen, missä kerrotaan suomalaisen Jehovan todistaja -vanhimman pedofiliatuomiosta.
   
Uutisarkisto

Poimintoja ulkomaiden uutisista
YLE: Jehovan todistajien maksettava 4 000 dollaria päivässä, kunnes antavat tietoja pedofiilista – summa jo yli kaksi miljoonaa

Cedarsin video suomeksi tekstitettynä: Kahden todistajan sääntö

Valehtelu tarkoittaa esittämistä vilpillisesti jotakin, joka ei ole totta

Hallintoelin syyttää "luopioita" siitä, että media on kiinnostunut Jehovan todistajien "kahden todistajan säännöstä"

Vartiotorniseuran kirjallisuuden lähdeviitteet ja niiden asiayhteys - onko kaikki rehellistä?

Vartiotorniseura tarjoilee sekä punaista että sinistä maitoa

Mitä tarkoittaa oksymoron ja miten se liittyy jehovantodistajuuteen?

Pedofiilien paratiisi

Vanhimmat ovat tutkijoita, tuomareita ja psykologeja


YLE: Jehovan todistajien toiminta Venäjällä pysyy kiellettynä

Aamulehti: ”Eihän se passista näy” – Suomen Jehovan todistajat uskaltavat matkustaa Venäjälle, mutta uskonnosta on oltava suu supussa

Verkkouutiset nykypäivä: Demarimeppi Jehovan todistajien vainosta: Koteja tuhopoltettu Venäjällä

Mitä hallintoelimessä ja Vartiotorniseuran päätoimistossa ajateltiin vuodesta 1975?


MTV:n kymmenen uutiset kertoi Helsingin venäjänkielisestä konventista

Vartiotorniseura painostaa edelleen käyttämään henkistä ja hengellistä väkivaltaa entisiä jäseniä kohtaan


Vartiotorniseura pesee kätensä puhtaaksi

Angela Merkel nuhteli Vladimir Putinia Jehovan todistajien kieltämisestä Venäjällä

Perjantaikolumni: Oletko vielä häkissä?

Miksi Venäjä kielsi Jehovan todistajien toiminnan?

HS: Venäjä kielsi Jehovan todistajat – Suomen tiedottaja: ”Kuulostaa etukäteen päätetyltä”

YLE: Venäjä julisti Jehovan todistajat äärijärjestöksi


Iltalehti: Venäjä vainoaa Jehovan todistajia

YLE: Jehovan todistajat eivät muuta tuhatvuotista sääntöään, joka jättää pedofiilin ilman rangaistusta

Onko "kahden todistajan" vaatimus nykyaikaa?

Jehovan todistajat kieltäytyvät muuttamasta kahden todistajan sääntöä, ”koska se on kantamme”

Oikeuskomitean perustamiselle on paljon syitä


Jehovan todistajien johtajat salaavat lasten hyväksikäytön hinnalla millä hyvänsä

Esivallat: maallisia vallanpitäjiä - ei kun Jehova ja Jeesus - ei kun maallisia vallanpitäjiä...

Voiko erotettu tai eronnut palata sen "totuuden" yhteyteen, mihin hän aikoinaan oli liittynyt?

Vartiotorniseura muovaa Jehovan todistajista tunneköyhiä ihmisiä

Uusin karttamismääräys esitettiin marraskuun kuukausivideolla

27-vuotias Jehovan todistaja kuoli synnytykseen kieltäydyttyään verensiirrosta

Vähän yli 20 vuotta sitten siitä olisi erotettu - nyt sitä kehutaan ja suositellaan

Vartiotorniseura otti vuoden 2016 alussa käyttöön uuden raporttilomakkeen

Kierrosvalvojan kirje vanhimmille: Hoitotahtokortit

Hoitotahtokorttia koskevan kirjeen toista sivua ei luettu kokouksessa

Säälintunne kadoksissa

Raamattu kertoo avoimesti merkkihenkilöiden synneistä - Vartiotorniseura vaikenee täysin omista synneistään

YLE: Jehovan todistajien toiminta saatetaan kieltää Venäjällä – "seurakuntiin salakuljetetaan vääriä todisteita"


Sääntöihin kirjattu pahuus

Odottavan aika on pitkä

Pata kattilaa soimaa, musta kylki kummallakin

Historiaa - osa 21: Mitä Vartiotorni-lehti kertoi Harmagedonin sodasta vuonna 1958?

Naiset ovat alistetussa asemassa Jehovan todistajien yhteisössä

Jehovan todistajien kokoaikaisten erikoispalvelijoiden tottelevaisuus- ja köyhyysvala

Uusi kirje: toimettomia ja erotettuja yritetään saada muistonviettoon ja erikoisesitelmään

Hallintoelimen jäsen Stephen Lett puhuu mielellään rahasta

YLE: Jehovan todistajille rajua arvostelua lapsien hyväksikäytön peittelystä Australiassa

Jehovan todistajien hallintoelin vaatii Britanniassa vanhimpia tuhoamaan arkaluontoisia asiakirjoja

Kaksi hallintoelimen jäsentä kertoo lasten seksuaalisesta hyväksikäytöstä

Jehovan todistajat voivat tarjota korvausta pedofilian kohteille – "jos Raamattu ei kiellä"

Hyväksikäytön uhrit joutuvat tekemään julman valinnan

Kuninkaallisen tutkimuskomission Angus Stewart syyttää Vartiotorni-seuran edustajaa tahallisesta petoksesta

Vanhimmat häpeissään Australian tutkintakomission kuulusteluissa

Harold V. Mouritz on yksi vastuullisista henkilöistä Australian pedofiiliskandaalissa

Australian tutkintakomissio: Jehovan todistajat salannut tuhannen lapsen hyväksikäytön


Jehovan todistaja -äiti kieltäytyi verensiirrosta - yhdeksän lasta jäi orvoiksi

Tutkimus uskontojen tilanteesta 2015: Kaikista uskonnoista Jehovan todistajat menettävät edelleen eniten kannattajiaan

Jehovan todistajat ja verensiirto - Silminnäkija Viron TV:ssä

Lasten kasvattaminen pelon ja uhkakuvien avulla jatkuu

Lasten kohtelu uskonnon nimissä nostattaa vakavaa kritiikkiä Ruotsissa

Jehovan todistajien hallintoelin syytteessä lasten hyväksikäyttöön liittyvässä oikeusjutussa

Armeniassa Jehovan todistajat iloitsevat siitä, että heillä on nyt mahdollisuus suorittaa siviilipalvelus

Hallintoelin painostaa lapsia jo hyvin nuorina "Herran työhön"
 


Takaisin uutissivun alkuun tästä.Kaikki uutiset (myös vanhat uutiset) löytyvät uutisarkistosta.
  


Takaisin Johanneksen pojan kotisivujen etusivulle tästä   * * *   Uutissivusto avattu 04.08.2012