Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Uutisarkistoon * Hakusivulle


Uusin päivitys 28.03.2020
Uutiset - Kotimaa
 
Viimeisen kevään viimeiset päivät
28.03.2020 Johanneksen poika
  


Uusia alkuja -blogissa on uusi ajankohtainen kirjoitus Viimeisen kevään viimeiset päivät. Jokaisen Jehovan todistajan tulisi lukea tämä kirjoitus huolella. Se antaisi vähän mittakaavaa hallintoelimen jäsenen Lettin puheille viimeisten päivien viimeisistä hetkistä. Lainaus blogista:

Viimeisen kevään viimeiset päivät

Talvea ei oikeastaan ollut sinä talvena. Vettä satoi jatkuvasti ja harmaus tuntui nielaisseen koko kaupungin sisuksiinsa. Uskolliset ystävät raahustivat silti joka päivä torin laidalle kärryjensä kanssa. Takki tiukasti napitettuna ylös asti, kaulaliina pään ympäri kiedottuna. Kärryihin oli joku viisas viritellyt sadesuojan, jottei kallisarvoinen sisältö pääsisi kastumaan. Apaattisina ja kylmissään uskolliset ystävät seisoivat kärryjensä vieressä. "JW.org" luki kärryissä isolla. Sieltä se löytyisi, ratkaisut kaikkiin maailman ongelmiin. Kallisarvoista, juuri oikeaa hengellistä ruokaa oikeaan aikaan. Mutta ihmiset eivät välittäneet. Kahdestaan saivat uskolliset ystävät seisoa kärryjensä vieressä.

Lue koko kirjoitus täältä.Ilmoituksia ja tietoja muistojuhlasta
27.03.2020 Johanneksen poika
  

Kuva: JW.ORG

Jehovan todistajien vuoden tärkein juhla lähestyy. Kautta maailman on kokoonnuttu vuosittain Jeesuksen Kristuksen kuoleman muistojuhlaan suurin joukoin. Yhteismäärä on ollut viime vuosina noin 20 miljoonaa, siis yli kaksi kertaa niin paljon kuin Jehovan todistajien kokonaismäärä on maailmassa.

Tänä keväänä tilanne on koronaviruksen takia hieman erilainen kuin ennen. Nyt ihmiset eivät pakkaudu valtakunnansaleihin, koska useimmissa maissa suuret kokoontumiset on kielletty.

Miten muistojuhla voidaan järjestää Suomessa?

Lue lisää...Jouni Palmu kertoi koronavirukseen liittyvistä asioista
24.03.2020 Johanneksen poika
  

Kuva: Konventtivideo 2016

Vikkokokouksen osiossa "Paikalliset tarpeet" esitettiin video, jossa Jouni Palmu puhui siitä, miten koronavirus on vaikuttanut Jehovan todistajien toimintaan. Videolla esiintyivät myös Jukka Palonen ja Lauri Yli-Huhtala.

Palmu aloitti puheensa sanomalla näin:

Elämme aikaa, jolloin maailmannäyttämö muuttuu ennen näkemättömässä laajuudessa.

Lue lisää...Tilastokeskuksen mukaan Jehovan todistajien määrä laskee edelleen tasaisesti Suomessa
24.03.2020 Johanneksen poikaKuva: Tilastokeskus, muokkaus: JP

Vuoden 2019 lopussa Jehovan todistajien määrä oli 17083. Se on 220 pienempi kuin edellisen vuoden lopussa. Pudotusta vuoden 2015 luvuista oli yhteensä 1203.

Lue lisää...
 


Helsingin erikoiskonventti on siirretty kesään 2021
22.03.2020 Johanneksen poika
 

Kuva: jwevent.org, muokkaus: JP

Jehovan todistajat ovat tänään saaneet kuulla, että Helsingissä ei järjestetä kesäkuussa 2020 erikoiskonventtia. Se pyritään järjestämään vuonna 2021.

Kirjeessä on yksi ristiriitainen kohta.

Lue lisää...

 


Ota tai jätä, rahat tai henki
21.03.2020 Johanneksen poika
 


Antero Syrjänen on kirjoittanut uuden blogikirjoituksen Kotimaa24-palstalle. Sen otsikko on Jehova Jumala - pienin suurin Jumala rahapulassa.

Kirjoitus pelkistää Jehovan todistajien "hyvän uutisen" sisällön. Lainaus kirjoituksesta:

Kun Jehovan todistajat ovat turuilla ja toreilla kertomassa uskonlahkonsa käsityksiä, he levittävät käsityksensä mukaan hyvää uutista. Mikä on tämä hyvä uutinen? Käytännössä Jehovan todistajien hyvä uutinen tarkoittaa sitä, että liity meihin tai kuolet. Oli kyse sitten puhelinmyyjästä, autokauppiaasta tai uskonkauppiaasta, tällaisesta uutisesta voidaan olla montaa mieltä, mutta hyvä uutinen on ehkä viimeinen, joka asetelmasta tulee mieleen. Ensimmäisenä mieleen tulee lähinnä ota tai jätä, rahat tai henki.

Lue kirjoitus kokonaan Kotimaa24-palstalta.Kipupiste: Miksi otin eron Jehovan todistajista?
19.03.2020 Johanneksen poika
 

Kuvakaappaus: YouTube / Apulanta

Nimimerkki "Kipupiste" erosi 18.03.2020 maitraatin kautta Jehovan todistajien seurakunnasta. Hän ei tehnyt sitä hetken mielijohteesta. Hän oli ollut useita vuosia Jehovna todistaja. Eroamiseen vaikuttivat sekä oppikysymykset että toimintamallit.

"Kipupiste" analysoi, miten lapsille ja aikuisille myydään tuote.

Lue lisää...Jehovan todistajat valitsivat Zoom-ohjelmiston kokousten seuraamista varten
19.03.2020 Johanneksen poika
 

Kuvakaappaus: Googlen sovelluskauppa

Suomen hallitus asetti 10 henkilön ylärajan kokoontumisille koronaviruspandemian takia. Näin ollen Jehovan todistajien kokouksia ei voida enää järjestää valtakunnansaleissa eikä enää edes palvelusryhmittäin.

Jehovan todistajien Suomen haaratoimisto on reagoinut tilanteeseen ja keksinyt ratkaisun kokousten seuraamiseen niin, että kotona olevat henkilöt voivat myös osallistua ohjelmiin vastaamalla. Ratkaisu on Zoom-ohjelmisto.

Lue lisää...Jehovan todistajat tekevät nyt puhelin- ja kirjetyötä
19.03.2020 Johanneksen poika
 


Kun Jehovan todistajat ovat nyt keskeyttäneet ovelta ovelle -työn ja kärrytyön koronaviruspandemian takia, korvaavat menetelmät on otettu käyttöön.

Jehovan todistajien täytyy joka kuukausi raportoida saarnaamistoimintansa seurakuntiin, joten ne tunnit on jostain saatava. Todistaminen puhelimella tai kirjeellä on nyt "muotia", ja lähes ainoita todistamismuotoja.
 
Lue lisää...
 


Länsi-Uusimaa: Jehovan todistajien salihanke starttaa Lohjalla
18.03.2020 Johanneksen poika
 

Jehovan todistajien valtakunnansalin rakentamistyöt Mäntynummella käynnistyvät näillä näkymin huhtikuun aikana.

- Se on suunnitelma, mutta tilanne koronan ja sen vaikutusten suhteen tietysti elää koko ajan, työmaapäällikkö Kimmo Keskitalo kertoo..

Lus lisää...
  
 


Ymmärtävätkö Jehovan todistajat sanojen merkityksen - ottavatko tarvittaessa selvää?
16.03.2020 Johanneksen poika
 


Julkaisin uutissivullani ja myös Suomi24:ssä Jehovan todistajat -keskustelupalstalla kirjoituksen, jonka otsikko oli Jehovan todistajien toiminta ajetaan alas Suomessa. Kerroin tuossa jutussa koronaviruksen aiheuttamista suurista vaikutuksista Jehovan todistajien yhteisöön. Linkitin tekstin omaan uutiseeni.

Muutamat kirjoittajat, jotka mitä ilmeisimmin ovat Jehovan todistajia, reagoivat otsikon sanamuotoon yllättävän voimakkaasti.

Miten tämä liittyy koulutukseen?

Lue lisää...
 


Jehovan todistajien toiminta ajetaan alas Suomessa
12.03.2020 Johanneksen poika
 

Kuva: JW.ORG

Koronaviruksen takia Jehovan todistajien elämä mullistuu. Suomen haaratoimisto on lähettänyt kirjeen seurakunnan vanhimmille. Kirjeessä todetaan, että kaikki kierroskonventit perutaan tältä keväältä. Kenttäpalveluksessa tapahtuu myös suuri muutos. Ovelta ovelle -työn sijaan aletaan todistaa puhelimella, kirjeillä ja tekstiviesteillä.

Muistonvieton kutsukampanja lopetetaan. Kokouksia siirretään yksityiskoteihin pieniin ryhmiin.

Lue lisää...Jehovan todistajien haaratoimisto paikkasi ohjeitaan uudella ilmoituksella
12.03.2020 Johanneksen poika
 

Kuva: YLE

Betel lähetti helmikuun lopussa seurakuntiin kirjeen, jossa se antoi ohjeita koronavirusepidemian varalle. Ohjeista puuttui kuitenkin erittäin oleellinen asia: kättelykielto.

Nyt Jehovan todistajien haaratoimisto on lähettänyt uuden tiedotteen seurakuntiin. Kirjeessä kehotetaan välttämään kättelyä ja halaamista.

Tästä suuri kiitos haaratoimistolle!

Lue lisää...Suomessa perutaan yli 500 ihmisen yleisötilaisuudet toukokuun loppuun saakka - perutaanko myös Jehovan todistajien kierroskonventit?
12.03.2020 Johanneksen poika
 Kuva: YLE

YLE kertoi, että Suomessa on tänään siirrytty uuteen vaiheeseen koronavirusepidemian hillitsemiseksi. Hallitus piti tänään tiedotustilaisuuden siitä, miten koronavirustilanteeseen varaudutaan.

Hallitus suosittaa, että kaikki yli 500 ihmisen yleisötilaisuudet perutaan toukokuun loppuun saakka. Hallitus on antanut suosituksensa, mutta käytännössä määäryksen asiasta antavat aluehallintoviranomaiset.

Miten käy Jehovan todistajien kierroskonventeille?

Lue lisää...Jehovan todistajien lakimiehen arvaukset ja valheet ovat nyt levinneet englannin kielellä ympäri maailman
12.03.2020 Johanneksen poika
 


Subpoena Warfare continues - this time in Finland.

The Finnish branch office has filed a criminal report against a Finnish activist. The police found the crime report unfounded and closed the investigation.

Lue lisää täältä.

Google Analytics -palvelun mukaan sivullani olevaa juttua luetaan laajasti joka puolella maailmaa. Muutaman kerran vilkaistuani tuota reaaliaikaista palvelua lukijoita oli ainakin näistä maista:

Australia, USA, Britannia, Italia, Itävalta, Ruotsi, Viro, Saksa, Tanska, Etelä-Korea, Belgia, Hollanti ym.
 


Jehovan todistajat uskonnollinen yhdyskunta hyökkäsi
11.03.2020 Johanneksen poika
 

 
Otsikossa mainitaan, että Jehovan todistajat uskonnollinen yhdyskunta hyökkäsi. Kenen kimppuun? Vastaus: sekä minun että aikaisemman lapsiasiavaltuutetun Tuomas Kurttilan kimppuun. Suomen haaratoimisto on kyllästynyt siihen, että johanneksenpoika.fi kertoo jatkuvasti asioista avoimesti, myös niistä asioista, joista järjestö haluaisi mieluummin vaieta.

Tämä hyökkäys on jatkumoa sille, mitä on aiemmin tapahtunut useissa muissa maissa. Jehovan todistajien järjestöllä on menossa kampanja, jolla se yrittää pelotella mm. entisiä Jehovan todistajia ja yliopistoja, jotka julkaisevat Jehovan todistajien kannalta epäedullisia tutkimuksia.

Lue lisää...Maaliskuun ilmoituksissa oli asiaa mm. hoitotahtokortista ja muistojuhlasta - yksi tärkeä huomautus puuttui
05.03.2020 Johanneksen poika
 

Kuva: YLE

Ilmoitusten ensimmäisessä kohdassa puhuttiin hoitotahtokortista. Teksti oli muotoiltu niin, että kastetut julistajat voivat pyytää hoitotahtolomakkeen kirjallisuuspalvelijalta. Tämä sanamuoto hieman harhauttaa. Tässä annetaan sellainen kuva tilanteesta, että verestä kieltäytyminen olisi jotenkin vapaaehtoista ja omasta halusta kiinni. Niin ei kuitenkaan ole. Järjestö valvoo tarkasti kaikkia julistajia tässä suhteessa, ja erityisen tarkkaa valvonta on ns. "erityisryhmien" suhteen.

Tällä kertaa ilmoitusten ja muistutusten tärkein anti ei ollut se, mitä kerrottiin vaan se, mitä jätettiin kertomatta. Miksi voidaan sanoa näin?

Lue lisää... 

 


Perutaanko Helsingin erikoiskonventti kesällä 2020?
28.02.2020 Johanneksen poika
 

Kuva: YLE

Koronavirus on aiheuttanut harmia monissa maissa myös muille kuin tautiin sairastuneille. Yhteiskunnan normaali toiminta on hidastunut, kun viranomaiset ovat ryhtyneet toimiin taudin leviämisen estämiseksi. Julkisia tiloja, ravintoloita, kauppoja, elokuvateattereita ja kouluja on suljettu. Myös huvipuistoja on suljettu. Urheilutapahtumia on peruttu. Jalkapallo-otteluita on pelattu ilman yleisöä. Lentoliikennettä on karsittu, junaliikenteen vuoroja on vähennetty.

Koronavirusepidemian laajeneminen ja saattaa aiheuttaa ongelmia konventin järjestäjille. Jos epidemiasta tulee pandemia, ja jos se leviää Suomessakin laajasti, on mahdollista, että massatapahtumat kielletään täälläkin.

Lue lisää...Millaista on erota uskonnollisesta yhteisöstä?
27.02.2020 Johanneksen poika
 Kuva: YLE

Mikko Gröhn kertoo, miten hänen elämänsä muuttui, kun hän 19-vuotiaana jätti Jehovan todistajien liikkeen. Uskontojen Uhrien tuki ry:n toiminnanjohtaja Joni Valkila puolestaan kertoo, millaisia henkisiä seuraamuksia esimerkiksi karttaminen voi aiheuttaa.

Lue lisää...Erikoiskonventin tiedote numero 2
27.02.2020 Johanneksen poika
 

Kuva: jwevent.org

Helmikuun alussa seurakunnissa luettiin Helsingin erikoiskonventin tiedote numero 1. Nyt seurakunnissa on luettu tiedote numero 2.

Lue lisää...Haaratoimisto on lähettänyt koronavirusta koskevia kirjeitä joihinkin seurakuntiin
26.02.2020 Johanneksen poika
 

Kuva: Iltalehti

Viime viikkojen aikana mediat sekä maailmalla että Suomessa ovat seuranneet tiiviisti Kiinasta lähtenyttä koronavirusepidemiaa. Tähän mennessä tartuntoja on todettu yli 80000, joista Euroopassa vajaa 400. Kuolleita on ollut tähän mennessä vähän vajaa 3000 koko maailmassa yhteensä, suurin osa Kiinassa.

Pitäisikö koronaviruksesta olla huolissaan?

Suomen Jehovan todistajien haaratoimisto on lähettänyt joihinkin seurakuntiin kirjeen, jossa on ohjeita koronavirusepidemian varalle.

Lue lisää...MTV Uutiset: Kolme naista paljastaa MTV:lle, miksi he erosivat uskonnollisista yhteisöistä
22.02.2020 Johanneksen poika
 Kuva: MTV Uutiset

MTV Uutiset haastatteli kolmea naista, jotka kokivat uskonnon asettamat raamit niin ahtaaksi, että he päättivät erota.

Lue lisää...Suomi käännyttää venäläisiä Jehovan todistajia
20.02.2020 Johanneksen poika
 Kuva: Mikko Savolainen / Yle

YLE kertoo, että kymmeniä Jehovan todistajia on käännytetty Venäjälle, joukossa 80-vuotias lähes liikuntakyvytön vanhus. Tytär uskoo, ettei äiti selviä palautuksesta hengissä. Tytär toivoo äidin saavan kuolla Suomessa.

Lue lisää...Helsingissä järjestetyn seminaarin puheet ja keskustelut voi nyt lukea netistä
16.02.2020 Johanneksen poika
 

 
07.02.2020 Helsingissä järjestetty hengellistä väkivaltaa käsittelevä seminaari Jäähyväiset hengelliselle väkivallalle oli tärkeä tapahtuma. Muutaman tunnin ajan eritaustaiset ihmiset pohtivat ääneen asioita, joista ei kaikissa uskonyhteisössä hiiskahdetakaan. Paikalle oli tullut edustajia monista uskonyhteisöistä, kuten ev.lut. kirkosta, vanhoillislestadiolaisuudesta, helluntaikirkosta ja Myöhempien aikojan pyhien Jeesuksen Kristuksen kirkosta. Paikalla oli myös tutkijoita ja kirjailijoita, jotka tuntevat tämän aihepiirin hyvin.

Yksi ongelmallinen yhteisö seminaarista puuttui. Jehovan todistajat eivät olleet kiinnostuneita osallistumaan. Ehkä Jehovan todistajat ajattelevat, että heidän yhteisössään mitään ei tarvitse korjata, kun mitään ongelmia ei ole.

Seminaarista on nyt julkaistu laajat nettisivut.

Lue lisää...Paljon puhetta hengellisestä väkivallasta
08.02.2020 Johanneksen poika
 

Kuva: JP

UUT ja Lapin yliopisto järjestivät yhdessä 07.02.2020 seminaarin, jonka teema oli Jäähyväiset hengelliselle väkivallalle. Seminaari järjestettiin Eurooppasalissa Helsingissä.

Seminaariohjelman aloittanut UUT:n puheenjohtaja Pia Puolakka sanoi esityksessään mm. näin:

Yhtenä UUT:n tavoitteena ja myös tämän seminaarin tavoitteena on se, että me saataisin näitä yhteisöjä enemmän tunnistamaan itse näitä ongelmia ja he myös itse löytäisivät keinoja puuttua siihen. Toisaalta sitten monia arkipäiväisempiä ilmiöitä voidaan verrata siihen, mitä tapahtuu muissakin yhteisöissä, koulu- tai työpaikkakiusaamiseen verrattavaa.

Lue lisää...Erikoiskonventin tiedote numero 1
06.02.2020 Johanneksen poika
 

Kuva: Pixabay

Suomen erikoiskonventtia varten on luotu uusi järjestelmä tiedottamiseen. Konventista saadaan seurakuntaan kuukausittain tiedote. Sen lisäksi jwevent.org -nettisivuston kautta konventin vapaaehtoiseen palvelukseen ilmoittautuneet saavat tietoa kirjautumalla tuolle sivustolle.

Lue lisää...

  Takaisin uutissivun alkuun tästä.Kaikki uutiset (myös vanhat uutiset) löytyvät uutisarkistosta.
 
  
  
Uutiset - Ulkomaat
 
Maailmanlopun meininki
23.03.2020 Johanneksen poika
  

Kuva: JW.ORG

Harold V. Mouritz julisti vuonna 1972, että "me emme ainoastaan elä lopun aikaa vaan me elämme lopun lopun aikaa, joka on niin lähellä että on vaikea tajuta sitä".

Vaikea sitä on tajuta jälkeen päinkin, koska mitään ei tapahtunut, vaikka Mouritz oli vakuuttanut, että "Jehova Jumala on meille sen ilmoittanut".

Mouritz profetoi rohkeasti, jopa uhkarohkeasti, mutta nykyinen hallintoelimen jäsen Stephen Lett profetoi vielä väkevämmin, kun koronavirus on laittanut koko maailman polvilleen. Mitä hän sanoi? Kuinka lähellä loppua me nyt olemme Lettin sanojen mukaan?

Lue lisää...Cedarsin YouTube-kanava: Onko nyt viimeinen osa viimeisistä päivistä?
22.03.2020 Johanneksen poika
  

Kuva: Cedars / YouTube

Lloyd Evans on jakanut YouTubessa ajatuksiaan Kroatiassa sunnuntaina 22.03.2020 sattuneesta maanjäristyksestä ja hallintoelimen lopun ajan ennustuksista. Katso video täältä.
 

Kuva: Iltalehti
  


Jehovan todistajien nettisivuilla pelottelukampanja
20.03.2020 Johanneksen poika
  

Kuvat: JW.ORG

Jehovan todistajat ovat aina käyttäneet hyväkseen kaikki maailmalla esiintyneet sodat, onnettomuudet ja sairaudet saarnaamisessaan. Aina ne ovat olleet merkkejä ihan pian tulevasta Harmageddonin sodasta, jota seuraa paratiisin kaltaiset olosuhteet.

Nyt kun koronavirus on pysäyttänyt melkein koko maailman, Jehovan todistajat käyttävät tätä taas hyväkseen markkinoidakseen paratiisia maailman ihmisille.Lue lisää...Jyrkkä vastakohta?
18.03.2020 Johanneksen poika
  

Kuva: YouTube

Vartiotorni-lehdessä syytettiin kristikunnan papistoa useista eri asioista. Samalla yritettiin luoda sellaista kuvaa, että Jehovan todistajien järjestö olisi jyrkkä vastakohta kristikunnan papistolle. Lehdessä oli aika kovaa tekstiä.

On hyvä tarkastella, miten asia on todisteiden perusteella. Onko Jehovan todistajien järjestön toiminta niin puhdasta ja pyhää, että sillä on varaa arvostella toisia uskonnollisia järjestöjä?

Lue lisää...Jumalan nimi
17.03.2020 Tuomas Yläjuurakko
  

Kuvat: Pixabay ja JW.ORG, muokkaus: JP

Tässä kirjoituksessa käsitellään kolmea eri raamatunkäännöstä:
  • Uuden maailman käännös, UM18
  • Kirkkoraamattu, KR92
  • Raamattu kansalle, RK
Millä perusteilla em. käännökset esittävät Jumalan nimen eri tavoilla?

Lue lisää...JW.ORG: Koronaviruspandemiaan liittyvä tilannepäivitys
14.03.2020 Johanneksen poika
  
Jehovan todistajien virallisilla verkkosivuilla on tänään 14.03.2020 julkaistu tällainen tiedote:TIEDOTE | Koronaviruspandemiaan liittyvä tilannepäivitys

Jehovan todistajien hallintoelin on antanut kaikille haaratoimistoille ohjeita siitä, miten toimintamme jatkuu koronaviruspandemian aikana. Torstaina 12. maaliskuuta 2020 hallintoelin ohjeisti Yhdysvaltain haaratoimistoa perumaan kaikki suuret hengelliset tilaisuudet huhtikuun loppuun asti. Muita haaratoimistoja tiedotettiin tästä päätöksestä, jotta nekin voivat tehdä järkeviä ratkaisuja paikalliset olosuhteet huomioon ottaen. Haluamme olla yhteistoiminnassa eri maiden terveysviranomaisten kanssa viruksen leviämisen hillitsemiseksi. Koronaviruspandemia on jälleen yksi todiste siitä, että elämme pitkällä lopun ajassa (Luukas 21:7-13; Ilmestys 6:8).
 


Koronavirusepidemia on aiheuttanut Jehovan todistajien toiminnalle haasteita
09.03.2020 Johanneksen poika
  
Jehovan todistajien virallisilla nettisivuilla kerrotaan, että koronavirusepidemia on vaikuttanut merkittävästi haaratoimistoihin ja seurakuntiin Etelä-Koreassa, Italiassa, Japanissa ja joissain muissa maissa. Joissain haaratoimistoissa ei tällä hetkellä järjestetä kiertokäyntejä eikä oteta vastaan vieraita. Joillain alueilla viranomaiset ovat kieltäneet suuret kokoontumiset, minkä vuoksi kierroskonventteja on jouduttu perumaan.


Kuva: JW.ORG

Joissakin seurakunnissa ei voida tehdä tällä hetkellä ovelta ovelle -työtä. Tässä kuvassa Jehovan todistaja todistaa puhelimitse.

Lue lisää...Mitä järjestö todella opettaa?
08.03.2020 Johanneksen poika
  

Kuva: JW.ORG, muokkaus: JP

Viimeisten viikkojen ja kuukausien aikana JP-sivustolle on tullut pyyntöjä julkaista enemmän juttuja, joissa käsitellään oppikysymyksiä. Koska tämä sivusto pyrkii palvelemaan lukijoita, asialle on nyt tehty jotain. Vuoden 2020 puolella on jo julkaistu useita oppikysymyksiin keskittyneitä juttuja, ja lisää on tulossa.

JP-sivuille on nyt perustettu oma osio oppikysymyksille. Sinne on kerätty aiemmin julkaistuja juttuja ja myös ihan uusia juttuja on lisätty.

Lue lisää..."Hyvän uutisen julistaminen" muuttuu "tuomiosanoman julistamiseksi" - ja se pelottaa monia Jehovan todistajia
05.03.2020 Johanneksen poika
  

Kuva: Konventtivideo 2018

Jehovan todistajat tunnetaan siitä, että he saarnaavat ihmisille "hyvää uutista". Tämä saarnaaminen tulee muuttumaan radikaalisti, ainakin jos uskomme Jehovan todistajien kirjallisuudessa ja videoilla esitettyjä opetuksia. "Hyvän uutisen" julistaminen muuttuu "tuomiosanoman julistamiseksi".

Lue lisää...Miksi vertauskuviin osallistuvien Jehovan todistajien lukumäärä kasvaa?
04.03.2020 Lähetetty
  

Kuva: Vartiotorni, joulukuu 2013

Jeesuksen kuoleman muistonvieton vertauskuviin osallistujien määrä on noussut huimasti vuoden 2007 jälkeen. Luku pysyi vuosia lähes samana kunnes lähti selvään nousuun vuonna 2007. Miksi juuri silloin? Vartiotornissa 1.5.2007 julkaistiin oppimuutos, jonka mukaan "taivaallinen kutsu" ei päättynytkään vuonna 1935 kuten aiemmin oli opetettu.

Lue lisää...Venäjän ulkoministeri kertoi syyn Jehovan todistajien vainoon
03.03.2020 Johanneksen poika (Päivitetty kerran)
  

Kuva: YLE

Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov tapasi tänään Helsingissä muun muassa ulkoministeri Pekka Haaviston. Ministerit olivat keskustelleet suurista maailmanpolitiikan ongelmista, mutta myös ihmisoikeuskysymyksistä. Tähän liittyen he olivat puhuneet myös Jehovan todistajien tilanteesta Venäjällä.

Ulkoministeri Lavrov syytti Jehovan todistajia siitä, että he rikkovat Venäjän lakeja. Uutinen ei täsmennä, mitä yksityiskohtia Lavrov tarkoitti.

Lue lisää...Mustavalkoinen ajattelu
01.03.2020 Johanneksen poika
  
Yksi mielenhallinnan piirteistä on ”mustavalkoinen ajattelu”.
Sitä esiintyy sekä ihmisten välisissä suhteissa että kulteissa.

Mustavalkoinen ajattelu tarkoittaa sitä, että maailmassa on vain äärimmäisiä asioita eikä mitään näiden välillä. Asiat kuvataan joko oikeiksi tai vääriksi, hyviksi tai pahoiksi. Kaikki asiat esitetään vain äärimmäisinä  vastakohtina. Tällaista ajattelua hallitsevat säännöt. Siinä ei ole tilaa olosuhteille, jotka saattavat tuoda kokemuksiin väriä.

Lue lisää...Kertoiko Herätkää! -lehti koronaviruksesta jo vuonna 2005?
28.02.2020 Johanneksen poika
  

Kuva: Pixabay

Jehovan todistajien kirjallisuudessa julkaistaan erittäin paljon tekstejä, joiden aiheena on maailmanloppu tai Harmageddon. Maailmanlopun merkkejä seurataan tarkasti, jopa silloin, kun kyse ei ole lopun ajan merkeistä. Kansainvälisestä uutistarjonnasta yritetään jatkuvasti seuloa uutisia maanjäristyksistä, sodista ja tautiepidemioista.

Luukas kertoi maailmanlopun merkkeistä:

(Luukas 21:10, 11) Sitten hän sanoi heille: ”Kansa nousee kansaa vastaan ja valtakunta valtakuntaa vastaan. 11 Tulee olemaan suuria maanjäristyksiä ja paikassa toisensa jälkeen nälänhätää ja epidemioita. Silloin nähdään pelottavia asioita ja taivaasta tulevia suuria merkkejä.

Lue lisää...Millä oikeudella Jehovan todistajien halllintoelimen jäsen Stephen Lett syyttää taaperoa ahneeksi?
25.02.2020 Johanneksen poika
  

Kuva: JW Broadcasting, helmikuu 2020

Kun pieni lapsi, "taapero", vasta opettelee elämän pelisääntöjä, voidaanko häntä syyttää ahneudesta?

Kuuntele ja katsele, miten Jehovan todistajien hallintoelimen jäsen Stephen Lett ajattelee asiasta. Hän puhui helmikuun 2020 kuukausivideolla ahneudesta.

Lue lisää...Kahdeksan Jehovan todistajaa syytteessä “ekstremismistä” Juutalaisten autonomisella alueella Venäjällä
24.02.2020 Foksimies
  Siperiassa sijaitsevalla Juutalaisten autonomisella alueella toimivat Venäjän viranomaiset ovat syyttäneet kahdeksaa Jehovan todistajaa ekstremismistä. Aktivistit sanovat sen lisäävän uskonnolliseen yhteisöön kohdistuvaa vainoa.

Lue lisää...Saako vahtikoira haukkua ilman syytä?
22.02.2020 Johanneksen poika
  

Kuva: Pixabay

Hallintoelimen jäsen Geoffrey Jackson vertasi "uskollista ja ymmärtäväistä orjaa" vahtikoiraan pitäessään puhetta Vartiotorniseuran vuosikokouksessa syksyllä 2019. Siksi on sopivaa hiukan käsitellä tätä aihetta tarkemmin.

Jackson totesi, että tänä vuonna "uskollinen ja ymmärtäväinen orja" on ollut tehtävässään 100 vuotta. Jacksonin mukaan orja on ollut hengellisesti hereillä koko tämän ajan. Sitten hän myönsi, että "orja" on välillä innostunut jostain ajankohdasta, eikä loppu ole sitten tullutkaan. Jotkut ovat voineet pettyä.

Lue lisää...Maailman "rehellisin" järjestö on vaikeuksissa Ruotsissa
14.02.2020 Johanneksen poika
  Kuva: Dagens Samhälle

Jehovan todistajat ovat joutuneet Ruotsissa vaikeuksiin näytettyään konventissa väkivaltaisia videoita pienille lapsille vuonna 2018.

Samoja videoita näytettiin maailmanlaajuisesti, myös meillä Suomessa. Lehden artikkelissa todetaan, että videot olisi pitänyt lähettää tarkastettavaksi ennen niiden esittämistä.

Erikoista tilanteessa oli, että tuomioistuimessa Jehovan todistajien puolustusasianajaja yritti tarkoituksellisesti harhauttaa tuomioistuinta näyttämällä täysin erilaisia ​​videoita kuin konventissa.

Lue lisää...Miten paeta Jehovan todistajista?
11.02.2020 Johanneksen poika
  

Kuva: Cedars / YouTube

Lloyd Evans on julkaissut videon, joka pyrkii auttamaan niitä henkilöitä, jotka ovat lähdössä Jehovan todistajien järjestöstä ulos. Kuten monet tietävät, Jehovan todistajista ei voi lähteä noin vain pois. Siitä on aina seurauksia. Ne riippuvat siitä, kuinka kauan on ollut järjestön sisäpuolella ja kuinka suuri osa sukulaisista ja ystävistä on tuon järjestön sisäpuolella. Karttamisoppi on voimakas pelote kaikille, jotka haluavat lähteä. Niinpä on hyvä, että joku asiantuntija opastaa lähtijöitä minimoimaan negatiivisten seurausten määrän.

Lue lisää...Suhtautuminen erotettuihin - miten oppi on muuttunut?
07.02.2020 Johanneksen poika
  

Kuva: Pixabay

Jehovan todistajat tunnetaan siitä, että he karttavat seurakunnasta erotettuja ja itse eronneita. Kuinka moni tietää, että oppi ei aina ole ollut samanlainen?

Tässä jutussa vertaillaan kolmea ajanjaksoa:
  • 1900-luvun alku
  • 1960-luku
  • Nykyaika
Lue lisää...Miksi Jehovan todistajien järjestö "arpoo" tapauskohtaisesti, onko se alamainen esivalloille vai ei?
04.02.2020 Johanneksen poika
  

Kuva: Pixabay

On kiinnostavaa lukea, mitä Vartiotorni kirjoitti vuoden 1962 lopussa esivalloista ja siitä, miten sen päätöksiin piti suhtautua:

Maalliset viranomaiset antavat tuomion ja rankaisevat henkilöitä riippumatta siitä, ovatko he seurakunnan sisällä tai ulkopuolella, jos he rikkovat lakia. Rikkojilla ei ole oikeutta valittaa tällaisesta rangaistuksesta...

Seurakunnan on annettava maallisten viranomaisten rangaista tällaisia syyllisiä.

Lue lisää...
 


SverigesRadio: Miksi erosit Jehovan todistajista?
03.02.2020 Johanneksen poika
  

Kuva: SverigesRadio

Uumajalainen Suvi Kling jätti Jehovan todistajat lopullisesti usean vaiheen jälkeen. Uskonnollinen liike valvoo jäsentensä elämää monin tavoin ja hän ei hyväksynyt sen kaikkia arvoja.

Suvi Kling teki eroa Jehovan todistajiin pitkään: konflikti, paluu ja jättäminen. Tiiviistä yhteisöstä poistuminen ei ole helppoa, varsinkaan silloin, kun edessä on totaalinen poissulkeminen.

"Kaikki mitä on tapahtunut on kuitenkin mukana, vaikka et sitä haluaisikaan. Asioita ei voi vain painaa pois. Niitä pitää käsitellä yksi kerrallaan", Suvi Kling sanoo.

Kuuntele noin 50 minuutin radio-ohjelma täältä.Ovatko Jehovan todistajien opetukset Danielin profetioista "oikea totuus"?
01.02.2020 Johanneksen poika
  

Kuva: Vartiotorniseura

Eräs suomalainen Jehovan todistaja alkoi tutkia huolellisesti Danielin profetioita. Onko Jehovan todistajien opetus Danielin kirjasta Raamatun mukainen?

Tämä Jehovan todistaja käsitteli Danielin kirjaa järjestelmällisesti ja hämmästyi. Tutkielma on nyt valmis ja se jaetaan kaikille asiasta kiinnostuneille tämän sivun kautta.

Lue lisää...Hollannin haaratoimisto epäonnistui yrityksessään estää yliopiston tekemän raportin julkaiseminen
30.01.2020 Johanneksen poika
  

Kuva: NOS

Kuten monissa muissa maissa, Hollannissakin on viime vuosina tullut julkisuuteen vakava lasten seksuaaliseen hyväksikäyttöön liittyvä ongelma Jehovan todistajien yhteisössä.

Joulukuussa 2018 poliisi ratsasi Hollannin Jehovan todistajien tiloja seksuaalisen hyväksikäytön tutkinnassa. Sekä poliisi että yliopisto alkoivat kaivaa esiin todisteita asiassa.

Nyt yliopisto on saanut valmiiksi tutkimusraporttinsa. Haaratoimisto yritti estää oikeusteitse raportin julkistamisen, mutta epäonnistui.

Lue lisää...
 


Historiaa - osa 72: Vartiotorniseuran 1950-luvulla julkaiseman kirjallisuuden kuvitus
30.01.2020 Johanneksen poika
  

Kuva: Vartiotorniseura

Aikaisempi juttu käsitteli Vartiotorniseuran kirjallisuuden kuvitusta 1940-luvulla. Nyt tarkastellaan 1950-lukua.

Lyhyesti voisi sanoa, että mikään ei ole muuttunut kymmenessä vuodessa. Kaikki näyttää samanlaiselta. Jeesuksella ei ole partaa. Paratiisin Eeva näyttää anorektikolta, vaikka paratiisissa oli runsaasti ruokaa.

Lue lisää...

     


Takaisin uutissivun alkuun tästä.Kaikki uutiset (myös vanhat uutiset) löytyvät
uutisarkistosta.

  

Medialle

Toimittajien tietopaketti luettavissa täällä.

News in English

   
Jehovah's Witnesses in Finland. News from Finland.

  


Vuosikatsaukset

Uutisvuosi:
Uutisvinkki
 
Jos tiedät kiinnostavan uutisen mikä liittyy Vartiotorniseuraan tai Jehovan todistajiin, lähetä uutisvinkki osoitteeseen:

jp
@johanneksenpoika.fi
 
Hallintoelin

Mikä on Jehovan todistajien hallintoelin? Ketkä siihen kuuluvat? Lue lisää täältä.

Elokuun 2019 tilanne:Katso iso kuva tästä.
    
Videot

Uutisvideoita voit katsoa täältä.
 
Sähköposti

Johanneksen pojan sähköposti

jp@johanneksenpoika.fi

Lue lisätietoja täältä...
   
Uutistoimitus

Lue lisätietoja täältä...
 
Sitaattioikeus

Tällä uutissivustolla noudatetaan sitaattioikeuden periaatteita. Lue lisää...
   
Ex-JT:t - media

Entiset Jehovan todistajat kaupallisen median jutuissa:Lue täältä.

 
Uutisarkisto

Poimintoja kotimaan uutisista 
Pieni kooste valtakunnansalien myynnistä Suomessa

HS: Jehovan todistajat etsivät keinoja verensiirtokiellon kiertämiseen – ”Verikiellosta on hankala enää luopua, koska samalla liike myöntäisi, että moni kuoli turhaan”

Täysin uudistettu suomenkielinen Uuden Maailman käännös julkaistiin Hämeenlinnassa

Opetusministeriö hyväksyi Jehovan todistajien ohjeistuksen seksuaalirikosten käsittelyssä – Professori: “On ongelma, jos yhteisöt toimivat tuomioistuimina”

Väistöliikkeitä kadulla, saamatta jääneitä juhlakutsuja ja karttelevia myyjiä - uskonyhteisöistä eronneet kertovat: ”Edes heidän pomonsa kutsuhuudot eivät saaneet myyjiä lähestymään minua”

Nainen voitti palkinnoksi kauneushoidon – työntekijä perui sen, koska asiakas oli 20 vuotta sitten Jehovan todistaja

Tietojen jakaminen vai tietojen pimittäminen?

EU-tuomioistuin julkisti päätöksensä - Veikko Leinonen väittää vastaan

Jehovan todistajista irtautujien kokemuksia hengellisestä väkivallasta: "Katson olevani selviytyjä vaikkakin henkisillä arvilla"

Vielä kerran Hakkaraisesta

Miten Jehovan todistajien tiedottaja Ari Hakkarainen pärjäsi Susanne Päivärinnan haastattelussa?

Sensuroimaton Päivärinta tänään: erikoislähetys kohutuista Jehovan todistajista

Ilmoitus ja suostumus henkilötietojen käsittelyyn

A-studio: Miten toimivat Jehovan todistajien oikeuskomiteat?

Entiset Jehovan todistajat kertovat kokemuksistaan uskonyhteisön oikeuskomiteoissa – "Todettiin, että minä, 11-vuotias tyttö olin vietellyt keski-ikäisen miehen"

Lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttila on lähettänyt merkittävän kirjelmän

Miten eduskunnan oikeusasiamies suhtautuu henkiseen ja hengelliseen väkivaltaan?

Onko Jehovan todistajien keskuudessa parisuhdeväkivaltaa?

Iltalehti: ”Älä anna masturbaation saastuttaa itseäsi” - Jehovan todistajien videot vuotivat jälleen: jyrkkiä käskyjä seksuaalisuudesta

Historiaa - osa 45: Oulun konventtisali valmistui, Pohjois-Suomen Jehovan todistajat olivat innoissaan

Oulun konventtisali on nyt alennusmyynnissä

Entinen Jehovan todistaja Eeva-Liisa Pirttinen Radio Suomen ohjelmassa

Käyttääkö Jehovan todistajat uskonnollinen yhdyskunta Suomessa sanaa "seurakunta" vilpillisesti?

Uusi Pro gradu -tutkielma: Jehovan todistajista eronneiden tarinoita eroprosessista ja avunsaannista

Kooste YLE Radio 1:n ohjelmasta "Ero Jehovan todistajista ei ole helppo"

Tunnelmia Helsingin kirjamessuilta 2017

Suomen seurakunnissa opiskeltiin perinteistä lahjoittamista Vartiotorniseuralle

Ilta-Sanomat kertoi Helsingin Sanomien tekemästä karttamisjutusta
 
Helsingin Sanomat osoitti Veikko Leinosen karttamistulkinnan vääräksi

Jehovan todistajien kokouksissa opeteltiin karttamaan erotettua perheenjäsentä

Haaratoimisto lähetti Turun väkivaltaista hyökkäystä koskevan kirjeen kaikkiin seurakuntiin

Ben Kalland pelkäsi lapsena: Mitä jos tuttava avaisi oven?


Ben Kalland on aina halunnut kertoa tarinan - nyt haave on toteutunut

Tietääkö joku "päivän ja hetken", jolloin Harmagedon alkaa?

Pikku saarnaajat ja menetetty lapsuus

Entiset Jehovan todistajat kaupallisen median jutuissa

Kastavatko Jehovan todistajat lapsia?

Jehovan todistajien lapset kärsivät pahoista peloista: Raakoja kertomuksia ja pelottavia kuvia – "Heräsin usein sänkyni alta"

Tilastokeskuksen viimeiset viralliset numerot kertovat: Jehovan todistajia oli Suomessa viime vuonna 307 vähemmän kuin vuotta aiemmin

HS: ”Oli järkyttävää ajatella, että kaikki tapetaan” – kirja kuvaa pelkoja uskonliikkeissä, yhteisöt empivät järeämpää valvontaa

YLE: Harmageddon ja demonit arkisia kuin maito jääkaapissa – epäterveet uskonnolliset yhteisöt hallitsevat pelolla

Aamulehti: Uusi kirja kertoo pelottelusta uskonnollisissa yhteisöissä – Jehovissa voimakkain pelon ilmapiiri

HS: Veera Ahokannaksesta tuli lapsena julistaja, joka pelkäsi demoneita ja kiersi jakamassa Vartiotorni-lehteä

Kirja "Pyhät, pahat ja pelokkaat" julkaistiin tänään


Kotimaa24: Lapsiasiavaltuutettu ehdottaa uskonnollisten yhdyskuntien säännöllistä arviointia – ulottuisi myös herätysliikkeisiin

Lapsiasiavaltuutetun aloite uskonnonvapauslaissa säädetyn asiantuntijalautakunnan tehtävän ja kokoonpanon muuttamisesta

Sähköpostia sosiaali- ja terveysministeriöstä

Sähköpostia opetus- ja kulttuuriministeriöstä

Turun Sanomien paperilehdessä iso juttu: Myynnissä ainakin 13 valtakunnansalia

Fariseustrilogia kertoo: Jehovan todistaja ei saa käyttää omaa ajattelua Raamattua lukiessaan

KHO pyytää EU-tuomioistuimelta ennakkoratkaisua Jehovan todistajien tiedonkeruusta

Yksi myytti säpäleiksi?

Onko Veikko Leinonen verensiirron ja verenluovutuksen asiantuntija?

Sairaalayhteyskomiteat haittaavat lääkäreiden töitä sairaaloissa


Turun Sanomat: "Uskontojen uhrien tuki: Jehovan todistajien verensiirtokielto vaarantaa jäsenten terveyden"

Demokraatti: Jehovan todistajien verensiirtokiellosta kuolemantapauksia – Lääkäri: ”Äärimmäisen surullisia tapauksia”

Kotimaa24 kertoi ensimmäisenä UUT:n selvityksestä

UUT julkaisi selvitystyön Jehovan todistajien verituotteiden käyttökiellosta


Entinen Jehovan todistaja: Perhe hylkäsi, terapia auttoi

Kirje kaikille seurakunnille: Yksinkertaistettu hoitotahtokortti

Jehovan todistajat "unohtivat" mainita poliisin nuorille suunnatussa valistuskirjasessa

Kotimaa24: Jehovan todistajat opastaa seksuaalisesta väkivallasta – poliisia ei mainita

Veren "fraktiot" ovat suuri eettinen ja moraalinen ongelma Jehovan todistajille, vaikka he eivät itse sitä tule ajatelleeksi

Tilastokeskuksen uusien lukujen valossa Jehovan todistajien määärä vähenee edelleen Suomessa tasaisesti

Karttaminen - elämäni suurin suru

Menneisyys ja tulevaisuus Jehovan todistajien opin mukaan

Kun joulua ei saanut viettää

Veikko Leinonen kertoi suurista muutoksista Suomen haaratoimistossa

Tutkija: Uskonnollisten liikkeiden hengellinen väkivalta on Suomessa merkittävä ongelma

Seura: Paholaiselle luovutettu

Turun Sanomat: Veljestä tuli musta lammas

Vartiotornin varjossa -kirjan julkistamistilaisuus Helsingissä

Paljastuskirja Jehovan todistajista: itsemurhia, nöyryyttämistä, lasten hylkäämisiä

Kotimaa24: Tietosuojavaltuutettu ohjaa Jehovan todistajia henkilötietojen keräämisessä

Konventtipuheet ovat monien mielestä liian pitkiä ja puuduttavia, konventteihin mennään tapaamaan tuttuja

Lapsiasiavaltuutettu: Uskonnollisia yhteisöjä alettava valvoa

Aini Linjakummun uusi kirja on julkistettu tänään Helsingissä

Entinen Jehovan todistaja seuraajistaan: He odottivat ulko-ovellakin, kiersivät taloa ja menivät ikkunoiden ohi

Isoveli valvoo - toisinaan myös -sisar

Oikeusoppineet: Jehovan todistajien ohjekirjassa ollaan paikoin Suomen lain rajamailla

Ilta-Sanomat: Jehovan todistajat kyselevät tarkkaan vapaaehtoistensa taustat: ”Oletko kuluneen vuoden aikana katsonut pornografiaa?”

YLE Radio 1:n Horisontti-ohjelmassa entisen Jehovan todistajan haastattelu

Isaac Withersponen oikeuskomiteaistunto herättää ajatuksia

Millainen henki oikeuskomiteoissa vallitsee?


"Jehovan todistajat kielsi kertomasta raiskauksesta poliisille"

UUT:n edustajat keskustelivat sisäministeri Päivi Räsäsen kanssa Jehovan todistajien oikeuskomiteoiden toiminnasta ja karttamisrangaistuksista

Jehovan todistajat opettavat lapsille: demonit houkuttelevat leikkimään sukupuolielimillä

YLE: Jehovan todistajien ja seurakunnasta eronneiden puheet karttamisrangaistuksesta eroavat rajusti toisistaan

UUT:n edustajat tapasivat oikeusministeri Anna-Maja Henrikssonin

Entinen vanhimmiston jäsen: Jehovan todistajat säilyttävät yhä tietoja erotetuista

Salainen ohjekirja paljastaa: Jehovan todistajilla kattava oma oikeusjärjestelmä

MVT uutiset teki kaksi hyvää juttua Jehovan todistajien oikeuskomiteoista

Ilta-Sanomat: "Entisten Jehovan todistajien karut tarinat"

Sisäministeri Päivi Räsänen otti kantaa uskonnollisesta yhteisöstä eroamiseen

Jehovan todistajien keskuudessa ahdistelua, kiusaamista ja julkista häpäisyä

Selvitys: Jehovan todistajien oikeuskomiteat rikkovat ihmisoikeuksia

Kotimaa24: "Jehovan todistajien oikeuskomiteat johtaneet jopa itsemurhiin"

Helsingin Sanomat kuukausiliite toukokuu 2014: "Maailman loppu"


Kapellimestari Anna-Maria Helsing pääsi pois mustavalkoisesta maailmasta ja näkee nyt värit

A-studiossa kaksi Jehovan todistaja -vanhinta: Leinonen ja Hakkarainen

Psykologi sanoo, että Jehovan todistajien opetusvideo kasvattaa väärin

Kymmenen uutiset 17.09.2013: Jehovan todistajien on pyydettävä lupa rekisterimerkintöihin

Nelosen uutiset 17.09.2013: Jehovan todistajat loukkaavat lasten oikeuksia

Lapsiasiavaltuutettu Maria Kaisa Aula tuli julkisuuteen Jehovan todistajien lasten asiassa

MTV3 julkaisi kaksi juttua Jehovan todistajista ja henkilötietolaista

YLE: Jehovan todistajilla arkaluontoisia henkilötietoja – valtio ojentaa

Kotimaa24.fi julkaisi lapsiasiavaltuutetulle tehdyn selvityksen

Selvitystyö lapsiasiavaltuutetulle: Lasten oikeuksien toteutumisessa Jehovan todistajien keskuudessa on vakavia puutteita

Entinen Jehovan todistaja haluaa nostaa lapsen oikeudet keskusteluun (Turun Sanomat)

Konventin luopiopuhe ei yllättänyt - samaa sanahelinää kuin aiemminkin

Vartiotorniseura neuvoo taas kerran Jehovan todistajia käyttämään lapsityövoimaa saarnaamistyössä

Iltasanomat julkaisi vuonna 2008 uutisen, missä kerrotaan suomalaisen Jehovan todistaja -vanhimman pedofiliatuomiosta.
   
Uutisarkisto

Poimintoja ulkomaiden uutisista
Tapahtuuko Jehovan todistajien taivasmatkoilla "ylibuukkausta"?

Poliisi ratsasi Hollannin Jehovan todistajien tiloja seksuaalisen hyväksikäytön tutkinnassa

Uusi pienille lapsille suunnattu video JW.ORG:ssa: Oletko valmis lähtemään kentälle?

Jehovan todistaja -vanhin sai vankeustuomion lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä

Yhdysvaltalainen tuomioistuin: Jehovan todistajien on maksettava 35 miljoonaa dollaria hyväksikäytön uhrille

Yleinen syyttäjä tutkii seksuaalista hyväksikäyttöä Jehovan todistajien keskuudessa Hollannissa

Euroopan unionin tuomioistuin on antanut tuomionsa jutussa ”Tietosuojavaltuutettu v. Jehovan todistajat -uskonnollinen yhdyskunta”

Jehovan todistajien edustaja pyytää tuhoamaan muistiinpanot, koska 'Saatana on kannoillamme'

Suomeksi tekstitetty video käsittelee Jehovan todistajien uutta lomaketta, jolla pyydetään suostumus henkilötietojen keräämiseen

Jehovan todistajat ahdingossa Venäjällä

HS: Noin 160 Venäjältä tullutta Jehovan todistajaa on hakenut Suomesta turvapaikkaa

Kanadassa on tehty TV-dokumentti Jehovan todistajien järjestön pedofiiliongelmista

Muuttaako suomalainen oikeustapaus Jehovan todistajien käytänteitä Euroopassa – DW: Suomen tietosuojavaltuutetun kannalle tukea

Deutsche Welle: Jehovan todistajien muistiinpanojen tekeminen vietiin EU:n tuomioistuimeen


Uusi paljastussivusto kertoo uskonyhteisöjen sisällä tapahtuneista rikoksista Yhdysvalloissa – Jehovan todistajat piilottelevat raiskauksia

"Luopiopuhe" Pohjois-Englantilaisessa seurakunnassa

YLE: Jehovan todistajien maksettava 4 000 dollaria päivässä, kunnes antavat tietoja pedofiilista – summa jo yli kaksi miljoonaa

Cedarsin video suomeksi tekstitettynä: Kahden todistajan sääntö

Valehtelu tarkoittaa esittämistä vilpillisesti jotakin, joka ei ole totta

Hallintoelin syyttää "luopioita" siitä, että media on kiinnostunut Jehovan todistajien "kahden todistajan säännöstä"

Vartiotorniseura tarjoilee sekä punaista että sinistä maitoa

Mitä tarkoittaa oksymoron ja miten se liittyy jehovantodistajuuteen?

Pedofiilien paratiisi

Vanhimmat ovat tutkijoita, tuomareita ja psykologeja


YLE: Jehovan todistajien toiminta Venäjällä pysyy kiellettynä

Mitä hallintoelimessä ja Vartiotorniseuran päätoimistossa ajateltiin vuodesta 1975?


MTV:n kymmenen uutiset kertoi Helsingin venäjänkielisestä konventista

Vartiotorniseura painostaa edelleen käyttämään henkistä ja hengellistä väkivaltaa entisiä jäseniä kohtaan


Miksi Venäjä kielsi Jehovan todistajien toiminnan?

HS: Venäjä kielsi Jehovan todistajat – Suomen tiedottaja: ”Kuulostaa etukäteen päätetyltä”

YLE: Venäjä julisti Jehovan todistajat äärijärjestöksi


YLE: Jehovan todistajat eivät muuta tuhatvuotista sääntöään, joka jättää pedofiilin ilman rangaistusta

Onko "kahden todistajan" vaatimus nykyaikaa?

Jehovan todistajat kieltäytyvät muuttamasta kahden todistajan sääntöä, ”koska se on kantamme”

Oikeuskomitean perustamiselle on paljon syitä


Jehovan todistajien johtajat salaavat lasten hyväksikäytön hinnalla millä hyvänsä

Voiko erotettu tai eronnut palata sen "totuuden" yhteyteen, mihin hän aikoinaan oli liittynyt?

Vartiotorniseura muovaa Jehovan todistajista tunneköyhiä ihmisiä

Uusin karttamismääräys esitettiin marraskuun kuukausivideolla

Vähän yli 20 vuotta sitten siitä olisi erotettu - nyt sitä kehutaan ja suositellaan

Kierrosvalvojan kirje vanhimmille: Hoitotahtokortit

Säälin tunne kadoksissa

Sääntöihin kirjattu pahuus

Odottavan aika on pitkä

Pata kattilaa soimaa, musta kylki kummallakin

Historiaa - osa 21: Mitä Vartiotorni-lehti kertoi Harmagedonin sodasta vuonna 1958?

Naiset ovat alistetussa asemassa Jehovan todistajien yhteisössä

Jehovan todistajien kokoaikaisten erikoispalvelijoiden tottelevaisuus- ja köyhyysvala

Hallintoelimen jäsen Stephen Lett puhuu mielellään rahasta

YLE: Jehovan todistajille rajua arvostelua lapsien hyväksikäytön peittelystä Australiassa

Hyväksikäytön uhrit joutuvat tekemään julman valinnan

Kuninkaallisen tutkimuskomission Angus Stewart syyttää Vartiotorni-seuran edustajaa tahallisesta petoksesta

Vanhimmat häpeissään Australian tutkintakomission kuulusteluissa

Australian tutkintakomissio: Jehovan todistajat salannut tuhannen lapsen hyväksikäytön

Jehovan todistaja -äiti kieltäytyi verensiirrosta - yhdeksän lasta jäi orvoiksi

Tutkimus uskontojen tilanteesta 2015: Kaikista uskonnoista Jehovan todistajat menettävät edelleen eniten kannattajiaan

Jehovan todistajat ja verensiirto - Silminnäkija Viron TV:ssä

Lasten kasvattaminen pelon ja uhkakuvien avulla jatkuu

Lasten kohtelu uskonnon nimissä nostattaa vakavaa kritiikkiä Ruotsissa

Jehovan todistajien hallintoelin syytteessä lasten hyväksikäyttöön liittyvässä oikeusjutussa

Hallintoelin painostaa lapsia jo hyvin nuorina "Herran työhön"
 


Takaisin uutissivun alkuun tästä.Kaikki uutiset (myös vanhat uutiset) löytyvät uutisarkistosta.
  


Takaisin Johanneksen pojan kotisivujen etusivulle tästä   * * *   Uutissivusto avattu 04.08.2012