Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Uutisarkistoon * Hakusivulle


Uusin päivitys 06.12.2021
Uutiset - Kotimaa
 
Viikonlopun kokouksessa puhuttiin Harmageddonista, erottamisesta ja karttamisesta
05.12.2021 Johanneksen poika
 


Kuva: Pixabay

Jehovan todistajien kokouksissa kierrätetään usein samoja aiheita. Niin tapahtui joulukuun ensimmäisessä viikonlopun kokouksessakin. Helsinki Eteläisen seurakunnan järjestämän etäkokouksen esitelmässä esiteltiin Jehovan todistajien fantasiaa Harmageddonin sodasta, jossa kaikki muut ihmiset tuhotaan, ja vain Jehovan todistajat säilyvät hengissä.

Vartiotornin tutkistelussa käsiteltiin erottamista ja karttamista, joista järjestö käyttää nimitystä "rakkaudellinen järjestely".

Lue lisää...Arkipäivän kokouksessa: "Naisten tulee pysyä hiljaa seurakunnissa"
04.12.2021 Johanneksen poika
 


Kuva: FreeImages, muokkaus: JP

Marras-joulukuun vaihteen arkipäivän kokouksessa sanotiin näin:

Tämän ohjeen myötä haluttiin välttää se, että naiset olisivat julkisessa kokouksessa puuttuneet opetukseen ja korjanneet sitä. Tämän ohjeen antamiseen oli selvästikin tarve. Ilmeisesti jotkut sisaret keskeyttivät kokouksia, haastoivat ja kyseenalaistivat sen, mitä seurakunnissa sanottiin. Paavalin neuvo auttoi heitä välttämään häiriötä aiheuttavaa käytöstä kokouksissa ja samalla hyväksymään nöyrästi asemansa johtoasemaa koskevassa Jehovan järjestelyssä.

Lue lisää...Ylen rikospodcast toi vihjetulvan – poliisi tutkii, liittyykö naista ahdistellut Jehovan todistaja yli 30 vuoden takaiseen teinitytön katoamiseen
03.12.2021 Johanneksen poika
 


Kuva: JW.ORG

YLE kertoi 02.12.2021, että poliisi saa vuonna 1988 kadonneen Piia Ristikankareen tapauksesta niin paljon vihjeitä, ettei ehdi tutkia niitä kaikkia. Erityisen kiinnostunut poliisi on vinkistä, joka liittyy naista ahdistelleeseen nuoreen mieheen.

Piia Ristikankare oli Paimion Jehovan todistajien seurakunnan jäsen. Podcastissa tuli esille uusi vihje seurakuntaan kuuluneesta nuoresta miehestä, joka oli ohjelmassa haastatellun miehen mukaan ahdistellut hänen siskoaan.

Lue lisää...Joskus se, mitä Jehovan todistajat eivät kerro, on tärkeämpää kuin se, mitä he kertovat
14.11.2021 Johanneksen poika
 


Kuva: JW.ORG

Jehovan todistajat "myyvät" marraskuussa 2021 "tuotetta", joka on maksettava nyt, mutta jonka toimittamisesta ei ole mitään varmuutta. Mikä on tuo tuote, ja millaisen hinnan siitä pitää maksaa?

Jehovan todistajat kertovat "myytävästä tuotteesta" tietoja, mutta on myös tärkeää tietää, mitä he eivät kerro tuohon "tuotteeseen" liittyvistä asioista.

Lue lisää...Jehovan todistaja -perheessä kasvanut Piia lähti kotoaan ovet paukkuen, mutta kukaan ei tiedä minne
09.11.2021 Johanneksen poika
 


Kuva: YLE

Kun temperamenttinen teinityttö polttaa päreensä ja poistuu kotoaan ovet paukkuen, niin se ei herätä omaisissa heti kovin suurta huolta. Juuri näin tapahtui Piikkiössä lokakuussa 1988, kun Piia Ristikankare katosi.

Kiltin perhetytön katoaminen ei herättänyt suurta huomiota pienellä paikkakunnalla. Lisäksi kaksi väärinkäsitystä hidastivat tutkinnan alkua yli viikolla.

YLE on julkaissut tapauksesta uuden 6-osaisen dokumenttisarjan.

Lue lisää...Lännen Media: Jehovan todistajien salit jäivät koronan jäljiltä tyhjilleen, palataanko niihin takaisin? - Myynnissä on ainakin neljä salia
07.11.2021 Johanneksen poika (Päitetty 17.11.2021)
 


Toinen Espoon valtakunnansaleista (ei myynnissä), kuva: JP

Lännen median lehdissä kerrotaan valtakunnansalien ja konventtisalien myynnistä. Jutussa todetaan, että salien myynti on vähentynyt, mutta ei loppunut. Tällä hetkellä on myynnissä kaksi valtakunnansalia ja kaksi konventtisalia.

Juttuun oli haastateltu Jehovan todistajien tiedottaja Jukka Palosta, tutkimuskoordinaattori Jussi Sohlbergiä Kirkon tutkimuskeskuksesta ja veroasiantuntija Riikka Rintalaa Verohallinnosta.

Lue lisää...Kiitokset!
06.11.2021 Johanneksen poika
 


Kuva: Pixabay

On aika kiittää kaikkia ystävällisiä ihmisiä siitä, että olette lähettäneet minulle jatkuvasti paljon materiaalia auttamaan nettisivujeni päivittämisessä. Kiitokset:
 • videoista
 • valokuvista
 • teksteistä
 • pdf-dokumenteista
 • vuodetuista kirjeistä
 • vanhasta suomenkielisestä kirjallisuudesta
 • käännöksistä
 • ilmoituksista
 • seurakuntien sisäisistä asioista
 • konventeista
 • kokouksista
 • puheista
 • uutisvinkeistä
 • yms.
Saan välillä paljonkin sähköpostia eri puolilta Suomea, joissa on kiitoksia, ehdotuksia, uutisvinkkejä ja kysymyksiä. Pyrin vastaamaan kaikkiin asiallisiin kysymyksiin. Pyrin toteuttamaan mahdollisuuksien mukaan ne uutisvinkit, jotka sopivat nettisivujeni tarkoitukseen ja profiiliin.

Jos joku on lähettämässä suuria tiedostoja, pyydän lähettämään ne jonkin pilvipalvelun kautta.

Yhteistyö on ollut hedelmällistä jo vuosien ajan. Toivon saman jatkuvan. Kiitos!

Sähköposti: jp@johanneksenpoika.fi
 


Marraskuun ilmoituksissa kerrottiin mm. vuoden 2022 aluekonventista
05.11.2021 Johanneksen poika
 


Kuvat: JW.ORG

Ehkä merkittävin haaratoimiston marraskuun ilmoituksista koski vuoden 2022 aluekonventtia. Se järjestetään etänä samaan tapaan kuin kahtena edellisenä vuonna. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että kolmannen kerran peräkkäin kesän suuren konventin ohjelmasta syrjäytetään kaikkien maiden paikalliset vanhimmat, jotka eivät saa pitää puheita. Päätoimiston pääasiassa amerikkalaiset "isokenkäiset" varastavat itselleen huomion.

Suomessa suomalaiset Jehovan todistajat eivät saa nähdä ja kuulla, kuinka Ari Hakkarainen, Veikko Leinonen, Jukka Ropponen ja muut merkittävät Jehovan todistajat puhuvat. Suomalaiset Jehovan todistajat joutuvat tyytymään amerikkalaisiin naamoihin, joilla on suomalaisten puhujien ääni. Ja suun liikkeet eivät mene yksiin äänen kanssa, koska puhuja puhuu englanniksi ja suomalainen vain matkii häntä suomen kielellä. Tämä on jotenkin ala-arvoista ja naurettavaa. Tällä tavalla paikallisia vanhimpia nöyryytetään. Suomalaiset Jehovan todistaja -vanhimmat kyllä osaisivat pitää puheita ihan itse puheiden jäsennyksistä.

Lue lisää...
 


Jehovan todistajien uuden valtakunnansalin rakentaminen Varkauteen viivästyy
03.11.2021 Johanneksen poika
 
Jukka palonen, kuva: konventtivideo

Warkauden lehti kertoi, että Jehovan todistajat eivät ala rakentaa uutta valtakunnansalia Varkauteen ainakaan tänä vuonna.

Suomen Jehovan todistajien tiedottaja Jukka Palonen kertoo sähköpostiviestissä, että pandemiatilanne on lykännyt suunnitelmia.

Lue lisää...Jehovan todistajien tiedottaja Jukka Palonen närkästyi Kristiina Komulaisen haastattelusta
27.10.2021 Johanneksen poika (Päivitetty 28.10.2021)
 
Kuva: Suomen kuvalehti

Suomen kuvalehdessä julkaistiin 26.08.2021 juttu Häpeän äärellä. Kristiina Komulainen puhui jutussa "kunniaväkivallasta". Hän mainitsi, että kunniaväkivaltaa on myös Jehovan todistajien yhteydessä. On ostrakismia eli ihmisen karttamista ja eristämistä ulos yhteisöstä. Se saattaa olla rajua.

Lue lisää...Mitä eroa on normaalin "maailmallisen" perheen lastenkasvatuksella ja Jehovan todistaja -perheen lastenkasvatuksella?
15.10.2021 Johanneksen poika
 


Kuvat: JW.ORG ja Pixabay

Yleensä lapsen vanhemmat rakastavat lasta hyvin paljon ja huolehtivat hänestä hyvin. Vaikka lastenkasvatus on haastavaa ja jokaisessa perheessä on omat ongelmansa, vanhemmat haluavat tarjota lapselle turvallisen ympäristön kasvaa ja kehittyä.

Näin on sekä ns. "maailmallisissa" perheissä että Jehovan todistaja -perheissä. Mutta erojakin löytyy. Mitä?

Lue lisää...”Mun lasten ei tarvi pelätä Jumalan vihaa"
11.10.2021 Johanneksen poika
 


Kuva: Pixabay

Saara Väntäsen kandidaatintutkielma julkaistiin Tampereen yliopistossa toukokuussa 2020. Sen aihe oli Lapsena koetun hengellisen väkivallan vaikutukset vanhemmuuteen.

Tutkielman tiivistelmässä sanotaan mm. näin:

Tämän tutkimuksen tarkoituksena oli selvittää, vaikuttaako lapsuudessa koettu, jehovantodistajuuteen liittyvä hengellinen väkivalta yhteisöstä sittemmin irtautuneen yksilön aikuisiän vanhemmuuden kokemuksiin ja millaista hengellistä väkivaltaa nämä Jehovan todistajista irtautuneet ihmiset ovat lapsuudessaan kokeneet.
- - -
Tulosten mukaan Jehovan todistajien yhteisössä on lapsiin kohdistuvaa hengellistä väkivaltaa kaikissa sen ilmenemismuodoissa. Hengellinen väkivalta on lähes päivittäistä ilmeten lapsen pelotteluna, ohittamisena, vaientamisena, eristämisenä, kontrollointina, uhkailuna ja syyllistämisenä.

Lue lisää...Tilastotietoja ja kokemuksia
11.10.2021 Johanneksen poika
 


Kuva: Pixabay

Veli Savolainen Suomen haaratoimistosta kertoi "mahtavista" tuloksista, joita on saatu viime palvelusvuoden aikana. Hän kertoi, että tienraivaajien määrä oli Suomessa nousussa jo ennen pandemiaa, mutta sama trendi on jatkunut. Aina vain enemmän ja enemmän on Suomessa tienraivaajia.

Hän kertoi myös kaksi kokemusta.

Lue lisää...Laillisen ja laittoman raja hengellisissä yhteisöissä?
08.10.2021 Johanneksen poika
 

UUT:n hallituksen puheenjohtaja Pia Puolakka pohti blogikirjoituksessaan tärkeitä asioita. Suora lainaus:

Tiiviissä sisään päin sulkeutuneissa yhteisöissä kuten uskonnollisissa yhdyskunnissa on useita ongelmallisia ilmiöitä, jotka eivät näy ulkopuolisille. Rajaa terveen ja epäterveen hengellisyyden välillä on vaikea erottaa siinä vaiheessa, kun yhteisö on jo saanut jäsenen sitoutumaan ja muodostamaan itselleen merkityksellisiä ihmissuhteita yhteisön sisällä. Vielä vaikeampaa se on henkilölle, joka on syntynyt tiettyyn hengelliseen yhteisöön, eikä ole voinut muodostaa toisenlaista maailmankuvaa ja arvokäsityksiä kuin ne, mitkä yhteisö tarjoaa.

Lue kirjoitus kokonaan täältä."Seisokaa paikoillanne ja katsokaa, miten Jehova pelastaa teidät"
06.10.2021 Johanneksen poika
 


Kuva: Etäkokous / esitelmä

Helsingin Eteläisessä seurakunnassa esitettiin lauantaina 02.10.2021 vaihteeksi esitelmä, joka keskittyi Harmageddonin sotaan.

Tällaiset pelottelupuheet ovat lisääntyneet koko ajan. Herkät Jehovan todistajat kuuntelevat ja vapisevat. He eivät voi olla varmoja omasta pelastuksestaan.

Lue lisää...
 


Historiaa - osa 102: Uolevi Ahon kirja "Luomiskertomus"
27.09.2021 Johanneksen poika
 Tämä juttu on jatkoa näille kolmelle aikasemmalle jutulle:
 • Suomen haaratoimisto vaati Jehovan todistajia lähettämään Mainos-TV:lle kiitoskirjeitä Luomiskertomus-ohjelman esittämisen jälkeen vuonna 1971
 • Kauko Saarentaus kertoo Luomiskertomus-ohjelman tekemisestä
 • Mitä Katso- ja Antenni-lehdet kirjoittivat vuonna 1971 esitetystä ohjelmasarjasta Luomiskertomus?
Nämä kaikki kirjoitukset käsittelevät YLE:n TV1-kanavalla vuonna 1971 lähetettyä Mainos-TV:n kustantamaa ohjelmaa Luomiskertomus.

Lue lisää...
Jehovan todistajien hengellinen työ
23.09.2021 Johanneksen poika
 Aini Linjakummun uusi kirja Hengellinen työ — Työn politiikka kristillisissä liikkeissä on julkaistu.

Kirjassa tutkitaan Jehovan todistajien ovelta-ovelle julistamistyötä, vanhoillislestadiolaisuuden talkootyötä ja amissien maanviljelystyötä. Näiden lisäksi tarkastellaan myös liikkeiden suhdetta palkkatyöhön, joka usein sisältää huomattavan määrän hengellisiäkin merkityksiä.

Lue lisää...Kirjoituskutsu: Kristillinen kunniaväkivalta?
21.09.2021 Miika Koskela
 Väitöskirjatutkimukseni tarkoituksena on selvittää sitä, esiintyykö kunniaan kytkeytyvää väkivaltaa erilaisissa kristillisissä yhteisöissä ja millaisia muotoja se esiintyessään saa. Tutkimusta varten etsin henkilöitä, jotka ovat kohdanneet eriasteista, mahdollisesti kunniaan liittyvää väkivaltaa omassa yhteisössään. Kunniaan kytkeytyvän väkivallan voi tunnistaa esimerkiksi siitä, että sen avulla pyritään suojelemaan tai palauttamaan perheen, suvun tai uskonnollisen yhteisön kunniaa. Muodoltaan se voi olla esimerkiksi siveellisyyden vartiointia, liikkumisen tai toimijuuden säätelyä tai puuttumista seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvien ihmisten ihmissuhteisiin.

Lue lisää...Osallistu kyselyyn - kerro kokemuksistasi karttamiseen liittyen!
16.09.2021 Joni Valkila
 Onko sinulla kokemuksia Jehovan todistajien vaatimasta karttamisesta? Karttamisen kokemuksiin sisältyvät ainakin seuraavat: sinua on kartettu, läheistäsi – esimerkiksi perheenjäsentäsi – on kartettu tai olet karttanut muita.

UUT:n edustaja on ollut yhteydessä poliisiin ja syyttäjään karttamiseen liittyen. Tämän kyselyn vastaukset toimitetaan poliisille, joka arvioi täyttääkö karttamisen vaatiminen rikoksen tunnusmerkistön.

Lue lisää...Historiaa - osa 100: Omenapiirakka ja veri
15.09.2021 Johanneksen poika
 


Omenapiirakka, kuva: Pixabay

Jukka Helenius piti vuosituhannen vaihteen tienoilla esitelmän, jonka teema oli "Jumalinen viisaus tieteellisessä maailmassa". Esitelmästä valtaosa koski verensiirtokieltoa ja veretöntä hoitoa.

Helenius kertoi kuvauksen omenapiirakasta. Ottiko Helenius rusinat pullasta, tai kanelit omenapiirakasta, kun hän kertoi kuvauksen, jonka oli tarkoitus auttaa ymmärtämään verensiirtokieltoa ja pienen pienten "fraktioiden" sallimista?

Lue lisää...
 


Historiaa - osa 99: Joulukuun 1929 Kultainen Aika -lehti julisti voimakkaasti rokotusten vastaista sanomaa
13.09.2021 Johanneksen poika
 Kultaisen Ajan joulukuun numerossa 1929 sivulla 198 kerrotaan lehdestä näin:

Kultainen Aika, joka ilmestyy kaikilla sivistyskielillä noin 700000 painoksena, on ainoa lehti koko maailmassa, joka kaikissa eri ihmisalaa koskevissa asioissa asettuu selvästi Jumalan valtakunnan kannalle Perkeleen järjestöä vastaan.

Kultainen Aika kirjoitti joulukuussa 1929 myös rokotuksista. Lehti kertoi mm. näin:

Rokotus on suurinta puoskarointia. - - - Jokainen rokkotaudin leviäminen on alkanut rokotetuista henkilöistä. - - - Rokotus ei ainoastaan ole suojaamatta isorokkotartunnalta, se suorastaan estää tämän kulkutaudin täydellistä häviämistä. jne.

Lue lisää...
 


Se voi tapahtua nyt, tai nyt, ehkä huomenna, ehkä ensi viikolla
04.09.2021 Johanneksen poika
 Kukaan ei tiedä milloin, mutta pian, ihan koska tahansa. Ja kun Harmageddon alkaa, Jehova lähettää maan päälle valtavia tulipalloja ja raekuuroja, jotka tuhoavat viholliset eli kaikki muut paitsi maailman noin kahdeksan miljoonaa Jehovan todistajaa. Kaupungit sortuvat kuin dominopalikat, ja syntisten tuskanhuudot täyttävät maan.

Lue lisää...Jehovan todistaja -isä heitti alaikäisen tyttärensä ulos kodistaan – ja tavarat perässä ikkunasta
03.09.2021 Johanneksen poika
 


Kuva: Pixabay

Yleensä äidit ja isät huolehtivat hyvin lapsistaan, myös Jehovan todistaja -perheissä. Tosin JT-perheissä kasvavilla lapsilla ei ole normaalia lapsuutta. Heidän täytyy osallistua kokouksiin, käydä ”saarnaamassa” vanhempiensa kanssa ja opiskella Jehovan todistajien oppikäsityksiä. Jehovan todistaja -perheiden lapset eivät saa täysin vapaasti valita kaveripiiriään eikä harrastuksiaan.

Joissakin tapauksissa Jehovan todistaja -perheen lapsi voi joutua hyvin ikäviin tilanteisiin. Jopa niin ikäviin, että alaikäinen lapsi voidaan ajaa pois kotoaan vain siksi, että hän ei halua olla Jehovan todistaja.

Lue lisää...HS: Jehovan todistajien johtohenkilöille ei syytteitä epäillystä rahan­keräysrikoksesta
30.08.2021 Johanneksen poika
 


Kuvat: JW.ORG ja Pixabay

Lainaus Helsingin Sanomien uutisesta:

Osa toiminnasta olisi vaatinut rahankeräyslupaa, mutta toimeenpanija on syyttäjän mukaan Jehovan todistajien kansainvälinen organisaatio.

Syyttäjä on päättänyt jättää nostamatta syytteet Jehovan todistajien johtohenkilöihin kohdistuneessa epäillyissä rahankeräysrikosjutussa.

Tapauksessa on kyse siitä, että Jehovan todistajien nettisivuilla ja Vartiotorni-lehdessä on jaettu lahjoitustilin numeroa. Toiminnalle ei ole ollut rahankeräyslupaa.

Lue lisää...

    


Takaisin uutissivun alkuun tästä.Kaikki uutiset (myös vanhat uutiset) löytyvät uutisarkistosta.
 
  
  
Uutiset - Ulkomaat
   
Loikkaus Jehovan todistajien ylemmällä portaalla – Daniel Graves
06.12.2021 Syväkurkku


Kuva: Lloyd Evans / YouTube

Lloyd Evans haastattelee tuoreella videollaan kolmikymppistä amerikkalaista Jehovan todistajaa, Daniel Gravesia. Graves on toisen polven Jehovan todistaja. Hän meni kasteelle 15-vuotiaana, toimi muutaman vuoden tieraivaajana ja hakeutui sen jälkeen Beteliin, Jehovan todistajien päätoimistoon. Hän työskenteli aluksi huonekaluosastolla, myöhemmin audiovisuaalisissa tehtävissä ja lopulta kolme vuotta päätoimiston Hospital Information Deskillä. Graves ei kuulunut aivan ylimpään johtoon, mutta hänellä oli merkittävä asema, jossa hän pääsi näkemään paljon asioita.

Lue lisää...Onko JW.ORG:n uutishuone "ajan hermolla"?
02.12.2021 Johanneksen poikaJehovan todistajien virallisille sivuille on ilmestynyt noin viisi ja puoli minuuttia kestävä video, jossa kehutaan Jehovan todistajien virallista uutispalvelua, jota he itse kutsuvat "uutishuoneeksi". Video on nimetty Järjestömme toiminnassa - Uutishuone ajan hermolla.

Kirjoituksessa Luotettavia uutisia jotka vahvistavat uskoa lainattiin erästä meksikolaista sisarta:

Mediassa uutiset ovat usein ahdistavia, mutta Uutishuoneen sisältö saa aina hyvälle mielelle.

Onko uutispalvelun ainoa tavoite saada joku hyvälle mielelle? Vai olisiko kerrottava myös niistä asioista, joista tulee paha mieli?

Lue lisää...
JW.ORG: Kirgisia kieltämässä 13 Jehovan todistajien julkaisua
01.12.2021 Johanneksen poika (Päivitetty 03.12.2021)Jehovan todistajien virallinen uutispalvelu kirjoitti 01.12.2021 näin:

Biškekin kaupungissa Kirgisiassa toimiva Pervomaiskin alioikeus päättää torstaina 2. joulukuuta, pitäisikö 13 Jehovan todistajien julkaisua julistaa ekstremistisiksi. Jutun asiakirja-aineisto paljastaa, että tavoitteena on Venäjän mallin mukaan kieltää muutakin kuin vain julkaisut.

Lue lisää...Täysin uusi, yksinkertainen ja looginen selitys sukupolviopille
26.11.2021 Johanneksen poika


Kuva: YouTube

Jehovan todistajilla on ollut käytössään kymmeniä vuosia ns. "sukupolvioppi", joka heidän tulkintansa mukaan osaltaan määrittää, milloin ns. "maailmanloppu" tulee. Oppi perustuu tähän raamatunkohtaan:

(Matteus 24:34) 34 Minä vakuutan teille, että tämä sukupolvi ei missään tapauksessa katoa ennen kuin kaikki nämä tapahtuvat.

Jeesus oli kertonut tuon opetuslapsilleen.

Jehovan todistajien järjestö on ollut "ihan pihalla" sukupolvioppinsa kanssa aina, ja siksi oppia on ollut pakko muuttaa jatkuvasti.

Nyt on olemassa Raamattuun perustuva uusi, yksinkertainen ja looginen selitys sukupolviopille. Sen kertoo Sami Uusi-Luomalahti YouTube-videollaan.

Lue lisää...Vaarallisen kultin uusimmat ohjeet
25.11.2021 Johanneksen poika


Vartiotorni helmikuu 2022, kuva: JW.ORG

Tässä jutussa käsitellään ensin hiukan vaarallisen lahkon tai tuhoisan kultin tunnusmerkkejä. Sitten vertaillaan niitä Jehovan todistajien järjestöön.

Jutun loppupuolella lainataan Vartiotorni-lehden tekstejä. Niissä kehotetaan tottelemaan sokeasti mitä tahansa hallintoelimen antamia ohjeita, vaikka ne vaikuttaisivat oudoilta, epäkäytännöllisiltä tai järjenvastaisilta.

Onko sokea totteleminen vaarallista?

Lue lisää...JW.ORG:n uutishuone: 80-vuotiasta eläkkeellä olevaa opettajaa syytetään Venäjällä siitä, että hän on puhunut Raamatusta
23.11.2021 Johanneksen poika


Kuva: JW.ORG

Jehovan todistajien kanta on, että syytetty 80-vuotias Jelena oli vain puhunut Raamatusta. Mutta Venäläiset syyttäjät nostivat rikossyytteen Jelenaa vastaan. Häntä syytetään Venäjän rikoslain 282.2 artiklan nojalla siitä, että hän on ”suostutellut, houkutellut tai muulla tavoin taivutellut henkilöä osallistumaan äärijärjestön toimintaan”.

Oliko kyse "vain" Raamatusta puhumisesta vai ehkä käännyttämisyrityksestä?

Lue lisää...Mikä on Jehovan todistajien ensisijainen tarkoitus saarnaamistyössä?
23.11.2021 Johanneksen poika


Kuva: JW Broadcasting

Jehovan todistajien virallisilla nettisivuilla on "Usein kysyttyä" -palsta. Siellä on mm. seuraavat kysymykset:
 • "Odotetaanko minun tulevan Jehovan todistajaksi, jos tutkin Raamattua heidän kanssaan?"
 • "Tekevätkö Jehovan todistajat käännytystyötä?"
Mitä eroa on "Usein kysyttyä" -palstan vastauksilla ja hallintoelimen jäsenen Mark Sandersonin puheella?

Lue lisää...Vihkiytyminen ennen kastetta - onko se Raamatun vaatimus?
23.11.2021 Johanneksen poika

Jehovan todistajien kirjallisuudessa puhutaan paljon vihkiytymisestä. Järjestö väittää, että ennen kastetta henkilön tulee vihkiytyä Jehovalle.

Mitä Jehovan todistajien kirjallisuus tästä kertoo? Mitä Raamattu kertoo?

Lue lisää...Kun läheinen ihminen jättää Jehovan
23.11.2021 Tuomas Yläjuurakko


Kuva: JW.ORG

Vartiotorni Syyskuu 2021 kirjoittaa aiheesta, joka saattaa kiinnostaa niitä, jotka on erotettu tai eronneet Jehovan todistajista opillisista syistä, mutta joilla on edelleen kristillinen vakaumus.

Lue lisää...MTV Uutiset: Yli 16 vuotta karussa ollut mies löytyi kuolleena kotoaan Yhdysvalloissa – epäillään käyttäneen lukuisia lapsia hyväksi
21.11.2021 Johanneksen poika
Kuva: CNN

Useat amerikkalaismediat kertoivat, että yli 16 vuotta karkumatkalla ollut seksuaalirikollinen löytyi kuolleena. Frederick Cecil McLean on ollut yksi Yhdysvaltain etsityimmistä rikollisista vuodesta 2005 lähtien. Hän kuului Jehovan todistajien seurakuntaan.

Lue lisää...Kaikki mitä sinun tulee tietää Jehovan todistajista - 5 minuutissa
20.11.2021 Johanneksen poika


Kuva: YouTube

Lloyd Evans on julkaissut vuonna 2018 viisi minuuttia kestävän videon, jossa on hyvin tiivistetysti esitetty monia asioita, jotka ovat tunnusomaisia Jehovan todistajille. Sami Uusi-Luomalahti on tekstittänyt videon suomeksi.

Lue lisää...Pierce Countyn Jehovan todistajien seurakuntaa vastaan ​​nostettu kanne seksuaalisesta hyväksikäytöstä
19.11.2021 Johanneksen poikaMoriah Hughes, 24, nosti kanteen Pierce Countyn korkeimmassa oikeudessa Miltonin Jehovan todistajien seurakuntaa vastaan.

Siinä sanotaan, että hänen pahoinpitelijänsä oli "kastettu julistaja", että hän käytti hyväkseen asemaansa hyväksikäytössä ja että seurakunnalla oli tietoa samanlaisista syytöksistä, joita toinen seurakunta oli esittänyt hyväksikäyttäjää vastaan. Myöhemmin hyväksikäyttäjä tuomittiin King Countyn korkeimmassa oikeudessa Hughesin ja toisen tytön hyväksikäytöstä.

Lue lisää...Jehovan todistaja kuoli rutiinileikkauksessa kieltäydyttyään verensiirrosta – sairaanhoitaja joutui katsomaan avuttomana vierestä
19.11.2021 Johanneksen poika


 

Kuva: Pixabay

Lääkärit ja sairaanhoitajat on koulutettu pelastamaan ihmishenkiä. Heille on sitäkin vaikeampaa, kun he joutuvat seisomaan sivussa ja katsomaan potilaan kuolemaa - koska he eivät saa auttaa. Koska Jehovan todistajat kieltäytyvät verensiirroista, he päättävät siten epäselvissä tapauksissa kuoleman puolesta, jos ilmaantuu pieniäkin komplikaatioita.

Lue lisää...Mielenosoituksessa vastustettiin karttamiskäytäntöä Itävallassa
18.11.2021 Kirsi Mäkiniemi


 

Kuva: Daniel Wiltsche-Prokesch

Jehovan todistajien käytäntö rikkoo perusoikeuksia. Kuvittele olevasi eristyksissä – ikuisesti! Perheesi ja ystäväsi eivät enää saa olla yhteydessä sinuun. Syy: olet jättänyt uskontosi.

Lauantaina 16. lokakuuta 2021 useat aktivistit ja entiset Jehovan todistajat osallistuivat mielenosoitukseen Mariahilferstrassella. JZ Help e.V. -yhdistys kiinnitti osastollaan huomiota Jehovan todistajien ongelmalliseen käytäntöön, jossa yhteydenpito joihinkin ihmisiin katkaistaan kokonaan ja heitä kartetaan.

Lue lisää...Lloyd Evans: 100 000 tilaajaa!
17.11.2021 Johanneksen poika
 
Kuva: Lloyd Evans / YouTube

Lloyd Evans on yksi maailman tunnetuimmista ja arvostetuimmista JT-kriitikoista. Hänen YouTube-kanavallaan käy säännöllisesti valtava määrä ihmisiä. Nyt kanavalla on tilaajia yli sata tuhatta.

Lue lisää...Entiset Jehovan todistajat vetoavat viranomaisiin, että he puuttuisivat Jehovan todistajien karttamispolitiikkaan Hollannissa
16.11.2021 Johanneksen poika
 
Hollannissa ryhmä entisiä Jehovan todistajia vetoaa edustajainhuoneeseen, jotta se tekisi välittömästi jotain Jehovan todistajien järjestöstä eroavien tai siitä erotettujen jäsenten "sosiaalisen kuolemantuomion" suhteen. Eroamisen tai erottamisen jälkeen Jehovan todistajiin kuuluvat ystävät ja sukulaiset eivät voi olla enää heidän kanssaan tekemisissä. Tällä voi olla traumaattisia seurauksia heille.

Vetoomus on nyt allekirjoitettu satoja kertoja.

Lue lisää...
 


Historiaa - osa 105: Uusi Maailma -lehti kertoi ilmastonmuutoksesta, kansojen välisestä ystävyydestä ja paavien elämästä
15.11.2021 Johanneksen poika
 

Nykyinen Herätkää! -lehti on ilmestynyt aikaisemmin nimillä Kultainen Aika ja Lohdutus. Yksi vähemmän tunnettu lehden nimi oli Uusi Maailma. Lehti ehti ilmestyä vähän aikaa tuolla nimellä suomeksi 01.01.1938 - 15.02.1940.

Tässä jutussa luodaan pieni katsaus lokakuussa 1938 julkaistuun Uusi Maailma -lehteen. Nostetaan siitä esiin kolme juttua:
 • Muutoksia ilmastossa
 • Kansojen välinen ystävyys - petollinen asia
 • Paavien elämästä
Lue lisää...
 


Hallintoelimen tilannepäivitys 9/2021: Suomessa ei avata lähiaikoina valtakunnansaleja edes koeluonteisesti
13.11.2021 Johanneksen poika
 


Kuva: JW.ORG

Hallintoelimen jäsen David Splane puhui koronapandemiaan liittyvistä asioista. Splanen mukaan se tieto, jota Jehovan todistajat pandemiasta saavat, tulee uskollisilta veljiltä. Siksi tuohon tietoon voi luottaa, koska he eivät aja omaa näkemystään tai poliittista agendaa.

Noin 16 minuutin mittaisessa puheessaan Splane otti käyttöön Jehovan todistajien yhteydessä uuden sanan: "hybridikokous". Mitä se tarkoittaa?

Lue lisää...JW.ORG: Se että perhe kannattaa uskollisesti Jehovan määräystä karttaa erotettujen sukulaisten kanssa seurustelemista, voi johtaa hyviin tuloksiin
06.11.2021 Johanneksen poika
 


Kuva: Pixabay

Jehovan todistajat tunnetaan yleisesti siitä, että he soittelevat asuntojen ovikelloja ja kieltäytyvät verensiirrosta, vaikka henki menisi. Mistä muusta Jehovan todistajat tunnetaan?

Yksi Jehovan todistajien "tavaramerkeistä" on entisten Jehovan todistajien karttaminen, jota he sanovat "rakkaudelliseksi järjestelyksi", vaikka se on äärimmäistä henkistä ja hengellistä väkivaltaa. Rakkauden kanssa tällä ei ole mitään tekemistä.

Lue lisää...Vartiotorni: Jumala saattaa tulevaisuudessa paljastaa kaikkien niiden nimet, jotka hallitsevat Jeesuksen kanssa taivaassa
04.11.2021 Johanneksen poika
 


Kuva: JW.ORG

Jehovan todistajien oppitulkinta 144 tuhannesta taivaaseen menevästä "voidellusta" aiheuttaa jatkuvasti ongelmia. Tulkinnan mukaan "voideltujen" määrän tuli pienentyä jatkuvasti "viimeisinä päivinä", mutta usean vuoden ajan on käynyt päinvastoin. "Voideltujen" määrä on kasvanut viime vuosina voimakkaasti.

Päivän tekstissä 02.11.2021 kerrotaan, että joillakin nykyisillä "voidelluilla" voi olla henkisiä ongelmia, joiden vuoksi he uskovat, että he tulevat hallitsemaan Kristuksen kanssa taivaassa. Näin ollen järjestö syyllistää heidät siitä, että he ottavat Kristuksen kuoleman muistojuhlassa leipää ja viiniä.

Päivän teksti on lainattu vuoden 2021 tammikuun "tutkittavasta" Vartiotornista. Siinä lehdessä todetaan myös, että Jumala saattaa tulevaisuudessa paljastaa kaikkien niiden nimet, jotka hallitsevat Jeesuksen kanssa taivaassa.

Lue lisää...Lasten mielten manipulointi pelolla on  henkistä ja hengellistä väkivaltaa
04.11.2021 Johanneksen poika
 


Kuva: YouTube

Jehovan todistajat opettavat, että hyvin pian, minä hetkenä tahansa, maailman miljardit ihmiset tulevat kohtaamaan väkivaltaisen ja kauhean kuoleman Harmageddonissa. Jehovan todistajat opettavat myös, että linnut tulevat mässäilemään kuolleiden ruumiilla.

Jehovan todistajien kokouksissa ja konventeissa esitetyt pelottavat asiat syöpyvät lasten mieliin. Lasten pitäminen jatkuvassa pelossa on erittäin vahingollista. Se voi johtaa masennukseen, käyttäytymisongelmiin ja jopa itsemurhaan.

Lasten pitää saada pitää hauskaa, katsella piirrettyjä ja leikkiä ystäviensä kanssa. Mutta todistajien lapsuus on saastutettu toistuvilla muistutuksilla tuomiosta ja tuhosta.

Katso video YouTubesta. Kesto noin 5 minuuttia.Historiaa - osa 104: Pastori C.T. Russellin elämäkerta
02.11.2021 Tuomas Yläjuurakko ja Johanneksen poika
 


Kuva: Watchtower Library

Charles Taze Russellilla oli merkittävä osa Kansainvälisen raamatuntutkijain seuran perustamisessa 1980-luvun loppupuolella. Myöhemmin tuosta uskonnollisesta järjestöstä alettiin käyttää nimeä Jehovan todistajat.

Suomenkielisessä Wartio-Torni -lehdessä julkaistiin vuonna 1917 C.T. Russellin elämäkerta.

Elämäkerrassa päähuomion saa kertomus Russellin viimeisistä päivistä. Hän oli pitkällä ja raskaalla saarnamatkalla, ja terveys heikkeni koko ajan. Russell ei ottanut vastaan lääkäriä, vaikka hänen tilanteensa olisi ehdottomasti vaatinut lääkärintarkastusta ja hoitoa. Elämäkertaa lukiessa tulee tunne, että Russell "ajoi itsensä loppuun" tällä matkalla. Eikö hän tahtonut enää elää? Oliko vuoden 1914 pettymys niin suuri, että hän halusi luovuttaa?

Lue lisää...Vartiotorni tammikuu 2022: Magogin Gog eli kansakuntien liittouma hyökkää Jumalan palvelijoita vastaan
20.10.2021 Johanneksen poika
 


Kuva: JW.ORG

Vuoden 2022 ensimmäinen "tutkittava" Vartiotorni on jo ilmestynyt JW.ORG-sivustolle. Jehovan todistajien vuosi alkaa mukavasti. Heille kerrotaan heti aluksi, että mitään helpotusta ei ole näköpiirissä. Päinvastoin. Kansakuntien liittouma eli Magogin Gog tulee hyökkäämään Jehovan todistajia vastaan.
 
Lue lisää...
 


Joko valtakunnansalit avataan?
19.10.2021 Johanneksen poika (Päivitetty 20.10.2021)
 


Kuva: JW.ORG

Näyttää siltä, että noin puolentoista vuoden jälkeen Jehovan todistajien valtakunnansalit avataan rajoitetusti vähitellen muutamissa maissa. Koronapandemia ei ole vielä ohi, mutta joissakin maissa rokotekattavuus on jo sillä tasolla, että Jehovan todistajien hallintoelin on pikku hiljaa antamassa lupia "normaalien" kokousten aloittamiselle valtakunnansaleilla.

Kaikkia Jehovan todistajia ei kuitenkaan valtakunnansalien kokouksiin päästetä. Ehdoton edellytys on se, että henkilö on saanut kaksi koronarokotusta. Myöskään rokottamattomia lapsia ei saliin oteta. Kiinnostuneilla on myös toistaiseksi porttikielto valtakunnansaleille.

Lue lisää...Oikeuteen jätetty syyte väittää, että seurakunnan vanhin käytti nuorta seksuaalisesti hyväkseen
11.10.2021 Kirsi Mäkiniemi
 
Kuva: Pixabay

Syytteissä mainitaan myös, että toiset vanhimmat uhkasivat haastaa uhrin perheen oikeuteen, jos he toisivat hyväksikäyttösyytteet lain käsiteltäväksi.

Lue lisää...Hallintoelimen jäsen Samuel Herd uhoaa alkukantaista vihaa ja odottaa pääsevänsä tappamaan paljon ihmisiä
09.10.2021 Johanneksen poika
 


Kuva: JW.ORG, muokkaus: Voila

Raamatussa on neuvoja siitä, millä tavalla kristittyjen tulisi puhua. Yksi hyvä ohje on Paavalin kirjeessä kolossalaisille:

(Kolossalaisille 4:6)  – – Teidän puheenne tulee olla aina miellyttävää, suolalla höystettyä. – –

Noudattavatko Jehovan todistajat tätä ohjetta? Noudattaako Jehovan todistajien järjestön hallintoelin tätä ohjetta? Ei. Samuel Herdin puhe ei ollut miellyttävä eikä hän höystänyt puhettaan "suolalla" vaan kuivalla huumorilla ja käsikranaatilla.

Lue lisää...

   


Takaisin uutissivun alkuun tästä.Kaikki uutiset (myös vanhat uutiset) löytyvät
uutisarkistosta.

  

Medialle

Toimittajien tietopaketti luettavissa täällä.

Tekstin koko

Onko puhelimella luettaessa JP-sivujen teksti liian pientä? Lue lisää täältä.

News in English

   
Jehovah's Witnesses in Finland. News from Finland.

  


Vuosikatsaukset

Uutisvuosi:
Uutisvinkki
 
Jos tiedät kiinnostavan uutisen mikä liittyy Vartiotorniseuraan tai Jehovan todistajiin, lähetä uutisvinkki osoitteeseen:

jp
@johanneksenpoika.fi
 
Hallintoelin

Mikä on Jehovan todistajien hallintoelin? Ketkä siihen kuuluvat? Lue lisää täältä.

Elokuun 2019 tilanne:Katso iso kuva tästä.
    
Videot

Uutisvideoita voit katsoa täältä.
 
Sähköposti

Johanneksen pojan sähköposti

jp@johanneksenpoika.fi

Lue lisätietoja täältä...
   
Uutistoimitus

Lue lisätietoja täältä...
 
Sitaattioikeus

Tällä uutissivustolla noudatetaan sitaattioikeuden periaatteita. Lue lisää...
   
Ex-JT:t - media

Entiset Jehovan todistajat kaupallisen median jutuissa:Lue täältä.

 
Uutisarkisto

Poimintoja kotimaan uutisista 
Pieni kooste valtakunnansalien myynnistä Suomessa

HS: Jehovan todistajat etsivät keinoja verensiirtokiellon kiertämiseen – ”Verikiellosta on hankala enää luopua, koska samalla liike myöntäisi, että moni kuoli turhaan”

Täysin uudistettu suomenkielinen Uuden Maailman käännös julkaistiin Hämeenlinnassa

Opetusministeriö hyväksyi Jehovan todistajien ohjeistuksen seksuaalirikosten käsittelyssä – Professori: “On ongelma, jos yhteisöt toimivat tuomioistuimina”

Väistöliikkeitä kadulla, saamatta jääneitä juhlakutsuja ja karttelevia myyjiä - uskonyhteisöistä eronneet kertovat: ”Edes heidän pomonsa kutsuhuudot eivät saaneet myyjiä lähestymään minua”

Nainen voitti palkinnoksi kauneushoidon – työntekijä perui sen, koska asiakas oli 20 vuotta sitten Jehovan todistaja

Tietojen jakaminen vai tietojen pimittäminen?

EU-tuomioistuin julkisti päätöksensä - Veikko Leinonen väittää vastaan

Jehovan todistajista irtautujien kokemuksia hengellisestä väkivallasta: "Katson olevani selviytyjä vaikkakin henkisillä arvilla"

Vielä kerran Hakkaraisesta

Miten Jehovan todistajien tiedottaja Ari Hakkarainen pärjäsi Susanne Päivärinnan haastattelussa?

Sensuroimaton Päivärinta tänään: erikoislähetys kohutuista Jehovan todistajista

Ilmoitus ja suostumus henkilötietojen käsittelyyn

A-studio: Miten toimivat Jehovan todistajien oikeuskomiteat?

Entiset Jehovan todistajat kertovat kokemuksistaan uskonyhteisön oikeuskomiteoissa – "Todettiin, että minä, 11-vuotias tyttö olin vietellyt keski-ikäisen miehen"

Lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttila on lähettänyt merkittävän kirjelmän

Miten eduskunnan oikeusasiamies suhtautuu henkiseen ja hengelliseen väkivaltaan?

Onko Jehovan todistajien keskuudessa parisuhdeväkivaltaa?

Iltalehti: ”Älä anna masturbaation saastuttaa itseäsi” - Jehovan todistajien videot vuotivat jälleen: jyrkkiä käskyjä seksuaalisuudesta

Historiaa - osa 45: Oulun konventtisali valmistui, Pohjois-Suomen Jehovan todistajat olivat innoissaan

Oulun konventtisali on nyt alennusmyynnissä

Entinen Jehovan todistaja Eeva-Liisa Pirttinen Radio Suomen ohjelmassa

Käyttääkö Jehovan todistajat uskonnollinen yhdyskunta Suomessa sanaa "seurakunta" vilpillisesti?

Uusi Pro gradu -tutkielma: Jehovan todistajista eronneiden tarinoita eroprosessista ja avunsaannista

Kooste YLE Radio 1:n ohjelmasta "Ero Jehovan todistajista ei ole helppo"

Tunnelmia Helsingin kirjamessuilta 2017

Suomen seurakunnissa opiskeltiin perinteistä lahjoittamista Vartiotorniseuralle

Ilta-Sanomat kertoi Helsingin Sanomien tekemästä karttamisjutusta
 
Helsingin Sanomat osoitti Veikko Leinosen karttamistulkinnan vääräksi

Jehovan todistajien kokouksissa opeteltiin karttamaan erotettua perheenjäsentä

Haaratoimisto lähetti Turun väkivaltaista hyökkäystä koskevan kirjeen kaikkiin seurakuntiin

Ben Kalland pelkäsi lapsena: Mitä jos tuttava avaisi oven?


Ben Kalland on aina halunnut kertoa tarinan - nyt haave on toteutunut

Tietääkö joku "päivän ja hetken", jolloin Harmagedon alkaa?

Pikku saarnaajat ja menetetty lapsuus

Entiset Jehovan todistajat kaupallisen median jutuissa

Kastavatko Jehovan todistajat lapsia?

Jehovan todistajien lapset kärsivät pahoista peloista: Raakoja kertomuksia ja pelottavia kuvia – "Heräsin usein sänkyni alta"

Tilastokeskuksen viimeiset viralliset numerot kertovat: Jehovan todistajia oli Suomessa viime vuonna 307 vähemmän kuin vuotta aiemmin

HS: ”Oli järkyttävää ajatella, että kaikki tapetaan” – kirja kuvaa pelkoja uskonliikkeissä, yhteisöt empivät järeämpää valvontaa

YLE: Harmageddon ja demonit arkisia kuin maito jääkaapissa – epäterveet uskonnolliset yhteisöt hallitsevat pelolla

Aamulehti: Uusi kirja kertoo pelottelusta uskonnollisissa yhteisöissä – Jehovissa voimakkain pelon ilmapiiri

HS: Veera Ahokannaksesta tuli lapsena julistaja, joka pelkäsi demoneita ja kiersi jakamassa Vartiotorni-lehteä

Kirja "Pyhät, pahat ja pelokkaat" julkaistiin tänään


Kotimaa24: Lapsiasiavaltuutettu ehdottaa uskonnollisten yhdyskuntien säännöllistä arviointia – ulottuisi myös herätysliikkeisiin

Lapsiasiavaltuutetun aloite uskonnonvapauslaissa säädetyn asiantuntijalautakunnan tehtävän ja kokoonpanon muuttamisesta

Sähköpostia sosiaali- ja terveysministeriöstä

Sähköpostia opetus- ja kulttuuriministeriöstä

Turun Sanomien paperilehdessä iso juttu: Myynnissä ainakin 13 valtakunnansalia

Fariseustrilogia kertoo: Jehovan todistaja ei saa käyttää omaa ajattelua Raamattua lukiessaan

KHO pyytää EU-tuomioistuimelta ennakkoratkaisua Jehovan todistajien tiedonkeruusta

Yksi myytti säpäleiksi?

Onko Veikko Leinonen verensiirron ja verenluovutuksen asiantuntija?

Sairaalayhteyskomiteat haittaavat lääkäreiden töitä sairaaloissa


Turun Sanomat: "Uskontojen uhrien tuki: Jehovan todistajien verensiirtokielto vaarantaa jäsenten terveyden"

Demokraatti: Jehovan todistajien verensiirtokiellosta kuolemantapauksia – Lääkäri: ”Äärimmäisen surullisia tapauksia”

Kotimaa24 kertoi ensimmäisenä UUT:n selvityksestä

UUT julkaisi selvitystyön Jehovan todistajien verituotteiden käyttökiellosta


Entinen Jehovan todistaja: Perhe hylkäsi, terapia auttoi

Kirje kaikille seurakunnille: Yksinkertaistettu hoitotahtokortti

Jehovan todistajat "unohtivat" mainita poliisin nuorille suunnatussa valistuskirjasessa

Kotimaa24: Jehovan todistajat opastaa seksuaalisesta väkivallasta – poliisia ei mainita

Veren "fraktiot" ovat suuri eettinen ja moraalinen ongelma Jehovan todistajille, vaikka he eivät itse sitä tule ajatelleeksi

Tilastokeskuksen uusien lukujen valossa Jehovan todistajien määärä vähenee edelleen Suomessa tasaisesti

Karttaminen - elämäni suurin suru

Menneisyys ja tulevaisuus Jehovan todistajien opin mukaan

Kun joulua ei saanut viettää

Veikko Leinonen kertoi suurista muutoksista Suomen haaratoimistossa

Tutkija: Uskonnollisten liikkeiden hengellinen väkivalta on Suomessa merkittävä ongelma

Seura: Paholaiselle luovutettu

Turun Sanomat: Veljestä tuli musta lammas

Vartiotornin varjossa -kirjan julkistamistilaisuus Helsingissä

Paljastuskirja Jehovan todistajista: itsemurhia, nöyryyttämistä, lasten hylkäämisiä

Kotimaa24: Tietosuojavaltuutettu ohjaa Jehovan todistajia henkilötietojen keräämisessä

Konventtipuheet ovat monien mielestä liian pitkiä ja puuduttavia, konventteihin mennään tapaamaan tuttuja

Lapsiasiavaltuutettu: Uskonnollisia yhteisöjä alettava valvoa

Aini Linjakummun uusi kirja on julkistettu tänään Helsingissä

Entinen Jehovan todistaja seuraajistaan: He odottivat ulko-ovellakin, kiersivät taloa ja menivät ikkunoiden ohi

Isoveli valvoo - toisinaan myös -sisar

Oikeusoppineet: Jehovan todistajien ohjekirjassa ollaan paikoin Suomen lain rajamailla

Ilta-Sanomat: Jehovan todistajat kyselevät tarkkaan vapaaehtoistensa taustat: ”Oletko kuluneen vuoden aikana katsonut pornografiaa?”

YLE Radio 1:n Horisontti-ohjelmassa entisen Jehovan todistajan haastattelu

Isaac Withersponen oikeuskomiteaistunto herättää ajatuksia

Millainen henki oikeuskomiteoissa vallitsee?


"Jehovan todistajat kielsi kertomasta raiskauksesta poliisille"

UUT:n edustajat keskustelivat sisäministeri Päivi Räsäsen kanssa Jehovan todistajien oikeuskomiteoiden toiminnasta ja karttamisrangaistuksista

Jehovan todistajat opettavat lapsille: demonit houkuttelevat leikkimään sukupuolielimillä

YLE: Jehovan todistajien ja seurakunnasta eronneiden puheet karttamisrangaistuksesta eroavat rajusti toisistaan

UUT:n edustajat tapasivat oikeusministeri Anna-Maja Henrikssonin

Entinen vanhimmiston jäsen: Jehovan todistajat säilyttävät yhä tietoja erotetuista

Salainen ohjekirja paljastaa: Jehovan todistajilla kattava oma oikeusjärjestelmä

MVT uutiset teki kaksi hyvää juttua Jehovan todistajien oikeuskomiteoista

Ilta-Sanomat: "Entisten Jehovan todistajien karut tarinat"

Sisäministeri Päivi Räsänen otti kantaa uskonnollisesta yhteisöstä eroamiseen

Jehovan todistajien keskuudessa ahdistelua, kiusaamista ja julkista häpäisyä

Selvitys: Jehovan todistajien oikeuskomiteat rikkovat ihmisoikeuksia

Kotimaa24: "Jehovan todistajien oikeuskomiteat johtaneet jopa itsemurhiin"

Helsingin Sanomat kuukausiliite toukokuu 2014: "Maailman loppu"


Kapellimestari Anna-Maria Helsing pääsi pois mustavalkoisesta maailmasta ja näkee nyt värit

A-studiossa kaksi Jehovan todistaja -vanhinta: Leinonen ja Hakkarainen

Psykologi sanoo, että Jehovan todistajien opetusvideo kasvattaa väärin

Kymmenen uutiset 17.09.2013: Jehovan todistajien on pyydettävä lupa rekisterimerkintöihin

Nelosen uutiset 17.09.2013: Jehovan todistajat loukkaavat lasten oikeuksia

Lapsiasiavaltuutettu Maria Kaisa Aula tuli julkisuuteen Jehovan todistajien lasten asiassa

MTV3 julkaisi kaksi juttua Jehovan todistajista ja henkilötietolaista

YLE: Jehovan todistajilla arkaluontoisia henkilötietoja – valtio ojentaa

Kotimaa24.fi julkaisi lapsiasiavaltuutetulle tehdyn selvityksen

Selvitystyö lapsiasiavaltuutetulle: Lasten oikeuksien toteutumisessa Jehovan todistajien keskuudessa on vakavia puutteita

Entinen Jehovan todistaja haluaa nostaa lapsen oikeudet keskusteluun (Turun Sanomat)

Konventin luopiopuhe ei yllättänyt - samaa sanahelinää kuin aiemminkin

Vartiotorniseura neuvoo taas kerran Jehovan todistajia käyttämään lapsityövoimaa saarnaamistyössä

Iltasanomat julkaisi vuonna 2008 uutisen, missä kerrotaan suomalaisen Jehovan todistaja -vanhimman pedofiliatuomiosta.
   
Uutisarkisto

Poimintoja ulkomaiden uutisista
Tapahtuuko Jehovan todistajien taivasmatkoilla "ylibuukkausta"?

Poliisi ratsasi Hollannin Jehovan todistajien tiloja seksuaalisen hyväksikäytön tutkinnassa

Uusi pienille lapsille suunnattu video JW.ORG:ssa: Oletko valmis lähtemään kentälle?

Jehovan todistaja -vanhin sai vankeustuomion lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä

Yhdysvaltalainen tuomioistuin: Jehovan todistajien on maksettava 35 miljoonaa dollaria hyväksikäytön uhrille

Yleinen syyttäjä tutkii seksuaalista hyväksikäyttöä Jehovan todistajien keskuudessa Hollannissa

Euroopan unionin tuomioistuin on antanut tuomionsa jutussa ”Tietosuojavaltuutettu v. Jehovan todistajat -uskonnollinen yhdyskunta”

Jehovan todistajien edustaja pyytää tuhoamaan muistiinpanot, koska 'Saatana on kannoillamme'

Suomeksi tekstitetty video käsittelee Jehovan todistajien uutta lomaketta, jolla pyydetään suostumus henkilötietojen keräämiseen

Jehovan todistajat ahdingossa Venäjällä

HS: Noin 160 Venäjältä tullutta Jehovan todistajaa on hakenut Suomesta turvapaikkaa

Kanadassa on tehty TV-dokumentti Jehovan todistajien järjestön pedofiiliongelmista

Muuttaako suomalainen oikeustapaus Jehovan todistajien käytänteitä Euroopassa – DW: Suomen tietosuojavaltuutetun kannalle tukea

Deutsche Welle: Jehovan todistajien muistiinpanojen tekeminen vietiin EU:n tuomioistuimeen


Uusi paljastussivusto kertoo uskonyhteisöjen sisällä tapahtuneista rikoksista Yhdysvalloissa – Jehovan todistajat piilottelevat raiskauksia

"Luopiopuhe" Pohjois-Englantilaisessa seurakunnassa

YLE: Jehovan todistajien maksettava 4 000 dollaria päivässä, kunnes antavat tietoja pedofiilista – summa jo yli kaksi miljoonaa

Cedarsin video suomeksi tekstitettynä: Kahden todistajan sääntö

Valehtelu tarkoittaa esittämistä vilpillisesti jotakin, joka ei ole totta

Hallintoelin syyttää "luopioita" siitä, että media on kiinnostunut Jehovan todistajien "kahden todistajan säännöstä"

Vartiotorniseura tarjoilee sekä punaista että sinistä maitoa

Mitä tarkoittaa oksymoron ja miten se liittyy jehovantodistajuuteen?

Pedofiilien paratiisi

Vanhimmat ovat tutkijoita, tuomareita ja psykologeja


YLE: Jehovan todistajien toiminta Venäjällä pysyy kiellettynä

Mitä hallintoelimessä ja Vartiotorniseuran päätoimistossa ajateltiin vuodesta 1975?


MTV:n kymmenen uutiset kertoi Helsingin venäjänkielisestä konventista

Vartiotorniseura painostaa edelleen käyttämään henkistä ja hengellistä väkivaltaa entisiä jäseniä kohtaan


Miksi Venäjä kielsi Jehovan todistajien toiminnan?

HS: Venäjä kielsi Jehovan todistajat – Suomen tiedottaja: ”Kuulostaa etukäteen päätetyltä”

YLE: Venäjä julisti Jehovan todistajat äärijärjestöksi


YLE: Jehovan todistajat eivät muuta tuhatvuotista sääntöään, joka jättää pedofiilin ilman rangaistusta

Onko "kahden todistajan" vaatimus nykyaikaa?

Jehovan todistajat kieltäytyvät muuttamasta kahden todistajan sääntöä, ”koska se on kantamme”

Oikeuskomitean perustamiselle on paljon syitä


Jehovan todistajien johtajat salaavat lasten hyväksikäytön hinnalla millä hyvänsä

Voiko erotettu tai eronnut palata sen "totuuden" yhteyteen, mihin hän aikoinaan oli liittynyt?

Vartiotorniseura muovaa Jehovan todistajista tunneköyhiä ihmisiä

Uusin karttamismääräys esitettiin marraskuun kuukausivideolla

Vähän yli 20 vuotta sitten siitä olisi erotettu - nyt sitä kehutaan ja suositellaan

Kierrosvalvojan kirje vanhimmille: Hoitotahtokortit

Säälin tunne kadoksissa

Sääntöihin kirjattu pahuus

Odottavan aika on pitkä

Pata kattilaa soimaa, musta kylki kummallakin

Historiaa - osa 21: Mitä Vartiotorni-lehti kertoi Harmagedonin sodasta vuonna 1958?

Naiset ovat alistetussa asemassa Jehovan todistajien yhteisössä

Jehovan todistajien kokoaikaisten erikoispalvelijoiden tottelevaisuus- ja köyhyysvala

Hallintoelimen jäsen Stephen Lett puhuu mielellään rahasta

YLE: Jehovan todistajille rajua arvostelua lapsien hyväksikäytön peittelystä Australiassa

Hyväksikäytön uhrit joutuvat tekemään julman valinnan

Kuninkaallisen tutkimuskomission Angus Stewart syyttää Vartiotorni-seuran edustajaa tahallisesta petoksesta

Vanhimmat häpeissään Australian tutkintakomission kuulusteluissa

Australian tutkintakomissio: Jehovan todistajat salannut tuhannen lapsen hyväksikäytön

Jehovan todistaja -äiti kieltäytyi verensiirrosta - yhdeksän lasta jäi orvoiksi

Tutkimus uskontojen tilanteesta 2015: Kaikista uskonnoista Jehovan todistajat menettävät edelleen eniten kannattajiaan

Jehovan todistajat ja verensiirto - Silminnäkija Viron TV:ssä

Lasten kasvattaminen pelon ja uhkakuvien avulla jatkuu

Lasten kohtelu uskonnon nimissä nostattaa vakavaa kritiikkiä Ruotsissa

Jehovan todistajien hallintoelin syytteessä lasten hyväksikäyttöön liittyvässä oikeusjutussa

Hallintoelin painostaa lapsia jo hyvin nuorina "Herran työhön"
 


Takaisin uutissivun alkuun tästä.Kaikki uutiset (myös vanhat uutiset) löytyvät uutisarkistosta.
  


Takaisin Johanneksen pojan kotisivujen etusivulle tästä   * * *   Uutissivusto avattu 04.08.2012