Johanneksen pojan uutissivut
Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Uutisarkistoon * Hakusivulle


Uusin päivitys 16.01.2019
Uutiset - Kotimaa

Hyvää päivää kirvesvartta - toinen puhuu aidasta ja toinen aidan seipäästä
15.01.2019 Johanneksen poikaOtsikko on hieman "kryptinen", mutta se selviää kyllä. Wikisanakirja kertoo, että ilmauksella "hyvää päivää kirvesvartta" tarkoitetaan sitä, että kaksi henkilöä puhuu toisilleen "ristiin" eri aiheista - tai että he eivät ole "samalla aallonpituudella" eli eivät ymmärrä mitä toinen tarkoittaa, vaikka puhuvat näennäisesti samoilla termeillä.

Lue lisää...Vertaistukea tarjolla Helsingissä
14.01.2019 Johanneksen poika

Jehovantodistajataustaisille tarkoitettu vertaistukiryhmä kokoontuu Helsingissä 17.01.2019 kello 18-20. Osoite on Suonionkatu 2, Helsinki.

Mitä UUT:n järjestämissä vertaistukitapaamisissa tapahtuu?

Lue lisää UUT:n sivuilta.Ovatko konventit Jehovan todistajien järjestön "rahasampoja"?
10.01.2019 Maaria ja Johanneksen poika


Kuva: JT-konventtivideo

Hämeenlinnan yksipäiväisessä kierroskonventissa tammikuussa 2018 yleisölle kerrottiin kierroksen 4A taloustilanteesta. Konventin valvoja väitti noin puolessa välissä konventtia, että siihen mennessä konventista on ollut kuluja 8016 euroa. Miten se on mahdollista?


Kuva: Critical Thinker / YouTube
 
Lue lisää...Posti toi kirjeen tuntemattomalta Jehovan todistajalta
09.01.2019 Johanneksen poika


Kuva: Pixabay ja JW.ORG

Joku Jehovan todistaja oli nähnyt niin paljon vaivaa, että oli ottanut selville erään sellaisen henkilön yhteystiedot, jota ei tavoitettu tietystä osoitteesta kotoa. JP-Uutiset sai haltuunsa kopion tuosta kirjeestä.

Miksi Jehovan todistajat kirjoittavat kirjeitä tuntemattomille ihmisille?

Lue lisää...Koulutuskielteisyys on edelleen vallitseva asenne Jehovan todistajien järjestössä
07.01.2019 Johanneksen poika


Kuva: Pixabay

Jehovan todistajat tunnetaan siitä, että he ovat keskimäärin erittäin huonosti koulutettuja.

Mistä se johtuu? Onko se Jehovan todistaja -yksilöiden valinta? Vai johtuuko se Jehovan todistajien järjestöstä? Onko asenne muuttunut viime vuosina?


Kuva: JW.ORG
 
Lue lisää...
 


Kierroskonventti 2018 (haaratoimiston edustaja), iltapäivän ohjelma
06.01.2019 Johanneksen poika


Kuva: JT-konventtivideo

28.12.2018 JP-sivuilla julkaistiin juttu kierroskonventin aamupäivän ohjelmasta. Nyt on mahdollista tutustua tuon konventin iltapäivän ohjelmaan.

Lue lisää...Miksi monet Jehovan todistajat todellisuudessa häpeävät sitä, että ovat Jehovan todistajia? Miksi entiset todistajatkin voivat tuntea samanlaista häpeää oltuaan todistajia?
03.01.2019 Johanneksen poika


Kuva: Pixabay

Vartiotorni-lehti väittää, että Jehovan todistajat olisivat ylpeitä siitä, että he kuuluvat Jehovan todistajien järjestöön:

On aivan sopivaa ylpeillä oikeista asioista. Meidän tulisi esimerkiksi aina tuntea ylpeyttä siitä, että olemme Jehovan todistajia (Jer. 9:24). (Vartiotorni 15.01.2013, sivu 20)

Pitääkö tämä paikkansa?

Lue lisää...Miksi monet Jehovan todistajat elävät "kaksoiselämää"?
02.01.2019 Johanneksen poika


Kuva: JW.ORG

Onko mahdollista, että hyvämaineinen Jehovan todistaja karttaa omaa sukulaistaan, mutta itse viettää joulua? On. Se on yksi todellinen esimerkki kaksoiselämän viettämisestä. Hän ei ole rehellinen toisille, mutta ei myöskään ole rehellinen itselleen.


Kuva: JW.ORG

Lue lisää...Mitkä olivat suosituimpia juttuja JP-sivuilla vuonna 2018?
01.01.2019 Johanneksen poika


Kuva: Pixabay

Suosituimpien listoilla on joitakin yllätyksiä. Kuten esimerkiksi uutinen, joka kertoi kierrosvalvojille ostetuista autoista. Se kiinnosti yllättävän paljon ja oli neljänneksi suosituin kotimaan uutinen. Eräänlainen yllätys on sekin, että vuodesta toiseen viiden suosituimman äänitteen joukossa ovat vanhat karttamisäänitteet, kun Reima Laine, Aarre Lahti ja Veikko Leinonen "opettivat".

Lue lisää...Jehovan todistajat, vuosikatsaus 2018
31.12.2018 Johanneksen poika


Kuva: JW.ORG, Google Earth, Leah Remini ja JP

Uutisvuosi 2018 oli melko vilkas Jehovan todistajien järjestössä. Järjestön kannalta negatiivisten uutisten määrä ylitti selvästi positiivisten uutisten määrän sekä Suomessa että muualla. Tässä vuosikatsauksessa asiaa tarkastellaan kahtena erillisenä osana, sekä kotimaan uutisina että "muun maailman" uutisina.

Lue lisää...HS: Yhä useampi venäläinen Jehovan todistaja hakee suojaa Suomesta – Venäjältä tulee nyt Irakin jälkeen eniten turvapaikanhakijoita
30.12.2018 Johanneksen poika
Kuva: Pixabay

"Venäläiset ovat tänä vuonna nousseet irakilaisten jälkeen toiseksi suurimmaksi turvapaikanhakijaryhmäksi. Se selittyy Maahanmuuttoviraston mukaan suurelta osin Jehovan todistajien tilanteella Venäjällä."

Näin selitetään Helsingin Sanomien tekemässä uutisessa.

Lue lisää...
 


Kansan Uutiset kertoi entisestä Jehovan todistajasta, joka sairastui masennukseen
29.12.2018 Johanneksen poika
Kuva: Kansan Uutiset

Niko Peltokangas kertoo Kansan Uutisten haastattelussa, että hän oli sairastunut ensimmäisen kerran masennukseen asuessaan Raahessa 2011. Diagnoosi oli keskivaikea masennus. Hän oli eronnut Jehovan todistajista, joihin oli kuulunut lapsesta asti.

Peltokangas kritisoi lasten sitouttamista liian nuorina järjestöön.

Lue lisää...Kierroskonventti 2018 (haaratoimiston edustaja), aamupäivän ohjelma
28.12.2018 Johanneksen poika


Kuva: JT-konventtivideo

JP-sivuilla on ollut paljonkin otteita kesän suurista konventeista. Mutta Jehovan todistajilla on kaksi muutakin konventtia vuoden mittaan. Kevätkaudella on yksipäiväinen kierroskonventti, johon kokoontuu toistakymmentä seurakuntaa, jotka kuuluvat samaan "kierrokseen". Samoin syyskaudella on kierroskonventti.

Nyt on mahdollisuus tutustua kierroskonventin ohjelmiin.

Lue lisää...Lapin kansa: Jehovan todistajat myyvät toisen kokouspaikkansa Rovaniemellä
25.12.2018 Johanneksen poika


Kuva: Google Earth

Jehovan todistajilla on omistuksessaan kaksi valtakunnansalia Rovaniemellä. Lapin kansan mukaan toisesta salista luovutaan ja toiminta keskitetään yhdelle salille.

Lue lisää...Jehovan todistaja tai entinen Jehovan todistaja - haluatko tarkastaa tietosi haaratoimistosta?
20.12.2018 Johanneksen poika


Kuva: Pixabay

Suomen henkilötietolain mukaan jokaisella on oikeus saada kopiot omista tiedoistaan rekisterinpitäjältä. Tämä koskee myös Jehovan todistajat uskonnollista yhdyskuntaa. Haaratoimiston on pyynnöstä annettava kaikki pyydetyt tiedot.

Jos olet joskus joutunut osallistumaan oikeuskomitean kuulusteluun, siitä on tehty muistiinpanoja ja pöytäkirja. Nämäkin kuuluvat tarkastusoikeuden piiriin. Tietoja on sekä seurakunnan hallussa että haaratoimistossa.

Jos haluat tietojasi seurakunnasta ja haaratoimistosta, lähetä sähköpostissa pyyntö haaratoimiston tietosuojavastaavalle. Hän on Ilkka Kataja. Sähköpostiosoite:


Voit toki ensin soittaa haaratoimiston lakiosastolle ja kysyä neuvoja, puhelin: 09825885. Mutta kannattaa sitä ennen tutustua tietosuojavaltuutetun oheisiin.MTV:n seitsemän uutisissa ja kymmenen uutisissa kerrottiin KHO:n päätöksestä
17.12.2018 Johanneksen poika


Kuva: MTV:n kymmenen uutiset

MTV:n televisiouutisissa oli 17.12.2018 lyhyt maininta Jehovan todistajien muistiinpanojutusta:

Jehovan todistajien saarnaamistyössään keräämät nimilistat ovat lainvastaisia, sanoo Korkein hallinto-oikeus ratkaisussaan. Listat on kerätty saarnaamisen yhteydessä ilman kohteiden lupaa. Tietosuojalautakunta vaati jo vuonna 2013 Jehovan todistajia muuttamaan nimenkeruukäytäntöään. Korkein hallinto-oikeus pyysi asiassa EU-tuomioistuimelta ennakkoratkaisua, jonka linjaa sen oma päätös noudattaa.

Katso Kymmenen uutiset täältä. Jehovan todistajista asiaa noin kohdasta 14:30 alkaen.Ovatko Jehovan todistajat alamaisia esivalloille?
17.12.2018 Johanneksen poika

Jehovan todistajat väittävät olevansa alamaisia esivalloille. Se perustuu Roomalaiskirjeen kohtaan:

(Roomalaisille 13:1)  – – Jokaisen ihmisen tulee olla alamainen esivallalle, sillä valtaa ei ole, ellei Jumala ole antanut sitä.

Iltalehden uutisen mukaan ei ole varmaa, ovatko Jehovan todistajat alamaisia esivalloille. He harkitsevat sitä vielä.

Lue lisää...Tietosuojasta kysymyksiä Veikko Leinoselle
17.12.2018 Johanneksen poika


Kuva: AR

Aila Ruoho kirjoitti blogiinsa KHO:n ratkaisusta ja siitä, miten Jehovan todistajat ovat suhtautuneet henkilötietojen keräämiseen ovelta ovelle -työssä. Jehovan todistajat eivät ole suostuneet kysymään lupaa tehdä ovenavaajista muistiinpanoja. Se on nyt KHO:n ratkaisussa todettu laittomaksi.

Lue lisää...Monet mediat kertoivat KHO:n ratkaisusta
17.12.2018 Johanneksen poika


Kuva: JW.ORG

YLE uutisoi oman juttunsa näin:

KHO: Jehovan todistajat ovat keränneet laittomia nimilistoja

Jehovan todistajat eivät saa kerätä saarnaamistyön yhteydessä henkilötietoja nimilistojen tekemiseksi ja muihin muistiinpanoihin ilman asianomaisten suostumusta, KHO linjaa. Tietojen keräämiseen on pyydettävä aina etukäteen lupa.

Monet muutkin mediat julkaisivat uutisen.

Lue lisää...Korkein hallinto-oikeus lähetti sähköpostia: Jehovan todistajien muistiinpanojuttu on ratkaistu
17.12.2018 Johanneksen poikaJP-Uutiset sai KHO:lta sähköpostia, jossa kerrottiin, että tietosuojavaltuutetun kanta voitti pitkään kestäneessä jutussa, joka koski Jehovan todistajien tekemiä muistiinpanoja ovelta ovelle saarnaamistyössä. Juttu oli alkanut vuonna 2011 tutkintapyynnöstä tietosuojavaltuutetulle.

Jehovan todistajien järjestö oli ohjeistanut 2011 marraskuussa saarnaajia tekemään erittäin tarkkoja muistiinpanoja tapaamistaan ihmisistä kysymättä heidän suostumustaan tietojen keräämiseen. Tämä ohjeistaminen oli julkaistu Jehovan todistajien sisäisessä tiedotuslehtisessä, joka on nimeltään Valtakunnan Palveluksemme.

Lue lisää...Suomen haaratoimisto ei vieläkään anna kaikkia tietoja niille, jotka omia tietojaan sieltä pyytävät
16.12.2018 Johanneksen poika


Kuva: Pixabay

Jehovan todistajien järjestö tunnetaan siitä, että se kerää paljon tietoja yksilöistä, mutta ei luovuta niistä kaikkia kopioita asianomaisille. Tietosuojavaltuutettu on joutunut kovistelemaan Beteliä tästä useita kertoja 2000-luvulla.

Kun keväällä 2018 tuli voimaan uusi tietosuoja-asetus (GDPR), moni entinen Jehovan todistaja saattoi haaveilla vihdoinkin siitä, että Betel antaisi kaikki itseä koskevat tiedot pyydettäessä.

Lue lisää...Kotimaa24: Suomessa on myyty tai myynnissä 26 Jehovan todistajien valtakunnansalia
11.12.2018 Johanneksen poika
Kuva: Matti Karppinen

Kotimaa24:n Olli Seppälä kertoi, että nopeasti talkoilla rakennetuista valtakunnansaleistaan eli kokoustiloistaan tunnetut Jehovan todistajat ovat alkaneet kolmen vuoden aikana myydä kiinteistöjään Suomessa. Kolme vuotta sitten Joensuussa valtakunnansali myytiin vapaamuurareille.

Yhtenä syynä kokoontumistilojen myyntiin on pidetty sitä, että Jehovan todistajien määrä on Suomessa laskenut hienoisesti jo vuosia. Myös Yhdysvalloissa Jehovan todistajat ovat luopuneet keskustoimistonsa suurista kiinteistöistä New Yorkissa.

Lue lisää...Kaleva: Vielä pari kuukautta aikaa kieltäytyä ase­pal­ve­luk­ses­ta ilman rangaistusta – lakiesitys pe­rus­tus­la­ki­va­lio­kun­nan käsittelyssä
11.12.2018 Johanneksen poikaKaleva kertoi, että laki Jehovan todistajien asevelvollisuutta koskevan erivapauden poistamisesta voi astua voimaan mahdollisesti jo alkuvuodesta. Sen jälkeen totaalikieltäytyjät ja Jehovan todistajat ovat samassa asemassa.

Puolustusvaliokunnan sihteeri, valiokuntaneuvos Heikki Savola toteaa Kalevan haastattelussa, että valiokunta on kuullut asiantuntijat, ja odottaa nyt perustuslakivaliokunnan lausuntoa.

– Jos kaikki menee hyvin, optimistinen arvioni on, että laki voisi astua voimaan helmikuussa. Uskon, että asian käsittely etenee ongelmitta, Savola summaa.

Lue lisää...

 
  


Takaisin uutissivun alkuun tästä.Kaikki uutiset (myös vanhat uutiset) löytyvät uutisarkistosta.
 
  
  
Uutiset - Ulkomaat
 
Historiaa - osa 60: Valeuutisia ja vääristelyä vuodelta 1973
16.01.2019 Tony ja Johanneksen poikaKuva: Vartiotorniseura

Nimimerkki Syväkurkku oli julkaissut Veljesseura.org:ssa mielenkiintoisen jutun. Sen innoittamana syntyi tämä kirjoitus.

Herätkää! 8.12.1973 käsitteli Russellin ennustusta vuodesta 1914. Herätkää! lainasi artikkelissa järjestön ulkopuolisia lähteitä, joiden oli tarkoitus antaa ymmärtää, miten maailmallisetkin ovat kiinnittäneet ennustukseen huomiota.

Lue lisää...YLE: Jehovan todistajiin kohdistuva seksirikostutkinta paisuu Hollannissa – sekä poliisi että yliopisto kaivavat esiin todisteita
16.01.2019 Johanneksen poika

Kuva: Jack Sullivan / AOP

YLE kertoi Hollannin seksirikostutkinnasta. Otsikon jälkeen oli paljon kertova lause:

Jehovan todistajien seurakunta kieltäytyy yhteistyöstä.

Poliisi ja syyttäjäviranomaiset tutkivat Jehovan todistajien toimintaa Hollannissa. Maanantaina tulleen tiedon mukaan myös Utrechtin yliopisto aloittaa oman tutkimuksensa seurakuntien toimintatavoista.

Lue lisää...Sanojen lukumäärät kertovat arvoista
16.01.2019 Johanneksen poika


Jehovan todistajien järjestön yksi parhaista tuotteista on Watchtower Library -kirjasto-ohjelma. Se sisältää valtavan määrän Vartiotorniseuran kirjallisuutta. Sen avulla voi lukea ja etsiä materiaalia usean vuosikymmenen ajalta suomen kielellä. Kirjasto-ohjelma kertoo epäsuorasti myös Vartiotorniseuran omista arvoista. Kun tarkastellaan muutaman sanan esiintymistä, lukumääristä voidaan vetää johtopäätöksiä siitä, mitkä asiat ovat Vartiotorniseuralle tärkeitä.

Lue lisää...Utrechtin yliopisto alkaa tutkia väitteitä hyväksikäytöstä Jehovan todistajien keskuudessa
15.01.2019 Maaria

Kuva: De Telegraaf

Utrechtin yliopisto käynnistää itsenäisen tutkinnan Jehovan todistajien keskuudessa tapahtuvasta seksuaalisesta hyväksikäytöstä jatkona uskontoihin keskittyvälle tutkintasarjalle.

Lue lisää...Onko Vartiotorniseura käyttänyt kymmenien vuosien ajan väärin sanaa "pian"?
15.01.2019 Johanneksen poika


Sanan ”pian” synonyymeja ovat mm. joutuin, pikimmiten, heti, nopeasti, silmänräpäyksessä, äkkiä, tuossa tuokiossa, hetkessä ja yhtäkkiä. Mikään näistä sanoista ei tarkoita aikamäärää, joka kestää kymmeniä vuosia.

Lue lisää...Päivän teksti: Jehovan todistajien on pakko karttaa erotettuja perheenjäseniä
14.01.2019 Johanneksen poikaKuva: JW.ORG

Jehovan todistajien järjestön harjoittama mielenhallinta on jatkuvaa ja voimakasta. Se perustuu mm. Vartiotornin kirjoituksiin ja konventtipuheisiin. Päivän teksteissä kerrataan päivittäin opetuksia tiiviissä muodossa. Kaikki ohjeet, säännöt ja neuvot tulevat Jehovan todistajien päätoimistosta hallintoelimeltä. Hallintoelin päättää, miten kaikkien Jehovan todistajien tulee ajatella ja toimia. Hallintoelimen ratkaisuja ei saa kyseenalaistaa. Uudet oppimuutokset täytyy omaksua heti "omaksi vakaumukseksi".

Lue lisää...JW Broadcasting: Etelä-Korea vapautti vankiloista Jehovan todistajia
10.01.2019 Johanneksen poika

Kuva: JW Broadcasting

Etelä-Korea vapautti 30.11.2018 57 Jehovan todistajaa, jotka oli tuomittu vankeuteen asepalveluksesta kieltäytymisen takia.

Lue lisää...John Cedarsin tekemä katsaus vuosiraporttiin 2018: Euroopassa punaista
27.12.2018 Johanneksen poika

Kuva: John Cedars / YouTube

John Cedars oli havainnollistanut videollaan karttojen avulla Jehovan todistajien julistajamäärän kasvua viimeisten kymmenen vuoden aikana. Värikoodit kertoivat, missä maissa on ollut kasvua, missä maissa kasvua on ollut ihan vähän ja missä maissa Jehovan todistajien määrä on laskussa. Kartat kertovat myös siitä, missä maissa Jehovan todistajien työ on kiellettyä.

Lue lisää...Tapahtuuko Jehovan todistajien taivasmatkoilla "ylibuukkausta"?
27.12.2018 Johanneksen poikaKuva: JP

Joskus lentoyhtiöt tekevät virheen ja myyvät lentomatkalle enemmän lentolippuja kuin koneessa on tilaa. Toisinaan ylibuukkaus voi olla lentoyhtiön tietoinen valinta. Koska matka voi kestää tunteja, eikä lentokoneissa ole seisomapaikkoja, tämä valitettava tilanne aiheuttaa ongelmia sekä matkustajille että lentoyhtiölle. Yleensä lentoyhtiö selviää siitä maksamalla korvauksia.

Hiukan samanlainen tilanne näyttää nyt olevan Jehovan todistajien järjestössä. "Myydäänkö" nyt Jehovan todistajille liikaa "taivaspaikkoja"?

Lue lisää...Odottavatko Jehovan todistajat Harmagedonin tapahtuvan vuonna 2034?
26.12.2018 Johanneksen poika
Kuten monet tietävät, Jehovan todistajien järjestö on monta kertaa ennustanut Harmagedonin sodan alkamista. Se on saanut pettyä yhtä monta kertaa. "Maailman lopun" ennustelun epäonnistumisesta ei ole opittu mitään. Vuoden 1914 fiaskon melkein kaikki tietävät, monet myös vuosien 1925 ja 1975 epäonnistumiset. Yhä uudelleen yritetään tähyillä tulevaisuuteen ja ennustaa lopun tuloa.

Onko tällä hetkellä menossa mitään tietyn vuoden "odotuskampanjaa"?

Vaikea sanoa, mutta yhden vuoden osalta kannattaa tarkastaa Vartiotorniseuran julkaisuja vähän tarkemmin. Ehkä sieltä pilkistää seuraava Harmagedonin odotuksen aihe.

Lue lisää...JW.ORG: Jehovan todistajien maailmanlaajuisen toiminnan raportti palvelusvuodelta 2018
26.12.2018 Johanneksen poika (Päivitetty kerran)
Jehovan todistajien järjestö kasvaa maailmanlaajuisesti edelleen. Uusi virallinen raportti on ilmestynyt JW.ORG:n sivuille.

Raportin tiedot ovat huomattavasti niukemmat kuin vielä muutama vuosi sitten. Maakohtaisia julistajien keskiarvoja ei enää ilmoiteta, nyt julkistetaan vain "julistajahuippu", joka ei kerro koko totuutta asiasta. Toki maailmanlaajuiseen raporttiin on merkitty sekä julistajahuippu että julistajien keskiarvo. Mutta esimerkiksi Suomen kohdalta olisi ollut kiinnostavaa nähdä keskiarvo. Suomen luvuissa lienee mukana myös ne noin parisataa Venäjältä tullutta JT-turvapaikanhakijaa, tosin se ei selviä mistään. Siitäkin huolimatta Suomen luvuissa oli laskua.

Lue lisää...
 


Iltalehti kertoi julkkiksista, jotka eivät vietä joulua
25.12.2018 Johanneksen poika


Osa julkkiksista jättää pyhät uskonnollisista syistä väliin. Suora lainaus Iltalehden jutusta:

Maailma on hiljentynyt joulunviettoon. Paitsi että kaikki eivät sitä vietä, eivät meillä eivätkä muualla.

On tietysti niitä, jotka välttelevät perinteisiin kaavoihin kangistumista ja jättävät siksi lanttulaatikot syömättä tai kulkuslaulut laulamatta. Yleisin syy joulun ohittamiseen on kuitenkin uskonnollinen.

Lue lisää...JW.ORG: Jehovan todistajat ovat myyneet viimeisen kiinteistönsä Brooklynissa
20.12.2018 Johanneksen poika

Kuva: JW.ORG

Jehovan todistajat myivät 12. joulukuuta 2018 Brooklynissa sijaitsevan rakentamattoman tontin. Tämän kiinteistökaupan myötä todistajat ovat myyneet kaikki entiseen päätoimistoonsa kuuluneet kiinteistöt New Yorkissa. Vuodesta 2004 lähtien he ovat myyneet Brooklynissa yhteensä 37 kiinteistöä.

Lue lisää...Kirja Mitä Raamattu opettaa? lähitarkastelussa
19.12.2018 Johanneksen poika ja Tuomas YläjuurakkoKuva: JW.ORG

Jehovan todistajat julkaisivat kirjan Mitä Raamattu todella opettaa? vuonna 2005. Vartiotorni-lehdessä kerrottiin vuonna 2007 siitä kirjasta hyvin myönteiseen sävyyn.

Jostain syystä se ei enää, vuonna 2018, olekaan niin erinomainen kirja kuin ennen. Jopa Jehovan todistajien mielestä. Miksi näin?

Koska nyt on julkaistu kirja Mitä Raamattu opettaa?, joka korvaa kirjan Mitä Raamattu todella opettaa? Sana todella on tipahtanut pois. Nimi on muuten sama.

Lue lisää...Iltalehti kertoi, että Putin on harkitsemassa uudelleen Jehovan todistajien tilannetta Venäjällä
18.12.2018 Johanneksen poika

Kuva: Iltalehti / AOP

Iltalehden mukaan ihmisoikeusjärjestöjen edustajat tapasivat presidentti Vladimir Putinin 11. joulukuuta. Putin sanoi tapaamisessa uutistoimisto Tassin mukaan, että Jehovan todistajatkin ovat kristittyjä ja hän ei ymmärrä miksi heitä vainotaan.

Kremlin tiedottaja Dimitri Peskov sanoi tiistaina, että asiaa tarkastellaan uudelleen.

Lue lisää...Poliisi ratsasi Hollannin Jehovan todistajien tiloja seksuaalisen hyväksikäytön tutkinnassa
14.12.2018 Maaria

Kuva: DutchNews.nl

Poliisi ratsasi marraskuussa kolme Jehovan todistajien käyttämää kohdetta massiivisen hyväksikäyttötutkinnan yhteydessä. Ratsiat toteutettiin 19.11. uskonnollisen järjestön päätoimistoon Emmeniin sekä kahteen kirkkorakennukseen. Lisäksi tutkinnan kohteena oli neljä yksityiskotia.

Lue lisää...Ennakkotietoja Jehovan todistajien vuoden 2018 vuosiraportista
12.12.2018 Johanneksen poika (Päivitetty 13.12.2018)Kuva: JP

Koko maailmassa oli julistajia yhteensä 8579909. Tässä oli kasvua 1,5 prosenttia edelliseen vuoteen verrattuna. Edellisen vuoden yhteismäärä oli 8457107.

Lue lisää...Jehovan todistajat mystisen tuhopolttoiskujen sarjan kohteena Yhdysvalloissa
11.12.2018 Johanneksen poika

Kuva: Fox News

Ilta-Sanomat kertoi valtakunnansalien tuhopoltoista Yhdysvalloissa. Washingtonin osavaltiossa on poltettu useita saleja. Syyllisiä ei ole saatu kiinni.

Lue lisää...JW.ORG: Venäjän viranomaiset tekivät ratsian kahdeksaan Jehovan todistajien kotiin Krimillä
08.12.2018 Johanneksen poika

Kuva: JW.ORG

Perjantai-iltana 16. marraskuuta 2018 noin 200 Venäjän turvallisuuspalvelun (FSB) miestä teki ratsian kahdeksaan Jehovan todistajien kotiin Krimillä.

Tällä kertaa vain veli Sergei Filatov (kuvassa) sai rikossyytteen.

Lue lisää...Uusi pienille lapsille suunnattu video JW.ORG:ssa: Oletko valmis lähtemään kentälle?
05.12.2018 Johanneksen poikaKuva: JW.ORG

Jehovan todistaja -perheiden pieniä lapsia vaaditaan osallistumaan ovelta ovelle -saarnaamistyöhön. Uudella kaksi ja puoli minuuttia kestävällä videolla lapsia muistutetaan kolmesta asiasta, jotka täytyy ottaa huomioon, kun lähtee vieraiden ihmisten ovikelloja soittelemaan.

Lue lisää...Leah Reminin ohjelma Jehovan todistajista
15.11.2018 Tony ja Johanneksen poikaKuvakaappaus: Leah Reminin video

Jehovan todistajat ja järjestö ovat saaneet isoa huomiota Yhdysvalloissa. Leah Reminin koskettava ohjelma Jehovan todistajista on katsottavissa alla olevasta linkin kautta. Käsittelyssä on mm. karttaminen, verensiirtokielto, naisten alistaminen, lapsiin kohdistuvan seksuaalisen väkivallan peittely, yhteisöstä irtautumisen vaikeus ja itsemurhat.

Lue lisää...Jehovan todistaja -vanhin sai vankeustuomion lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä
13.11.2018 IR

Kuva: Dimitris Legakis

Jehovan todistaja -vanhin on saanut viiden vuoden vankeustuomion koulutytön seksuaalisesta pahoinpitelystä. Nyt 75-vuotias Brian Jenkins hipelöi tyttöä, kun tämä oli 12-14 vuotias, kuuluessaan samaan seurakuntaan tytön kanssa. Kolmen päivän oikeudenkäynnin aikana oikeus kuuli, että Jenkins oli pahoinpidellyt uhriaan kenttäpalveluksessa, raamatuntutkisteluissa ja uimaopetustunneilla.

Lue lisää...Jehovan todistajien johtaja pidätettiin Siperiassa
12.11.2018 Johanneksen poika

Kuva: Alexander Demianchuk / TASS

Moscow Times -lehti kertoo, että paikallinen Jehovan todistajien johtaja pidätettiin Novosibirskin kaupungissa Siperiassa. Venäjä kielsi 2017 Jehovan todistajat. Sen jälkeen on ollut laitonta levittää Jehovan todistajien kirjallisuutta.

Paikallinen poliisi ilmoitti, että se on ryhtynyt toimenpiteisiin ääri-ilmiöiden estämiseksi. Pidätetyltä ryhmän johtajalta takavarikoitiin uskonnollista kirjallisuutta, matkapuhelimia ja elektronisia tietovälineitä.

Lue lisää (englanniksi)...Jehovan todistajien järjestö toteutti "eläkeuudistuksen"
04.11.2018 Tuomas Yläjuurakko

Kuva: JW.ORG

Syyskuun Vartiotorni-lehdessä kerrottiin sivulla 8 uudistuksesta, joka auttaa vanhoja vastuuasemissa olevia Jehovan todistajia vetäytymään asemastaan kunniallisesti.

Lue lisää...Ennakkotapaus Etelä-Koreassa: Aseistakieltäytyjä vapautettiin
02.11.2018 Johanneksen poika
Kansan Uutiset kertoo, että Etelä-Koreassa on tehty merkittävä oikeuden päätös, joka koskee Jehovan todistajia. Etelä-Korea on tähän asti tuominnut vankeuteen Jehovan todistaja -nuorukaisia aseistakieltäytymisen takia, mutta nyt tilanteeseen näyttää tulevan muutos. Ehkä Jehovan todistajat pääsevät myöhemmin nauttimaan siviilipalveluksen suorittamisesta. Perustuslakituomioistuin kehotti aiemmin tänä vuonna perustamaan vaihtoehtoisen palvelumuodon.

Suora lainaus Kansan Uutisten tekemästä jutusta:

Oikeuden mukaan uskonnollista vakaumusta, joka kieltää aseeseen tarttumisen, on pidettävä hyväksyttävänä syynä asepalveluksesta kieltäytymiseen, eikä sitä voida tuomita rikoksena.

Lue lisää...

 


Takaisin uutissivun alkuun tästä.
 


Kaikki uutiset (myös vanhat uutiset) löytyvät  uutisarkistosta.
  

Vuosikatsaukset

Uutisvuosi:
Uutisvinkki
 
Jos tiedät kiinnostavan uutisen mikä liittyy Vartiotorniseuraan tai Jehovan todistajiin, lähetä uutisvinkki osoitteeseen:

jp
@johanneksenpoika.fi
 
Hallintoelin

Mikä on Jehovan todistajien hallintoelin? Ketkä siihen kuuluvat? Lue lisää täältä.

Joulukuun 2017 tilanne:


Jehovan todistajien hallintoelin joulukuussa 2017
Katso iso kuva tästä.
  
News in English
 
   
Jehovah's Witnesses in Finland. News from Finland.

  

  
Videot

Uutisvideoita voit katsoa täältä.
 
Sähköposti

Johanneksen pojan sähköposti

jp@johanneksenpoika.fi

Lue lisätietoja täältä...
   
Uutistoimitus

Lue lisätietoja täältä...
 
Sitaattioikeus

Tällä uutissivustolla noudatetaan sitaattioikeuden periaatteita. Lue lisää...
   
Ex-JT:t - media

Entiset Jehovan todistajat kaupallisen median jutuissa:Lue täältä.

 
Uutisarkisto

Poimintoja kotimaan uutisista 
Helsingin Sanomat osoitti Veikko Leinosen karttamistulkinnan vääräksi

Jehovan todistajien kokouksissa opeteltiin karttamaan erotettua perheenjäsentä

Jehovan todistajista eronnut kirjailija: Sain rokotuksen uskontoa vastaan

Haaratoimisto lähetti Turun väkivaltaista hyökkäystä koskevan kirjeen kaikkiin seurakuntiin

Ben Kalland pelkäsi lapsena: Mitä jos tuttava avaisi oven?


Ben Kalland on aina halunnut kertoa tarinan - nyt haave on toteutunut

Tietääkö joku "päivän ja hetken", jolloin Harmagedon alkaa?

Pikku saarnaajat ja menetetty lapsuus

Entiset Jehovan todistajat kaupallisen median jutuissa

Jehovan todistajien väite: Saatana keksi verensiirrot

Me Naiset: "Suren menetettyä elämää"

Kastavatko Jehovan todistajat lapsia?

Jehovan todistajien lapset kärsivät pahoista peloista: Raakoja kertomuksia ja pelottavia kuvia – "Heräsin usein sänkyni alta"

Tilastokeskuksen viimeiset viralliset numerot kertovat: Jehovan todistajia oli Suomessa viime vuonna 307 vähemmän kuin vuotta aiemmin

Onko "kadonneiden lampaiden etsiminen" päättymässä? Helmikuussa lähetetty kirje on nyt käännetty suomeksi


Miten vanhinten salaista kirjaa säilytetään kotona? Onko se todellakin salainen? Onko olemassa vieläkin salaisempi kirja?

Historiaa - osa 38: Mitä YLE on kirjoittanut Jehovan todistajista?


Kotimaa: Uskon nurjien puolten tuntija

Ilta-Sanomat: Jehovan todistajista eronnut Heidi, 37, kertoo rankasta lapsuudestaan

HS: ”Oli järkyttävää ajatella, että kaikki tapetaan” – kirja kuvaa pelkoja uskonliikkeissä, yhteisöt empivät järeämpää valvontaa

YLE: Harmageddon ja demonit arkisia kuin maito jääkaapissa – epäterveet uskonnolliset yhteisöt hallitsevat pelolla

Aamulehti: Uusi kirja kertoo pelottelusta uskonnollisissa yhteisöissä – Jehovissa voimakkain pelon ilmapiiri

HS: Veera Ahokannaksesta tuli lapsena julistaja, joka pelkäsi demoneita ja kiersi jakamassa Vartiotorni-lehteä

Kirja "Pyhät, pahat ja pelokkaat" julkaistiin tänään


Kotimaa24: Lapsiasiavaltuutettu ehdottaa uskonnollisten yhdyskuntien säännöllistä arviointia – ulottuisi myös herätysliikkeisiin

Lapsiasiavaltuutetun aloite uskonnonvapauslaissa säädetyn asiantuntijalautakunnan tehtävän ja kokoonpanon muuttamisesta

Sähköpostia sosiaali- ja terveysministeriöstä

Sähköpostia opetus- ja kulttuuriministeriöstä

Turun Sanomien paperilehdessä iso juttu: Myynnissä ainakin 13 valtakunnansalia

Fariseustrilogia kertoo: Jehovan todistaja ei saa käyttää omaa ajattelua Raamattua lukiessaan

KHO pyytää EU-tuomioistuimelta ennakkoratkaisua Jehovan todistajien tiedonkeruusta

Kotimaa24: Kun joulua ei saanut viettää – Jehovan todistajien näkökulmia joulunviettoon


Yksi myytti säpäleiksi?

Pohjalainen: Verensiirron vaihtoehtoja on harvassa paikassa

Onko Veikko Leinonen verensiirron ja verenluovutuksen asiantuntija?

Sairaalayhteyskomiteat haittaavat lääkäreiden töitä sairaaloissa


MTV Uutiset: Jehovien verensiirtokielto voi aiheuttaa kuoleman – kiellon takia tehdään jopa huostaanottoja

Turun Sanomat: "Uskontojen uhrien tuki: Jehovan todistajien verensiirtokielto vaarantaa jäsenten terveyden"

Demokraatti: Jehovan todistajien verensiirtokiellosta kuolemantapauksia – Lääkäri: ”Äärimmäisen surullisia tapauksia”

Kotimaa24 kertoi ensimmäisenä UUT:n selvityksestä

UUT julkaisi selvitystyön Jehovan todistajien verituotteiden käyttökiellosta


Oliko Urpo Martikaisen esittämä syytös aiheellinen?

Miksi konventin tiedotusosasto onnistui niin hyvin tiedottamisessa median kautta tänä vuonna?

Entinen Jehovan todistaja: Perhe hylkäsi, terapia auttoi

Kirje kaikille seurakunnille: Yksinkertaistettu hoitotahtokortti

Ristiriitainen tiedottaminen repii Suomen Jehovan todistajien yhteisöä

Kotilääkäri 5/2016: Selviytymistarina - Minulla oli lupa alkaa elää

Jehovan todistajat "unohtivat" mainita poliisin nuorille suunnatussa valistuskirjasessa

Kotimaa24: Jehovan todistajat opastaa seksuaalisesta väkivallasta – poliisia ei mainita

Veren "fraktiot" ovat suuri eettinen ja moraalinen ongelma Jehovan todistajille, vaikka he eivät itse sitä tule ajatelleeksi

Tilastokeskuksen uusien lukujen valossa Jehovan todistajien määärä vähenee edelleen Suomessa tasaisesti

Karttaminen - elämäni suurin suru

Turun Sanomat kirjoitti Anna-Maria Helsingistä

Menneisyys ja tulevaisuus Jehovan todistajien opin mukaan

Kun joulua ei saanut viettää

Veikko Leinonen kertoi suurista muutoksista Suomen haaratoimistossa

Tutkija: Uskonnollisten liikkeiden hengellinen väkivalta on Suomessa merkittävä ongelma

Seura: Paholaiselle luovutettu

Turun Sanomat: Veljestä tuli musta lammas

Vartiotornin varjossa -kirjan julkistamistilaisuus Helsingissä

Paljastuskirja Jehovan todistajista: itsemurhia, nöyryyttämistä, lasten hylkäämisiä

Jehovan todistajat antavat edelleen virheellistä tietoa YK-liitännäisjäsenyydestä

Kotimaa24: Tietosuojavaltuutettu ohjaa Jehovan todistajia henkilötietojen keräämisessä


Väliaikatietoja Raamatun kääntämisestä

Konventtipuheet ovat monien mielestä liian pitkiä ja puuduttavia, konventteihin mennään tapaamaan tuttuja

Lapsiasiavaltuutettu: Uskonnollisia yhteisöjä alettava valvoa

Aini Linjakummun uusi kirja on julkistettu tänään Helsingissä

Uusi kirja avaa hengellistä väkivaltaa kristillisissä yhteisöissä


Entinen Jehovan todistaja seuraajistaan: He odottivat ulko-ovellakin, kiersivät taloa ja menivät ikkunoiden ohi

Isoveli valvoo - toisinaan myös -sisar

Oikeusoppineet: Jehovan todistajien ohjekirjassa ollaan paikoin Suomen lain rajamailla

Ilta-Sanomat: Jehovan todistajat kyselevät tarkkaan vapaaehtoistensa taustat: ”Oletko kuluneen vuoden aikana katsonut pornografiaa?”

YLE Radio 1:n Horisontti-ohjelmassa entisen Jehovan todistajan haastattelu

HS: "Hyvästelin perheeni ja sanoin isälle hänen olleen hyvä isä"

Isaac Withersponen oikeuskomiteaistunto herättää ajatuksia

Millainen henki oikeuskomiteoissa vallitsee?


Kirsi-Maria Aho kertoi YLE:n uutisissa oikeuskomiteastaan

"Jehovan todistajat kielsi kertomasta raiskauksesta poliisille"


UUT:n edustajat keskustelivat sisäministeri Päivi Räsäsen kanssa Jehovan todistajien oikeuskomiteoiden toiminnasta ja karttamisrangaistuksista

Iltalehti teki kaksi juttua Jehovan todistajien tavasta antaa seksivalistusta aivan pienille lapsille

Jehovan todistajat opettavat lapsille: demonit houkuttelevat leikkimään sukupuolielimillä

YLE: Jehovan todistajien ja seurakunnasta eronneiden puheet karttamisrangaistuksesta eroavat rajusti toisistaan

UUT:n edustajat tapasivat oikeusministeri Anna-Maja Henrikssonin

Entinen vanhimmiston jäsen: Jehovan todistajat säilyttävät yhä tietoja erotetuista

Yle Jehovan todistajien ohjekirjasta: Lahkolla oma oikeusjärjestelmänsä

Salainen ohjekirja paljastaa: Jehovan todistajilla kattava oma oikeusjärjestelmä

MVT uutiset teki kaksi hyvää juttua Jehovan todistajien oikeuskomiteoista

Ilta-Sanomat: "Entisten Jehovan todistajien karut tarinat"

Sisäministeri Päivi Räsänen otti kantaa uskonnollisesta yhteisöstä eroamiseen

Jehovan todistajien keskuudessa ahdistelua, kiusaamista ja julkista häpäisyä

Selvitys: Jehovan todistajien oikeuskomiteat rikkovat ihmisoikeuksia

Kotimaa24: "Jehovan todistajien oikeuskomiteat johtaneet jopa itsemurhiin"

Helsingin Sanomat kuukausiliite toukokuu 2014: "Maailman loppu"


UUT:n järjestämän seminaarin puheissa oli paljon myös Jehovan todistaja -asioita

Jehovan todistajien järjestön tiedotus ulospäin poikkeaa merkittävästi sisäisestä tiedotuksesta muistiinpanojutussa

Kapellimestari Anna-Maria Helsing pääsi pois mustavalkoisesta maailmasta ja näkee nyt värit

A-studiossa kaksi Jehovan todistaja -vanhinta: Leinonen ja Hakkarainen

Psykologi sanoo, että Jehovan todistajien opetusvideo kasvattaa väärin

Kymmenen uutiset 17.09.2013: Jehovan todistajien on pyydettävä lupa rekisterimerkintöihin

Nelosen uutiset 17.09.2013: Jehovan todistajat loukkaavat lasten oikeuksia

Lapsiasiavaltuutettu Maria Kaisa Aula tuli julkisuuteen Jehovan todistajien lasten asiassa

MTV3 julkaisi kaksi juttua Jehovan todistajista ja henkilötietolaista

YLE: Jehovan todistajilla arkaluontoisia henkilötietoja – valtio ojentaa

Kotimaa24.fi julkaisi lapsiasiavaltuutetulle tehdyn selvityksen

Selvitystyö lapsiasiavaltuutetulle: Lasten oikeuksien toteutumisessa Jehovan todistajien keskuudessa on vakavia puutteita

Entinen Jehovan todistaja haluaa nostaa lapsen oikeudet keskusteluun (Turun Sanomat)

Konventin luopiopuhe ei yllättänyt - samaa sanahelinää kuin aiemminkin

Vartiotorniseura neuvoo taas kerran Jehovan todistajia käyttämään lapsityövoimaa saarnaamistyössä

Iltasanomat julkaisi vuonna 2008 uutisen, missä kerrotaan suomalaisen Jehovan todistaja -vanhimman pedofiliatuomiosta.
   
Uutisarkisto

Poimintoja ulkomaiden uutisista
YLE: Jehovan todistajien maksettava 4 000 dollaria päivässä, kunnes antavat tietoja pedofiilista – summa jo yli kaksi miljoonaa

Cedarsin video suomeksi tekstitettynä: Kahden todistajan sääntö

Valehtelu tarkoittaa esittämistä vilpillisesti jotakin, joka ei ole totta

Hallintoelin syyttää "luopioita" siitä, että media on kiinnostunut Jehovan todistajien "kahden todistajan säännöstä"

Vartiotorniseuran kirjallisuuden lähdeviitteet ja niiden asiayhteys - onko kaikki rehellistä?

Vartiotorniseura tarjoilee sekä punaista että sinistä maitoa

Mitä tarkoittaa oksymoron ja miten se liittyy jehovantodistajuuteen?

Pedofiilien paratiisi

Vanhimmat ovat tutkijoita, tuomareita ja psykologeja


YLE: Jehovan todistajien toiminta Venäjällä pysyy kiellettynä

Aamulehti: ”Eihän se passista näy” – Suomen Jehovan todistajat uskaltavat matkustaa Venäjälle, mutta uskonnosta on oltava suu supussa

Verkkouutiset nykypäivä: Demarimeppi Jehovan todistajien vainosta: Koteja tuhopoltettu Venäjällä

Mitä hallintoelimessä ja Vartiotorniseuran päätoimistossa ajateltiin vuodesta 1975?


MTV:n kymmenen uutiset kertoi Helsingin venäjänkielisestä konventista

Vartiotorniseura painostaa edelleen käyttämään henkistä ja hengellistä väkivaltaa entisiä jäseniä kohtaan


Vartiotorniseura pesee kätensä puhtaaksi

Angela Merkel nuhteli Vladimir Putinia Jehovan todistajien kieltämisestä Venäjällä

Perjantaikolumni: Oletko vielä häkissä?

Miksi Venäjä kielsi Jehovan todistajien toiminnan?

HS: Venäjä kielsi Jehovan todistajat – Suomen tiedottaja: ”Kuulostaa etukäteen päätetyltä”

YLE: Venäjä julisti Jehovan todistajat äärijärjestöksi


Iltalehti: Venäjä vainoaa Jehovan todistajia

YLE: Jehovan todistajat eivät muuta tuhatvuotista sääntöään, joka jättää pedofiilin ilman rangaistusta

Onko "kahden todistajan" vaatimus nykyaikaa?

Jehovan todistajat kieltäytyvät muuttamasta kahden todistajan sääntöä, ”koska se on kantamme”

Oikeuskomitean perustamiselle on paljon syitä


Jehovan todistajien johtajat salaavat lasten hyväksikäytön hinnalla millä hyvänsä

Esivallat: maallisia vallanpitäjiä - ei kun Jehova ja Jeesus - ei kun maallisia vallanpitäjiä...

Voiko erotettu tai eronnut palata sen "totuuden" yhteyteen, mihin hän aikoinaan oli liittynyt?

Vartiotorniseura muovaa Jehovan todistajista tunneköyhiä ihmisiä

Uusin karttamismääräys esitettiin marraskuun kuukausivideolla

27-vuotias Jehovan todistaja kuoli synnytykseen kieltäydyttyään verensiirrosta

Vähän yli 20 vuotta sitten siitä olisi erotettu - nyt sitä kehutaan ja suositellaan

Vartiotorniseura otti vuoden 2016 alussa käyttöön uuden raporttilomakkeen

Kierrosvalvojan kirje vanhimmille: Hoitotahtokortit

Hoitotahtokorttia koskevan kirjeen toista sivua ei luettu kokouksessa

Säälintunne kadoksissa

Raamattu kertoo avoimesti merkkihenkilöiden synneistä - Vartiotorniseura vaikenee täysin omista synneistään

YLE: Jehovan todistajien toiminta saatetaan kieltää Venäjällä – "seurakuntiin salakuljetetaan vääriä todisteita"


Sääntöihin kirjattu pahuus

Odottavan aika on pitkä

Pata kattilaa soimaa, musta kylki kummallakin

Historiaa - osa 21: Mitä Vartiotorni-lehti kertoi Harmagedonin sodasta vuonna 1958?

Naiset ovat alistetussa asemassa Jehovan todistajien yhteisössä

Jehovan todistajien kokoaikaisten erikoispalvelijoiden tottelevaisuus- ja köyhyysvala

Uusi kirje: toimettomia ja erotettuja yritetään saada muistonviettoon ja erikoisesitelmään

Hallintoelimen jäsen Stephen Lett puhuu mielellään rahasta

YLE: Jehovan todistajille rajua arvostelua lapsien hyväksikäytön peittelystä Australiassa

Jehovan todistajien hallintoelin vaatii Britanniassa vanhimpia tuhoamaan arkaluontoisia asiakirjoja

Kaksi hallintoelimen jäsentä kertoo lasten seksuaalisesta hyväksikäytöstä

Jehovan todistajat voivat tarjota korvausta pedofilian kohteille – "jos Raamattu ei kiellä"

Hyväksikäytön uhrit joutuvat tekemään julman valinnan

Kuninkaallisen tutkimuskomission Angus Stewart syyttää Vartiotorni-seuran edustajaa tahallisesta petoksesta

Vanhimmat häpeissään Australian tutkintakomission kuulusteluissa

Harold V. Mouritz on yksi vastuullisista henkilöistä Australian pedofiiliskandaalissa

Australian tutkintakomissio: Jehovan todistajat salannut tuhannen lapsen hyväksikäytön


Jehovan todistaja -äiti kieltäytyi verensiirrosta - yhdeksän lasta jäi orvoiksi

Tutkimus uskontojen tilanteesta 2015: Kaikista uskonnoista Jehovan todistajat menettävät edelleen eniten kannattajiaan

Jehovan todistajat ja verensiirto - Silminnäkija Viron TV:ssä

Lasten kasvattaminen pelon ja uhkakuvien avulla jatkuu

Lasten kohtelu uskonnon nimissä nostattaa vakavaa kritiikkiä Ruotsissa

Jehovan todistajien hallintoelin syytteessä lasten hyväksikäyttöön liittyvässä oikeusjutussa

Armeniassa Jehovan todistajat iloitsevat siitä, että heillä on nyt mahdollisuus suorittaa siviilipalvelus

Hallintoelin painostaa lapsia jo hyvin nuorina "Herran työhön"
 


Takaisin uutissivun alkuun tästä.Kaikki uutiset (myös vanhat uutiset) löytyvät uutisarkistosta.
  


Takaisin Johanneksen pojan kotisivujen etusivulle tästä   * * *   Uutissivusto avattu 04.08.2012