Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Uutisarkistoon * Hakusivulle


Uusin päivitys 01.06.2020
Uutiset - Kotimaa
 
Mitä fiktio oikeastaan on?
01.06.2020 Johanneksen poika
  


Kirjailija Ben Kalland kirjoitti kirjan perheestä, joka elää jehovantodistajayhteisössä. Kirja ei kuitenkaan kerro lahkolaisuudesta - vaan sisarten välisistä suhteista.

Hengenmenoissa keskustellaan tänään kirjoittamisesta. Mietimme, onko kirjoittaminen henkisyyden harjoittamista ja mitä merkitystä kaunokirjallisuudella on.  Ja keskustelemme me hieman siitäkin, millaista on kasvaa lahkolaisperheessä.

Ben Kallandin paljon kiinnostusta herättänyt esikoisteos Vien sinut kotiin (Atena, 2017) saatavana pian myös äänikirjana.

Kuuntele äänite täältä.Voiko Jehovan todistajien soittamia puheluja estää?
29.05.2020 Johanneksen poika
  


Viime viikkojen aikana monet suomalaiset ovat saaneet puheluita Jehovan todistajilta. Tällaiset puhelut on voitu kokea samaan tapaan ikäviksi kuin muutkin puhelinmyyjien soittamat puhelut. Puhelu tulee yllättäen ja pyytämättä. Ja kun puhelun aiheena on voinut olla kuolema, puhelun aikana tai sen jälkeen on voinut olla aika outo olo. Toukokuun aikana Jehovan todistajat ovat harjoitelleet kokouksissaan puhelintyötä, ja aiheena on ollut mm. kuolema ja siihen liittyvät asiat.

Voiko puheluita estää?

Lue lisää...Turun Sanomat: Myös lähetystyö tapahtuu nyt verkossa
28.05.2020 Johanneksen poika
  
Turun Sanomien jutussa todetaan, että Jehovan todistajilla ei ole kiirettä toreille ja oville.

Tämä on varmasti totta. Niin kauan kuin korona rajoittaa ihmisten liikkumista ja tapaamista, Jehovan todistajatkin pysyvät poissa ovilta ja kärryiltä. Todistamista tehdään muilla keinoilla.

Lue lisää...Puhelintyön harjoittelua arkipäivän kokouksissa
26.05.2020 Johanneksen poika
  

Kuva: JW Stream

Jehovan todistajat eivät ole viime kuukausien aikana voineet tehdä perinteistä ovelta ovelle -saarnaamistyötä koronapandemian takia. Myöskään kärrytyö ei ole ollut mahdollista. Niinpä on otettu käyttöön vaihtoehtoiset menetelmät, kuten esimerkiksi puhelimen avulla saarnaaminen ja kirjeiden kirjoittaminen.

Kaikki eivät ole luonnostaan "puhelinmyyjiä". Niinpä tähän työmuotoon tarvitaan harjoittelemista.

Lue lisää...Määrääkö Vartiotorniseura siitä, millaisia mobiilisovelluksia ja nettisivuja Jehovan todistajat saavat käyttää?
22.05.2020 Johanneksen poika
  

Kuva: Jehovan todistajat / Zoom

Valvonta ja kontrolli ovat vahvasti käytössä silloin, kun kultti yrittää määrätä, mitkä mobiilisovellukset ja nettisivut ovat "sallittuja" ja mitkä kiellettyjä. On selvää, että järjestö, joka pimittää tietoa alamaisiltaan, yrittää mustasukkaisesti estää heitä hankkimasta tietoa vapaasti myös muualta kun sen omista lähteistä.

Internet on nykyisin niin täynnä avointa tietoa, että salaseurojen on lähes mahdotonta valvoa jäseniään, mutta yritys on kyllä kova. Sen todistaa äskettäin Suomen Jehovan todistajien seurakunnissa näytetty video.

Lue lisää...Valtakunnansaleilla ei saa kokoontua ennen kuin Betel antaa luvan, vaikka hallituksen määräykset sallisivat kokoukset
22.05.2020 Johanneksen poika
  
Jehovan todistajien haaratoimisto on lähettänyt seurakuntiin ilmoituksia, joista merkittävin lienee se, että vaikka viranomaiset antaisivat luvan kokoontumisille, niitä ei saa järjestää valtakunnansaleilla ennen kuin Suomen haaratoimisto "näyttää vihreää valoa".

Tällä hetkellä hallituksen asettamat kokoontumisrajoitukset eivät mahdollista kokouksia valtakunnansaleilla, koska korkeintaan 10 henkilöä saa kokoontua yhteen, mutta toukokuun alussa hallitus päätti, että vähitellen rajoituksia voidaan lieventää. Kesäkuun alusta alkaen tuo raja olisi 50 henkilöä.

Lue lisää...Kasvatustieteen pro gradu -tutkielma: Uravalinnat Jehovan todistajista irtaantuneiden kokemana
19.05.2020 Johanneksen poika
  Itä-Suomen yliopisto, kuva: Varpu Heiskanen

IlItä-Suomen yliopistossa on julkaistu gradu, joka käsitteli entisten Jehovan todistajien tekemiä uravalintoja. Lotta Höyhtyän gradun oli alunperin tarkoitus käsitellä myös nykyisten Jehovan todistajien uravalintoja, mutta se osoittautui mahdottomaksi. Jehovan todistajien tiedottajan kielteinen asenne lopulta sinetöi gradun koskemaan vain entisiä Jehovan todistajia.

Lue lisää...IS: Kun ystävät puhuvat perhesiteistään, Jehovan todistajista eronnut Helena tuntee olonsa haikeaksi ja yksinäiseksi
14.05.2020 Johanneksen poika
  Kuva: Ilta-Sanomat

Ilta-Sanomat kertoi Jehovan todistajiin kuuluneesta Helenasta, jonka tärkeät perhesuhteet katkaisi uskonto.

Kuten Jehovan todistaja -perheissä yleensäkin, Helena joutui käymään joka viikko kokouksissa, tuohon aikaa niitä oli kolme kertaa viikossa. Eikä tässä vielä kaikki. Helena kertoo:

Lisäksi teimme ovelta ovelle työtä, joissa olimme lapsina mukana alusta saakka. Se oli omiin silmiin ”normaalia”, koska niin kaikki tutut tekivät. Erilaisuuden tajusi vasta kouluun mentäessä.

Lue lisää...JW.ORG: Apua perheväkivallan uhreille
14.05.2020 Johanneksen poika
  

Kuva: JW.ORG

Tällä hetkellä (14.05.2020) Jehovan todistajien virallisten nettisivujen etusivulla on pääaiheena perheväkivalta.

Onko Jehovan todistajien keskuudessa parisuhdeväkivaltaa?

Lue lisää...10 laudaturia kirjoittanut Jehovan todistaja kieltäytyi siviilipalveluksesta, pitää välivuoden ja suorittaa vankeusrangaistuksen
12.05.2020 Johanneksen poika
  Kuva: MTV / Lehtikuva

MTV Uutiset kertoi, että Jehovan todistaja Matias Selin menestyi erinomaisesti ylioppilaskirjoituksissa tänä keväänä. Hän oli toiseksi paras koko Suomessa.

Matias Selin on poikkeuksellinen Jehovan todistaja. Hän uskalsi toimia omien mieltymysten mukaan ja lahjakkaana nuorena sai loistavia tuloksia lukio-opinnoissa. Poikkeuksellista on myös se, että hän kertoo lähtevänsä opiskelemaan.

Lue lisää...Maailmanlaajuinen kampanja marraskuussa 2020
11.05.2020 Johanneksen poika
  

Kuva: JW.ORG

Jehovan todistajien haaratoimisto ajattelee optimistisesti, että marraskuussa 2020 Suomen koko yhteiskunta on taas auki ja saarnaamistyötä voidaan tehdä normaalisti ovelta ovelle. Näin voi päätellä haaratoimiston lähettämistä ilmoituksista seurakunnille toukokuussa 2020.

Jehovan todistajat aikovat järjestää vuoden 2020 Vartiotornin numero 2:n perusteella kampanjan, jossa pyritään lukemaan ainakin yksi raamatunkohta aiheesta "Mikä on Jumalan valtakunta?". Lehteä pyritään levittämään ovelta ovelle, mutta sen lisäksi myös valtion ja kunnan viranomaisille ja yrityksille.

Lue lisää...Ilona Siekkiselle äitienpäivä on kipeä paikka
11.05.2020 Johanneksen poika
  


Ilta-Sanomat kertoi, että fitness-urheilijana tunnettu Ilona Siekkinen ei voi viettää äitienpäivää. Miksi?

Suora lainaus Ilta-Sanomista:

Siekkinen on jo aiemmin paljastanut, että hän kuului aiemmin Jehovan todistajiin, mutta erosi uskonnosta jo varsin nuorena fitness-uransa vuoksi. Siekkinen ei sittemmin ole ollut missään tekemisissä perheensä kanssa.

– Itselle äitienpäivä ei ole tavallinen tai samanlainen, mitä se joillekin voi olla ja olen oikeasti tosi kateellinen siitä. Olisi tietenkin kiva, että se olisi sellaista, hän jatkaa.

Siekkinen kertoo surun kulkevan mukana päivittäin, mutta tilanne korostuu äitienpäivän kaltaisina päivinä, jolloin perinteenä on kokoontua juhlimaan koko perheen kesken.

– Mun tilanne kuitenkin on se, että mulla se äiti on siellä, mutta ei kuitenkaan ole. Niin lähellä, mutta niin kaukana.

Lue juttu kokonaan Ilta-Sanomista.

 


JW.ORG - Usein kysyttyä Jehovan todistajista
03.05.2020 Johanneksen poika
  


Antero Syrjäsen blogikirjoitus kertoo Jehovan todistajien järjestön "rehellisyydestä". Kirjoitus alkaa näin:

Jehovan todistajien virallisilla nettisivuilla on Usein kysyttyä -osio, jossa yhteisö vastaa ulkopuolisten tavallisesti esittämiin kysymyksiin. Tällainen osio on perusajatukseltaan erinomainen, sillä kaikista suljetuista yhteisöistä liikkuu kaikenlaisia tarinoita, ja on hienoa että on olemassa alusta, jossa kysymyksiin vastataan yhteisön itsensä toimesta. Näin yhteisöön tulee läpinäkyvyyttä ja virheelliset myytit voidaan korjata.

Miten sitten on Jehovan todistajien tapauksessa, vastaako usein kysyttyä -osio siellä esitettyihin kysymyksiin, ja jos, niin kuinka totuudenmukaisesti? Lähtekäämme retkelle jw.orgin Usein kysyttyä Jehovan todistajista -osion maailmaan, ottamaan selvää.

Lue kirjoitus kokonaan täältä.Uusi Discord kanava JT-taustaisille
30.04.2020 Johanneksen poika
  


Veljesseura.org:ssa kerrottiin uuden keskustelu- ja vertaistukikanavan perustamisesta näin:

Avasimme uuden kanavan suositulla Discord alustalla JT-taustaisten, niin nykyisten kuin entisten keskustelulle ja vertaistuelle. Kanavalla suositaan nimimerkkejä ja anonyymiutta. Mitään omia henkilötietoja ei tarvitse paljastaa. Tämä mahdollistaa matalan kynnyksen keskusteluapua ja turvallista kommunikaatiota aroista asioista varsinkin vielä järjestössä oleville henkilöille.

Alusta muistuttaa paljon takavuosien IRC chatkanavaa, mutta lisänä löytyy puhelukanavat ryhmäkeskustelulle ja parempi tuki mm. emoji, gif-animaatio ja youtube linkeille. Discord toimii selaimella, työpöytäsovelluksena tai mobiiliappina. Meillä on aktiivinen moderaattoritiimi ja kanavalla on jo vilkasta keskustelua,

Tervetuloa kanavalle juttelemaan JT-jutuista tai ihan mistä vaan muustakin!

Kutsulinkki kanavalle täällä.Jehovan todistaja: Tiedätkö tarpeeksi valtakunnansalien omistuksesta ja myynnistä?
22.04.2020 Johanneksen poika
  

Kuvat: Google Maps

JP-sivuilla on muutamaan kertaan kerrottu valtakunnansalien omistuksesta ja myynnistä, mutta on tarpeen aika ajoin nostaa aihe esiin uudelleen, koska sivuille tulee jatkuvasti uusia lukijoita, jotka eivät välttämättä ole tietoisia asioista. Toinen syy, miksi tätä aihetta täytyy pitää esillä, on se, että vaikka salien myynti on hiukan vähentynyt, se ei ole ohi. Aivan äskettäin uutisoitiin kahden salin myynnistä.

Seuraavalla sivulla on kuunneltavissa ote puhelusta, jossa haaratoimiston edustaja yritti harhauttaa salien omistuksen yksityiskohdissa. Lopulta hänen oli pakko myöntää, miten asia oikeasti on.

Lue lisää...Jehovan todistajat myyvät valtakunnansalia Keravalla
17.04.2020 Johanneksen poika
  Kuva: Google Maps

Keski-Uusimaa kertoi 08.04.2020 valtakunnansalin myynnistä. Lehti oli otsikoinut jutun näin:

Jehovan todistajien valtakunnansali myynnissä Keravalla: myyntihinta yli 900 000 euroa – "Innovatiivinen yrittäjä kehittäisi humppapaikaksi".

Lue lisää...
 


Lauttasaaren valtakunnansali on viimeinkin saatu myytyä
16.04.2020 Johanneksen poika
  

Kuva: TH

Tammikuussa 2016 luettiin Helsingin seurakunnissa haaratoimiston lähettämä kirje, jossa kerrottiin mm. Lauttasaaren valtakunnansalin myynnistä.

15.04.2020 Lauttasaari-lehti kertoi uutisessaan, että nyt valtakunnansali on saatu viimeinkin myytyä.

Lue lisää...
 


YLE kysyi uskonyhteisöiltä: Onko koronaviruspandemia merkki lopun ajoista?
11.04.2020 Johanneksen poika
  

Kuva: YLE

YLE selvitti, miten eri uskonnolliset liikkeet näkevät koronaviruspandemian. Täyttääkö koronaviruspandemia Ilmestyskirjan ennustuksia? Lainaus YLE:n jutusta:

Jehovan todistajat soittavat puhelimella: "Olisiko teillä aikaa puhua Jeesuksesta?"

Lue lisää...Muistojuhlapuhe 2020
05.04.2020 Johanneksen poika
  

Kuvakaappaus: JW.ORG

Jehovan todistajat viettävät kerran vuodessa juhlaa Jeesuksen kuoleman muistoksi. Tuo juhlapäivä on nisankuun 14. päivänä raamatullisen kalenterin mukaan. Tänä vuonna se tarkoittaa huhtikuun seitsemättä päivää. Yleensä juhla on järjestetty valtakunnansaleilla tai muissa vastaavissa paikoissa, ja juhlassa on ollut paljon ihmisiä läsnä.

Tänä vuonna tuo juhla pidetään useimmissa maissa etänä internetin välityksellä, koska koronaviruspandemia estää yhteenkokoontumiset isoina ihmisjoukkoina.

Lue lisää...Ilmoitus kesän konventtien perumisesta
05.04.2020 Johanneksen poika
  
Suomen Jehovan todistajien seurakunnissa on luettu virallinen tiedote konventtien perumisesta. Teksti noudatti samaa kaavaa kuin aiemmin Saksasta vuodetussa kirjeessä. Kirjeessä oli tosin paljon muutakin tietoa, jota ei ainakaan nyt seurakunnissa luettu, mm. rahan keräämiseen liittyvää tietoa.

Lue lisää...Erikoisesitelmä: Kuka on luotettava johtaja?
01.04.2020 Johanneksen poika
  

Kuva: JW.ORG

Tämän kevään erikoisesitelmän teema oli Kuka on luotettava johtaja? Esitelmässä ei ollut mitään erikoista. Se oli aivan tavanomainen esitelmä, jossa käsiteltiin mm. sitä, miten kukaan ihmisjohtaja ei voi ratkaista ihmiskunnan ongelmia. Siihen pystyy vain ihmistä korkeampi johtaja, joka on luonnollisesti Jeesus Kristus.

Tämän vuoden erikoisesitelmän piti Tommi Kauko.

Lue lisää...
Alkoiko Jumalan valtakunta hallita vuonna 1914?

31.03.2020 Lähetetty
  

Kuva: JW.ORG, muokkaus: JP

Vartiotorni-lehdissä oli vuonna 2014 kaksiosainen kirjoitus, jonka nimi oli Milloin Jumalan valtakunta alkoi hallita? Kirjoituksen ensimmäinen osa julkaistiin lokakuussa 2014 ja toinen osa marraskuussa 2014.

Kirjoitus oli laadittu niin, että Kari-niminen Jehovan todistaja käy keskustelemassa Juhani-nimisen kiinnostuneen miehen luona. He keskustelevat vuodesta 1914 ja kaikesta siihen liittyvästä.

Tämän sivun juttu käsittää 12 osaa, joista kaksi ensimmäistä on otettu suoraan Vartiotorni-lehdistä. Koska Juhani ei saanut kaikkiin kysymyksiinsä vastauksia, seuraavissa osissa esitetään lisää keskusteluja. Nämä keskustelut eivät ole Vartiotorni-lehdistä vaan ne on kirjoitettu ikään kuin jatkona avoimeksi jääneiden kysymysten takia.


Lue lisää...Viimeisen kevään viimeiset päivät
28.03.2020 Johanneksen poika
  


Uusia alkuja -blogissa on uusi ajankohtainen kirjoitus Viimeisen kevään viimeiset päivät. Jokaisen Jehovan todistajan tulisi lukea tämä kirjoitus huolella. Se antaisi vähän mittakaavaa hallintoelimen jäsenen Lettin puheille viimeisten päivien viimeisistä hetkistä. Lainaus blogista:

Viimeisen kevään viimeiset päivät

Talvea ei oikeastaan ollut sinä talvena. Vettä satoi jatkuvasti ja harmaus tuntui nielaisseen koko kaupungin sisuksiinsa. Uskolliset ystävät raahustivat silti joka päivä torin laidalle kärryjensä kanssa. Takki tiukasti napitettuna ylös asti, kaulaliina pään ympäri kiedottuna. Kärryihin oli joku viisas viritellyt sadesuojan, jottei kallisarvoinen sisältö pääsisi kastumaan. Apaattisina ja kylmissään uskolliset ystävät seisoivat kärryjensä vieressä. "JW.org" luki kärryissä isolla. Sieltä se löytyisi, ratkaisut kaikkiin maailman ongelmiin. Kallisarvoista, juuri oikeaa hengellistä ruokaa oikeaan aikaan. Mutta ihmiset eivät välittäneet. Kahdestaan saivat uskolliset ystävät seisoa kärryjensä vieressä.

Lue koko kirjoitus täältä.Ilmoituksia ja tietoja muistojuhlasta
27.03.2020 Johanneksen poika
  

Kuva: JW.ORG

Jehovan todistajien vuoden tärkein juhla lähestyy. Kautta maailman on kokoonnuttu vuosittain Jeesuksen Kristuksen kuoleman muistojuhlaan suurin joukoin. Yhteismäärä on ollut viime vuosina noin 20 miljoonaa, siis yli kaksi kertaa niin paljon kuin Jehovan todistajien kokonaismäärä on maailmassa.

Tänä keväänä tilanne on koronaviruksen takia hieman erilainen kuin ennen. Nyt ihmiset eivät pakkaudu valtakunnansaleihin, koska useimmissa maissa suuret kokoontumiset on kielletty.

Miten muistojuhla voidaan järjestää Suomessa?

Lue lisää...Jouni Palmu kertoi koronavirukseen liittyvistä asioista
24.03.2020 Johanneksen poika
  

Kuva: Konventtivideo 2016

Vikkokokouksen osiossa "Paikalliset tarpeet" esitettiin video, jossa Jouni Palmu puhui siitä, miten koronavirus on vaikuttanut Jehovan todistajien toimintaan. Videolla esiintyivät myös Jukka Palonen ja Lauri Yli-Huhtala.

Palmu aloitti puheensa sanomalla näin:

Elämme aikaa, jolloin maailmannäyttämö muuttuu ennen näkemättömässä laajuudessa.

Lue lisää...

      


Takaisin uutissivun alkuun tästä.Kaikki uutiset (myös vanhat uutiset) löytyvät uutisarkistosta.
 
  
  
Uutiset - Ulkomaat
 
Hallintoelin ennen ja nyt
30.05.2020 Johanneksen poika
  


Jehovan todistajien järjestössä Vartiotorni-seuran presidenteillä on vuosikymmenten ajan ollut vahva ote. Charles T. Russell, Joseph F. Rutherford, Nathan H. Knorr, Frederick W. Franz ja Milton G. Henshel olivat aikanaan vahvoja vallankäyttäjiä.

Asetelma on muuttunut. Nykyisin hallintoelimellä on enemmän valtaa kuin Vartiotorni-seuralla ja sen presidentillä.

Miten kaikki muuttui?

Lue lisää...Monet kansainväliset tahot tuomitsevat Venäjän Jehovan todistajien vainon
28.05.2020 Johanneksen poika
  

Kuvassa Andrei Magliv, Igor Jegozarjan, Ruslan Korolev, Vladimir Kuljasov ja Valeri Rogozin (ylärivissä vasemmalta oikealle); Valeri Šalev, Tatjana Šamševa, Olga Silajeva, Aleksandr Solovjev ja Denis Timošin (alarivissä vasemmalta oikealle), kuva: JW.ORG

Jehovan todistajien virallisilla uutissivuilla on julkaistu kolme juttua, jotka liittyvät Venäjän valtion harjoittamaan vainoon Jehovan todistajia kohtaan.

Tässä jutussa on lainattu otteita JW.ORG:n tuottamista uutisista.

Lue lisää...
 


Eric Wilsonin Tosi palvonnan tunnistaminen -videosarja suomeksi
16.05.2020 Lähetetty
  


Kanadalainen Eric Wilson oli Jehovan todistaja yli 50 vuotta ja toimi seurakunnan vanhimpana 40 vuotta. Hän oli lähetystyössä Etelä-Amerikassa kymmenen vuotta ja palveli kahden eri maan haaratoimistossa sekä järjestön rakennusprojekteissa. Wilson oli kysytty esitelmänpitäjä ja hän ja hänen vaimonsa olivat tunnettu todistajapariskunta Toronton alueella vuosikymmenet. Vielä vuonna 2008 hän toimi seurakuntansa vanhimmiston koordinaattorina (esivalvojana).

Vuonna 2010 tilanne muuttui, kun järjestö julkaisi opetuksen ns. limittäisestä sukupolvesta. Wilson näki, ettei opetuksessa ole järkeä eikä sillä ole raamatullista pohjaa. Niinpä hän alkoi tutkia tarkemmin, opettaako järjestö jotain muutakin sellaista, joka ei perustu Raamattuun - ja sai yllättyä.

Lue lisää...
 


Veljesseura.org: Jehovan todistajien vanhinten pedofiilirinki oikeuteen
08.05.2020 Johanneksen poika
  


Jehovan todistajien järjestö on rypenyt viime vuosina pedofiiliskandaaleissa. Näin ollen ei yllätä lainkaan, että taas on tullut ilmi vakava pedofiilitapaus, tällä kertaa Montanassa USA:ssa.

Veljesseura.org:n jutun mukaan sekä seurakunnan vanhimpia että avustavia palvelijoita on asetettu syytteeseen. Uhreja on useita.

Lue lisää...

 


Koronavirus on tappanut satoja Jehovan todistajia
05.05.2020 Johanneksen poika
  Kuva: JW.ORG

Jehovan todistajien virallisilla uutissivuilla kerrotaan, että koronaviruksen aiheuttamaan COVID-19-tautiin on tähän mennessä kuollut 872 Jehovan todistajaa eri puolilla maailmaa.

Jutussa kerrotaan, miten asiaan on suhtauduttu seurakunnissa:

Veljet ja sisaret eri puolilla maailmaa ottavat osaa niiden suruun, joilta on kuollut läheisiä koronaviruspandemian aikana. Rukoilemme surevien puolesta ja odotamme aikaa, jolloin Jehova tekee lopun kaikista tuskan aiheista, kuten epidemioista, ja herättää eloon kaikki uskolliset palvelijansa, jotka ovat kuolleet (1. Korinttilaisille 15:21, 22).

Lue juttu kokonaan JW.ORG:sta.Vuosi 607 eaa. tai 587 eaa. Mitä Raamattu kertoo?
30.04.2020 Tuomas Yläjuurakko
  
Koska historiantutkijat ovat päätyneet siihen, että Jerusalemin tuhon vuosi oli 587 eaa. eikä vuosi 607 eaa. niin kuin Jehovan todistajat Raamattuun vedoten väittävät, on syytä tarkastella asiaa erityisen huolellisesti.

Katsotaan voidaanko Raamatusta saada tukea vuodelle 587 eaa. Jerusalemin tuhon vuotena kun pidetään kiinni kiistattomasta kiinteästä vuodesta 539 eaa., jolloin Babylonia kukistui. Yhden vuoden ristiriitoja voi tulla laskentatavasta riippuen.


Lue lisää...”Ihmiset olisivat niin vastaanottavaisia juuri nyt, emmekä voi koputtaa oville”
27.04.2020 Foksimies
  Kuva: New York Times

Pandemia pysäytti kansakunnan näkyvimmän uskonnollisen yhteisön, Jehovan todistajien, toiminnan.

Päätös saarnaamistyön lopettamisesta oli ensimmäinen laatuaan sen lähes 150 vuoden aikana, jona yhteisö on ollut olemassa.  Se oli seurausta Vartiotorni-Seuran päätoimistossa käydyistä ahdistuneista keskusteluista, joissa johtajat päättivät 20. maaliskuuta, että oville koputtaminen voisi luoda vaikutelman siitä, etteivät jäsenet huomioi niiden ihmisten turvallisuutta, jotka he haluavat käännyttää.

Lue lisää...JW.ORG:n englanninkielisillä uutissivuilla kehotetaan tekemään sähköisiä lahjoituksia
25.04.2020 Johanneksen poika
  Kuva: JW.ORG

Jehovan todistajien kokoukset on siirretty pois valtakunnansaleilta koronaviruspandemian takia. Niinpä perinteinen lahjoittaminen lahjalaatikoiden kautta ei ole nyt mahdollista.

Jehovan todistajien virallisten englanninkielisten nettisivujen uutissivulle on ilmaantunut kirjoitus, jossa rahankeräyksestä muistutetaan myös poikkeusoloissa. Monissa maissa (mutta ei Suomessa) on käytössä monipuolinen sähköinen lahjoitusjärjestelmä, jota nyt pyritään hyödyntämään maksimaalisesti. Rahaa on tultava sisään, muuten toiminta alkaa hiipua.

Lue lisää...Pitäisikö Jehovan todistajien ottaa osaa leipään ja viiniin?
07.04.2020 Johanneksen poika
  

Kuva: YouTube

Eric Wilson on tehnyt YouTube-videon, jossa hän pohtii sitä, miten Jeesuksen kuoleman muistojuhlaa pitäisi viettää. Pitäisikö jokaisen läsnäolijan ottaa osaa leipään ja viiniin?

Videossa on tekstitys myös suomeksi, joten jokainen voi katsoa ja ymmärtää tämän esityksen.

Lue lisää...Konventtiohjelma 2020 - ristiriitaista tiedotusta
07.04.2020 Johanneksen poika
  

Kuva: JW Broadcasting -video

Jehovan todistajien hallintoelin on perunut konventit kesältä 2020.

Nyt kuitenkin huhtikuun 2020 JW Broadcasting -kuukausivideolla kerrotaan tulevan kesän konventeista aivan kuin ne järjestettäisiin normaalisti. Onko kuukausivideo nauhoitettu niin aikaisessa vaiheessa, että konventtien perumisesta ei ole ollut vielä tietoa, vai mistä on kyse?

Toisaalta nyt on ilmestynyt konventin ohjelmalehtinen JW.ORG:n sivuille. Siinä on ohjelmien lisäksi sivu, jossa kerrotaan mm. ensiavusta, istumapaikkojen varaamisesta, kasteesta, lahjoituksista, löytötavaroista ja vapaaehtoisesta palveluksesta.

Lue lisää...Vuodetussa kirjeessä on ilmoituksia erikseen vanhimmille ja seurakunnille
04.04.2020 Maaria ja Johanneksen poika
  

Kuva: Vartiotorniseura / Kirje

Informaation kontrollointi on yksi kultin tunnuspiirteistä. Tämä tulee hyvin esiin 01.04.2020 päivätystä kirjeestä, joka on vuodettu julkisuuteen. Vanhimmat saavat paljon enemmän tietoa siitä, miten koronaviruksen aiheuttama pandemia vaikuttaa seurakuntien toimintaan. Tavallisille seurakuntalaisille annetaan vain minimimäärä tietoa.

Kirjeestä ilmenee, että seurakuntien tietoja voidaan säilyttää valtakunnansaleilla. Ilmeisesti myös tiedot erotetuista sisältyvät näihin tietoihin. Järjestö pelkää, että oikeuskomiteapöytäkirjat eivät ole "turvassa", jos käyttämättömän valtakunnansalin epäillään joutuvan tuhotöiden kohteeksi.

Lue lisää...Maailmanlopun meininki
23.03.2020 Johanneksen poika
  

Kuva: JW.ORG

Harold V. Mouritz julisti vuonna 1972, että "me emme ainoastaan elä lopun aikaa vaan me elämme lopun lopun aikaa, joka on niin lähellä että on vaikea tajuta sitä".

Vaikea sitä on tajuta jälkeen päinkin, koska mitään ei tapahtunut, vaikka Mouritz oli vakuuttanut, että "Jehova Jumala on meille sen ilmoittanut".

Mouritz profetoi rohkeasti, jopa uhkarohkeasti, mutta nykyinen hallintoelimen jäsen Stephen Lett profetoi vielä väkevämmin, kun koronavirus on laittanut koko maailman polvilleen. Mitä hän sanoi? Kuinka lähellä loppua me nyt olemme Lettin sanojen mukaan?

Lue lisää...Cedarsin YouTube-kanava: Onko nyt viimeinen osa viimeisistä päivistä?
22.03.2020 Johanneksen poika
  

Kuva: Cedars / YouTube

Lloyd Evans on jakanut YouTubessa ajatuksiaan Kroatiassa sunnuntaina 22.03.2020 sattuneesta maanjäristyksestä ja hallintoelimen lopun ajan ennustuksista. Katso video täältä.
 

Kuva: Iltalehti
  


Jehovan todistajien nettisivuilla pelottelukampanja
20.03.2020 Johanneksen poika
  

Kuvat: JW.ORG

Jehovan todistajat ovat aina käyttäneet hyväkseen kaikki maailmalla esiintyneet sodat, onnettomuudet ja sairaudet saarnaamisessaan. Aina ne ovat olleet merkkejä ihan pian tulevasta Harmageddonin sodasta, jota seuraa paratiisin kaltaiset olosuhteet.

Nyt kun koronavirus on pysäyttänyt melkein koko maailman, Jehovan todistajat käyttävät tätä taas hyväkseen markkinoidakseen paratiisia maailman ihmisille.Lue lisää...Jyrkkä vastakohta?
18.03.2020 Johanneksen poika
  

Kuva: YouTube

Vartiotorni-lehdessä syytettiin kristikunnan papistoa useista eri asioista. Samalla yritettiin luoda sellaista kuvaa, että Jehovan todistajien järjestö olisi jyrkkä vastakohta kristikunnan papistolle. Lehdessä oli aika kovaa tekstiä.

On hyvä tarkastella, miten asia on todisteiden perusteella. Onko Jehovan todistajien järjestön toiminta niin puhdasta ja pyhää, että sillä on varaa arvostella toisia uskonnollisia järjestöjä?

Lue lisää...Jumalan nimi
17.03.2020 Tuomas Yläjuurakko
  

Kuvat: Pixabay ja JW.ORG, muokkaus: JP

Tässä kirjoituksessa käsitellään kolmea eri raamatunkäännöstä:
  • Uuden maailman käännös, UM18
  • Kirkkoraamattu, KR92
  • Raamattu kansalle, RK
Millä perusteilla em. käännökset esittävät Jumalan nimen eri tavoilla?

Lue lisää...JW.ORG: Koronaviruspandemiaan liittyvä tilannepäivitys
14.03.2020 Johanneksen poika
  
Jehovan todistajien virallisilla verkkosivuilla on tänään 14.03.2020 julkaistu tällainen tiedote:TIEDOTE | Koronaviruspandemiaan liittyvä tilannepäivitys

Jehovan todistajien hallintoelin on antanut kaikille haaratoimistoille ohjeita siitä, miten toimintamme jatkuu koronaviruspandemian aikana. Torstaina 12. maaliskuuta 2020 hallintoelin ohjeisti Yhdysvaltain haaratoimistoa perumaan kaikki suuret hengelliset tilaisuudet huhtikuun loppuun asti. Muita haaratoimistoja tiedotettiin tästä päätöksestä, jotta nekin voivat tehdä järkeviä ratkaisuja paikalliset olosuhteet huomioon ottaen. Haluamme olla yhteistoiminnassa eri maiden terveysviranomaisten kanssa viruksen leviämisen hillitsemiseksi. Koronaviruspandemia on jälleen yksi todiste siitä, että elämme pitkällä lopun ajassa (Luukas 21:7-13; Ilmestys 6:8).
 


Koronavirusepidemia on aiheuttanut Jehovan todistajien toiminnalle haasteita
09.03.2020 Johanneksen poika
  
Jehovan todistajien virallisilla nettisivuilla kerrotaan, että koronavirusepidemia on vaikuttanut merkittävästi haaratoimistoihin ja seurakuntiin Etelä-Koreassa, Italiassa, Japanissa ja joissain muissa maissa. Joissain haaratoimistoissa ei tällä hetkellä järjestetä kiertokäyntejä eikä oteta vastaan vieraita. Joillain alueilla viranomaiset ovat kieltäneet suuret kokoontumiset, minkä vuoksi kierroskonventteja on jouduttu perumaan.


Kuva: JW.ORG

Joissakin seurakunnissa ei voida tehdä tällä hetkellä ovelta ovelle -työtä. Tässä kuvassa Jehovan todistaja todistaa puhelimitse.

Lue lisää...Mitä järjestö todella opettaa?
08.03.2020 Johanneksen poika
  

Kuva: JW.ORG, muokkaus: JP

Viimeisten viikkojen ja kuukausien aikana JP-sivustolle on tullut pyyntöjä julkaista enemmän juttuja, joissa käsitellään oppikysymyksiä. Koska tämä sivusto pyrkii palvelemaan lukijoita, asialle on nyt tehty jotain. Vuoden 2020 puolella on jo julkaistu useita oppikysymyksiin keskittyneitä juttuja, ja lisää on tulossa.

JP-sivuille on nyt perustettu oma osio oppikysymyksille. Sinne on kerätty aiemmin julkaistuja juttuja ja myös ihan uusia juttuja on lisätty.

Lue lisää..."Hyvän uutisen julistaminen" muuttuu "tuomiosanoman julistamiseksi" - ja se pelottaa monia Jehovan todistajia
05.03.2020 Johanneksen poika
  

Kuva: Konventtivideo 2018

Jehovan todistajat tunnetaan siitä, että he saarnaavat ihmisille "hyvää uutista". Tämä saarnaaminen tulee muuttumaan radikaalisti, ainakin jos uskomme Jehovan todistajien kirjallisuudessa ja videoilla esitettyjä opetuksia. "Hyvän uutisen" julistaminen muuttuu "tuomiosanoman julistamiseksi".

Lue lisää...Miksi vertauskuviin osallistuvien Jehovan todistajien lukumäärä kasvaa?
04.03.2020 Lähetetty
  

Kuva: Vartiotorni, joulukuu 2013

Jeesuksen kuoleman muistonvieton vertauskuviin osallistujien määrä on noussut huimasti vuoden 2007 jälkeen. Luku pysyi vuosia lähes samana kunnes lähti selvään nousuun vuonna 2007. Miksi juuri silloin? Vartiotornissa 1.5.2007 julkaistiin oppimuutos, jonka mukaan "taivaallinen kutsu" ei päättynytkään vuonna 1935 kuten aiemmin oli opetettu.

Lue lisää...Venäjän ulkoministeri kertoi syyn Jehovan todistajien vainoon
03.03.2020 Johanneksen poika (Päivitetty kerran)
  

Kuva: YLE

Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov tapasi tänään Helsingissä muun muassa ulkoministeri Pekka Haaviston. Ministerit olivat keskustelleet suurista maailmanpolitiikan ongelmista, mutta myös ihmisoikeuskysymyksistä. Tähän liittyen he olivat puhuneet myös Jehovan todistajien tilanteesta Venäjällä.

Ulkoministeri Lavrov syytti Jehovan todistajia siitä, että he rikkovat Venäjän lakeja. Uutinen ei täsmennä, mitä yksityiskohtia Lavrov tarkoitti.

Lue lisää...Mustavalkoinen ajattelu
01.03.2020 Johanneksen poika
  
Yksi mielenhallinnan piirteistä on ”mustavalkoinen ajattelu”.
Sitä esiintyy sekä ihmisten välisissä suhteissa että kulteissa.

Mustavalkoinen ajattelu tarkoittaa sitä, että maailmassa on vain äärimmäisiä asioita eikä mitään näiden välillä. Asiat kuvataan joko oikeiksi tai vääriksi, hyviksi tai pahoiksi. Kaikki asiat esitetään vain äärimmäisinä  vastakohtina. Tällaista ajattelua hallitsevat säännöt. Siinä ei ole tilaa olosuhteille, jotka saattavat tuoda kokemuksiin väriä.

Lue lisää...Kertoiko Herätkää! -lehti koronaviruksesta jo vuonna 2005?
28.02.2020 Johanneksen poika
  

Kuva: Pixabay

Jehovan todistajien kirjallisuudessa julkaistaan erittäin paljon tekstejä, joiden aiheena on maailmanloppu tai Harmageddon. Maailmanlopun merkkejä seurataan tarkasti, jopa silloin, kun kyse ei ole lopun ajan merkeistä. Kansainvälisestä uutistarjonnasta yritetään jatkuvasti seuloa uutisia maanjäristyksistä, sodista ja tautiepidemioista.

Luukas kertoi maailmanlopun merkkeistä:

(Luukas 21:10, 11) Sitten hän sanoi heille: ”Kansa nousee kansaa vastaan ja valtakunta valtakuntaa vastaan. 11 Tulee olemaan suuria maanjäristyksiä ja paikassa toisensa jälkeen nälänhätää ja epidemioita. Silloin nähdään pelottavia asioita ja taivaasta tulevia suuria merkkejä.

Lue lisää...Millä oikeudella Jehovan todistajien halllintoelimen jäsen Stephen Lett syyttää taaperoa ahneeksi?
25.02.2020 Johanneksen poika
  

Kuva: JW Broadcasting, helmikuu 2020

Kun pieni lapsi, "taapero", vasta opettelee elämän pelisääntöjä, voidaanko häntä syyttää ahneudesta?

Kuuntele ja katsele, miten Jehovan todistajien hallintoelimen jäsen Stephen Lett ajattelee asiasta. Hän puhui helmikuun 2020 kuukausivideolla ahneudesta.

Lue lisää...

  
       


Takaisin uutissivun alkuun tästä.Kaikki uutiset (myös vanhat uutiset) löytyvät
uutisarkistosta.

  

Medialle

Toimittajien tietopaketti luettavissa täällä.

Tekstin koko

Onko puhelimella luettaessa JP-sivujen teksti liian pientä? Lue lisää täältä.

News in English

   
Jehovah's Witnesses in Finland. News from Finland.

  


Vuosikatsaukset

Uutisvuosi:
Uutisvinkki
 
Jos tiedät kiinnostavan uutisen mikä liittyy Vartiotorniseuraan tai Jehovan todistajiin, lähetä uutisvinkki osoitteeseen:

jp
@johanneksenpoika.fi
 
Hallintoelin

Mikä on Jehovan todistajien hallintoelin? Ketkä siihen kuuluvat? Lue lisää täältä.

Elokuun 2019 tilanne:Katso iso kuva tästä.
    
Videot

Uutisvideoita voit katsoa täältä.
 
Sähköposti

Johanneksen pojan sähköposti

jp@johanneksenpoika.fi

Lue lisätietoja täältä...
   
Uutistoimitus

Lue lisätietoja täältä...
 
Sitaattioikeus

Tällä uutissivustolla noudatetaan sitaattioikeuden periaatteita. Lue lisää...
   
Ex-JT:t - media

Entiset Jehovan todistajat kaupallisen median jutuissa:Lue täältä.

 
Uutisarkisto

Poimintoja kotimaan uutisista 
Pieni kooste valtakunnansalien myynnistä Suomessa

HS: Jehovan todistajat etsivät keinoja verensiirtokiellon kiertämiseen – ”Verikiellosta on hankala enää luopua, koska samalla liike myöntäisi, että moni kuoli turhaan”

Täysin uudistettu suomenkielinen Uuden Maailman käännös julkaistiin Hämeenlinnassa

Opetusministeriö hyväksyi Jehovan todistajien ohjeistuksen seksuaalirikosten käsittelyssä – Professori: “On ongelma, jos yhteisöt toimivat tuomioistuimina”

Väistöliikkeitä kadulla, saamatta jääneitä juhlakutsuja ja karttelevia myyjiä - uskonyhteisöistä eronneet kertovat: ”Edes heidän pomonsa kutsuhuudot eivät saaneet myyjiä lähestymään minua”

Nainen voitti palkinnoksi kauneushoidon – työntekijä perui sen, koska asiakas oli 20 vuotta sitten Jehovan todistaja

Tietojen jakaminen vai tietojen pimittäminen?

EU-tuomioistuin julkisti päätöksensä - Veikko Leinonen väittää vastaan

Jehovan todistajista irtautujien kokemuksia hengellisestä väkivallasta: "Katson olevani selviytyjä vaikkakin henkisillä arvilla"

Vielä kerran Hakkaraisesta

Miten Jehovan todistajien tiedottaja Ari Hakkarainen pärjäsi Susanne Päivärinnan haastattelussa?

Sensuroimaton Päivärinta tänään: erikoislähetys kohutuista Jehovan todistajista

Ilmoitus ja suostumus henkilötietojen käsittelyyn

A-studio: Miten toimivat Jehovan todistajien oikeuskomiteat?

Entiset Jehovan todistajat kertovat kokemuksistaan uskonyhteisön oikeuskomiteoissa – "Todettiin, että minä, 11-vuotias tyttö olin vietellyt keski-ikäisen miehen"

Lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttila on lähettänyt merkittävän kirjelmän

Miten eduskunnan oikeusasiamies suhtautuu henkiseen ja hengelliseen väkivaltaan?

Onko Jehovan todistajien keskuudessa parisuhdeväkivaltaa?

Iltalehti: ”Älä anna masturbaation saastuttaa itseäsi” - Jehovan todistajien videot vuotivat jälleen: jyrkkiä käskyjä seksuaalisuudesta

Historiaa - osa 45: Oulun konventtisali valmistui, Pohjois-Suomen Jehovan todistajat olivat innoissaan

Oulun konventtisali on nyt alennusmyynnissä

Entinen Jehovan todistaja Eeva-Liisa Pirttinen Radio Suomen ohjelmassa

Käyttääkö Jehovan todistajat uskonnollinen yhdyskunta Suomessa sanaa "seurakunta" vilpillisesti?

Uusi Pro gradu -tutkielma: Jehovan todistajista eronneiden tarinoita eroprosessista ja avunsaannista

Kooste YLE Radio 1:n ohjelmasta "Ero Jehovan todistajista ei ole helppo"

Tunnelmia Helsingin kirjamessuilta 2017

Suomen seurakunnissa opiskeltiin perinteistä lahjoittamista Vartiotorniseuralle

Ilta-Sanomat kertoi Helsingin Sanomien tekemästä karttamisjutusta
 
Helsingin Sanomat osoitti Veikko Leinosen karttamistulkinnan vääräksi

Jehovan todistajien kokouksissa opeteltiin karttamaan erotettua perheenjäsentä

Haaratoimisto lähetti Turun väkivaltaista hyökkäystä koskevan kirjeen kaikkiin seurakuntiin

Ben Kalland pelkäsi lapsena: Mitä jos tuttava avaisi oven?


Ben Kalland on aina halunnut kertoa tarinan - nyt haave on toteutunut

Tietääkö joku "päivän ja hetken", jolloin Harmagedon alkaa?

Pikku saarnaajat ja menetetty lapsuus

Entiset Jehovan todistajat kaupallisen median jutuissa

Kastavatko Jehovan todistajat lapsia?

Jehovan todistajien lapset kärsivät pahoista peloista: Raakoja kertomuksia ja pelottavia kuvia – "Heräsin usein sänkyni alta"

Tilastokeskuksen viimeiset viralliset numerot kertovat: Jehovan todistajia oli Suomessa viime vuonna 307 vähemmän kuin vuotta aiemmin

HS: ”Oli järkyttävää ajatella, että kaikki tapetaan” – kirja kuvaa pelkoja uskonliikkeissä, yhteisöt empivät järeämpää valvontaa

YLE: Harmageddon ja demonit arkisia kuin maito jääkaapissa – epäterveet uskonnolliset yhteisöt hallitsevat pelolla

Aamulehti: Uusi kirja kertoo pelottelusta uskonnollisissa yhteisöissä – Jehovissa voimakkain pelon ilmapiiri

HS: Veera Ahokannaksesta tuli lapsena julistaja, joka pelkäsi demoneita ja kiersi jakamassa Vartiotorni-lehteä

Kirja "Pyhät, pahat ja pelokkaat" julkaistiin tänään


Kotimaa24: Lapsiasiavaltuutettu ehdottaa uskonnollisten yhdyskuntien säännöllistä arviointia – ulottuisi myös herätysliikkeisiin

Lapsiasiavaltuutetun aloite uskonnonvapauslaissa säädetyn asiantuntijalautakunnan tehtävän ja kokoonpanon muuttamisesta

Sähköpostia sosiaali- ja terveysministeriöstä

Sähköpostia opetus- ja kulttuuriministeriöstä

Turun Sanomien paperilehdessä iso juttu: Myynnissä ainakin 13 valtakunnansalia

Fariseustrilogia kertoo: Jehovan todistaja ei saa käyttää omaa ajattelua Raamattua lukiessaan

KHO pyytää EU-tuomioistuimelta ennakkoratkaisua Jehovan todistajien tiedonkeruusta

Yksi myytti säpäleiksi?

Onko Veikko Leinonen verensiirron ja verenluovutuksen asiantuntija?

Sairaalayhteyskomiteat haittaavat lääkäreiden töitä sairaaloissa


Turun Sanomat: "Uskontojen uhrien tuki: Jehovan todistajien verensiirtokielto vaarantaa jäsenten terveyden"

Demokraatti: Jehovan todistajien verensiirtokiellosta kuolemantapauksia – Lääkäri: ”Äärimmäisen surullisia tapauksia”

Kotimaa24 kertoi ensimmäisenä UUT:n selvityksestä

UUT julkaisi selvitystyön Jehovan todistajien verituotteiden käyttökiellosta


Entinen Jehovan todistaja: Perhe hylkäsi, terapia auttoi

Kirje kaikille seurakunnille: Yksinkertaistettu hoitotahtokortti

Jehovan todistajat "unohtivat" mainita poliisin nuorille suunnatussa valistuskirjasessa

Kotimaa24: Jehovan todistajat opastaa seksuaalisesta väkivallasta – poliisia ei mainita

Veren "fraktiot" ovat suuri eettinen ja moraalinen ongelma Jehovan todistajille, vaikka he eivät itse sitä tule ajatelleeksi

Tilastokeskuksen uusien lukujen valossa Jehovan todistajien määärä vähenee edelleen Suomessa tasaisesti

Karttaminen - elämäni suurin suru

Menneisyys ja tulevaisuus Jehovan todistajien opin mukaan

Kun joulua ei saanut viettää

Veikko Leinonen kertoi suurista muutoksista Suomen haaratoimistossa

Tutkija: Uskonnollisten liikkeiden hengellinen väkivalta on Suomessa merkittävä ongelma

Seura: Paholaiselle luovutettu

Turun Sanomat: Veljestä tuli musta lammas

Vartiotornin varjossa -kirjan julkistamistilaisuus Helsingissä

Paljastuskirja Jehovan todistajista: itsemurhia, nöyryyttämistä, lasten hylkäämisiä

Kotimaa24: Tietosuojavaltuutettu ohjaa Jehovan todistajia henkilötietojen keräämisessä

Konventtipuheet ovat monien mielestä liian pitkiä ja puuduttavia, konventteihin mennään tapaamaan tuttuja

Lapsiasiavaltuutettu: Uskonnollisia yhteisöjä alettava valvoa

Aini Linjakummun uusi kirja on julkistettu tänään Helsingissä

Entinen Jehovan todistaja seuraajistaan: He odottivat ulko-ovellakin, kiersivät taloa ja menivät ikkunoiden ohi

Isoveli valvoo - toisinaan myös -sisar

Oikeusoppineet: Jehovan todistajien ohjekirjassa ollaan paikoin Suomen lain rajamailla

Ilta-Sanomat: Jehovan todistajat kyselevät tarkkaan vapaaehtoistensa taustat: ”Oletko kuluneen vuoden aikana katsonut pornografiaa?”

YLE Radio 1:n Horisontti-ohjelmassa entisen Jehovan todistajan haastattelu

Isaac Withersponen oikeuskomiteaistunto herättää ajatuksia

Millainen henki oikeuskomiteoissa vallitsee?


"Jehovan todistajat kielsi kertomasta raiskauksesta poliisille"

UUT:n edustajat keskustelivat sisäministeri Päivi Räsäsen kanssa Jehovan todistajien oikeuskomiteoiden toiminnasta ja karttamisrangaistuksista

Jehovan todistajat opettavat lapsille: demonit houkuttelevat leikkimään sukupuolielimillä

YLE: Jehovan todistajien ja seurakunnasta eronneiden puheet karttamisrangaistuksesta eroavat rajusti toisistaan

UUT:n edustajat tapasivat oikeusministeri Anna-Maja Henrikssonin

Entinen vanhimmiston jäsen: Jehovan todistajat säilyttävät yhä tietoja erotetuista

Salainen ohjekirja paljastaa: Jehovan todistajilla kattava oma oikeusjärjestelmä

MVT uutiset teki kaksi hyvää juttua Jehovan todistajien oikeuskomiteoista

Ilta-Sanomat: "Entisten Jehovan todistajien karut tarinat"

Sisäministeri Päivi Räsänen otti kantaa uskonnollisesta yhteisöstä eroamiseen

Jehovan todistajien keskuudessa ahdistelua, kiusaamista ja julkista häpäisyä

Selvitys: Jehovan todistajien oikeuskomiteat rikkovat ihmisoikeuksia

Kotimaa24: "Jehovan todistajien oikeuskomiteat johtaneet jopa itsemurhiin"

Helsingin Sanomat kuukausiliite toukokuu 2014: "Maailman loppu"


Kapellimestari Anna-Maria Helsing pääsi pois mustavalkoisesta maailmasta ja näkee nyt värit

A-studiossa kaksi Jehovan todistaja -vanhinta: Leinonen ja Hakkarainen

Psykologi sanoo, että Jehovan todistajien opetusvideo kasvattaa väärin

Kymmenen uutiset 17.09.2013: Jehovan todistajien on pyydettävä lupa rekisterimerkintöihin

Nelosen uutiset 17.09.2013: Jehovan todistajat loukkaavat lasten oikeuksia

Lapsiasiavaltuutettu Maria Kaisa Aula tuli julkisuuteen Jehovan todistajien lasten asiassa

MTV3 julkaisi kaksi juttua Jehovan todistajista ja henkilötietolaista

YLE: Jehovan todistajilla arkaluontoisia henkilötietoja – valtio ojentaa

Kotimaa24.fi julkaisi lapsiasiavaltuutetulle tehdyn selvityksen

Selvitystyö lapsiasiavaltuutetulle: Lasten oikeuksien toteutumisessa Jehovan todistajien keskuudessa on vakavia puutteita

Entinen Jehovan todistaja haluaa nostaa lapsen oikeudet keskusteluun (Turun Sanomat)

Konventin luopiopuhe ei yllättänyt - samaa sanahelinää kuin aiemminkin

Vartiotorniseura neuvoo taas kerran Jehovan todistajia käyttämään lapsityövoimaa saarnaamistyössä

Iltasanomat julkaisi vuonna 2008 uutisen, missä kerrotaan suomalaisen Jehovan todistaja -vanhimman pedofiliatuomiosta.
   
Uutisarkisto

Poimintoja ulkomaiden uutisista
Tapahtuuko Jehovan todistajien taivasmatkoilla "ylibuukkausta"?

Poliisi ratsasi Hollannin Jehovan todistajien tiloja seksuaalisen hyväksikäytön tutkinnassa

Uusi pienille lapsille suunnattu video JW.ORG:ssa: Oletko valmis lähtemään kentälle?

Jehovan todistaja -vanhin sai vankeustuomion lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä

Yhdysvaltalainen tuomioistuin: Jehovan todistajien on maksettava 35 miljoonaa dollaria hyväksikäytön uhrille

Yleinen syyttäjä tutkii seksuaalista hyväksikäyttöä Jehovan todistajien keskuudessa Hollannissa

Euroopan unionin tuomioistuin on antanut tuomionsa jutussa ”Tietosuojavaltuutettu v. Jehovan todistajat -uskonnollinen yhdyskunta”

Jehovan todistajien edustaja pyytää tuhoamaan muistiinpanot, koska 'Saatana on kannoillamme'

Suomeksi tekstitetty video käsittelee Jehovan todistajien uutta lomaketta, jolla pyydetään suostumus henkilötietojen keräämiseen

Jehovan todistajat ahdingossa Venäjällä

HS: Noin 160 Venäjältä tullutta Jehovan todistajaa on hakenut Suomesta turvapaikkaa

Kanadassa on tehty TV-dokumentti Jehovan todistajien järjestön pedofiiliongelmista

Muuttaako suomalainen oikeustapaus Jehovan todistajien käytänteitä Euroopassa – DW: Suomen tietosuojavaltuutetun kannalle tukea

Deutsche Welle: Jehovan todistajien muistiinpanojen tekeminen vietiin EU:n tuomioistuimeen


Uusi paljastussivusto kertoo uskonyhteisöjen sisällä tapahtuneista rikoksista Yhdysvalloissa – Jehovan todistajat piilottelevat raiskauksia

"Luopiopuhe" Pohjois-Englantilaisessa seurakunnassa

YLE: Jehovan todistajien maksettava 4 000 dollaria päivässä, kunnes antavat tietoja pedofiilista – summa jo yli kaksi miljoonaa

Cedarsin video suomeksi tekstitettynä: Kahden todistajan sääntö

Valehtelu tarkoittaa esittämistä vilpillisesti jotakin, joka ei ole totta

Hallintoelin syyttää "luopioita" siitä, että media on kiinnostunut Jehovan todistajien "kahden todistajan säännöstä"

Vartiotorniseura tarjoilee sekä punaista että sinistä maitoa

Mitä tarkoittaa oksymoron ja miten se liittyy jehovantodistajuuteen?

Pedofiilien paratiisi

Vanhimmat ovat tutkijoita, tuomareita ja psykologeja


YLE: Jehovan todistajien toiminta Venäjällä pysyy kiellettynä

Mitä hallintoelimessä ja Vartiotorniseuran päätoimistossa ajateltiin vuodesta 1975?


MTV:n kymmenen uutiset kertoi Helsingin venäjänkielisestä konventista

Vartiotorniseura painostaa edelleen käyttämään henkistä ja hengellistä väkivaltaa entisiä jäseniä kohtaan


Miksi Venäjä kielsi Jehovan todistajien toiminnan?

HS: Venäjä kielsi Jehovan todistajat – Suomen tiedottaja: ”Kuulostaa etukäteen päätetyltä”

YLE: Venäjä julisti Jehovan todistajat äärijärjestöksi


YLE: Jehovan todistajat eivät muuta tuhatvuotista sääntöään, joka jättää pedofiilin ilman rangaistusta

Onko "kahden todistajan" vaatimus nykyaikaa?

Jehovan todistajat kieltäytyvät muuttamasta kahden todistajan sääntöä, ”koska se on kantamme”

Oikeuskomitean perustamiselle on paljon syitä


Jehovan todistajien johtajat salaavat lasten hyväksikäytön hinnalla millä hyvänsä

Voiko erotettu tai eronnut palata sen "totuuden" yhteyteen, mihin hän aikoinaan oli liittynyt?

Vartiotorniseura muovaa Jehovan todistajista tunneköyhiä ihmisiä

Uusin karttamismääräys esitettiin marraskuun kuukausivideolla

Vähän yli 20 vuotta sitten siitä olisi erotettu - nyt sitä kehutaan ja suositellaan

Kierrosvalvojan kirje vanhimmille: Hoitotahtokortit

Säälin tunne kadoksissa

Sääntöihin kirjattu pahuus

Odottavan aika on pitkä

Pata kattilaa soimaa, musta kylki kummallakin

Historiaa - osa 21: Mitä Vartiotorni-lehti kertoi Harmagedonin sodasta vuonna 1958?

Naiset ovat alistetussa asemassa Jehovan todistajien yhteisössä

Jehovan todistajien kokoaikaisten erikoispalvelijoiden tottelevaisuus- ja köyhyysvala

Hallintoelimen jäsen Stephen Lett puhuu mielellään rahasta

YLE: Jehovan todistajille rajua arvostelua lapsien hyväksikäytön peittelystä Australiassa

Hyväksikäytön uhrit joutuvat tekemään julman valinnan

Kuninkaallisen tutkimuskomission Angus Stewart syyttää Vartiotorni-seuran edustajaa tahallisesta petoksesta

Vanhimmat häpeissään Australian tutkintakomission kuulusteluissa

Australian tutkintakomissio: Jehovan todistajat salannut tuhannen lapsen hyväksikäytön

Jehovan todistaja -äiti kieltäytyi verensiirrosta - yhdeksän lasta jäi orvoiksi

Tutkimus uskontojen tilanteesta 2015: Kaikista uskonnoista Jehovan todistajat menettävät edelleen eniten kannattajiaan

Jehovan todistajat ja verensiirto - Silminnäkija Viron TV:ssä

Lasten kasvattaminen pelon ja uhkakuvien avulla jatkuu

Lasten kohtelu uskonnon nimissä nostattaa vakavaa kritiikkiä Ruotsissa

Jehovan todistajien hallintoelin syytteessä lasten hyväksikäyttöön liittyvässä oikeusjutussa

Hallintoelin painostaa lapsia jo hyvin nuorina "Herran työhön"
 


Takaisin uutissivun alkuun tästä.Kaikki uutiset (myös vanhat uutiset) löytyvät uutisarkistosta.
  


Takaisin Johanneksen pojan kotisivujen etusivulle tästä   * * *   Uutissivusto avattu 04.08.2012