Uutisia Vartiotorni-seurasta ja Jehovan todistajista
Johanneksen pojan henkilökohtaiset blogisivut
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Uutisarkistoon
 
Uusin päivitys 14.05.2024   * * *   Yläbannerin kuvat: JP
Uutiset - Kotimaa
 
Tom-Kristian Heinäaho kertoo kirjastaan ”Saatanasta seuraava – kaksoiselämäni Jehovan todistajana”
14.05.2024 Johanneksen poika

Tom-Kristian Heinäahon kirjoittama kirja Saatanasta seuraava on ollut tilattavissa painettuna laitoksena verkkokirjakaupoista jo jonkin aikaa. Nyt sen voi tilata myös sähköisinä versioina. Ääni- ja e-kirjat on julkaistu tiistaina 14.05.2024.

Tom-Kristian on antanut JP Uutisille haastattelun, joka liittyy kirjaan Saatanasta seuraava.

Lue lisää...Yle: Uskonyhteisöt ja hengellinen väkivalta
13.05.2024 Johanneksen poika
Kuva: Yle

Hiljattain ilmestynyt kirja Saatanasta seuraava kertoo Jehovan todistajista erotetun helsinkiläisen Tomi-Kristian Heinäahon tarinan, jossa hän kertoo joutuneensa uskonyhteisön ulkopuolelle paljastuttuaan kuuluvansa seksuaalivähemmistöön. Ennen erottamistaan häntä kuulusteltiin ja painostettiin liikkeen johtohenkilöistä koostuvassa oikeuskomiteassa.

Hengellistä väkivaltaa ja eristämistä tapahtuu monissa yhteisöissä ja sen riski on sitä suurempi, mitä suljetummasta yhteisöstä on kyse. Miksi ja miten uskonto muuttuu väkivallan välineeksi?

Ohjelmassa ovat keskustelijoina Tomi-Kristian Heinäahon lisäksi Uskontojen uhrien tuki ry:n toiminnanjohtaja Joni Valkila, Kirkon tutkimus- ja koulutuskeskuksen johtava asiantuntija Jyri Komulainen sekä hengellistä väkivaltaa tutkinut Aini Linjakumpu Lapin yliopistosta. Ville Talola toimittaa.

Kuuntele Yle Areenasta. Kesto 52 minuuttia.Tilastokeskuksen mukaan Jehovan todistajien lukumäärän lasku jatkuu vakaasti vuodesta toiseen
26.04.2024 Johanneksen poika
Kuva: Tilastokeskus, muokkaus: JP

Tilastokeskuksen uusimpien lukujen mukaan Jehovan todistajia on Suomessa enää 15846. Vuonna 2019 lukumäärä oli 17083.

Lue lisää...Saatanasta seuraava - Kaksoiselämäni Jehovan todistajana
12.04.2024 Johanneksen poika


Kuva: Kirjan kansi

Tom-Kristian Heinäaho kasvoi Jehovan todistaja -perheessä. Jo 6-vuotiaana hän aloitti saarnaajakoulutuksen ja 26-vuotiaana hän nousi seurakuntansa vanhimmistoon, josta käsin seurakuntaa johdettiin.

Saatanasta seuraava on Tom-Kristian Heinäahon tositarina siitä, mitä on elää jäsentensä elämää tiukasti kontrolloivassa uskonnollisessa yhteisössä. Se on myös tarina irtautumisesta, yhteyden etsimisestä sekä uuden elämän rakentamisesta.

Kirjan voi tilata esim. Adlibris-kirjakaupasta.


Tiedote löytyy täältä.
 


HS: Tiina oli 9-vuotias, kun sukulais­mies hakeutui yöllä hänen seuraansa – Vuosi­kausia ”käyttäydyttiin kuin mitään ei olisi tapahtunut”
09.04.2024 Johanneksen poikaTiinan kokemus käsiteltiin kaikessa hiljaisuudessa Jehovan todistajien sisällä eikä kukaan ollut yhteydessä poliisiin.

Yhdeksänvuotias Tiina oli yli kymmenen vuotta sitten yökylässä sukulais­perheensä luona. Hänen perheensä kuului Jehovan todistajiin, samoin sukulais­perhe.

Kun muut olivat nukkumassa, sukulaismies hakeutui Tiinan seuraan.

Tiina kertoo, että yön aikana mies riisuutui ja kosketteli häntä. Sitä ennen mies oli Tiinan mukaan ottanut hänestä valokuvia nostaen hänen yömekkoaan.

09.04.2024 julkaistun jutun voi lukea kokonaan Helsingin Sanomien sivuilta.

Lue myös UUT:n tekemä selvitys: Epäiltyjen seksuaalirikosten käsittely Jehovan todistajien oikeuskomiteoissa.
 


HS - mielipide: "Hengellinen väkivalta pitää kriminalisoida"
07.04.2024 Johanneksen poikaLainaus 07.04.2024 julkaistusta kirjoituksesta:

Yksi väkivallan muoto on sosiaalinen eristäminen. Pelko yhteyden menettämisestä perheeseen, sukuun ja ystäviin on todellista joissakin uskonyhteisöissä. Kyseessä on vakava väkivallan muoto, joka voi johtaa henkisen ja fyysisen terveyden menettämiseen, itsetuhoisuuteen ja itsemurhaan.

Lue kirjoitus kokonaan Helsingin Sanomien sivuilta.

 


"Veljekset eivät hylänneet toisiaan. Se ei seurakunnalle käynyt."
06.04.2024 Johanneksen poika


Kuva IS:n PLUS-liitteestä
 
Ilta-Sanomien painetussa lehdessä julkaistiin 06.04.2024 sama juttu, joka julkaistiin maksumuurin takana lehden verkkosivuilla 27.03.2024. Lehden PLUS-liitteessä kerrotaan viiden sivun verran karttamisen seurauksena tehdystä itsemurhasta ja siihen liittyvistä asioista. Lehti on myynnissä 06.04.2024-07.04.2024.

Lehdessä Lapin yliopiston professori Aini Linjakumpu toteaa, että karttamiskäytäntö on olemassa, vaikka Jehovan todistajat itse väittävät, ettei ole. Linjakummun mukaan rakkaudellisuudesta puhumisella liike pyrkii hämärtämään omia oppejaan. Jehovan todistajat eivät halua antaa liikkeen ulkopuolelle kuvaa, että heillä olisi ongelmallisia käytäntöjä.
 


HS: Kun Pekka oli nuori, isä ampui häntä naula­pyssyllä
04.04.2024 Johanneksen poikaHelsingin Sanomat kertoi 04.04.2024 "Pekan" elämästä Jehovan todistaja -perheessä. ("Pekan" nimi on muutettu)

"Joka vitsaa säästää, se vihaa lastaan."

Tämä raamatunlause tuli tutuksi 1980–1990-luvuilla Jehovan todistajiin kuuluneessa perheessä lapsuuttaan eläneelle Pekalle.

”Isä perusteli sillä minuun kohdistamaansa väkivaltaa.”

Kun Pekka oli noin 17-vuotias ja teki töitä isänsä kanssa, Pekka kumartui etsimään työkalua mutta ei löytänyt sitä tarpeeksi nopeasti. Pekan mukaan isä ampui häntä naulapyssyllä hartiaan.

Pekka muutti vuosituhannen vaihteen tienoilla pois kotoa ja erosi Jehovan todistajista. Hän oli tuolloin alle parikymppinen.

”Sekä isä että äiti ovat vuosien varrella sanoneet minulle, että heidän näkökulmastaan minun olisi ollut parempi tappaa itseni kuin lähteä Jehovan todistajista.”

Lue koko juttu Helsingin Sanomista.
 


Ilta-Sanomat kertoi karttamisen seurauksena tehdystä itsemurhasta
29.03.2024 Johanneksen poikaJehovan todistajien mukaan seurakunnasta erottaminen on "rakkaudellinen järjestely". Vartiotorni-lehti myöntää toisaalta, että se voi aiheuttaa paljon tuskaa. Mikä on totuus tässä asiassa?

Ilta-Sanomien juttuun oli haastateltu Jehovan todistajien virallista tiedottajaa Jukka Palosta. Hän kertoi karttamisjärjestelystä. Puhuiko Jukka Palonen totta? Kun katsotaan kirjallisia todisteita Jehovan todistajien verkkosivustolta, asiasta ei jää minkäänlaista epäilystä.
 

Jukka Palonen Jehovan todistajien konventtivideolla

Lue lisää...HS: Piia Ristikankareen katoamisessa uusi käänne – Poliisi tehnyt kotietsintöjä Jehovan todistajien tiloihin
04.01.2024 Johanneksen poika (Päivitetty 16.01.2024)Helsingin Sanomat kertoo mielenkiintoisesta käänteestä murhatutkimuksessa.

Suora lainaus HS:n jutusta:

KESKUSRIKOSPOLIISI teki HS:n tietojen mukaan syksyllä kotietsintää Jehovan todistajien hallinnoimiin tiloihin Varsinais-Suomessa ja Uudellamaalla.

Etsinnät liittyivät vuonna 1988 Piikkiössä kadonneen 15-vuotiaan Piia Ristikankareen henkirikostutkintaan.

Lue lisää...
 


MOT: Entinen Jehovan todistaja julkaisi ääninauhoja osoittaakseen, mitä uskonyhteisön kokouksissa todella tapahtuu – oikeus hylkäsi syytteet
01.01.2024 Johanneksen poikaMOT on Ylen tutkivan journalismin toimitus, joka julkaisee viikoittain dokumentteja ja verkkosisältöjä.

01.01.2024 julkaistussa jutussa kerrotaan, että "syytetyn kansalaisaktivistin mielestä Jehovan todistajat opettavat läheisten karttamisesta toisin kuin ovat kertoneet".

Lue lisää...Käräjäoikeus: Jehovan todistajien etäkokouksessa esittämät opetukset karttamisesta sai julkaista
15.12.2023 Johanneksen poikaKotimaa-lehden eläkkeellä oleva julkaisupäällikkö Olli Seppälä halusi omasta aloitteestaan tehdä jutun oikeudenkäynnistäni, joka pidettiin Espoon oikeustalolla 12.09.2023.

Seppälä aloittaa jutun näin:

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus katsoo 8.12. antamassaan päätöksessään, ettei Jari-Pekka Peltoniemi syyllistynyt rikokseen julkaistessaan ylläpitämällään Jehovan todistajiin kriittisesti suhtautuvalla Johanneksenpoika.fi -verkkosivustollaan kahden seurakunnan vanhimman videotallenteesta otteita tekstimuodossa ja äänitteenä. Opetuspuheet käsittelevät julkisuudessakin keskustelua herättänyttä karttamisoppia eli sitä, miten Jehovan todistajien tulee suhtautua liikkeestä eronneisiin ja erotettuihin.

Lue Kotimaan uutinen kokonaan täältä.Kotimaan blogisivustolla käsiteltiin oikeudenkäyntiä yleisellä tasolla
13.12.2023 Johanneksen poikaAntero Syrjänen pohtii syitä ja seurauksia Kotimaan blogikirjoituksessaan. Hän kirjoittaa mm. näin:

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeudessa puitiin 12.9.2023 oikeudenkäyntiä, jossa entistä Jehovan todistajaa syytettiin yksityiselämää loukkaavan tiedon levittämisestä.

Kaksi Jehovan todistajien seurakunnan vanhinta kokivat kärsineensä vahinkoa johanneksenpoika.fi -sivustolla esitetystä materiaalista. Kyse on sivustolla kerrotusta seurakunnan kokouksesta, jossa käsiteltiin Jehovan todistajien toteuttamaa hengellistä väkivaltaa eli karttamissääntöä. Koska asianomistajien uskonnollinen vakaumus on käynyt ilmi kokoustallenteista, vanhimmat kokivat, että kyse on yksityiselämää loukkaavan tiedon levittämisestä, josta on koitunut heille kärsimystä.

Lue koko blogikirjoitus Kotimaan sivuilta.Käräjäoikeuden tuomio on julistettu
11.12.2023 Johanneksen poika


Kuva: JP

Maanantaina 11.12.2023 sain käräjäoikeuden päätöksen sähköpostin kautta.

Lue lisää...
 


Jehovan todistajien karttamisoppi on hengenvaarallinen oppi
26.09.2023 Johanneksen poika


Kuva: Pixabay

Jehovan todistajilla on määräys karttaa seurakunnasta erotettuja ja itse eronneita henkilöitä. Tämä ei ole kenenkään henkikökohtainen päätös vaan järjestön määräys. Se, että jotkut Jehovan todistajat rikkovat tätä sääntöä, ei tee säännöstä mitätöntä. Itse asiassa sellainen henkilö, joka ei suostu karttamaan erotettuja ja on heidän kanssaan tekemisissä, voidaan erottaa seurakunnasta. Tämä käy ilmi vanhinten salaisesta ohjekirjasta Paimentakaa Jumalan laumaa.


Lue lisää...

Huomautus lukijoille! Tämä sivu sisältää vahvaa materiaalia, joka voi järkyttää tunteellisia ja herkkiä ihmisiä. Lukeminen omalla vastuulla!


   
Takaisin uutissivun alkuun tästä.Kaikki uutiset (myös vanhat uutiset) löytyvät uutisarkistosta.
 
  
 
Uutiset - Ulkomaat
 
Hollannissa järjestettiin mielenosoitus karttamista vastaan
22.04.2024 Johanneksen poika
  

Johan Cruijff Areena, kuva: Wikipedia
 

Jehovan todistajat kokoontuivat Amsterdamissa Hollannissa suureen Johan Cruijff Areenaan lauantaina 20.04.2024. Läsnä oli myös yksi Jehovan todistajien hallintoelimen jäsenistä, Stephen Lett. Kokoontumiseen osallistui noin 30000 Jehovan todistajaa.

Tuon jalkapallostadionin läheisyydessä entiset Jehovan todistajat osoittivat rauhallisesti mieltään Jehovan todistajien järjestön karttamispolitiikkaa vastaan. Erotettujen ja itse eronneiden karttaminen on maailmanlaajuinen ongelma, joka aiheuttaa valtavasti tuskaa sekä kartetuille että karttajille.

Lue lisää..."Haluamme, että syyttäjä tutkii mitä tapahtuu Jehovan todistajien sisällä."
07.04.2024 Johanneksen poika
  


Espanjalaisessa mediassa haastateltiin Carlos Bardavío Antónia. Hän on lakimies, joka toimii Espanjan Jehovan todistajien uhrien yhdistyksen edustajana.

Haastattelussa kerrotaan esimerkiksi, että entisillä Jehovan todistajilla on vakavia ahdistuneisuus- ja masennushäiriöitä, itsemurha-ajatuksia, itsemurhayrityksiä. Miksi? Kun heidät erotetaan, he jäävät tyhjiöön. Koko heidän sosiaalinen ympäristönsä lakkaa kommunikoimasta heidän kanssaan. Se on sosiaalista eristämistä, he jäävät yksin maailmaan.

Lue lisää...Tieteen kuvalehti: Yksinäisyys tappaa
05.04.2024 Johanneksen poika
  


Jehovan todistajien haitallinen karttamiskäytäntö aiheuttaa pahimmillaan seurakunnasta erotetulle tai itse eronneelle lähes koko ihmissuhdeverkoston tuhoutumisen. Siitä seuraa usein yksinäisyyttä.

Tieteen kuvalehden numerossa 7/2024 kerrotaan sivuilla 46-53 yksinäisyyden aiheuttamista vahingoista. Lainaus sivulta 52:

Yksinäisyys pahoinpitelee aivoja niin, että mielenterveys vaarantuu. Tutkitusti yksinäisillä on suuri riski alkaa oireilla psyykkisesti. Henkinen pahoinvointi ilmenee esimerkiksi masennuksena, ahdistuksena ja stressinä.

Yksinäisyys ei  kuitenkaan vaikuta ainoastaan aivoihin. Se aiheuttaa koko kehon hälytystilan kiihdyttämällä stressihormoni kortisolin tuotantoa. Siksi elimistö kärsii - usein vakavin seurauksin.
 


Jehovan todistajat antavat verkkosivustollaan väärää tietoa Norjan oikeudenkäynnistä
04.04.2024 Johanneksen poika
  
Jehovan todistajat ovat otsikoineet JW.ORG:ssa olevan uutisen Norjan oikeudenkäynnistä näin:

"Jehovan todistajat valittavat perustuslain vastaisesta ratkaisusta Norjassa".

Tuossa ei ole totuuden häivääkään. Jehovan todistajien oikeuksiin ei kuulu Norjan perustuslain tulkitseminen. Sen tekee Norjan oikeuslaitos. Jehovan todistajat rikkoivat karttamissäännöllään Norjassa niin vakavasti lakeja, että heiltä vietiin rekisteröinti uskonnolliseksi yhdyskunnaksi.

Oslon käräjäoikeus piti 4. maaliskuuta 2024 voimassa viranomaisten päätöksen peruuttaa Jehovan todistajien rekisteröinti Norjassa. Norjan Jehovan todistajat aikovat valittaa ratkaisusta.

Toinen valheellinen väite JW.ORG:n uutisessa on tämä:

"Viranomaiset eivät nyt suostu rekisteröimään Jehovan todistajia Norjassa, ellemme muuta käytäntöämme, joka koskee katumattomien väärintekijöiden poistamista seurakunnasta."

Tämäkään ei ole totta. Jehovan todistajat väittävät, että kyse olisi erottamiseen liittyvistä asioista. Näin ei ole. Kyse on karttamisesta.

Miksi totuuden puhuminen on Jehovan todistajille niin vaikeaa?
Hallintoelin on muuttanut radikaalisti Jehovan todistajien ulkoasuvaatimuksia
18.03.2024 Johanneksen poika
  

Kuva: JW.ORG

Viimeisen vuoden aikana Jehovan todistajien järjestössä on tehty paljon oppimuutoksia. Myös käytäntöjä on muutettu. Hallintoelimen tilannepäivityksissä on kerrottu ulkoasuun liittyvistä suurista muutoksista.

Lue lisää...Jehovan todistajien salaiset rahavirrat
16.03.2024 Johanneksen poika
  

Kuva: Wikipedia

Norjalainen media Dagen julkaisi 13.03.2024 laajan jutun Jehovan todistajien raha-asioista. Uskonyhteisö keräsi miljoonia Norjan kruunuja ja lähetti valtavia summia pois maasta.

Lue lisää...Kaikki tarpeellinen Norjan oikeudenkäynnistä kymmenessä minuutissa
13.03.2024 Johanneksen poika
  


Kymmenen minuuttia kestävä YouTube-video kertoo oleelliset asiat Norjassa käydystä oikeudenkäynnistä, missä Norjan valtio ja Jehovan todistajat kahden viikon ajan "väänsivät kättä".

Katso video täältä.Oslon käräjäoikeuden tuomio 04.03.2024
10.03.2024 Johanneksen poika
  


On hyvä tarkastella historiallista oikeuden päätöstä Jehovan todistajien järjestön ja Norjan valtion välisessä oikeudenkäynnissä. Mitkä olivat tuomion perusteet? Mitä muuta mielenkiintoista päätöksestä löytyy?

Lue lisää...Lisää tietoja Norjan oikeudenkäynnistä
08.03.2024 Johanneksen poika
  


Kotimaa on julkaissut 08.03.2024 uutisen Norjan oikeudenkäynnistä. Lainaus Kotimaan jutusta:

Tuore oikeuden päätös vahvisti: Jehovan todistajilla ei ole enää Norjassa rekisteröidyn uskontokunnan asemaa ja oikeutta valtionapuun.

Norjalainen Oslon käräjäoikeus on maanantaina (4.3.) linjannut, että edellytykset Jehovan todistajien aiemmalle valtion tukien ja rekisteröinnin epäämiselle uskonnollisista yhteisöistä annetun lain nojalla täyttyvät.

Jutun voi lukea täältä.YouTubessa on julkaistu Norjalaisen aktivistin Jan Frode Nilsenin haastattelu. Sen voi katsoa täältä. Videoon saa tarvittaessa automaattisen suomenkielisen käännöksen.
 


Norjalainen aktivisti Jan Frode Nilsen kertoi Norjan oikeudenkäynnistä
05.03.2024 Johanneksen poika
  


Jan Frode Nilsen, joka osallistui oikeudenkäyntiin Norjan valtion todistajana, antoi haastattelun JP Uutisille. Hän kertoi oikeudenkäynnin taustoista ja selosti myös oikeusprosessia yksilön, entisen Jehovan todistajan kannalta.

Lue lisää...AvoidJW: Jehovan todistajien järjestö hävisi oikeudenkäynnin Norjassa
05.03.2024 Johanneksen poika
  
AvoidJW-sivusto kertoi 04.03.2024 Norjan Jehovan todistajien ja Norjan valtion välisestä oikeudenkäynnistä.

Mitä Jehovan todistajien järjestö menetti? Mm. nämä asiat:
  1. Jehovan todistajien järjestö ei voi saada valtiolta rahallista tukea
  2. Jehovan todistajien järjestö tuomittiin maksamaan Norjan valtion oikeudenkäyntikulut, 1 140 505 Norjan kruunua. (108 091 dollaria)
  3. Jehovan todistajat käyttivät oikeudenkäyntiin lahjoitusvaroja noin 6 miljoonaa Norjan kruunua (noin 500 000 dollaria) palkkaamalla asianajajat Järjestön ulkopuolelta
Lue lisää...Norjassa Jehovan todistajat hävisivät oikeusjutun
04.03.2024 Johanneksen poika (Päivitetty kerran)
  
04.03.2024 Oslon käräjäoikeus ilmoitti, että Jehovan todistajien valitus ei mennyt oikeudessa läpi. Jehovan todistajien järjestö on siis edelleen poissa rekisteröityjen uskonnollisten yhdyskuntien rekisteristä. Jehovan todistajien järjestö ei saa valtion rahoitusta. Valtakunnansaleissa ei voida enää vihkiä avioliittoon Jehovan todistajia.

Kaikki johtuu suurelta osin Jehovan todistajien karttamissäännöistä.


Päätöksen mukaan Jehovan todistajien poissulkemiskäytännöt ovat "vakavia loukkauksia muiden oikeuksia ja vapauksia vastaan", Dagen kirjoitti maanantaina iltapäivällä.

Toinen norjalainen media Vårt Land kertoi, että Jehovan todistajien oikeudenkäynnissä annettu tuomio ei ollut yllättävä. Näin sanoi entinen Jehovan todistaja Jan Frode Nilsen. Hän on helpottunut siitä, että käräjäoikeus uskoi häntä.

Lue lisää täällä.
Suomessa Iltalehti julkaisi 04.03.2024 illalla pienen uutisen Norjan oikeudenkäynnistä. Juttuun oli lainattu norjalaista iltapäivälehteä VG.

Iltalehti totesi, että Norjan Jehovan todistajat ovat hävinneet Norjan valtiota vastaan nostamansa kanteen oikeudesta olla rekisteröity uskonnollinen yhdyskunta.

Käräjäoikeus vapautti Norjan valtion syytteestä, ja velvoitti Jehovan todistajat maksamaan valtion oikeudenkäyntikulut.Jehovan todistajat ja Norjan valtio taistelevat - kooste kahden viikon oikeudenkäynnistä
04.02.2024 Johanneksen poika
  
Oslon ja Vikenin hallintoviranomainen peruutti vuonna 2022 juuri ennen joulua Norjan Jehovan todistajien rekisteröinnin uskonnollisena yhdyskuntana. Pääasiallinen syy valtion päätökselle oli Jehovan todistajien järjestön karttamissäännöstö, joka rikkoo ihmisoikeuksia.

Norjan valtiovallan päätös tarkoittaa, että Jehovan todistajat eivät voi enää saada Norjassa valtionapua eikä vihkiä jäseniään avioliittoon. Asiasta uutisoi Kotimaa.

Jehovan todistajat valittivat päätöksestä, ja tammikuussa 2024 on kahden viikon ajan ollut käynnissä oikeudenkäynti tähän asiaan liittyen.

Lue lisää...
 


Entiset Jehovan todistajat vaativat, että Espanjan Jehovan todistajat joutuvat vastuuseen teoistaan
24.12.2023 Johanneksen poika
  
Noin vuosi sitten Norjan Jehovan todistajat menettivät rekisteröinnin uskonnolliseksi yhdyskunnaksi karttamiskäytännön takia. Jotain saman kaltaista voi tapahtua lähikuukausina Espanjassa.

Espanjan Jehovan todistajien uhrien yhdistys (AEVTJ) kutsui median edustajia tiedotustilaisuuteen ilmoittaakseen aikomuksestaan järjestää tapaaminen maan hallituksen kanssa. He aikovat vaatia rangaistusta uskonnollisen organisaation harjoittamien ihmisoikeusloukkauksien takia.

Entiset Jehovan todistajat aikovat vaatia, että Espanjan hallitus rankaisee Jehovan todistajien järjestöä mm. karttamiskäytännön takia.

Lue lisää...Jehovan todistajat hävisivät Espanjassa merkittävän oikeudenkäynnin
15.12.2023 Johanneksen poika
  


Espanjan kirjeenvaihtajani kertoi, että Jehovan todistajien tarkoitus tukahduttaa asiallinen kritiikki oikeudenkäynnin avulla epäonnistui. Espanjalainen media uutisoi tästä asiasta 14.12.2023. Jutun otsikossa todetaan:

Jehovan todistajat on "tuhoisa kultti", tuomioistuimen päätöksessä sanotaan.

Lue lisää...Psykologisen manipulaation näytös valtakunnansalissa
07.10.2023 Johanneksen poika
  

Kuva: Reddit

Muutama viikko sitten Nicolas Spooner vieraili paikallisessa valtakunnansalissa arkipäivän kokouksessa. Hän on terapeuttinen kouluttaja ja on erikoistunut työskentelemään entisten Jehovan todistajien kanssa, jotka kamppailevat elämässä organisaation ulkopuolella ja kohtaavat ainutlaatuisia haasteita, jotka johtuvat aiemmasta elämästä Jehovan todistajana.

Nicolas Spooner kertoo, että hän halusi kokea itse, miltä valtakunnansalissa näyttää ja tuntuu ilman aiempien kokemusten tai uskomusten vääristämää näkökulmaa.

Lue lisää...
Jehovan todistajat repivät ihmiset rikki ja jättävät vastuun kuulijalle
28.08.2023 Johanneksen poika
  
Kotimaan blogissa Antero Syrjänen pohtii tärkeää asiaa, erotettujen ja itse eronneiden karttamista. Hän oli lukenut uusiseelantilaisen median tekemän laajan jutun, ja hän sai siitä idean kirjoittaa asiasta.

Vaikka karttamisesta on kirjoitettu vuosien mittaan paljonkin, se ei vielä riitä. Niin kauan kuin Jehovan todistajien kultilla on jopa itsemurhiin johtava karttamiskäytäntö, asiaa täytyy pitää esillä.

Lainaus Antero Syrjäsen blogikirjoituksesta:

Jehovan todistajien erottamiskäytännön ongelmallisuus liittyy karttamiseen, ei siihen että ihmisiä voidaan erottaa tai he voivat erota itse yhteisöstä.

Lue Antero Syrjäsen blogikirjoitus täältä.
  Takaisin uutissivun alkuun tästä.Kaikki uutiset (myös vanhat uutiset) löytyvät
uutisarkistosta.

  
 
Medialle

Toimittajien tietopaketti luettavissa täällä.

     
Sitaattioikeus

Tällä uutissivustolla noudatetaan sitaattioikeuden periaatteita. Lue lisää...


 
Takaisin uutissivun alkuun tästä.Kaikki uutiset (myös vanhat uutiset) löytyvät uutisarkistosta.
  


Takaisin Johanneksen pojan kotisivujen etusivulle tästä   * * *   Uutissivusto avattu 04.08.2012