Johanneksen pojan uutissivut
Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Uutisarkistoon * Hakusivulle


Uusin päivitys 25.05.2019
Uutiset - Kotimaa
 
Keskustelu Jehovan todistajan kanssa muistiinpanoista
25.05.2019 Johanneksen poika
 



Kuva: Pixabay

Useita vuosia kestänyt kiista muistiinpanojen tekemisestä ovelta ovelle -työssä on saanut lopullisen sinettinsä. Jehovan todistajien järjestö kielsi julistajilta muistiinpanojen tekemisen haaratoimiston kirjeessä toukokuussa 2019.

Veljesseuran keskustelupalstalla asiasta tiedotettiin. Eräs Jehovan todistaja, joka käytti nimimerkkiä ”Aktiivi JT”, oli närkästynyt muistiinpanojen kieltämisestä. Hän kirjoitti vastineensa, jossa hän ihmetteli kieltoa ja syytti väärin perustein minua siitä, että minä olisin aiheuttanut muistiinpanojen kieltämisen. ”Aktiivi JT”:n kirjoitus perustui vääriin tietoihin. Niinpä kirjoitin oman vastineeni hänelle.

Lue lisää...



Nettisivusto: Suomalaisvalitus johti Euroopan tasoisiin muutoksiin Jehovan todistajien ovelta ovelle -työssä
15.05.2019 Johanneksen poika
 



Kuva: Demokraatti / Getty Images

Demokraatti julkaisi uutisen Jehovan todistajien päätöksestä luopua kokonaan muistiinpanojen tekemisestä ovelta ovelle -työssä. Suora lainaus jutusta:

Julistajien ei tule kerätä henkilötietoja kenttätyössä. Tämä tarkoittaa sitä, että henkilön nimeä, osoitetta, kieltä, etnistä taustaa tai muita vastaavia tietoja ei tule kirjata mihinkään ylös. Myöskään sellaisia osoitteita ei tule merkitä muistiin, joissa ketään ei ole tavattu kotoa.

Lue Demokraatin juttu kokonaan täältä.



Jehovan todistajat lopettavat kokonaan muistiinpanojen tekemisen ovelta ovelle -työssä
14.05.2019 Johanneksen poika
 

Kuva: Pixabay

Suomen, Viron, Latvian ja Liettuan seurakunnissa luetaan tällä viikolla kokouksissa haaratoimiston lähettämä kirje, jossa kerrotaan, mitä seurauksia EU-tuomioistuimen ja Korkeimman hallinto-oikeuden päätöksillä sekä yleisen tietosuoja-asetuksen voimaantulolla on Jehovan todistajien saarnaamistyöhön.

Lue lisää...



Seurakunnilta pyydettiin taas lahjoituksia - käytössä on nyt kolmaskin lahjalaatikko
09.05.2019 Johanneksen poika
 

Kuva: Google Earth

Lähes joka viikko seurakunnan kokouksissa pyydetään julistajia lahjoittamaan lisää rahaa järjestölle. Aikaisemmin on ollut käytössä kaksi lahjalaatikkoa, toinen on "paikallisia tarpeita varten" ja toinen on "maailmanlaajuista työtä varten".

Nyt Suomessa on otettu käyttöön kolmaskin lahjalaatikko. Miksi? Mihin sitä käytetään?

Lue lisää...



Venäläisten Jehovan todistajien majoitukseen konventin ajaksi tarvitaan lisää rahaa ja Betel-palvelukseen halutaan lisää ilmaistyövoimaa
03.05.2019 Johanneksen poika
 

Kuva: JW Broadcasting

Suomen haaratoimisto oli lähettänyt helmikuun ja huhtikuun alussa kirjeet kaikkiin seurakuntiin, jotka tulevat osallistumaan kesäkuussa 2019 Helsingin aluekonventtiin. Kirjeissä vedottiin suomalaisiin Jehovan todistajiin, että he tarjoaisivat majoitusta Venäjältä tuleville konventtivieraille.

Nämä vetoomukset eivät vielä ole tuottaneet tarpeeksi tulosta. Niinpä tällä viikolla on joissakin seurakunnissa muistutettu uudelleen majoituksen järjestämisen tarpeellisuudesta.

Joissakin seurakunnissa on luettu myös kirje, jonka avulla etsitään lisää ilmaistyövoimaa Beteliin ja rakennushankkeisiin.

Lue lisää...



Historiaa - osa 66: Köyliön vankilassa veljiä painostettiin kuunnelman avulla voimakkaasti aloittamaan tienraivaus
03.05.2019 Johanneksen poika
 


Jehovan todistajat joutuivat Suomessa aikoinaan vankilaan asepalveluskysymyksen takia.

Köyliön vankilassa nuoret Jehovan todistajat tekivät vuonna 1970 kuunnelman, jonka aiheena oli oikeudenkäynti. Kuunnelmassa syyttäjä syytti veljiä siitä, että he eivät olleet riittävästi osallistuneet saarnaamiseen eivätkä olleet kaikki tienraivaajia, vaikka heillä olisi ollut aikaa ja mahdollisuuksia.

Lue lisää...



Suomi24: Siviilipalveluksesta erotettu, nyt takaisin seurakuntaan?
29.04.2019 Johanneksen poika
 


Anonyymi kysyi Jehovan todistajilta 29.04.2019:

Tuolla aikaisemmin tuli esille, että joku oli aikoinaan erotettu seurakunnasta siviilipalveluksen suorittamisen takia. Ennen vuotta 1996 jolloin siviilipalvelus lakkasi olemasta erottamisen peruste.

Jos tämmöinen henkilö pyrkisi nyttemmin takaisin seurakuntaan, niin mitä väärintekoa hänen tulisi katua?

Lue lisää...



Kallion seurakunta: Uskominen tekee hyvää - uskonnot myös pahaa
26.04.2019 Johanneksen poika
 



Kuva: Kallion seurakunta

Yleisradion dokumenttielokuva ”Uhrit – Kun usko sammuu” avaa merkittävän keskustelun hengellisestä väkivallasta ja siitä, kuinka uskonnon varjolla tehdään myös pahaa ja loukataan ihmisyyttä. Dokumenttiin on kuvattu Uskontojen uhrien vertaisryhmän keskustelua. Ohjelman päähenkilöiden kuvauksissa toistuu kokemus kelpaamattomuudesta, itsensä kieltämisestä ja ulkoa määrätystä ihmisyydestä.

– Jeesus ei antanut tällaista käskyä eikä mallia meille kristityille toimia. Silti ihmisten kokemus on totta. Eri uskonnollisten yhteisöjen on katsottava peiliin ja kuultava myös näiden ihmisten todellinen kokemus, kirkkoherra Riikka Reina toteaa.

Lue lisää...



Helsingin Sanomat, Iltalehti ja Kotimaa24 kertoivat YLE:n dokumentista "Uhrit"
25.04.2019 Johanneksen poika
 

Kuva: Peter Wallenius

Helsingin Sanomat aloitti juttunsa kertomalla, että irrottautumistarinoita uskonnollisista yhteisöistä kerrotaan mediassa usein. Harvemmin yhteisöjen ex-jäsenet kuitenkaan jakavat tarinaansa niin koruttoman avoimesti kuin Peter Walleniuksen dokumentissa Uhrit.

Iltalehden juttu painottui Tom-Kristianin toimintaan Jehovan todistajien seurakunnan vanhimpana. Hän toimi myös oikeuskomiteoiden jäsenenä, jolloin hän alkoi tuomita syntisiä uskonveljiään ja -siskojaan.

Kotimaa24 kertoi, että sympaattisessa ja kiireettömässä dokumentissa keskustelijat pohtivat myös anteeksiantamista: Voiko vanhemmilleen ja perheelleen antaa anteeksi, entä voivatko he antaa anteeksi?"

Lue lisää...
 


Dokumenttiprojekti: Uhrit – kun uskonyhteisö tekee elämästä helvetin
25.04.2019 Johanneksen poika
 

Kuva: Peter Wallenius

Hyväksikäyttöä, henkistä väkivaltaa, suvusta ja ystävistä erottamista. Kaikkea tätä esiintyy monissa uskonnollisissa yhteisöissä, vaikka ne ulospäin kertovat iloista ja rakastavaa sanomaa.

Teksti: Peter Wallenius, Uhrit-dokumentin ohjaaja.

Lue lisää...



Herran illallinen 2019 - koko muistonviettopuhe tekstinä
23.04.2019 Johanneksen poika
 

Kuva: Taisia

Jehovan todistajat viettivät vuoden 2019 Jeesuksen kuoleman muistojuhlaa perjantaina
19.04.2019. Millainen tuo juhla oli? Mitä juhlaan sisältyi? Mitä juhlassa puhuttiin?

Tällä sivulla on erään suomalaisen seurakunnan tämän vuoden muistonviettopuhe. Sivujen kuvat on otettu toisen seurakunnan muistonvietosta.

Lue lisää...



Hengellinen väkivalta voi satuttaa yhtä pahasti kuin fyysinen väkivalta
22.04.2019 Johanneksen poika
 



Joni Valkila, kuva: Liisa Takala / HS.

Uskonyhteisöjen ongelmat tulevat päivänvaloon, mutta toisinaan siinä kestää vuosia tai vuosikymmeniä ja sillä aikaa tuhannet ihmiset kokevat julmia kohtaloita, kirjoittaa Uskontojen uhrien tuki UUT ry:n toiminnanjohtaja Joni Valkila.

Lue lisää...



Peter Walleniuksen dokumenttielokuva "Uhrit" on nyt katsottavissa YLE Areenassa
22.04.2019 Johanneksen poika
 

Kuva: YLE Areena

Peter Walleniuksen ohjaama dokumenttielokuva "Uhrit" esitetään torstaina 25.04.2019 televisiossa TV1-kanavalla kello 19:00. Ohjelman voi katsoa jo nyt etukäteen YLE Areenasta.

Ohjelma kertoo Uskontojen uhrien tuki UUT ry:n vertaistukiryhmän kokoontumisista. Kuusi henkilöä keskustelee hyvin henkilökohtaisista asioista. Heistä kolmella on Jehovan todistajat -tausta, kahdella lestadiolainen tausta ja yksi on entinen helluntailainen.

Lue lisää...



“Mitäs läksit” - karttamisrangaistuksen oikeutuksen tarkastelua
20.04.2019 Tony ja Johanneksen poika
 

Kuva: JW.ORG

Jehovan todistajien yksi arvostelluimmista säännöistä on nk. karttamissääntö. Karttamissääntö tarkoittaa, että jos henkilö eroaa tai erotetaan Jehovan todistajista, tämä menettää kaikki normaalit sosiaaliset suhteensa kaikkiin Jehovan todistajiin, myös läheisiinsä. Entisille todistajille tehty kysely kertoo, että karttaminen on käytännössä monitasoista, mutta että suurin osa kohtaa karttamissäännön sellaisena kuin Jehovan todistajien säännöt edellyttävät.

Koska kastepäätöstä ei voi perua ja se vaikuttaa koko loppuelämään, sisältäessään mahdollisuuden menettää esimerkiksi lapsensa tai vanhempansa sosiaalisen eristämisen rangaistuksen seurauksena, inhimillisen ja länsimaisen oikeuskäsityksen pohjalta tarkasteltuna kastepäätöksen tulee olla tehty täydessä ymmärryksessä ja perustellussa iässä.

Lue lisää...



Heikki Palviainen kertoi lapsuudestaan Jehovan todistajana
19.04.2019 Johanneksen poika
 



Kuva: Anna Jousilahti

Iltalehti oli tehnyt mainion jutun, joka kertoo siitä, millaista on Jehovan todistaja -perheessä kasvavan lapsen lapsuus. Miten lapsi kokee ne lukemattomat säännöt, joihin pitää sopeutua?

Onko pienen koululaisen helppoa mennä saarnaamaan ovelta ovelle? Entä jos oven avaa koulukaveri?

Lue lisää...



YLE: Tässä yhteisössä lapset ovat kiellettyjä eikä työstä saa palkkaa – Elli Kinkku on asunut täällä 16 vuotta ja on kiitollinen joka päivästä
18.04.2019 Johanneksen poika
 



Tiedottaja Jukka Palonen, kuva: Kristiina Lehto

YLE oli käynyt Vantaalla Jehovan todistajien haaratoimistossa. Jutussa kerrottiin mm. Elli Kinkun työpäivistä.

Lue lisää...



YLE järjesti mielenkiintoisen dokumenttielokuvan ennakkonäytöksen Ison Pajan auditoriossa 16.04.2019
17.04.2019 Johanneksen poika
 

Kuvassa esiintyjät ja ohjaaja Peter Wallenius, Wallenius oikeassa reunassa, kuva: JP

Peter Wallenius on ohjannut noin tunnin mittaisen dokumenttielokuvan "Uhrit". Se tulee katsottavaksi YLE:n Areenaan maanantaina 22.04.2019. Televisiossa tuo elokuva nähdään TV1-kanavalla 25.04.2019 kello 19:00. Tarkkaan rajattu kohderyhmä sai nähdä tuon elokuvan jo ennakkoon YLE:n auditoriossa. Läsnä olivat esiintyjät, ohjaaja ja koko YLE:n tuotantotiimi. Katsomossa istui myös muita kutsuvieraita, arviolta paikalla oli noin 20 - 30 henkilöä.

Millainen elokuva tuo "Uhrit" on?

Lue lisää...



Maahanmuuttovirasto hylännyt suurimman osan venäläisten Jehovan todistajien turvapaikka­hakemuksista
17.04.2019 Johanneksen poika
 


Helsingin Sanomat kertoo, että maahanmuuttoviraston mukaan riski joutua vainotuksi Venäjällä on toistaiseksi pieni.

Venäläiset Jehovan todistajat ovat jättäneet Suomeen 2017-2019 yhteensä noin 250 turvapaikkahakemusta, joista vajaat 90 on käsitelty.

Arviolta vain kymmenen prosenttia päätöksistä on ollut myönteisiä.

Lue lisää...



Miksi vuoden 2019 erikoisesitelmä saattoi tuntua tutulta?
15.04.2019 Johanneksen poika
 
14.04.2019 jokaisessa Jehovan todistajien seurakunnassa kautta maailman pidettiin erikoisesitelmä. Sen teema oli Tavoittele todellista elämää! Miksi se tuntui niin tutulta?
 


Kuva: Vartiotornin verkkokirjasto

Lue lisää...
 


Erikoisesitelmässä ei ollut mitään erikoista
14.04.2019 Johanneksen poika
 

Kuva: Konventtivideo

Jehovan todistajat ovat perinteisesti järjestäneet keväisin ns. "erikoisesitelmän". Se on useimmiten ollut Jeesuksen kuoleman muistonvieton jälkeen, mutta tänä vuonna järjestystä oli muutettu.

Erikoisesitelmän teema oli tänä vuonna Tavoittele todellista elämää. Esitelmä kuultiin seurakunnissa videotallenteena. Puhujana toimi haaratoimisten edustaja Ari Hakkarainen.

Lue lisää...



Jehovan todistajat aikovat järjestää suuren julkisen todistamisen Tuusulan asuntomessuilla kesällä 2020
11.04.2019 Johanneksen poika
 



Kuva: Asuntomessut

Vuonna 2020 Jehovan todistajat aikovat hyödyntää saarnaamistyössä Tuusulassa järjestettäviä asuntomessuja. Siellä vierailee kuukauden aikana valtava määrä ihmisiä, ja siihen ihmisvirtaan todistajat yrittävät heittää "verkkonsa". Raamattuhan puhuu kristityistä "ihmisten kalastajina".

Lue lisää...



Miksi Suomessa ja Ruotsissa suhtaudutaan eri tavalla uskonnollisissa kokouksissa esitettävien videoiden ja elokuvien tarkastamiseen?
11.04.2019 Johanneksen poika
 
Suomessa KAVI salli vuonna 2016 sotaelokuvan esittämisen suuressa konventissa, vaikka läsnä oli pieniä lapsia. Ruotsissa Jehovan todistajien konventista vastaava mies sai sakot, koska konventissa oli esitetty tarkastamattomia videoita ja elokuvia. Ikärajoja ei ollut määritelty.

Mistä tämä johtuu? Miksi Ruotsissa lasten suojeleminen haitalliselta video- ja elokuvamateriaalilta on paremmin hoidettu kuin Suomessa?

Lus lisää...



Saadaanko kaikille Venäjältä tuleville konventtivieraille majoitus järjestettyä?
04.04.2019 Johanneksen poika
 

Venäjänkielinen konventti Helsingin jäähallissa 2017, kuva: lähetetty

Useissa Etelä-Suomen seurakunnissa on tällä viikolla luettu uudelleen ilmoituksia, jotka liittyvät vuoden 2019 aluekonventin järjestelyihin. Helsingissä järjestetään tänä vuonna vain yksi aluekonventti, ja se pidetään messukeskuksessa kesäkuussa. Konventtiohjelma esitetään suomeksi, englanniksi ja venäjäksi. Venäjältä odotetaan tuhansia osallistujia konventtiin, koska siellä ei ole mahdollista järjestää Jehovan todistajien kokoontumisia. Ongelmaksi näyttää tänä vuonna muodostuvan majoituksen järjestäminen venäläisille todistajille.

Lue lisää...

     


Takaisin uutissivun alkuun tästä.



Kaikki uutiset (myös vanhat uutiset) löytyvät uutisarkistosta.
 
  




  
Uutiset - Ulkomaat
 
Jehovan todistajat eivät ilmoita seksuaalista hyväksikäyttöä
25.05.2019 Salvok ja Johanneksen poika





Kuva: Dagens Samhälle

Yhdysvallat, Kanada, Britannia, Australia, Hollanti, Belgia... Ja nyt Ruotsi. Kaava on sama, kun tarkastellaan Jehovan todistajien järjestön suhtautumista lasten seksuaaliseen hyväksikäyttöön. Koska Jehovan todistajien järjestöllä on samat säännöt joka maassa, ei ole yllättävää, että samanlaisia pimeitä asioita tapahtuu useissa maissa.

Lue lisää...



Voitto sananvapaudelle: Jehovan todistajien tietoja julkaissut ei joutunut kertomaan nimeään
24.05.2019 Johanneksen poika





Kuva: TIVI

Darkspilver-niminen käyttäjä oli paljastanut verkossa Jehovan todistajien uskonnollisen Vartiotorni-yhteisön tietoja Reddit-foorumilla. Asian huomattuaan Vartiotorni vaati Redditiä paljastamaan käyttäjän nimen ja haki oikeudelta päätöstä vaatimuksena tueksi.

Tuomioistuin katsoi, että tekijänoikeuslaki on vahvasti Darkspilverin kanssa samaa mieltä, mutta uskonnollinen yhteisö voi jatkaa oikeustapausta halutessaan.

Lue lisää...



Dennis Christensenin valitus hylättiin oikeudessa
24.05.2019 Johanneksen poika





Orjolin alioikeus, kuva: JW.ORG

Jehovan todistajien virallisen uutispalvelun mukaan Orjolin alioikeus hylkäsi Dennis Christensenin valituksen 23. toukokuuta 2019.

Kolmesta tuomarista koostuva paneeli piti voimassa veli Christensenin saaman kuuden vuoden vankeusrangaistuksen.

Lue lisää...




Jehovan todistajien ristiriitaiset viestit
21.05.2019 Maaria



Kuva: YouTube / Stoptheshunning

Jehovan todistajana kuulet paljon ristiriitaisia viestejä. Usein vasta järjestöstä lähdettyä tajuaa, miten tekopyhiä monet asiat siellä sisällä olivat. Monet asiat ovat niin ristiriitaisia, että jälkikäteen ei voi kuin ihmetellä, miten ihmeessä niitä ei tajunnut järjestön sisällä.

Lue lisää...



Pedofiilejä hallintoelimessä?
17.05.2019 Maaria



Kuva: YouTube / ExJW Fifth

Barbara Anderson on entisten Jehovan todistajien keskuudessa erittäin tunnettu hahmo. Hän työskenteli päätoimistossa pitkään ja eteni ”väärästä” sukupuolestaan huolimatta järjestön hierarkiassa ihmeen korkealle.

Itsekin entinen Jehovan todistaja EX JW Fifth haastatteli Barbara Andersonia. Videolla Barbara käy läpi Jehovan todistajien onnetonta historiaa lasten hyväksikäyttötapausten peittelyssä.

Lue lisää...
 


John Cedars kommentoi kesän 2019 konventtivideoita
17.05.2019 Tony ja Johanneksen poika



Kuva: YouTube / Cedars

Vuoden 2019 konventin teema on Rakkaus ei koskaan häviä. Aihe on "hieman" kiistanalainen. On yleisesti tiedossa, että Jehovan todistajien rakkaus häviää sekunnissa, jos joku kertoo, ettei hän enää usko sillä tavalla kuin hallintoelin määrää uskomaan.

Lloyd Evans ("John Cedars") esittää konventtivideoista omia teräviä analyysejaan. Tällä kertaa käsittelyyn otetaan kymmenen pätkää kaikista videoista.

Lue lisää...



Neljä vuotta sitten JT-järjestö halusi lapsen jäätelörahat, nyt se haluaa koko säästöpossun sisällön
14.05.2019 Johanneksen poika



Kuva: JW.ORG (muokkaus: JP)

Neljä vuotta sitten, toukokuussa 2015, Jehovan todistajien järjestö julkaisi lapsille tarkoitetun videon, jossa Sofia joutui antamaan jäätelörahan valtakunnansalin lahjalaatikkoon. Nyt toukokuussa 2019 Jehovan todistajien virallisille internetsivuille on ilmaantunut uusi lahjoitusvideo, joka on astetta härskimpi. Tässä videossa lapsille tarjoillaan sellainen viesti, että järjestölle pitää lahjoittaa koko säästöpossun sisältö, ja jos siellä ei ole mitään, tulee paha mieli, kun ei voi lahjoittaa.

Lue lisää...



Verkkouutiset: ”Jehovan todistajia kidutetaan Venäjällä”
13.05.2019 Johanneksen poika





Kuva: Kalle Sysikaski

Kansalaisoikeuksien puolustajan mukaan Jehovan todistajia kidutetaan.

Itsekin hiljattain lyhyen vankeustuomion Moskovassa istunut 77-vuotias Lev Ponomarjov vaatii Jehovan todistajien kohtelua tutkineen komitean johtajan Aleksandr Bastrykinin erottamista tehtävästään. Komitea tutki Siperian Surgutin vankilassa tuomiotaan kärsineiden ja kansainvälistä huomiota saaneiden seitsemän Jehovan todistajiin kuuluvan miehen tapauksia. Heidät vangittiin helmikuussa sillä perusteella, että kyseessä on kielletty ”äärijärjestö”.

Ponomarjovin mukaan tutkinnanjohtaja Bastrikin joko tietoisesti rohkaisee alaisiaan väkivallan käyttöön tai sitten hän ei pysty kontrolloimaan johtamansa aluehallinnon toimia.

Lue lisää...



Demokraatti: Kesällä Suomessa järjestetään suuria Jehovan todistajien tapahtumia, tiettyihin niistä paikalle on odotettavissa myös runsaasti venäläisiä Jehovan todistajia
25.04.2019 Johanneksen poika





Kuva: Demokraatti

Demokraatti oli haastatellut Jehovan todistajien Venäjän tilanteesta mm. maahanmuuttovirastoa ja Jehovan todistajien Suomen tiedotusosastoa.

Maahanmuuttoviraston turvapaikkayksikön johtaja Esko Repo toteaa Demokraatille, että Venäjältä turvapaikkaa hakeneiden osuus alkoi vuonna 2017 kasvaa nimenomaan Jehovan todistajien turvapaikkahakemusten takia.

Jehovan todistajien Suomen haaratoimiston tiedotusosastolta tiedottaja Jukka Palonen toteaa Demokraatille, että Jehovan todistajien tilanne Venäjällä on jatkuvasti huonontunut.

Lue lisää...



Venäjällä vainottu Boris, 42, unelmoi turvapaikasta Suomessa - näin hän kertoo Jehovan todistajien vainosta Venäjällä
25.04.2019 Johanneksen poika




Iltalehti oli haastatellut Venäjältä Suomeen muuttanutta Borista (nimi muutettu). Hän on Jehovan todistaja. Koska olot Venäjällä ovat nykyisin Jehovan todistajille vaikeat, Boris on hakenut Suomesta turvapaikkaa. Hän odottaa päätöstä, samoin kuin hänen vaimonsakin. Heillä molemmilla on Turussa työpaikka.

Boris odottaa jännittyneenä turvapaikkapäätöstä. Jos se on kielteinen, edessä saattaa olla karkotus takaisin Venäjälle. Se ei juuri nyt tunnu hänestä lainkaan hyvältä ajatukselta.

Lue lisää...



Maahanmuuttovirasto teki tiedonhankintamatkan Venäjälle ja selvitti Jehovan todistajien tilannetta
23.04.2019 Johanneksen poika


Useat mediat ovat julkaisseet tänään uutisen, jossa kerrotaan Venäjän Jehovan todistajien tilanteesta.

Jehovan todistajiin kohdistuneet viranomaistoimet ovat jatkuneet Venäjällä vuoden 2019 aikana, kertoo Maahanmuuttoviraston tuore maatietoraportti. Jehovan todistajien koteihin on esimerkiksi tehty kotietsintöjä ja heitä on pidätetty eri puolilla maata.


Migrin maatietopalvelun tutkijat vierailivat marras-joulukuussa tiedonhankintamatkalla Moskovassa. Tutkijat haastattelivat kansalaisjärjestöjä, asiantuntijoita, tutkijoita, kansainvälisiä järjestöjä ja viranomaisten edustajia.

Lue lisää...



Jehovan todistajat kokoontuvat perjantaina 19.04.2019 vuoden suurimpaan juhlaansa
19.04.2019 Johanneksen poika



Kuva: JW.ORG

Jeesuksen kuoleman muistojuhla kerää 19.04.2019 luultavasti yli 20 miljoonaa osallistujaa ympäri maailman. Sitä vietetään illalla auringonlaskun jälkeen.

Mitä tähän juhlaan kuuluu?

Lue lisää...



Venäläinen televisiokanava Rossija 1 yrittää kiusata Jehovan todistajia Virossa
12.04.2019 Hanna ja Johanneksen poika





Kuva: Postimees

Venäjän valtion mediakonserniin VGTRK:iin kuuluva televisiokanava Rossija 1:n toimittajat Jelena Jerofejeva ja Pavel Kostrikov tulivat Schengenin viisumilla Italiaan ja Ranskan viisumin kanssa Suomen kautta laivalla Viroon. Vierailun tavoitteena oli tehdä Jehovan todistajat naurunalaiseksi ja yllyttää vihamielisyyteen ja pohjimmiltaan uskonnolliseen vainoon uutisklipissä Rossija 1:n ohjelmassa.

Lue lisää...



JW.ORG: Toinenkin Jehovan todistaja saanut tuomion Venäjällä
11.04.2019 Johanneksen poika





Kuva: JW.ORG

1. huhtikuuta 2019 sama venäläinen oikeusistuin, joka langetti veli Dennis Christensenille 6 vuoden vankeustuomion, julisti 56-vuotiaalle Sergei Skrynnikoville tuomion siitä, että hän on harjoittanut uskontoaan Jehovan todistajana. Oikeusistuin määräsi hänelle 350 000 ruplan (4 759 euron) sakon. Hänelle ei määrätty vankeutta, vaikka syyttäjä oli vaatinut hänelle 3 vuoden vankeustuomiota.

Lue lisää...



Sakkoja filmien esittämisestä suuressa kokouksessa
10.04.2019 Salvok ja Johanneksen poika





Kuva: Aftonbladet

64-vuotias mies tuomittiin päiväsakkoihin hänen järjestettyään filminäytöksiä Jehovan todistajien suuressa kokouksessa Tukholman messukeskuksessa viime kesänä. Filmit näytettiin kaikenikäisille, mutta Valtion mediaraati ei ollut niitä tarkastanut ikärajan määrittämiseksi.

Lue lisää...



Oliko Michael Jackson Jehovan todistaja?
07.04.2019 Johanneksen poika



Kuva: Kasarimusa

80-luvun ylivoimaisesti suurimman supertähden, popin kuninkaaksikin nimitetyn Michael Jacksonin uskonnosta on ollut aina liikkeellä paljon luuloja. Keskustelupalstoilla vuorottelevat varmat tiedot sen puolesta, että hän oli Jehovan todistaja, ei ollut Jehovan todistaja tai että hän oli sellainen vain nimellisesti. Tosiasia on, että Michael Jackson oli vilpitön ja aktiivinen Jehovan todistaja yli 21 vuotta elämästään ja erosi vasta jouduttuaan törmäyskurssille lahkojohdon kanssa.

Tämän blogiartikkelin kirjoittaja on syntynyt Jehovan todistaja -perheeseen, seurannut Michael Jacksonin uraa teinistä saakka ja eronnut liikkeestä aikuisena. Nimeä ei mainita, koska siitä mahdollisesti seuraisi entistä jyrkempää karttamista Jehovan todistaja -sukulaisten taholta.

Lue lisää...



Yli 70 seksuaalisen hyväksikäytön uhriksi joutunutta Jehovan todistajaa puhuu belgialaisen dokumentin esittämisen jälkeen
05.04.2019 Maaria ja Johanneksen poika





Kuva: The Brussels Times

Yli 70 Jehovan todistajaa, jotka olivat joutuneet seksuaalisen hyväksikäytön uhreiksi, ovat kertoneet tarinansa sen jälkeen, kun julkisuudessa esitettiin dokumentti aiheesta viime viikolla, kertoo voittoa tavoittelematon järjestö Reclaimed Voices Belgium.

Dokumentti toi esiin sen, että järjestö oli peitellyt alaikäisten seksuaalista hyväksikäyttöä sisäisellä "kurinpitojärjestelmällä" jo vuosien ajan. Näin ollen mitään väitteitä ei ilmoitettu poliisille. Yksi dokumenttielokuvan todistajista kutsui järjestöä suoraan "pedofiilien paratiisiksi".

lue lisää...



Hallintoelimen jäsen kävi vähän ostoksilla
03.04.2019 Johanneksen poika



Kuva: Cedars / YouTube

Jehovan todistajien hallintoelimen jäsen Anthony Morris on Vietnamin sodan veteraani. Hän nähnyt sodassa paljon kauheita tapahtumia. Hän toimi avustajana leikkaussalissa Vietnamin sodan aikana. Hän auttoi sairaita ja haavoittuneita, ja hänen tavoitteenaan oli edetä kirurgiksi.

Sunnuntaina aamupäivällä 31.03.2019 Morris nähtiin ostoksilla. Hän käytti ostoksiin rahaa noin 850 dollaria. Tästä kerrotaan Lloyd Evansin videolla.

Mitä Morris osti?

Lue lisää...



Jehovan todistajat valmistautuvat vainoon
30.03.2019 Johanneksen poika




Heinäkuun 2019 "tutkittava" Vartiotorni-lehti, siis sellainen, jota ei jaeta ovilla eikä kärryillä, kehottaa Jehovan todistajia valmistautumaan vainoon. Vaino-aihetta käsitellään kahdessa kirjoituksessa, jotka on nimetty Valmistaudu vainoon nyt ja Jatka Jehovan palvelemista kiellon alaisuudessa.


Kuva: JW.ORG

Vartiotornissa pohditaan myös tätä kysymystä:

Jos työmme kielletään kotimaassasi, saatat miettiä, pitäisikö sinun muuttaa johonkin toiseen maahan, jossa voisit palvella Jehovaa vapaasti.

Lue lisää...



Vladimir Putinin aseman arvioidaan olevan luultua heikompi
24.03.2019 Johanneksen poika




Verkkouutiset kertoi, että Kremlin luoma kuva presidentin vallasta ei tutkijoiden arvioiden mukaan vastaa todellisuutta.

– Tämä ei ole henkilökohtaisesti johdettava imperiumi, vaan valtava ja vaikeasti hallittava byrokraattinen koneisto, omine sisäisine sääntöineen ja periaatteineen, arvioi Putinin roolia venäläinen valtiotieteilijä Ekaterina Schulmann New York Timesille.

Schulmann on Venäjän presidentin kansalaisyhteiskunnan ja ihmisoikeuksien kehittämisen neuvoston jäsen, joka on arvostellut varsinkin Jehovan todistajien vainoja Venäjällä.

Putin tuomitsi uskonnollisten vähemmistöjen vainoamisen joulukuussa, mutta Jehovan todistajien pidätykset eivät ole tästä huolimatta päättyneet. New York Times pitää tapausta esimerkkinä Putinin vallan rajallisuudesta.

Lue lisää...



Onnettomuusuutinen paljastaa Jehovan todistajien raadollisuuden
20.03.2019 Johanneksen poika





Kuva: JW.ORG

Etiopiassa tapahtui vakava lento-onnettomuus 10.03.2019. Ethiopian Airlinesin lentokone syöksyi maahan ja kaikki 157 koneessa ollutta ihmistä saivat surmansa.

Jehovan todistajien virallisella uutissivustolla on tästä juttu. Sen teksti paljastaa Jehovan todistajien kylmän suhtautumisen "maailmallisiin" ihmisiin.

Lue lisää...



Historiaa - osa 65: Rutherfordin vuonna 1939 julkaisema kirja "Pelastus" ei oppitulkinnoiltaan ihan vastaa nykyisiä käsityksiä "totuudesta"
19.03.2019 Johanneksen poika (Päivitetty 20.03.2019)



Kuva: Pelastus-kirja

Vuonna 1939 englanniksi julkaistu kirja Pelastus käännettiin suomeksi ja julkaistiin vuonna 1941. Kirja on Jehovan todistajien kirjaksi melko tyypillinen, pelotellaan Harmagedonin sodalla ja kerrotaan Jehovan todistajien kanta moniin oppikysymyksiin.

Otetaan malliksi kaksi otetta kirjasta:

Jumala ilmaisee täydellisen vihansa Saatanaa ja hänen järjestöään kohtaan Harmagedonin taistelussa. Hän pysähdytti vihansa ilmaisemisen 1918, mutta aloittaa sen jälleen Harmagedonin taistelussa.

Tuleeko pelastus kaikille ihmisille siitä huolimatta, haluavatko he pelastua vai eivät? Ei, se ei kuulu niille, jotka eivät halua sitä.

Lue lisää...



Lloyd Evans kävi Hollannissa - tuloksena kattava dokumentti
13.03.2019 Johanneksen poika (Päivitetty 17.03.2019)



Kuvat: YouTube / Cedars

Lloyd Evans ("John Cedars") matkusti Hollantiin tekemään dokumenttielokuvaa. Hän haastatteli mm. useita seksuaalisen hyväksikäytön uhreja, journalisteja ja juristeja. Lopputuloksena oli lähes kahden tunnin mittainen huolella tehty dokumentti, joka avaa monien silmät näkemään, millainen järjestö Jehovan todistajat oikein on.



Lue lisää..

 
  


Takaisin uutissivun alkuun tästä.



Kaikki uutiset (myös vanhat uutiset) löytyvät
  uutisarkistosta.

  





News in English

   
Jehovah's Witnesses in Finland. News from Finland.

  


Vuosikatsaukset

Uutisvuosi:
Uutisvinkki
 
Jos tiedät kiinnostavan uutisen mikä liittyy Vartiotorniseuraan tai Jehovan todistajiin, lähetä uutisvinkki osoitteeseen:

jp
@johanneksenpoika.fi
 
Hallintoelin

Mikä on Jehovan todistajien hallintoelin? Ketkä siihen kuuluvat? Lue lisää täältä.

Joulukuun 2017 tilanne:


Jehovan todistajien hallintoelin joulukuussa 2017
Katso iso kuva tästä.
    
Videot





Uutisvideoita voit katsoa täältä.
 
Sähköposti

Johanneksen pojan sähköposti

jp@johanneksenpoika.fi

Lue lisätietoja täältä...
   
Uutistoimitus

Lue lisätietoja täältä...
 
Sitaattioikeus

Tällä uutissivustolla noudatetaan sitaattioikeuden periaatteita. Lue lisää...
   
Ex-JT:t - media

Entiset Jehovan todistajat kaupallisen median jutuissa:



Lue täältä.

 
Uutisarkisto

Poimintoja kotimaan uutisista



 
Helsingin Sanomat osoitti Veikko Leinosen karttamistulkinnan vääräksi

Jehovan todistajien kokouksissa opeteltiin karttamaan erotettua perheenjäsentä

Jehovan todistajista eronnut kirjailija: Sain rokotuksen uskontoa vastaan

Haaratoimisto lähetti Turun väkivaltaista hyökkäystä koskevan kirjeen kaikkiin seurakuntiin

Ben Kalland pelkäsi lapsena: Mitä jos tuttava avaisi oven?


Ben Kalland on aina halunnut kertoa tarinan - nyt haave on toteutunut

Tietääkö joku "päivän ja hetken", jolloin Harmagedon alkaa?

Pikku saarnaajat ja menetetty lapsuus

Entiset Jehovan todistajat kaupallisen median jutuissa

Jehovan todistajien väite: Saatana keksi verensiirrot

Me Naiset: "Suren menetettyä elämää"

Kastavatko Jehovan todistajat lapsia?

Jehovan todistajien lapset kärsivät pahoista peloista: Raakoja kertomuksia ja pelottavia kuvia – "Heräsin usein sänkyni alta"

Tilastokeskuksen viimeiset viralliset numerot kertovat: Jehovan todistajia oli Suomessa viime vuonna 307 vähemmän kuin vuotta aiemmin

Onko "kadonneiden lampaiden etsiminen" päättymässä? Helmikuussa lähetetty kirje on nyt käännetty suomeksi


Miten vanhinten salaista kirjaa säilytetään kotona? Onko se todellakin salainen? Onko olemassa vieläkin salaisempi kirja?

Historiaa - osa 38: Mitä YLE on kirjoittanut Jehovan todistajista?


Kotimaa: Uskon nurjien puolten tuntija

Ilta-Sanomat: Jehovan todistajista eronnut Heidi, 37, kertoo rankasta lapsuudestaan

HS: ”Oli järkyttävää ajatella, että kaikki tapetaan” – kirja kuvaa pelkoja uskonliikkeissä, yhteisöt empivät järeämpää valvontaa

YLE: Harmageddon ja demonit arkisia kuin maito jääkaapissa – epäterveet uskonnolliset yhteisöt hallitsevat pelolla

Aamulehti: Uusi kirja kertoo pelottelusta uskonnollisissa yhteisöissä – Jehovissa voimakkain pelon ilmapiiri

HS: Veera Ahokannaksesta tuli lapsena julistaja, joka pelkäsi demoneita ja kiersi jakamassa Vartiotorni-lehteä

Kirja "Pyhät, pahat ja pelokkaat" julkaistiin tänään


Kotimaa24: Lapsiasiavaltuutettu ehdottaa uskonnollisten yhdyskuntien säännöllistä arviointia – ulottuisi myös herätysliikkeisiin

Lapsiasiavaltuutetun aloite uskonnonvapauslaissa säädetyn asiantuntijalautakunnan tehtävän ja kokoonpanon muuttamisesta

Sähköpostia sosiaali- ja terveysministeriöstä

Sähköpostia opetus- ja kulttuuriministeriöstä

Turun Sanomien paperilehdessä iso juttu: Myynnissä ainakin 13 valtakunnansalia

Fariseustrilogia kertoo: Jehovan todistaja ei saa käyttää omaa ajattelua Raamattua lukiessaan

KHO pyytää EU-tuomioistuimelta ennakkoratkaisua Jehovan todistajien tiedonkeruusta

Kotimaa24: Kun joulua ei saanut viettää – Jehovan todistajien näkökulmia joulunviettoon


Yksi myytti säpäleiksi?

Pohjalainen: Verensiirron vaihtoehtoja on harvassa paikassa

Onko Veikko Leinonen verensiirron ja verenluovutuksen asiantuntija?

Sairaalayhteyskomiteat haittaavat lääkäreiden töitä sairaaloissa


MTV Uutiset: Jehovien verensiirtokielto voi aiheuttaa kuoleman – kiellon takia tehdään jopa huostaanottoja

Turun Sanomat: "Uskontojen uhrien tuki: Jehovan todistajien verensiirtokielto vaarantaa jäsenten terveyden"

Demokraatti: Jehovan todistajien verensiirtokiellosta kuolemantapauksia – Lääkäri: ”Äärimmäisen surullisia tapauksia”

Kotimaa24 kertoi ensimmäisenä UUT:n selvityksestä

UUT julkaisi selvitystyön Jehovan todistajien verituotteiden käyttökiellosta


Oliko Urpo Martikaisen esittämä syytös aiheellinen?

Miksi konventin tiedotusosasto onnistui niin hyvin tiedottamisessa median kautta tänä vuonna?

Entinen Jehovan todistaja: Perhe hylkäsi, terapia auttoi

Kirje kaikille seurakunnille: Yksinkertaistettu hoitotahtokortti

Ristiriitainen tiedottaminen repii Suomen Jehovan todistajien yhteisöä

Kotilääkäri 5/2016: Selviytymistarina - Minulla oli lupa alkaa elää

Jehovan todistajat "unohtivat" mainita poliisin nuorille suunnatussa valistuskirjasessa

Kotimaa24: Jehovan todistajat opastaa seksuaalisesta väkivallasta – poliisia ei mainita

Veren "fraktiot" ovat suuri eettinen ja moraalinen ongelma Jehovan todistajille, vaikka he eivät itse sitä tule ajatelleeksi

Tilastokeskuksen uusien lukujen valossa Jehovan todistajien määärä vähenee edelleen Suomessa tasaisesti

Karttaminen - elämäni suurin suru

Turun Sanomat kirjoitti Anna-Maria Helsingistä

Menneisyys ja tulevaisuus Jehovan todistajien opin mukaan

Kun joulua ei saanut viettää

Veikko Leinonen kertoi suurista muutoksista Suomen haaratoimistossa

Tutkija: Uskonnollisten liikkeiden hengellinen väkivalta on Suomessa merkittävä ongelma

Seura: Paholaiselle luovutettu

Turun Sanomat: Veljestä tuli musta lammas

Vartiotornin varjossa -kirjan julkistamistilaisuus Helsingissä

Paljastuskirja Jehovan todistajista: itsemurhia, nöyryyttämistä, lasten hylkäämisiä

Jehovan todistajat antavat edelleen virheellistä tietoa YK-liitännäisjäsenyydestä

Kotimaa24: Tietosuojavaltuutettu ohjaa Jehovan todistajia henkilötietojen keräämisessä


Väliaikatietoja Raamatun kääntämisestä

Konventtipuheet ovat monien mielestä liian pitkiä ja puuduttavia, konventteihin mennään tapaamaan tuttuja

Lapsiasiavaltuutettu: Uskonnollisia yhteisöjä alettava valvoa

Aini Linjakummun uusi kirja on julkistettu tänään Helsingissä

Uusi kirja avaa hengellistä väkivaltaa kristillisissä yhteisöissä


Entinen Jehovan todistaja seuraajistaan: He odottivat ulko-ovellakin, kiersivät taloa ja menivät ikkunoiden ohi

Isoveli valvoo - toisinaan myös -sisar

Oikeusoppineet: Jehovan todistajien ohjekirjassa ollaan paikoin Suomen lain rajamailla

Ilta-Sanomat: Jehovan todistajat kyselevät tarkkaan vapaaehtoistensa taustat: ”Oletko kuluneen vuoden aikana katsonut pornografiaa?”

YLE Radio 1:n Horisontti-ohjelmassa entisen Jehovan todistajan haastattelu

HS: "Hyvästelin perheeni ja sanoin isälle hänen olleen hyvä isä"

Isaac Withersponen oikeuskomiteaistunto herättää ajatuksia

Millainen henki oikeuskomiteoissa vallitsee?


Kirsi-Maria Aho kertoi YLE:n uutisissa oikeuskomiteastaan

"Jehovan todistajat kielsi kertomasta raiskauksesta poliisille"


UUT:n edustajat keskustelivat sisäministeri Päivi Räsäsen kanssa Jehovan todistajien oikeuskomiteoiden toiminnasta ja karttamisrangaistuksista

Iltalehti teki kaksi juttua Jehovan todistajien tavasta antaa seksivalistusta aivan pienille lapsille

Jehovan todistajat opettavat lapsille: demonit houkuttelevat leikkimään sukupuolielimillä

YLE: Jehovan todistajien ja seurakunnasta eronneiden puheet karttamisrangaistuksesta eroavat rajusti toisistaan

UUT:n edustajat tapasivat oikeusministeri Anna-Maja Henrikssonin

Entinen vanhimmiston jäsen: Jehovan todistajat säilyttävät yhä tietoja erotetuista

Yle Jehovan todistajien ohjekirjasta: Lahkolla oma oikeusjärjestelmänsä

Salainen ohjekirja paljastaa: Jehovan todistajilla kattava oma oikeusjärjestelmä

MVT uutiset teki kaksi hyvää juttua Jehovan todistajien oikeuskomiteoista

Ilta-Sanomat: "Entisten Jehovan todistajien karut tarinat"

Sisäministeri Päivi Räsänen otti kantaa uskonnollisesta yhteisöstä eroamiseen

Jehovan todistajien keskuudessa ahdistelua, kiusaamista ja julkista häpäisyä

Selvitys: Jehovan todistajien oikeuskomiteat rikkovat ihmisoikeuksia

Kotimaa24: "Jehovan todistajien oikeuskomiteat johtaneet jopa itsemurhiin"

Helsingin Sanomat kuukausiliite toukokuu 2014: "Maailman loppu"


UUT:n järjestämän seminaarin puheissa oli paljon myös Jehovan todistaja -asioita

Jehovan todistajien järjestön tiedotus ulospäin poikkeaa merkittävästi sisäisestä tiedotuksesta muistiinpanojutussa

Kapellimestari Anna-Maria Helsing pääsi pois mustavalkoisesta maailmasta ja näkee nyt värit

A-studiossa kaksi Jehovan todistaja -vanhinta: Leinonen ja Hakkarainen

Psykologi sanoo, että Jehovan todistajien opetusvideo kasvattaa väärin

Kymmenen uutiset 17.09.2013: Jehovan todistajien on pyydettävä lupa rekisterimerkintöihin

Nelosen uutiset 17.09.2013: Jehovan todistajat loukkaavat lasten oikeuksia

Lapsiasiavaltuutettu Maria Kaisa Aula tuli julkisuuteen Jehovan todistajien lasten asiassa

MTV3 julkaisi kaksi juttua Jehovan todistajista ja henkilötietolaista

YLE: Jehovan todistajilla arkaluontoisia henkilötietoja – valtio ojentaa

Kotimaa24.fi julkaisi lapsiasiavaltuutetulle tehdyn selvityksen

Selvitystyö lapsiasiavaltuutetulle: Lasten oikeuksien toteutumisessa Jehovan todistajien keskuudessa on vakavia puutteita

Entinen Jehovan todistaja haluaa nostaa lapsen oikeudet keskusteluun (Turun Sanomat)

Konventin luopiopuhe ei yllättänyt - samaa sanahelinää kuin aiemminkin

Vartiotorniseura neuvoo taas kerran Jehovan todistajia käyttämään lapsityövoimaa saarnaamistyössä

Iltasanomat julkaisi vuonna 2008 uutisen, missä kerrotaan suomalaisen Jehovan todistaja -vanhimman pedofiliatuomiosta.
   
Uutisarkisto

Poimintoja ulkomaiden uutisista




YLE: Jehovan todistajien maksettava 4 000 dollaria päivässä, kunnes antavat tietoja pedofiilista – summa jo yli kaksi miljoonaa

Cedarsin video suomeksi tekstitettynä: Kahden todistajan sääntö

Valehtelu tarkoittaa esittämistä vilpillisesti jotakin, joka ei ole totta

Hallintoelin syyttää "luopioita" siitä, että media on kiinnostunut Jehovan todistajien "kahden todistajan säännöstä"

Vartiotorniseuran kirjallisuuden lähdeviitteet ja niiden asiayhteys - onko kaikki rehellistä?

Vartiotorniseura tarjoilee sekä punaista että sinistä maitoa

Mitä tarkoittaa oksymoron ja miten se liittyy jehovantodistajuuteen?

Pedofiilien paratiisi

Vanhimmat ovat tutkijoita, tuomareita ja psykologeja


YLE: Jehovan todistajien toiminta Venäjällä pysyy kiellettynä

Aamulehti: ”Eihän se passista näy” – Suomen Jehovan todistajat uskaltavat matkustaa Venäjälle, mutta uskonnosta on oltava suu supussa

Verkkouutiset nykypäivä: Demarimeppi Jehovan todistajien vainosta: Koteja tuhopoltettu Venäjällä

Mitä hallintoelimessä ja Vartiotorniseuran päätoimistossa ajateltiin vuodesta 1975?


MTV:n kymmenen uutiset kertoi Helsingin venäjänkielisestä konventista

Vartiotorniseura painostaa edelleen käyttämään henkistä ja hengellistä väkivaltaa entisiä jäseniä kohtaan


Vartiotorniseura pesee kätensä puhtaaksi

Angela Merkel nuhteli Vladimir Putinia Jehovan todistajien kieltämisestä Venäjällä

Perjantaikolumni: Oletko vielä häkissä?

Miksi Venäjä kielsi Jehovan todistajien toiminnan?

HS: Venäjä kielsi Jehovan todistajat – Suomen tiedottaja: ”Kuulostaa etukäteen päätetyltä”

YLE: Venäjä julisti Jehovan todistajat äärijärjestöksi


Iltalehti: Venäjä vainoaa Jehovan todistajia

YLE: Jehovan todistajat eivät muuta tuhatvuotista sääntöään, joka jättää pedofiilin ilman rangaistusta

Onko "kahden todistajan" vaatimus nykyaikaa?

Jehovan todistajat kieltäytyvät muuttamasta kahden todistajan sääntöä, ”koska se on kantamme”

Oikeuskomitean perustamiselle on paljon syitä


Jehovan todistajien johtajat salaavat lasten hyväksikäytön hinnalla millä hyvänsä

Esivallat: maallisia vallanpitäjiä - ei kun Jehova ja Jeesus - ei kun maallisia vallanpitäjiä...

Voiko erotettu tai eronnut palata sen "totuuden" yhteyteen, mihin hän aikoinaan oli liittynyt?

Vartiotorniseura muovaa Jehovan todistajista tunneköyhiä ihmisiä

Uusin karttamismääräys esitettiin marraskuun kuukausivideolla

27-vuotias Jehovan todistaja kuoli synnytykseen kieltäydyttyään verensiirrosta

Vähän yli 20 vuotta sitten siitä olisi erotettu - nyt sitä kehutaan ja suositellaan

Vartiotorniseura otti vuoden 2016 alussa käyttöön uuden raporttilomakkeen

Kierrosvalvojan kirje vanhimmille: Hoitotahtokortit

Hoitotahtokorttia koskevan kirjeen toista sivua ei luettu kokouksessa

Säälintunne kadoksissa

Raamattu kertoo avoimesti merkkihenkilöiden synneistä - Vartiotorniseura vaikenee täysin omista synneistään

YLE: Jehovan todistajien toiminta saatetaan kieltää Venäjällä – "seurakuntiin salakuljetetaan vääriä todisteita"


Sääntöihin kirjattu pahuus

Odottavan aika on pitkä

Pata kattilaa soimaa, musta kylki kummallakin

Historiaa - osa 21: Mitä Vartiotorni-lehti kertoi Harmagedonin sodasta vuonna 1958?

Naiset ovat alistetussa asemassa Jehovan todistajien yhteisössä

Jehovan todistajien kokoaikaisten erikoispalvelijoiden tottelevaisuus- ja köyhyysvala

Uusi kirje: toimettomia ja erotettuja yritetään saada muistonviettoon ja erikoisesitelmään

Hallintoelimen jäsen Stephen Lett puhuu mielellään rahasta

YLE: Jehovan todistajille rajua arvostelua lapsien hyväksikäytön peittelystä Australiassa

Jehovan todistajien hallintoelin vaatii Britanniassa vanhimpia tuhoamaan arkaluontoisia asiakirjoja

Kaksi hallintoelimen jäsentä kertoo lasten seksuaalisesta hyväksikäytöstä

Jehovan todistajat voivat tarjota korvausta pedofilian kohteille – "jos Raamattu ei kiellä"

Hyväksikäytön uhrit joutuvat tekemään julman valinnan

Kuninkaallisen tutkimuskomission Angus Stewart syyttää Vartiotorni-seuran edustajaa tahallisesta petoksesta

Vanhimmat häpeissään Australian tutkintakomission kuulusteluissa

Harold V. Mouritz on yksi vastuullisista henkilöistä Australian pedofiiliskandaalissa

Australian tutkintakomissio: Jehovan todistajat salannut tuhannen lapsen hyväksikäytön


Jehovan todistaja -äiti kieltäytyi verensiirrosta - yhdeksän lasta jäi orvoiksi

Tutkimus uskontojen tilanteesta 2015: Kaikista uskonnoista Jehovan todistajat menettävät edelleen eniten kannattajiaan

Jehovan todistajat ja verensiirto - Silminnäkija Viron TV:ssä

Lasten kasvattaminen pelon ja uhkakuvien avulla jatkuu

Lasten kohtelu uskonnon nimissä nostattaa vakavaa kritiikkiä Ruotsissa

Jehovan todistajien hallintoelin syytteessä lasten hyväksikäyttöön liittyvässä oikeusjutussa

Armeniassa Jehovan todistajat iloitsevat siitä, että heillä on nyt mahdollisuus suorittaa siviilipalvelus

Hallintoelin painostaa lapsia jo hyvin nuorina "Herran työhön"
 


Takaisin uutissivun alkuun tästä.



Kaikki uutiset (myös vanhat uutiset) löytyvät uutisarkistosta.
  


Takaisin Johanneksen pojan kotisivujen etusivulle tästä   * * *   Uutissivusto avattu 04.08.2012