Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Uutisarkistoon * Hakusivulle
 
Uusin päivitys 04.10.2023   * * *   Tämän sivun yläbannerin kuvat: Pixabay ja JW.ORG   * * *  Vastaava toimittaja: Jari-Pekka Peltoniemi
Uutiset - Kotimaa
 
KHO:n ratkaisu Jehovan todistajien nimienkeruusta sai sinetin – valitus ei edennyt EIT:ssä
26.09.2023 Johanneksen poika


Kuva: Valtakunnan Palveluksemme

Useat mediat ovat julkaisseet STT:n tekemän uutisen, joka koskee Jehovan todistajien saarnaamistyössä keräämiä henkilötietoja.

Lue lisää...Jehovan todistajien karttamisoppi on hengenvaarallinen oppi
26.09.2023 Johanneksen poika


Kuva: Pixabay

Jehovan todistajilla on määräys karttaa seurakunnasta erotettuja ja itse eronneita henkilöitä. Tämä ei ole kenenkään henkikökohtainen päätös vaan järjestön määräys. Se, että jotkut Jehovan todistajat rikkovat tätä sääntöä, ei tee säännöstä mitätöntä. Itse asiassa sellainen henkilö, joka ei suostu karttamaan erotettuja ja on heidän kanssaan tekemisissä, voidaan erottaa seurakunnasta. Tämä käy ilmi vanhinten salaisesta ohjekirjasta Paimentakaa Jumalan laumaa.


Lue lisää...

Huomautus lukijoille! Tämä sivu sisältää vahvaa materiaalia, joka voi järkyttää tunteellisia ja herkkiä ihmisiä. Lukeminen omalla vastuulla!Ovatko Jehovan todistajat rasisteja?
11.09.2023 Johanneksen poika


Kuva: Valtioneuvoston nettisivut

Valtioneuvosto hyväksyi tiedonannon yhdenvertaisuuden, tasa-arvon ja syrjimättömyyden edistämiseksi 31.08.2023. Valtioneuvoston nettisivulla todetaan, että hallitus sitoutuu yhdenvertaisuuden edistämiseen laaja-alaisesti ja koko vaalikauden ajan. Rasismille Suomessa ei ole tilaa.

Miten rasismi määritellään?

Lue lisää...Jehovan todistajien sairaalayhteyskomiteat "opettavat" hyvin koulutettuja lääkäreitä
09.09.2023 Johanneksen poika


Kuva: JP

Jehovan todistajien järjestöllä on sairaalayhteyskomiteoita, jotka pyrkivät "auttamaan" silloin, kun joku Jehovan todistaja on joutunut vakavaan onnettomuuteen tai on joutumassa leikkaukseen.

Sairaalayhteyskomiteat järjestävät myös sairaaloissa lääkäreille ja hoitajille "koulutustilaisuuksia".

Lue lisää...Jehovan todistajien järjestö on vähentänyt kokoontumisia - Varkauden konventtisali ja valtakunnansali myydään
17.08.2023 Johanneksen poika
Kuva: Warkauden lehti

Warkauden lehdessä julkaistiin 08.08.2023 uutinen uuden valtakunnansalin rakennustöistä.

Uutisessa kerrottiin myös konventtisalin ja sen yhteydessä olevan vanhan valtakunnansalin myynnistä.

- Konventtisali rakennettiin yli kolme vuosikymmentä sitten vuonna 1991. Silloin Itä- ja Keski-Suomessa ei ollut helppoa löytää meidän tarkoituksiimme sopivia suurempia kokoustiloja, joten Varkauteen piti rakentaa oma sali. Näin kertoi konventtisalin ylläpidosta vastaava Mauri Hotari.

Mutta miksi hän ei kertonut todellista syytä konventtisalin myynnille?

Lue lisää...Jehovan todistajien päätoimisto kumosi Siilinjärven seurakunnan oikeuskomitean erottamispäätöksen
14.08.2023 Johanneksen poika


Kuva: Perttu Lampinen

Iltalehti julkaisi 13.08.2023 jutun Perttu Lampisesta, joka oli vuonna 2006 perustanut ystäviensä kanssa Pohjois-Savon karate ry:n. Perttu oli tuohon aikaan Jehovan todistaja. Seurakunnan vanhimmat eivät katsoneet hyvällä Pertun karateharrastusta. Niinpä hänet kutsuttiin oikeuskomiteaan. Pitkä prosessi johti erottamiseen seurakunnasta.

Oikeuskomiteaprosessi annettiin tiedoksi Jehovan todistajien Suomen haaratoimistolle, joka lähetti sen edelleen Jehovan todistajien päätoimistoon Yhdysvaltoihin. Päätoimisto käski kumota oikeuskomitean päätöksen. Miten tässä näin kävi?

Perttu Lampinen kertoo yksityiskohtaisesti erikoislaatuisesta prosessista.

Lue lisää...
 


Iltalehti: Perttu jätti Jehovan todistajat 48 vuoden jälkeen tyttärensä vuoksi – ”Meitä ei seurakunta painosta”
12.08.2023 Johanneksen poika


Kuva: Iltalehti

Iltalehti julkaisi jutun 48-vuotiaasta Pertusta, joka jätti Jehovan todistajien järjestön keväällä 2023.

– Seuraavana aamuna huomasin, kun katsoin Whatsappia, että kaikki seurakuntaan kuuluvat ystäväni olivat estäneet minut. Edellisenä iltana oltiin vielä rakkaita ystäviä ja hyviä kavereita. Mutta kun tulee ilmoitus, ettei kuulu enää yhteisöön, niin se loppuu se rakkaus siihen. Se on aika rankkaa henkistä väkivaltaa, Lampinen sanoo.

Myös hänen äitinsä, anoppinsa ja vanhin lapsensa katkaisivat yhteyden Lampiseen.

Lue juttu Iltalehden sivuilta.Noin joka kolmas verenluovutus pelastaa hengen
11.08.2023 Johanneksen poika


Kuva: MTV Uutiset / Huomenta Suomi

Jehovan todistajat eivät luovuta verta eivätkä ota verensiirtoa, ei edes siinä tapauksessa, että kieltäytyminen voisi johtaa kuolemaan. Uskontojen uhrien tuki -yhdistyksen tekemän selvityksen mukaan Suomessakin kuolee Jehovan todistajia, jotka kieltäytyvät verensiirrosta. Kuinka paljon Suomessa kuolisikaan ihmisiä vuosittain, jos kukaan ei luovuttaisi verta eikä kukaan ottaisi verensiirtoa?

MTV:n Huomenta Suomi -ohjelmassa kerrottiin 24.07.2023 verenluovutuksesta.

Lue lisää...
 


Kärrykeskustelu elokuussa 2023
10.08.2023 Johanneksen poika


Kuva: JP

Risto kävi keskustelemassa Jehovan todistajien kärryjen luona heinäkuussa 2023. Sitten Jehovan todistajat tulivat hänen kotiinsa keskustelemaan. Elokuun alussa oli kolmas tapaaminen, joka oli taas kärryjen luona.

Lue lisää...Millä tavalla Jehovan todistajat julistavat Vartiotorni-seuran sanomaa puhelimella?
02.08.2023 Johanneksen poika


Kuva: JP

Millä tavalla Jehovan todistajat nyt tällä 2020-luvulla tekevät puhelintyötä tavoittaakseen ihmisiä? Se selviää noin 9 ja puolen minuutin mittaiselta videolta. Videolla soitetaan kahdeksan puhelua.

Lue lisää...Jehovan todistajien uusintakäynti Riston kotiin toteutui
22.07.2023 Johanneksen poika


Kuva: JP

Risto kävi keskustelemassa heinäkuun alussa 2023 Jehovan todistajien kärryjen luona. Tuosta keskustelusta julkaistiin 18.07.2023 video. Kärrykeskustelun lopussa Risto sopi Jehovan todistajien kanssa uudesta keskustelusta, joka toteutui.

Lue lisää...Kärrykeskustelu heinäkuussa 2023
18.07.2023 Johanneksen poika


Kuva: JP

Jehovan todistajien kärryjen luona käytiin mielenkiintoinen keskustelu. Paikalla oli kolme Jehovan todistajaa ja Risto. Risto kiinnitti huomion Jehovan todistajien esitteeseen "Onnellinen elämä nyt ja ikuisesti". Siitä keskustelu alkoi.

Lue lisää...Historiaa - osa 118: Lisätietoja vuonna 1973 pidetystä suuresta konventista Helsingin Olympiastadionilla
16.07.2023 Johanneksen poika


Kuva: Tuomas Yläjuurakko

Tämä historiajuttu on jatkoa 14.07.2023 julkaistulle tekstille, jossa olivat pääosassa Helsingin Sanomien Aikakoneesta poimitut kirjoitukset vuoden 1973 konventista.

Lue lisää...Historiaa - osa 117: 50 vuotta sitten, heinäkuussa 1973, pidettiin suuri konventti Helsingin Olympiastadionilla
14.07.2023 Johanneksen poikaHelsingin Sanomat jakoi pienen palan Suomen Jehovan todistajien historiaa 12.07.2023.

Tässä jutussa käsitellään useita Hesarin juttuja, joita julkaistiin 50 vuotta sitten suuren konventin aikana. Jutussa myös sivutaan Vartiotorni-seuran silloisen presidentin N. H. Knorrin loppupuhetta, jossa oli "kiireellisyyden tunne". Olihan vuosi 1975 lähestymässä nopeasti.

Lue lisää...Aamuset: Jehovan todistajat rakentavat uutta kokouspaikkaa Lausteelle
13.07.2023 Johanneksen poika


Kuva: Aamuset

Nykyinen valtakunnansali Turussa Itäharjun kaupunginosassa tulee avoimeen myyntiin, kun uusi valtakunnansali on valmistunut osoitteessa Taalintehtaankatu 1 A.

– Olemme aloittamassa rakennuksen rungon pystytystä heinä- ja elokuun vaihteessa. Rakentaminen pohjatöineen on sujunut aikataulussa, ja sali pyritään saamaan valmiiksi marras–joulukuussa, arvioi rakennustyötä valvova Mikko Lampi.

Lue lisää..."Puhu perustellen" -kirja tekoälyn testissä - osa 2
05.07.2023 Johanneksen poika


Kuva: JP

03.07.2023 julkaistussa jutussa Puhu perustellen -kirja oli tekoälyn testissä. Nyt on vuorossa saman aiheen toinen osa.

Tässäkin videossa Jehovan todistaja keskustelee kahvitunnilla kahden työkaverinsa kanssa uskonnostaan. Hän on taas ottanut sopivan johdannon Puhu perustellen -kirjasta.

Lue lisää..."Puhu perustellen" -kirja tekoälyn testissä - osa 1
03.07.2023 Johanneksen poika


Kuva: JP

Jehovan todistajilla on käytössään kirja Puhu perustellen käyttämällä Raamattua. Se on alunperin julkaistu suomeksi vuonna 1985. Myöhemmin sitä on päivitetty. Vartiotornin verkkokirjastossa on vuoden 2010 versio.

Puhu perustellen -kirja sisältää mm. johdantoja kenttäpalveluksessa käytettäväksi.

Noin 6 minuuttia 30 sekuntia pitkällä videolla testataan tekoälyn avulla, kuinka hyvin johdannot kenttäpalvelukseen toimivat käytännössä.

Lue lisää...Turun aluekonventin loppupuhe
20.06.2023 Johanneksen poika


Jouni Palmu, kuva: aluekonventti 2016

Jouni Palmu muistutti konventin teemasta sen, että kärsivällisyys palkitaan. Palmu määritteli kärsivällisyyden näin: Kärsivällisyys on kestävyyttä, jolla on selkeä tavoite, päämäärä. Se auttaa Jehovan todistajia pysymään lujina vaikeuksissa ja säilyttämään samalla myönteisen asenteen.

Puheen jälkeen esitettiin tilastotietoja neljästä Suomessa pidetystä aluekonventista.

Lue lisää...Savon Sanomat kertoi siviilipalveluksesta
17.06.2023 Johanneksen poika (Päivitetty kerran)


Kuva: Savon Sanomat / Paula Pohjamo

Savon Sanomien haastattelema Atte Eronen kertoo, että siviilipalvelus oli hänelle luontevin vaihtoehto. Jutun otsikko kertoo, että enemmistö nuorista Jehovan todistajista valitsee siviilipalveluksen. Armeija ei ole edes vaihtoehto Jehovan todistajille.

Lue lisää...Jehovan todistajat odottavat Kuopiohallissa pidettävään aluekonventtiin 2500:aa vierasta päivittäin
17.06.2023 Johanneksen poika


Kuva: Savon Sanomat / Paula Pohjamo

Kuopion konventin tiedottaja Kari Pääkkönen kertoo, että konventeissa tarjotaan luentotyyppisiä puheita, joissa käsitellään sitä, miten Raamatun opetukset hyödyttävät jokapäiväisessä elämässä.

Tänä kesänä konventin teema on kärsivällisyys.

Tapahtuma järjestetään vapaaehtoisvoimin. Keskiviikkona ja torstaina hallilla oli noin 270 henkeä tekemässä erilaisia tehtäviä, mm. siivousta.

Lue lisää Savon Sanomista.Jehovan todistajien suuret kesäkonventit toteutuvat vihdoin
16.06.2023 Johanneksen poika (Päivitetty 17.06.2023)


Kuva: Aamulehti ja Jehovan todistajat

Koronapandemia esti Jehovan todistajia järjestämästä perinteisiä kesän konventteja isoissa halleissa. Vuosina 2020, 2021 ja 2022 konventit pidettiin etäyhteyden avulla. Jehovan todistajat seurasivat konventin ohjelmaa kotisohviltaan joko television tai tietokoneen kautta. Puheita pitivät vain hallintoelimen jäsenet ja heidän avustajansa. Suomalaisia puhujia ei ole siksi kuultu kesän 2019 jälkeen. Mutta nyt taas kuullaan.

Lue lisää...Uutisvideo 09.06.2023: Kastavatko Jehovan todistajat lapsia?
09.06.2023 Johanneksen poika


Kuva: JP

Jehovan todistajien kirjallisuudessa väitetään, että Jehovan todistajilla ei ole lapsikastetta. Onko tämä totta?

Videolla on kolme videoleikettä, joista yksi on aivan uusi, kesäkuussa julkaistu.

Lue lisää...Vieläkö Jehovan todistajien haaratoimisto väittää vastaan?
08.06.2023 Johanneksen poika


Kuva: Joni Valkila

Euroopan ihmisoikeustuomioistuin teki toukokuun 9. päivänä ratkaisun, jota on  kommentoitu ja vääristelty Jehovan todistajien kokouksissa toukokuun puolen välin tienoillla.

Mistä on kyse?

Lue lisää...
Jehovan todistajat rakentavat uutta kokouspaikkaa Karjaalle
05.06.2023 Johanneksen poika
 

Kuva: Etelä-Uusimaa

Etelä-Uusimaa kertoi 04.06.2023, että Raaseporin alueen Jehovan todistajat rakentavat Karjaalle uutta valtakunnansalia. Rakennustyöt ovat käynnissä Myllytiellä sijaitsevalla tontilla, johon nousee uusi yhteinen valtakunnansali Raaseporin suomenkieliselle ja ruotsinkieliselle seurakunnalle.

Lue lisää...Kaivinkoneet olivat töissä myös vapunpäivänä
04.06.2023 Johanneksen poika
 

Kuva: Lähetetty

Varkauden valtakunnansalin rakennustyöt ovat edistyneet hyvin. Warkauden lehti uutisoi rakennustöistä. Ensimmäiset kokoukset on suunniteltu pidettäväksi loka-marraskuun aikana.

Lue lisää...Uusi JP Studio on avattu keskusteluille
04.06.2023 Johanneksen poika
 

Kuva: JP (Herätkää! -lehti: VT-seura)

Ensimmäisessä JP Studion keskustelussa oli aiheena Jehovan todistajien verensiirtokielto.

Studiossa oli keskustelemassa juontajan lisäksi Jehovan todistajien sairaalatietopalvelun johtaja Verneri Leinikka ja tiedottelija Jaakko Tulinen. Lisäksi keskustelemassa oli kaksi ylilääkäriä, Tyyne Viileä ja Arska Ronski.

Lue lisää...Tammisaaren valtakunnansali myynnissä
02.06.2023 Johanneksen poika
 

Kuva: Etuovi.com

Etuovi.com myy Tammisaaren valtakunnansalia. Myynti-ilmoituksessa todetaan, että kyseessä on omakotitalo / kokoushuoneisto. Valokuvassa on näkyvästi esillä JW.ORG-logo. Harvoin omakotitaloissa tällaista logoa näkee.

Lue lisää...

 
  


Takaisin uutissivun alkuun tästä.Kaikki uutiset (myös vanhat uutiset) löytyvät uutisarkistosta.
 
  
 
Uutiset - Ulkomaat
    
Miksi Jehovan todistaja karttaa verta?
04.10.2023 Tuomas Yläjuurakko
  

Kuva: JW.ORG

Vartiotornin Heinäkuun 2023 kirjoitus "Olkaa vakaita, järkähtämättömiä" kannustaa Jehovan todistajia pysymään uskollisena Jumalalalle noudattamalla tarkoin hänen Raamatussa antamiaan lakeja.

Vaikka verensiirto voisi pelastaa elämän, he kieltäytyvät siitä.

Koska kyse on hyvin vakavasta uskomuksesta - uskomuksesta, joka saattaa vaarantaa elämän, on syytä tarkastella sen perusteita tarkemmin.

Lue lisää...Syyskuun ilmoituksissa on kiinnostavia piirteitä
25.09.2023 Johanneksen poika
  

Kuva: JW.ORG

Jehovan todistaja -seurakuntien vanhimmat ovat saaneet syyskuussa 2023 muutamia ilmoituksia ja muistutuksia, joita kannattaa tarkastella hieman lähemmin.

Lue lisää...Uutisvideo 25.09.2023
25.09.2023 Johanneksen poika
  

Kuva: JP

Tällä kertaa uutiset vievät katsojan Yhdysvaltoihin ja Kanadaan. Uutisaiheet kertovat, kuinka vaarallista ja rajoittunutta Jehovan todistajien perheissä kasvavien lasten elämä on. Tämä koskee erityisesti tyttöjä.

Uutisten kesto on noin 6 minuuttia.

Videon voi katsoa täältä.Uutisvideo 20.09.2023
20.09.2023 Johanneksen poika
  


Tämänkertainen uutisvideo antaa tietoa Italiasta, Brasiliasta ja Suomesta.

Videon kesto on noin 3 minuuttia 40 sekuntia.

Videon voi katsoa täältä.Karttamisvelvoite on rikos
05.09.2023 Kirsi Mäkiniemi (Päivitetty 06.09.2023)
  


Karttamisvelvoite on kasvussa ympäri maailmaa, ja sillä on tuhoisia vaikutuksia miljooniin ihmisiin. Karttaminen, jota järjestäytyneet ryhmät määräävät jäseniään harjoittamaan, on sekä fyysisen että psyykkisen väkivallan muoto niitä ihmisiä kohtaan, joita vältellään ja erotetaan perheestään ja elinikäisistä suhteistaan. Karttamisvelvoite tarkoittaa sitä, että ylempänä [organisaatiossa olevat] määräävät [organisaatiossa alempana olevat] harjoittamaan sitä. Sillä ei tarkoiteta vain sitä, että yksittäinen henkilö kääntää selkänsä. Sen taustalla on ryhmää johtavien käsky lopettaa puhuminen, syöminen tai mikä tahansa muu ihmissuhde henkilön kanssa.

Lue lisää...Katsaus Jehovan todistajien viestintästrategiaan
01.09.2023 Aleksi Isokoski
  

Kuva: Disfellowshipping -dokumentti

Tämä kirjoitus on katsaus Jehovan todistajien sisäiseen käyttöön tarkoitetusta julkaisusta Jehovah´s Witnesses and Disfellowshipping.  Keskityn tässä kirjoituksessa käsittelemään julkaisun C osiota, jossa tuodaan esiin akateemikkojen näkemyksiä koskien Jehovan todistajien erottamiskäytäntöä. Julkaisu avaa kiinnostavasti Jehovan todistajien tiedottamistaktiikkaa erottamisjärjestelyyn liittyen.

Lue lisää...
 


Uutisvideo 29.08.2023
29.08.2023 Johanneksen poika
  

Kuva: Plus 24

Uutisissa kerrotaan tällä kertaa mm. autopommeista. Kyllä, sana "autopommit" on monikossa. Uutisissa tarkastellaan myös uuden palvelusvuoden ensimmäistä kampanjaa ja Tanskassa järjestettyä mielenosoitusta.

Lue lisää...Jehovan todistajat repivät ihmiset rikki ja jättävät vastuun kuulijalle
28.08.2023 Johanneksen poika
  

Kuva: RNZ

Kotimaan blogissa Antero Syrjänen pohtii tärkeää asiaa, erotettujen ja itse eronneiden karttamista. Hän oli lukenut uusiseelantilaisen median tekemän laajan jutun, ja hän sai siitä idean kirjoittaa asiasta.

Vaikka karttamisesta on kirjoitettu vuosien mittaan paljonkin, se ei vielä riitä. Niin kauan kuin Jehovan todistajien kultilla on jopa itsemurhiin johtava karttamiskäytäntö, asiaa täytyy pitää esillä.

Lainaus Antero Syrjäsen blogikirjoituksesta:

Jehovan todistajien erottamiskäytännön ongelmallisuus liittyy karttamiseen, ei siihen että ihmisiä voidaan erottaa tai he voivat erota itse yhteisöstä.

Lue Antero Syrjäsen blogikirjoitus täältä.
 


Uutisvideo 16.08.2023
16.08.2023 Johanneksen poika
  

Kuva: JP (lisätietoja YouTube-sivulla)

Tällä kertaa uutiset tuleva Itävallasta, Ranskasta ja Uudesta Seelannista. Uutiset todistavat sen, että Jehovan todistajien järjestö on kultti.

Lue lisää...Hallituksen tutkimukset osoittavat: Jehovan todistajat ovat epäonnistuneet lasten hyväksikäyttötapausten käsittelyssä
08.08.2023 Kirsi Mäkiniemi
  Kuva: EU Today

UK Charity Commissionin toukokuussa 2014 käynnistämässä tutkimuksessa selvitettiin Britannian Vartiotornin Raamattu- ja Traktaattiseuran tapaa käsitellä ja valvoa turvallisuusasioita, mukaan lukien yksittäisille Jehovan todistajien (JT) seurakunnille annettuja ohjeita lastensuojeluasioissa.

Lue lisää...Jehovan todistajat "Pyhyydentiellä"?
03.08.2023 Tuomas Yläjuurakko
  

Kuva: JW.ORG

Vartiotorni Toukokuu 2023 kirjoittaa aiheesta "Jatka matkaa "Pyhyydentiellä". Kirjoitus auttaa ymmärtämään Jehovan todistajien opillista historiaa, josta voidaan päätellä onko heillä erityinen asema Jumalan ohjaamana uskontokuntana.

Lue lisää...Jehovan todistajien järjestö hävisi taas oikeusjutun Norjassa
30.07.2023 Johanneksen poika
  

Kuva: Saltenposten

Norjan Jehovan todistajat menettivät rekisteröinnin uskonnolliseksi yhdyskunnaksi vuoden 2022 lopussa. Näin Norjan Jehovan todistajat eivät voi enää vihkiä avioliittoon Jehovan todistaja -pariskuntia.

Jehovan todistajat ovat oikeudenkäynnin avulla yrittäneet saada takaisin väliaikaista lupaa vihkiä avioliittoon. Nyt tuomioistuin on jo toisen kerran hylännyt Jehovan todistajien valituksen.

Lue lisää...
 


Kun iäkkäät Jehovan todistajat alkavat miettiä, missä Harmageddon viipyy...
28.07.2023 Johanneksen poika
  

Kuva: JP

Suuri osa kaikista Raamatuntutkijoista ja Jehovan todistajista, jotka ovat joskus täällä maapallon päällä eläneet, ovat kuvitelleet, että Harmageddon tulisi juuri heidän elinaikanaan. He ovat odottaneet sitä koko elämänsä ajan. Mutta he ovat joutuneet pettymään.

Vuoden 2021 Vartiotorni-seuran vuosikokouksessa Anthony Morris piti puheen, joka liittyi toteutumattomiin Harmageddon-odotuksiin.

Lue lisää...Uutisvideo 26.07.2023
26.07.2023 Johanneksen poika
  

Kuva: JP

Uutisissa kerrotaan mm. uutta tietoa entisestä hallintoelimen jäsenestä Anthony Morrisista. Hänestä ei ole ollut mitään tietoja saatavilla sen jälkeen, kun hänet poistettiin hallintoelimestä. Mutta nyt hänet on löydetty.

Lue lisää...Dennis Christensenistä tuli vuonna 2017 ennakkotapaus – ensimmäinen uskonsa vuoksi Venäjällä vangittu Jehovan todistaja
23.07.2023 Johanneksen poika
  Kuva: HS & Jacob Crawfurd

Helsingin Sanomat julkaisi pitkän jutun Dennis Christensenistä, joka kärsi Venäjällä viiden vuoden vankeustuomion ensimmäisenä Jehovan todistajana sen jälkeen, kun Jehovan todistajien järjestö tuossa maassa kiellettiin.

Lue lisää...Uutisvideo 17.07.2023
17.07.2023 Johanneksen poika
  

Kuvat: Vartiotorni-seura

Tällä kertaa uutisvideolla on kolme aihetta. Ensimmäisenä uutisena kerrotaan Harmageddonin viipymisestä. Miten se on vaikuttanut sellaisiin Jehovan todistajiin, jotka ovat odottaneet tämän maailman loppua useita kymmeniä vuosia?

Lue lisää...Muuttuva totuus
12.07.2023 Tuomas Yläjuurakko
  

Kuvat: Vartiotorni-seura

Totuus on yksi merkittävimmistä elämää ohjaavista tekijöistä. Useimmat meistä haluaa totuuden ja tosiasioiden olevan tekemiemme ratkaisujen perusta. Valheeseen perustuvat ratkaisut tuottavat ennemmin tai myöhemmin pettymyksen, jopa vakavaa vahinkoa.

Opettavatko Jehovan todistajat merkittävintä totuutta - Raamatun totuutta? Ovatko he Jumalan valitsema uskontokunta ja hänen ohjauksessaan, vai voidaanko heitä syyttää Jumalan nimissä esitetyistä totuuden vastaisista opetuksista?

Lue lisää...Uutisvideo 10.07.2023
10.07.2023 Johanneksen poika
  

Kuva: JW.ORG

Tässä uutisvideossa teatraalisesta esiintymisestä tunnettu hallintoelimen jäsen Stephen Lett varoittaa uutisten "loppukevennyksessä" puhujia liian suurista eleistä tai ilmeistä.

Lue lisää...Uutisvideo 09.07.2023
09.07.2023 Johanneksen poika
  

Kuva: JP

Tällä kertaa videouutiset tulevat kolmesta maasta: Yhdysvalloista, Japanista ja Suomesta.

Lue lisää...Ruotsi ei ole Norja
02.07.2023 Johanneksen poika
  

Kuva: SVT

Norjassa Jehovan todistajat menettivät karttamiskäytäntöjen perusteella sekä valtionavun että rekisteröinnin uskonnolliseksi yhdyskunnaksi. Ruotsissa on käynyt toisin. Ruotsissa Jehovan todistajat saavat nyt valtionapua, vaikka he rikkovat ihmisoikeuksia samalla tavalla kuin Norjassa.

SVT on julkaissut noin tunnin mittaisen televisio-ohjelman Jehovan todistajista. Ohjelmassa käsitellään mm. erottamista ja karttamista, verensiirtokieltoa, naisten alistettua asemaa, seksuaalivähemmistöjä sekä osallistumista poliittisiin vaaleihin, tai pikemminkin sitä, että osallistuminen on kiellettyä. Ohjelmaa varten on haastateltu kymmeniä Jehovan todistajia.

Lue lisää...Beteliläisen elämää - aitoa sisäpiiritietoa
27.06.2023 Johanneksen poika (Päivitetty 29.06.2023)
  


Eräs Betelin vapaaehtoistyöntekijä kertoo Redditissä, millaista elämä suljetussa vapaaehtoisyhteisössä on. Jutun aiheita ovat mm. seuraavat:
  • Anthony Morris
  • Avioituminen Betelissä
  • Potkut Betelistä
  • Esimiesten totteleminen
  • Erikoisosaaminen ja siivoustyö
  • PIMO:t Betelissä
Lue lisää...Betel rakastaa vapaaehtoistyöntekijöitään ja pitää heistä hyvää huolta
20.06.2023 Johanneksen poika
  

Kuva: Etsy

Joku saattaa kokea tämän jutun otsikon sarkasmiksi. Mutta se on hänen ongelmansa, hänen näkemyksensä asiasta. Tässä tapauksessa näkökulma voi olla voimakkaasti värittynyt, jos henkilö kuuluu tai ei kuulu kulttiin, joka tunnetaan näillä sanoilla: Jehovan todistajat.

Mistä on kyse?

Lue lisää..."Rakasta Jehovaa – tee opetuslapsia"
10.06.2023 Johanneksen poika
  

Kuva: Pixabay

Reddit-keskustelupalstalla on kerrottu, mitä kesäkuun ilmoituksissa mainituissa salaisissa laatikoissa on. Eräs Betelissä toimiva vapaaehtoistyöntekijä on vuotanut tiedot. Yleensä Redditissä paljastetut tiedot ovat osoittautuneet luotettaviksi.

Lue lisää...


 
Aitojen kristittyjen tuntomerkki
07.06.2023 Tuomas Yläjuurakko
  

Kuva: JW.ORG

Maaliskuun 2023 Vartiotorni kirjoittaa aiheesta, joka saattaa kiinnostaa niitä, jotka etsivät Raamatun totuutta opettavaa oikeaa uskontoa. Mikä on tällaisen uskonnon erityinen tunnusmerkki, josta heidät voidaan tunnistaa?

Lue lisää...Seurakuntiin lähetetään salaisia laatikoita
05.06.2023 Johanneksen poika
  

Kuva: Pixabay (muokkaus: JP)

Kesäkuun ilmoituksissa seurakuntien palvelusvalvojat ovat saaneet tietää, että kesäkuusta alkaen seurakuntiin lähetetään laatikoita, joita ei saa avata ennen kuin 06.11.2023. Mistä on kyse?

Lue lisää...
 


Uutisvideo 01.06.2023
01.06.2023 Johanneksen poika
  

Kuva: JP

Tällä kertaa uutisvideolla on kolme aihetta.

Yksi aiheista liittyy kaupalliseen mediaan. Toimittajia yritetään harhauttaa uudella nettisivulla. Mistä on kyse?

Lue lisää...Uutisvideo 25.05.2023: Jehovan todistajat ovat poistaneet kesän 2023 konventista kaksi videoa
25.05.2023 Johanneksen poika
  

Kuva: JW.ORG

Jos vene vuotaa, käytetään äyskäriä tai vesikauhaa vuodon aiheuttaman vaaratilanteen välttämiseen. Jos järjestö vuotaa, käytetään sensurointia.

Kesän 2023 suurissa aluekonventeissa lauantai-iltapäivänä on ohjelmajakso, jonka otsikko on Parempi olla kärsivällinen kuin ylpeä. Sen ensimmäinen osio on nimeltään Jäljittele Abelia, älä Adamia. Tämän puheen yhteydessä piti esittää kaksi videoa, joissa käsitellään perheenjäsenen karttamista.

AvoidJW.org-sivusto kertoo kuitenkin, että nämä videot on sensuroitu. Niitä ei tulla näkemään konventeissa. Miksi?

Lue lisää...Uutisvideo 22.05.2023
22.05.2023 Johanneksen poika
  

Kuva: JP

Tällä kertaa uutisissa kerrotaan mm. Jason Wynnestä, Heather Ransomista ja Daniel Allen Coxista.

Lue lisää...Seksuaalista hyväksikäyttöä ja itsemurhayritys
18.05.2023 Johanneksen poika
  
Rebekah Vardy paljastaa DailyMailin artikkelissa Jehovan todistajaksi kasvamisen trauman - ja miksi hän leimaa sen "vaaralliseksi kultiksi". Hän ei enää vaikene seksuaalisesta hyväksikäytöstä, jonka uhriksi hän 12-vuotiaana joutui. Jehovan todistajien yhteisö vaikeni rikoksesta, jotta Rebekah ei häpäisisi perhettään.

LBC media kertoo, että Rebekah Vardy "yritti itsemurhaa 14 -vuotiaana" sen jälkeen, kun hänen "äitinsä ei uskonut, että häntä oli käytetty seksuaalisesti hyväksi".

Lue lisää...

  


Takaisin uutissivun alkuun tästä.Kaikki uutiset (myös vanhat uutiset) löytyvät
uutisarkistosta.

  
 
Medialle

Toimittajien tietopaketti luettavissa täällä.

Tekstin koko

Onko puhelimella luettaessa JP-sivujen teksti liian pientä? Lue lisää täältä.

News in English

   
Jehovah's Witnesses in Finland. News from Finland.

  


Vuosikatsaukset

Uutisvuosi:
Uutisvinkki
 
Jos tiedät kiinnostavan uutisen mikä liittyy Vartiotorniseuraan tai Jehovan todistajiin, lähetä uutisvinkki osoitteeseen:

jp
@johanneksenpoika.fi
 
Hallintoelin

Mikä on Jehovan todistajien hallintoelin? Ketkä siihen kuuluvat? Lue lisää täältä.

Helmikuun 2023 tilanne:Katso iso kuva tästä.
    
Videot

Uutisvideoita voit katsoa täältä.
 
Sähköposti

Johanneksen pojan sähköposti

jp@johanneksenpoika.fi

Lue lisätietoja täältä...
   
Uutistoimitus

Lue lisätietoja täältä...
 
Sitaattioikeus

Tällä uutissivustolla noudatetaan sitaattioikeuden periaatteita. Lue lisää...
   
Ex-JT:t - media

Entiset Jehovan todistajat kaupallisen median jutuissa:Lue täältä.

 
Uutisarkisto

Poimintoja kotimaan uutisista 
Pieni kooste valtakunnansalien myynnistä Suomessa

HS: Jehovan todistajat etsivät keinoja verensiirtokiellon kiertämiseen – ”Verikiellosta on hankala enää luopua, koska samalla liike myöntäisi, että moni kuoli turhaan”

Täysin uudistettu suomenkielinen Uuden Maailman käännös julkaistiin Hämeenlinnassa

Opetusministeriö hyväksyi Jehovan todistajien ohjeistuksen seksuaalirikosten käsittelyssä – Professori: “On ongelma, jos yhteisöt toimivat tuomioistuimina”

Väistöliikkeitä kadulla, saamatta jääneitä juhlakutsuja ja karttelevia myyjiä - uskonyhteisöistä eronneet kertovat: ”Edes heidän pomonsa kutsuhuudot eivät saaneet myyjiä lähestymään minua”

Nainen voitti palkinnoksi kauneushoidon – työntekijä perui sen, koska asiakas oli 20 vuotta sitten Jehovan todistaja

Tietojen jakaminen vai tietojen pimittäminen?

EU-tuomioistuin julkisti päätöksensä - Veikko Leinonen väittää vastaan

Jehovan todistajista irtautujien kokemuksia hengellisestä väkivallasta: "Katson olevani selviytyjä vaikkakin henkisillä arvilla"

Vielä kerran Hakkaraisesta

Miten Jehovan todistajien tiedottaja Ari Hakkarainen pärjäsi Susanne Päivärinnan haastattelussa?

Sensuroimaton Päivärinta tänään: erikoislähetys kohutuista Jehovan todistajista

Ilmoitus ja suostumus henkilötietojen käsittelyyn

A-studio: Miten toimivat Jehovan todistajien oikeuskomiteat?

Entiset Jehovan todistajat kertovat kokemuksistaan uskonyhteisön oikeuskomiteoissa – "Todettiin, että minä, 11-vuotias tyttö olin vietellyt keski-ikäisen miehen"

Lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttila on lähettänyt merkittävän kirjelmän

Miten eduskunnan oikeusasiamies suhtautuu henkiseen ja hengelliseen väkivaltaan?

Onko Jehovan todistajien keskuudessa parisuhdeväkivaltaa?

Iltalehti: ”Älä anna masturbaation saastuttaa itseäsi” - Jehovan todistajien videot vuotivat jälleen: jyrkkiä käskyjä seksuaalisuudesta

Historiaa - osa 45: Oulun konventtisali valmistui, Pohjois-Suomen Jehovan todistajat olivat innoissaan

Oulun konventtisali on nyt alennusmyynnissä

Entinen Jehovan todistaja Eeva-Liisa Pirttinen Radio Suomen ohjelmassa

Käyttääkö Jehovan todistajat uskonnollinen yhdyskunta Suomessa sanaa "seurakunta" vilpillisesti?

Uusi Pro gradu -tutkielma: Jehovan todistajista eronneiden tarinoita eroprosessista ja avunsaannista

Kooste YLE Radio 1:n ohjelmasta "Ero Jehovan todistajista ei ole helppo"

Tunnelmia Helsingin kirjamessuilta 2017

Suomen seurakunnissa opiskeltiin perinteistä lahjoittamista Vartiotorniseuralle

Ilta-Sanomat kertoi Helsingin Sanomien tekemästä karttamisjutusta
 
Helsingin Sanomat osoitti Veikko Leinosen karttamistulkinnan vääräksi

Jehovan todistajien kokouksissa opeteltiin karttamaan erotettua perheenjäsentä

Haaratoimisto lähetti Turun väkivaltaista hyökkäystä koskevan kirjeen kaikkiin seurakuntiin

Ben Kalland pelkäsi lapsena: Mitä jos tuttava avaisi oven?


Ben Kalland on aina halunnut kertoa tarinan - nyt haave on toteutunut

Tietääkö joku "päivän ja hetken", jolloin Harmagedon alkaa?

Pikku saarnaajat ja menetetty lapsuus

Entiset Jehovan todistajat kaupallisen median jutuissa

Kastavatko Jehovan todistajat lapsia?

Jehovan todistajien lapset kärsivät pahoista peloista: Raakoja kertomuksia ja pelottavia kuvia – "Heräsin usein sänkyni alta"

Tilastokeskuksen viimeiset viralliset numerot kertovat: Jehovan todistajia oli Suomessa viime vuonna 307 vähemmän kuin vuotta aiemmin

HS: ”Oli järkyttävää ajatella, että kaikki tapetaan” – kirja kuvaa pelkoja uskonliikkeissä, yhteisöt empivät järeämpää valvontaa

YLE: Harmageddon ja demonit arkisia kuin maito jääkaapissa – epäterveet uskonnolliset yhteisöt hallitsevat pelolla

Aamulehti: Uusi kirja kertoo pelottelusta uskonnollisissa yhteisöissä – Jehovissa voimakkain pelon ilmapiiri

HS: Veera Ahokannaksesta tuli lapsena julistaja, joka pelkäsi demoneita ja kiersi jakamassa Vartiotorni-lehteä

Kirja "Pyhät, pahat ja pelokkaat" julkaistiin tänään


Kotimaa24: Lapsiasiavaltuutettu ehdottaa uskonnollisten yhdyskuntien säännöllistä arviointia – ulottuisi myös herätysliikkeisiin

Lapsiasiavaltuutetun aloite uskonnonvapauslaissa säädetyn asiantuntijalautakunnan tehtävän ja kokoonpanon muuttamisesta

Sähköpostia sosiaali- ja terveysministeriöstä

Sähköpostia opetus- ja kulttuuriministeriöstä

Turun Sanomien paperilehdessä iso juttu: Myynnissä ainakin 13 valtakunnansalia

Fariseustrilogia kertoo: Jehovan todistaja ei saa käyttää omaa ajattelua Raamattua lukiessaan

KHO pyytää EU-tuomioistuimelta ennakkoratkaisua Jehovan todistajien tiedonkeruusta

Yksi myytti säpäleiksi?

Onko Veikko Leinonen verensiirron ja verenluovutuksen asiantuntija?

Sairaalayhteyskomiteat haittaavat lääkäreiden töitä sairaaloissa


Turun Sanomat: "Uskontojen uhrien tuki: Jehovan todistajien verensiirtokielto vaarantaa jäsenten terveyden"

Demokraatti: Jehovan todistajien verensiirtokiellosta kuolemantapauksia – Lääkäri: ”Äärimmäisen surullisia tapauksia”

Kotimaa24 kertoi ensimmäisenä UUT:n selvityksestä

UUT julkaisi selvitystyön Jehovan todistajien verituotteiden käyttökiellosta


Entinen Jehovan todistaja: Perhe hylkäsi, terapia auttoi

Kirje kaikille seurakunnille: Yksinkertaistettu hoitotahtokortti

Jehovan todistajat "unohtivat" mainita poliisin nuorille suunnatussa valistuskirjasessa

Kotimaa24: Jehovan todistajat opastaa seksuaalisesta väkivallasta – poliisia ei mainita

Veren "fraktiot" ovat suuri eettinen ja moraalinen ongelma Jehovan todistajille, vaikka he eivät itse sitä tule ajatelleeksi

Tilastokeskuksen uusien lukujen valossa Jehovan todistajien määärä vähenee edelleen Suomessa tasaisesti

Karttaminen - elämäni suurin suru

Menneisyys ja tulevaisuus Jehovan todistajien opin mukaan

Kun joulua ei saanut viettää

Veikko Leinonen kertoi suurista muutoksista Suomen haaratoimistossa

Tutkija: Uskonnollisten liikkeiden hengellinen väkivalta on Suomessa merkittävä ongelma

Seura: Paholaiselle luovutettu

Turun Sanomat: Veljestä tuli musta lammas

Vartiotornin varjossa -kirjan julkistamistilaisuus Helsingissä

Paljastuskirja Jehovan todistajista: itsemurhia, nöyryyttämistä, lasten hylkäämisiä

Kotimaa24: Tietosuojavaltuutettu ohjaa Jehovan todistajia henkilötietojen keräämisessä

Konventtipuheet ovat monien mielestä liian pitkiä ja puuduttavia, konventteihin mennään tapaamaan tuttuja

Lapsiasiavaltuutettu: Uskonnollisia yhteisöjä alettava valvoa

Aini Linjakummun uusi kirja on julkistettu tänään Helsingissä

Entinen Jehovan todistaja seuraajistaan: He odottivat ulko-ovellakin, kiersivät taloa ja menivät ikkunoiden ohi

Isoveli valvoo - toisinaan myös -sisar

Oikeusoppineet: Jehovan todistajien ohjekirjassa ollaan paikoin Suomen lain rajamailla

Ilta-Sanomat: Jehovan todistajat kyselevät tarkkaan vapaaehtoistensa taustat: ”Oletko kuluneen vuoden aikana katsonut pornografiaa?”

YLE Radio 1:n Horisontti-ohjelmassa entisen Jehovan todistajan haastattelu

Isaac Withersponen oikeuskomiteaistunto herättää ajatuksia

Millainen henki oikeuskomiteoissa vallitsee?


"Jehovan todistajat kielsi kertomasta raiskauksesta poliisille"

UUT:n edustajat keskustelivat sisäministeri Päivi Räsäsen kanssa Jehovan todistajien oikeuskomiteoiden toiminnasta ja karttamisrangaistuksista

Jehovan todistajat opettavat lapsille: demonit houkuttelevat leikkimään sukupuolielimillä

YLE: Jehovan todistajien ja seurakunnasta eronneiden puheet karttamisrangaistuksesta eroavat rajusti toisistaan

UUT:n edustajat tapasivat oikeusministeri Anna-Maja Henrikssonin

Entinen vanhimmiston jäsen: Jehovan todistajat säilyttävät yhä tietoja erotetuista

Salainen ohjekirja paljastaa: Jehovan todistajilla kattava oma oikeusjärjestelmä

MVT uutiset teki kaksi hyvää juttua Jehovan todistajien oikeuskomiteoista

Ilta-Sanomat: "Entisten Jehovan todistajien karut tarinat"

Sisäministeri Päivi Räsänen otti kantaa uskonnollisesta yhteisöstä eroamiseen

Jehovan todistajien keskuudessa ahdistelua, kiusaamista ja julkista häpäisyä

Selvitys: Jehovan todistajien oikeuskomiteat rikkovat ihmisoikeuksia

Kotimaa24: "Jehovan todistajien oikeuskomiteat johtaneet jopa itsemurhiin"

Helsingin Sanomat kuukausiliite toukokuu 2014: "Maailman loppu"


Kapellimestari Anna-Maria Helsing pääsi pois mustavalkoisesta maailmasta ja näkee nyt värit

A-studiossa kaksi Jehovan todistaja -vanhinta: Leinonen ja Hakkarainen

Psykologi sanoo, että Jehovan todistajien opetusvideo kasvattaa väärin

Kymmenen uutiset 17.09.2013: Jehovan todistajien on pyydettävä lupa rekisterimerkintöihin

Nelosen uutiset 17.09.2013: Jehovan todistajat loukkaavat lasten oikeuksia

Lapsiasiavaltuutettu Maria Kaisa Aula tuli julkisuuteen Jehovan todistajien lasten asiassa

MTV3 julkaisi kaksi juttua Jehovan todistajista ja henkilötietolaista

YLE: Jehovan todistajilla arkaluontoisia henkilötietoja – valtio ojentaa

Kotimaa24.fi julkaisi lapsiasiavaltuutetulle tehdyn selvityksen

Selvitystyö lapsiasiavaltuutetulle: Lasten oikeuksien toteutumisessa Jehovan todistajien keskuudessa on vakavia puutteita

Entinen Jehovan todistaja haluaa nostaa lapsen oikeudet keskusteluun (Turun Sanomat)

Konventin luopiopuhe ei yllättänyt - samaa sanahelinää kuin aiemminkin

Vartiotorniseura neuvoo taas kerran Jehovan todistajia käyttämään lapsityövoimaa saarnaamistyössä

Iltasanomat julkaisi vuonna 2008 uutisen, missä kerrotaan suomalaisen Jehovan todistaja -vanhimman pedofiliatuomiosta.
   
Uutisarkisto

Poimintoja ulkomaiden uutisista
Tapahtuuko Jehovan todistajien taivasmatkoilla "ylibuukkausta"?

Poliisi ratsasi Hollannin Jehovan todistajien tiloja seksuaalisen hyväksikäytön tutkinnassa

Uusi pienille lapsille suunnattu video JW.ORG:ssa: Oletko valmis lähtemään kentälle?

Jehovan todistaja -vanhin sai vankeustuomion lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä

Yhdysvaltalainen tuomioistuin: Jehovan todistajien on maksettava 35 miljoonaa dollaria hyväksikäytön uhrille

Yleinen syyttäjä tutkii seksuaalista hyväksikäyttöä Jehovan todistajien keskuudessa Hollannissa

Euroopan unionin tuomioistuin on antanut tuomionsa jutussa ”Tietosuojavaltuutettu v. Jehovan todistajat -uskonnollinen yhdyskunta”

Jehovan todistajien edustaja pyytää tuhoamaan muistiinpanot, koska 'Saatana on kannoillamme'

Suomeksi tekstitetty video käsittelee Jehovan todistajien uutta lomaketta, jolla pyydetään suostumus henkilötietojen keräämiseen

Jehovan todistajat ahdingossa Venäjällä

HS: Noin 160 Venäjältä tullutta Jehovan todistajaa on hakenut Suomesta turvapaikkaa

Kanadassa on tehty TV-dokumentti Jehovan todistajien järjestön pedofiiliongelmista

Muuttaako suomalainen oikeustapaus Jehovan todistajien käytänteitä Euroopassa – DW: Suomen tietosuojavaltuutetun kannalle tukea

Deutsche Welle: Jehovan todistajien muistiinpanojen tekeminen vietiin EU:n tuomioistuimeen


Uusi paljastussivusto kertoo uskonyhteisöjen sisällä tapahtuneista rikoksista Yhdysvalloissa – Jehovan todistajat piilottelevat raiskauksia

"Luopiopuhe" Pohjois-Englantilaisessa seurakunnassa

YLE: Jehovan todistajien maksettava 4 000 dollaria päivässä, kunnes antavat tietoja pedofiilista – summa jo yli kaksi miljoonaa

Cedarsin video suomeksi tekstitettynä: Kahden todistajan sääntö

Valehtelu tarkoittaa esittämistä vilpillisesti jotakin, joka ei ole totta

Hallintoelin syyttää "luopioita" siitä, että media on kiinnostunut Jehovan todistajien "kahden todistajan säännöstä"

Vartiotorniseura tarjoilee sekä punaista että sinistä maitoa

Mitä tarkoittaa oksymoron ja miten se liittyy jehovantodistajuuteen?

Pedofiilien paratiisi

Vanhimmat ovat tutkijoita, tuomareita ja psykologeja


YLE: Jehovan todistajien toiminta Venäjällä pysyy kiellettynä

Mitä hallintoelimessä ja Vartiotorniseuran päätoimistossa ajateltiin vuodesta 1975?


MTV:n kymmenen uutiset kertoi Helsingin venäjänkielisestä konventista

Vartiotorniseura painostaa edelleen käyttämään henkistä ja hengellistä väkivaltaa entisiä jäseniä kohtaan


Miksi Venäjä kielsi Jehovan todistajien toiminnan?

HS: Venäjä kielsi Jehovan todistajat – Suomen tiedottaja: ”Kuulostaa etukäteen päätetyltä”

YLE: Venäjä julisti Jehovan todistajat äärijärjestöksi


YLE: Jehovan todistajat eivät muuta tuhatvuotista sääntöään, joka jättää pedofiilin ilman rangaistusta

Onko "kahden todistajan" vaatimus nykyaikaa?

Jehovan todistajat kieltäytyvät muuttamasta kahden todistajan sääntöä, ”koska se on kantamme”

Oikeuskomitean perustamiselle on paljon syitä


Jehovan todistajien johtajat salaavat lasten hyväksikäytön hinnalla millä hyvänsä

Voiko erotettu tai eronnut palata sen "totuuden" yhteyteen, mihin hän aikoinaan oli liittynyt?

Vartiotorniseura muovaa Jehovan todistajista tunneköyhiä ihmisiä

Uusin karttamismääräys esitettiin marraskuun kuukausivideolla

Vähän yli 20 vuotta sitten siitä olisi erotettu - nyt sitä kehutaan ja suositellaan

Kierrosvalvojan kirje vanhimmille: Hoitotahtokortit

Säälin tunne kadoksissa

Sääntöihin kirjattu pahuus

Odottavan aika on pitkä

Pata kattilaa soimaa, musta kylki kummallakin

Historiaa - osa 21: Mitä Vartiotorni-lehti kertoi Harmagedonin sodasta vuonna 1958?

Naiset ovat alistetussa asemassa Jehovan todistajien yhteisössä

Jehovan todistajien kokoaikaisten erikoispalvelijoiden tottelevaisuus- ja köyhyysvala

Hallintoelimen jäsen Stephen Lett puhuu mielellään rahasta

YLE: Jehovan todistajille rajua arvostelua lapsien hyväksikäytön peittelystä Australiassa

Hyväksikäytön uhrit joutuvat tekemään julman valinnan

Kuninkaallisen tutkimuskomission Angus Stewart syyttää Vartiotorni-seuran edustajaa tahallisesta petoksesta

Vanhimmat häpeissään Australian tutkintakomission kuulusteluissa

Australian tutkintakomissio: Jehovan todistajat salannut tuhannen lapsen hyväksikäytön

Jehovan todistaja -äiti kieltäytyi verensiirrosta - yhdeksän lasta jäi orvoiksi

Tutkimus uskontojen tilanteesta 2015: Kaikista uskonnoista Jehovan todistajat menettävät edelleen eniten kannattajiaan

Jehovan todistajat ja verensiirto - Silminnäkija Viron TV:ssä

Lasten kasvattaminen pelon ja uhkakuvien avulla jatkuu

Lasten kohtelu uskonnon nimissä nostattaa vakavaa kritiikkiä Ruotsissa

Jehovan todistajien hallintoelin syytteessä lasten hyväksikäyttöön liittyvässä oikeusjutussa

Hallintoelin painostaa lapsia jo hyvin nuorina "Herran työhön"
 


Takaisin uutissivun alkuun tästä.Kaikki uutiset (myös vanhat uutiset) löytyvät uutisarkistosta.
  


Takaisin Johanneksen pojan kotisivujen etusivulle tästä   * * *   Uutissivusto avattu 04.08.2012