Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Uutisarkistoon * Hakusivulle


Uusin päivitys 24.01.2020
Uutiset - Kotimaa
 
Jehovan todistajien tiedottaja Jukka Palonen yritti vesittää Kirkko ja kaupunki -lehden tekemän kyselyn tulokset
24.01.2020 Johanneksen poika
 


Kirkko ja kaupunki -lehti teki lokakuussa 2019 kyselyn. 15.01.2020 kyselyn tulokset julkistettiin kahdessa eri jutussa.

Jehovan todistajien haaratoimisto reagoi lehden juttuihin erittäin poikkeuksellisella tavalla. Heidän tiedottajansa Jukka Palonen kirjoitti vastineen lehden nettisivuille. Siinä hän yritti mitätöidä seksuaalista kaltoinkohtelua kokeneiden kokemukset.

Lue lisää...
Kirkko ja kaupunki julkaisi kaksi juttua seksuaalisesta kaltoinkohtelusta
15.01.2020 Johanneksen poika
 


Kuva: Antti Valta/K&K

Kirkko ja kaupunki teki kyselyn seksuaalisesta ahdistelusta lokakuussa 2019. Nyt kyselyn perusteella on julkaistu kaksi juttua, joiden otsikot ovat
 • Ahdistelutabu murtuu uskonnollisissa yhteisöissä – uhrit kertovat seksuaalisesta kaltoinkohtelusta K&k:n kyselyssä
 • ”Kaksi poikaa raiskasi rippileirillä” – kolme kokemusta seksuaalisesta väkivallasta uskonnollisessa yhteisössä
Lue lisää...
 


HS: Syrjittiinkö Jehovan todistajia kieltämällä nimilistojen kerääminen?
14.01.2020 Johanneksen poika
 


Kun tänään luin Helsingin Sanomien jutun, mielessä häivähti, onko nyt aprillipäivä. Ei ollut.

Aprillipäivänä on tapana puijata leikkimielisesti ihmisiä. Useissa lehdissä julkaistaan jokin pilailumielessä kirjoitettu artikkeli. Lähde: Wikipedia.

Jehovan todistajat ovat vieneet muistiinpanojutun Euroopan ihmisoikeustuomioistuimeen. Miten muistiinpanojen tekeminen liittyy ihmisoikeuksiin? Ei mitenkään.

Lue lisää...Länsiväylä: Siviilipalveluksen suosio on huippulukemissa – ennätysmäärä nuorukaisia kieltäytyi siitäkin
13.01.2020 Johanneksen poika
 Kuva: Länsiväylä

Länsiväylä kirjoitti jutun siviilipalveluksesta. Tämä on nyt ajankohtaista, koska vuoden ensimmäinen koulutuserä, 150 miestä, aloitti siviilipalveluksensa Lapinjärvellä. Tämä on myös ajankohtaista siitä syystä, että Jehovan todistajia koskeva vapautuslaki kumottiin vajaa vuosi sitten. Nyt Jehovan todistajienkin on valittava kolmesta vaihtoehdosta:
 • Armeija
 • Siviilipalvelus
 • Vankila
Kuten arvata saattoi, suurin osa asevelvollisuusikäisistä Jehovan todistaja -miehistä valitsee siviilipalveluksen.

Lue lisää...Elämä kosmoksessa
11.01.2020 Johanneksen poika
 


Antero Syrjänen on julkaissut uuden blogikirjoituksen. Tässä pieni ote tekstistä:

Entisenä Jehovan todistajana, kreationistina, muistan olleeni kovin varma siitä, että näyttelemme maailmankaikkeuden ainoalla elämän näyttämöllä. Sittemmin perehdyin maailmankaikkeuden kokoon ja arvoituksiin hieman toiselta näkökulmalta. Osoittautui, että näkemykseni olivat uskonnollisen propagandan värittämiä.

Kun olin vielä nykyistäkin nuorempi ja mukana todistajien toiminnassa, aidosti kiinnostavia Jehovan todistajien kirjoja oli kovin vähän. Yksi kirja oli kiinnostavuudessaan ylitse muiden ja se oli Elämä maan päällä - kehityksen vai luomisen tulos? Tätä kirjaa tutkittiin moneen kertaan nk. kirjantutkisteluissa. Muistan olleeni ylpeä siitä, etten uskonut tieteeseen sen luonnontieteellisessä, evoluutioteoriaa kannattavassa mielessä. Sittemmin kävi ilmi, että useimmat kirjan lainauksista olivat tarkoituksellista väärinlainaamista, lainauslouhintaa, joka on kreationismissa kovin tuttua.

Lue koko kirjoitus Kotimaa24:n blogista.Mitä Kirkko ja kaupunki -lehti on julkaissut Jehovan todistajista?
10.01.2020 Johanneksen poika
 


Viime vuosina Kirkko ja kaupunki on tehnyt useita Jehovan todistajiin liittyviä juttuja. Tässä on lueteltu muutamia niistä. Jutut voi lukea kokonaan linkkien kautta Kirkko ja kaupunki -lehden sivuilta.
 • Uskontojen lapsiuhrit jäävät piiloon
 • Lasten oikeuksissa pahoja puutteita
 • Lasten asema Jehovan todistajissa puhuttaa
 • Uskontojen uhrien tuki: Jehovan todistajat rikkovat ihmisoikeuksia
 • Kysyn vaan: Mikä on hengellistä väkivaltaa?
 • Pääkirjoitus: Väkivaltaa uskon varjolla
Lue lisää...Vapaaehtoistyöhön haetaan tästä lähtien pääasiassa netin kautta
09.01.2020 Johanneksen poika
 

Kuva: Watchtower Library

Vartiotorniseura on ottanut internetin tehokäyttöön toiminnassaan. Painettuja julkaisuja tuotetaan enää hyvin vähän. Lähes kaikki aineisto on sähköisesti käytettävissä internetissä JW.ORG-sivustolla.

Kun näin on, ei ole ihme, että myös vapaaehtoistyöntekijöiden rekrytointi hoidetaan tästä lähtien lähes kokonaan internetin kautta. Haaratoimisto on kertonut tästä seurakunnille tammikuun ilmoituksissa.

Lue lisää...Suosituimmat sivut, dokumentit ja äänitteet vuonna 2019
03.01.2020 Johanneksen poika
 

Kuva: Oikeuskomiteaselvitys

JP-sivuilla käy säännöllisesti useita tuhansia ihmisiä joka kuukausi lukemassa ja kuuntelemassa. Mitkä olivat vuoden 2019 suosituimmat nettisivut (html), dokumentit (pdf) ja äänitteet (mp3)?

Lue lisää...Lohjan valtakunnansalista on saatu uutta tietoa
01.01.2020 Johanneksen poika
 


Vuonna 2021 Lohjalla järjestetään asuntomessut. Siitä aiheutuu harmia Jehovan todistajille. Messualueella sijaitseva valtakunnansali on purettava. Jehovan todistajat rakentavat uuden valtakunnansalin toiseen paikkaan.

Länsi-Uusimaa kertoi 31.12.2019, että valtakunnansaliin liittyen Mäntynummentiellä tehdään nyt infraa eli kaivataan vesi- ja viemärijohtoja kadun varteen.

Lue lisää...Vuosi vaihtuu - on aika tarkastella vuoden 2019 tärkeimpiä uutisia
31.12.2019 Johanneksen poika
 

Kuva: Pixabay

Suomessa Jehovan todistajien järjestöön liittyviä tapahtumia ja uutisia oli vuonna 2019 runsaasti. Eduskunta sääti uuden lain, jonka perusteella Jehovan todistaja -miehetkin joutuvat suorittamaan joko asepalveluksen tai siviilipalveluksen.

Toinen Jehovan todistajien toimintaan liittyvä asia päätettiin sekä EU-tuomioistuimessa että Korkeimmassa hallinto-oikeudessa jo vuoden 2018 puolella, mutta Jehovan todistajat julkaisivat oman kannanottonsa asiaan vasta vuoden 2019 puolella. Asia liittyi saarnaamistyössä tehtyihin muistiinpanoihin. Tietosuojavaltuutettu oli jo vuonna 2000 kieltänyt Jehovan todistajia keräämästä tietoja oven avaajista ilman heidän suostumustaan. Sitkeä vastaanhangoittelu päättyi vasta vuoden 2019 keväällä, kun Suomen haaratoimisto lähetti kirjeen seurakuntiin. Kirjeessä Jehovan todistajia kiellettiin tekemästä ovilla muistiinpanoja tapaamistaan henkilöistä.

Mitkä muut olivat vuoden 2019 kohokohtia? Se selviää vuosikatsauksesta.

Lue lisää...Entisen Jehovan todistajan ensimmäinen joulu joulupukkina
29.12.2019 Johanneksen poika
 


Jehovan todistajat eivät vietä joulua, joten heillä ei ole omia kokemuksia joulupukista. Miten käy, kun entinen Jehovan todistaja pukee joulupukin vaatteet päälleen ja lähtee kiertämään kahdeksaan perheeseen lahjoja jakamaan?

Antero Syrjänen kertoo blogissaan:

Sitten tuli Aatto. Ja jännitys. Olin siis ihan oikeasti menossa ihmisten kotiin heille tärkeän juhlan tärkeimpään aikaan, kruunaamaan sen. Minä, jolla ei ollut lapsena ensimmäistäkään Joulua. Miten edes voisin onnistua? Pilaan kaiken. Yhtään ei auttanut se, että pukin housut ratkesivat jo kotona, ensimmäisen sohvalle istumisen yhteydessä. Muori onneksi paikkasi housut ja ehdin vielä harjoitella istumista niin, että housut kestäisivät.

Lue kirjoitus kokonaan Kotimaa24:n blogista.

 


Kirkon pappi puhui maailmanlopusta, kun lapsia oli läsnä - media kiinnostui asiasta
26.12.2019 Johanneksen poika
 

Kuva: JW.ORG

YLE julkaisi 19.12.2019 uutisen:

Kauneimmat joululaulut sai kirkossa yllättävän käänteen: kirkkoherra julisti maailmanlopun tulevan vuonna 2040

Kirkko oli täynnä, tunnelma oli mukava, kunnes muutaman joululaulun jälkeen Lauritsalan seurakunnan kirkkoherra Pentti Berg aloitti puheensa. Puheen kantava teema oli maailmanloppu. Berg muun muassa ilmoitti, että maailmanloppu tulee vuonna 2040.

YLE kertoi, että paikalla oli paljon lapsia. Eräs paikalla ollut nainen totesi, että toivottavasti lapset eivät kuunnelleet tarkasti. Hänen mukaansa voisi muuten iskeä paniikki.

Median julkaisemissa jutuissa paheksuttiin sitä, että paikalla oli lapsia, kun pappi puhui maailmanlopusta. Mutta onko tämä aivan tavatonta? Miten esimerkiksi Jehovan todistajien piirissä toimitaan? Kuulevatko Jehovan todistaja -perheiden pienet lapset maailmanloppupuheita?

Lue lisää...Joulu ja Jehovan todistajat - mikä on sallittua ja mikä ei?
22.12.2019 Johanneksen poika
 

Kuva: Pixabay

Joulun aika voi olla monelle Jehovan todistajalle aika ongelmallista aikaa. Miksi?
 • Miten Jehovan todistajan tulee vastata, kun joku toivottaa Hyvää joulua?
 • Saako Jehovan todistaja ottaa vastaan joululahjan työpaikalta?
 • Saako Jehovan todistaja syödä kinkkua ja lanttulaatikkoa joulun aikaan?
Lue lisää...Muutos-lehti numero 1/2019 on ilmestynyt
17.12.2019 Johanneksen poika
 


Uskontojen uhrien tuki UUT ry julkaisee kerran vuodessa Muutos-lehden. Uusimmassa lehdessä on useita kiinnostavia kirjoituksia, mm. nämä:
 • Elämäni Jehovan todistajana
 • Uskontokuntien jäsenmäärien kehitys Suomessa
 • Hengellinen väkivalta sosiaalipsykologian pro gradu -tutkielmassa
Lue lisää...Helsingissä järjestetään helmikuussa 2020 seminaari: Jäähyväiset hengelliselle väkivallalle
13.12.2019 Johanneksen poika
 

Kuva: Eurooppasali

Seminaarin järjestävät Uskontojen uhrien tuki UUT ry ja Lapin yliopiston Yhteiskuntatieteiden tiedekunta. Seminaari pidetään 07.02.2020 klo 11:30-16:15 Eurooppasalissa, osoitteessa Malminkatu 16, Helsinki.

Lue lisää...Haaratoimiston remontoitavaan osaan perustetaan Jehovan todistajien historiaa koskeva näyttely
12.12.2019 Johanneksen poika
 

Kuva: JW.ORG

Suomen haaratoimisto on lähettänyt kaikkiin seurakuntiin kirjeen, jossa se pyytää lahjoittamaan tai lainaamaan vanhaa historiaan liittyvää aineistoa uutta näyttelyä varten, joka perustetaan ensi vuoden syksyyn mennessä valmistuvaan haaratoimiston remontoitavaan osaan. Kirjeessä pyydetään mm. valokuvia, kaitafilmejä, kuvanäytös Luomiseen liittyvää materiaalia ja vanhoja esineitä, joita on käytetty "teokraattiseen toimintaan".

Lue lisää...Rakkauden ABC - kysely järjestön seurustelu- ja avioliittomallista
07.12.2019 Tony ja Johanneksen poika
 

Kuva: JW.ORG

Avioliittoon ei yleisesti ottaen suhtauduta kovin kevyesti. Romanttisten tunteiden lisäksi siihen liittyy laillisia ulottuvuuksia ja velvollisuuksia. Ja koska avioliitto koetaan yleisesti ottaen vakavasti, siihen ei tavallisesti rynnätä kuin Tokmannin ämpäritarjoukseen.

Entisille Jehovan todistajille tehtiin marraskuussa 2019 kysely Jehovan todistajana solmimastaan avioliitosta. Vastaajat (55 henkilöä) kertoivat, kauanko seurustelivat ennen avioliittoa, jonka lisäksi he saivat vastata halutessaan myös seuraaviin kysymyksiin:
 • Millaisena koit / koet Jt-avioliittosi:
 • Oliko se hyvä ja harkittu ratkaisu?
 • Kuinka paljon koet avioliittopäätökseen vaikuttaneen, että seksiä saa harrastaa Jehovan todistajien mukaan ainoastaan avioliitossa?
 • Oliko liitto tasa-arvoinen?
 • Koitko olevasi onnellinen liitossa?
 • Jos liittonne päätyi eroon, mitä pitäisit ratkaisevina syinä eroonne?
Lue lisää...Uusi suomenkielinen blogi
07.12.2019 Johanneksen poika
 


Uusia alkuja -blogissa on julkaistu kiinnostava kirjoitus. Kirjoittaja aloittaa tekstin kertomalla kuinka hän meni kasteelle 10-vuotiaana Jehovan todistajien konventissa.

Lue lisää...Vartiotorni kehottaa lapsia ja vanhempia harjoittelemaan yhdessä vastaamaan koulukavereille mm. syntymäpäivistä, kansallislauluista ja poliittisista mielipiteistä
06.12.2019 Johanneksen poika
 

Kuva: JW.ORG

Syksyn 2018 kierroskonventin näytteessä Jehovan todistaja -oppilas väitti opettajalleen, että hänen vanhempansa eivät ole opettaneet hänelle, että Maamme-laulua ei saa laulaa.

Tuo ajatus tuntuu todella oudolta, koska esimerkiksi vuoden 2010 Vartiotorni-lehdessä käsketään vanhempia ja lapsia harjoittelemaan yhdessä vastauksia, joita voi tulla koulussa eteen.

Lue lisää...Opetetaanko Jehovan todistaja -lapsia puhumaan "muunneltua totuutta"?
05.12.2019 Johanneksen poika (Päivitetty 06.12.2019)
 

Kuva: JW.ORG

Vuoden 2018 syksyllä pidetyssä Jehovan todistajien kierroskonventissa oli lyhyt näyte. Näytteessä Jehovan todistaja -oppilas perusteli opettajalleen sitä, miksi hän ei laula Maamme-laulua. Näytteen ensimmäisessä osassa oppilas ei osannut perustella riittävästi kantaansa. Mutta toisessa osassa "osasi".

Näytteestä jäi kuitenkin sellainen mielikuva, että oppilas ei ihan pysynyt "totuudessa" kertoessaan opettajalleen perusteluja. Kun opettaja kysyi oppilaalta, ovatko hänen vanhempansa opettaneet hänelle sen, mitä hän sanoi, oppilas kielsi sen ja vastasi, että ei. Hän oli kuulemma itse sen oppinut Raamatusta. Miten asia oikeasti on?

Lue lisää...Oliko vuoden 2013 konventissa esitetty "luopiopuhe" vain yksittäistapaus?
03.12.2019 Johanneksen poika
 

Helsingin konventti, "luopiopuhe" v. 2013

Kesän 2013 konventeissa pidettiin puhe Ihmisluopiot. Tuo 15 minuuttia kestävä puhe oli suunnattu niitä henkilöitä vastaan, jotka oli joko erotettu Jehovan todistajien seurakunnasta tai olivat itse eronneet siitä. Puhe esitettiin monilla kielillä eri maiden konventeissa.

Oliko tämä vuonna 2013 esitetty entisiä Jehovan todistajia vastaan suunnattu vihapuhe vain yksi ja ainoa laatuaan vain onko Jehovan todistajien järjestö muulloinkin hyökännyt entisiä Jehovan todistajia vastaan?

Lue lisää...Keskipohjanmaa: Salin tuolit saatiin Jehovan todistajien omalta tehtaalta
02.12.2019 Johanneksen poika
 Kuva: Clas-Olav Slotte / Keskipohjanmaa

Keskipohjanmaa kertoi Kokkolaan rakennetusta valtakunnansalista. Jutussa kerrottiin, että salin tuolit on tehty Jehovan todistajien omalla tehtaalla. Keskipohjanmaan toimittaja kertoi puhelimessa JP Uutisille, että se "tehdas" sijaitsee Pielavedellä.

Lue lisää...Millaisia ovat Jehovan todistajien hautajaisissa pidetyt muistopuheet?
30.11.2019 Johanneksen poika
 

Jukka Ropponen, kuva: Nimimerkki "Äänellä itkijä"

Jehovan todistajien virallisilla nettisivuilla kerrotaan, millaisia Jehovan todistajien hautajaiset ovat. Kuinka hyvin tuo "virallinen" tieto vastaa todellisuutta?

JP Uutiset sai sähköpostissa todellisen kokemuksen Jehovan todistajien hautajaisista ja muistopuheesta. Muistopuhe pidettiin marraskuun lopussa 2019 Vantaalla. Muistopuheen piti Jehovan todistajat uskonnollisen yhdyskunnan puheenjohtaja Jukka Ropponen.

Lue lisää...
 


Kiitos ja ker(j)äys
28.11.2019 Johanneksen poika
 

Kuva: Pixabay

Haaratoimisto on lähettänyt tällä viikolla seurakuntiin kirjeen, joka koskee rahan keräystä.

Lue lisää...

   


Takaisin uutissivun alkuun tästä.Kaikki uutiset (myös vanhat uutiset) löytyvät uutisarkistosta.
 
  
  
Uutiset - Ulkomaat
 
Historiaa - osa 70: C.T. Russell - Raamatun tutkielmia, osat viisi, kuusi ja seitsemän
24.01.2020 Tuomas Yläjuurakko ja Johanneksen poika
 
 
Kuva: Wikipedia

Tällä sivulla tarkastellaan lyhyesti C.T. Russellin Raamatun tutkielmien viimeisiä osia:
 • Osa 5: Sovitus Jumalan ja ihmisten välillä (v. 1899)
 • Osa 6: Uusi luomus (v. 1904)
 • Osa 7: Täyttynyt salaisuus (v. 1917)
Lue lisää...Jumalan pyhä nimi
23.01.2020 Lähetetty

 


Tämä teksti tulee käsittelemään Jumalan nimen eri piirteitä, mm. sen oikeaa lausumistapaa ja merkitystä. Tekstin jälkeen on linkki PDF-tiedostoon, jossa perustellaan laajasti asiaa heprean kielen pohjalta.

Jumalan nimi JHVH löytyy monista vanhoista käsikirjoituksista. Se on hepreankielinen nimi. Siksi sen kriittisen tarkastelun kohteeksi ei kelpaa niin sanotut "pakanakielet", kuten kreikka tai latina. Käännettäessä sanoja, varsinkin nimiä, kirjaimista saattaa muuttua suuri osa, jotka vaikuttavat suoranaisesti niiden merkitykseen. Käännettäessä hepreaa, kohdekielen on mahdotonta säilyttää nimien merkityksiä, jotka hepreassa ovat puolestaan aivan keskeisessä osassa.

Lue lisää...Iltalehti: Jehovan todistajalle ehdollinen vankeustuomio ekstremismistä Venäjällä
21.01.2020 Johanneksen poika

 


Grigori Bubnov sai kuuden vuoden ehdollisen vankeustuomion ekstremistisestä toiminnasta Venäjän Kaukoidässä.

Syyttäjät olivat vaatineet Bubnoville, 54, seitsemän vuoden ehdotonta vankeustuomiota. Syyttäjien mukaan hän oli syyllistynyt paikallisten Jehovan todistajien toiminnan järjestämiseen. Bubnov on kiistänyt syytteen.

Lue lisää...
Historiaa - osa 69: C.T. Russell - Raamatun tutkielmia, kolmas osa, Tulkoon valtakuntasi
21.01.2020 Tuomas Yläjuurakko ja Johanneksen poika

 

Kuva. Watchtower Library

Raamatun tutkielmien kolmannessa osassa Russell esittelee mm. kuuluisan pyramidioppinsa, johon hän näyttää ihastuneen suuresti. Tulkoon valtakuntasi on julkaistu alun perin vuonna 1890. Suomeksi tämä kirja on julkaistu vuonna 1920.

Pyramidioppi oli voimassa kauan. Se kumottiin vasta 1920-luvun loppupuolella. "Historia"-kirja kertoo näin:

Noin 35 vuoden ajan pastori Russell ajatteli, että Gizen suuri pyramidi oli Jumalan kivitodistaja, joka vahvisti Raamatun ajanjaksojen paikkansapitävyyden (Jes. 19:19). Jehovan todistajat ovat kuitenkin luopuneet ajatuksesta, että jollakin Egyptin pyramidilla olisi jotain tekemistä tosi palvonnan kanssa. (Ks. ”Wartio-Torneja” 15.1. ja 1.2.1929.)

Lue lisää...Historiaa - osa 68: C.T. Russell - Raamatun tutkielmia, toinen osa, Aika on lähellä
20.01.2020 Tuomas Yläjuurakko ja Johanneksen poika

 

Kuva. JW.ORG

Russellin kirjasarjan toisessa osassa, Aika on lähellä, pääosassa ovat ennustukset ja vuosiluvut. Russell ilmoittaa useita vuosilukuja, jotka ovat tärkeitä ja joilla on tietty merkitys. Tässä on muutama esimerkki:
 • Aadamista alkaneet kuusi suurta "tuhatvuotispäivää" päättyivät vuonna 1873.
 • Samana vuonna alkoi seitsemäs "tuhatvuosipäivä".
 • Kristuksen toinen tuleminen (läsnäolo) alkoi 1874.
 • Pakanain ajat loppuivat vuonna 1914.
 • Päivitetty kirja toistaalta kertoo, että pakanain ajat päättyvätkin vasta noin vuoden 1915 loppuessa
Kaikki nämä vuosilukuennustukset osuivat harhaan.

Lue lisää...Historiaa - osa 67: C.T. Russell - Raamatun tutkielmia, ensimmäinen osa, Jumalan aikakausisuunnitelma
17.01.2020 Tuomas Yläjuurakko ja Johanneksen poika

 

Kuvat: Vartiotorniseura ja Raamatuntutkijat

Jehovan todistajien "historiakirja", Jehovan todistajat – Jumalan valtakunnan julistajia (1993), kertoo Russellin kirjan julkaisemisesta näin:

Raamatun totuuksien julistamisessa otettiin merkittävä askel eteenpäin vuonna 1886, kun julkaistiin ensimmäinen osa luvatusta kirjasarjasta, jonka nimi oli Millennial Dawn (Tuhatvuotissarastus) ja jonka kirjoitti C. T. Russell. Ensimmäinen osa oli nimeltään Jumalan aikakausisuunnitelma. ... Lopulta C. T. Russell kirjoitti viisi muuta kirjaa Tuhatvuotissarastus-sarjaan.

Tuhatvuotissarastus-sarjan osia alettiin kutsua Raamatun tutkielmiksi, mikä nimi otettiin pieniin painoksiin vuoden 1904 lokakuusta lähtien, ja uutta nimeä alettiin käyttää yleisemmin vuodesta 1906 lähtien. Sarja alkoi ilmestyä suomeksi vuonna 1910.

Lue lisää...Saksalainen Jehovan todistaja -mies ilmoitti eroamisestaan valtakunnansalin lavalta
10.01.2020 Johanneksen poika

 

Kuva: YouTube

YouTube-videolla nähdään poikkeuksellisen näyttävä eroilmoitus. Tällä kertaa vanhin ei ilmoita lavalta, että "Bernd ei ole enää Jehovan todistaja". Sen tekee Bernd itse.

Lue lisää...
Negatiivisen kasvun maiden lukumäärä lisääntyy
06.01.2020 Johanneksen poika

 

Kuva: YouTube

Lloyd Evans on julkaissut mielenkiintoisen videon "John Cedars" -YouTube-kanavalla. Hän tarkastelee Jehovan todistajien palvelusvuoden 2019 raporttia ja vertaa sitä edellisiin vuosiin. Videolla esitetään karttoja, jotka osoittavat selkeästi sen, että maailmassa on yhä enemmän sellaisia maita, joissa on "negatiivista kasvua", toisin sanoen julistajamäärän laskua.

2017 oli 37 sellaista yli miljoonan asukkaan maata, joissa oli laskua julistajahuipussa. Vuonna 2019 tuollaisia maita oli jo 44.

Lue lisää...Onko Jehovan todistajien käsitys Jumalan nimestä "hukassa"? Miksi merkitys on muuttunut?
03.01.2020 Johanneksen poika

 
 

Kuvat: JW.ORG

Harva Jehovan todistaja tulee ajatelleeksi, että Jehovan todistajien tulkinta nimestä Jehova ei ole aina ollut sama. Tulkinta on vaihtunut vuosien varrella. Onko perusteita uskoa, että tämän hetkinen tulkinta on oikea? Vieläkö Jehovan todistajat pitävät myös nimeä Jahve oikeana?

Vuoden 1954 Vartiotorni kertoi Jumalan nimen merkitsevän ”hän saattaa olemaan”. Vuoden 2015 Vartiotorni kertoi sen merkitykseksi "hän saattaa tulemaan (joksikin)" ja toisaalta ”Minä osoittaudun miksi osoittaudun”.

Vanha Uuden maailman käännös kertoi Jumalan nimen näin: "MINÄ OSOITTAUDUN MIKSI OSOITTAUDUN." Uudempi käännös on tätä mieltä: ”Minusta tulee se, miksi päätän tulla.

Aika monenlaista muotoa löytyy. Miksi?

Lue lisää...Tahatonta "komiikkaa" Jehovan todistajien verkkosivuilla
02.01.2020 Johanneksen poika

 
 

Kuva: JW.ORG

JW.ORG:ssa on nuorille suunnattu kirjoitus Miksi minun pitäisi pyytää anteeksi? Kirjoituksessa on paljon hyviä neuvoja. Mutta miten toimii Jehovan todistajien hallintoelin? Toimiiko se itse näiden ohjeiden mukaan, joita se nuorille antaa? Pyytääkö se itse anteeksi?


Kuva: JW.ORG (muokkaus: JP)

Lue lisää...Jehovan todistajien raportti palvelusvuodelta 2019
01.01.2020 Maaria

 
 

Kuva: JW.ORG

Jehovan todistajien raportti palvelusvuodelta 2019 on julkaistu. Ensimmäisenä silmiin osuu julistajien keskiarvoluvut maittain. Parina viime vuonna on julkaistu vain huippuluvut. Oli siis pienoinen yllätys, että nyt keskiarvoluvut jostain syystä taas julkaistiin.

Lue lisää...Minut kasvatettiin Jehovan todistajaksi. Jätettyäni uskon, perheeni ja yhteisöni karttaa minua.
25.12.2019 Maaria

 
 

 
Äitini ei tiedä missä olen, olenko elossa, sairas, surullinen tai onnellinen. Tyttäreni ei ole koskaan tavannut tätiään tai serkkujaan. Parhaiden ystävieni mukaan olen pettänyt heidät – olen eräänlainen Saatana. Tämä siksi, että minut kasvatettiin Jehovan todistajaksi. Minut kastettiin 14-vuotiaana ja myöhemmin, aikuisena, en enää uskonut sen olevan “Totuus”.

Lue lisää...Kun Jehovan todistajat tulevat ovelle - Kolme kysymystä Jehovan todistajille
18.12.2019 Johanneksen poika

 
 

Kuva: JW.ORG
 

Jehovan todistajat käyvät silloin tällöin vielä ovelta ovelle -työssä, vaikka kärrytyö onkin suuremmilla paikkakunnilla osittain syrjäyttänyt ihmisten kodeissa todistamisen.

Haluaisitko sinä kysyä jotain Jehovan todistajilta, kun he ovellesi tulevat? Koska tilanne tulee niin äkkiä, kysymyksen tekeminen voi olla ylivoimaista.

Ellei sinulla ole valmiina jotain ajatusta.

Lue lisää...Voiko kuka tahansa Jehovan todistaja tehdä "kärrytyötä"?
06.12.2019 Johanneksen poika

 
 

Kärryt Malagassa, kuva: Terho Miettinen
 

Jehovan todistajat ovat viime vuosina vähentäneet ovelta ovelle saarnaamista ja siirtyneet enemmän kärrytyöhön. Kärryjä näkee usein esimerkiksi vilkkaiden kauppakeskusten läheisyydessä ja kaupungin aukioilla ja toreilla. Kärrytyöhön ei kuitenkaan hyväksytä kaikkia seurakunnan julistajia. Miksi ei?

Lue lisää...Ovatko Jehovan todistajat pyhän hengen ja Jehovan ohjaamia?
03.12.2019 Johanneksen poika

 
 


Antero Syrjäsen kirjoittamassa blogikirjoituksessa käsitellään asioita, joista Jehovan todistajat itse mieluummin vaikenisivat.

Blogikirjoitus alkaa näin:

Ainoan oikean totuuden yhteisöillä on tapana kehittää ihan oma maailmansa ja pitää sitä todellisuutena. Ylläpitääkseen luomaansa todellisuutta ja juopaa ulkomaailman ja yhteisön välillä, ainoan oikean totuuden yhteisö saattaa kehitellä mitä mielikuvituksellisempia teorioita ja asetelmia, joilla yhteisön jäsenet saadaan suhtautumaan ulkomaailmaan halutulla tavalla.

Lue koko kirjoitus Kotimaa24-sivustolta.Demokraatti: Antti Rinne puhui Dmitri Medvedevin kanssa Jehovan todistajien kohtelusta Venäjällä
25.11.2019 Johanneksen poika

 
 

Kuva: Lehtikuva

Suomen pääministeri Antti Rinne tapasi Venäjän pääministerin Dmitri Medvedevin Moskovassa. Rinteen mukaan hän puhui Medvedevin kanssa Jehovan todistajien kohtelusta Venäjällä. Asiasta uutisoivat sekä Demokraatti että Helsingin Sanomat.

Lue lisää...Rakkaus ei koskaan karta
25.11.2019 Tony ja Johanneksen poika

 
 

Kuva: YouTube

Melbournessa oli äskettäin iso kansainvälinen konventti, samalla "Rakkaus ei koskaan häviä" -teemalla kuin muuallakin tänä vuonna. Konventin liepeille järjestettiin mielenosoitus teemalla "Rakkaus ei koskaan karta". Mielenosoitus oli rauhanomainen, eikä tarkoituksena ollut tehdä mitään sen provokatiivisempaa kuin osoittaa järjestön karttamispolitiikan rakkaudettomuus.

Lue lisää...Jehovan todistajien palvelusvuoden 2019 raportista on tihkunut tietoja
20.11.2019 Johanneksen poika

 
 

Kuva: JW.ORG

Ensimmäiset numerot on annettu julkisuuteen Jehovan todistajien palvelusvuodesta 2019. Jehovan todistajilla palvelusvuosi vaihtuu syksyllä eikä vuoden vaihteessa.

Palvelusvuoden 2019 aikana kastettiin Jehovan todistajiksi yli 300 000 henkeä. Tämä on ensimmäinen kerta vuoden 1999 jälkeen, kun kastettujen määrä on ylittänyt 300 000:n rajan.

Lukuja:
 • Jeesuksen kuoleman muistojuhlassa oli läsnä 20919041.
 • Julistajia oli enimmillään 8683117.
 • Kastettuja oli 303866.
Myöhemmin julkaistaan lisää lukuja ja myös maakohtaiset raportit.

Lue lisää...


JW.ORG: Venäläinen oikeusistuin langetti veli Klimoville kuuden vuoden vankeustuomion

15.11.2019 Johanneksen poika

 
 

Kuva: JW.ORG

Jehovan todistajien virallinen uutissivusto kertoo, että Tomskissa sijaitseva Oktjabrskin alioikeus tuomitsi 5. marraskuuta 2019 Sergei Klimovin kuudeksi vuodeksi vankeuteen. Venäjällä toimivista Jehovan todistajista ainoastaan Dennis Christensen on saanut näin pitkän tuomion. Klimoville oikeusistuin määräsi kuitenkin myös useita muita rajoituksia, joten hänen tuomionsa on ankarin, mitä yhdellekään Jehovan todistajalle on annettu sen jälkeen kun korkein oikeus vuonna 2017 kielsi Jehovan todistajien toiminnan.

Lue lisää...Harmageddon - hyvä uutinen!
12.11.2019 Tuomas Yläjuurakko

 
 

Kuva: JW.ORG

Vartiotornin syyskuun 2019 numerossa on vakavaa huomiota vaativa kirjoitus: Harmageddon - hyvä uutinen! Kirjoitus ansaitsee huomiomme, koska siinä kerrotaan millainen tulevaisuus meitä itse kutakin odottaa. Kirjoitus auttaa myös ymmärtämään, miksi Jehovan todistajat tekevät aktiivista ovelta-ovelle työtä, ja miksi he tarjoavat kirjallisuuttaan myös kaduilla.

Lue lisää...JW.ORG: Uusi rakennushanke suunnitteilla
26.10.2019 Johanneksen poika

 
 

Kuva: JW.ORG

Vuoden 2019 vuosikokous pidettiin 05.10.2019. Vuosikokouksessa ilmoitettiin uudesta suuresta rakennushankkeesta.

Jehovan todistajat aikovat keskittää mediatuotannon uusiin tiloihin, jotka rakennetaan Ramapoon New Yorkin osavaltioon. Kiinteistö on noin 3 kilometrin päässä Warwickissa sijaitsevasta päätoimistosta. Tavoitteena on aloittaa rakentaminen vuonna 2022 ja saada se valmiiksi joulukuussa 2026. Rakentamisen kiireisimpänä aikana projektiin tarvitaan päivittäin arviolta 1 500 vapaaehtoista. Rakennukseen tulee studioita, toimistoja, asuintiloja ja vierailukeskus.

Lue lisää...Jehovan todistajien pedofiiliongelma - mistä on kysymys?
19.10.2019 Johanneksen poika 


Kuva: Pixabay

Antero Syrjänen on kirjoittanut loistavan analyysin Jehovan todistajien pedofiiliongelmasta. Hän on purkanut asian pieniin osiin ja kertoo osien syy- ja seuraussuhteista kattavasti. Eräs toinen tuttu sanonta pätee myös Syrjäsen kirjoitukseen. Hän on vääntänyt asiat rautalangasta.

Syrjänen kirjoittaa, että hänen arvionsa mukaan todistajien keskuudessa pedofiliaa esiintyy saman verran tai hieman vähemmän kuin väestössä keskimäärin.

Miksi voidaan kuitenkin sanoa, että Jehovan todistajien keskuudessa on vakava pedofiiliongelma?

Lue lisää...JW Broadcasting on muuttanut
10.10.2019 Johanneksen poika (Päivitetty 11.10.2019) 

Jehovan todistajien videopalvelusivusto ei enää löydy samasta osoitteesta kuin ennen. Kun klikkaa vanhaa JW Broadcasting -linkkiä, tulee seuraavanlainen ilmoitus:


Kuva: JW.ORG

Lue lisää...JW.ORG: Tadžikistan tuomitsee 68-vuotiaan Šamil Hakimovin seitsemäksi ja puoleksi vuodeksi vankeuteen
08.10.2019 Johanneksen poika

Kuva: JW.ORG
 

10. syyskuuta 2019 Hudžandin kaupunginoikeus tuomitsi 68-vuotiaan Šamil Hakimovin seitsemäksi ja puoleksi vuodeksi vankeuteen pelkästään siitä syystä, että hän kertoi toisille uskonkäsityksistään. Jehovan todistajat ovat valittaneet tuomiosta.

Lue lisää...

      


Takaisin uutissivun alkuun tästä.Kaikki uutiset (myös vanhat uutiset) löytyvät
uutisarkistosta.

  

Medialle

Toimittajien tietopaketti luettavissa täällä.

News in English

   
Jehovah's Witnesses in Finland. News from Finland.

  


Vuosikatsaukset

Uutisvuosi:
Uutisvinkki
 
Jos tiedät kiinnostavan uutisen mikä liittyy Vartiotorniseuraan tai Jehovan todistajiin, lähetä uutisvinkki osoitteeseen:

jp
@johanneksenpoika.fi
 
Hallintoelin

Mikä on Jehovan todistajien hallintoelin? Ketkä siihen kuuluvat? Lue lisää täältä.

Elokuun 2019 tilanne:Katso iso kuva tästä.
    
Videot

Uutisvideoita voit katsoa täältä.
 
Sähköposti

Johanneksen pojan sähköposti

jp@johanneksenpoika.fi

Lue lisätietoja täältä...
   
Uutistoimitus

Lue lisätietoja täältä...
 
Sitaattioikeus

Tällä uutissivustolla noudatetaan sitaattioikeuden periaatteita. Lue lisää...
   
Ex-JT:t - media

Entiset Jehovan todistajat kaupallisen median jutuissa:Lue täältä.

 
Uutisarkisto

Poimintoja kotimaan uutisista 
Pieni kooste valtakunnansalien myynnistä Suomessa

HS: Jehovan todistajat etsivät keinoja verensiirtokiellon kiertämiseen – ”Verikiellosta on hankala enää luopua, koska samalla liike myöntäisi, että moni kuoli turhaan”

Täysin uudistettu suomenkielinen Uuden Maailman käännös julkaistiin Hämeenlinnassa

Opetusministeriö hyväksyi Jehovan todistajien ohjeistuksen seksuaalirikosten käsittelyssä – Professori: “On ongelma, jos yhteisöt toimivat tuomioistuimina”

Väistöliikkeitä kadulla, saamatta jääneitä juhlakutsuja ja karttelevia myyjiä - uskonyhteisöistä eronneet kertovat: ”Edes heidän pomonsa kutsuhuudot eivät saaneet myyjiä lähestymään minua”

Nainen voitti palkinnoksi kauneushoidon – työntekijä perui sen, koska asiakas oli 20 vuotta sitten Jehovan todistaja

Tietojen jakaminen vai tietojen pimittäminen?

EU-tuomioistuin julkisti päätöksensä - Veikko Leinonen väittää vastaan

Jehovan todistajista irtautujien kokemuksia hengellisestä väkivallasta: "Katson olevani selviytyjä vaikkakin henkisillä arvilla"

Vielä kerran Hakkaraisesta

Miten Jehovan todistajien tiedottaja Ari Hakkarainen pärjäsi Susanne Päivärinnan haastattelussa?

Sensuroimaton Päivärinta tänään: erikoislähetys kohutuista Jehovan todistajista

Ilmoitus ja suostumus henkilötietojen käsittelyyn

A-studio: Miten toimivat Jehovan todistajien oikeuskomiteat?

Entiset Jehovan todistajat kertovat kokemuksistaan uskonyhteisön oikeuskomiteoissa – "Todettiin, että minä, 11-vuotias tyttö olin vietellyt keski-ikäisen miehen"

Lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttila on lähettänyt merkittävän kirjelmän

Miten eduskunnan oikeusasiamies suhtautuu henkiseen ja hengelliseen väkivaltaan?

Onko Jehovan todistajien keskuudessa parisuhdeväkivaltaa?

Iltalehti: ”Älä anna masturbaation saastuttaa itseäsi” - Jehovan todistajien videot vuotivat jälleen: jyrkkiä käskyjä seksuaalisuudesta

Historiaa - osa 45: Oulun konventtisali valmistui, Pohjois-Suomen Jehovan todistajat olivat innoissaan

Oulun konventtisali on nyt alennusmyynnissä

Entinen Jehovan todistaja Eeva-Liisa Pirttinen Radio Suomen ohjelmassa

Käyttääkö Jehovan todistajat uskonnollinen yhdyskunta Suomessa sanaa "seurakunta" vilpillisesti?

Uusi Pro gradu -tutkielma: Jehovan todistajista eronneiden tarinoita eroprosessista ja avunsaannista

Kooste YLE Radio 1:n ohjelmasta "Ero Jehovan todistajista ei ole helppo"

Tunnelmia Helsingin kirjamessuilta 2017

Suomen seurakunnissa opiskeltiin perinteistä lahjoittamista Vartiotorniseuralle

Ilta-Sanomat kertoi Helsingin Sanomien tekemästä karttamisjutusta
 
Helsingin Sanomat osoitti Veikko Leinosen karttamistulkinnan vääräksi

Jehovan todistajien kokouksissa opeteltiin karttamaan erotettua perheenjäsentä

Haaratoimisto lähetti Turun väkivaltaista hyökkäystä koskevan kirjeen kaikkiin seurakuntiin

Ben Kalland pelkäsi lapsena: Mitä jos tuttava avaisi oven?


Ben Kalland on aina halunnut kertoa tarinan - nyt haave on toteutunut

Tietääkö joku "päivän ja hetken", jolloin Harmagedon alkaa?

Pikku saarnaajat ja menetetty lapsuus

Entiset Jehovan todistajat kaupallisen median jutuissa

Kastavatko Jehovan todistajat lapsia?

Jehovan todistajien lapset kärsivät pahoista peloista: Raakoja kertomuksia ja pelottavia kuvia – "Heräsin usein sänkyni alta"

Tilastokeskuksen viimeiset viralliset numerot kertovat: Jehovan todistajia oli Suomessa viime vuonna 307 vähemmän kuin vuotta aiemmin

HS: ”Oli järkyttävää ajatella, että kaikki tapetaan” – kirja kuvaa pelkoja uskonliikkeissä, yhteisöt empivät järeämpää valvontaa

YLE: Harmageddon ja demonit arkisia kuin maito jääkaapissa – epäterveet uskonnolliset yhteisöt hallitsevat pelolla

Aamulehti: Uusi kirja kertoo pelottelusta uskonnollisissa yhteisöissä – Jehovissa voimakkain pelon ilmapiiri

HS: Veera Ahokannaksesta tuli lapsena julistaja, joka pelkäsi demoneita ja kiersi jakamassa Vartiotorni-lehteä

Kirja "Pyhät, pahat ja pelokkaat" julkaistiin tänään


Kotimaa24: Lapsiasiavaltuutettu ehdottaa uskonnollisten yhdyskuntien säännöllistä arviointia – ulottuisi myös herätysliikkeisiin

Lapsiasiavaltuutetun aloite uskonnonvapauslaissa säädetyn asiantuntijalautakunnan tehtävän ja kokoonpanon muuttamisesta

Sähköpostia sosiaali- ja terveysministeriöstä

Sähköpostia opetus- ja kulttuuriministeriöstä

Turun Sanomien paperilehdessä iso juttu: Myynnissä ainakin 13 valtakunnansalia

Fariseustrilogia kertoo: Jehovan todistaja ei saa käyttää omaa ajattelua Raamattua lukiessaan

KHO pyytää EU-tuomioistuimelta ennakkoratkaisua Jehovan todistajien tiedonkeruusta

Yksi myytti säpäleiksi?

Onko Veikko Leinonen verensiirron ja verenluovutuksen asiantuntija?

Sairaalayhteyskomiteat haittaavat lääkäreiden töitä sairaaloissa


Turun Sanomat: "Uskontojen uhrien tuki: Jehovan todistajien verensiirtokielto vaarantaa jäsenten terveyden"

Demokraatti: Jehovan todistajien verensiirtokiellosta kuolemantapauksia – Lääkäri: ”Äärimmäisen surullisia tapauksia”

Kotimaa24 kertoi ensimmäisenä UUT:n selvityksestä

UUT julkaisi selvitystyön Jehovan todistajien verituotteiden käyttökiellosta


Entinen Jehovan todistaja: Perhe hylkäsi, terapia auttoi

Kirje kaikille seurakunnille: Yksinkertaistettu hoitotahtokortti

Jehovan todistajat "unohtivat" mainita poliisin nuorille suunnatussa valistuskirjasessa

Kotimaa24: Jehovan todistajat opastaa seksuaalisesta väkivallasta – poliisia ei mainita

Veren "fraktiot" ovat suuri eettinen ja moraalinen ongelma Jehovan todistajille, vaikka he eivät itse sitä tule ajatelleeksi

Tilastokeskuksen uusien lukujen valossa Jehovan todistajien määärä vähenee edelleen Suomessa tasaisesti

Karttaminen - elämäni suurin suru

Menneisyys ja tulevaisuus Jehovan todistajien opin mukaan

Kun joulua ei saanut viettää

Veikko Leinonen kertoi suurista muutoksista Suomen haaratoimistossa

Tutkija: Uskonnollisten liikkeiden hengellinen väkivalta on Suomessa merkittävä ongelma

Seura: Paholaiselle luovutettu

Turun Sanomat: Veljestä tuli musta lammas

Vartiotornin varjossa -kirjan julkistamistilaisuus Helsingissä

Paljastuskirja Jehovan todistajista: itsemurhia, nöyryyttämistä, lasten hylkäämisiä

Kotimaa24: Tietosuojavaltuutettu ohjaa Jehovan todistajia henkilötietojen keräämisessä

Konventtipuheet ovat monien mielestä liian pitkiä ja puuduttavia, konventteihin mennään tapaamaan tuttuja

Lapsiasiavaltuutettu: Uskonnollisia yhteisöjä alettava valvoa

Aini Linjakummun uusi kirja on julkistettu tänään Helsingissä

Entinen Jehovan todistaja seuraajistaan: He odottivat ulko-ovellakin, kiersivät taloa ja menivät ikkunoiden ohi

Isoveli valvoo - toisinaan myös -sisar

Oikeusoppineet: Jehovan todistajien ohjekirjassa ollaan paikoin Suomen lain rajamailla

Ilta-Sanomat: Jehovan todistajat kyselevät tarkkaan vapaaehtoistensa taustat: ”Oletko kuluneen vuoden aikana katsonut pornografiaa?”

YLE Radio 1:n Horisontti-ohjelmassa entisen Jehovan todistajan haastattelu

Isaac Withersponen oikeuskomiteaistunto herättää ajatuksia

Millainen henki oikeuskomiteoissa vallitsee?


"Jehovan todistajat kielsi kertomasta raiskauksesta poliisille"

UUT:n edustajat keskustelivat sisäministeri Päivi Räsäsen kanssa Jehovan todistajien oikeuskomiteoiden toiminnasta ja karttamisrangaistuksista

Jehovan todistajat opettavat lapsille: demonit houkuttelevat leikkimään sukupuolielimillä

YLE: Jehovan todistajien ja seurakunnasta eronneiden puheet karttamisrangaistuksesta eroavat rajusti toisistaan

UUT:n edustajat tapasivat oikeusministeri Anna-Maja Henrikssonin

Entinen vanhimmiston jäsen: Jehovan todistajat säilyttävät yhä tietoja erotetuista

Salainen ohjekirja paljastaa: Jehovan todistajilla kattava oma oikeusjärjestelmä

MVT uutiset teki kaksi hyvää juttua Jehovan todistajien oikeuskomiteoista

Ilta-Sanomat: "Entisten Jehovan todistajien karut tarinat"

Sisäministeri Päivi Räsänen otti kantaa uskonnollisesta yhteisöstä eroamiseen

Jehovan todistajien keskuudessa ahdistelua, kiusaamista ja julkista häpäisyä

Selvitys: Jehovan todistajien oikeuskomiteat rikkovat ihmisoikeuksia

Kotimaa24: "Jehovan todistajien oikeuskomiteat johtaneet jopa itsemurhiin"

Helsingin Sanomat kuukausiliite toukokuu 2014: "Maailman loppu"


Kapellimestari Anna-Maria Helsing pääsi pois mustavalkoisesta maailmasta ja näkee nyt värit

A-studiossa kaksi Jehovan todistaja -vanhinta: Leinonen ja Hakkarainen

Psykologi sanoo, että Jehovan todistajien opetusvideo kasvattaa väärin

Kymmenen uutiset 17.09.2013: Jehovan todistajien on pyydettävä lupa rekisterimerkintöihin

Nelosen uutiset 17.09.2013: Jehovan todistajat loukkaavat lasten oikeuksia

Lapsiasiavaltuutettu Maria Kaisa Aula tuli julkisuuteen Jehovan todistajien lasten asiassa

MTV3 julkaisi kaksi juttua Jehovan todistajista ja henkilötietolaista

YLE: Jehovan todistajilla arkaluontoisia henkilötietoja – valtio ojentaa

Kotimaa24.fi julkaisi lapsiasiavaltuutetulle tehdyn selvityksen

Selvitystyö lapsiasiavaltuutetulle: Lasten oikeuksien toteutumisessa Jehovan todistajien keskuudessa on vakavia puutteita

Entinen Jehovan todistaja haluaa nostaa lapsen oikeudet keskusteluun (Turun Sanomat)

Konventin luopiopuhe ei yllättänyt - samaa sanahelinää kuin aiemminkin

Vartiotorniseura neuvoo taas kerran Jehovan todistajia käyttämään lapsityövoimaa saarnaamistyössä

Iltasanomat julkaisi vuonna 2008 uutisen, missä kerrotaan suomalaisen Jehovan todistaja -vanhimman pedofiliatuomiosta.
   
Uutisarkisto

Poimintoja ulkomaiden uutisista
Tapahtuuko Jehovan todistajien taivasmatkoilla "ylibuukkausta"?

Poliisi ratsasi Hollannin Jehovan todistajien tiloja seksuaalisen hyväksikäytön tutkinnassa

Uusi pienille lapsille suunnattu video JW.ORG:ssa: Oletko valmis lähtemään kentälle?

Jehovan todistaja -vanhin sai vankeustuomion lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä

Yhdysvaltalainen tuomioistuin: Jehovan todistajien on maksettava 35 miljoonaa dollaria hyväksikäytön uhrille

Yleinen syyttäjä tutkii seksuaalista hyväksikäyttöä Jehovan todistajien keskuudessa Hollannissa

Euroopan unionin tuomioistuin on antanut tuomionsa jutussa ”Tietosuojavaltuutettu v. Jehovan todistajat -uskonnollinen yhdyskunta”

Jehovan todistajien edustaja pyytää tuhoamaan muistiinpanot, koska 'Saatana on kannoillamme'

Suomeksi tekstitetty video käsittelee Jehovan todistajien uutta lomaketta, jolla pyydetään suostumus henkilötietojen keräämiseen

Jehovan todistajat ahdingossa Venäjällä

HS: Noin 160 Venäjältä tullutta Jehovan todistajaa on hakenut Suomesta turvapaikkaa

Kanadassa on tehty TV-dokumentti Jehovan todistajien järjestön pedofiiliongelmista

Muuttaako suomalainen oikeustapaus Jehovan todistajien käytänteitä Euroopassa – DW: Suomen tietosuojavaltuutetun kannalle tukea

Deutsche Welle: Jehovan todistajien muistiinpanojen tekeminen vietiin EU:n tuomioistuimeen


Uusi paljastussivusto kertoo uskonyhteisöjen sisällä tapahtuneista rikoksista Yhdysvalloissa – Jehovan todistajat piilottelevat raiskauksia

"Luopiopuhe" Pohjois-Englantilaisessa seurakunnassa

YLE: Jehovan todistajien maksettava 4 000 dollaria päivässä, kunnes antavat tietoja pedofiilista – summa jo yli kaksi miljoonaa

Cedarsin video suomeksi tekstitettynä: Kahden todistajan sääntö

Valehtelu tarkoittaa esittämistä vilpillisesti jotakin, joka ei ole totta

Hallintoelin syyttää "luopioita" siitä, että media on kiinnostunut Jehovan todistajien "kahden todistajan säännöstä"

Vartiotorniseura tarjoilee sekä punaista että sinistä maitoa

Mitä tarkoittaa oksymoron ja miten se liittyy jehovantodistajuuteen?

Pedofiilien paratiisi

Vanhimmat ovat tutkijoita, tuomareita ja psykologeja


YLE: Jehovan todistajien toiminta Venäjällä pysyy kiellettynä

Mitä hallintoelimessä ja Vartiotorniseuran päätoimistossa ajateltiin vuodesta 1975?


MTV:n kymmenen uutiset kertoi Helsingin venäjänkielisestä konventista

Vartiotorniseura painostaa edelleen käyttämään henkistä ja hengellistä väkivaltaa entisiä jäseniä kohtaan


Miksi Venäjä kielsi Jehovan todistajien toiminnan?

HS: Venäjä kielsi Jehovan todistajat – Suomen tiedottaja: ”Kuulostaa etukäteen päätetyltä”

YLE: Venäjä julisti Jehovan todistajat äärijärjestöksi


YLE: Jehovan todistajat eivät muuta tuhatvuotista sääntöään, joka jättää pedofiilin ilman rangaistusta

Onko "kahden todistajan" vaatimus nykyaikaa?

Jehovan todistajat kieltäytyvät muuttamasta kahden todistajan sääntöä, ”koska se on kantamme”

Oikeuskomitean perustamiselle on paljon syitä


Jehovan todistajien johtajat salaavat lasten hyväksikäytön hinnalla millä hyvänsä

Voiko erotettu tai eronnut palata sen "totuuden" yhteyteen, mihin hän aikoinaan oli liittynyt?

Vartiotorniseura muovaa Jehovan todistajista tunneköyhiä ihmisiä

Uusin karttamismääräys esitettiin marraskuun kuukausivideolla

Vähän yli 20 vuotta sitten siitä olisi erotettu - nyt sitä kehutaan ja suositellaan

Kierrosvalvojan kirje vanhimmille: Hoitotahtokortit

Säälin tunne kadoksissa

Sääntöihin kirjattu pahuus

Odottavan aika on pitkä

Pata kattilaa soimaa, musta kylki kummallakin

Historiaa - osa 21: Mitä Vartiotorni-lehti kertoi Harmagedonin sodasta vuonna 1958?

Naiset ovat alistetussa asemassa Jehovan todistajien yhteisössä

Jehovan todistajien kokoaikaisten erikoispalvelijoiden tottelevaisuus- ja köyhyysvala

Hallintoelimen jäsen Stephen Lett puhuu mielellään rahasta

YLE: Jehovan todistajille rajua arvostelua lapsien hyväksikäytön peittelystä Australiassa

Hyväksikäytön uhrit joutuvat tekemään julman valinnan

Kuninkaallisen tutkimuskomission Angus Stewart syyttää Vartiotorni-seuran edustajaa tahallisesta petoksesta

Vanhimmat häpeissään Australian tutkintakomission kuulusteluissa

Australian tutkintakomissio: Jehovan todistajat salannut tuhannen lapsen hyväksikäytön

Jehovan todistaja -äiti kieltäytyi verensiirrosta - yhdeksän lasta jäi orvoiksi

Tutkimus uskontojen tilanteesta 2015: Kaikista uskonnoista Jehovan todistajat menettävät edelleen eniten kannattajiaan

Jehovan todistajat ja verensiirto - Silminnäkija Viron TV:ssä

Lasten kasvattaminen pelon ja uhkakuvien avulla jatkuu

Lasten kohtelu uskonnon nimissä nostattaa vakavaa kritiikkiä Ruotsissa

Jehovan todistajien hallintoelin syytteessä lasten hyväksikäyttöön liittyvässä oikeusjutussa

Hallintoelin painostaa lapsia jo hyvin nuorina "Herran työhön"
 


Takaisin uutissivun alkuun tästä.Kaikki uutiset (myös vanhat uutiset) löytyvät uutisarkistosta.
  


Takaisin Johanneksen pojan kotisivujen etusivulle tästä   * * *   Uutissivusto avattu 04.08.2012