Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Uutisarkistoon * Hakusivulle


Uusin päivitys 17.01.2021
Uutiset - Kotimaa
 
Onko Jehovan todistajilla julkisia kokouksia nyt, kun korona estää normaalit kokoukset?
12.01.2021 Johanneksen poika
  

Kuva: Pixabay

Ennen kuin koronavirus alkoi riehua maailmalla, Jehovan todistajat kokoontuivat valtakunnansaleissaan. Sinne oli normaalisti vapaa pääsy myös muilla kuin Jehovan todistajilla. Halutessaan "maailmallinen" ihminen sai mennä kuuntelemaan Jehovan todistajien opetusta. Myös erotetuilla oli yleensä vapaa pääsy valtakunnansaliin, jos he eivät yrittäneet puhua Jehovan todistajille ja pysyivät omissa oloissaan, mieluimmin jossain takapenkissä.

Kun korona pakotti lopettamaan kokoukset valtakunnansaleilla, Jehovan todistajat aloittivat etäkokoukset Zoom-palvelun kautta. Ovatko ne julkisia kokouksia? Pääseekö kuka tahansa, myös "maailmallinen" ihminen, seuraamaan niitä? Onko erotetuilla ja itse eronneilla mahdollisuus seurata kokouksia?

Lue lisää...Tasan kymmenen vuotta sitten YLE julkaisi tärkeän dokumentin: "Kastetusta kartetuksi"
11.01.2021 Johanneksen poika
  

Kuva: YLE

11.02.2011 YLE:n Silminnäkijäohjelmassa kerrottiin Jehovan todistajien pimeitä puolia. Ohjelman nimi oli Kastetusta kartetuksi. Otsikko kertoo paljon. Jehovan todistajiin on helppo liittyä, mutta eroaminen tai erottaminen voi mullistaa koko elämän. Pahimmassa tapauksessa se merkitsee ystävien ja jopa perheen menettämistä.

Lue lisää...Haaratoimiston tammikuun ilmoituksissa oli kahdeksan kohtaa
07.01.2021 Johanneksen poika
  

Kuva: Iltalehti

Ennen varsinaisia ilmoituksia haaratoimisto päivitti uusimmat tiedot koronavirusrokotteista Suomessa.

Haaratoimisto vahvisti, että nämä koronavirusrokotteet eivät sisällä verta tai veren fraktioita:
  • Astra Zenegan valmistama rokote (Oxford)
  • Moderna
  • Pfizer ja BioNTech
Lue lisää..."Jos eläisimme toisenlaisessa yhteiskunnassa, voisimme tappaa sinut"
07.01.2021 Johanneksen poika
  

Oulun seudulla ilmestyy lehti Rauhan tervehdys. Sen ensimmäisessä näköislehdessä vuonna 2021 (07.01.-14.01.2021) sivuilla 12 ja 13 julkaistiin juttu, joka oli otsikoitu Koti täynnä tuskaa.

Jutussa kerrottiin Helenan, Lauran ja Jukan tarinat. Jukka on entinen Jehovan todistaja.

Lue lisää...
 


Lastensuojelua ja seksivalistusta
06.01.2021 Johanneksen poika
  

Kuva:  JW.ORG

04.01.2021 alkavalla viikolla Jehovan todistajien viikkokokouksessa käsiteltiin lasten suojelemista ja seksivalistuksen antamista. Kokouksessa katsottiin kaksi videoa, jotka liittyvät näihin aiheisiin.

On hyvä, että lapset saavat informaatiota, joka auttaa heitä suojautumaan haitallisilta ilmiöiltä ja varomaan haitallisia ihmisiä. Myös seksivalistuksen saaminen on tärkeää.

Täytyy kuitenkin muistuttaa, että vaikka nyt on tilanne menossa parempaan suuntaan, on kestänyt vuosikymmeniä, ennen kuin mitään positiivista on tapahtunut. Lasten hyväksikäyttäjät ovat saaneet mellastaa Jehovan todistajien seurakunnissa yleensä ilman pelkoa siitä, että he joutuisivat vastuuseen rikoksistaan. Hyväksikäytön uhreista ei ole välitetty.

Lue lisää...Vuoden 2020 suosituin uutinen oli "Hallintoelimen katoaminen Maan päältä"
01.01.2021 Johanneksen poika
  

Kuva:  Pixabay

Vuosi vaihtui taas rakettien paukkuessa. On siis aika tarkastella hiukan johanneksenpoika.fi-sivuston tilastotietoja. Mitä sivuja luettiin eniten, mitä äänitteitä kuunneltiin eniten ja muita tilastonikkareita kiinnostavia yksityiskohtia. Tiedot perustuvat nettihotellin tilastoihin, ellei toisin ole mainittu.

Lue lisää..."Hengellisistä helmistä" löytyi verensiirtokielto
31.12.2020 Johanneksen poika
  

Kuva:  Pixabay

28. joulukuuta 2020 alkavalla viikolla Jehovan todistajien viikkokokouksessa oli ohjelma Hengellisten helmien etsintää, jossa käsiteltiin kahta aihetta. Tässä jutussa käsitellään jälkimmäistä osaa, Miksi kieltäydymme verensiirrosta?

Tässä kokousohjelmassa on erityisen merkittävää se, että käsiteltävänä on 3. Mooseksen kirja. Puhutaanko siellä todellakin verensiirrosta? Ei. Siellä puhutaan veren käytöstä uhritarkoituksiin ja kielletään veren syöminen.

Lue lisää...
 


Jehovan todistajat, vuosikatsaus 2020
30.12.2020 Johanneksen poika
  

Kuvat: JW.ORG ja Pixabay

Vuosi 2020 oli poikkeuksellisen vaikea koko maailman ihmisille. Koronapandemia sekoitti ihmisten arkipäivän rutiinit ja vaikutti haitallisesti talouselämään. Työttömyys kasvoi maailmanlaajuisesti. Valtava joukko ihmisiä sairastui ja kuoli koronaviruksen aiheuttamaan tautiin.

On luonnollista, että koronavirus aiheutti hankaluuksia ja vahinkoa myös Jehovan todistajien järjestölle ja yksilöille. Sen toiminta on muuttunut radikaalisti.

Lue lisää...Ettei totuus unohtuisi - taas kerran karttamisesta
27.12.2020 Johanneksen poika
  

Kuva: Pixabay

Joulu on juuri vietetty. Siis niissä perheissä, jotka joulua viettävät. Monien mielestä joulussa on parasta se, että saa olla yhdessä perheensä ja läheistensä kanssa.

Mutta jos unohdetaan joulu, niin pitääkö yleisesti paikkansa, että monien mielestä on arvokas asia, jos saa viettää aikaa perheensä ja läheistensä kanssa? Pitää, se ei ole mitenkään riippuvainen joulusta.

Onko kaikilla ihmisillä mahdollista viettää aikaa perheensä ja läheistensä kanssa?

Ei. Suomessakin on ainakin yksi ryhmä, jolle tämä on täysi mahdottomuus.

Lue lisää...Onko kolehti rahankeräystä? Keräävätkö Jehovan todistajat kolehtia?
21.12.2020 Johanneksen poika
  

Kuva: Pixabay

Jehovan todistajien suorittama rahankeräys on aihe, joka kiinnostaa monia. Rahasta puhutaan paljon seurakunnan kokouksissa ja konventeissa. Onko tämä aihe jotenkin ylikorostettu JP-sivuilla? Ei. Sitä on hyvä kerrata aika ajoin samaan tapaan kuin Jehovan todistajien yhdyskunta muistuttaa aika ajoin lahjoittamisen tarpeellisuudesta.

Poliisin sivuilla on tähän yksityiskohtaiset vastaukset.

Lue lisää...Kehottaako Jehovan todistajien järjestö lasten vanhempia vakoilemaan lastensa älypuhelimia?
17.12.2020 Johanneksen poika
  

Kuva: JW.ORG

Onko lasten vanhemmilla lupa tutkia lastensa puhelimen sisältöä millä perusteella tahansa?

JW.ORG:n ohje:

Kysy lapseltasi hänen puhelimensa pääsykoodi. Tarkasta tarvittaessa puhelimen sisältö, kuten viestit, kuvat, sovellukset ja sivuhistoria.

Poliisi muistuttaa:

Vanhemmat tarvitsevat painavan perusteen tutkiakseen lapsensa puhelimen.

Onko tässä ristiriita?

Lue lisää...Koronarokotuksia ja tilinumeroita
11.12.2020 Johanneksen poika
  

Kuva: Pixabay

Seurakunnille on ilmoitettu tietoja tulevista koronarokotteista. Lähiaikoina tulee saataville useita viranomaisten hyväksymiä koronarokotteita. Monet Jehovan todistajat ovat huolestuneina miettineet, onko näiden rokotteiden valmistusprosesseissa käytetty verta tai veren osia.

Seurakuntien ilmoituksissa on kerrottu myös, että tilinumero, johon on voinut lahjoittaa oman seurakuntansa tarpeisiin, on muuttunut.

Lue lisää...Entinen Jehovan todistaja joulupukkina
10.12.2020 Johanneksen poika
  Kuva: Seura

Seura-lehden numerossa 50, jonka ilmestymispäivä on 10.12.2020, on monisivuinen juttu Kadonneen joulumielen metsästäjät. Siinä kerrotaan kolmen eri henkilön jouluista, jotka eivät ole ihan tavanomaisia. Yksi noista henkilöistä on Antero, joka on entinen Jehovan todistaja. Hän päätti kokeilla, millainen on joulupukin työpäivä.

Lue lisää...Viikkokokouksessa esitettiin hengellisen väkivallan oppitunti
08.12.2020 Johanneksen poika
  

Kuva: JW.ORG

07.12.2020 alkavalla viikolla viikkokokouksissa on oikein erikoisannos karttamisesta. Kokouksen alkupuolella on aiheena Aaronin poikien tuomitseminen kuolemaan, joka liittyy myös karttamisoppiin. Aaronin sukulaiset eivät saaneet surra teloitettuja perheenjäseniä. Tätä korostetaan myös karttamisopin yhteydessä. Kartettuja kohtaan ei saa tuntea minkäänlaisia lämpimiä tunteita. Ohjelman loppupuolella on toinen karttamisosio.

Lue lisää...Jehovan todistaja -perheiden lapset ja Maamme-laulu
06.12.2020 Johanneksen poika
  


Opetetaanko Jehovan todistaja -perheen lapsia puhumaan "muunneltua totuutta?

Yllä olevasta konventin näytteestä jäi sellainen mielikuva, että oppilas ei ihan pysynyt "totuudessa" kertoessaan opettajalleen perusteluja. Kun opettaja kysyi oppilaalta, ovatko hänen vanhempansa opettaneet hänelle sen, mitä hän sanoi, oppilas kielsi sen ja vastasi, että ei. Hän oli kuulemma itse sen oppinut Raamatusta. Miten asia oikeasti on?

Lue lisää...Ilmoituksia ja muistutuksia: Nyt riittää muutama minuutti "saarnaamista" kuukaudessa
04.12.2020 Johanneksen poika
  

Kuva: Redbubble

Jehovan todistajien täytyy  raportoida saarnaamistoimintansa kuukausittain. Ennen vanhaan minimi oli yksi tunti. Sitten vaatimusta laskettiin iäkkäiden ja huonokuntoisten kohdalla 15 minuuttiin. Nyt riittää vähempikin.

Lue lisää...Uskonto otsikon takana - tapaustutkimus Jehovan todistajista suomalaisessa mediassa
01.12.2020 Janina Laakkonen
  

Kuva: UUT / YouTube

Kirjoitin vuonna 2018 Helsingin yliopiston Teologiselle tiedekunnalle kandidaatintutkielman, joka käsitteli Jehovan todistajien mediakuvaa ja nykyisten todistajien näkemyksiä omasta julkisesta kuvastaan.

Tutkielman haastateltavia tavoittelin nykyisistä Jehovan todistajien jäsenistä, joista muutama suostui haastatteluun tutkielmaa varten. Tämän kirjoitelman on tarkoitus toimia tiivistelmänä kyseisestä kandidaatintutkielmasta, joka kantaa kirjoitelman kanssa samaa nimeä Uskonto otsikon takana – tapaustutkimus Jehovan todistajista suomalaisessa mediassa.

Lue lisää...PSR:n toiminta Suomen haaratoimiston valvomalla alueella
29.11.2020 Johanneksen poika
  

Kuva: Zoom / JW Stream

Jehovan todistajien järjestöllä on käytössään monenlaisia lyhenteitä, joiden merkityksestä ulkopuolisilla ei ole mitään käsitystä. Yksi näistä lyhennyksistä on PSR. Mikä se on?

Lue lisää...
 


Ihmisen alkuperä - onko sillä väliä mihin uskot?
22.11.2020 Johanneksen poika
  
15.11.2020 pidettiin erässä Jehovan todistajien seurakunnassa puolen tunnin esitelmä, jonka teema oli: Ihmisen alkuperä - onko sillä väliä mihin uskot?

Puhuja selitti, mitä evoluutioteoria on aiheuttanut ihmiskunnalle. Tässä kaksi lyhyttä otetta:

1) Darwinin ajatuksesta muodostui olennainen osa Hitlerin oppia, joka koski rotujen eriarvoisuutta. Nykyään voi olla vaikea ymmärtää ja uskoa, että Saksassa tapahtui tällainen käsittämätön kansanmurha. Mutta tässä Hitler käytti vain kolmea 1900-luvun alun suurta ajatusta, mitä pidettiin tieteellisinä. Hän sai tällä hirmuteoille ikään kuin "tieteelliset kehykset".

2) Kirjassa The moral animal valaistaan evoluutiopsykologian ajatuksia. Sen mukaan luonnonvalintaan kuuluukin, että miehellä on sukupuolisuhteita usean naisen kanssa. Naistenkin siveettömyyttä pidetään tietyissä olosuhteissa ihan luonnollisena asiana.

Lue lisää...Viikkokokouksessa lahjoitusasiaa
13.11.2020 Johanneksen poika
  

Kuva: JW.ORG

09.11.2020 alkavalla viikolla Jehovan todistajien zoom-kokouksissa käsiteltiin lahjoitusasioita. Ohjelmassa katsottiin lahjoitusvideo ja luettiin haaratoimiston lähettämä kiitoskirje lahjoituksista.

Kiitoskirjeessä mainittiin "vaihtoehtoinen tapa" lahjoittaa. Mikä se on?

Lue lisää...Uusi Muutos-lehti on ilmestynyt
08.11.2020 Johanneksen poika
  

Kuva: UUT

Muutos-lehden numero 1/2020:n kannessa on tärkeä teksti:

Ihmisoikeuksien yleisimaalimallinen julistus.

18. artikla.

Jokaisella ihmisellä on ajatuksen, omantunnon ja uskonnon vapaus; tämä oikeus sisältää vapauden uskonnon tai vakaumuksen vaihtamiseen.

Kaikki UUT:n jäsenet ovat saaneet lehden postitettuna kotiinsa. Muutos-lehtiä saa myös UUT ry:n järjestämistä tilaisuuksista.

Lisätietoja täältä.Gradu "Entisten Jehovan todistajien yhteiskunnallinen osallisuus"
28.10.2020 Johanneksen poika
  

Kuva: lähetetty

Helsingin yliopiston teologisessa tiedekunnassa on julkaistu pro gradu -tutkielma, jonka nimi on Entisten Jehovan todistajien yhteiskunnallinen osallisuus. Tutkielman on tehnyt Heikki Palviainen.

Ote gradusta:

Jehovantodistajuudessa on tekijöitä, jotka altistavat epäterveelle uskonnollisuudelle ja psyykkisille ongelmille. Mielenterveyden häiriöihin vaikutti erityisesti karttaminen lähisuhteissa ja voimakkaat kelpaamattomuuden ja syyllisyyden tunteet liikkeessä. Kuten syrjäytymisessä yleensäkin, erilaisten tekijöiden yhteisvaikutus ja vaikeuksien kasaantuminen edesauttaa syrjäytymistä.

Lue lisää...Historiaa - osa 75: Holger Richterin kirjoitukset Helsingin Sanomien mielipidepalstalle
25.10.2020 Johanneksen poika
  Richard Holger Richter, kuva: JP

Turun yliopistossa julkaistussa pro gradu -tutkielmassa vuonna 1990 yhtenä informanttina oli entinen Jehovan todistaja Richard Holger Richter. Gradun alaviitteessä mainittiin kaksi mielipidekirjoitusta, jotka Richter oli kirjoittanut ja jotka oli julkaistu Helsingin Sanomissa. Ensimmäinen oli vuonna 1971 ja toinen 1972. Mitä Richter kirjoitti?

Lue lisää...

     


Takaisin uutissivun alkuun tästä.Kaikki uutiset (myös vanhat uutiset) löytyvät uutisarkistosta.
 
  
  
Uutiset - Ulkomaat
 
Miksi Jehovan todistajien järjestön videoissa on yhä enemmän vihapuhetta?
17.01.2021 Johanneksen poika
  

Kuva: Pixabay

Jehovan todistajat väittävät seuraavansa Jeesusta kaikessa. Onko tämä totta? Asiaa voi tarkastella esimerkiksi sen perusteella, mitä Jeesus sanoi ja mitä Jehovan todistajien järjestö sanoo.

Jeesus toi erittäin selvästi esiin sen, että ihmisen piti rakastaa kaikenlaisia ihmisiä. Piti rakastaa lähimmäisiä, mutta sen lisäksi piti rakastaa myös "vihollisia".

Mikä on Jehovan todistajien kanta? Mitä Jehovan todistajien videot tästä asiasta kertovat?

Lue lisää...
 


Raymond Franzin kirjan 7. luku on julkaistu suomeksi
14.01.2021 Johanneksen poika
  
Omantunnon kriisi -kirjan 7. luku tarjoaa mielenkiintoisen katsauksen mm. siihen, kuinka erilainen järjestö aikoinaan oli ja kuinka erilaisia asioita odotettiin. Jehovan todistajien järjestö on yrittänyt pimittää tärkeät faktatiedot nykyisiltä Jehovan todistajilta.

Tiesitkö nämä:

Nykyään miljoonat Jehovan todistajat uskovat ja opettavat, että Kristuksen näkymätön läsnäolo alkoi vuonna 1914. Hyvin harvat tajuavat, että lähes 50 vuoden ajan Seura ilmoitti ja julisti profeetan roolissaan, että tuo läsnäolo alkoi vuonna 1874. Vielä niinkin myöhään kuin vuonna 1929 – eli 15 vuotta vuoden 1914 jälkeen – he edelleen opettivat siten.

Jehovan todistajat uskovat nykyään, että Kristus aloitti virallisesti Valtakunnan hallintonsa vuonna 1914. Vartiotorni opetti vuosikymmenien ajan, että se tapahtui vuonna 1878.

Jehovan todistajat uskovat nykyään, että "viimeiset päivät" ja "lopun aika" alkoivat myös vuonna 1914. Vartiotorni-lehti opetti puolen vuosisadan ajan, että "viimeiset päivät" alkoivat vuonna 1799 (hyväksymällä George Bellin tulkinnan vuodelta 1796).

Lue lisää...
 


Onko synttärikakun syöminen yhtä vakava asia kuin Jeesuksen kieltäminen?
08.01.2021 Tony ja Johanneksen poika
  

Kuva: JW Broadcasting

JW.ORG:n sivuilla on julkaistu uusi video lapsille. Video on poikkeuksellisesti monta kertaa pitempi kuin Leevi ja Sofia -videot yleensä. Video Jehova antaa anteeksi kestää melkein 10 minuuttia.

Tämä video on kuin suoraan syyllistämisen oppikirjasta. Tällaisella opetuksella nujerretaan helposti lapsen omanarvontunto. Hän tulee tuntemaan syyllisyyttä myös niistä asioista, joista ei ole aihetta syyllisyyttä tuntea.

Lue lisää...Kysymys-vastaus -menetelmä ei enää toimi - tarvittiin uusi raamattukurssin oppikirja
08.01.2021 Johanneksen poika
  

Kuva: JW Broadcasting

Vartiotorni-seuran vuosikokous pidettiin etänä lokakuun alussa 2020. JW Broadcasting -kanavan kuukausivideolla on esitetty ensimmäinen osa vuosikokouksen hengellisestä annista. Suuri osa toistaiseksi nähdystä ohjelmasta on keskittynyt käsittelemään raamattukursseja, joita aiemmin kutsuttiin nimellä "raamatuntutkistelu".

Vuosikokousvideon suurin anti on uusi kirja, jota tullaan käyttämään raamattukursseilla. Kirjassa ei ole enää "perinteistä" kysymys-vastaus -menetelmää.

Lue lisää...Verotuksen ajat koittavat Jehovan todistajille
04.01.2021 Tony ja Johanneksen poika
  


Jehovan todistajat ovat menettämässä hyväntekeväisyysverovapautensa kieltäydyttyään liittymästä kansalliseen korvausjärjestelmään, jonka tarkoituksena on tarjota korvauksia lasten hyväksikäytön uhreille.

Lue lisää...Jehovan todistajien järjestö ei enää kasva - vuosiraportti on miinuksella
26.12.2020 Johanneksen poika
  

Kuva: Lloyd Evansin YouTube-kanava

Jehovan todistajat ovat tavan mukaan julkaisseet vuosiraporttinsa netissä. Jehovan todistajien maailmanlaajuisen toiminnan raportti palvelusvuodelta 2020 tarkoittaa käytännössä sitä, että se on kerätty aikavälillä syyskuu 2019 - elokuu 2020.

Muutama luku on suurempi kuin aikasempana vuotena. Mutta suurin osa luvuista on pienempiä. Kasvuprosentti vuodesta 2019 on -0,6.

Lue lisää...Yli 7500 Jehovan todistajaa on kuollut koronaviruspandemian takia 20.12.2020 mennessä maailmanlaajuisesti
26.12.2020 Johanneksen poika
  

Kuvat: JW.ORG, muokkaus: JP

JW.ORG:n sivustolle ilmestyneen tilannepäivityksen nro 9/2020:n mukaan tilanne Jehovan todistajien järjestössä on vakava. Kun noin kahdeksan ja puolen miljoonan ihmisen joukossa tapahtuu yli 7500 kuolemaa, se vastaa Ruotsin kaameita koronalukuja.Hallintoelimen jäsen Stephen Lett kertoi värikkääseen tapaansa ilmehtien, että nyt ei ole aika ottaa yhtään rennommin. Hän myös varoitti liiallisesta itsevarmuudesta. "Meidän perhe ei saa sitä tautia!" "Ei se minuun tartu!"

Katso hallintoelimen tilannepäivitys nro 9/2020 JW.ORG:sta.Joulun vietto oli sallittua vielä vuonna 1926
26.12.2020 Johanneksen poika
  

Kuva: Vartiotorni-seura

Jehovan todistajat, tai oikeastaan Raamatuntutkijat, kuten heidät silloin vielä tunnettiin, viettivät joulua suunnilleen samaan tapaan kuin kirkkojen jäsenetkin vielä 1920-luvulla. Vuosi 1926 oli viimeinen vuosi, milloin Brooklynin päätoimistossakin kokoonnuttiin viettämään joulua ja jakamaan joululahjoja.

Lue lisää...Raymond Franzin kirjan 6. luvussa on todella järkyttävää kaksinaismoralismia
25.12.2020 Johanneksen poika
  

Kuva: Ray Franzin kirja

Pieni ote suomeksi käännetystä Raymond Franzin kirjan kuudennesta luvusta:

Päätoimiston viralliset ohjeet Meksikon haaratoimistolle sanoivat, että lahjuksen maksaminen asiakirjaväärennöksestä, joka sijoitti heidät ensimmäiseen reserviin "on heidän murheensa jos he ovat huolestuneita asiasta. Ei ole Seuran toimiston asia murehtia sitä." Myöhemmin kirjeessä todettiin: "Meillä ei ole mitään syytä puuttua toisen ihmisen omaantuntoon."

Miksei samanlaista kantaa otettu Malawissa? Epäilen vahvasti, että maan todistajien enemmistö olisi tullut samaan lopputulokseen kuin haaratoimisto. Yhtä vahvasti epäilen, että päätöksen tehneissä haaratoimiston jäsenissä oli yhtään syntyperäistä malawilaista. He tekivät ratkaisun, joita malawilaisten todistajien piti totella.

Eivätkö järjestön johtajat kanna mitään vastuuta siitä irvokkaasta erosta, joka annettujen ohjeiden välillä oli?

Lue kirjan 6. luku täältä.Miksi hallintoelimen oli tarpeen kaksi kertaa puolen vuoden välein kertoa samasta asiasta?
24.12.2020 Johanneksen poika
  

Kuva: Lloyd Evans / YouTube

Lloyd Evans (John Cedars) julkaisi tänään 24.12.2020 YouTube-kanavallaan videon, jossa kerrotaan, kuinka Jehovan todistajien hallintoelimen jäsenet Stephen Lett ja Anthony Morris perustelevat, miksi väkivaltaisia videoita on tärkeää näyttää pienille lapsille.

Jehovan todistaja -perheiden vanhemmat olivat olleet huolissaan väkivaltaisten videoiden haitallisesta vaikutuksesta heidän lapsiinsa. He olivat lähettäneet valituksia suoraan hallintoelimelle. Tätä käsiteltiin sekä toukokuun 2020 että joulukuun 2020 kuukausivideolla JW Broadcasting -kanavalla.

Tästä aiheesta oli uutinen vuorokautta aiemmin JP-Uutisissa. Lloyd Evans on samoilla linjoilla JP Uutisten tekemän jutun kanssa. Kannattaa kuitenkin katsoa myös tämä, koska tässä on paljon lisäajatuksia aiheeseen.

Katso Lloyd Evansin video YouTubesta.
 


Miten hallintoelimen jäsenet perustelevat väkivaltaa sisältävien videoiden esittämistä pienille lapsille?
23.12.2020 Johanneksen poika
  

Kuva: JW Broadcasting

Jehovan todistajien kokouksissa ja konventeissa näytetään nykyisin paljon vidoita. Osa niistä sisältää väkivaltaa ja pelottelua. Kuitenkin myös väkivaltaiset videot esitetään kaikenikäisille, koska kokouksissa ja konventeissa ovat läsnä kaikki ikäluokat alle vuoden ikäisistä satavuotiaisiin saakka.

Jehovan todistajat eivät katso olevansa velvoitettuja hankkimaan videoilleen ja elokuvilleen ikärajahyväksyntää. He katsovat oikeudekseen esittää mitä tahansa videomateriaalia kenelle tahansa rajoituksetta. Miten Hallintoelin perustelee tätä?

Tarkastellaan asiaa videoleikkeiden avulla.

Lue lisää...Lasten kuvatehtävässä vauvan halkaisuyritys
22.12.2020 Johanneksen poika
  

Kuva: JW.ORG

Jehovan todistajien nettisivuilla on paljon aineistoa lapsille. Joissakin tapauksissa tämä aineisto on aivan sopimatonta heille. Lapsille suunnatussa materiaalissa on raakaa väkivaltaa tai sen uhkaa. Tällaista ohjelmaa ei YLE suvaitse omissa lastenohjelmissaan.

Mutta Jehovan todistajien järjestö katsoo "hyväksi" altistaa lapset aivan pienokaisista saakka väkivallalle, joka voi olla hyvinkin raakaa. Tästä esimerkkinä on lapsille suunnattu kuvatehtävä, jonka teema on "Salomo toimii viisaasti". Kuvatehtävässä on tarkoitus yhdistää kuvassa olevat pisteet numerojärjestyksessä niin, että siitä muodostuu kuva.

Lue lisää...Miksi Jehovan todistajat valehtelevat?
22.12.2020 Johanneksen poika
  

Kuva: JW.ORG

Jehovan todistajien virallisilla nettisivuilla on osio, joka on nimetty Usein kysyttyä. Tuolla on iso joukko aiheita, jotka on tarkoitettu lähinnä niille ihmisille, jotka itse eivät ole Jehovan todistajia, mutta jotka haluavat tietää joitakin asioita heistä.

Valitettavasti useat aiheet Usein kysyttyä -palstalla antavat vääristellyn kuvan asioista. Näissä vastauksissa heijastuu selvästi se, että Jehovan todistajien järjestö jakaa kahdenlaista tietoa. Seurakuntien sisäpuolelle jaettava tieto on usein erilaista kuin ns. "maailmallisille ihmisille" jaettava tieto.

Lue lisää...Venäjä tuomitsi Siperian Jehovan todistajien johtajan kuudeksi vuodeksi vankilaan
17.12.2020 Johanneksen poika
  


Kuva: jw-russia.org

The Moscow Times kertoo, että Siperian tuomioistuin on tuominnut iäkkään Jehovan todistajien johtajan kuudeksi vuodeksi vankeuteen ääriryhmän organisoimisesta.

Jehovan todistajien edustaja Jarrod Lopes kutsui Saveljevin tuomiota "selvästi absurdiksi".

Lue lisää...Suu puhtaaksi: Entinen Jehovan todistaja Margus kertoo elämästä seurakunnassa, johon hän joutui jo viisivuotiaana
14.12.2020 Tommi Ståhlberg
  

Kuva: Margus Nee Õhtu!-lähetyksessä

Haapsalusta kotoisin oleva Margus Nee eli kaksikymmentäkuusi vuotta Jehovan todistajien yhteisössä. Virolainen kertoi Õhtu! -lähetyksessä tarkemmin elämästään seurakunnassa – siitä kuinka hän lähti sieltä ja minkä hinnan hän siitä maksoi.

Lue lisää..."Varjele sitä, mikä on uskottu sinulle"
13.12.2020 Tuomas Yläjuurakko
  

Kuva: JW.ORG

Vartiotornin syyskuun 2020 numerossa kerrotaan Jumalan Jehovan todistajille antamasta kallisarvoisesta lahjasta: Raamatun totuuden ymmärtämisestä ja tehtävästä opettaa tätä totuutta toisille.

Lainaus syyskuun Vartiotornista:

- - - meidänkin täytyy ymmärtää, miten vaarallisia luopioiden levittämät paikkansapitämättömät tiedot ovat (1.Tim.4:1,7; 2.Tim.2:16). He voivat yrittää horjuttaa luottamustamme Jehovan järjestöön tai levittää ”valheellisia kertomuksia” veljistämme.

Ovatko "luopioiksi" nimettyjen entisten Jehovan todistajien kertomukset heidän oppihistoriastaan ja Jumalan nimissä tehdyistä vakavista virheistään valhetta? Jos ovat, miksi heihin kohdistettujen vakavien syytösten yhteydessä ei kerrota, mitä nuo valheet ovat?

Lue lisää...Ketkä ovat ahdistuneita? Miksi he ovat ahdistuneita?
09.12.2020 Johanneksen poika
  

Kuva: JW.ORG

JW.ORG:n sivuille on tullut uusi aihe: Miesten ahdistuneisuus – voiko Raamattu auttaa? Kirjoituksessa mainitaan, että miehet ovat taipuvaisempia lievittämään ahdistuneisuutta juomalla alkoholia tai käyttämällä muita päihteitä, joten se mikä vaikuttaa alkoholiongelmalta, saattaakin olla merkki syvästä ahdistuneisuudesta. Lisäksi miesten ahdistuneisuus purkautuu usein suuttumuksena ja ärtymyksenä.

Millaisia neuvoja ahdistukseen annettiin? Oliko niissä mitään järkeä?

Lue lisää...Raymond Franzin kirjasta on nyt julkaistu 4. luku suomeksi
05.12.2020 Johanneksen poika
  

Hallintoelin vuonna 1975

Raymond Franzin kirjan 4. luku käsittelee järjestön sisäistä kuohuntaa ja uudelleenjärjestelyä. Kun Vartiotorni-seuran presidenttinä oli Nathan Knorr ja varapresidenttinä Fred Franz, he yrittivät pitää kynsin hampain kiinni valta-asemastaan. He vastustivat hallintoelimen asemaa järjestön ylimpänä päätöksentekijänä. Lopulta heidän oli taivuttava.

Vartiotorni-seuran "historiankirjaan" vallanvaihtoon liittyvät tapahtumat on kuitenkin kerrottu ihan toisin. Se esitetään sopuisana asiana, vaikka totuus oli täysin päinvastainen.

Raymond Franzin kirjaa voi lukea suomeksi täältä.True crime: Uskonnon uhrit, osa 4
02.12.2020 Johanneksen poika
  

Kuva: AVA ja MTV

Oikeudessa tavataan.

Neljännessä jaksossa kerrotaan, että New Yorkin osavaltiossa avautuu mahdollisuus nostaa syytteitä juridisesti vanhentuneista tapauksista. Instituutioita aletaan vaatia vastuuseen epäonnistumisessa lasten suojelemisessa pedofiileiltä. Asianajaja Irwin Zalkin haastaa Jehovan todistajat oikeuteen.

Lue lisää...Izvestia: Ihmiset ovat stressaantuneita koronaviruspandemian takia, joten Jehovan todistajat ja muut lahkot ovat tehostaneet toimintaansa
29.11.2020 Johanneksen poika (Päivitetty 30.11.2020)
  


Kuva: JW.ORG

Tass:n sivuilla Venäjän lehdistön suosituimmissa uutissa keskiviikkona 25. marraskuuta oli kiinnostava uutinen Jehovan todistajista. Uutisen oli tehnyt Izvestia.

Lue lisää...Moskovan tuomioistuin asettaa yhden Jehovan todistajien paikallisista johtajista kotiarestiin
27.11.2020 Johanneksen poika
  


Tass uutisoi 26.11.2020, että Moskovan Presnensky-käräjäoikeus on asettanut yhden Moskovan Jehovan todistajien keskuksen neljästä johtajasta kotiarestiin.

Tuomioistuimen tiedottaja kertoi, että Moskovan Presnensky-käräjäoikeus hylkäsi pyynnön Sergei Shatalovin pidättämisestä, jota syytetään Venäjän rikoslain 282.2.1 §: n nojalla äärijärjestön toiminnan järjestämisestä ja päätti asettaa hänet kotiarestiin tammikuuhun 2021 asti.

Tutkijoiden mukaan ryhmä henkilöitä on hallinnoinut järjestön uskonnollista yksikköä Koillis-Moskovassa kesäkuusta 2019 lähtien.

Kokoukset pidettiin asunnossa, jossa seuraajat tutkivat uskonnollista kirjallisuutta ja tietoa muista lähteistä, jotka edistävät Jehovan todistajien opetuksia, ja suoritti muuta organisaatiolle tyypillistä toimintaa.

Todettiin myös, että ryhmän jäsenet rekrytoivat Moskovan ja muiden Venäjän alueiden asukkaita liittymään Jehovan todistajiin, mikä kiellettiin Venäjän korkeimman oikeuden päätöksellä huhtikuussa 2017.

Lue uutinen Tass:in sivuilta (englanniksi).Jehovan todistajien järjestö kutsuu kriitikoita pahoiksi ihmisiksi
26.11.2020 Johanneksen poika
  

Kuva: JW.ORG

JW.ORG-sivustolle on ilmaantunut video, jossa kustannuskomitean avustaja Robert Luccioni paheksuu sitä, että kriitikot jakavat Jehovan todistajista kiusallisia tietoja. Hän kutsuu näitä "pahoiksi ihmisiksi".

Lue lisää...True crime: Uskonnon uhrit, osa 3
25.11.2020 Johanneksen poika
  

Kuva: AVA ja MTV

Kolmannessa jaksossa Sarah Brooksin tarina jatkuu. Miten tekijöitä ja uhria kohdeltiin yhteisössä? Lisäksi entiset jehovantodistajat kertovat, mihin toimiin ovat ryhtyneet paljastaakseen lasten seksuaalisen hyväksikäytön peittelyn järjestössä.

Lue lisää...Venäjällä uusi isku Jehovan todistajia vastaan – "Kiellettyä uskonnollista toimintaa jatkettu salaa"
24.11.2020 Johanneksen poika
  


YLE kertoo, että Venäjän viranomaiset ovat pidättäneet Jehovan todistajien johtajistoa ja tehneet ratsioita liikkeen käyttämiin tiloihin yli 20 kohteessa eri puolilla maata.

– Tutkijoidemme havaintojen mukaan ryhmä henkilöitä, jotka ovat olleet tietoisia korkeimman oikeuden voimassa olevasta päätöksestä [kieltää liikkeen toiminta] ovat hallinnoineet liikkeen uskonnollista yksikköä Koillis-Moskovassa kesäkuusta 2019 lähtien, tutkintakomitean tiedottaja kertoi.

Yksityisasunnossa on muun muassa tutkittu Jehovan todistajien uskonnollisia tekstejä. Poliisin tiedossa on myös, että ryhmän jäsenet ovat jatkaneet uusien jäsenten värväämistä liikkeeseen.

Lue uutinen kokonaan YLE:n sivuilta.

 Takaisin uutissivun alkuun tästä.Kaikki uutiset (myös vanhat uutiset) löytyvät
uutisarkistosta.

  

Medialle

Toimittajien tietopaketti luettavissa täällä.

Tekstin koko

Onko puhelimella luettaessa JP-sivujen teksti liian pientä? Lue lisää täältä.

News in English

   
Jehovah's Witnesses in Finland. News from Finland.

  


Vuosikatsaukset

Uutisvuosi:
Uutisvinkki
 
Jos tiedät kiinnostavan uutisen mikä liittyy Vartiotorniseuraan tai Jehovan todistajiin, lähetä uutisvinkki osoitteeseen:

jp
@johanneksenpoika.fi
 
Hallintoelin

Mikä on Jehovan todistajien hallintoelin? Ketkä siihen kuuluvat? Lue lisää täältä.

Elokuun 2019 tilanne:Katso iso kuva tästä.
    
Videot

Uutisvideoita voit katsoa täältä.
 
Sähköposti

Johanneksen pojan sähköposti

jp@johanneksenpoika.fi

Lue lisätietoja täältä...
   
Uutistoimitus

Lue lisätietoja täältä...
 
Sitaattioikeus

Tällä uutissivustolla noudatetaan sitaattioikeuden periaatteita. Lue lisää...
   
Ex-JT:t - media

Entiset Jehovan todistajat kaupallisen median jutuissa:Lue täältä.

 
Uutisarkisto

Poimintoja kotimaan uutisista 
Pieni kooste valtakunnansalien myynnistä Suomessa

HS: Jehovan todistajat etsivät keinoja verensiirtokiellon kiertämiseen – ”Verikiellosta on hankala enää luopua, koska samalla liike myöntäisi, että moni kuoli turhaan”

Täysin uudistettu suomenkielinen Uuden Maailman käännös julkaistiin Hämeenlinnassa

Opetusministeriö hyväksyi Jehovan todistajien ohjeistuksen seksuaalirikosten käsittelyssä – Professori: “On ongelma, jos yhteisöt toimivat tuomioistuimina”

Väistöliikkeitä kadulla, saamatta jääneitä juhlakutsuja ja karttelevia myyjiä - uskonyhteisöistä eronneet kertovat: ”Edes heidän pomonsa kutsuhuudot eivät saaneet myyjiä lähestymään minua”

Nainen voitti palkinnoksi kauneushoidon – työntekijä perui sen, koska asiakas oli 20 vuotta sitten Jehovan todistaja

Tietojen jakaminen vai tietojen pimittäminen?

EU-tuomioistuin julkisti päätöksensä - Veikko Leinonen väittää vastaan

Jehovan todistajista irtautujien kokemuksia hengellisestä väkivallasta: "Katson olevani selviytyjä vaikkakin henkisillä arvilla"

Vielä kerran Hakkaraisesta

Miten Jehovan todistajien tiedottaja Ari Hakkarainen pärjäsi Susanne Päivärinnan haastattelussa?

Sensuroimaton Päivärinta tänään: erikoislähetys kohutuista Jehovan todistajista

Ilmoitus ja suostumus henkilötietojen käsittelyyn

A-studio: Miten toimivat Jehovan todistajien oikeuskomiteat?

Entiset Jehovan todistajat kertovat kokemuksistaan uskonyhteisön oikeuskomiteoissa – "Todettiin, että minä, 11-vuotias tyttö olin vietellyt keski-ikäisen miehen"

Lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttila on lähettänyt merkittävän kirjelmän

Miten eduskunnan oikeusasiamies suhtautuu henkiseen ja hengelliseen väkivaltaan?

Onko Jehovan todistajien keskuudessa parisuhdeväkivaltaa?

Iltalehti: ”Älä anna masturbaation saastuttaa itseäsi” - Jehovan todistajien videot vuotivat jälleen: jyrkkiä käskyjä seksuaalisuudesta

Historiaa - osa 45: Oulun konventtisali valmistui, Pohjois-Suomen Jehovan todistajat olivat innoissaan

Oulun konventtisali on nyt alennusmyynnissä

Entinen Jehovan todistaja Eeva-Liisa Pirttinen Radio Suomen ohjelmassa

Käyttääkö Jehovan todistajat uskonnollinen yhdyskunta Suomessa sanaa "seurakunta" vilpillisesti?

Uusi Pro gradu -tutkielma: Jehovan todistajista eronneiden tarinoita eroprosessista ja avunsaannista

Kooste YLE Radio 1:n ohjelmasta "Ero Jehovan todistajista ei ole helppo"

Tunnelmia Helsingin kirjamessuilta 2017

Suomen seurakunnissa opiskeltiin perinteistä lahjoittamista Vartiotorniseuralle

Ilta-Sanomat kertoi Helsingin Sanomien tekemästä karttamisjutusta
 
Helsingin Sanomat osoitti Veikko Leinosen karttamistulkinnan vääräksi

Jehovan todistajien kokouksissa opeteltiin karttamaan erotettua perheenjäsentä

Haaratoimisto lähetti Turun väkivaltaista hyökkäystä koskevan kirjeen kaikkiin seurakuntiin

Ben Kalland pelkäsi lapsena: Mitä jos tuttava avaisi oven?


Ben Kalland on aina halunnut kertoa tarinan - nyt haave on toteutunut

Tietääkö joku "päivän ja hetken", jolloin Harmagedon alkaa?

Pikku saarnaajat ja menetetty lapsuus

Entiset Jehovan todistajat kaupallisen median jutuissa

Kastavatko Jehovan todistajat lapsia?

Jehovan todistajien lapset kärsivät pahoista peloista: Raakoja kertomuksia ja pelottavia kuvia – "Heräsin usein sänkyni alta"

Tilastokeskuksen viimeiset viralliset numerot kertovat: Jehovan todistajia oli Suomessa viime vuonna 307 vähemmän kuin vuotta aiemmin

HS: ”Oli järkyttävää ajatella, että kaikki tapetaan” – kirja kuvaa pelkoja uskonliikkeissä, yhteisöt empivät järeämpää valvontaa

YLE: Harmageddon ja demonit arkisia kuin maito jääkaapissa – epäterveet uskonnolliset yhteisöt hallitsevat pelolla

Aamulehti: Uusi kirja kertoo pelottelusta uskonnollisissa yhteisöissä – Jehovissa voimakkain pelon ilmapiiri

HS: Veera Ahokannaksesta tuli lapsena julistaja, joka pelkäsi demoneita ja kiersi jakamassa Vartiotorni-lehteä

Kirja "Pyhät, pahat ja pelokkaat" julkaistiin tänään


Kotimaa24: Lapsiasiavaltuutettu ehdottaa uskonnollisten yhdyskuntien säännöllistä arviointia – ulottuisi myös herätysliikkeisiin

Lapsiasiavaltuutetun aloite uskonnonvapauslaissa säädetyn asiantuntijalautakunnan tehtävän ja kokoonpanon muuttamisesta

Sähköpostia sosiaali- ja terveysministeriöstä

Sähköpostia opetus- ja kulttuuriministeriöstä

Turun Sanomien paperilehdessä iso juttu: Myynnissä ainakin 13 valtakunnansalia

Fariseustrilogia kertoo: Jehovan todistaja ei saa käyttää omaa ajattelua Raamattua lukiessaan

KHO pyytää EU-tuomioistuimelta ennakkoratkaisua Jehovan todistajien tiedonkeruusta

Yksi myytti säpäleiksi?

Onko Veikko Leinonen verensiirron ja verenluovutuksen asiantuntija?

Sairaalayhteyskomiteat haittaavat lääkäreiden töitä sairaaloissa


Turun Sanomat: "Uskontojen uhrien tuki: Jehovan todistajien verensiirtokielto vaarantaa jäsenten terveyden"

Demokraatti: Jehovan todistajien verensiirtokiellosta kuolemantapauksia – Lääkäri: ”Äärimmäisen surullisia tapauksia”

Kotimaa24 kertoi ensimmäisenä UUT:n selvityksestä

UUT julkaisi selvitystyön Jehovan todistajien verituotteiden käyttökiellosta


Entinen Jehovan todistaja: Perhe hylkäsi, terapia auttoi

Kirje kaikille seurakunnille: Yksinkertaistettu hoitotahtokortti

Jehovan todistajat "unohtivat" mainita poliisin nuorille suunnatussa valistuskirjasessa

Kotimaa24: Jehovan todistajat opastaa seksuaalisesta väkivallasta – poliisia ei mainita

Veren "fraktiot" ovat suuri eettinen ja moraalinen ongelma Jehovan todistajille, vaikka he eivät itse sitä tule ajatelleeksi

Tilastokeskuksen uusien lukujen valossa Jehovan todistajien määärä vähenee edelleen Suomessa tasaisesti

Karttaminen - elämäni suurin suru

Menneisyys ja tulevaisuus Jehovan todistajien opin mukaan

Kun joulua ei saanut viettää

Veikko Leinonen kertoi suurista muutoksista Suomen haaratoimistossa

Tutkija: Uskonnollisten liikkeiden hengellinen väkivalta on Suomessa merkittävä ongelma

Seura: Paholaiselle luovutettu

Turun Sanomat: Veljestä tuli musta lammas

Vartiotornin varjossa -kirjan julkistamistilaisuus Helsingissä

Paljastuskirja Jehovan todistajista: itsemurhia, nöyryyttämistä, lasten hylkäämisiä

Kotimaa24: Tietosuojavaltuutettu ohjaa Jehovan todistajia henkilötietojen keräämisessä

Konventtipuheet ovat monien mielestä liian pitkiä ja puuduttavia, konventteihin mennään tapaamaan tuttuja

Lapsiasiavaltuutettu: Uskonnollisia yhteisöjä alettava valvoa

Aini Linjakummun uusi kirja on julkistettu tänään Helsingissä

Entinen Jehovan todistaja seuraajistaan: He odottivat ulko-ovellakin, kiersivät taloa ja menivät ikkunoiden ohi

Isoveli valvoo - toisinaan myös -sisar

Oikeusoppineet: Jehovan todistajien ohjekirjassa ollaan paikoin Suomen lain rajamailla

Ilta-Sanomat: Jehovan todistajat kyselevät tarkkaan vapaaehtoistensa taustat: ”Oletko kuluneen vuoden aikana katsonut pornografiaa?”

YLE Radio 1:n Horisontti-ohjelmassa entisen Jehovan todistajan haastattelu

Isaac Withersponen oikeuskomiteaistunto herättää ajatuksia

Millainen henki oikeuskomiteoissa vallitsee?


"Jehovan todistajat kielsi kertomasta raiskauksesta poliisille"

UUT:n edustajat keskustelivat sisäministeri Päivi Räsäsen kanssa Jehovan todistajien oikeuskomiteoiden toiminnasta ja karttamisrangaistuksista

Jehovan todistajat opettavat lapsille: demonit houkuttelevat leikkimään sukupuolielimillä

YLE: Jehovan todistajien ja seurakunnasta eronneiden puheet karttamisrangaistuksesta eroavat rajusti toisistaan

UUT:n edustajat tapasivat oikeusministeri Anna-Maja Henrikssonin

Entinen vanhimmiston jäsen: Jehovan todistajat säilyttävät yhä tietoja erotetuista

Salainen ohjekirja paljastaa: Jehovan todistajilla kattava oma oikeusjärjestelmä

MVT uutiset teki kaksi hyvää juttua Jehovan todistajien oikeuskomiteoista

Ilta-Sanomat: "Entisten Jehovan todistajien karut tarinat"

Sisäministeri Päivi Räsänen otti kantaa uskonnollisesta yhteisöstä eroamiseen

Jehovan todistajien keskuudessa ahdistelua, kiusaamista ja julkista häpäisyä

Selvitys: Jehovan todistajien oikeuskomiteat rikkovat ihmisoikeuksia

Kotimaa24: "Jehovan todistajien oikeuskomiteat johtaneet jopa itsemurhiin"

Helsingin Sanomat kuukausiliite toukokuu 2014: "Maailman loppu"


Kapellimestari Anna-Maria Helsing pääsi pois mustavalkoisesta maailmasta ja näkee nyt värit

A-studiossa kaksi Jehovan todistaja -vanhinta: Leinonen ja Hakkarainen

Psykologi sanoo, että Jehovan todistajien opetusvideo kasvattaa väärin

Kymmenen uutiset 17.09.2013: Jehovan todistajien on pyydettävä lupa rekisterimerkintöihin

Nelosen uutiset 17.09.2013: Jehovan todistajat loukkaavat lasten oikeuksia

Lapsiasiavaltuutettu Maria Kaisa Aula tuli julkisuuteen Jehovan todistajien lasten asiassa

MTV3 julkaisi kaksi juttua Jehovan todistajista ja henkilötietolaista

YLE: Jehovan todistajilla arkaluontoisia henkilötietoja – valtio ojentaa

Kotimaa24.fi julkaisi lapsiasiavaltuutetulle tehdyn selvityksen

Selvitystyö lapsiasiavaltuutetulle: Lasten oikeuksien toteutumisessa Jehovan todistajien keskuudessa on vakavia puutteita

Entinen Jehovan todistaja haluaa nostaa lapsen oikeudet keskusteluun (Turun Sanomat)

Konventin luopiopuhe ei yllättänyt - samaa sanahelinää kuin aiemminkin

Vartiotorniseura neuvoo taas kerran Jehovan todistajia käyttämään lapsityövoimaa saarnaamistyössä

Iltasanomat julkaisi vuonna 2008 uutisen, missä kerrotaan suomalaisen Jehovan todistaja -vanhimman pedofiliatuomiosta.
   
Uutisarkisto

Poimintoja ulkomaiden uutisista
Tapahtuuko Jehovan todistajien taivasmatkoilla "ylibuukkausta"?

Poliisi ratsasi Hollannin Jehovan todistajien tiloja seksuaalisen hyväksikäytön tutkinnassa

Uusi pienille lapsille suunnattu video JW.ORG:ssa: Oletko valmis lähtemään kentälle?

Jehovan todistaja -vanhin sai vankeustuomion lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä

Yhdysvaltalainen tuomioistuin: Jehovan todistajien on maksettava 35 miljoonaa dollaria hyväksikäytön uhrille

Yleinen syyttäjä tutkii seksuaalista hyväksikäyttöä Jehovan todistajien keskuudessa Hollannissa

Euroopan unionin tuomioistuin on antanut tuomionsa jutussa ”Tietosuojavaltuutettu v. Jehovan todistajat -uskonnollinen yhdyskunta”

Jehovan todistajien edustaja pyytää tuhoamaan muistiinpanot, koska 'Saatana on kannoillamme'

Suomeksi tekstitetty video käsittelee Jehovan todistajien uutta lomaketta, jolla pyydetään suostumus henkilötietojen keräämiseen

Jehovan todistajat ahdingossa Venäjällä

HS: Noin 160 Venäjältä tullutta Jehovan todistajaa on hakenut Suomesta turvapaikkaa

Kanadassa on tehty TV-dokumentti Jehovan todistajien järjestön pedofiiliongelmista

Muuttaako suomalainen oikeustapaus Jehovan todistajien käytänteitä Euroopassa – DW: Suomen tietosuojavaltuutetun kannalle tukea

Deutsche Welle: Jehovan todistajien muistiinpanojen tekeminen vietiin EU:n tuomioistuimeen


Uusi paljastussivusto kertoo uskonyhteisöjen sisällä tapahtuneista rikoksista Yhdysvalloissa – Jehovan todistajat piilottelevat raiskauksia

"Luopiopuhe" Pohjois-Englantilaisessa seurakunnassa

YLE: Jehovan todistajien maksettava 4 000 dollaria päivässä, kunnes antavat tietoja pedofiilista – summa jo yli kaksi miljoonaa

Cedarsin video suomeksi tekstitettynä: Kahden todistajan sääntö

Valehtelu tarkoittaa esittämistä vilpillisesti jotakin, joka ei ole totta

Hallintoelin syyttää "luopioita" siitä, että media on kiinnostunut Jehovan todistajien "kahden todistajan säännöstä"

Vartiotorniseura tarjoilee sekä punaista että sinistä maitoa

Mitä tarkoittaa oksymoron ja miten se liittyy jehovantodistajuuteen?

Pedofiilien paratiisi

Vanhimmat ovat tutkijoita, tuomareita ja psykologeja


YLE: Jehovan todistajien toiminta Venäjällä pysyy kiellettynä

Mitä hallintoelimessä ja Vartiotorniseuran päätoimistossa ajateltiin vuodesta 1975?


MTV:n kymmenen uutiset kertoi Helsingin venäjänkielisestä konventista

Vartiotorniseura painostaa edelleen käyttämään henkistä ja hengellistä väkivaltaa entisiä jäseniä kohtaan


Miksi Venäjä kielsi Jehovan todistajien toiminnan?

HS: Venäjä kielsi Jehovan todistajat – Suomen tiedottaja: ”Kuulostaa etukäteen päätetyltä”

YLE: Venäjä julisti Jehovan todistajat äärijärjestöksi


YLE: Jehovan todistajat eivät muuta tuhatvuotista sääntöään, joka jättää pedofiilin ilman rangaistusta

Onko "kahden todistajan" vaatimus nykyaikaa?

Jehovan todistajat kieltäytyvät muuttamasta kahden todistajan sääntöä, ”koska se on kantamme”

Oikeuskomitean perustamiselle on paljon syitä


Jehovan todistajien johtajat salaavat lasten hyväksikäytön hinnalla millä hyvänsä

Voiko erotettu tai eronnut palata sen "totuuden" yhteyteen, mihin hän aikoinaan oli liittynyt?

Vartiotorniseura muovaa Jehovan todistajista tunneköyhiä ihmisiä

Uusin karttamismääräys esitettiin marraskuun kuukausivideolla

Vähän yli 20 vuotta sitten siitä olisi erotettu - nyt sitä kehutaan ja suositellaan

Kierrosvalvojan kirje vanhimmille: Hoitotahtokortit

Säälin tunne kadoksissa

Sääntöihin kirjattu pahuus

Odottavan aika on pitkä

Pata kattilaa soimaa, musta kylki kummallakin

Historiaa - osa 21: Mitä Vartiotorni-lehti kertoi Harmagedonin sodasta vuonna 1958?

Naiset ovat alistetussa asemassa Jehovan todistajien yhteisössä

Jehovan todistajien kokoaikaisten erikoispalvelijoiden tottelevaisuus- ja köyhyysvala

Hallintoelimen jäsen Stephen Lett puhuu mielellään rahasta

YLE: Jehovan todistajille rajua arvostelua lapsien hyväksikäytön peittelystä Australiassa

Hyväksikäytön uhrit joutuvat tekemään julman valinnan

Kuninkaallisen tutkimuskomission Angus Stewart syyttää Vartiotorni-seuran edustajaa tahallisesta petoksesta

Vanhimmat häpeissään Australian tutkintakomission kuulusteluissa

Australian tutkintakomissio: Jehovan todistajat salannut tuhannen lapsen hyväksikäytön

Jehovan todistaja -äiti kieltäytyi verensiirrosta - yhdeksän lasta jäi orvoiksi

Tutkimus uskontojen tilanteesta 2015: Kaikista uskonnoista Jehovan todistajat menettävät edelleen eniten kannattajiaan

Jehovan todistajat ja verensiirto - Silminnäkija Viron TV:ssä

Lasten kasvattaminen pelon ja uhkakuvien avulla jatkuu

Lasten kohtelu uskonnon nimissä nostattaa vakavaa kritiikkiä Ruotsissa

Jehovan todistajien hallintoelin syytteessä lasten hyväksikäyttöön liittyvässä oikeusjutussa

Hallintoelin painostaa lapsia jo hyvin nuorina "Herran työhön"
 


Takaisin uutissivun alkuun tästä.Kaikki uutiset (myös vanhat uutiset) löytyvät uutisarkistosta.
  


Takaisin Johanneksen pojan kotisivujen etusivulle tästä   * * *   Uutissivusto avattu 04.08.2012