Johanneksen pojan uutissivut
Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Uutisarkistoon * Hakusivulle


Uusin päivitys 16.07.2019
Uutiset - Kotimaa
 
Mouritz kävi Suomessa vuonna 2011 pitämässä puheen - ennusti taas pikaista tuhoa
11.07.2019 Johanneksen poika
 

Kuva: Vuoden 2016 konventti Helsingissä

Harold V. Mouritz matkusteli paljon vuonna 2011. Hän lensi Australiasta USA:han. Sitten hän lensi Puolaan, jonne hänet oli määrätty vuoden ajaksi palvelemaan haaratoimistoon. Puolasta hän lensi takaisin USA:han osallistuakseen Vartiotorniseuran vuosikokoukseen. Hän kävi myös Kandassa ja Englannissa. Ja nyt hän piti Suomessa esitelmän, kunnes taas matkusti Puolaan. Siinä on aika paljon kilometrejä iäkkäälle miehelle.

Mouritz puhui Vantaalla haaratoimiston valtakunnansalissa. Mikä aihe oli niin tärkeä, että oli matkustettava Suomeen kertomaan se?

Lue lisää...HS: Jehovan todistajat ovat myyneet kymmeniä kiinteistöjään verovapaasti, kun ihmiset muuttavat isoihin kaupunkeihin
06.07.2019 Johanneksen poika
 


JP-Uutiset kertoi 08.04.2019 päivitetyssä jutussa, että Suomessa on myynnissä 18 valtakunnansalia ja sen lisäksi 12 on jo myyty. Helsingin Sanomien 06.07.2019 julkaisema juttu päivittää tilannetta. Jutun mukaan kolmen vuoden aikana on Suomessa myyty 22 valtakunnansalia. Sen lisäksi tällä hetkellä on myynnissä 7 valtakunnansalia. Sen lisäksi myynnissä on yksi iso konventtisali, jonka myymisessä on suuria ongelmia.

Juttuun oli haastateltu haaratoimiston tiedotusosastolta Jukka Palosta, joka ei pidä mitenkään poikkeuksellisena tällaista myyntimäärää.

Lue lisää...Vaikuttaako Raamatun oppien tulkinta Raamatun kääntämiseen?
06.07.2019 Johanneksen poika
 

Kuva: JP

Raamatun käännöksiä on tehty eri kielille valtava määrä. Myös suomen kielellä on julkaistu useita erilaisia käännöksiä. Jehovan todistajillakin on oma raamatunkäännös, jonka nimi on Uuden maailman käännös. Se on uudistettu kokonaan syksyllä 2018.

Kuinka paljon raamatunkääntäjien oma vakaumus vaikuttaa käännöksen lopputulokseen? Sitä on vaikea tarkalleen sanoa, mutta on ilmeistä, että vaikutusta on. Otetaan yksi esimerkki:

(Luukas 23:43, Uuden maailman käännös 2018): Jeesus sanoi hänelle: ”Minä vakuutan sinulle tänään: sinä tulet olemaan minun kanssani paratiisissa.”

(Luukas 23:43, Kirkkoraamattu 1992): Jeesus vastasi: ”Totisesti: jo tänään olet minun kanssani paratiisissa.”

Kumpi on tulkintaa ja kumpi on oikein?

Lue lisää...Suomen kirjastot ovat saaneet raamattulahjoituksen, jonka arvo on 90 000 euroa
06.07.2019 Johanneksen poika (Päivitetty 08.07.2019)
 

Kuva: JP

Kotimaa24-uutissivusto kertoi helmikuussa 2019, että Raamattu Kansalle -yhdistys on tehnyt Suomen kirjastoille raamattulahjoituksen, jonka arvo on noin 90000 euroa. Kyseessä on vuonna 2018 julkaistu kommentaariraamattu Sana elämään.

Jehovan todistajia kiinnostaa varmasti tässä käännöksessä se, miten Jumalan nimi esiintyy Raamatun tekstissä.

Lue lisää...Helsingin uutiset kertoi, että Jehovan todistajat hakeutuvat nyt siviilipalvelukseen
05.07.2019 Johanneksen poika
 Siviilipalvelusjohtaja Mikko Reijonen, kuva: Samu Karvala

Huhtikuun alun jälkeen arviolta 600–700 nuorta miestä on joutunut aivan uuteen elämäntilanteeseen. 18–28-vuotiaat Jehovan todistajat eivät olekaan enää vapautettuja asevelvollisuudesta.

– Käytyjen keskustelujen perusteella suurin osa heistä hakeutuu siviilipalvelukseen. Tämän vuoden aikana hakemuksia tulee paljon, mutta tilanne normalisoituu tulevina vuosina, Reijonen arvioi.

Huhti–toukokuussa siviilipalvelushakemusten määrä ylitti 700:n rajan, joista huomattava osa on Jehovan todistajia.

– Jehovan todistajien koulutusjakso menee samalla lailla kuin kaikkien muidenkin.

Lue lisää...Uuden maailman käännöksen tutkimislaitos ja Uuden maailman käännös äänitteenä suomen kielellä
04.07.2019 Johanneksen poika
 

Kuva: JW.ORG

Marraskuussa 2018 julkaistiin suomen kielellä Uuden Maailman käännöksen tarkistettu laitos. Nyt siitä julkaistaan vähitellen kaksi uutta versiota, ns. "tutkimisraamattu" ja "ääniraamattu". Haaratoimisto kertoi näistä hankkeista kaikille seurakunnille heinäkuun ilmoituksissa.

Lue lisää...Median edustajille tarkoitettu ohjesivu on päivitetty
28.06.2019 Johanneksen poika
 

Kuvat: Konventtivideot, v. 2016

Jehovan todistajia haastatellaan melko usein Suomen medioissa. Yleensä haastattelut tehdään niin, että toimittajat soittavat haaratoimiston tiedotusosastolle ja kysyvät sieltä vastauksia kysymyksiinsä.

Jehovan todistajien tiedottajien haastatteluissa on usein merkittäviä ongelmia. Se johtuu siitä, että Jehovan todistajien järjestöllä on aivan oma määritelmänsä valehtelusta. Se poikkeaa merkittävästi valehtelun yleisestä määritelmästä.

Lue lisää..."Rakkaus ei koskaan häviä" - vai häviääkö sittenkin?
23.06.2019 Johanneksen poika
 

Kuva: Lähetetty

Jehovan todistajien konventtien teema on vuonna 2019 Rakkaus ei koskaan häviä. JW:ORG:n konventtimainoksessa todettiin, että konventtivieraat voivat nähdä, "miten rakkaus ylittää etniset ja poliittiset raja-aidat".

Jehovan todistajien mainoksessa oli viisaasti jätetty "uskonnolliset raja-aidat" mainitsematta. Ajattelepa hetki, jos tuota konventtia olisi mainostettu näin:

"Voit nähdä, miten rakkaus ylittää etniset, poliittiset ja uskonnolliset raja-aidat."

Lue lisää...Konventti, mikä se on?
21.06.2019 Johanneksen poika
 Kuva: Hitaita raapaisuja

Jehovan todistajat eivät saa juhlistaa tai viettää perinteistä juhannusta. Niinpä juhannuksen aika onkin heidän yhteisössään mitä parhain viikonloppu viettää omaa kesäjuhlaa. Näitä suuria tuhansien ihmisten kokoontumisia kutsutaan konventeiksi. Osallistuminen on vapaaehtoista, mutta todellisuudessa vapaaehtoisuus on kuin veteen piirretty viiva.

Eroavatko konventit muiden uskonnollisten yhteisöjen kesäjuhlista? Miten? Olennaista on velvoite osallistua kokoaikaisesti, painotus herkeämättömään tarkkaavaisuuteen, ulkonäkökoodit sekä esimerkillisen käytöksen vaaliminen ja tarkat ohjeet.

Lue lisää...Jehovan todistajat kokoontuvat juhannuksena konventteihin Helsingissä ja Rovaniemellä
21.06.2019 Johanneksen poika
 

Lappi Areena, kuva: Google maps

Lapin kansa kertoi, että Jehovan todistajien konventti alkaa tänään Lappi Areenalla.

Stadissa.fi -sivusto kertoi Messukeskuksen konventista Helsingissä. Sivuston mukaan konventtiin saapuu lähetystyöntekijöitä ja muita vieraita eri puolilta maailmaa.Onko Jehovan todistaja -perheiden lasten elämä vain kokouksissa käymistä ja kenttäpalvelusta?
19.06.2019 Johanneksen poika
 

Kuva: JW.ORG

Suomalaisessa yhteiskunnassa lapsista pyritään huolehtimaan niin, että he saavat ikäkauttaan vastaavasti viettää lapsuuttaan turvallisesti, monipuolisesti ja virikkeitä saaden. Leikki kuuluu lapsuuteen olennaisena osana.

Jehovan todistajien omissa ohjeissa lapsille on viisi asiaa, jotka ovat tärkeitä:

    * Rukoileminen
    * Lukeminen
    * Tutkiminen
    * Kokoukset
    * Kenttätyö

Lue lisää...Totuus on luottamuksen sivutuote
19.06.2019 Johanneksen poika
 Kuva: Lilja-lehti

Tämä kirjoitus on lainattu Lilja-lehdestä numerosta 6-7/19. Kirjoittaja on turkulainen kirjailija, kustantaja ja sanataideohjaaja. Hän on kiinnostunut yhteiskuntafilosofiasta, kauniista sanoista ja oikeudenmukaisen maailman toteuttamisesta.

Kirjoitus alkaa näin:

Ovikello soi. En pidä siitä, koska on vuosi 2019 ja totuudenjälkeinen aika, eikä odottamaton ovikellon ääni tarkoita mitään hyvää. Tällä kertaa se tarkoittaa Jehovan todistajia, kahta moista.

Lue lisää...Taakasta voimavaraksi: Paluu Jehovan todistajien konventtiin
19.06.2019 Johanneksen poika
 Kuva: Taakasta voimavaraksi -blogi

Taakasta voimavaraksi -blogissa kerrotaan vierailusta Tampereen konventtiin kesällä 2019.

Blogikirjoitus alkaa näin:

Suuri valkokangas näytti kovin pieneltä Pirkkahalli-kompleksin suurimman A-hallin takaosassa. Itse puhuja, joka valkokankaalle heijastui, oli lavalla ehkä muurahaisen kokoinen. Osallistujat istuivat ja välillä seisoivat penkkiriveissään rauhallisesti. Yleensä oltiin hiljaa ja kuunneltiin. Välillä laulettiin.

Lue lisää...
 

 
Imatralainen: Jehovan todistajien aluekonventti Jyväskylässä keräsi päivittäin lähes 3 000 osallistujaa - 14 kastettiin
18.06.2019 Johanneksen poika
 


Jyväskylässä perjantaista sunnuntaihin, 14.–16. kesäkuuta pidetty aluekonventti keräsi Imatralaisen mukaan väkeä Jyväskylän Paviljonkiin keskimäärin lähes 3000 henkilöä päivittäin. Tapahtumassa olivat mukana myös Kaakkois-Suomen todistajien seurakunnat.

Aluekonventin lauantain aamupäivän ohjelman jälkeen järjestettiin myös uusien todistajien kastetilaisuus Keltinmäen koululla. Tilaisuudessa kastettiin 14 uutta todistajaa.

Lue lisää...Aamulehti: Jehovan todistajien Tampereen kokouksen kävijämäärä ylitti odotukset – 33 kastettiin
16.06.2019 Johanneksen poika
 Kuva: Aamulehti

Jehovan todistajien 3-päiväinen Tampereen konventti on ohi. Aamulehden mukaan Tampereen messu- ja urheilukeskuksessa viikonvaihteessa vietetyn Jehovan todistajien aluekonventin kävijämäärä ylitti järjestäjien odotukset.

Jehovan todistajat ilmoittaa tiedotteessaan, että perjantaista sunnuntaihin vietetyssä aluekonventissa kävi kunakin päivänä keskimäärin 5 200 henkilöä.

Lue lisää...Aamulehti oli julkaissut jutun tienraivaajapariskunnasta
15.06.2019 Johanneksen poika
 Kuva: Aamulehti

Helena Hämäläinen ja Ari Hämäläinen tekevät osa-aikatyötä, jotta ehtivät käyttää 70 tuntia kuukaudessa Jehovan todistajien vapaaehtoistyöhön. Pienellä budjetilla elävä pariskunta ei istu baareissa ja kokkaa ruokansa enimmäkseen itse.

Näin alkaa Aamulehden 3-sivuinen juttu.

lue lisää...Hengellisessä vankilassa
06.06.2019 Johanneksen poika
 Kuva: Keskipohjanmaa

Keskipohjanmaa-lehdessä julkaistiin 22.05.2019 kirjoitus, jossa todettiin, että monet uskonnolliset liikkeet kontrolloivat jäsentensä elämää. Juttuun oli haastateltu teologian maisteria ja tietokirjailijaa Aila Ruohoa. Hän oli Kokkolassa puhumassa hengellisestä väkivallasta.

Lue lisää...Jehovan todistajien tiedottaja Jukka Palonen ei näe mitään ongelmia lasten suorittamassa kenttäpalveluksessa
06.06.2019 Johanneksen poika
 

Kuva: JW.ORG

Iltalehti julkaisi 06.06.2019 jutun, jossa se käsitteli Jehovan todistajien lastenvideoita. Lehti oli saanut muutamia ihmetteleviä yhteydenottoja siitä, että hyvin pienetkin lapset ovat tulleet Jehovan todistajina oven taakse vanhempiensa kanssa. Suora lainaus jutusta:

Hämmennystä ovat herättäneet myös Jehovan todistajien verkkosivuilta löytyvät lapsille tarkoitetut piirretyt, laulut ja tehtävät, joissa opetetaan ”palvelukseen lähtemistä” eli ovelta ovelle saarnaamista. Piirrettyjen muotoon tehdyillä videoilla kerrotaan muun muassa, miten ”kentälle” pitää valmistautua sekä neuvotaan pukeutumis- ja käyttäytymissäännöt.

Lue lisää...Helsingin Sanomat kertoi lapsille suunnatuista videoista, joiden avulla lasten halutaan lahjoittavan vähät rahansa Jehovan todistajien järjestölle
05.06.2019 Johanneksen poika
 

Kuva: JW.ORG

Jehovan todistajien järjestö puhuu rahasta yhä tihenevään tahtiin. Seurakunnissa ilmoitetaan rahantarpeesta ja pyydetään lahjoittamaan. Kaiken lisäksi Jehovan todistaja -perheiden lasten toivotaan lahjoittavan pienet säästönsä valtakunnansalin lahjalaatikoihin.

Helsingin Sanomat esitteli kaksi Jehovan todistajien tekemää videoa. Näiden videoiden sanomat on selvä: Lahjoittakaa rahanne järjestölle.

Jehovan todistajien tiedottaja Jukka Palonen antoi haastattelun, jossa hän pysytteli totuudesta melko kaukana.

Lue lisää...Jehova rankaisee omiaan
03.06.2019 Johanneksen poika
 

Kuva: SVT

Vapautta rakastavan blogissa muistellaan tänään viiden vuoden takaisia tapahtumia. Suora lainaus tekstistä:

Helmikuu 2014. Istuin Helsingin Sanomien toimituksessa toimittaja Anu Nousiaista vastapäätä. Anu Nousiainen oli tekemässä Helsingin Sanomien kuukausiliitteeseen laajaa ja perusteellista artikkelia Jehovan todistajista. Vastailen toimittajan kysymyksiin niin hyvin niin avoimesti ja rehellisesti kuin osaan. Kun haastattelu on ohi katson kelloa. Olemme keskustelleet lähes kolme tuntia. Sekin kertoo varmasti jotain siitä perusteellisesta työstä mitä tuota juttua varten tehtiin. Oma tarinani on vain pienen pieni osa itse juttua. Jutun keskiössä on Jussi K:n tarina jonka irtautumisprosessi Jehovan todistajista oli parhaillaan käynnissä.

Lue lisää blogista.Varhaiskasvatuksen professori pitää Jehovan todistajien uskontoa julmana, koska se saattaa johtaa perheiden hajoamiseen
02.06.2019 Johanneksen poika
 

Kuva: YLE

YLE:n Teema / Fem -kanavalla esitettiin sunnuntaina 02.06.2019 kello 20:03 alkaen Daniel Olinin ohjelma, jossa oli haastateltavana Mirjam Kalland.

Ohjelmassa käsiteltiin useita lapsiin liittyviä aiheita. Mirjam Kalland kertoi myös siitä, miten hän koki oman lapsuutensa Jehovan todistaja -perheessä, ja mitä hän ajattelee nyt Jehovan todistajista.

Lue lisää...Jehovan todistajat ovat aloittaneet kesän konventtien mainostamisen
02.06.2019 Johanneksen poika
 

Kuva: JW.ORG

Jehovan todistajat järjestävät joka kesä suuria konventteja, joihin osallistuu jopa tuhansia ihmisiä. Suomessa konventit ajoittuvat tänä vuonna kesäkuulle thainkielistä konventtia lukuunottamatta. Suurin konventti järjestetään Helsingissä Messukeskuksessa. Myös Tampereella, Jyväskylässä, Rovaniemellä ja Pietarsaaressa järjestetään konventti.

Lue lisää...

     


Takaisin uutissivun alkuun tästä.Kaikki uutiset (myös vanhat uutiset) löytyvät uutisarkistosta.
 
  
  
Uutiset - Ulkomaat
 
Svenska Dagbladet: "Jehovan todistajien lapsilla on myös oikeus suojeluun"
16.07.2019 Johanneksen poika

Kuva: André Maslennikov / TT

Svenska Dagbladet kertoi, että uskonnollisten yhteisöjen lapsilla on oltava sama suoja kuin kaikilla muilla Ruotsin lapsilla. Jehovan todistajat yrittävät kiertää lakia, jonka tarkoituksena on suojella lapsia. Kyseessä ovat Jehovan todistajien tuottamat videot ja elokuvat, joissa on mm. väkivaltaista aineistoa. Siksi ne eivät sovi pienille lapsille. Näitä videoita näytetään suurissa konventeissa kaikenikäisille. Konventeissa on läsnä myös satoja lapsia ja nuoria.

Lue lisää...Sveitsissä Jehovan todistajat haastoivat sveitsiläisen naisen oikeuteen, mutta hävisivät jutun
14.07.2019 Johanneksen poika

Kuva: Basler Zeitung

Jehovan todistajien mukaan nainen oli syyllistynyt kunnianloukkaukseen kertoessaan Jehovan todistajien järjestössä ilmenevistä muutamista epäkohdista. Hän oli kertonut mm. "kahden todistajan säännöstä", entisten jäsenten karttamisesta ja veriopin takia kuolleista. Hän oli kuvaillut Jehovan todistajien yhteisöä "erittäin ongelmalliseksi ryhmäksi", jossa esiintyy epäinhimillistä käyttäytymistä.

Lue lisää...JW.ORG: Venäjä hyökkää iäkkäitä Jehovan todistajia vastaan
13.07.2019 Johanneksen poika

Kuva: JW.ORG

Arkangelin ja Volgogradin viranomaiset käynnistivät toukokuussa 2019 rikostutkinnan kahta iäkästä Jehovan todistaja -sisarta vastaan. 78-vuotiasta sisar Kalerija Mamykinaa (kuvassa yllä) ja 71-vuotiasta sisar Valentina Mahmadgajevaa epäillään ”ekstremistisestä” toiminnasta vain sen vuoksi, että he ovat Jehovan todistajia.

Lue lisää...Jehovan todistajilla on Yhdysvalloissa käytössään järjestely, jolla voi lahjoittaa järjestölle siirrettäviä hotelli- ja lentopisteitä sekä lahjakortteja
08.07.2019 Johanneksen poika

Kuva: JW Broadcasting

"Kuten monet tietävät, ulkomailla työskentelevien kokoaikaisten erikoispalvelijoiden matkojen järjestäminen vuoden 2019 kansainvälisiin konventteihin, vaatii paljon työtä."

Näin alkaa JW Broadcasting-kanavalla noin 10 minuuttia kestävä video, jossa kerrotaan mielenkiintoisista järjestelyistä, joiden avulla kerätään Jehovan todistajien järjestölle lentopisteitä ja hotellipisteitä.

Lue lisää...Jossain vaiheessa kaikki vielä maan päällä olevat voidellut kootaan taivaaseen, ja he osallistuvat Harmageddonin sotaan. Maan päällä ei siis ole enää hallintoelintä
30.06.2019 Johanneksen poika

Kuva: JW.ORG

Jehovan todistajien tulkinnan mukaan vain he ovat Jumalan hyväksymiä ja vain heillä on "oikea" uskonto. Kaikki muut maailman ihmiset ovat Saatanan vallassa ja osa väärää uskontoa.

Jehovan todistajien tulkinnan mukaan vain he selviytyvät elossa läpi Harmageddonin taistelun. Kaikki muut ihmiset tuhoutuvat sodassa, jossa teloitusjoukkoihin kuuluvat mm. nykyiset Jehovan todistajien hallintoelimen jäsenet.

Lokakuun 2019 Vartiotornin kirjoitukset ovat taas tietynlaista "vihapuhetta". Sen kohteena ovat "väärät uskonnot" ja poliittiset vallat.

Lue lisää...Jehovan todistajat taistelevat vainoa vastaan kaikin käytettävissä olevin laillisin keinoin Venäjällä
27.06.2019 Johanneksen poikaKuvat: JW.ORG

Jehovan todistajien virallisilla uutissivuilla kerrotaan, että Jehovan todistajat eivät taistelutta anna kohdella jäseniään mielivaltaisesti Venäjällä. Uutissivuilla kerrotaan kahdesta tapauksesta, jotka ovat saaneet kansainvälistä huomiota.

Lue lisää...Oven edessä, aivan lähellä - Jehovan todistajille Harmageddon on koko ajan lähellä
22.06.2019 Johanneksen poikaKuva: JW.ORG

Jehovan todistajien elämän sisältö kohdistuu Harmageddonin odottamiseen. Mitään suuria asioita ei kannata heidän mielestään tehdä nyt tässä maailmassa ennen Harmageddonia. Kaikki mukavat ja miellyttävät asiat siirretään paratiisiin Harmageddonin jälkeiseen aikaan. Sitten kun se on todellisuutta tehdään kaikkea kivaa. Toisin sanoen, normaali elämä jää nyt elämättä, kun odotetaan koko ajan tulevaa elämää. Näin on ollut jo useiden vuosikymmenten ajan.

Lue lisää...Voiko kuka tahansa Jehovan todistaja osallistua johonkin kansainväliseen konventtiin?
16.06.2019 Johanneksen poikaKuva: JW.ORG

Vuosittain Jehovan todistajat järjestävät "normaalien" aluekonventtien lisäksi useita kansainvälisia konventteja eri puolilla maailmaa. Vuonna 2019 kansainvälisiä konventteja järjestetään 23 eri kaupungissa, niistä 8 Euroopassa ja 7 USA:ssa. Onko näihin kaikkiin vapaa pääsy kaikilla?

Jehovan todistajat mainostavat "tavallisia" aluekonventteja ilmoittamalla, että "vapaa pääsy - ei kolehtia". Pitääkö tämä paikkansa myös kansainvälisissä konventeissa?

Lue lisää...Jehovan todistajana elämisen sääntöviidakko
12.06.2019 Johanneksen poikaKuva: Pixabay

Jehovan todistajat sanovat noudattavansa Raamattua. Raamatun mukaan Jeesuksen seuraajien elämän piti olla miellyttävää ja kevyttä. Tämä näkemys perustuu Jeesuksen omiin sanoihin:


 
Onko Jehovan todistajien elämä kevyttä? Vai rasittaako heitä valtava sääntökokoelma, jota heidän pitää noudattaa?

Lue lisää...Rahoitetaanko Jehovan todistajien toimintaa aseteollisuuden tuotoilla?
11.06.2019 Johanneksen poikaKuva: Pixabay

Vuosien varrella on liikkunut huhuja siitä, että Jehovan todistajien järjestöllä (WTBTS) olisi hallussaan aseteollisuuden osakkeita. Tuo kuulostaa niin uskomattomalta, että se tuskin voi pitää paikkaansa. Jehovan todistajien sääntöjen mukaan sellainen Jehovan todistaja erotettaisiin seurakunnasta, joka ottaisi työpaikan vastaan aseteollisuuden palveluksessa ja hankkisi elatusrahansa sieltä. Miten voisi olla mahdollista, että Vartiotorniseura (WTBTS) voisi aseteollisuuden osakkeita omistamalla hankkia rahoja toimintaansa?

Lue lisää...Syyskuun 2019 Vartiotorni kertoo Harmageddonista - piilottelee nykyisen hallintoelimen jäsenten väkivaltaista käytöstä tulevaisuudessa
31.05.2019 Johanneksen poikaKuva: JW.ORG

Jehovan todistajat pitävät itseään rauhaa rakastavina ja väkivaltaa karttavina. Pääsääntöisesti se pitääkin paikkansa tällä hetkellä. Jehovan todistajat eivät sodi rintamalla eivätkä suostu edes opettelemaan sotaa menemällä armeijaan. Mutta tulevaisuus ei ole ihan näin rauhanomainen.

Syyskuun 2019 Vartiotorni-lehdessä on tutkittava kirjoitus, jonka otsikko on Harmageddon - hyvä uutinen!

Lue lisää...Miten Jehovan todistajien järjestö on vuosien mittaan ohjeistanut tienraivaajia tekemään muistiinpanoja ovelta ovelle -työssä?
31.05.2019 Johanneksen poikaKuva: YouTube / Kim Mikey

Jokaisen kastetun Jehovan todistajan velvollisuus on saarnata Vartiotornin sanomaa joko ovelta ovelle tai kärryillä. "Tavalliset" julistajat saarnaavat yleensä muutaman tunnin ovilla tai kärryillä, mutta tienraivauksen elämänurakseen valinneet tekevät "kenttätyötä" ovilla ja kärryillä kymmeniä tunteja kuukaudessa.

Jehovan todistajat ovat perinteisesti tehneet muistiinpanoja saarnaamistyön ohessa. Mutta nyt se on lopetettu tuomioistuinten päätöksen ja uuden tietosuojadirektiivin perusteella.

On kuitenkin hyvä palauttaa mieleen, miten tienraivaajat tekivät aikaisemmin muistiinpanoja.

Lue lisää...Mauttomuuden raja on ylitetty: JW.ORG:ssa on lapsille uusi askartelutehtävä - oma säästöpossu lahjoituksia varten
30.05.2019 Johanneksen poika


Toukokuussa 2015 Jehovan todistajien järjestö halusi viedä lasten jäätelörahat, kun se opasti lapsia videon avulla lahjoittamaan järjestölle. Toukokuussa 2019 Jehovan todistajien järjestö halusi lasten säästöpossujen sisällön.
 

Kuva: JW.ORG

Nyt toukokuun lopussa 2019 lapsia ohjeistetaan askartelemaan oma lahjalaatikko, oma säästöpossu.

Lue lisää...
 


Jehovan todistajat eivät ilmoita seksuaalista hyväksikäyttöä
25.05.2019 Salvok ja Johanneksen poika

Kuva: Dagens Samhälle

Yhdysvallat, Kanada, Britannia, Australia, Hollanti, Belgia... Ja nyt Ruotsi. Kaava on sama, kun tarkastellaan Jehovan todistajien järjestön suhtautumista lasten seksuaaliseen hyväksikäyttöön. Koska Jehovan todistajien järjestöllä on samat säännöt joka maassa, ei ole yllättävää, että samanlaisia pimeitä asioita tapahtuu useissa maissa.

Lue lisää...Voitto sananvapaudelle: Jehovan todistajien tietoja julkaissut ei joutunut kertomaan nimeään
24.05.2019 Johanneksen poika

Kuva: TIVI

Darkspilver-niminen käyttäjä oli paljastanut verkossa Jehovan todistajien uskonnollisen Vartiotorni-yhteisön tietoja Reddit-foorumilla. Asian huomattuaan Vartiotorni vaati Redditiä paljastamaan käyttäjän nimen ja haki oikeudelta päätöstä vaatimuksena tueksi.

Tuomioistuin katsoi, että tekijänoikeuslaki on vahvasti Darkspilverin kanssa samaa mieltä, mutta uskonnollinen yhteisö voi jatkaa oikeustapausta halutessaan.

Lue lisää...Dennis Christensenin valitus hylättiin oikeudessa
24.05.2019 Johanneksen poika

Orjolin alioikeus, kuva: JW.ORG

Jehovan todistajien virallisen uutispalvelun mukaan Orjolin alioikeus hylkäsi Dennis Christensenin valituksen 23. toukokuuta 2019.

Kolmesta tuomarista koostuva paneeli piti voimassa veli Christensenin saaman kuuden vuoden vankeusrangaistuksen.

Lue lisää...
Jehovan todistajien ristiriitaiset viestit
21.05.2019 MaariaKuva: YouTube / Stoptheshunning

Jehovan todistajana kuulet paljon ristiriitaisia viestejä. Usein vasta järjestöstä lähdettyä tajuaa, miten tekopyhiä monet asiat siellä sisällä olivat. Monet asiat ovat niin ristiriitaisia, että jälkikäteen ei voi kuin ihmetellä, miten ihmeessä niitä ei tajunnut järjestön sisällä.

Lue lisää...Pedofiilejä hallintoelimessä?
17.05.2019 MaariaKuva: YouTube / ExJW Fifth

Barbara Anderson on entisten Jehovan todistajien keskuudessa erittäin tunnettu hahmo. Hän työskenteli päätoimistossa pitkään ja eteni ”väärästä” sukupuolestaan huolimatta järjestön hierarkiassa ihmeen korkealle.

Itsekin entinen Jehovan todistaja EX JW Fifth haastatteli Barbara Andersonia. Videolla Barbara käy läpi Jehovan todistajien onnetonta historiaa lasten hyväksikäyttötapausten peittelyssä.

Lue lisää...
 


John Cedars kommentoi kesän 2019 konventtivideoita
17.05.2019 Tony ja Johanneksen poikaKuva: YouTube / Cedars

Vuoden 2019 konventin teema on Rakkaus ei koskaan häviä. Aihe on "hieman" kiistanalainen. On yleisesti tiedossa, että Jehovan todistajien rakkaus häviää sekunnissa, jos joku kertoo, ettei hän enää usko sillä tavalla kuin hallintoelin määrää uskomaan.

Lloyd Evans ("John Cedars") esittää konventtivideoista omia teräviä analyysejaan. Tällä kertaa käsittelyyn otetaan kymmenen pätkää kaikista videoista.

Lue lisää...Neljä vuotta sitten JT-järjestö halusi lapsen jäätelörahat, nyt se haluaa koko säästöpossun sisällön
14.05.2019 Johanneksen poikaKuva: JW.ORG (muokkaus: JP)

Neljä vuotta sitten, toukokuussa 2015, Jehovan todistajien järjestö julkaisi lapsille tarkoitetun videon, jossa Sofia joutui antamaan jäätelörahan valtakunnansalin lahjalaatikkoon. Nyt toukokuussa 2019 Jehovan todistajien virallisille internetsivuille on ilmaantunut uusi lahjoitusvideo, joka on astetta härskimpi. Tässä videossa lapsille tarjoillaan sellainen viesti, että järjestölle pitää lahjoittaa koko säästöpossun sisältö, ja jos siellä ei ole mitään, tulee paha mieli, kun ei voi lahjoittaa.

Lue lisää...Verkkouutiset: ”Jehovan todistajia kidutetaan Venäjällä”
13.05.2019 Johanneksen poika

Kuva: Kalle Sysikaski

Kansalaisoikeuksien puolustajan mukaan Jehovan todistajia kidutetaan.

Itsekin hiljattain lyhyen vankeustuomion Moskovassa istunut 77-vuotias Lev Ponomarjov vaatii Jehovan todistajien kohtelua tutkineen komitean johtajan Aleksandr Bastrykinin erottamista tehtävästään. Komitea tutki Siperian Surgutin vankilassa tuomiotaan kärsineiden ja kansainvälistä huomiota saaneiden seitsemän Jehovan todistajiin kuuluvan miehen tapauksia. Heidät vangittiin helmikuussa sillä perusteella, että kyseessä on kielletty ”äärijärjestö”.

Ponomarjovin mukaan tutkinnanjohtaja Bastrikin joko tietoisesti rohkaisee alaisiaan väkivallan käyttöön tai sitten hän ei pysty kontrolloimaan johtamansa aluehallinnon toimia.

Lue lisää...Demokraatti: Kesällä Suomessa järjestetään suuria Jehovan todistajien tapahtumia, tiettyihin niistä paikalle on odotettavissa myös runsaasti venäläisiä Jehovan todistajia
25.04.2019 Johanneksen poika

Kuva: Demokraatti

Demokraatti oli haastatellut Jehovan todistajien Venäjän tilanteesta mm. maahanmuuttovirastoa ja Jehovan todistajien Suomen tiedotusosastoa.

Maahanmuuttoviraston turvapaikkayksikön johtaja Esko Repo toteaa Demokraatille, että Venäjältä turvapaikkaa hakeneiden osuus alkoi vuonna 2017 kasvaa nimenomaan Jehovan todistajien turvapaikkahakemusten takia.

Jehovan todistajien Suomen haaratoimiston tiedotusosastolta tiedottaja Jukka Palonen toteaa Demokraatille, että Jehovan todistajien tilanne Venäjällä on jatkuvasti huonontunut.

Lue lisää...Venäjällä vainottu Boris, 42, unelmoi turvapaikasta Suomessa - näin hän kertoo Jehovan todistajien vainosta Venäjällä
25.04.2019 Johanneksen poika
Iltalehti oli haastatellut Venäjältä Suomeen muuttanutta Borista (nimi muutettu). Hän on Jehovan todistaja. Koska olot Venäjällä ovat nykyisin Jehovan todistajille vaikeat, Boris on hakenut Suomesta turvapaikkaa. Hän odottaa päätöstä, samoin kuin hänen vaimonsakin. Heillä molemmilla on Turussa työpaikka.

Boris odottaa jännittyneenä turvapaikkapäätöstä. Jos se on kielteinen, edessä saattaa olla karkotus takaisin Venäjälle. Se ei juuri nyt tunnu hänestä lainkaan hyvältä ajatukselta.

Lue lisää...

 
  


Takaisin uutissivun alkuun tästä.Kaikki uutiset (myös vanhat uutiset) löytyvät
  uutisarkistosta.

  

Medialle

Toimittajien tietopaketti luettavissa täällä.

News in English

   
Jehovah's Witnesses in Finland. News from Finland.

  


Vuosikatsaukset

Uutisvuosi:
Uutisvinkki
 
Jos tiedät kiinnostavan uutisen mikä liittyy Vartiotorniseuraan tai Jehovan todistajiin, lähetä uutisvinkki osoitteeseen:

jp
@johanneksenpoika.fi
 
Hallintoelin

Mikä on Jehovan todistajien hallintoelin? Ketkä siihen kuuluvat? Lue lisää täältä.

Joulukuun 2017 tilanne:


Jehovan todistajien hallintoelin joulukuussa 2017
Katso iso kuva tästä.
    
Videot

Uutisvideoita voit katsoa täältä.
 
Sähköposti

Johanneksen pojan sähköposti

jp@johanneksenpoika.fi

Lue lisätietoja täältä...
   
Uutistoimitus

Lue lisätietoja täältä...
 
Sitaattioikeus

Tällä uutissivustolla noudatetaan sitaattioikeuden periaatteita. Lue lisää...
   
Ex-JT:t - media

Entiset Jehovan todistajat kaupallisen median jutuissa:Lue täältä.

 
Uutisarkisto

Poimintoja kotimaan uutisista 
Helsingin Sanomat osoitti Veikko Leinosen karttamistulkinnan vääräksi

Jehovan todistajien kokouksissa opeteltiin karttamaan erotettua perheenjäsentä

Jehovan todistajista eronnut kirjailija: Sain rokotuksen uskontoa vastaan

Haaratoimisto lähetti Turun väkivaltaista hyökkäystä koskevan kirjeen kaikkiin seurakuntiin

Ben Kalland pelkäsi lapsena: Mitä jos tuttava avaisi oven?


Ben Kalland on aina halunnut kertoa tarinan - nyt haave on toteutunut

Tietääkö joku "päivän ja hetken", jolloin Harmagedon alkaa?

Pikku saarnaajat ja menetetty lapsuus

Entiset Jehovan todistajat kaupallisen median jutuissa

Jehovan todistajien väite: Saatana keksi verensiirrot

Me Naiset: "Suren menetettyä elämää"

Kastavatko Jehovan todistajat lapsia?

Jehovan todistajien lapset kärsivät pahoista peloista: Raakoja kertomuksia ja pelottavia kuvia – "Heräsin usein sänkyni alta"

Tilastokeskuksen viimeiset viralliset numerot kertovat: Jehovan todistajia oli Suomessa viime vuonna 307 vähemmän kuin vuotta aiemmin

Onko "kadonneiden lampaiden etsiminen" päättymässä? Helmikuussa lähetetty kirje on nyt käännetty suomeksi


Miten vanhinten salaista kirjaa säilytetään kotona? Onko se todellakin salainen? Onko olemassa vieläkin salaisempi kirja?

Historiaa - osa 38: Mitä YLE on kirjoittanut Jehovan todistajista?


Kotimaa: Uskon nurjien puolten tuntija

Ilta-Sanomat: Jehovan todistajista eronnut Heidi, 37, kertoo rankasta lapsuudestaan

HS: ”Oli järkyttävää ajatella, että kaikki tapetaan” – kirja kuvaa pelkoja uskonliikkeissä, yhteisöt empivät järeämpää valvontaa

YLE: Harmageddon ja demonit arkisia kuin maito jääkaapissa – epäterveet uskonnolliset yhteisöt hallitsevat pelolla

Aamulehti: Uusi kirja kertoo pelottelusta uskonnollisissa yhteisöissä – Jehovissa voimakkain pelon ilmapiiri

HS: Veera Ahokannaksesta tuli lapsena julistaja, joka pelkäsi demoneita ja kiersi jakamassa Vartiotorni-lehteä

Kirja "Pyhät, pahat ja pelokkaat" julkaistiin tänään


Kotimaa24: Lapsiasiavaltuutettu ehdottaa uskonnollisten yhdyskuntien säännöllistä arviointia – ulottuisi myös herätysliikkeisiin

Lapsiasiavaltuutetun aloite uskonnonvapauslaissa säädetyn asiantuntijalautakunnan tehtävän ja kokoonpanon muuttamisesta

Sähköpostia sosiaali- ja terveysministeriöstä

Sähköpostia opetus- ja kulttuuriministeriöstä

Turun Sanomien paperilehdessä iso juttu: Myynnissä ainakin 13 valtakunnansalia

Fariseustrilogia kertoo: Jehovan todistaja ei saa käyttää omaa ajattelua Raamattua lukiessaan

KHO pyytää EU-tuomioistuimelta ennakkoratkaisua Jehovan todistajien tiedonkeruusta

Kotimaa24: Kun joulua ei saanut viettää – Jehovan todistajien näkökulmia joulunviettoon


Yksi myytti säpäleiksi?

Pohjalainen: Verensiirron vaihtoehtoja on harvassa paikassa

Onko Veikko Leinonen verensiirron ja verenluovutuksen asiantuntija?

Sairaalayhteyskomiteat haittaavat lääkäreiden töitä sairaaloissa


MTV Uutiset: Jehovien verensiirtokielto voi aiheuttaa kuoleman – kiellon takia tehdään jopa huostaanottoja

Turun Sanomat: "Uskontojen uhrien tuki: Jehovan todistajien verensiirtokielto vaarantaa jäsenten terveyden"

Demokraatti: Jehovan todistajien verensiirtokiellosta kuolemantapauksia – Lääkäri: ”Äärimmäisen surullisia tapauksia”

Kotimaa24 kertoi ensimmäisenä UUT:n selvityksestä

UUT julkaisi selvitystyön Jehovan todistajien verituotteiden käyttökiellosta


Oliko Urpo Martikaisen esittämä syytös aiheellinen?

Miksi konventin tiedotusosasto onnistui niin hyvin tiedottamisessa median kautta tänä vuonna?

Entinen Jehovan todistaja: Perhe hylkäsi, terapia auttoi

Kirje kaikille seurakunnille: Yksinkertaistettu hoitotahtokortti

Ristiriitainen tiedottaminen repii Suomen Jehovan todistajien yhteisöä

Kotilääkäri 5/2016: Selviytymistarina - Minulla oli lupa alkaa elää

Jehovan todistajat "unohtivat" mainita poliisin nuorille suunnatussa valistuskirjasessa

Kotimaa24: Jehovan todistajat opastaa seksuaalisesta väkivallasta – poliisia ei mainita

Veren "fraktiot" ovat suuri eettinen ja moraalinen ongelma Jehovan todistajille, vaikka he eivät itse sitä tule ajatelleeksi

Tilastokeskuksen uusien lukujen valossa Jehovan todistajien määärä vähenee edelleen Suomessa tasaisesti

Karttaminen - elämäni suurin suru

Turun Sanomat kirjoitti Anna-Maria Helsingistä

Menneisyys ja tulevaisuus Jehovan todistajien opin mukaan

Kun joulua ei saanut viettää

Veikko Leinonen kertoi suurista muutoksista Suomen haaratoimistossa

Tutkija: Uskonnollisten liikkeiden hengellinen väkivalta on Suomessa merkittävä ongelma

Seura: Paholaiselle luovutettu

Turun Sanomat: Veljestä tuli musta lammas

Vartiotornin varjossa -kirjan julkistamistilaisuus Helsingissä

Paljastuskirja Jehovan todistajista: itsemurhia, nöyryyttämistä, lasten hylkäämisiä

Jehovan todistajat antavat edelleen virheellistä tietoa YK-liitännäisjäsenyydestä

Kotimaa24: Tietosuojavaltuutettu ohjaa Jehovan todistajia henkilötietojen keräämisessä


Väliaikatietoja Raamatun kääntämisestä

Konventtipuheet ovat monien mielestä liian pitkiä ja puuduttavia, konventteihin mennään tapaamaan tuttuja

Lapsiasiavaltuutettu: Uskonnollisia yhteisöjä alettava valvoa

Aini Linjakummun uusi kirja on julkistettu tänään Helsingissä

Uusi kirja avaa hengellistä väkivaltaa kristillisissä yhteisöissä


Entinen Jehovan todistaja seuraajistaan: He odottivat ulko-ovellakin, kiersivät taloa ja menivät ikkunoiden ohi

Isoveli valvoo - toisinaan myös -sisar

Oikeusoppineet: Jehovan todistajien ohjekirjassa ollaan paikoin Suomen lain rajamailla

Ilta-Sanomat: Jehovan todistajat kyselevät tarkkaan vapaaehtoistensa taustat: ”Oletko kuluneen vuoden aikana katsonut pornografiaa?”

YLE Radio 1:n Horisontti-ohjelmassa entisen Jehovan todistajan haastattelu

HS: "Hyvästelin perheeni ja sanoin isälle hänen olleen hyvä isä"

Isaac Withersponen oikeuskomiteaistunto herättää ajatuksia

Millainen henki oikeuskomiteoissa vallitsee?


Kirsi-Maria Aho kertoi YLE:n uutisissa oikeuskomiteastaan

"Jehovan todistajat kielsi kertomasta raiskauksesta poliisille"


UUT:n edustajat keskustelivat sisäministeri Päivi Räsäsen kanssa Jehovan todistajien oikeuskomiteoiden toiminnasta ja karttamisrangaistuksista

Iltalehti teki kaksi juttua Jehovan todistajien tavasta antaa seksivalistusta aivan pienille lapsille

Jehovan todistajat opettavat lapsille: demonit houkuttelevat leikkimään sukupuolielimillä

YLE: Jehovan todistajien ja seurakunnasta eronneiden puheet karttamisrangaistuksesta eroavat rajusti toisistaan

UUT:n edustajat tapasivat oikeusministeri Anna-Maja Henrikssonin

Entinen vanhimmiston jäsen: Jehovan todistajat säilyttävät yhä tietoja erotetuista

Yle Jehovan todistajien ohjekirjasta: Lahkolla oma oikeusjärjestelmänsä

Salainen ohjekirja paljastaa: Jehovan todistajilla kattava oma oikeusjärjestelmä

MVT uutiset teki kaksi hyvää juttua Jehovan todistajien oikeuskomiteoista

Ilta-Sanomat: "Entisten Jehovan todistajien karut tarinat"

Sisäministeri Päivi Räsänen otti kantaa uskonnollisesta yhteisöstä eroamiseen

Jehovan todistajien keskuudessa ahdistelua, kiusaamista ja julkista häpäisyä

Selvitys: Jehovan todistajien oikeuskomiteat rikkovat ihmisoikeuksia

Kotimaa24: "Jehovan todistajien oikeuskomiteat johtaneet jopa itsemurhiin"

Helsingin Sanomat kuukausiliite toukokuu 2014: "Maailman loppu"


UUT:n järjestämän seminaarin puheissa oli paljon myös Jehovan todistaja -asioita

Jehovan todistajien järjestön tiedotus ulospäin poikkeaa merkittävästi sisäisestä tiedotuksesta muistiinpanojutussa

Kapellimestari Anna-Maria Helsing pääsi pois mustavalkoisesta maailmasta ja näkee nyt värit

A-studiossa kaksi Jehovan todistaja -vanhinta: Leinonen ja Hakkarainen

Psykologi sanoo, että Jehovan todistajien opetusvideo kasvattaa väärin

Kymmenen uutiset 17.09.2013: Jehovan todistajien on pyydettävä lupa rekisterimerkintöihin

Nelosen uutiset 17.09.2013: Jehovan todistajat loukkaavat lasten oikeuksia

Lapsiasiavaltuutettu Maria Kaisa Aula tuli julkisuuteen Jehovan todistajien lasten asiassa

MTV3 julkaisi kaksi juttua Jehovan todistajista ja henkilötietolaista

YLE: Jehovan todistajilla arkaluontoisia henkilötietoja – valtio ojentaa

Kotimaa24.fi julkaisi lapsiasiavaltuutetulle tehdyn selvityksen

Selvitystyö lapsiasiavaltuutetulle: Lasten oikeuksien toteutumisessa Jehovan todistajien keskuudessa on vakavia puutteita

Entinen Jehovan todistaja haluaa nostaa lapsen oikeudet keskusteluun (Turun Sanomat)

Konventin luopiopuhe ei yllättänyt - samaa sanahelinää kuin aiemminkin

Vartiotorniseura neuvoo taas kerran Jehovan todistajia käyttämään lapsityövoimaa saarnaamistyössä

Iltasanomat julkaisi vuonna 2008 uutisen, missä kerrotaan suomalaisen Jehovan todistaja -vanhimman pedofiliatuomiosta.
   
Uutisarkisto

Poimintoja ulkomaiden uutisista
YLE: Jehovan todistajien maksettava 4 000 dollaria päivässä, kunnes antavat tietoja pedofiilista – summa jo yli kaksi miljoonaa

Cedarsin video suomeksi tekstitettynä: Kahden todistajan sääntö

Valehtelu tarkoittaa esittämistä vilpillisesti jotakin, joka ei ole totta

Hallintoelin syyttää "luopioita" siitä, että media on kiinnostunut Jehovan todistajien "kahden todistajan säännöstä"

Vartiotorniseuran kirjallisuuden lähdeviitteet ja niiden asiayhteys - onko kaikki rehellistä?

Vartiotorniseura tarjoilee sekä punaista että sinistä maitoa

Mitä tarkoittaa oksymoron ja miten se liittyy jehovantodistajuuteen?

Pedofiilien paratiisi

Vanhimmat ovat tutkijoita, tuomareita ja psykologeja


YLE: Jehovan todistajien toiminta Venäjällä pysyy kiellettynä

Aamulehti: ”Eihän se passista näy” – Suomen Jehovan todistajat uskaltavat matkustaa Venäjälle, mutta uskonnosta on oltava suu supussa

Verkkouutiset nykypäivä: Demarimeppi Jehovan todistajien vainosta: Koteja tuhopoltettu Venäjällä

Mitä hallintoelimessä ja Vartiotorniseuran päätoimistossa ajateltiin vuodesta 1975?


MTV:n kymmenen uutiset kertoi Helsingin venäjänkielisestä konventista

Vartiotorniseura painostaa edelleen käyttämään henkistä ja hengellistä väkivaltaa entisiä jäseniä kohtaan


Vartiotorniseura pesee kätensä puhtaaksi

Angela Merkel nuhteli Vladimir Putinia Jehovan todistajien kieltämisestä Venäjällä

Perjantaikolumni: Oletko vielä häkissä?

Miksi Venäjä kielsi Jehovan todistajien toiminnan?

HS: Venäjä kielsi Jehovan todistajat – Suomen tiedottaja: ”Kuulostaa etukäteen päätetyltä”

YLE: Venäjä julisti Jehovan todistajat äärijärjestöksi


Iltalehti: Venäjä vainoaa Jehovan todistajia

YLE: Jehovan todistajat eivät muuta tuhatvuotista sääntöään, joka jättää pedofiilin ilman rangaistusta

Onko "kahden todistajan" vaatimus nykyaikaa?

Jehovan todistajat kieltäytyvät muuttamasta kahden todistajan sääntöä, ”koska se on kantamme”

Oikeuskomitean perustamiselle on paljon syitä


Jehovan todistajien johtajat salaavat lasten hyväksikäytön hinnalla millä hyvänsä

Esivallat: maallisia vallanpitäjiä - ei kun Jehova ja Jeesus - ei kun maallisia vallanpitäjiä...

Voiko erotettu tai eronnut palata sen "totuuden" yhteyteen, mihin hän aikoinaan oli liittynyt?

Vartiotorniseura muovaa Jehovan todistajista tunneköyhiä ihmisiä

Uusin karttamismääräys esitettiin marraskuun kuukausivideolla

27-vuotias Jehovan todistaja kuoli synnytykseen kieltäydyttyään verensiirrosta

Vähän yli 20 vuotta sitten siitä olisi erotettu - nyt sitä kehutaan ja suositellaan

Vartiotorniseura otti vuoden 2016 alussa käyttöön uuden raporttilomakkeen

Kierrosvalvojan kirje vanhimmille: Hoitotahtokortit

Hoitotahtokorttia koskevan kirjeen toista sivua ei luettu kokouksessa

Säälintunne kadoksissa

Raamattu kertoo avoimesti merkkihenkilöiden synneistä - Vartiotorniseura vaikenee täysin omista synneistään

YLE: Jehovan todistajien toiminta saatetaan kieltää Venäjällä – "seurakuntiin salakuljetetaan vääriä todisteita"


Sääntöihin kirjattu pahuus

Odottavan aika on pitkä

Pata kattilaa soimaa, musta kylki kummallakin

Historiaa - osa 21: Mitä Vartiotorni-lehti kertoi Harmagedonin sodasta vuonna 1958?

Naiset ovat alistetussa asemassa Jehovan todistajien yhteisössä

Jehovan todistajien kokoaikaisten erikoispalvelijoiden tottelevaisuus- ja köyhyysvala

Uusi kirje: toimettomia ja erotettuja yritetään saada muistonviettoon ja erikoisesitelmään

Hallintoelimen jäsen Stephen Lett puhuu mielellään rahasta

YLE: Jehovan todistajille rajua arvostelua lapsien hyväksikäytön peittelystä Australiassa

Jehovan todistajien hallintoelin vaatii Britanniassa vanhimpia tuhoamaan arkaluontoisia asiakirjoja

Kaksi hallintoelimen jäsentä kertoo lasten seksuaalisesta hyväksikäytöstä

Jehovan todistajat voivat tarjota korvausta pedofilian kohteille – "jos Raamattu ei kiellä"

Hyväksikäytön uhrit joutuvat tekemään julman valinnan

Kuninkaallisen tutkimuskomission Angus Stewart syyttää Vartiotorni-seuran edustajaa tahallisesta petoksesta

Vanhimmat häpeissään Australian tutkintakomission kuulusteluissa

Harold V. Mouritz on yksi vastuullisista henkilöistä Australian pedofiiliskandaalissa

Australian tutkintakomissio: Jehovan todistajat salannut tuhannen lapsen hyväksikäytön


Jehovan todistaja -äiti kieltäytyi verensiirrosta - yhdeksän lasta jäi orvoiksi

Tutkimus uskontojen tilanteesta 2015: Kaikista uskonnoista Jehovan todistajat menettävät edelleen eniten kannattajiaan

Jehovan todistajat ja verensiirto - Silminnäkija Viron TV:ssä

Lasten kasvattaminen pelon ja uhkakuvien avulla jatkuu

Lasten kohtelu uskonnon nimissä nostattaa vakavaa kritiikkiä Ruotsissa

Jehovan todistajien hallintoelin syytteessä lasten hyväksikäyttöön liittyvässä oikeusjutussa

Armeniassa Jehovan todistajat iloitsevat siitä, että heillä on nyt mahdollisuus suorittaa siviilipalvelus

Hallintoelin painostaa lapsia jo hyvin nuorina "Herran työhön"
 


Takaisin uutissivun alkuun tästä.Kaikki uutiset (myös vanhat uutiset) löytyvät uutisarkistosta.
  


Takaisin Johanneksen pojan kotisivujen etusivulle tästä   * * *   Uutissivusto avattu 04.08.2012