Johanneksen pojan uutissivut
Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Uutisarkistoon * Hakusivulle


Uusin päivitys 21.09.2019
Uutiset - Kotimaa
 
Ovatko Jehovan todistajat luotettavia?
16.09.2019 Johanneksen poika
 


Antero Syrjäsen blogikirjoitus kertoo paljon Jehovan todistajien "luotettavuudesta". Nyt ei ole kyse yksilöistä vaan järjestöstä.

Kirjoituksessa on otettu tarkasteluun kaksi asiaa, joissa "luotettavuus" ei aivan yllä sataan prosenttiin. Tiedot on perusteltu faktalla, joka löytyy sekä kaupallisen median sivuilta että JW.ORG:n sivuilta. Aiheet ovat:
  • Siviilipalvelus
  • Karttaminen
Suora lainaus kirjoituksesta:

Jos ajattelemme, että rehellisyys on raamatullisesti katsoen hyve, jota odotetaan kaikilta kristityiksi itseään kutsuvilta yhteisöiltä ja yksilöiltä, niin miten Jehovan todistajat perustelevat itselleen että valehteleminen tietyissä asioissa on itse asiassa ihan oikeutettua?

Lue lisää...Veikko Leinonen oli väärässä
15.09.2019 Johanneksen poika
 Kuva: Helsingin Sanomat

Helsingin Sanomissa julkaistiin 15.09.2019 pitkä kirjoitus siviilipalveluksesta. Juttuun oli antanut haastattelun 20-vuotias Frans Lilja, joka on Jehovan todistaja ja suorittaa parhaillaan siviilipalvelusta Lapinjärven keskuksessa. Lilja on aloittanut siviilipalveluksen suorittamisen elokuun lopussa yhdessä 11 muun Jehovan todistajan kanssa.

Eihän tässä näin pitänyt käydä, ei ainakaan siinä tapauksessa, että olisimme luottaneet Jehovan todistajien tiedottajaan Veikko Leinoseen. Hän on yrittänyt vuosikaudet selittää julkisuudessa, että jos Suomessa Jehovan todistajien oikeus kieltäytyä myös siviilipalveluksesta poistettaisiin, Jehovan todistajat valitsisivat vankilan, ei siviilipalvelusta.

Lue lisää...Jehovan todistajat ylistävät tuoreella videollaan isää ja äitiä, jotka estivät syöpäsairaan lapsensa verensiirron – lapsi kuoli
07.09.2019 Johanneksen poika
 Kuva: Iltalehti

Jehovan todistajat suosittelevat suomeksi tekstitetyllä videolla ratkaisua, joka meillä saattaisi johtaa lapsen huostaanottoon.

Lue lisää...Vantaalla kokoontuu enää neljä seurakuntaa
07.09.2019 Johanneksen poika
 

Kuva: Google Maps

30.06.2019 JP-Uutisissa kerrottiin, että yksi Vantaan valtakunnansaleista suljetaan sisäilmaongelmien takia. Tuo sali oli Korson valtakunnansali osoitteessa Tervahaudantie 2.

Vielä vähän aikaa sitten Vantaalla kokoontui kuusi seurakuntaa, nyt enää neljä.

Lue lisää...Tornion valtakunnansali on myytävänä
06.09.2019 Johanneksen poika
 

Kuva: Google Maps

Etuovi.com -sivustolla on myynnissä "omakotitalo", joka sijaitsee osoitteessa Saarenpäänkatu 54, Tornio. JP Uutisten saamien tietojen mukaan kyse ei ole omakotitalosta vaan Jehovan todistajien valtakunnansalista. Myynti-ilmoituksessa sitä ei kerrota, mutta kun tutustuu tarkemmin kohteeseen, asia näyttää selvältä.

Lue lisää...Seurakunnissa luettiin erikoisilmoitus vuoden 2020 erikoiskonventista
05.09.2019 Johanneksen poika
 Kuva: Konventtivideo

Suomessa järjestetään kesällä 2020 suuri erikoiskonventti, johon kutsutaan kaikki Suomen Jehovan todistajat ja noin 3500 edustajaa useista eri maista. Konventti pidetään Messukeskuksessa.

Seurakunnissa näytettiin syyskuun ensimmäisellä viikolla arkipäivän kokouksessa video, jossa haaratoimiston edustaja Ari Hakkarainen kertoi yksityiskohtia tuosta konventista.

Lue lisää...
 


Iltalehden mukaan valtakunnansalin poltosta epäilty mies ei olekaan seurakunnan entinen jäsen
29.08.2019 Johanneksen poika
 


Poliisi kertoi tiedotteessa, että keski-ikäinen epäilty on seurakunnan entinen jäsen. Rikoskomisario Kristiina Kontio tarkentaa, että mies ei ollut eronnut seurakunnasta, vaan lopettanut siellä käymisen. Epäaktivoituminen tapahtui joitakin vuosia sitten.

Epäillyn mukaan teon motiivina oli se, että seurakunnan jäsen oli puhunut hänestä pahaa ja levittänyt hänestä perättömiä tietoja.

– Muuta motiivia hän ei ole pystynyt teolle kertomaan, Kontio sanoo.

Lue lisää...
Kirja-arvio: Ahdistus ja pohdiskelu sävyttävät Annamari Marttisen romaania, jossa ollaan hankalan rakkauden perässä
27.08.2019 Johanneksen poika
 

Kuva: Etelä-Saimaa

Annamari Marttinen on kirjoittanut romaanin Tässä meillä on kaikki nyt. Se kertoo rakkaudesta. Suora lainaus Etelä-Saimaasta:

Rakkaus on suurin ja voittaa esteet, mutta jossain voi tulla raja vastaan.
- - -

Amanda on eronnut ja seurustelee varatun miehen kanssa, mutta ihastuu ja rakastuu Valentiniin suin päin.
- - -

Kun mies kertoo olevansa Jehovan todistaja ja sen vuoksi turvapaikanhakija, Amanda säikähtää. Hänen äitinsä järkyttyy ja ystävätär suuttuu. He varoittavat ryhtymästä parisuhteeseen, joka voisi johtaa vaikeuksiin.
- - -

Matka Jehovan todistajien konventtiin Helsinkiin on tarpeellinen kulminaatiopiste, jossa tapahtumat saavat uuden käänteen.

Lue lisää...Poliisi: Jatkotiedote Pöytyän Yläneellä 23.8. tapahtuneeseen Jehovan todistajien valtakunnansalin paloon
27.08.2019 Johanneksen poika
 

 
Poliisin perjantaina 24.8. kiinni ottama henkilö on tänään vangittu Varsinais-Suomen käräjäoikeuden päätöksellä epäiltynä törkeään tuhotyöhön ja törkeän tuhotyön yritykseen, jotka teoista epäilty on kuulusteluissa myöntänyt.

Epäilty on Loimaan seutulainen keski-ikäinen mieshenkilö, joka on ollut seurakunnan jäsen, mutta eronnut toiminnasta joitakin vuosia sitten. Epäilty ei ole kohdistanut uhkailua tms. suoraan seurakuntaa kohtaan, mutta on kohdistanut yksittäiseen seurakunnan jäseneen jonkinasteista vainoamista ja häntä epäillään seurakunnan jäseneen kohdistuneesta pahoinpitelystä.

Epäilty on kertonut teolleen motiiviksi sen, että seurakunnan jäsen on puhunut hänestä pahaa ja levitellyt hänestä perättömiä tietoja. Palon sytyttäminen liittyi vangitun kertoman mukaan em. seikkoihin, eikä ollut suoraan kohdistunut seurakuntaa tai sen toimintaa vastaan.

Lue lisää...Kotimaa24: Miksi joku poltti Jehovan todistajien valtakunnansalin?
24.08.2019 Johanneksen poika
 

 
Antero Syrjäsen blogikirjoitus avaa mahdollisia motiiveja tuhopolttoon. Kirjoituksen lopussa todetaan:

Mikään attentaatti, tuhopoltto tai muu rikos, ei ole koskaan hyväksyttävää. Psykologia niiden taustalla saattaa silti olla ymmärrettävissä.

Kirjoitus alkaa näin:

Pöytyällä tuhopoltettiin valtakunnansali. Median tietojen mukaan tekijä on seurakunnan entinen jäsen.

Vastaus otsikon kysymykseen: en tiedä. Motiiveista ei ole tässä vaiheessa kerrottu. Oli juuri tämän tapauksen motiivit mitä tahansa, ilmiötä voidaan kuitenkin tarkastella laajemmin.

Jotta saisimme ilmiön tarkasteluun objektiivisuutta, ensimmäiseksi unohdamme Jehovan todistajat ja aloitamme alusta. Perustetaan porukalla jokin uusi yhteisö. Yhteisön tarkoitus voi olla mitä tahansa uskonnosta politiikkaan tai jotain ihan muuta. Perustamaamme yhteisöön voi liittyä kuka tahansa. Yhteisön jäsenten tehtävänä on levittää yhteisön sanomaa turuilla ja toreilla säännöllisesti. Jos yhteisön jäsenet saavat lapsia, lapset pyritään saamaan yhteisön jäseniksi hyvin nuorina. Heti kun lapset ymmärtävät puhetta heille kerrotaan, että ihan kohta on alkamassa maailmojen sota, ja yhteisö on ainoa tie pelastukseen. Tässä kaiken kattavassa sodassa tapetaan kaikki pahat ihmiset, ja heihin kuuluvat miltei kaikki muut maailman ihmiset paitsi juuri meidän yhteisömme jäsenet.

Lue lisää...
 


HS: Tulipalossa tuhoutunut Jehovan todistajien valtakunnansali oli sytytetty tahallaan, mies myönsi teon
24.08.2019 Johanneksen poika
 

 
Perjantain vastaisena yönä Pöytyän Yläneellä tulipalossa tuhoutunut Jehovan todistajien valtakunnansali oli sytytetty tahallaan, kertoo Lounais-Suomen poliisilaitos tiedotteessaan.

Poliisi otti perjantaina kiinni miehen, joka on kuulusteluissa myöntänyt sytyttäneensä palon. Hän on myös myöntänyt aikaisemman sytytysyrityksen.

Kyseinen mies on aikaisemmin ollut seurakunnan jäsen, mutta hän on eronnut siitä vuosia sitten.

Lue lisää...YLE: Poliisi ottanut yhden kiinni tuhopoltosta epäiltynä, seurakuntalaiset apeina
23.08.2019 Johanneksen poika
 

 

Jehovan todistajien seurakunnan vanhin Kullervo Huppunen, kuva: YLE

YLE kertoo, että poliisi on ottanut yhden henkilön kiinni Pöytyän Yläneellä aamuyöllä tapahtuneeseen Jehovan todistajien valtakunnansalin tulipaloon liittyen.

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Kristiina Kontio kertoo, että poliisi selvittää henkilön yhteyttä tulipaloon. Kyseinen henkilö on ollut aiemmin tekemisissä kyseisen seurakunnan kanssa.

Lue lisää...TS: Jehovan todistajien valtakunnansali tuhopoltettiin Yläneellä – poliisi tutkii asiaa
23.08.2019 Johanneksen poika
 

 

Kuva: Varsinais-Suomen pelastuslaitos

Turun Sanomat kertoo, että poliisi tutkii Pöytyän Yläneen Jehovan todistajien valtakunnansalin tulipaloa tuhopolttona. Jehovan todistajien puurakenteinen valtakunnansali oli pelastuslaitoksen saapuessa täydessä palon vaiheessa. Paloa sammutettiin tunteja, mutta rakennus tuhoutui sen katon romahdettua.

Lue lisää...Katsaus uuteen suomenkieliseen "Paimentakaa Jumalan laumaa" -kirjaan - osa 6: Naisen asema
21.08.2019 Syväkurkku
 

Kuva: JW.ORG

Jehovan todistajien yhteisössä naisen kohtalona on olla toisen luokan kansalainen. Nainen ei voi edetä seurakunnan tai järjestön hierarkiassa. Hänen tulee olla alistuva miehille sekä seurakunnassa että perheen yhteydessä. Naista kohdellaan eri tavoin oikeuskomitean käsittelyssä. Jopa naisen synnytystä kontrolloidaan.

Naisen asemaa on määritelty Jehovan todistajien salaisessa vanhimmiston ohjekirjassa Paimentakaa Jumalan laumaa.

Lue lisää...Katsaus uuteen suomenkieliseen "Paimentakaa Jumalan laumaa" -kirjaan - osa 5: Lapsen kaltoinkohtelu
19.08.2019 Tony
 

Kuva: Pixabay

Vartiotorni-seura on halunnut pitää lasten  hyväksikäyttötapaukset vain oman yhteisönsä tiedossa, ja siinäkin vain rajatussa piirissä. Tämä on johtanut siihen, että Vartiotorni-seuralla on salainen - vähintään kymmenien tuhansien - pedofiilien rekisteri. Hyväksikäyttötapaukset se on tutkinut yhteisön sisällä, eikä ole vienyt rikoksia tiedoksi viranomaiselle. Ja koska Vartiotorni-seura ei kerro seurakunnissa tapahtuneista hyväksikäyttötapauksista edes asiaa koskevan seurakunnan jäsenille, seurakunnissa on pedofiilejä, joista kukaan (paitsi seurakunnan vanhimmat) ei tiedä mitään. Tämä taas on johtanut tilanteisiin, jossa pedofiili on päässyt uusimaan tekonsa - ja miksi ei olisi, koska seurakunnassa kaikki luottavat toisiinsa.

Mitä uusi Paimentakaa Jumalan laumaa -kirja kertoo lasten kaltoinkohtelusta?

Lue lisää...Katsaus uuteen suomenkieliseen "Paimentakaa Jumalan laumaa" -kirjaan - osa 4: JW.ORG-sivuston rooli
19.08.2019 Syväkurkku
 

Kuva: JW.ORG

Ehkä suurin muutos uudessa painoksessa ovat viittaukset JW.ORG-sivustoon. Sivusto mahdollistaa nykyään kirjautumisen järjestelmään ja sen avulla voidaan ylläpitää tietoja. Tavallinen käyttäjä voi luoda oman profiilin, jossa on tällä hetkellä kaksi toimintoa: lahjoitusten tekeminen (ei käytössä Suomessa) ja varaukset haaratoimistojen kiertokäynneille.


Lue lisää...Katsaus uuteen suomenkieliseen "Paimentakaa Jumalan laumaa" -kirjaan - osa 3: Erotettujen ja eronneiden tiedot
18.08.2019 Johanneksen poika
 

Kuva: Lauma-kirja

Tietosuojalain (aikaisemmin henkilötietolaki) perusteella jokaisella on oikeus saada itseään koskevat tiedot itselleen kopioina. Jehovan todistajien Suomen haaratoimisto ei ole kuitenkaan toistaiseksi suostunut kenellekään antamaan kaikkia tietoja, esimerkiksi sellaisia salaisiin kirjekuoriin suljettuja tietoja, joita säilytetään seurakunnan "luottamuksellisessa" arkistossa. Haaratoimisto ja seurakunnat ovat antaneet omien tietojen kysyjille monenlaisia harhauttavia tietoja. Kysyjille on joskus kerrottu, että tiedot on tuhottu. Heille on yritetty vakuuttaa, että oikeuskomitean pöytäkirjat ja muistiinpanot eivät kuuluisi tarkastusoikeuden piiriin, vaikka tietosuojavaltuutetun mukaan ne kuuluvat. Joillekin kysyjille on kerrottu, että ohjeet olisivat muuttuneet ja tietoja ei enää kerättäisi.

Mikä on asiassa totuus? Se selviää uudesta vanhinten salaisesta ohjekirjasta Paimentakaa Jumalan laumaa.

Lue lisää...Katsaus uuteen suomenkieliseen "Paimentakaa Jumalan laumaa" -kirjaan - osa 2: Sääntöviidakko
13.08.2019 Maaria
 

Kuva: Lauma-kirja

Jehovan todistajilla on paljon salaista materiaalia, jota he yrittävät jakaa ihmisille heidän statuksensa mukaan. Tämä on erittäin tyypillistä kulteille kuten Steven Hassanin BITE-malli osoittaa. Sen mukaan kultille on tyypillistä jakaa tietoa eri tasoille eri tavalla.

Tieto lokeroidaan sisäpiiriläisiin ja muihin
  • Tieto ei ole vapaasti saatavilla
  • Ryhmän sisälläkin eri tasoilla jaetaan erilaista tietoa
  • Vain johtajat päättävät kenen tarvitsee saada tietää mitäkin ja milloin
Yksi varjeltu kirja on Jehovan todistajien vanhimmille tarkoitettu Paimentakaa Jumalan laumaa.

Lue lisää...Katsaus uuteen suomenkieliseen "Paimentakaa Jumalan laumaa" -kirjaan - osa 1: "Veripoliisit"
13.08.2019 Johanneksen poika
 

Kuva: Lauma-kirja

Jehovan todistajien järjestö on uudistanut vanhinten salaisen ohjekirjan. Suomeksi uusi versio on julkaistu vuoden 2019 helmikuussa. Se on saatavana neljässä eri muodossa:
  • Perinteinen painettu kirja
  • PDF-dokumentti
  • sähköinen kirja (epub)
  • JW Libraryyn liitettävä osa (jwpub)
Vanhimmille tarkoitettua kirjaa Paimentakaa Jumalan laumaa saavat lukea vain seurakunnan vanhimmat. Se on salainen kirja. Sitä ei saa edes näyttää muille julistajille.

Tässä jutussa käsitellään sitaattioikeuteen perustuen lyhyesti terveyteen ja sairaanhoitoon liittyviä asioita.

Lue lisää...JW.ORG opastaa uuden "tutkimisraamatun" käytössä
12.08.2019 Johanneksen poika
 

Kuva: JW.ORG

Jehovan todistajat saivat suomen kielellä uuden version Raamatusta marrraskuussa 2018. Tuo käännös oli saman niminen kuin aikaisempikin versio, Pyhä Raamattu – Uuden maailman käännös.

Heinäkuun alussa haaratoimisto lähetti Suomen seurakuntiin ilmoituksen, jossa kerrottiin Uuden maailman käännöksen tutkimislaitoksesta. Tuo tutkimislaitos perustuu uuteen UM-käännökseen, mutta tarjoaa paljon enemmän työkaluja henkilökohtaiseen Raamatun tutkimiseen kuin ns. "perusversio".

Nyt JW.ORG:n sivuille on tullut ohjeita tutkimisraamatun käyttöön.

Lue lisää...Iltalehdessä oli kahden entisen Jehovan todistajan haastattelu
10.08.2019 Johanneksen poika (Päivitetty 11.08.2019)
 

Ben Kalland, kuva: Iltalehti

Iltalehden viikonvaihdeliitteen jutussa esiintyi neljä uskonyhteisöstään lähtenyttä.

Maria on entinen vanhoillislestadiolainen. Hän pelkäsi lapsena tehneensä vakavaa syntiä, kun oli katsonut kaverinsa luona televisiosta Pikku Kakkosta. Hänen elämäänsä hallitsi helvettiin joutumisen pelko. Maria ei ole hänen oikea nimensä.

Laura on entinen mormoni. Hän pohti teini-ikäisenä kuolemaa harrastettuaan itsetyydytystä, joka on mormonien mielestä hirveä synti. Laura ei ole hänen oikea nimensä.

Ben Kalland, entinen Jehovan todistaja, esiintyy jutussa omalla nimellään, kuten myös entinen Jehovan todistaja Hanna-Maria Heikkinen.

Lue lisää...

      


Takaisin uutissivun alkuun tästä.Kaikki uutiset (myös vanhat uutiset) löytyvät uutisarkistosta.
 
  
  
Uutiset - Ulkomaat
 
Monet mediat uutisoivat vankeustuomioista
21.09.2019 Johanneksen poika

Kuva: Kaleva
 

Kaleva kertoo, että kuusi Jehovan todistajaa on tuomittu vankeusrangaistuksiin Venäjällä Saratovin kaupungissa. Tuomittuja syytettiin ekstremistisestä toiminnasta.

Suomen Jehovan todistajien tiedottaja Jukka Palonen kommentoi asiaa.

Lue lisää...Iltalehti: Kuusi Jehovan todistajaa on tuomittu vankeusrangaistuksiin Venäjällä
20.09.2019 Johanneksen poika

Kuva: The Moscow Times / jw-russia.org
 

Iltalehti kertoo, että kuusi Jehovan todistajaa on saanut vankeustuomiot Venäjällä. Osa vangituista on ollut tutkintavankeudessa lähes vuoden ajan.

The Moscow Times kertoo myös tuomioista.

Lue lisää...Yhdysvallat asetti pakotelistalle venäläisvirkailijoita Jehovan todistajien kidutuksesta epäiltyinä
12.09.2019 Johanneksen poika

Kuva: France24
 

Kaksikon epäillään valvoneen Siperiassa Jehovan todistajien jäsenten kuulustelua, jossa oli tiettävästi käytetty sähköshokkeja ja tukahduttamista.

Lue lisää...Kuukausivideolla ylistetään 1992 kuollutta lapsimarttyyria
01.09.2019 Johanneksen poika

Kuva: JW Broadcasting
 

JW Broadcasting -kuukausivideolla esitetään surullinen tapaus, jossa lapsi kuolee ilman asianmukaista hoitoa. On vaikea arvioida, olisiko hän jäänyt henkiin, jos lääkärit olisivat voineet hoitaa häntä niin kuin muitakin potilaita. Mutta ainakin olisi ollut mahdollisuus parantua.

Lue lisää...Koordinaattorien komitean raportti 2018
25.08.2019 Maaria

Kuva: JW Broadcasting
 

Jehovan todistajat ovat julkaisseet hämmentävän videon nettisivuillaan. Se kertoo uuden tietojärjestelmän käyttöönotosta, mutta siinä samalla paljastetaan mielenkiintoista tietoa järjestön kiinteistöjen myynnistä. Onko pelkkä vahinko, vai onko joku halunnut tahallaan vuotaa tämän?

Lue lisää...Vartiotorniseura syöksykierteessä?
19.08.2019 Johanneksen poika
Aila Ruoho on julkaissut uuden blogikirjoituksen. Hän pohtii siinä Jehovan todistajien järjestön kohtaloa kansainvälisten uutisten pohjalta. Kirjoitus alkaa näin:

Vartiotorni (todistajien pääjulkaisu) toteaa: "Sadat lapset, joita Yhdysvaltain katoliset papit ovat menneiden viiden vuoden aikana ahdistelleet, ovat kärsineet vakavia tunneperäisiä vaurioita, sanovat vanhemmat, psykologit, poliisit ja asianajajat, joita tapaukset ovat koskettaneet. Sukupuolinen moraalittomuus on mustannut monien Suuren Babylonin* pappien maineen."

Sama Vartiotorni kysyy artikkelin lopussa yhdeksäntenä kysymyksenä seuraavasti: "9. Mistä moraalittomista tavoista Suuren Babylonin papit ovat tulleet surullisen kuuluisiksi?"

Tänään, kolmekymmentä vuotta tuon edellä mainitun artikkelin jälkeen voidaan hyvällä syyllä kysyä: Mistä Vartiotorniseura on tulossa surullisen kuuluisaksi?

Valitettavasti vastaus kysymykseen on pedofilia.

*Huomautus: "Suuri Babylon" tarkoittaa Jehovan todistajien tulkinnan mukaan kaikkia muita kristillisiä uskontoja paitsi Jehovan todistajia itseään.

Lue lisää...Millaisia miehiä kuuluu Jehovan todistajien hallintoelimeen?
19.08.2019 Johanneksen poikaKuva: Gilead-koulun videot

YLE kertoi 16.08.2019, että Jehovan todistajien hallintoelimellä on vaara joutua vastuuseen sekä pedofiilien suojelusta että tietojen pimittämisestä. Hallintoelin laatii kaikki Jehovan todistajien oppitulkinnat ja toimintaohjeet. Juuri näiden toimintaohjeiden takia lasten seksuaalinen hyväksikäyttö on muodostunut ongelmaksi Jehovan todistajien järjestössä.

Tässä jutussa kerrotaan, millaisia miehiä Jehovan todistajien hallintoelimeen kuuluu tällä hetkellä.

Lue lisää...
YLE: Jehovan todistajien ylin johto syytteeseen pedofiilien suojelusta – Myös USA:n korkein oikeus ottaa kantaa tietojen peittelyyn
16.08.2019 Johanneksen poika (Päivitetty 23.08.2019

Kuva: YLE

YLE kertoo, että Jehovan todistajien järjestössä vuosikymmenet vellonut maailmanlaajinen pedofiiliskandaali on saavuttanut sellaisen vaiheen, että Jehovan todistajien ylin johto, hallintoelin, on mahdollisesti joutumassa vastuuseen pedofiilien suojelusta ja tietojen pimittämisestä.

Lue lisää...Jehovan todistajat muutosten kourissa
11.08.2019 Johanneksen poika


Tienraivaaja -blogiin on tullut kirjoitus, jonka olisi jokaisen Jehovan todistajan hyvä lukea, eikä se olisi pahitteeksi muillekaan. Kirjoituksessa selitetään laajasti, miten paljon Jehovan todistajien järjestö on muuttunut, varsinkin viime vuosina. Moni vanhan polven todistaja ei tunne enää järjestöä samaksi, mihin on liittynyt.

Lue lisää...
Jehovan todistajat hävisivät Kaliforniassa lasten hyväksikäyttöjutun, valitus USA:n korkeimpaan oikeuteen – Osa yksi
11.08.2019 Maaria 

Kuva: JWsurvey

“Jehovan todistajat tuntevat jälleen oikeuksiensa olevan uhattuja ja hakevat suojelua.”

Näin sanoi Vartiotorniseuran lakimies, Paul Polidoro, kun samaan aikaan järjestö maksaa miljoonia dollareita hyväksikäytön uhreille.

Kaliforniasta alkanut juttu on nyt päätynyt Yhdysvaltojen korkeimpaan oikeuteen ja se päättää onko kiistanalaisen uskonnon perustuslaillisia oikeuksia loukattu. Taustalla on vuoden 2013 siviilioikeudellinen oikeusjuttu, jota kutsutaan nimellä JW vs. Vartiotorni, jossa entinen jehovantodistajavanhin, Gilbert Simental tuomittiin 45 vuodeksi vankilaan.

Lue lisää...Jehovan todistajat: 90 seksuaalisen hyväksikäytön uhria ilmoittautuu
09.08.2019 Maaria ja Johanneksen poika

Kuva: The Brussels Times

Uhrien järjestön mukaan kuuden kuukauden aikana on löydetty vähintään 90 seksuaalisen hyväksikäytön uhria Belgiassa Jehovan todistajien järjestössä.

"Reclaimed Voices" -järjestö on tehnyt yhteistyötä maan muiden ryhmien kanssa tunnistaakseen tapaukset Jehovan todistajien järjestössä, raportoi Le Soir.

Lue lisää...Dennis Christensen on viety rangaistussiirtolaan
08.08.2019 Johanneksen poika
Jehovan todistajien viralliset uutissivut kertovat, että Venäjällä kuuden vuoden vankeustuomion saanut Dennis Christensen on siirretty tutkintavankeudesta Orjolista Lgovin kaupunkiin kärsimään rangaistustaan. Lgov on noin 200 kilometrin päässä Dennisin kotikaupungista Orjolista, jossa hänen perheensä ja ystävänsä asuvat.

Lue lisää...Norjassa oikeus määräsi naiselle korvaukset erottamisesta
08.08.2019 Johanneksen poika (Päivitetty kerran)


Tienraivaaja -blogissa kerrotaan mielenkiintoisesta oikeusjutusta Norjassa.

Norjalainen naispuoleinen Jehovan todistaja joutui seksuaalisen hyväksikäytön uhriksi. Hyväksikäyttäjä ei ollut Jehovan todistaja ja nainen on täysi-ikäinen.

Kun naisen seurakunnan vanhimmisto kuuli asiasta, muodostettiin oikeuskomitea. Kuulustelujen jälkeen nainen erotettiin, syynä haureus. Nainen koki päätöksen epäoikeudenmukaiseksi ja valitti siitä oikeuskomiteakäytännön mukaisesti.


Lue lisää...Australiassa yksi suuri aluekonventti peruttiin ja pilkottiin pieniin osiin
04.08.2019 Maaria ja Johanneksen poikaKuva: YouTube

Kim Mikey -YouTube-kanavalla kerrotaan, että Jehovan todistajien suurten aluekonventtien ongelmat jatkuvat. Aikaisemmin oli tullut tietoon useiden suurten konventtien peruuttamisia USA:ssa ja Kanadassa. Nyt on vuorossa Australia.

Brisbanessa Queenslandissa oli tarkoitus järjestää iso konventti vuokratuissa tiloissa. Mutta jostain syystä se peruttiin. Syytä ei ole kerrottu julkisuuteen.

Lue lisää...
 


Vartiotorni: Miten voisin parantaa tutkimustottumuksiani?
03.08.2019 Tuomas YläjuurakkoKuva: JW.ORG

Vartiotornin toukokuun 2019 numerossa on erinomainen kirjoitus: Miten voisin parantaa tutkimustottumuksiani? Jehovan todistajat ovat tulleet tunnetuiksi aktiivisesta Raamatun tutkimisestaan. He ovat julkaisseet tutkielmiaan useilla kielillä auttaakseen muitakin ymmärtämään Raamatun opetuksia ja profetioita.

Lue lisää...Jehovan todistaja -vanhin syytettynä luopumuksesta - Eric Wilsonin oikeuskomitea ja valituskomitea olivat pelkkää teatteria
03.08.2019 Johanneksen poikaKuva: YouTube

Eric Wilson oli todistaja 50 vuotta ja vanhin 40 vuotta; hän oli myös lähetystyöntekijänä ja Betelissä. Vuonna 2010 kaikki alkoi muuttua kun Wilson huomasi uuden sukupolviopetuksen epäraamatullisuuden. Hän perusti sivuston, jolla käsitteli Vartiotornin oppien raamatullisuutta. Viime vuonna hän tuli julkisesti omilla kasvoillaan esiin ja aloitti oman YouTube-kanavan ensin englanniksi ja sitten espanjaksi. Lopulta tänä vuonna tuli kutsu oikeuskomiteaan ja tämä videolle kuvattu komiteafarssi oli lopputulos.

Huomautus: Johdantoteksti lainattu Veljesseura.org -sivustolta.

Lue lisää...Jehovan todistajat näyttävät Ruotsissa edelleen videoita ja elokuvia oikeustapauksista huolimatta
24.07.2019 Johanneksen poika

Kuva: SVT

Huolimatta siitä, että Jehovan todistajien seurakunta on tuomittu käräjäoikeudessa sellaisten elokuvien näyttämisestä, joita ei ole tarkastettu asianmukaisesti, järjestö jatkaa videoiden ja elokuvien näyttämistä kesän konventeissaan.

Lue lisää...Jehovan todistajat ovat joutuneet peruuttamaan konventteja tänä kesänä
22.07.2019 Johanneksen poikaKuva: YouTube

Jehovan todistajien tämän kesän aluekonventteja on peruttu sekä USA:ssa että Kanadassa. WXXI news -sivusto kertoo, että ensimmäistä kertaa yli 30 vuoden aikana Rochesterissa ei järjestä aluekonventtia tänä kesänä. Jutussa arvellaan, että peruuttaminen johtuisi vuokrakustannuksista.

Lue lisää...JW.ORG: Venäjä ottanut haltuunsa Jehovan todistajien kiinteistöjä kymmenien miljoonien eurojen arvosta
22.07.2019 Johanneksen poika

Kuva: JW.ORG

Jehovan todistajien virallinen uutissivusto kertoo, että huhtikuun 20. päivästä 2017 lähtien, jolloin Venäjän korkein oikeus käytännössä kielsi Jehovan todistajia harjoittamasta uskontoaan tuossa maassa, Jehovan todistajia on vainottu ankarasti ja jopa suljettu vankilaan. Lisäksi viranomaiset ovat tähän mennessä ottaneet haltuunsa 131 Jehovan todistajien omistamaa kiinteistöä, ja 60 muuta kiinteistöä on vaarassa joutua takavarikkoon. Kiinteistöjen yhteisarvo on arviolta yli 50 miljoonaa euroa.

Yksi takavarikoiduista kiinteistöistä on Solnetšnojessa sijaitseva Venäjän entinen haaratoimistokompleksi, jonka omisti Pennsylvaniassa rekisteröity Vartiotornin Raamattu- ja Traktaattiseura. (Kuvassa yllä vasemmalla.)

Lue lisää...Svenska Dagbladet: "Jehovan todistajien lapsilla on myös oikeus suojeluun"
16.07.2019 Johanneksen poika

Kuva: André Maslennikov / TT

Svenska Dagbladet kertoi, että uskonnollisten yhteisöjen lapsilla on oltava sama suoja kuin kaikilla muilla Ruotsin lapsilla. Jehovan todistajat yrittävät kiertää lakia, jonka tarkoituksena on suojella lapsia. Kyseessä ovat Jehovan todistajien tuottamat videot ja elokuvat, joissa on mm. väkivaltaista aineistoa. Siksi ne eivät sovi pienille lapsille. Näitä videoita näytetään suurissa konventeissa kaikenikäisille. Konventeissa on läsnä myös satoja lapsia ja nuoria.

Lue lisää...Sveitsissä Jehovan todistajat haastoivat sveitsiläisen naisen oikeuteen, mutta hävisivät jutun
14.07.2019 Johanneksen poika

Kuva: Basler Zeitung

Jehovan todistajien mukaan nainen oli syyllistynyt kunnianloukkaukseen kertoessaan Jehovan todistajien järjestössä ilmenevistä muutamista epäkohdista. Hän oli kertonut mm. "kahden todistajan säännöstä", entisten jäsenten karttamisesta ja veriopin takia kuolleista. Hän oli kuvaillut Jehovan todistajien yhteisöä "erittäin ongelmalliseksi ryhmäksi", jossa esiintyy epäinhimillistä käyttäytymistä.

Lue lisää...JW.ORG: Venäjä hyökkää iäkkäitä Jehovan todistajia vastaan
13.07.2019 Johanneksen poika

Kuva: JW.ORG

Arkangelin ja Volgogradin viranomaiset käynnistivät toukokuussa 2019 rikostutkinnan kahta iäkästä Jehovan todistaja -sisarta vastaan. 78-vuotiasta sisar Kalerija Mamykinaa (kuvassa yllä) ja 71-vuotiasta sisar Valentina Mahmadgajevaa epäillään ”ekstremistisestä” toiminnasta vain sen vuoksi, että he ovat Jehovan todistajia.

Lue lisää...Jehovan todistajilla on Yhdysvalloissa käytössään järjestely, jolla voi lahjoittaa järjestölle siirrettäviä hotelli- ja lentopisteitä sekä lahjakortteja
08.07.2019 Johanneksen poika

Kuva: JW Broadcasting

"Kuten monet tietävät, ulkomailla työskentelevien kokoaikaisten erikoispalvelijoiden matkojen järjestäminen vuoden 2019 kansainvälisiin konventteihin, vaatii paljon työtä."

Näin alkaa JW Broadcasting-kanavalla noin 10 minuuttia kestävä video, jossa kerrotaan mielenkiintoisista järjestelyistä, joiden avulla kerätään Jehovan todistajien järjestölle lentopisteitä ja hotellipisteitä.

Lue lisää...Jossain vaiheessa kaikki vielä maan päällä olevat voidellut kootaan taivaaseen, ja he osallistuvat Harmageddonin sotaan. Maan päällä ei siis ole enää hallintoelintä
30.06.2019 Johanneksen poika

Kuva: JW.ORG

Jehovan todistajien tulkinnan mukaan vain he ovat Jumalan hyväksymiä ja vain heillä on "oikea" uskonto. Kaikki muut maailman ihmiset ovat Saatanan vallassa ja osa väärää uskontoa.

Jehovan todistajien tulkinnan mukaan vain he selviytyvät elossa läpi Harmageddonin taistelun. Kaikki muut ihmiset tuhoutuvat sodassa, jossa teloitusjoukkoihin kuuluvat mm. nykyiset Jehovan todistajien hallintoelimen jäsenet.

Lokakuun 2019 Vartiotornin kirjoitukset ovat taas tietynlaista "vihapuhetta". Sen kohteena ovat "väärät uskonnot" ja poliittiset vallat.

Lue lisää...

      


Takaisin uutissivun alkuun tästä.Kaikki uutiset (myös vanhat uutiset) löytyvät
  uutisarkistosta.

  

Medialle

Toimittajien tietopaketti luettavissa täällä.

News in English

   
Jehovah's Witnesses in Finland. News from Finland.

  


Vuosikatsaukset

Uutisvuosi:
Uutisvinkki
 
Jos tiedät kiinnostavan uutisen mikä liittyy Vartiotorniseuraan tai Jehovan todistajiin, lähetä uutisvinkki osoitteeseen:

jp
@johanneksenpoika.fi
 
Hallintoelin

Mikä on Jehovan todistajien hallintoelin? Ketkä siihen kuuluvat? Lue lisää täältä.

Elokuun 2019 tilanne:Katso iso kuva tästä.
    
Videot

Uutisvideoita voit katsoa täältä.
 
Sähköposti

Johanneksen pojan sähköposti

jp@johanneksenpoika.fi

Lue lisätietoja täältä...
   
Uutistoimitus

Lue lisätietoja täältä...
 
Sitaattioikeus

Tällä uutissivustolla noudatetaan sitaattioikeuden periaatteita. Lue lisää...
   
Ex-JT:t - media

Entiset Jehovan todistajat kaupallisen median jutuissa:Lue täältä.

 
Uutisarkisto

Poimintoja kotimaan uutisista 
Helsingin Sanomat osoitti Veikko Leinosen karttamistulkinnan vääräksi

Jehovan todistajien kokouksissa opeteltiin karttamaan erotettua perheenjäsentä

Jehovan todistajista eronnut kirjailija: Sain rokotuksen uskontoa vastaan

Haaratoimisto lähetti Turun väkivaltaista hyökkäystä koskevan kirjeen kaikkiin seurakuntiin

Ben Kalland pelkäsi lapsena: Mitä jos tuttava avaisi oven?


Ben Kalland on aina halunnut kertoa tarinan - nyt haave on toteutunut

Tietääkö joku "päivän ja hetken", jolloin Harmagedon alkaa?

Pikku saarnaajat ja menetetty lapsuus

Entiset Jehovan todistajat kaupallisen median jutuissa

Jehovan todistajien väite: Saatana keksi verensiirrot

Me Naiset: "Suren menetettyä elämää"

Kastavatko Jehovan todistajat lapsia?

Jehovan todistajien lapset kärsivät pahoista peloista: Raakoja kertomuksia ja pelottavia kuvia – "Heräsin usein sänkyni alta"

Tilastokeskuksen viimeiset viralliset numerot kertovat: Jehovan todistajia oli Suomessa viime vuonna 307 vähemmän kuin vuotta aiemmin

Onko "kadonneiden lampaiden etsiminen" päättymässä? Helmikuussa lähetetty kirje on nyt käännetty suomeksi


Miten vanhinten salaista kirjaa säilytetään kotona? Onko se todellakin salainen? Onko olemassa vieläkin salaisempi kirja?

Historiaa - osa 38: Mitä YLE on kirjoittanut Jehovan todistajista?


Kotimaa: Uskon nurjien puolten tuntija

Ilta-Sanomat: Jehovan todistajista eronnut Heidi, 37, kertoo rankasta lapsuudestaan

HS: ”Oli järkyttävää ajatella, että kaikki tapetaan” – kirja kuvaa pelkoja uskonliikkeissä, yhteisöt empivät järeämpää valvontaa

YLE: Harmageddon ja demonit arkisia kuin maito jääkaapissa – epäterveet uskonnolliset yhteisöt hallitsevat pelolla

Aamulehti: Uusi kirja kertoo pelottelusta uskonnollisissa yhteisöissä – Jehovissa voimakkain pelon ilmapiiri

HS: Veera Ahokannaksesta tuli lapsena julistaja, joka pelkäsi demoneita ja kiersi jakamassa Vartiotorni-lehteä

Kirja "Pyhät, pahat ja pelokkaat" julkaistiin tänään


Kotimaa24: Lapsiasiavaltuutettu ehdottaa uskonnollisten yhdyskuntien säännöllistä arviointia – ulottuisi myös herätysliikkeisiin

Lapsiasiavaltuutetun aloite uskonnonvapauslaissa säädetyn asiantuntijalautakunnan tehtävän ja kokoonpanon muuttamisesta

Sähköpostia sosiaali- ja terveysministeriöstä

Sähköpostia opetus- ja kulttuuriministeriöstä

Turun Sanomien paperilehdessä iso juttu: Myynnissä ainakin 13 valtakunnansalia

Fariseustrilogia kertoo: Jehovan todistaja ei saa käyttää omaa ajattelua Raamattua lukiessaan

KHO pyytää EU-tuomioistuimelta ennakkoratkaisua Jehovan todistajien tiedonkeruusta

Kotimaa24: Kun joulua ei saanut viettää – Jehovan todistajien näkökulmia joulunviettoon


Yksi myytti säpäleiksi?

Pohjalainen: Verensiirron vaihtoehtoja on harvassa paikassa

Onko Veikko Leinonen verensiirron ja verenluovutuksen asiantuntija?

Sairaalayhteyskomiteat haittaavat lääkäreiden töitä sairaaloissa


MTV Uutiset: Jehovien verensiirtokielto voi aiheuttaa kuoleman – kiellon takia tehdään jopa huostaanottoja

Turun Sanomat: "Uskontojen uhrien tuki: Jehovan todistajien verensiirtokielto vaarantaa jäsenten terveyden"

Demokraatti: Jehovan todistajien verensiirtokiellosta kuolemantapauksia – Lääkäri: ”Äärimmäisen surullisia tapauksia”

Kotimaa24 kertoi ensimmäisenä UUT:n selvityksestä

UUT julkaisi selvitystyön Jehovan todistajien verituotteiden käyttökiellosta


Oliko Urpo Martikaisen esittämä syytös aiheellinen?

Miksi konventin tiedotusosasto onnistui niin hyvin tiedottamisessa median kautta tänä vuonna?

Entinen Jehovan todistaja: Perhe hylkäsi, terapia auttoi

Kirje kaikille seurakunnille: Yksinkertaistettu hoitotahtokortti

Ristiriitainen tiedottaminen repii Suomen Jehovan todistajien yhteisöä

Kotilääkäri 5/2016: Selviytymistarina - Minulla oli lupa alkaa elää

Jehovan todistajat "unohtivat" mainita poliisin nuorille suunnatussa valistuskirjasessa

Kotimaa24: Jehovan todistajat opastaa seksuaalisesta väkivallasta – poliisia ei mainita

Veren "fraktiot" ovat suuri eettinen ja moraalinen ongelma Jehovan todistajille, vaikka he eivät itse sitä tule ajatelleeksi

Tilastokeskuksen uusien lukujen valossa Jehovan todistajien määärä vähenee edelleen Suomessa tasaisesti

Karttaminen - elämäni suurin suru

Turun Sanomat kirjoitti Anna-Maria Helsingistä

Menneisyys ja tulevaisuus Jehovan todistajien opin mukaan

Kun joulua ei saanut viettää

Veikko Leinonen kertoi suurista muutoksista Suomen haaratoimistossa

Tutkija: Uskonnollisten liikkeiden hengellinen väkivalta on Suomessa merkittävä ongelma

Seura: Paholaiselle luovutettu

Turun Sanomat: Veljestä tuli musta lammas

Vartiotornin varjossa -kirjan julkistamistilaisuus Helsingissä

Paljastuskirja Jehovan todistajista: itsemurhia, nöyryyttämistä, lasten hylkäämisiä

Jehovan todistajat antavat edelleen virheellistä tietoa YK-liitännäisjäsenyydestä

Kotimaa24: Tietosuojavaltuutettu ohjaa Jehovan todistajia henkilötietojen keräämisessä


Väliaikatietoja Raamatun kääntämisestä

Konventtipuheet ovat monien mielestä liian pitkiä ja puuduttavia, konventteihin mennään tapaamaan tuttuja

Lapsiasiavaltuutettu: Uskonnollisia yhteisöjä alettava valvoa

Aini Linjakummun uusi kirja on julkistettu tänään Helsingissä

Uusi kirja avaa hengellistä väkivaltaa kristillisissä yhteisöissä


Entinen Jehovan todistaja seuraajistaan: He odottivat ulko-ovellakin, kiersivät taloa ja menivät ikkunoiden ohi

Isoveli valvoo - toisinaan myös -sisar

Oikeusoppineet: Jehovan todistajien ohjekirjassa ollaan paikoin Suomen lain rajamailla

Ilta-Sanomat: Jehovan todistajat kyselevät tarkkaan vapaaehtoistensa taustat: ”Oletko kuluneen vuoden aikana katsonut pornografiaa?”

YLE Radio 1:n Horisontti-ohjelmassa entisen Jehovan todistajan haastattelu

HS: "Hyvästelin perheeni ja sanoin isälle hänen olleen hyvä isä"

Isaac Withersponen oikeuskomiteaistunto herättää ajatuksia

Millainen henki oikeuskomiteoissa vallitsee?


Kirsi-Maria Aho kertoi YLE:n uutisissa oikeuskomiteastaan

"Jehovan todistajat kielsi kertomasta raiskauksesta poliisille"


UUT:n edustajat keskustelivat sisäministeri Päivi Räsäsen kanssa Jehovan todistajien oikeuskomiteoiden toiminnasta ja karttamisrangaistuksista

Iltalehti teki kaksi juttua Jehovan todistajien tavasta antaa seksivalistusta aivan pienille lapsille

Jehovan todistajat opettavat lapsille: demonit houkuttelevat leikkimään sukupuolielimillä

YLE: Jehovan todistajien ja seurakunnasta eronneiden puheet karttamisrangaistuksesta eroavat rajusti toisistaan

UUT:n edustajat tapasivat oikeusministeri Anna-Maja Henrikssonin

Entinen vanhimmiston jäsen: Jehovan todistajat säilyttävät yhä tietoja erotetuista

Yle Jehovan todistajien ohjekirjasta: Lahkolla oma oikeusjärjestelmänsä

Salainen ohjekirja paljastaa: Jehovan todistajilla kattava oma oikeusjärjestelmä

MVT uutiset teki kaksi hyvää juttua Jehovan todistajien oikeuskomiteoista

Ilta-Sanomat: "Entisten Jehovan todistajien karut tarinat"

Sisäministeri Päivi Räsänen otti kantaa uskonnollisesta yhteisöstä eroamiseen

Jehovan todistajien keskuudessa ahdistelua, kiusaamista ja julkista häpäisyä

Selvitys: Jehovan todistajien oikeuskomiteat rikkovat ihmisoikeuksia

Kotimaa24: "Jehovan todistajien oikeuskomiteat johtaneet jopa itsemurhiin"

Helsingin Sanomat kuukausiliite toukokuu 2014: "Maailman loppu"


UUT:n järjestämän seminaarin puheissa oli paljon myös Jehovan todistaja -asioita

Jehovan todistajien järjestön tiedotus ulospäin poikkeaa merkittävästi sisäisestä tiedotuksesta muistiinpanojutussa

Kapellimestari Anna-Maria Helsing pääsi pois mustavalkoisesta maailmasta ja näkee nyt värit

A-studiossa kaksi Jehovan todistaja -vanhinta: Leinonen ja Hakkarainen

Psykologi sanoo, että Jehovan todistajien opetusvideo kasvattaa väärin

Kymmenen uutiset 17.09.2013: Jehovan todistajien on pyydettävä lupa rekisterimerkintöihin

Nelosen uutiset 17.09.2013: Jehovan todistajat loukkaavat lasten oikeuksia

Lapsiasiavaltuutettu Maria Kaisa Aula tuli julkisuuteen Jehovan todistajien lasten asiassa

MTV3 julkaisi kaksi juttua Jehovan todistajista ja henkilötietolaista

YLE: Jehovan todistajilla arkaluontoisia henkilötietoja – valtio ojentaa

Kotimaa24.fi julkaisi lapsiasiavaltuutetulle tehdyn selvityksen

Selvitystyö lapsiasiavaltuutetulle: Lasten oikeuksien toteutumisessa Jehovan todistajien keskuudessa on vakavia puutteita

Entinen Jehovan todistaja haluaa nostaa lapsen oikeudet keskusteluun (Turun Sanomat)

Konventin luopiopuhe ei yllättänyt - samaa sanahelinää kuin aiemminkin

Vartiotorniseura neuvoo taas kerran Jehovan todistajia käyttämään lapsityövoimaa saarnaamistyössä

Iltasanomat julkaisi vuonna 2008 uutisen, missä kerrotaan suomalaisen Jehovan todistaja -vanhimman pedofiliatuomiosta.
   
Uutisarkisto

Poimintoja ulkomaiden uutisista
YLE: Jehovan todistajien maksettava 4 000 dollaria päivässä, kunnes antavat tietoja pedofiilista – summa jo yli kaksi miljoonaa

Cedarsin video suomeksi tekstitettynä: Kahden todistajan sääntö

Valehtelu tarkoittaa esittämistä vilpillisesti jotakin, joka ei ole totta

Hallintoelin syyttää "luopioita" siitä, että media on kiinnostunut Jehovan todistajien "kahden todistajan säännöstä"

Vartiotorniseuran kirjallisuuden lähdeviitteet ja niiden asiayhteys - onko kaikki rehellistä?

Vartiotorniseura tarjoilee sekä punaista että sinistä maitoa

Mitä tarkoittaa oksymoron ja miten se liittyy jehovantodistajuuteen?

Pedofiilien paratiisi

Vanhimmat ovat tutkijoita, tuomareita ja psykologeja


YLE: Jehovan todistajien toiminta Venäjällä pysyy kiellettynä

Aamulehti: ”Eihän se passista näy” – Suomen Jehovan todistajat uskaltavat matkustaa Venäjälle, mutta uskonnosta on oltava suu supussa

Verkkouutiset nykypäivä: Demarimeppi Jehovan todistajien vainosta: Koteja tuhopoltettu Venäjällä

Mitä hallintoelimessä ja Vartiotorniseuran päätoimistossa ajateltiin vuodesta 1975?


MTV:n kymmenen uutiset kertoi Helsingin venäjänkielisestä konventista

Vartiotorniseura painostaa edelleen käyttämään henkistä ja hengellistä väkivaltaa entisiä jäseniä kohtaan


Vartiotorniseura pesee kätensä puhtaaksi

Angela Merkel nuhteli Vladimir Putinia Jehovan todistajien kieltämisestä Venäjällä

Perjantaikolumni: Oletko vielä häkissä?

Miksi Venäjä kielsi Jehovan todistajien toiminnan?

HS: Venäjä kielsi Jehovan todistajat – Suomen tiedottaja: ”Kuulostaa etukäteen päätetyltä”

YLE: Venäjä julisti Jehovan todistajat äärijärjestöksi


Iltalehti: Venäjä vainoaa Jehovan todistajia

YLE: Jehovan todistajat eivät muuta tuhatvuotista sääntöään, joka jättää pedofiilin ilman rangaistusta

Onko "kahden todistajan" vaatimus nykyaikaa?

Jehovan todistajat kieltäytyvät muuttamasta kahden todistajan sääntöä, ”koska se on kantamme”

Oikeuskomitean perustamiselle on paljon syitä


Jehovan todistajien johtajat salaavat lasten hyväksikäytön hinnalla millä hyvänsä

Esivallat: maallisia vallanpitäjiä - ei kun Jehova ja Jeesus - ei kun maallisia vallanpitäjiä...

Voiko erotettu tai eronnut palata sen "totuuden" yhteyteen, mihin hän aikoinaan oli liittynyt?

Vartiotorniseura muovaa Jehovan todistajista tunneköyhiä ihmisiä

Uusin karttamismääräys esitettiin marraskuun kuukausivideolla

27-vuotias Jehovan todistaja kuoli synnytykseen kieltäydyttyään verensiirrosta

Vähän yli 20 vuotta sitten siitä olisi erotettu - nyt sitä kehutaan ja suositellaan

Vartiotorniseura otti vuoden 2016 alussa käyttöön uuden raporttilomakkeen

Kierrosvalvojan kirje vanhimmille: Hoitotahtokortit

Hoitotahtokorttia koskevan kirjeen toista sivua ei luettu kokouksessa

Säälintunne kadoksissa

Raamattu kertoo avoimesti merkkihenkilöiden synneistä - Vartiotorniseura vaikenee täysin omista synneistään

YLE: Jehovan todistajien toiminta saatetaan kieltää Venäjällä – "seurakuntiin salakuljetetaan vääriä todisteita"


Sääntöihin kirjattu pahuus

Odottavan aika on pitkä

Pata kattilaa soimaa, musta kylki kummallakin

Historiaa - osa 21: Mitä Vartiotorni-lehti kertoi Harmagedonin sodasta vuonna 1958?

Naiset ovat alistetussa asemassa Jehovan todistajien yhteisössä

Jehovan todistajien kokoaikaisten erikoispalvelijoiden tottelevaisuus- ja köyhyysvala

Uusi kirje: toimettomia ja erotettuja yritetään saada muistonviettoon ja erikoisesitelmään

Hallintoelimen jäsen Stephen Lett puhuu mielellään rahasta

YLE: Jehovan todistajille rajua arvostelua lapsien hyväksikäytön peittelystä Australiassa

Jehovan todistajien hallintoelin vaatii Britanniassa vanhimpia tuhoamaan arkaluontoisia asiakirjoja

Kaksi hallintoelimen jäsentä kertoo lasten seksuaalisesta hyväksikäytöstä

Jehovan todistajat voivat tarjota korvausta pedofilian kohteille – "jos Raamattu ei kiellä"

Hyväksikäytön uhrit joutuvat tekemään julman valinnan

Kuninkaallisen tutkimuskomission Angus Stewart syyttää Vartiotorni-seuran edustajaa tahallisesta petoksesta

Vanhimmat häpeissään Australian tutkintakomission kuulusteluissa

Harold V. Mouritz on yksi vastuullisista henkilöistä Australian pedofiiliskandaalissa

Australian tutkintakomissio: Jehovan todistajat salannut tuhannen lapsen hyväksikäytön


Jehovan todistaja -äiti kieltäytyi verensiirrosta - yhdeksän lasta jäi orvoiksi

Tutkimus uskontojen tilanteesta 2015: Kaikista uskonnoista Jehovan todistajat menettävät edelleen eniten kannattajiaan

Jehovan todistajat ja verensiirto - Silminnäkija Viron TV:ssä

Lasten kasvattaminen pelon ja uhkakuvien avulla jatkuu

Lasten kohtelu uskonnon nimissä nostattaa vakavaa kritiikkiä Ruotsissa

Jehovan todistajien hallintoelin syytteessä lasten hyväksikäyttöön liittyvässä oikeusjutussa

Armeniassa Jehovan todistajat iloitsevat siitä, että heillä on nyt mahdollisuus suorittaa siviilipalvelus

Hallintoelin painostaa lapsia jo hyvin nuorina "Herran työhön"
 


Takaisin uutissivun alkuun tästä.Kaikki uutiset (myös vanhat uutiset) löytyvät uutisarkistosta.
  


Takaisin Johanneksen pojan kotisivujen etusivulle tästä   * * *   Uutissivusto avattu 04.08.2012