Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Uutisarkistoon * Hakusivulle


Uusin päivitys 25.11.2020
Uutiset - Kotimaa
 
Ihmisen alkuperä - onko sillä väliä mihin uskot?
22.11.2020 Johanneksen poika
  
15.11.2020 pidettiin erässä Jehovan todistajien seurakunnassa puolen tunnin esitelmä, jonka teema oli: Ihmisen alkuperä - onko sillä väliä mihin uskot?

Puhuja selitti, mitä evoluutioteoria on aiheuttanut ihmiskunnalle. Tässä kaksi lyhyttä otetta:

1) Darwinin ajatuksesta muodostui olennainen osa Hitlerin oppia, joka koski rotujen eriarvoisuutta. Nykyään voi olla vaikea ymmärtää ja uskoa, että Saksassa tapahtui tällainen käsittämätön kansanmurha. Mutta tässä Hitler käytti vain kolmea 1900-luvun alun suurta ajatusta, mitä pidettiin tieteellisinä. Hän sai tällä hirmuteoille ikään kuin "tieteelliset kehykset".

2) Kirjassa The moral animal valaistaan evoluutiopsykologian ajatuksia. Sen mukaan luonnonvalintaan kuuluukin, että miehellä on sukupuolisuhteita usean naisen kanssa. Naistenkin siveettömyyttä pidetään tietyissä olosuhteissa ihan luonnollisena asiana.

Lue lisää...Viikkokokouksessa lahjoitusasiaa
13.11.2020 Johanneksen poika
  

Kuva: JW.ORG

09.11.2020 alkavalla viikolla Jehovan todistajien zoom-kokouksissa käsiteltiin lahjoitusasioita. Ohjelmassa katsottiin lahjoitusvideo ja luettiin haaratoimiston lähettämä kiitoskirje lahjoituksista.

Kiitoskirjeessä mainittiin "vaihtoehtoinen tapa" lahjoittaa. Mikä se on?

Lue lisää...Uusi Muutos-lehti on ilmestynyt
08.11.2020 Johanneksen poika
  

Kuva: UUT

Muutos-lehden numero 1/2020:n kannessa on tärkeä teksti:

Ihmisoikeuksien yleisimaalimallinen julistus.

18. artikla.

Jokaisella ihmisellä on ajatuksen, omantunnon ja uskonnon vapaus; tämä oikeus sisältää vapauden uskonnon tai vakaumuksen vaihtamiseen.

Kaikki UUT:n jäsenet ovat saaneet lehden postitettuna kotiinsa. Muutos-lehtiä saa myös UUT ry:n järjestämistä tilaisuuksista.

Lisätietoja täältä.Gradu "Entisten Jehovan todistajien yhteiskunnallinen osallisuus"
28.10.2020 Johanneksen poika
  

Kuva: lähetetty

Helsingin yliopiston teologisessa tiedekunnassa on julkaistu pro gradu -tutkielma, jonka nimi on Entisten Jehovan todistajien yhteiskunnallinen osallisuus. Tutkielman on tehnyt Heikki Palviainen.

Ote gradusta:

Jehovantodistajuudessa on tekijöitä, jotka altistavat epäterveelle uskonnollisuudelle ja psyykkisille ongelmille. Mielenterveyden häiriöihin vaikutti erityisesti karttaminen lähisuhteissa ja voimakkaat kelpaamattomuuden ja syyllisyyden tunteet liikkeessä. Kuten syrjäytymisessä yleensäkin, erilaisten tekijöiden yhteisvaikutus ja vaikeuksien kasaantuminen edesauttaa syrjäytymistä.

Lue lisää...Historiaa - osa 75: Holger Richterin kirjoitukset Helsingin Sanomien mielipidepalstalle
25.10.2020 Johanneksen poika
  Richard Holger Richter, kuva: JP

Turun yliopistossa julkaistussa pro gradu -tutkielmassa vuonna 1990 yhtenä informanttina oli entinen Jehovan todistaja Richard Holger Richter. Gradun alaviitteessä mainittiin kaksi mielipidekirjoitusta, jotka Richter oli kirjoittanut ja jotka oli julkaistu Helsingin Sanomissa. Ensimmäinen oli vuonna 1971 ja toinen 1972. Mitä Richter kirjoitti?

Lue lisää...Historiaa - osa 74: Vuonna 1990 julkaistu pro gradu -tutkielma antaa tärkeää tietoa jehovantodistajuudesta
25.10.2020 Johanneksen poika
  

Kuva: Wikipedia

Turun yliopistossa julkaistiin joulukuussa 1990 167-sivuinen pro gradu -tutkielma, jossa käsiteltiin uskonnollista painostusta. Tutkielmaan oli haastateltu suurta joukkoa ihmisiä, joiden uskonnollinen tausta vaihteli. Informanteista kuudella oli Jehovan todistajat -tausta.

Tutkimuksessa tuodaan tapauskertomusten avulla esille yksittäisten henkilöiden kokemuksia uskonnollisesta painostuksesta.

Painostuksen yleisimmät toteuttamistavat informanttien kokemusten mukaan ovat seuraavat: oman ajattelun kieltäminen, henkilökohtaisten asioiden uteleminen, pakollinen osallistuminen seurakunnan tilaisuuksiin, mielipiteiden vaientaminen, vapaa-aikaan, harrastuksiin ja ulkonäköön puuttuminen, ystävyyssuhteiden katkaiseminen, helvetillä tai kadotuksella uhkaaminen, vanhimmiston puhuttelun vaatiminen, seurusteluun, ystävien valintaan, persoonaan ja tunteiden esille tuomiseen puuttuminen.

Lue lisää...Taidemaalari Joel Sievers kertoo ankeasta lapsuudestaan
24.10.2020 Johanneksen poika
  Kuva: MTV Uutiset

Helsinkiläinen kuvataiteilija Joel Sievers on purkanut ensimmäistä kertaa tauluihinsa paineilla kyllästetyn lapsuutensa muistoja. Sieversin äiti kuuluu Jehovan todistajiin, edesmennyt isä oli alkoholisti.

Sievers kertoo lapsuutensa ollut ankea ja ahdistunut Jehovan todistajien tiukassa kontrollissa, jossa muun muassa urheilu muissa kuin seurakunnan piireissä oli kielletty. Televisiosta sai katsoa vain ajankohtaisohjelmia. Ainoa suositeltu lukeminen oli Jehovan todistajien oma kirjallisuus.

– Rankimpia asioita lapsuudessani oli henkinen väkivalta. Eräs ammatti-ihminen sanoi minulle, että kokemuksistani voidaan käyttää termiä sielunmurha. Se kuvaa ihmisen tukahduttamista. Jehovan todistajien systeemi on hyvin totalitaarinen. Pahinta oli se, että lapselta vietiin henkinen liikkumatila ja kasvamisen mahdollisuus, Sievers sanoo.

Lue kirjoitus kokonaan MTV Uutisten sivuilta.Erotessaan Jehovan todistajista kapellimestari Anna-Maria Helsing alkoi johtaa orkestereiden lisäksi omaa elämäänsä
17.10.2020 Johanneksen poika
  Kuva: YLE

Anna-Maria Helsingin lapsuutta väritti uskonto. Vasta teini-ikä toi särön turvallisena näyttäytyneeseen elämään. Helsing alkoi voida huonosti, mutta ratkaisun hän teki vasta 30-vuotiaana. Ero Jehovan todistajista tarkoitti entisen elämän, perheen ja ystävien menettämistä, mutta antoi tilalle mahdollisuuden ryhtyä täysiveriseksi ammattimuusikoksi ja kapellimestariksi. Helsing on ensimmäinen suomalaisen orkesterin ylikapellimestariksi kiinnitetty nainen.

Lue lisää...Entisen Jehovan todistajan Joel Sieversin taidenäyttely Lappeenrannassa
16.10.2020 Johanneksen poika
  

Taiteilija Joel Sievers

Näyttely on esillä Galleria Pihatossa, Lappeenrannassa 30.9.-23.9.2020, avoinna ke-pe klo 11–17 ja la 11–14 sekä muina päivinä etukäteisvarauksilla. Näyttelyyn on vapaa pääsy.

Kuka on Joel Sievers?

Lue lisää...Jehovan todistajat mediassa
09.10.2020 Johanneksen poika
  

Kuva: UUT / YouTube

Millaisissa uutisotsikoissa Jehovan todistajat ovat viime vuosina olleet esillä? Tuoreella UUT:n YouTube-videolla käsitellään Jehovan todistajien medianäkyvyyttä. Videolla Jehovan todistajien aiheesta kandidaatin tutkielman kirjoittanut UUT:n harjoittelija Janina kertoo myös siitä, miten Jehovan todistajat itse ovat suhtautuneet heitä koskevaan uutisointiin. Käy katsomassa video ja tilaa samalla kanavamme, niin saat jatkossakin tietoa suomalaisesta uskonollisuudesta ja hengellisestä väkivallasta.

Katso video täältä.Ilmoituksia ja muistutuksia lokakuussa 2020
07.10.2020 Johanneksen poika
  

Kuva: Zoom-kokous

Suomen haaratoimisto on taas lähettänyt ilmoituksia ja muistutuksia kaikkiin seurakuntiin.

Lokakuun lopussa esitetään kokouksissa ohjelma Puolueettomuus on tärkeää. Ilmoituksissa kehotettiin jokaista olemaan läsnä tuossa kokouksessa.

Haaratoimisto hakee Beteliin uusia työntekijöitä. Erityisesti sinne halutaan naimattomia nuoria miehiä moniin eri työtehtäviin.

Ilmoituksissa kerrottiin myös pandemia-ajan puhelintyöstä.

Lue lisää...Ilona Siekkinen: "Minulla ei ole ketään"
30.09.2020 Johanneksen poika
  

Kuva: Kauneus ja terveys

Kauneus ja terveys -lehti oli haastatellut fitness-tähti Ilona Siekkistä. Ilona erosi 15-vuotiaana Jehovan todistajista. Koska Ilona ei enää kuulu Jehovan todistajiin, perhe ei ole hänen kanssaan tekemisissä.

Lue lisää...Helkan tarina - Ero samaan aikaan sekä uskonnollisesta yhteisöstä että aviopuolisosta
30.09.2020 Johanneksen poika
  
Eropodin jaksossa Aina ja Iina keskustelevat Helka Beltin kanssa, joka on nuorena eronnut sekä jehovantodistajista että aviopuolisostaan. Hän on myös tällä hetkellä etä-äiti toiselle pojalleen. Miltä tuntuu jäädä aivan yksin parikymppisenä? Miten lapsuus ja nuoruus uskonnollisessa yhteisössä on vaikuttanut myöhempiin parisuhteisiin? Miten läheiset ovat suhtautuneet etä-äitiyteen? Millaista etävanhemmuus on äidin näkökulmasta? Mitkä ovat Helkan parhaat vinkit erosta selviytymiseen?

Helka aloittaa tarinansa näin:

Olen syntynyt Jehovan todistaja -perheeseen. Jehovan todistaja -tausta on vaikuttanut koko parisuhdehistoriaani ja aikuiseen elämään hyvin voimakkaasti. 20-vuotiaana erosin Jehovan todistajista ja silloisesta avioliitostani.

Helka kertoo, millaista oli kasvaa suorituskeskeisessä lahkossa:

Lapsuuteni oli sitä, että minut hyväksyttiin ja minua rakastettiin, jos minä suoritin sitä uskontoa hyvin.

Kuuntele noin puoli tuntia kestävä keskustelu Suplasta.
Uskonnollisen trauman ongelma - miksi ei ole omaa diagnoosia?
22.09.2020 Johanneksen poika
  Maria Björkmark, kuva: Svenska YLE

Svenska Yle kirjoitti uskonnollisesta traumaoireyhtymästä. Juttuun oli haastateltu Jehovan todistajien yhteisöstä irtautunutta Anders Sjöbergiä. Myös Jehovan todistajien edustaja Jukka Palonen pääsi sanomaan sanottavansa.

Lue lisää...Miten voit vakuuttua siitä että sinulla on totuus?
12.09.2020 Tuomas Yläjuurakko ja Johanneksen poika
  

Kuva: Zoom

Sunnuntaina 13.09.2020 Jehovan todistajat tutkivat "totuutta" siinä merkityksessä kuin he itse sen sanan määrittelevät. On kiinnostavaa kuunnella pari aitoa näytettä etäkokouksesta, joka on jaettu JW Streamin kautta.

Vartiotornin heinäkuun 2020 numerossa käsitellään tärkeintä kysymystä, joka jokaisen Jehovan todistajan on kohdattava: Miten voin olla vakuuttunut siitä, että olen oppinut Raamatun totuuden?

Lue lisää...Venäjällä vainotuille Jehovan todistajille tuli myöntää turvapaikka Suomessa
11.09.2020 Johanneksen poika
  

KHO:n istuntosali, kuva: Wikipedia

Ilta-Sanomat, MTV Uutiset, Savon Sanomat, Karjalainen ja monet muut mediat kertoivat 10.09.2020 KHO:n päätöksestä kumota Migrin ja hallinto-oikeuden aiemmat päätökset ja palautti asian Migriin turvapaikan antamiseksi.

Nyt asiasta on saatu lisätietoa.

Lue lisää...Jehovan todistajien salainen ohjekirja
11.09.2020 Johanneksen poika
  


Antero Syrjänen julkaisi 11.09.2020 uuden blogikirjoituksen, joka käsittelee Jehovan todistaja -vanhinten salaista ohjekirjaa. Pieni ote tekstistä:

Yksi kulteille ominainen piirre on informaation rajoittaminen tai jopa kieltäminen. Informaation rajoittaminen koskee niin ulkopuolista kuin yhteisön sisäistä informaatioita. Sisäistä informaatiota jaetaan eri tavalla eri ryhmille. Seurakunnan vanhimmat ovat ratkaisevassa roolissa seurakuntien toiminnan suhteen, joten heille on laadittu oma salassa pidettävä ohjekirjansa.
- - -
Uskonnollisten kulttien salaiset ohjeet paljastavat niistä aina jotain oleellista. Yleensä ne paljastavat kultin pyrkimyksen kontrolloida jäseniään. Toisinaan ohjeet kertovat myös muista kulteille ominaisista piirteistä, kuten tieteenvastaisuudesta tai jopa lain kannalta kyseenalaisista toimintamalleista.

Lue blogikirjoitus kokonaan täältä.Saako Jehovan todistajien seurakunnissa kiinnittää huomiota mahdollisiin ongelmiin?
11.09.2020 Johanneksen poika
  

Kuva: JW.ORG

Jehovan todistajien seurakunnissa tarkasteltiin sunnuntaina 06.09.2020 Vartiotorni-lehdestä aihetta Älä ajattele itsestäsi enempää kuin on tarpeen.

Kirjoituksessa esitettiin omituinen suhtautuminen seurakunnan ongelmiin.

Lue lisää...Perheen käännytyspäätös kumottiin – KHO: Jehovan todistajilla oli perustellusti aihetta pelätä vainoa kotimaassaan Venäjällä
10.09.2020 Johanneksen poika
  


Kyse on asiasta, jossa kolmihenkinen perhe haki Suomesta turvapaikkaa, ja Maahanmuuttovirasto (Migri) päätti vuonna 2018 käännyttää heidät.

Perheen vanhemmat kertoivat, että poliisi ja miliisi olivat vuosien varrella ottaneet heidät useamman kerran kiinni heidän ollessaan saarnaamassa. Heidän mukaansa heidän käyttämäänsä valtakunnansaliin oli myös tehty hyökkäyksiä.

Lue lisää...Aluekonventti 2020, sunnuntai, iltapäivä
04.09.2020 Johanneksen poika
  

Kuva: JW.ORG

Konventin viimeinen jakso käsitti elokuvan toisen osan ja loppupuheen. Loppupuheen piti hallintoelimen jäsen David Splane. Hän sanoi puheessaan mm. näin:

Uskon ansiosta Daavid saattoi nähdä Jehovan vierellään suojelemassa häntä.

Jehova rakastaa nimeään.

Mikä muu uskonnollinen järjestö sanoo, että väärän uskonnon maailmanmahti tullaan tuhoamaan?

Voimme varmasti luottaa Jehovaan, kun Magogin Gog hyökkää.

David Splane vetosi puheessaan toimettomiin ja erotettuihin, että he tulisivat takaisin järjestön yhteyteen.

Lue lisää...Haaratoimiston lupa tehdä uusintakäyntejä ja käydä raamattukurssioppilaiden luona on peruttu
03.09.2020 Johanneksen poika
  

Kuva: JW.ORG

Elokuussa 2020 haaratoimisto ilmoitti seurakunnille mahdollisuudesta tehdä taas kotikäyntejä rajoitetusti tietyin ehdoin.

Nyt lupa uusintakäynneille ja raamatuntutkisteluoppilaiden luona vierailulle on peruttu. Selityksen mukaan haaratoimisto on hyvin kiinnostunut Jehovan todistajien hyvinvoinnista ja siksi nyt halutaan olla erityisen varovaisia, vaikka kuukausi sitten ajateltiin toisin. Hyvä näin, koska ihmisten turvallisuus on ihan oikeasti tärkeä asia, varsinkin pandemian aikana.

Syyskuun ilmoituksissa kerrottiin myös marraskuun 2020 erikoiskampanjasta.

Lue lisää...Aluekonventti 2020, sunnuntai, aamupäivä
03.09.2020 Johanneksen poika
  

Kuva: JW.ORG

Sunnuntain aamupäivän ohjelmissa puhujat tekivät poikkeuksellisen paljon kysymyksiä. Tässä niistä muutama:

Miten voi olla mahdollista iloita koettelemuksista huolimatta? Oletko joskus tuntenut tuskaa? Millainen olo sinulla on silloin, jos ateria on jäänyt väliin? Haluaisitko olla rikas?

Lue lisää...

     


Takaisin uutissivun alkuun tästä.Kaikki uutiset (myös vanhat uutiset) löytyvät uutisarkistosta.
 
  
  
Uutiset - Ulkomaat
 
True crime: Uskonnon uhrit, osa 3
25.11.2020 Johanneksen poika
  


Kolmannessa jaksossa Sarah Brooksin tarina jatkuu. Miten tekijöitä ja uhria kohdeltiin yhteisössä? Lisäksi entiset jehovantodistajat kertovat, mihin toimiin ovat ryhtyneet paljastaakseen lasten seksuaalisen hyväksikäytön peittelyn järjestössä.

Lue lisää...Venäjällä uusi isku Jehovan todistajia vastaan – "Kiellettyä uskonnollista toimintaa jatkettu salaa"
24.11.2020 Johanneksen poika
  


YLE kertoo, että Venäjän viranomaiset ovat pidättäneet Jehovan todistajien johtajistoa ja tehneet ratsioita liikkeen käyttämiin tiloihin yli 20 kohteessa eri puolilla maata.

– Tutkijoidemme havaintojen mukaan ryhmä henkilöitä, jotka ovat olleet tietoisia korkeimman oikeuden voimassa olevasta päätöksestä [kieltää liikkeen toiminta] ovat hallinnoineet liikkeen uskonnollista yksikköä Koillis-Moskovassa kesäkuusta 2019 lähtien, tutkintakomitean tiedottaja kertoi.

Yksityisasunnossa on muun muassa tutkittu Jehovan todistajien uskonnollisia tekstejä. Poliisin tiedossa on myös, että ryhmän jäsenet ovat jatkaneet uusien jäsenten värväämistä liikkeeseen.

Lue uutinen kokonaan YLE:n sivuilta.Raymond Franzin kirjasta on nyt julkaistu 3. luku suomeksi
21.11.2020 Johanneksen poika
  

Kuva: Reddit

Kolmannessa luvussa kerrotaan yksityiskohtaisia tietoja hallintoelimestä. Millaisia olivat hallintoelimen kokoukset?

Lainaus luvusta 3:

Joinakin viikkoina kokouksissa harkittiin vain suosituksia eri maissa toimiviksi matkavalvojiksi. Listalta luettiin heidän nimensä, ikänsä, kastepäivänsä, olivatko he "voideltuja" vai eivät, sekä vuodet kokoajanpalveluksessa. Useimmiten nämä olivat meille pelkkiä nimiä ja harvoin tunsimme ketään näistä henkilöistä. Joten kuultuamme tällaisia listoja luettavan Surinamista, Sambiasta tai Sri Lankasta, äänestimme näiden miesten nimittämisestä.

Muistan, että Thomas Sullivan (jonka lempinimi oli "Bud") oli silloin yli kahdeksankymppinen, lähes sokea ja heikossa kunnossa. Hän usein nukahteli näiden kokousten aikana ja tuntui ikävältä herättää hänet äänestämään asioista, joista hän ei tiennyt juuri mitään. Välillä koko kokous kesti vain muutaman minuutin. Yhden muistan kestäneen vain seitsemän minuuttia alkurukous mukaan luettuna.

Lue Raymond Franzin kirjaa täältä.True crime: Uskonnon uhrit, osa 2
20.11.2020 Johanneksen poika
  

Kuva: AVA ja MTV

Toisessa jaksossa nähdään, saatiinko lasten seksuaalisesta hyväksikäytöstä epäilty Ronnie Lawrence oikeuteen Oklahomassa. Toimittaja Trey Bundy yrittää keskustella Jehovan todistajien kanssa. Tarinansa kertoo myös Sarah Brooks, jota mies ja nainen käyttivät seksuaalisesti hyväksi, kun Sarah oli 15-vuotias.

Toisesta jaksosta on nyt tehty kooste.

Lue lisää...True crime: Uskonnon uhrit, osa 1
18.11.2020 Johanneksen poika
  

Kuva: AVA ja MTV

Tutkiva journalisti Trey Bundy selvittää lasten ja nuorten seksuaalista hyväksikäyttöä ja sen peittelyä Jehovan todistajien keskuudessa. Amerikkalainen dokumentti.

4-osaisen dokumentin ensimmäisestä osasta on tehty kooste.

Lue lisää...4-osainen dokumentti Jehovan todistajien yhteisöstä alkaa tänään 16.11.2020
16.11.2020 Johanneksen poika (Päivitetty kerran)
  
True crime: Uskonnon uhrit:

UUSI KAUSI ALKAA! 1/4. Kaksi todistajaa. Toimittaja Trey Bundy tutkii lasten seksuaalista hyväksikäyttöä Jehovan todistajien keskuudessa. Kaksi uhria kertoo, mitä heille tapahtui ja miten yhteisö suhtautui asiaan.

Lue lisää...Jehovan todistajien seurakunnan vanhimmat pakottivat 15-vuotiaan tytön kuuntelemaan neljän tunnin ajan oman raiskauksensa ääntä
14.11.2020 Johanneksen poika
  Kuva: Google

Maanantaina Utahin korkein oikeus kuuli argumentteja tapauksessa, jossa nainen väitti, että Jehovan todistajien vanhimmat pakottivat hänet kuuntelemaan oman raiskauksensa ääntä. Hän väittää, että 18-vuotias Jehovan todistaja raiskasi hänet, kun hän oli 14-vuotias. Hän nosti vuonna 2016 haasteen neljää seurakunnan vanhinta ja Jehovan todistajien järjestöä vastaan vakavan henkisen ahdistuksen tahallisesta aiheuttamisesta.

Lue lisää...Kirjallisuutta määrätty tuhottavaksi
12.11.2020 Johanneksen poika
  

Kuva: Pixabay

Osa Jehovan todistajien kirjallisuudesta on nyt vaarassa. Ne on määrätty hävitettäväksi. Kuka sellaisen määräyksen on antanut? Vastustajat? Viranomaiset? Ei. Ilmeisesti hallintoelin. Tuhottavista kirjoista, lehdistä ja muusta materiaalista on laadittu 2-sivuinen dokumentti.

Lue lisää...Yli viisi tuhatta Jehovan todistajaa on kuollut koronapandemian takia
12.11.2020 Johanneksen poika
  

Kuva: Pixabay

Jehovan todistajien seurakuntiin on lähetetty kirje, jossa käsitellään mm. koronapandemiaan liittyviä asioita.

Kappaleessa 5 todetaan, että Jehovan todistajat kaipaavat normaaleja seurakunnan kokouksia ja normaalia kenttäpalvelusta. Veljiä ja sisaria kiitetään siitä, että he ovat mukautuneet varotoimiin pandemian aikana.

Kuudes kappale on synkkää luettavaa. Toistaiseksi yli 130000 Jehovan todistajaa on saanut koronavirustartunnan. Tähän mennessä maailmanlaajuisesti yli 5000 Jehovan todistajaa on kuollut koronapandemian seurauksena.

Lue lisää...Raymond Franzin kirjasta on nyt julkaistu 2. luku suomeksi
11.11.2020 Johanneksen poika
  


Lainaus luvusta 2:

Kun olimme olleet Betelissä muutaman kuukauden ja olin työskennellyt kirjoitusosastolla, presidentti Knorr pyysi minut erääseen toimistoon. - - - Knorr pyysi minua aloittamaan Raamatun sanakirjan valmistamisen.

Kun minulle annettiin aihe "Ajanlasku", seurasi siitäkin vakavia kysymyksiä. - - - Emme löytäneet kerrassaan mitään, mikä tukisi vuotta 607 eaa. Kaikki historioitsijat viittasivat 20 vuotta myöhäisempään ajankohtaan. - - - Alkuajankohtaa, vuotta 607 eaa. pidettiin vuotena, jolloin babylonialainen valloittaja, Nebukadnessar, tuhosi Jerusalemin.

Lue Raymond Franzin kirjaa täältä.
Raymond Franz: Omantunnon kriisi

06.11.2020 Johanneksen poika
  

Kuva: YouTube

2000-luvun alussa kirjasta Crisis of Conscience käännettiin suomeksi kolme lukua, luvut 5, 9 ja 10. Nyt vuonna 2020 kirjaa on alettu uudelleen kääntää suomeksi Raymond Franzin luvalla. Käännöskomitea on toistaiseksi saanut valmiiksi kirjan johdannon ja 1. luvun. Suomeksi käännettyjä sivuja julkaistaan sitä mukaa kuin niitä valmistuu.

Lue lisää...
 


Kesän 2021 aluekonventit katsotaan kodeissa etänä
05.11.2020 Johanneksen poika
  

Hallintoelimen jäsen Stephen Lett, kuva: JW:ORG

Jehovan todistajien haaratoimisto lähetti loka-marraskuun vaihteessa seurakuntiin tietoa vuoden 2021 aluekonventeista. Ne tullaan järjestämään samaan tapaan kuin vuoden 2020 aluekonventit. Jehovan todistajat eivät kokoonnu suurissa halleissa vaan istuvat kotonaan ja tuijottavat ruutua. Konventtiohjelma tallennetaan etukäteen ja välitetään seurakuntiin heinä- ja elokuussa 2021.

Lue lisää...Mitä Jeesus tarkoitti sanoessaan "tämä sukupolvi" ja mitä hän ei tarkoittanut?
01.11.2020 Lähetetty
  

Kuva: JW:ORG

Jehovan todistajien järjestöllä on ollut useita oppitulkintoja "siitä sukupolvesta, joka ei katoa" ennen kuin jotain suurta tapahtuu.

Koska asia on opillisesti tärkeä Jehovan todistajille, on hyvä tarkastella kaikkia niitä raamatunkohtia, joissa asiaa on käsitelty. Tekstiyhteys on aina oleellisen tärkeää, joten raamatunkohtia on syytä lainata vähän laajemmin kuin Jehovan todistajilla on tapana.

Lue lisää...Puolueettomuus
27.10.2020 Johanneksen poika
  

Kuva: JW:ORG

Lokakuun alussa haaratoimiston ilmoituksissa ensimmäinen kohta oli tämä:

1. Viikkokokouksen ohjelman osa puolueettomuudesta. Lokakuun 26. päivä alkavalla viikolla esitetään 15 minuutin ohjelma aiheesta Puolueettomuus on tärkeää. Ohjelman osa pidetään paikallisille tarpeille varatun viiden minuutin ohjelman osan tilalla. Kannustamme jokaista tekemään voitavansa ollakseen silloin kokouksessa.

Tällä viikolla kokouksiin sisältyi tämä etukäteen mainostettu ohjelman osa.

Lue lisää...Vankilaan joutumisesta tulee työ Etelä-Koreassa
26.10.2020 Johanneksen poika
  


Etelä-Koreassa asepalveluksesta kieltäytyjien täytyy tuomioistuimen päätöksellä palvella yhteiskuntaansa työtä tehden myös vankilan telkien takana, kertoo New York Times.

Lee Seung-ki on asevelvollisuudesta kieltäytynyt Jehovan todistaja. Hän on ensimmäisten joukossa, jotka eivät joudu kieltäytyessään vankilaan tuomittuina rikollisina.

Etelä-Korea mahdollistaa vangeille nyt työn vankilassa. Työnimikkeisiin kuuluvat muun muassa kokki, siivooja ja klinikka-assistentti.

Maanantaista alkaen Lee ja 63 muuta samankaltaista vankia työskentelevät, syövät ja nukkuvat vankilassa. He nukkuvat toisistaan erotetuissa selleissä, mutta heille tarjotaan myös muutaman päivän loma. Toisin kuin aiemmille Jehovan todistajille, heille ei enää anneta pysyvää rikosrekisteriä asevelvollisuudesta kieltäytymisestä.

– Ero on se, että entiset vangitut asevelvollisuudesta kieltäytyjät joutuivat vankilaan vankipuvuissa. Mutta me teemme sen kolmen vuoden ajan laillistettuina asevelvollisuudesta kieltäytyjinä, Lee iloitsee.

Lähde: Verkkouutiset.fi

 


Yhdysvaltain presidentinvaalit ja Jehovan todistajat
26.10.2020 Johanneksen poika
  Kuva: YLE

Yhdysvalloissa järjestettävät presidentinvaalit ovat aina yhtä aikaa totista taistelua, viihdettä ja sirkusta. Omituinen vaalijärjestelmä antaa mahdollisuuden jopa tilanteeseen, jossa vähemmän ääniä saanut ehdokas valitaan presidentiksi. Vaalikampanjassa käytetään välillä epäasiallisia keinoja, vastapuolen ehdokkaasta kaivetaan ylös kaikki tiedot sitä varten, että loanheitto voisi alkaa.

Miten Jehovan todistajat suhtautuvat Yhdysvaltojen presidentinvaaliin? Äänestävätkö he?

Lue lisää...Mitä Vartiotorni kertoo ylösnousemuksesta?
23.10.2020 Tuomas Yläjuurakko ja Johanneksen poika
  


Kuva: JW.ORG

Sunnuntaina 18.10.2020 Jehovan todistajien seurakunnissa tutkittiin elokuun 2020 Vartiotornista ylösnousemusaihetta. Jehovan todistajat uskovat, että pääosa pelastuvista jää asumaan Maan päälle. Maapallo muutetaan vähitellen paratiisiksi, jossa asuu miljardeja ihmisiä. Suuri osa pelastuvista on niitä, jotka saavat ylösnousemuksen Maan päälle.

Lue lisää...Miksi näemme niin helposti maailmanlopun merkkejä?
12.10.2020 Johanneksen poika
  


Me Naiset -lehdessä pohdittiin maailmanloppua. Jutussa tutkija kertoo, miksi maailmanloppu on niin helppo nähdä ihan jo tuossa nurkan takana.

Tekstissä mietitään, miksi maailmanlopun merkkejä näkee kaikkialla, kun vain vähän ympärilleen katsoo? Kalifornian maasto palaa, koko maapallolla riehuu kulkutauti.

Tutkija toteaa, että ilmeisin tulkinta on aina se, että lopun ajat ovat hyvin lähellä – ellemme sitten elä niitä jo.

Lue lisää...Jehovan todistajien oikeusjärjestelmä (osa 2): Karttaminen - Sitäkö Jeesus tarkoitti?
10.10.2020 Johanneksen poika
  

Kuva: Eric Wilson / YouTube

Jotkut pitävät Jehovan todistajien harjoittamaa karttamista ja erottamista viharikoksena. Raamattu tosin kyllä puhuu synnintekijöiden poistamisesta seurakunnasta. Ovatko Jehovan todistajat menneet siinä liian pitkälle vai kohdellaanko heitä epäreilusti siksi, että he noudattavat Jumalan käskyjä? Tämä video yrittää vastata näihin kysymyksiin.

Lue lisää...Tahallinen käännösvirhe?
05.10.2020 Lähetetty
  
Onko Jehovan todistajien julkaisemassa Uuden maailman käännöksessä tahallinen käännösvirhe, jolla järjestö pyrkii osoittamaan tulkintansa 70 vuodesta oikeaksi? Miksi tämän pitäisi kiinnostaa? Koska maallisen historian sijasta he luottavat siihen, että Raamatusta löytyy todellinen tuki vuodelle 607 eaa. Tämä puolestaan johtaa vuoteen 1914 ya, ja viimekädessä hallintoelimen olemassaoloon saakka (he saivat valtuutuksensa v. 1919).
Mitä alkuperäinen heprealainen teksti osoittaa?

Lue lisää...Jehovan todistajien oikeusjärjestelmä - Jumalasta vai Saatanasta?
04.10.2020 Johanneksen poika
  

Kuva: Eric Wilson / YouTube

Jehovan todistajat pyrkivät pitämään seurakunnan puhtaana erottamalla kaikki katumattomat synnintekijät. He perustelevat tätä toimintatapaa Jeesuksen sekä apostoli Paavalin ja Johanneksen sanoilla. Monet kuitenkin sanovat tätä tapaa julmaksi. Onko todistajia syytetty asiassa perusteettomasti? Tottelevatko he vain Jumalan käskyjä? Vai käyttävätkö he Raamattua tekosyynä ja toimivat pahalla tavalla? Todistajat voivat väittää että heillä on Jumalan hyväksyntä vain, jos he noudattavat tarkasti Raamatun ohjeita. Muussa tapauksessa heidän tekonsa voivat osoittaa heidät "laittomuuden tekijöiksi". (Matteus 7:23)

Wilson käsittelee Jehovan todistajien oikeusjärjestelmää videollaan.

Lue lisää...Pieni katsaus rahankeräykseen
03.10.2020 Johanneksen poika
  

Kuva: JW.ORG

Jehovan todistajien virallisilla nettisivuilla, JW.ORG:ssa, on 01.10.2020 julkaistu juttu Ylijäämä korvaa puutteen. Siinä vastataan mm. kysymykseen, mihin lahjoituksia käytetään.

On kiinnostavaa, että kirjoituksessa myönnetään, että vain 35:ssä maassa saadaan riittävästi lahjoituksia järjestön kulujen peittämiseen. Tilastossa on mukana yli 200 maata, joissa Jehovan todistajilla on toimintaa.

Lue lisää...Warwickin lähelle Ramapoon rakennetaan uusi suuri rakennuskompleksi
02.10.2020 Johanneksen poika
  

Kuva: JW.ORG

28.09.2020 alkavalla viikolla on seurakuntien etäkokouksissa katsottu video Uusi rakennushanke suunnitteilla. Mistä oikein on kyse?

Lue lisää...Anthony Morris: Luopioiden tuho on meille helpotus
29.09.2020 Johanneksen poika
  

Kuvat: JW.ORG

Jehovan todistajien hallintoelimen jäsen Anthony Morris puhuu uudella videolla rankasta aiheesta, Jumalan vihollisten lopullisesta tuhosta. Se on hänen mielestään hyvin rohkaiseva ja vakavoittava aihe. Ekstremistisen puheen teema on: Jehova tekee sen minkä on päättänyt (Jes. 46:11).
 


Lue lisää...
 Jehovan todistajien ylin johto on epätoivoinen
21.09.2020 Johanneksen poika
  

Kuvat: JW.ORG

Viime aikoina järjestön tiedotuksessa on ollut usein väitteitä, että "luopiot valehtelevat" ja myös media kertoo valheita. Jehovan todistajien julkaisema uusi video Suojaudu valheilta jatkaa tätä samaa toimintamallia. Kuinka paniikissa hallintoelin on, kun julistajia pitää vähän väliä "valistaa" tässä asiassa?Lue lisää...

 


Takaisin uutissivun alkuun tästä.Kaikki uutiset (myös vanhat uutiset) löytyvät
uutisarkistosta.

  

Medialle

Toimittajien tietopaketti luettavissa täällä.

Tekstin koko

Onko puhelimella luettaessa JP-sivujen teksti liian pientä? Lue lisää täältä.

News in English

   
Jehovah's Witnesses in Finland. News from Finland.

  


Vuosikatsaukset

Uutisvuosi:
Uutisvinkki
 
Jos tiedät kiinnostavan uutisen mikä liittyy Vartiotorniseuraan tai Jehovan todistajiin, lähetä uutisvinkki osoitteeseen:

jp
@johanneksenpoika.fi
 
Hallintoelin

Mikä on Jehovan todistajien hallintoelin? Ketkä siihen kuuluvat? Lue lisää täältä.

Elokuun 2019 tilanne:Katso iso kuva tästä.
    
Videot

Uutisvideoita voit katsoa täältä.
 
Sähköposti

Johanneksen pojan sähköposti

jp@johanneksenpoika.fi

Lue lisätietoja täältä...
   
Uutistoimitus

Lue lisätietoja täältä...
 
Sitaattioikeus

Tällä uutissivustolla noudatetaan sitaattioikeuden periaatteita. Lue lisää...
   
Ex-JT:t - media

Entiset Jehovan todistajat kaupallisen median jutuissa:Lue täältä.

 
Uutisarkisto

Poimintoja kotimaan uutisista 
Pieni kooste valtakunnansalien myynnistä Suomessa

HS: Jehovan todistajat etsivät keinoja verensiirtokiellon kiertämiseen – ”Verikiellosta on hankala enää luopua, koska samalla liike myöntäisi, että moni kuoli turhaan”

Täysin uudistettu suomenkielinen Uuden Maailman käännös julkaistiin Hämeenlinnassa

Opetusministeriö hyväksyi Jehovan todistajien ohjeistuksen seksuaalirikosten käsittelyssä – Professori: “On ongelma, jos yhteisöt toimivat tuomioistuimina”

Väistöliikkeitä kadulla, saamatta jääneitä juhlakutsuja ja karttelevia myyjiä - uskonyhteisöistä eronneet kertovat: ”Edes heidän pomonsa kutsuhuudot eivät saaneet myyjiä lähestymään minua”

Nainen voitti palkinnoksi kauneushoidon – työntekijä perui sen, koska asiakas oli 20 vuotta sitten Jehovan todistaja

Tietojen jakaminen vai tietojen pimittäminen?

EU-tuomioistuin julkisti päätöksensä - Veikko Leinonen väittää vastaan

Jehovan todistajista irtautujien kokemuksia hengellisestä väkivallasta: "Katson olevani selviytyjä vaikkakin henkisillä arvilla"

Vielä kerran Hakkaraisesta

Miten Jehovan todistajien tiedottaja Ari Hakkarainen pärjäsi Susanne Päivärinnan haastattelussa?

Sensuroimaton Päivärinta tänään: erikoislähetys kohutuista Jehovan todistajista

Ilmoitus ja suostumus henkilötietojen käsittelyyn

A-studio: Miten toimivat Jehovan todistajien oikeuskomiteat?

Entiset Jehovan todistajat kertovat kokemuksistaan uskonyhteisön oikeuskomiteoissa – "Todettiin, että minä, 11-vuotias tyttö olin vietellyt keski-ikäisen miehen"

Lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttila on lähettänyt merkittävän kirjelmän

Miten eduskunnan oikeusasiamies suhtautuu henkiseen ja hengelliseen väkivaltaan?

Onko Jehovan todistajien keskuudessa parisuhdeväkivaltaa?

Iltalehti: ”Älä anna masturbaation saastuttaa itseäsi” - Jehovan todistajien videot vuotivat jälleen: jyrkkiä käskyjä seksuaalisuudesta

Historiaa - osa 45: Oulun konventtisali valmistui, Pohjois-Suomen Jehovan todistajat olivat innoissaan

Oulun konventtisali on nyt alennusmyynnissä

Entinen Jehovan todistaja Eeva-Liisa Pirttinen Radio Suomen ohjelmassa

Käyttääkö Jehovan todistajat uskonnollinen yhdyskunta Suomessa sanaa "seurakunta" vilpillisesti?

Uusi Pro gradu -tutkielma: Jehovan todistajista eronneiden tarinoita eroprosessista ja avunsaannista

Kooste YLE Radio 1:n ohjelmasta "Ero Jehovan todistajista ei ole helppo"

Tunnelmia Helsingin kirjamessuilta 2017

Suomen seurakunnissa opiskeltiin perinteistä lahjoittamista Vartiotorniseuralle

Ilta-Sanomat kertoi Helsingin Sanomien tekemästä karttamisjutusta
 
Helsingin Sanomat osoitti Veikko Leinosen karttamistulkinnan vääräksi

Jehovan todistajien kokouksissa opeteltiin karttamaan erotettua perheenjäsentä

Haaratoimisto lähetti Turun väkivaltaista hyökkäystä koskevan kirjeen kaikkiin seurakuntiin

Ben Kalland pelkäsi lapsena: Mitä jos tuttava avaisi oven?


Ben Kalland on aina halunnut kertoa tarinan - nyt haave on toteutunut

Tietääkö joku "päivän ja hetken", jolloin Harmagedon alkaa?

Pikku saarnaajat ja menetetty lapsuus

Entiset Jehovan todistajat kaupallisen median jutuissa

Kastavatko Jehovan todistajat lapsia?

Jehovan todistajien lapset kärsivät pahoista peloista: Raakoja kertomuksia ja pelottavia kuvia – "Heräsin usein sänkyni alta"

Tilastokeskuksen viimeiset viralliset numerot kertovat: Jehovan todistajia oli Suomessa viime vuonna 307 vähemmän kuin vuotta aiemmin

HS: ”Oli järkyttävää ajatella, että kaikki tapetaan” – kirja kuvaa pelkoja uskonliikkeissä, yhteisöt empivät järeämpää valvontaa

YLE: Harmageddon ja demonit arkisia kuin maito jääkaapissa – epäterveet uskonnolliset yhteisöt hallitsevat pelolla

Aamulehti: Uusi kirja kertoo pelottelusta uskonnollisissa yhteisöissä – Jehovissa voimakkain pelon ilmapiiri

HS: Veera Ahokannaksesta tuli lapsena julistaja, joka pelkäsi demoneita ja kiersi jakamassa Vartiotorni-lehteä

Kirja "Pyhät, pahat ja pelokkaat" julkaistiin tänään


Kotimaa24: Lapsiasiavaltuutettu ehdottaa uskonnollisten yhdyskuntien säännöllistä arviointia – ulottuisi myös herätysliikkeisiin

Lapsiasiavaltuutetun aloite uskonnonvapauslaissa säädetyn asiantuntijalautakunnan tehtävän ja kokoonpanon muuttamisesta

Sähköpostia sosiaali- ja terveysministeriöstä

Sähköpostia opetus- ja kulttuuriministeriöstä

Turun Sanomien paperilehdessä iso juttu: Myynnissä ainakin 13 valtakunnansalia

Fariseustrilogia kertoo: Jehovan todistaja ei saa käyttää omaa ajattelua Raamattua lukiessaan

KHO pyytää EU-tuomioistuimelta ennakkoratkaisua Jehovan todistajien tiedonkeruusta

Yksi myytti säpäleiksi?

Onko Veikko Leinonen verensiirron ja verenluovutuksen asiantuntija?

Sairaalayhteyskomiteat haittaavat lääkäreiden töitä sairaaloissa


Turun Sanomat: "Uskontojen uhrien tuki: Jehovan todistajien verensiirtokielto vaarantaa jäsenten terveyden"

Demokraatti: Jehovan todistajien verensiirtokiellosta kuolemantapauksia – Lääkäri: ”Äärimmäisen surullisia tapauksia”

Kotimaa24 kertoi ensimmäisenä UUT:n selvityksestä

UUT julkaisi selvitystyön Jehovan todistajien verituotteiden käyttökiellosta


Entinen Jehovan todistaja: Perhe hylkäsi, terapia auttoi

Kirje kaikille seurakunnille: Yksinkertaistettu hoitotahtokortti

Jehovan todistajat "unohtivat" mainita poliisin nuorille suunnatussa valistuskirjasessa

Kotimaa24: Jehovan todistajat opastaa seksuaalisesta väkivallasta – poliisia ei mainita

Veren "fraktiot" ovat suuri eettinen ja moraalinen ongelma Jehovan todistajille, vaikka he eivät itse sitä tule ajatelleeksi

Tilastokeskuksen uusien lukujen valossa Jehovan todistajien määärä vähenee edelleen Suomessa tasaisesti

Karttaminen - elämäni suurin suru

Menneisyys ja tulevaisuus Jehovan todistajien opin mukaan

Kun joulua ei saanut viettää

Veikko Leinonen kertoi suurista muutoksista Suomen haaratoimistossa

Tutkija: Uskonnollisten liikkeiden hengellinen väkivalta on Suomessa merkittävä ongelma

Seura: Paholaiselle luovutettu

Turun Sanomat: Veljestä tuli musta lammas

Vartiotornin varjossa -kirjan julkistamistilaisuus Helsingissä

Paljastuskirja Jehovan todistajista: itsemurhia, nöyryyttämistä, lasten hylkäämisiä

Kotimaa24: Tietosuojavaltuutettu ohjaa Jehovan todistajia henkilötietojen keräämisessä

Konventtipuheet ovat monien mielestä liian pitkiä ja puuduttavia, konventteihin mennään tapaamaan tuttuja

Lapsiasiavaltuutettu: Uskonnollisia yhteisöjä alettava valvoa

Aini Linjakummun uusi kirja on julkistettu tänään Helsingissä

Entinen Jehovan todistaja seuraajistaan: He odottivat ulko-ovellakin, kiersivät taloa ja menivät ikkunoiden ohi

Isoveli valvoo - toisinaan myös -sisar

Oikeusoppineet: Jehovan todistajien ohjekirjassa ollaan paikoin Suomen lain rajamailla

Ilta-Sanomat: Jehovan todistajat kyselevät tarkkaan vapaaehtoistensa taustat: ”Oletko kuluneen vuoden aikana katsonut pornografiaa?”

YLE Radio 1:n Horisontti-ohjelmassa entisen Jehovan todistajan haastattelu

Isaac Withersponen oikeuskomiteaistunto herättää ajatuksia

Millainen henki oikeuskomiteoissa vallitsee?


"Jehovan todistajat kielsi kertomasta raiskauksesta poliisille"

UUT:n edustajat keskustelivat sisäministeri Päivi Räsäsen kanssa Jehovan todistajien oikeuskomiteoiden toiminnasta ja karttamisrangaistuksista

Jehovan todistajat opettavat lapsille: demonit houkuttelevat leikkimään sukupuolielimillä

YLE: Jehovan todistajien ja seurakunnasta eronneiden puheet karttamisrangaistuksesta eroavat rajusti toisistaan

UUT:n edustajat tapasivat oikeusministeri Anna-Maja Henrikssonin

Entinen vanhimmiston jäsen: Jehovan todistajat säilyttävät yhä tietoja erotetuista

Salainen ohjekirja paljastaa: Jehovan todistajilla kattava oma oikeusjärjestelmä

MVT uutiset teki kaksi hyvää juttua Jehovan todistajien oikeuskomiteoista

Ilta-Sanomat: "Entisten Jehovan todistajien karut tarinat"

Sisäministeri Päivi Räsänen otti kantaa uskonnollisesta yhteisöstä eroamiseen

Jehovan todistajien keskuudessa ahdistelua, kiusaamista ja julkista häpäisyä

Selvitys: Jehovan todistajien oikeuskomiteat rikkovat ihmisoikeuksia

Kotimaa24: "Jehovan todistajien oikeuskomiteat johtaneet jopa itsemurhiin"

Helsingin Sanomat kuukausiliite toukokuu 2014: "Maailman loppu"


Kapellimestari Anna-Maria Helsing pääsi pois mustavalkoisesta maailmasta ja näkee nyt värit

A-studiossa kaksi Jehovan todistaja -vanhinta: Leinonen ja Hakkarainen

Psykologi sanoo, että Jehovan todistajien opetusvideo kasvattaa väärin

Kymmenen uutiset 17.09.2013: Jehovan todistajien on pyydettävä lupa rekisterimerkintöihin

Nelosen uutiset 17.09.2013: Jehovan todistajat loukkaavat lasten oikeuksia

Lapsiasiavaltuutettu Maria Kaisa Aula tuli julkisuuteen Jehovan todistajien lasten asiassa

MTV3 julkaisi kaksi juttua Jehovan todistajista ja henkilötietolaista

YLE: Jehovan todistajilla arkaluontoisia henkilötietoja – valtio ojentaa

Kotimaa24.fi julkaisi lapsiasiavaltuutetulle tehdyn selvityksen

Selvitystyö lapsiasiavaltuutetulle: Lasten oikeuksien toteutumisessa Jehovan todistajien keskuudessa on vakavia puutteita

Entinen Jehovan todistaja haluaa nostaa lapsen oikeudet keskusteluun (Turun Sanomat)

Konventin luopiopuhe ei yllättänyt - samaa sanahelinää kuin aiemminkin

Vartiotorniseura neuvoo taas kerran Jehovan todistajia käyttämään lapsityövoimaa saarnaamistyössä

Iltasanomat julkaisi vuonna 2008 uutisen, missä kerrotaan suomalaisen Jehovan todistaja -vanhimman pedofiliatuomiosta.
   
Uutisarkisto

Poimintoja ulkomaiden uutisista
Tapahtuuko Jehovan todistajien taivasmatkoilla "ylibuukkausta"?

Poliisi ratsasi Hollannin Jehovan todistajien tiloja seksuaalisen hyväksikäytön tutkinnassa

Uusi pienille lapsille suunnattu video JW.ORG:ssa: Oletko valmis lähtemään kentälle?

Jehovan todistaja -vanhin sai vankeustuomion lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä

Yhdysvaltalainen tuomioistuin: Jehovan todistajien on maksettava 35 miljoonaa dollaria hyväksikäytön uhrille

Yleinen syyttäjä tutkii seksuaalista hyväksikäyttöä Jehovan todistajien keskuudessa Hollannissa

Euroopan unionin tuomioistuin on antanut tuomionsa jutussa ”Tietosuojavaltuutettu v. Jehovan todistajat -uskonnollinen yhdyskunta”

Jehovan todistajien edustaja pyytää tuhoamaan muistiinpanot, koska 'Saatana on kannoillamme'

Suomeksi tekstitetty video käsittelee Jehovan todistajien uutta lomaketta, jolla pyydetään suostumus henkilötietojen keräämiseen

Jehovan todistajat ahdingossa Venäjällä

HS: Noin 160 Venäjältä tullutta Jehovan todistajaa on hakenut Suomesta turvapaikkaa

Kanadassa on tehty TV-dokumentti Jehovan todistajien järjestön pedofiiliongelmista

Muuttaako suomalainen oikeustapaus Jehovan todistajien käytänteitä Euroopassa – DW: Suomen tietosuojavaltuutetun kannalle tukea

Deutsche Welle: Jehovan todistajien muistiinpanojen tekeminen vietiin EU:n tuomioistuimeen


Uusi paljastussivusto kertoo uskonyhteisöjen sisällä tapahtuneista rikoksista Yhdysvalloissa – Jehovan todistajat piilottelevat raiskauksia

"Luopiopuhe" Pohjois-Englantilaisessa seurakunnassa

YLE: Jehovan todistajien maksettava 4 000 dollaria päivässä, kunnes antavat tietoja pedofiilista – summa jo yli kaksi miljoonaa

Cedarsin video suomeksi tekstitettynä: Kahden todistajan sääntö

Valehtelu tarkoittaa esittämistä vilpillisesti jotakin, joka ei ole totta

Hallintoelin syyttää "luopioita" siitä, että media on kiinnostunut Jehovan todistajien "kahden todistajan säännöstä"

Vartiotorniseura tarjoilee sekä punaista että sinistä maitoa

Mitä tarkoittaa oksymoron ja miten se liittyy jehovantodistajuuteen?

Pedofiilien paratiisi

Vanhimmat ovat tutkijoita, tuomareita ja psykologeja


YLE: Jehovan todistajien toiminta Venäjällä pysyy kiellettynä

Mitä hallintoelimessä ja Vartiotorniseuran päätoimistossa ajateltiin vuodesta 1975?


MTV:n kymmenen uutiset kertoi Helsingin venäjänkielisestä konventista

Vartiotorniseura painostaa edelleen käyttämään henkistä ja hengellistä väkivaltaa entisiä jäseniä kohtaan


Miksi Venäjä kielsi Jehovan todistajien toiminnan?

HS: Venäjä kielsi Jehovan todistajat – Suomen tiedottaja: ”Kuulostaa etukäteen päätetyltä”

YLE: Venäjä julisti Jehovan todistajat äärijärjestöksi


YLE: Jehovan todistajat eivät muuta tuhatvuotista sääntöään, joka jättää pedofiilin ilman rangaistusta

Onko "kahden todistajan" vaatimus nykyaikaa?

Jehovan todistajat kieltäytyvät muuttamasta kahden todistajan sääntöä, ”koska se on kantamme”

Oikeuskomitean perustamiselle on paljon syitä


Jehovan todistajien johtajat salaavat lasten hyväksikäytön hinnalla millä hyvänsä

Voiko erotettu tai eronnut palata sen "totuuden" yhteyteen, mihin hän aikoinaan oli liittynyt?

Vartiotorniseura muovaa Jehovan todistajista tunneköyhiä ihmisiä

Uusin karttamismääräys esitettiin marraskuun kuukausivideolla

Vähän yli 20 vuotta sitten siitä olisi erotettu - nyt sitä kehutaan ja suositellaan

Kierrosvalvojan kirje vanhimmille: Hoitotahtokortit

Säälin tunne kadoksissa

Sääntöihin kirjattu pahuus

Odottavan aika on pitkä

Pata kattilaa soimaa, musta kylki kummallakin

Historiaa - osa 21: Mitä Vartiotorni-lehti kertoi Harmagedonin sodasta vuonna 1958?

Naiset ovat alistetussa asemassa Jehovan todistajien yhteisössä

Jehovan todistajien kokoaikaisten erikoispalvelijoiden tottelevaisuus- ja köyhyysvala

Hallintoelimen jäsen Stephen Lett puhuu mielellään rahasta

YLE: Jehovan todistajille rajua arvostelua lapsien hyväksikäytön peittelystä Australiassa

Hyväksikäytön uhrit joutuvat tekemään julman valinnan

Kuninkaallisen tutkimuskomission Angus Stewart syyttää Vartiotorni-seuran edustajaa tahallisesta petoksesta

Vanhimmat häpeissään Australian tutkintakomission kuulusteluissa

Australian tutkintakomissio: Jehovan todistajat salannut tuhannen lapsen hyväksikäytön

Jehovan todistaja -äiti kieltäytyi verensiirrosta - yhdeksän lasta jäi orvoiksi

Tutkimus uskontojen tilanteesta 2015: Kaikista uskonnoista Jehovan todistajat menettävät edelleen eniten kannattajiaan

Jehovan todistajat ja verensiirto - Silminnäkija Viron TV:ssä

Lasten kasvattaminen pelon ja uhkakuvien avulla jatkuu

Lasten kohtelu uskonnon nimissä nostattaa vakavaa kritiikkiä Ruotsissa

Jehovan todistajien hallintoelin syytteessä lasten hyväksikäyttöön liittyvässä oikeusjutussa

Hallintoelin painostaa lapsia jo hyvin nuorina "Herran työhön"
 


Takaisin uutissivun alkuun tästä.Kaikki uutiset (myös vanhat uutiset) löytyvät uutisarkistosta.
  


Takaisin Johanneksen pojan kotisivujen etusivulle tästä   * * *   Uutissivusto avattu 04.08.2012