Johanneksen pojan uutissivut
Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Uutisarkistoon * Hakusivulle


Uusin päivitys 20.09.2018
Uutiset - Kotimaa

Kumotaanko Jehovan todistajien vapautus ase- ja siviilipalveluksesta?
20.09.2018 Johanneksen poika
Useat mediat ovat tänään kertoneet, että hallitus esittää Jehovan todistajien vapautusta ase- tai siviilipalveluksesta lakkautettavaksi.

YLE kertoo, että vapautuslakia on pidetty pitkään ongelmallisena perustuslaissa olevan yhdenvertaisuusvaatimuksen kannalta.

Kaleva toteaa, että Jehovan todistajien vapautuslain kumoamisessa olisi siirtymäaika.
 
Iltalehti uutisoi, että vapautuslain säätämisen taustalla olleet olosuhteet ovat monelta osin muuttuneet 1980-luvun jälkeen.

Ilta-Sanomissa tuodaan esille se, miksi keskustelu tästä asiasta sai vauhtia tänä vuonna.

Lue lisää...
Vapautta rakastava -blogissa: Seurakunnan vanhin
20.09.2018 Johanneksen poikaKuvat: YLE A-studio

Entisen Jehovan todistajan Tom-Kristian Heinäahon blogissa ilmestyi 20.09.2018 kirjoitus, jossa kerrotaan, mitä kuuluu Jehovan todistaja -vanhimman elämään. Suora lainaus:

Välillä vanhimmiston kokouksissa keskityttiin hyvin epäolennaisiin asioihin kuten siihen oliko joku seurakuntalainen pukeutunut ”sopimattomasti” ja pitäisikö hänelle antaa neuvoja hänen pukeutumisestaan.
- - -
Raskain asia vanhimpana toimimisessa oli tietenkin seurakunnan oikeuskomiteoissa toimiminen.
- - -
Tämä asia minua hävettää enemmän kuin mikään muu.

Lue kirjoitus kokonaan täältä.Lue myös toinen Tom-Kristianin blogikirjoitus, joka käsittelee oikeuskomiteoita. Löydät sen täältä.Kun väki vähenee, niin pidot paranee?
18.09.2018 Johanneksen poika
Tampereen seurakunnissa kokousten läsnäolijamäärät ovat olleet sen verran pieniä, että Suomen haaratoimistossa on ilmeisesti painettu taas kerran paniikkinappulaa. Sen seurauksena Tampereen seurakuntien lukumäärä on pudonnut kymmenestä kahdeksaan. Lisäksi kaksi valtakunnansalia on myyty. Messukylän ja Tammerkosken valtakunnansaleilla on nyt uudet omistajat.

Lue lisää...
Muistutus tapahtumasta
17.09.2018 Johanneksen poika
28.-29.9.2018 Vivamossa: Hengellä hakatut.
  • Mitä tapahtuu, jos hengellinen yhteisö sairastuu?
  • Kuinka helppoa on erottaa terve uskonnollisuus epäterveestä?
  • Mediassa on puhuttu viime vuosina uskonnon uhreista.
  • Keitä he ovat? Voiko joku olla uhri tiedostamatta sitä itse?
  • Entä mistä ja miten hengellisyydellä hakattu voi saada apua?
Muun muassa näitä aiheita pohdimme Vivamon syksyisessä viikonlopussa.

Tule mukaan kuuntelemaan ja keskustelemaan.

Katso kaikki tiedot 2-sivuisesta PDF-dokumentista.

Huomautus:

Ohjelmassa ei ole mitään hengellistä (ei rukouksia, lauluja, hartauksia tai raamatunlauseita).
 


Tietojen jakaminen vai tietojen pimittäminen?
15.09.2018 Johanneksen poikaKuva: JW.ORG

Kuvittele mielessäsi se tilanne, kun Jeesus on aloittamassa kuuluisaa vuorisaarnaansa. Mitä ajattelet, jos ennen varsinaista puhetta Jeesus olisi sanonut näin:

Tämän puheen sisältöä ei saa jakaa muille. Jos teette henkilökohtaisia muistiinpanoja, voitte hyödyntää niitä keskusteluissanne muiden kanssa. Näitä ei tulisi kuitenkaan jakaa eteenpäin. Puheesta ei myöskään saa lainata kohtia julkaisemalla niitä pyhien kirjoitusten kokoelmassa.

Lue lisää...

 


Niin mieli muuttuu vuosien mittaan: Nyt Watchtower Library -kirjasto-ohjelmisto on ladattavissa JW.ORG-sivustolta
14.09.2018 Johanneksen poika


Vuoden 2007 vain Jehovan todistajille tarkoitetussa Valtakunnan Palveluksemme -lehtisessä muistutettiin kirjasto-ohjelman (Kuva: JW.ORG) asentamisesta ja levittämisestä näin:

Muistutamme, että Watchtower Library -CD-ROM-levyjä ei ole tarkoitettu julkiseen jakeluun, yleisiin kirjastoihin tai annettavaksi niille, jotka vain esittävät olevansa kiinnostuneita Jehovan todistajista. CD-ROM-levyt ovat seurakunnan jäseniä varten, ja niitä voidaan hankkia vain seurakunnan kautta.

Kesällä 2018 Vartiotorniseura päätti antaa Watchtower Libraryn yleiseen käyttöön. Kuka tahansa voi sen ladata JW.ORG:n sivuilta.

Lue lisää...YLE kolme vuotta sitten: Jehovan todistajat - Harmageddonin varjossa
13.09.2018 Johanneksen poikaKuva: YLE

Milloin hengellisyys muuttuu henkiseksi ja hengelliseksi väkivallaksi? Millainen vaikutus Jehovan todistajien järjestöllä on jäseniinsä esimerkiksi karttamisrangaistuksen kautta, jolla jäsen menettää pahimmillaan yhteyden perheeseensä ja ystäviinsä? Muun muassa näitä asioita pohditaan vastailmestyneessä Vartiotornin varjossa -kirjassa, joka koostuu entisten Jehovan todistajien kertomuksista. Haastateltavina teologi Aila Ruoho ja kaksi entistä uskonyhteisön jäsentä.

Kuuntele noin 12 minuutin äänite YLE Areenasta.Uskonnon ja elämänkatsomustiedon opettaminen Suomen kouluissa - Jehovan todistajat eivät osallistu
11.09.2018 Johanneksen poikaKuva: Pixabay

Jehovan todistaja -perheiden lapset eivät osallistu koulujen uskonnonopetukseen. He eivät myöskään käy koulujen ET-tunneilla. Näin ollen heiltä jää saamatta merkittävä osa siitä tiedosta, joka yleissivistyksen takia olisi hyvä tietää eri uskonnoista ja elämänkatsomuksista. Jehovan todistaja -perheiden lapset saavat uskonnonopetusta vain heidän omien seurakuntiensa kautta. Oman "kuplan" sisältä ei näe selvästi sitä, mitä sen ulkopuolella on.

Lue lisää...Historiaa - osa 55: Veikko Leinonen ja siviilipalvelus vuonna 2007
10.09.2018 Johanneksen poikaKuva: YLE

Vuonna 2007 Veikko Leinonen oli yhdessä pääesikunnan komentajakapteeni Jyrki Kivelän kanssa YLE:n studiossa keskustelemassa siviilipalveluksesta.

Toimittaja kysyi Leinoselta mm. näitä asioita:

Vuosittain noin 150 Jehovan todistajaa vapautuu lain nojalla asevelvollisuudesta ja myös siviilivelvollisuudesta. Minkä takia?

Eivätkö Jehovan todistajat ole missään mielessä valmiita joustamaan esimerkiksi juuri menemällä siviilipalvelukseen?

Kuinka paljon Jehovan todistajat tuntevat sympatiaa totaalikieltäytyjiä kohtaan?

Lue lisää...Noudattavatko Jehovan todistajat omia opetuksiaan? - Herjaava puhe
07.09.2018 Johanneksen poikaKuva: Pixabay

Suomessa Jehovan todistajat tutkivat arkipäivän kokouksessa tällä viikolla aihetta Repivä puhe.

Noudattaako Jehovan todistajat järjestönä näitä periaatteita, joita seurakunnan raamatuntutkistelussa opetettiin? Se selviää ottamalla esimerkkejä Vartiotorniseuran kirjallisuudesta ja konventtipuheista.

Lue lisää...Haaratoimiston lähettämässä syyskuun kirjeessä oli kolme aihetta
06.09.2018 Johanneksen poika


Jehovan todistajien Suomen haaratoimisto on lähettänyt kirjeen seurakuntiin. Tällä kertaa kirje sisälsi 3 eri kohtaa:
  1. Terveydenhuollon ammattilaiset
  2. Seurakunnan raamatuntutkistelu
  3. Päätoimiston edustaja
Haaratoimisto pyysi niitä veljiä ja sisaria, jotka ovat käytettävissä ja ovat saaneet lääketieteellistä koulutusta ja työskennelleet terveydenhuollon parissa, täyttämään "taitoselvityslomakkeen" (lomake A2) ja antamaan yhteystietonsa.

Kuva: Pixabay

Lue lisää...Historiaa - osa 54: Erottaminen ja karttaminen 1960-luvulla
06.09.2018 Johanneksen poikaKuva: Pixabay

Jehovan todistajilla on nykyisin käytössä erottamisjärjestely, jonka seurauksena julma ja ihmisoikeuksia rikkova pakotettu karttaminen ahdistaa ja masentaa suurta joukkoa entisiä ja nykyisiä Jehovan todistajia. Karttaminen ei aiheuta mielipahaa vain kartetuissa vaan yhtä lailla niissä Jehovan todistajissa, joiden on pakko karttaa rakkaita sukulaisiaan ja entisiä "ystäviään".

Millainen tuo erottamisjärjestely ja sitä seurannut karttaminen oli 1960-luvulla? Oliko suhtautuminen erotettuihin "lempeämpää" kuin nykyisin? Otettiinko inhimilliset tekijät huomioon?

Lue lisää...Kun tajuat, että "totuus" ei ole totuus
04.09.2018 Johanneksen poikaKuva: Pixabay

Totuus totuudesta -blogissa on ilmestynyt hyvä kirjoitus, jossa tarkastellaan sitä, miten pitäisi käsitellä se käännekohta elämässä, kun tajuaa, että "totuus" ei olekaan totuus. Tässä esitellään kolme vaihtoehtoa, miten toimia:

Olosuhteistasi riippuen voit esimerkiksi jäädä toimettomaksi, hiipua pois järjestöstä ilman että virallisesti eroat tai tulet erotetuksi. Tällöin voit mahdollisesti elää suhteellisen normaalia ja vapaata elämää - mutta kuitenkin pitää suhteesi esimerkiksi perheenjäseniin.

Voit myös erota järjestöstä, jolloin menetät yhteyden kaikkiin Jehovan todistaja - ystäviisi, mitä todennäköisimmin sukulaisiisi ja kenties jopa perheeseesi.

Kolmas, ehkäpä se ikävin vaihtoehto on, että et tee mitään. Pysyttelet järjestön yhteydessä epäuskovana jäsenenä. Uskon näitä tapauksia olevan useita, mutta se lienee myös todella tuskallista.

Lue kirjoitus kokonaan täältä.Historiaa - osa 53: Suomen haaratoimisto vaati Jehovan todistajia lähettämään Mainos-TV:lle kiitoskirjeitä Luomiskertomus -ohjelman esittämisen jälkeen vuonna 1971
18.08.2018 Johanneksen poika


YLE:n TV1-kanavalla lähetettiin vuonna 1971 Mainos-TV:n kustantama ohjelma Luomiskertomus. Tuossa moniosaisessa ohjelmassa keskustelivat mm. eri kirkkokuntien edustajat ja Jehovan todistajat useista Raamattuun liittyvistä asioista. Monet ohjelman katsojat olivat järkyttyneet kahden suuren kirkon edustajien lausunnoista. Näytti siltä, että kirkkojen edustajat eivät uskoneet Raamattuun.

Haaratoimisto käski Jehovan todistajia kirjoittamaan kiitoskirjeitä Mainos-TV:lle ohjelman johdosta. Nuo kiitoskirjeet eivät olleet yksilöiden omasta halusta kirjoitettuja. Haaratoimisto käynnisti erikoiskampanjan, jotta Mainos-TV olisi saanut 1000 kirjettä.

Lue lisää...Vuonna 2019 yksi kesän aluekonventeista pidetään Rovaniemellä
17.08.2018 Johanneksen poika


Jehovan todistajien virallisilla internetsivuilla on tietoa vuoden 2019 aluekonventeista ja kansainvälisistä konventeista. Suurin yllätys on Rovaniemen pääseminen konventtikaupunkien joukkoon Suomessa. Toisaalta perinteisessä konventtikaupungissa Oulussa ei järjestetä konventtia ensi vuonna. Myös Jyväskylässä järjestetään konventti, joka on poikkeuksellista.

Kansainvälisiä konventteja järjestetään vuonna 2019 18:ssa maassa yhteensä 24 kappaletta. Euroopan maista kansainvälisen konventin saivat järjestettäväkseen Kreikka, Saksa, Tanska, Portugali, Espanja, Ranska, Alankomaat ja Puola.

Lue lisää...
Historiaa - osa 52: Suomen haaratoimiston kirje kaikille seurakunnille julisti lokakuussa 1968 pikaista loppua tälle maailmalle
16.08.2018 Johanneksen poikaKuva: Vartiotorniseura

Vartiotorniseura oli innoissaan, kun se oli julkaisemassa Herätkää! -lehden erikoisnumeroa vuoden 1968 joulukuussa (kuvassa tuon lehden kansi). Suomen haaratoimisto lähetti etukäteen kaksisivuisen kirjeen kaikille seurakunnille lokakuussa 1968. Kirjeessä kerrottiin mm. näin:

Tämä numero on nimeltään Onko myöhempi kuin luuletkaan? Lyhyessä muodossa se esittää vastaansanomattomat todisteet siitä, että aika on melkein loppunut tältä sukupolvelta. Se kokoaa yhteen suuren joukon todisteita sellaisella tavalla, mitä teillä nyt ei ole käytössänne. Lisäksi se tarttuu lujasti epäilijöiden vastaväitteisiin. Se raivaa ne tieltä yksi kerrallaan ja tekee selväksi, että Raamattu pitää paikkansa ja että heidän on tärkeätä toimia sopusoinnussa sen kanssa ja tehdä siten nyt.

Lue lisää...Lieksan uusi valtakunnansali on valmis
15.08.2018 Johanneksen poika

Kuva: Lieksan lehti

Lieksan lehti kertoi torstaina 02.08.2018, että Jehovan todistajien rakennusurakka on ohi Lieksassa. Keväällä purettiin vanha valtakunnansali, ja sen tilalle rakennettiin pienempi sali, joka on hyvin varusteltu. Sisätilat on valaistu led-valaisimin. Audio-videopuolella kaikki on uutta. Akustiikka on erittäin hyvä.

Työmaapäällikkö Olli Kankkonen kehuu uutta salia. Myös Lieksen seurakunnan vanhin Kari Pellikainen on uuteen valtakunnansaliin erittäin tyytyväinen. Se on Pellikaisen mukaan parempi kuin osasi toivoa.

Lue lisää...Historiaa - osa 51: Painostusta ja tietojen keräämistä 1960- ja 1970-luvuilla
14.08.2018 Johanneksen poikaKuva: Pixabay

Jehovan todistajien järjestö kannustaa ja painostaa Jehovan todistaja -yksilöitä suorittamaan enemmän ja enemmän saarnaamistyötä. Tämä on tilanne nyt 2000-luvulla, mutta näin asia on ollut jo kymmenien vuosien ajan.

Toiminnan tehostaminen, yksilöiden valvonta ja tietojen kerääminen liittyvät toisiinsa. Valvomalla yksilöiden toimintaa heitä voidaan myös painostaa. Yksi tärkeä osa painostustoiminnassa on kierrosvalvojien käyttäminen valvontaan ja ohjaukseen.

Alla oleva skannaus on otettu kierrosvalvojan raporttilomakkeesta.Lue lisää...Koulut alkoivat - on taas aika ahdistua
13.08.2018 Jussi KoululainenKuva: Pixabay

Koulut alkoivat taas. Samalla muistui mieleen kaikki ne "en voi osallistua", "me ei vietetä", "tässä olis opettajalle tällainen kirjanen, jossa kerrotaan meidän uskonnosta" jne. jne.

Kouluun meno jännittää jo muutenkin pientä lasta ja sitten pitäisi kuitenkin rohkeana heti ekana koulupäivänä antaa pelottavalle opettajalle kirjanen, jossa selitetään kaikki oman uskonnon ihmeellisyydet.

Lue lisää...Elokuun ilmoitukset Jehovan todistajien seurakunnissa
09.08.2018 Johanneksen poikaHämeentien valtakunnansalin sisäänkäynti Helsingissä, kuva: JP

Suomen haaratoimisto on lähettänyt seurakuntiin kuusi ilmoitusta, joista kolme liittyi jollakin tavalla rahaan ja lahjoittamiseen.


Kuva: Pixabay

Lue lisää...Jehovan todistajat pitävät verensiirtoa syntisenä - Eeva-Liisa oli kuolla kiellon takia synnytykseen: ”Tajuntaani valahti, miten hullu olin ollut”
04.08.2018 Johanneksen poika

Kuva: Iltalehti / Esko Tuovinen

Iltalehti julkaisi viikonloppuliitteessä traagisen kertomuksen "läheltä piti" -tilanteesta, joka liittyi verensiirrosta kieltäytymiseen.

Eeva-Liisa Pirttinen kieltäytyi Jehovan todistajiin kuuluessaan ottamasta vastaan vierasta verta, vaikka se vaaransi raskauden viime metreillä hänen henkensä. Syntyvän lapsensa hän kuitenkin halusi säästää ja salli tälle verensiirrot: silläkin uhalla, että asia paljastuessaan olisi voinut johtaa uskonyhteisön "vanhimpien" ankaraan puhutteluun.

Lue lisää...

 


Takaisin uutissivun alkuun tästä.Kaikki uutiset (myös vanhat uutiset) löytyvät uutisarkistosta.
 
  
  
Uutiset - Ulkomaat
 
Eräällä Jehovan todistajien seurakunnalla on suuria ongelmia seksuaalisuuden kanssa
19.09.2018 Johanneksen poikaKuva: YouTube

Kim ja Mikey ovat julkaisseet 27.08.2018 YouTubessa uuden videon aiheesta Our Thoughts on JW Sex Talk. Videon alussa he varoittelevat videon katselijoita siitä, että jos lähellä on lapsia, tämä aineisto ei sovi lasten korville.

Lue lisää...Ottaako Vartiotorniseura etäisyyttä vuoteen 1914?
18.09.2018 Johanneksen poikaKuva: JW.ORG

Cedars oli ottanut videoonsa mielenkiintoisen asian, joka aluksi voi tuntua pieneltä, mutta joka voi enteillä jotain suurta oppimuutosta.

Lue lisää...17 vuotta sitten kaksoistornit luhistuivat - mitä Vartiotorniseura kirjoitti tapahtumasta?
11.09.2018 Johanneksen poikaKuva: Pixabay

Lähes 3000 ihmistä kuoli, kun terroristit ohjasivat kaksi kaappaamaansa lentokonetta World Trade Centerin kaksoistorneihin ja yhden koneen puolustusministeriö Pentagonin päämajaan Washingtonissa syyskuun 11. päivänä vuonna 2001.

Mitä Jehovan todistajien kirjallisuudessa julkaistiin terroristi-iskusta?

Lue lisää...Jehovan todistajien suhtautuminen mielenterveysongelmiin ja masennukseen ennen ja nyt
09.09.2018 Johanneksen poikaKuva: Pixabay

Jehovan todistajien julkaisema Raamatun ymmärtämisen opas -kirja vihjaa, että osa mielenterveyden ongelmista johtuu demoneista:

Vaikka kaikki hullut tai mielisairaat ihmiset eivät olekaan demonien riivaamia, niin on johdonmukaista olettaa, että demonien riivaamat ihmiset ovat tasapainottomia.

On kiinnostavaa, että Vartiotorni on sälyttänyt mielisairauteen sairastumisen myös "väärän" uskonnon syyksi:

Väärä uskonto synnyttää tietämättömyyttä, pelkoa, taikauskoa, vihaa, kiihkomielisyyttä ja mielisairautta.

Onko tässä koko totuus?

Lue lisää...Omatunto, oikean ja väärän taju
03.09.2018 Tuomas YläjuurakkoKuva: JW.ORG

Vartiotornin kesäkuun 2018 numerossa on kirjoitus: Anna Jumalan lakien ja periaatteiden ohjata omaatuntoasi. Kirjoitus muistuttaa meitä hyvin arvokkaasta kyvystä, joka meillä kaikilla on. Se on omaksitunnoksi kutsuttu oikean ja väärän taju.

Vartiotorni 1.12.2006 s.18:

Rehellisyys merkitsee ennen muuta sitä, että olemme rehellisiä itsellemme. Usein uskomme ennemmin sen, mitä haluamme uskoa, kuin sen, mikä on oikein tai totta.

Lue lisää...Jehovan todistaja -tyttö voi saada verta vastoin tahtoaan synnytyksen aikana
02.09.2018 IR

Kuva: The Guardian

Victoria's Mercy sairaalalle myönnettiin perjantaina korkeimman oikeuden valtuus antaa tytölle verta "viimeisenä keinona", jos hän kärsii synnytyksen jälkeisestä verenvuodosta.

17 vuotiaan ensisynnyttäjä-äidin katsotaan olevan lisääntyneessä verenvuodon vaarassa pienen kokonsa vuoksi, ja koska vauva on iso, mikä tarkoittaa, että hänellä saattaa olla pitkä synnytys, avustetty synnytys tai hätäsektio.

Lue lisää...YLE ja Kainuun Sanomat kertoivat Venäjältä tulleista Jehovan todistaja -pakolaisista
28.08.2018 Johanneksen poikaKuvakaappaus: YLE Areena

Kainuun Sanomat kertoi, että valtaosa venäläisistä Jehovan todistajista on tähän mennessä saanut kielteisen turvapaikkapäätöksen – Hakijoita on jo yli 200.

YLE:n jutun mukaan venäläiset Jehovan todistajat pelkäävät, että heidän lapsensa otettaisiin Venäjällä huostaan. He myös pelkäävät, että miehet joutuisivat vankilaan, koska vuonna 2017 Venäjä luokitteli Jehovan todistajat äärijärjestöksi.

Lue lisää...Yleinen syyttäjä tutkii seksuaalista hyväksikäyttöä Jehovan todistajien keskuudessa Hollannissa
19.08.2018 IR

Kuva: Dutch News

Yleinen syyttäjänvirasto on aloittanut rikostutkinnan seksuaalisesta hyväksikäytöstä Jehovan todistajien yhteisössä sen jälkeen kun ainakin viisi ihmistä on tehnyt virallisen valituksen, kertoi oikeusministeri Sander Dekker parlamentin jäsenille torstaina.

Lue lisää...JW.ORG: Venäjä takavarikoi entisen toimiston tilat
02.08.2018 Johanneksen poikaKuva: JW.ORG

JW.ORG:n uutissivuille on ilmaantunut video, jossa kerrotaan Jehovan todistajien haaratoimiston takavarikoinnista. Uutisen tekstissä kerrotaan näin:

3. toukokuuta 2018 Pietarin kaupunginoikeus päätti pitää voimassa joulukuussa 2017 tehdyn ratkaisun, jonka mukaan Venäjä voi heti takavarikoida entisen Venäjän-toimistomme tilat Solnetšnojessa. Juuri ennen valituksen käsittelyä eräs lehtimies, uskonnontutkija ja kaksi Jehovan todistajien asianajajaa toivat julki, millaista oikeuden vääristelyä tämä oli.

Lue lisää...Tunne vihollisesi
01.08.2018 Tuomas YläjuurakkoKuva: JW.ORG

Vartiotornin toukokuun 2018 numero kirjoittaa jälleen hyvin kiinnostavasta ja vakavasta aiheesta. Se muistuttaa lukijoitaan siitä, että Saatana, pahuuden personoituma, hallitsee demoneineen nykyistä maailmaa ja on meidän ensisijainen vihollisemme.

Lue lisää...MTV tutustui Pietarissa Putinin silmätikuiksi joutuneisiin extremisteihin
25.07.2018 Johanneksen poikaKuva: MTV

MTV:n kanavalla näytettiin tiistaina 24.07.2018 kello 22:35 vajaan tunnin kestänyt ohjelma Say What. Ohjelmassa esiteltiin Pietarin alueen uskonnollisuutta. Luonnollisesti ortodoksinen kirkko oli näyttävästi esillä. Jonkin verran käsiteltiin myös Jehovan todistajien tukalaa asemaa Venäjällä.

Lue lisää...
 


Venäläiset Jehovan todistajat hakevat turvapaikkaa Suomesta
24.07.2018 Johanneksen poika

Kuva: New York Times / Janne Korkko

Sergei Avilkin, hänen vaimonsa Lena ja kolme heidän lastaan asuvat nyt Turussa. He päättivät paeta Venäjältä Suomeen sen jälkeen, kun Venäjän korkein oikeus oli julistanut Jehovan todistajien järjestön Venäjällä "extremistiseksi" ja kieltänyt sen toiminnan.

42-vuotias perheen isä olisi halunnut kysyä Yhdysvaltain presidentti Trumpin välityksellä Venäjän presidentiltä Putinilta yhden kysymyksen, kun nämä tapasivat Helsingissä 16.07.2018:

Miksi niiden venäläisten, jotka maksavat veronsa, noudattavat lakia ja
omaksuvat kristilliset arvot, täytyy paeta maasta?

Lue lisää...JW.ORG: Merkittävä verensiirrottoman hoidon edistysaskeleita käsitellyt konferenssi
24.07.2018 Johanneksen poika

Kuva: JW.ORG

Italiassa järjestettiin konferenssi, jonka teema oli ”Aikuinen potilas kieltäytyy verensiirrosta: mitä hoitovaihtoehtoja on olemassa? – Verta säästävä hoito 2017”.

Konferenssissa käsiteltiin mm. tarvetta kehittää potilaan oman veren hyödyntämisen strategiaa.

Lue lisää...
 


Eurooppalaisissa lehdissä runsaasti tietoa EU-tuomioistuimen päätöksestä
12.07.2018 Johanneksen poika (Päivitetty 13.07.2018)Kuva: Europa Today

Jehovan todistajien muistiinpanojuttu on levinnyt laajasti ympäri Euroopan. Lehdissä käsitellään sitä, kuinka Suomesta lähtöisin oleva asia on nyt käsitelty EU-tuomioistuimessa. Esimerkiksi saksankielisessä lehdessä kerrotaan näin:

Euroopan yhteisön tuomioistuin teki selväksi, että Jehovan todistajien uskonnollinen yhteisö on vastuussa ovelta ovelle -työn yhteydessä kerättävistä henkilötiedoista yhdessä saarnaajien kanssa.

Kuva: WBS

Lue lisää...EU-tuomioistuin: Jehovan todistajat kerää laitonta henkilörekisteriä
11.07.2018 Johanneksen poika

Kuva: Kirkko ja kaupunki

Ennakkoratkaisun mukaan Jehovan todistajat kerää ihmisten henkilökohtaisia tietoja ilman heidän suostumustaan. Varsinaisen ratkaisun tekee korkein hallinto-oikeus.

Lue lisää...Antavatko Jehovan todistajien opetukset perusteita epäilyksille?
11.07.2018 Tuomas Yläjuurakko


Jehovan todistajien hallintoelin väittää olevansa Jeesuksen kertoma "uskollinen ja ymmärtäväinen orja" (Matt.24:45 Um) , jota hän käyttää tänä "lopun aikana" (Matt.24:14 Um) viestintäkanavana raamatullisen totuuden jakamisessa ihmiskunnalle. On täysin ymmärrettävää, että rooli johon hallintoelin itsensä asettaa, vaatii vankkoja todisteita sen puolesta, että Jeesus on heidät tuohon tehtävään todella asettanut. Löytyykö näitä vankkoja todisteita? Monen Jehovan todistajan mielestä näitä todisteita ei ole löydettävissä. Sen sijaan runsaat vastakkaiset todisteet ovat saaneet heidät epäilemään tätä keskeisimmän uskomuksen todenperäisyyttä.

Lue lisää...
 


Jehovan todistajien vastaus syytöksiin Hollannissa
10.07.2018 Maaria

Kuva: Dagblad Noorden

Maailmalla on uutisoitu paljon Jehovan todistajien haitallisista toimintatavoista. Nyt vaihteeksi uutisia Hollannista, jossa Reclaimed Voices Foundation taistelee sen puolesta, että Jehovan todistajat muuttaisivat ns. kahden todistajan sääntöä ja sitä kautta siirtyisivät pedofiilien suojelemisesta uhrien suojelemiseen. Säätiö pyrkii kasvattamaan hallitusten tietoisuutta ongelmista Jehovan todistajien keskuudessa. Säätiö perustettiin vuonna 2017 sen jälkeen, kun Trouw-lehti oli julkaissut artikkelisarjan hyväksikäytöstä Jehovan todistajien keskuudessa. Myös Australiassa tehdyllä tutkinnalla oli oma osuutensa.

Lue lisää...Iltalehti kertoi laajasti EU-tuomioistuimen päätöksestä
10.07.2018 Johanneksen poika

Kuva: Iltalehti

Iltalehden jutussa kerrotaan mm. näin:

Suomessa nousi poru vuonna 2012, kun kävi ilmi, että Jehovan todistajat ovat keränneet ihmisten henkilötietoja ilman lupaa. Tietosuojavaltuutetun mukaan he olivat laittaneet muistiin esimerkiksi nimiä ja osoitetietoja kysymättä lupaa. Myös keskustelujen tietoja tallennettiin muistiin. Tietosuojavaltuutettu tulkitsi, että kyseessä on henkilörekisteri. Asia kiellettiin vuonna 2013.

Suomi kielsi Jehovan todistajia vuonna 2013 ottamasta ylös ihmisten tietoja. Jehovan todistajat riitauttivat päätöksen ja Euroopan unioni otti asiaan kantaa tiistaina.

Lue lisää...YLE, MTV ja Turun Sanomat uutisoivat EU-tuomioistuimen päätöksen
10.07.2018 Johanneksen poika (Päivitetty kaksi kertaa)Kuva: MTV

EU-tuomioistuimen mukaan Jehovan todistajien kaltainen uskonnollinen yhdyskunta on rekisterinpitäjä, kun se käsittelee ovelta ovelle -saarnaamistyön yhteydessä kerättyjä henkilötietoja.

Käytännössä tämä tarkoittaa, että Jehovan todistajien tulisi rekisterinpitäjänä noudattaa henkilötietojen suojaa koskevia säännöksiä. Varsinaisen ratkaisun asiassa tekee ennakkoratkaisupyynnön tehnyt korkein hallinto-oikeus.

Lue lisää...Euroopan unionin tuomioistuin on antanut tuomionsa jutussa ”Tietosuojavaltuutettu v. Jehovan todistajat -uskonnollinen yhdyskunta”
10.07.2018 Johanneksen poika
Jehovan todistajien kaltainen uskonnollinen yhdyskunta on – yhdessä saarnaamistyötä harjoittavien jäsentensä kanssa – rekisterinpitäjä ovelta ovelle - saarnaamistyön yhteydessä kerättyjen henkilötietojen käsittelyn osalta.

Tällaisen toiminnan yhteydessä tapahtuvassa henkilötietojen käsittelyssä on noudatettava henkilötietojen suojaa koskevia unionin oikeuden sääntöjä.

Lue lisää...

 


Jehovan todistajien edustaja pyytää tuhoamaan muistiinpanot, koska 'Saatana on kannoillamme'
10.07.2018 Maaria

Kuva: Philly.com

Jehovan todistajien virkailija esitti kiireellisen viestin vanhinten ryhmälle Isossa-Britanniassa vuonna 2017 pidetyssä seminaarissa:on aika pohtia muistiinpanojen käsittelytapoja. Järjestöä on kritisoitu tavastaan käsitellä lasten hyväksikäyttötapauksia.

Lue lisää...Metro-lehti paljasti Jehovan todistajat: Poliisi käynnistää esitutkinnan vihapuheesta
08.07.2018 Maaria
Kuva: Metro

Stockholmsmässanilla järjestetyssä kokoontumisessa Jehovan todistajat esittivät homovastaisia elokuvia. Nyt poliisi on käynnistänyt esitutkinnan kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

Lue lisää...Suomeksi tekstitetty video käsittelee Jehovan todistajien uutta lomaketta, jolla pyydetään suostumus henkilötietojen keräämiseen
28.06.2018 Johanneksen poikaKuva: YouTube

Tässä jutussa käsitellään netissä jo aiemmin ollutta videoa, joka kertoo "rautalangasta vääntäen", miten Euroopan uudet tietosuojavaatimukset vaikuttavat Jehovan todistajien järjestöön. Videoon on nyt saatavana myös suomenkieliset tekstit, joten se helpottaa monien tiedonsaantia merkittävästi.

Lue lisää...Jehovan todistajien ja heidän järjestönsä ylläpitämät "luopioväittämät" tarkastelussa
27.06.2018 TonyKuva: Pixabay

Luopioilla Jehovan todistajien järjestö tarkoittaa entisiä jäseniä, jotka kyseenalaistavat sen aseman Jumalan maanpäällisenä viestintäkanavana kuten myös sen opit ja toimintamallit. Osittainenkin kyseenalaistaminen palkitaan "luopioleimalla". Toisinsanoen kaikki entiset Jehovan todistajat, jotka esittävät kritiikkiä Vartiotorni-seurasta, ovat Vartiotorni-seuralle, ja sitä kautta Jehovan todistajille, luopioita.

Lahkoille ja kulteille tyypilliseen tapaan Vartiotorni-seura suhtautuu luopioihinsa tavalla, josta se itse syyttää luopioitaan, eli katkerasti. Luopiot ovat Vartiotorni-seuralle todellinen uhka, eikä se siksi kaihda kehittelemästä ja ylläpitämästä heistä käsityksiä tai väitteitä, joiden voidaan todeta perustuvan virheelliseen ja valitettavasti myös valheelliseen argumentointiin.

Lue lisää...

   


Takaisin uutissivun alkuun tästä.
 


Kaikki uutiset (myös vanhat uutiset) löytyvät  uutisarkistosta.
  
 
Uutisvinkki
 
Jos tiedät kiinnostavan uutisen mikä liittyy Vartiotorniseuraan tai Jehovan todistajiin, lähetä uutisvinkki osoitteeseen:

jp
@johanneksenpoika.fi
 
Hallintoelin

Mikä on Jehovan todistajien hallintoelin? Ketkä siihen kuuluvat? Lue lisää täältä.

Joulukuun 2017 tilanne:


Jehovan todistajien hallintoelin joulukuussa 2017
Katso iso kuva tästä.
  
News in English
 
   
Jehovah's Witnesses in Finland. News from Finland.


Novosti  po-russki

   
Svideteli Ijegovy, Finljandija. YLE, novosti po-russki.


  
Videot

Uutisvideoita voit katsoa täältä.
 
Sähköposti

Johanneksen pojan sähköposti

jp@johanneksenpoika.fi

Lue lisätietoja täältä...
   
Uutistoimitus

Lue lisätietoja täältä...
 
Sitaattioikeus

Tällä uutissivustolla noudatetaan sitaattioikeuden periaatteita. Lue lisää...
   
Ex-JT:t - media

Entiset Jehovan todistajat kaupallisen median jutuissa:Lue täältä.

 
Uutisarkisto

Poimintoja kotimaan uutisista 
Helsingin Sanomat osoitti Veikko Leinosen karttamistulkinnan vääräksi

Jehovan todistajien kokouksissa opeteltiin karttamaan erotettua perheenjäsentä

Jehovan todistajista eronnut kirjailija: Sain rokotuksen uskontoa vastaan

Haaratoimisto lähetti Turun väkivaltaista hyökkäystä koskevan kirjeen kaikkiin seurakuntiin

Ben Kalland pelkäsi lapsena: Mitä jos tuttava avaisi oven?


Ben Kalland on aina halunnut kertoa tarinan - nyt haave on toteutunut

Tietääkö joku "päivän ja hetken", jolloin Harmagedon alkaa?

Pikku saarnaajat ja menetetty lapsuus

Entiset Jehovan todistajat kaupallisen median jutuissa

Jehovan todistajien väite: Saatana keksi verensiirrot

Me Naiset: "Suren menetettyä elämää"

Kastavatko Jehovan todistajat lapsia?

Jehovan todistajien lapset kärsivät pahoista peloista: Raakoja kertomuksia ja pelottavia kuvia – "Heräsin usein sänkyni alta"

Tilastokeskuksen viimeiset viralliset numerot kertovat: Jehovan todistajia oli Suomessa viime vuonna 307 vähemmän kuin vuotta aiemmin

Onko "kadonneiden lampaiden etsiminen" päättymässä? Helmikuussa lähetetty kirje on nyt käännetty suomeksi


Miten vanhinten salaista kirjaa säilytetään kotona? Onko se todellakin salainen? Onko olemassa vieläkin salaisempi kirja?

Historiaa - osa 38: Mitä YLE on kirjoittanut Jehovan todistajista?


Kotimaa: Uskon nurjien puolten tuntija

Ilta-Sanomat: Jehovan todistajista eronnut Heidi, 37, kertoo rankasta lapsuudestaan

HS: ”Oli järkyttävää ajatella, että kaikki tapetaan” – kirja kuvaa pelkoja uskonliikkeissä, yhteisöt empivät järeämpää valvontaa

YLE: Harmageddon ja demonit arkisia kuin maito jääkaapissa – epäterveet uskonnolliset yhteisöt hallitsevat pelolla

Aamulehti: Uusi kirja kertoo pelottelusta uskonnollisissa yhteisöissä – Jehovissa voimakkain pelon ilmapiiri

HS: Veera Ahokannaksesta tuli lapsena julistaja, joka pelkäsi demoneita ja kiersi jakamassa Vartiotorni-lehteä

Kirja "Pyhät, pahat ja pelokkaat" julkaistiin tänään


Kotimaa24: Lapsiasiavaltuutettu ehdottaa uskonnollisten yhdyskuntien säännöllistä arviointia – ulottuisi myös herätysliikkeisiin

Lapsiasiavaltuutetun aloite uskonnonvapauslaissa säädetyn asiantuntijalautakunnan tehtävän ja kokoonpanon muuttamisesta

Sähköpostia sosiaali- ja terveysministeriöstä

Sähköpostia opetus- ja kulttuuriministeriöstä

Turun Sanomien paperilehdessä iso juttu: Myynnissä ainakin 13 valtakunnansalia

Fariseustrilogia kertoo: Jehovan todistaja ei saa käyttää omaa ajattelua Raamattua lukiessaan

KHO pyytää EU-tuomioistuimelta ennakkoratkaisua Jehovan todistajien tiedonkeruusta

Kotimaa24: Kun joulua ei saanut viettää – Jehovan todistajien näkökulmia joulunviettoon


Yksi myytti säpäleiksi?

Pohjalainen: Verensiirron vaihtoehtoja on harvassa paikassa

Onko Veikko Leinonen verensiirron ja verenluovutuksen asiantuntija?

Sairaalayhteyskomiteat haittaavat lääkäreiden töitä sairaaloissa


MTV Uutiset: Jehovien verensiirtokielto voi aiheuttaa kuoleman – kiellon takia tehdään jopa huostaanottoja

Turun Sanomat: "Uskontojen uhrien tuki: Jehovan todistajien verensiirtokielto vaarantaa jäsenten terveyden"

Demokraatti: Jehovan todistajien verensiirtokiellosta kuolemantapauksia – Lääkäri: ”Äärimmäisen surullisia tapauksia”

Kotimaa24 kertoi ensimmäisenä UUT:n selvityksestä

UUT julkaisi selvitystyön Jehovan todistajien verituotteiden käyttökiellosta


Oliko Urpo Martikaisen esittämä syytös aiheellinen?

Miksi konventin tiedotusosasto onnistui niin hyvin tiedottamisessa median kautta tänä vuonna?

Entinen Jehovan todistaja: Perhe hylkäsi, terapia auttoi

Kirje kaikille seurakunnille: Yksinkertaistettu hoitotahtokortti

Ristiriitainen tiedottaminen repii Suomen Jehovan todistajien yhteisöä

Kotilääkäri 5/2016: Selviytymistarina - Minulla oli lupa alkaa elää

Jehovan todistajat "unohtivat" mainita poliisin nuorille suunnatussa valistuskirjasessa

Kotimaa24: Jehovan todistajat opastaa seksuaalisesta väkivallasta – poliisia ei mainita

Veren "fraktiot" ovat suuri eettinen ja moraalinen ongelma Jehovan todistajille, vaikka he eivät itse sitä tule ajatelleeksi

Tilastokeskuksen uusien lukujen valossa Jehovan todistajien määärä vähenee edelleen Suomessa tasaisesti

Karttaminen - elämäni suurin suru

Turun Sanomat kirjoitti Anna-Maria Helsingistä

Menneisyys ja tulevaisuus Jehovan todistajien opin mukaan

Kun joulua ei saanut viettää

Veikko Leinonen kertoi suurista muutoksista Suomen haaratoimistossa

Tutkija: Uskonnollisten liikkeiden hengellinen väkivalta on Suomessa merkittävä ongelma

Seura: Paholaiselle luovutettu

Turun Sanomat: Veljestä tuli musta lammas

Vartiotornin varjossa -kirjan julkistamistilaisuus Helsingissä

Paljastuskirja Jehovan todistajista: itsemurhia, nöyryyttämistä, lasten hylkäämisiä

Jehovan todistajat antavat edelleen virheellistä tietoa YK-liitännäisjäsenyydestä

Kotimaa24: Tietosuojavaltuutettu ohjaa Jehovan todistajia henkilötietojen keräämisessä


Väliaikatietoja Raamatun kääntämisestä

Konventtipuheet ovat monien mielestä liian pitkiä ja puuduttavia, konventteihin mennään tapaamaan tuttuja

Lapsiasiavaltuutettu: Uskonnollisia yhteisöjä alettava valvoa

Aini Linjakummun uusi kirja on julkistettu tänään Helsingissä

Uusi kirja avaa hengellistä väkivaltaa kristillisissä yhteisöissä


Entinen Jehovan todistaja seuraajistaan: He odottivat ulko-ovellakin, kiersivät taloa ja menivät ikkunoiden ohi

Isoveli valvoo - toisinaan myös -sisar

Oikeusoppineet: Jehovan todistajien ohjekirjassa ollaan paikoin Suomen lain rajamailla

Ilta-Sanomat: Jehovan todistajat kyselevät tarkkaan vapaaehtoistensa taustat: ”Oletko kuluneen vuoden aikana katsonut pornografiaa?”

YLE Radio 1:n Horisontti-ohjelmassa entisen Jehovan todistajan haastattelu

HS: "Hyvästelin perheeni ja sanoin isälle hänen olleen hyvä isä"

Isaac Withersponen oikeuskomiteaistunto herättää ajatuksia

Millainen henki oikeuskomiteoissa vallitsee?


Kirsi-Maria Aho kertoi YLE:n uutisissa oikeuskomiteastaan

"Jehovan todistajat kielsi kertomasta raiskauksesta poliisille"


UUT:n edustajat keskustelivat sisäministeri Päivi Räsäsen kanssa Jehovan todistajien oikeuskomiteoiden toiminnasta ja karttamisrangaistuksista

Iltalehti teki kaksi juttua Jehovan todistajien tavasta antaa seksivalistusta aivan pienille lapsille

Jehovan todistajat opettavat lapsille: demonit houkuttelevat leikkimään sukupuolielimillä

YLE: Jehovan todistajien ja seurakunnasta eronneiden puheet karttamisrangaistuksesta eroavat rajusti toisistaan

UUT:n edustajat tapasivat oikeusministeri Anna-Maja Henrikssonin

Entinen vanhimmiston jäsen: Jehovan todistajat säilyttävät yhä tietoja erotetuista

Yle Jehovan todistajien ohjekirjasta: Lahkolla oma oikeusjärjestelmänsä

Salainen ohjekirja paljastaa: Jehovan todistajilla kattava oma oikeusjärjestelmä

MVT uutiset teki kaksi hyvää juttua Jehovan todistajien oikeuskomiteoista

Ilta-Sanomat: "Entisten Jehovan todistajien karut tarinat"

Sisäministeri Päivi Räsänen otti kantaa uskonnollisesta yhteisöstä eroamiseen

Jehovan todistajien keskuudessa ahdistelua, kiusaamista ja julkista häpäisyä

Selvitys: Jehovan todistajien oikeuskomiteat rikkovat ihmisoikeuksia

Kotimaa24: "Jehovan todistajien oikeuskomiteat johtaneet jopa itsemurhiin"

Helsingin Sanomat kuukausiliite toukokuu 2014: "Maailman loppu"


UUT:n järjestämän seminaarin puheissa oli paljon myös Jehovan todistaja -asioita

Jehovan todistajien järjestön tiedotus ulospäin poikkeaa merkittävästi sisäisestä tiedotuksesta muistiinpanojutussa

Kapellimestari Anna-Maria Helsing pääsi pois mustavalkoisesta maailmasta ja näkee nyt värit

A-studiossa kaksi Jehovan todistaja -vanhinta: Leinonen ja Hakkarainen

Psykologi sanoo, että Jehovan todistajien opetusvideo kasvattaa väärin

Kymmenen uutiset 17.09.2013: Jehovan todistajien on pyydettävä lupa rekisterimerkintöihin

Nelosen uutiset 17.09.2013: Jehovan todistajat loukkaavat lasten oikeuksia

Lapsiasiavaltuutettu Maria Kaisa Aula tuli julkisuuteen Jehovan todistajien lasten asiassa

MTV3 julkaisi kaksi juttua Jehovan todistajista ja henkilötietolaista

YLE: Jehovan todistajilla arkaluontoisia henkilötietoja – valtio ojentaa

Kotimaa24.fi julkaisi lapsiasiavaltuutetulle tehdyn selvityksen

Selvitystyö lapsiasiavaltuutetulle: Lasten oikeuksien toteutumisessa Jehovan todistajien keskuudessa on vakavia puutteita

Entinen Jehovan todistaja haluaa nostaa lapsen oikeudet keskusteluun (Turun Sanomat)

Konventin luopiopuhe ei yllättänyt - samaa sanahelinää kuin aiemminkin

Vartiotorniseura neuvoo taas kerran Jehovan todistajia käyttämään lapsityövoimaa saarnaamistyössä

Iltasanomat julkaisi vuonna 2008 uutisen, missä kerrotaan suomalaisen Jehovan todistaja -vanhimman pedofiliatuomiosta.
   
Uutisarkisto

Poimintoja ulkomaiden uutisista
YLE: Jehovan todistajien maksettava 4 000 dollaria päivässä, kunnes antavat tietoja pedofiilista – summa jo yli kaksi miljoonaa

Cedarsin video suomeksi tekstitettynä: Kahden todistajan sääntö

Valehtelu tarkoittaa esittämistä vilpillisesti jotakin, joka ei ole totta

Hallintoelin syyttää "luopioita" siitä, että media on kiinnostunut Jehovan todistajien "kahden todistajan säännöstä"

Vartiotorniseuran kirjallisuuden lähdeviitteet ja niiden asiayhteys - onko kaikki rehellistä?

Vartiotorniseura tarjoilee sekä punaista että sinistä maitoa

Mitä tarkoittaa oksymoron ja miten se liittyy jehovantodistajuuteen?

Pedofiilien paratiisi

Vanhimmat ovat tutkijoita, tuomareita ja psykologeja


YLE: Jehovan todistajien toiminta Venäjällä pysyy kiellettynä

Aamulehti: ”Eihän se passista näy” – Suomen Jehovan todistajat uskaltavat matkustaa Venäjälle, mutta uskonnosta on oltava suu supussa

Verkkouutiset nykypäivä: Demarimeppi Jehovan todistajien vainosta: Koteja tuhopoltettu Venäjällä

Mitä hallintoelimessä ja Vartiotorniseuran päätoimistossa ajateltiin vuodesta 1975?


MTV:n kymmenen uutiset kertoi Helsingin venäjänkielisestä konventista

Vartiotorniseura painostaa edelleen käyttämään henkistä ja hengellistä väkivaltaa entisiä jäseniä kohtaan


Vartiotorniseura pesee kätensä puhtaaksi

Angela Merkel nuhteli Vladimir Putinia Jehovan todistajien kieltämisestä Venäjällä

Perjantaikolumni: Oletko vielä häkissä?

Miksi Venäjä kielsi Jehovan todistajien toiminnan?

HS: Venäjä kielsi Jehovan todistajat – Suomen tiedottaja: ”Kuulostaa etukäteen päätetyltä”

YLE: Venäjä julisti Jehovan todistajat äärijärjestöksi


Iltalehti: Venäjä vainoaa Jehovan todistajia

YLE: Jehovan todistajat eivät muuta tuhatvuotista sääntöään, joka jättää pedofiilin ilman rangaistusta

Onko "kahden todistajan" vaatimus nykyaikaa?

Jehovan todistajat kieltäytyvät muuttamasta kahden todistajan sääntöä, ”koska se on kantamme”

Oikeuskomitean perustamiselle on paljon syitä


Jehovan todistajien johtajat salaavat lasten hyväksikäytön hinnalla millä hyvänsä

Esivallat: maallisia vallanpitäjiä - ei kun Jehova ja Jeesus - ei kun maallisia vallanpitäjiä...

Voiko erotettu tai eronnut palata sen "totuuden" yhteyteen, mihin hän aikoinaan oli liittynyt?

Vartiotorniseura muovaa Jehovan todistajista tunneköyhiä ihmisiä

Uusin karttamismääräys esitettiin marraskuun kuukausivideolla

27-vuotias Jehovan todistaja kuoli synnytykseen kieltäydyttyään verensiirrosta

Vähän yli 20 vuotta sitten siitä olisi erotettu - nyt sitä kehutaan ja suositellaan

Vartiotorniseura otti vuoden 2016 alussa käyttöön uuden raporttilomakkeen

Kierrosvalvojan kirje vanhimmille: Hoitotahtokortit

Hoitotahtokorttia koskevan kirjeen toista sivua ei luettu kokouksessa

Säälintunne kadoksissa

Raamattu kertoo avoimesti merkkihenkilöiden synneistä - Vartiotorniseura vaikenee täysin omista synneistään

YLE: Jehovan todistajien toiminta saatetaan kieltää Venäjällä – "seurakuntiin salakuljetetaan vääriä todisteita"


Sääntöihin kirjattu pahuus

Odottavan aika on pitkä

Pata kattilaa soimaa, musta kylki kummallakin

Historiaa - osa 21: Mitä Vartiotorni-lehti kertoi Harmagedonin sodasta vuonna 1958?

Naiset ovat alistetussa asemassa Jehovan todistajien yhteisössä

Jehovan todistajien kokoaikaisten erikoispalvelijoiden tottelevaisuus- ja köyhyysvala

Uusi kirje: toimettomia ja erotettuja yritetään saada muistonviettoon ja erikoisesitelmään

Hallintoelimen jäsen Stephen Lett puhuu mielellään rahasta

YLE: Jehovan todistajille rajua arvostelua lapsien hyväksikäytön peittelystä Australiassa

Jehovan todistajien hallintoelin vaatii Britanniassa vanhimpia tuhoamaan arkaluontoisia asiakirjoja

Kaksi hallintoelimen jäsentä kertoo lasten seksuaalisesta hyväksikäytöstä

Jehovan todistajat voivat tarjota korvausta pedofilian kohteille – "jos Raamattu ei kiellä"

Hyväksikäytön uhrit joutuvat tekemään julman valinnan

Kuninkaallisen tutkimuskomission Angus Stewart syyttää Vartiotorni-seuran edustajaa tahallisesta petoksesta

Vanhimmat häpeissään Australian tutkintakomission kuulusteluissa

Harold V. Mouritz on yksi vastuullisista henkilöistä Australian pedofiiliskandaalissa

Australian tutkintakomissio: Jehovan todistajat salannut tuhannen lapsen hyväksikäytön


Jehovan todistaja -äiti kieltäytyi verensiirrosta - yhdeksän lasta jäi orvoiksi

Tutkimus uskontojen tilanteesta 2015: Kaikista uskonnoista Jehovan todistajat menettävät edelleen eniten kannattajiaan

Jehovan todistajat ja verensiirto - Silminnäkija Viron TV:ssä

Lasten kasvattaminen pelon ja uhkakuvien avulla jatkuu

Lasten kohtelu uskonnon nimissä nostattaa vakavaa kritiikkiä Ruotsissa

Jehovan todistajien hallintoelin syytteessä lasten hyväksikäyttöön liittyvässä oikeusjutussa

Armeniassa Jehovan todistajat iloitsevat siitä, että heillä on nyt mahdollisuus suorittaa siviilipalvelus

Hallintoelin painostaa lapsia jo hyvin nuorina "Herran työhön"
 


Takaisin uutissivun alkuun tästä.Kaikki uutiset (myös vanhat uutiset) löytyvät uutisarkistosta.
  


Takaisin Johanneksen pojan kotisivujen etusivulle tästä   * * *   Uutissivusto avattu 04.08.2012