Johanneksen pojan uutissivut
Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Uutisarkistoon * Hakusivulle


Uusin päivitys 16.11.2018
Uutiset - Kotimaa

Ketään ei enää pitäisi tuomita vankeuteen vakaumuksen vuoksi – Näin sanoo mies, jonka kautta kymmenet totaalikieltäytyjät ovat päätyneet vankilaan
16.11.2018 Johanneksen poika
Kuva: Kimmo Räisänen

Helsingin Sanomat oli haastatellut siviilipalvelusjohtaja Mikko Reijosta. Hän ehdottaa, että vankeuteen ei enää tuomittaisi totaalikieltäytyjiä, joilla on uskonnollinen tai pasifistinen vakaumus.

Reijosen mukaan järjestelmä on ajautunut hovioikeuden vapauttavan tuomion jälkeen kummalliseen tilanteeseen.

Lue lisää...Korkein oikeus on tehnyt päätöksen: Ei valituslupaa siviilipalvelusjutussa
13.11.2018 Johanneksen poika


Kuva: Tuomas Selänne / Ilta-Sanomat

Useat mediat ovat kertoneet, että hovioikeuden päätös helmikuisessa siviilipalvelusjutussa jää voimaan, eikä siitä voi valittaa. Kyse oli miehestä, joka kertoi pitävänsä syrjintänä sitä, että vain Jehovan todistajilla on mahdollisuus vapautua kokonaan palveluksesta. Valituslupaa korkeimpaan oikeuteen haki syyttäjä.

Lue lisää...Jehovan todistajien järjestö ei luota vapaaehtoisiin työntekijöihinsä?
08.11.2018 Johanneksen poika


Kuva: Pixabay

Luit otsikon aivan oikein. Tällainen kuva tulee siitä ilmoituksesta ja muistutuksesta, jonka haaratoimisto lähetti seurakuntiin marraskuussa 2018.

Jehovan todistajien järjestö on tehnyt noin kuuden minuutin mittaisen videon Ole rehellinen kaikessa. Se julkaistaan suomeksikin lähiaikoina.

Jos joku kastettu Jehovan todistaja haluaa osallistua vapaaehtoisena Betel-palvelukseen tai rakennusprojektiin, hänen täytyy täyttää hakemuslomake. Mutta ennen sitä täytyy katsoa video ja rukoilla, sitten vasta voi täyttää lomakkeen.

Lue lisää...Hyväksyykö opetusministeriö Jehovan todistajien laittoman toiminnan?
04.11.2018 Johanneksen poikaOn todella kummallista, että uskonnollisia yhdyskuntia valvova opetusministeriön virkamies Joni Hiitola melkein syö Jehovan todistajien kädestä. Hän ei kyseenalaista mitään, mitä Jehovan todistajat hänelle syöttävät. Kaikki kelpaa ilman mitään epäilyä ja kyseenalaistamista.

Siksi on vähintäänkin mielenkiintoista lukea Helsingin yliopiston siviilioikeuden emeritusprofessorin Urpo Kankaan käsityksiä asiasta. Hän sanoo suoraan, että Jehovan todistajien toiminta oikeuskomiteoissa on laitonta, kun ne tutkivat seksuaalirikoksia.

Hyväksyykö opetusministeriö näin laittoman toiminnan?

Lue lisää...Opetusministeriö hyväksyi Jehovan todistajien ohjeistuksen seksuaalirikosten käsittelyssä – Professori: “On ongelma, jos yhteisöt toimivat tuomioistuimina”
03.11.2018 Johanneksen poika
Kuva: Ismo Pekkarinen / AOP

YLE kertoi uutisessaan, että opetusministeriön ja Jehovan todistajien edustajat ovat tavanneet ja keskustelleet seksuaalirikosten käsittelemisestä.

Opetusministeriö on uutisen mukaan nielaissut Jehovan todistajien syötin, jonka mukaan kaikki olisi hyvin ja lapset turvassa.

Onneksi YLE oli haastatellut juttuun myös Helsingin yliopiston siviilioikeuden emeritusprofessori Urpo Kangasta ja Uskontojen uhrien tuen toiminnanjohtajaa Joni Valkilaa. He tyrmäsivät Jehovan todistajien lastensuojelun "hyvyyden" ja ongelmattomuuden.

Lue lisää...UUT:n julkaisema Muutos-lehti nro 1/2018 on ilmestynyt
31.10.2018 Johanneksen poikaUUT:n julkaisemassa uudessa Muutos-lehdessä on taas paljon mielenkiintoista luettavaa. Lehdestä löytyy sivulta 16 juttu YLE:n tekemästä dokumenttielokuvasta. Se kertoo vertaistukitapaamisista. Sivuilla 10 ja 11 kerrotaan toisesta elokuvasta. Kirjoituksen otsikko on Elokuva hengellisestä väkivallasta.

Lue lisää...Historiaa - osa 58: Usko ja tiede löysivät samat kauhukuvat
21.10.2018 Johanneksen poika
Kuva: Petri Suni / HS

Vuonna 1997 Helsingin Sanomat julkaisi kiinnostavan jutun, jossa vertailtiin Jehovan todistajien esittämiä uhkakuvia tieteen esittämiin uhkakuviin. Mitä yhteistä niillä on? Mitä eroja niillä on? Minkälaisia ratkaisuja ongelmiin tarjotaan?

Lue lisää...
 


Historiaa - osa 57: Mitä Katso- ja Antenni-lehdet kirjoittivat vuonna 1971 esitetystä ohjelmasarjasta "Luomiskertomus"?
18.10.2018 Johanneksen poika


Kuva: JP

Katso-lehti julkaisi laajan jutun Luomiskertomus-ohjelmasarjasta. Tässä on pieni ote ohjelmasarjan puheenjohtajan haastattelusta.

Toimittaja:

Tuntuiko idea heti alkuun sinusta mielenkiintoiselta?

Kauko Saarentaus:

Kyllä se mielenkiintoiselta tuntui, mutta kun Aho pyysi meikäläistä sarjaan puheenjohtajaksi, vähän säpsähdin. Ajattelin, että en totisesti lähde sinne haukuttavaksi ja parjattavaksi. Mieleeni tulivat fanaattiset uskovat veljet ja kuvitelmissani jo näin kiivaita uskonkiistoja. Uskonto kun kertakaikkiaan on asia, josta syntyy riitoja. Tämä taas johtuu pelkästään uskovaismaailman kirjavuudesta. Uskonsuuntia on kymmeniä ja jokainen on omasta mielestään oikeassa. Ja mikä pahinta; kaikki muut ovat karmeasti väärässä. Tätä minä vähän pelkäsin enkä aikonut lähteä mukaan.

Lue lisää...Älä mene yli sen mikä on kirjoitettu
16.10.2018 Johanneksen poika


Kuva: Pixabay

Jehovan todistajien sääntölistassa on paljon asioita, joilla ei ole mitään tekemistä Raamatun kanssa. Totuus "totuudesta" -blogissa on ilmestynyt uusi kirjoitus, josta suora lainaus:

Jehovan todistajien kirjallisuus tuo usein esiin sitä, miten hienoa on että Luoja on antanut seuraajilleen omantunnon ja periaatteita - tiukan sääntölistan sijaan. Samaan aikaan myös kritisoidaan fariseuksia, jotka tekivät sääntöjä jokaiseen pikkuasiaan niin, että kansa oli täysin uuvutettu. Kirjallisuus korostaa myös, että ei tulisi "mennä yli sen mitä on kirjoitettu" (Raamattuun). Nämä kaikki tuntuvat kovin ristiriitaisilta sen rinnalla, kuinka paljon Jehovan todistajilla on pienimpiäkin yksityiskohtia koskevia sääntöjä, jotka eivät edes ole Raamatulla perusteltavia.

Lue lisää...Jehovan todistajien haaratoimiston laaja remontti herätti huhut Venäjän toimiston muutosta Suomeen - tiedottaja tyrmää
12.10.2018 Johanneksen poika
Kuva: Jussi Leinonen / Iltalehti

Iltalehti kertoo haaratoimiston peruskorjauksesta. Tieto on herättänyt kysymyksiä siitä, muuttaako Venäjän haaratoimisto nyt virallisesti Suomeen, kun Jehovan todistajat on Venäjällä ajettu todella ahtaalle.

Suomen Jehovan todistajien tiedottaja Veikko Leinonen kertoo Iltalehdelle, että rakennushanketta ei edistetä erityisesti Venäjän Jehovan todistajien vuoksi.

Leinosen lauseessa sana "erityisesti" kannattaa huomioida. Ilman sitä olisi selvää, että peruskorjaus ei liity Venäjän Jehovan todistajien tilanteeseen millään tavalla, mutta sana "erityisesti" kytkee Venäjän tähän asiaan. Muuten tuon sanan käyttö olisi täysin turhaa.

Lue lisää...Tahdon! Seurustelu ja avioituminen Jehovan todistajana
11.10.2018 Johanneksen poika


Kuva: Pixabay

Totuus "totuudesta" -blogissa on ilmestynyt kirjoitus, joka käsittelee avioliiton solmimista Jehovan todistajien yhteisössä. Siinä on omat omituiset piirteet, kuten ns. "esiliinan" käyttö. Suora lainaus blogista:

Avioituminen, tuo elämän suurimpia päätöksiä oleva sitoumus ei sekään ole tehty liian helpoksi Jehovan todistajille. Häät ja hääkuvat toki kertovat kaunista tarinaa. Kauniita nuoria ihmisiä hääpuvuissaan onnellisina ja hymyilevinä. Toinen, hieman synkempi puoli asiassa on kuitenkin se, että toista ihmistä on lähes mahdotonta tuntea Jehovan todistajien sallimalla seurustelutavalla.
- - -
Lisäksi todistajien keskuudestakin kumppani tulisi ensisijaisesti valita hengellisyyden perusteella. Ei fyysisen- ja henkisen vetovoiman, yhteisen huumorin tai yhteensopivien luonteenpiirteiden perusteella.
- - -
Kahdestaan teidän ei tulisi viettää aikaa muuta kuin julkisella paikalla. Joten voitte unohtaa rennot illanvietot jomman kumman luona, ellei esiliina ole aina paikalla. Jatkuva esiliinan hankkiminen on työlästä, eikä tuollainen tapailu ole luonnollistakaan.

Lue lisää...Vuosikokouksessa ilmoitettiin kahdesta uudesta julkaisusta
09.10.2018 Johanneksen poika


Kuvat: JW.ORG

Suomen haaratoimistolla on taas ilmoitettavaa seurakunnille. Lokakuun ilmoituksissa kerrotaan vuosikokouksessa julkaistuista julkaisuista.Lue lisää...
 


Outoa käytöstä Salossa
07.10.2018 Johanneksen poikaMTV:n kymmenen uutisissa kerrottiin 17.09.2013 näin:

Tietosuojalautakunta on määrännyt Jehovan todistajat kysymään lupaa tietojen keräämiseen henkilöiltä, joiden ovilla todistajat käyvät. Lupa olisi suullinen.

Näyttää siltä, että joku Jehovan todistaja on käsittänyt luvan kysymisen väärin. Iltalehti kertoi 07.10.2018, että oven avaajalta oli vaadittu kirjallista allekirjoitusta siihen, että oven avaaja ei ole kiinnostunut Vartiotorniseuran ilosanomasta. Iltalehden otsikko kertoo kaiken:

Jehovien outo käynti kummastutti Salossa: vaadittiin kirjallista sopimusta siitä, että käynnit perheen ovella loppuvat - ”Vähintäänkin ihmeellistä”

Näin voi käydä, kun Jehovan todistajien järjestö ei vieläkään ole ohjeistanut ovilla käyviä Jehovan todistajia toimimaan oikein. Tietosuojalautakunta oli antanut aikaa ohjeistukseen 6 kuukautta, mutta nyt on kulunut jo yli 5 vuotta, eikä ohjeistusta ole vieläkään annettu.

Lue lisää...Kuinka paljon kauniit puheet auttavat?
05.10.2018 Johanneksen poika

Veikko Leinonen määritteli Suomen Jehovan todistajien antaman avun venäläisille uskonveljille näin:

Me olemme veljeksiä ja siskoksia eri maissa. Olemme huolissamme Venäjän tilanteesta ja kun sieltä ihmisiä tulee, pyrimme olemaan mahdollisimman vieraanvaraisia ja autamme, miten vain voimme.

Suomen Jehovan todistajat eivät kuitenkaan auta venäläisiä turvapaikanhakijoita taloudellisesti tai asuntojen hankinnassa. Näin kirjoitti Iltalehti 05.10.2018.


Mitä Jaakobin kirjeen teksti tarkoitti näillä sanoilla käytännössä?

(Jaakobin kirje 2:15-17)  – – Jos joku veli tai sisar on alastomana ja sen päivän ruokaa vailla ja silti joku teistä sanoo heille: ”Menkää rauhassa, pysytelkää lämpiminä ja hyvin ravittuina”, mutta ette anna heille heidän ruumiinsa tarpeita, niin mitä hyötyä siitä on? Samoin uskokin, jos sillä ei ole tekoja, on itsessään kuollut.

Onko Leinosen usko kuollut?
 


Venäläisiltä Jehovan todistajilta satelee turvapaikkahakemuksia Suomeen - suomalaiset uskonveljet vaativat muutosta Migrin linjaan: ”Ei pitäisi luokitella - turvapaikka pitäisi myöntää”
05.10.2018 Johanneksen poikaIltalehti kertoo, että vaikka Jehovan todistajilla on Venäjällä nyt tukalat oltavat, valtaosa hakijoista on saanut kielteisen turvapaikkapäätöksen.

Noin 200 venäläistä Jehovan todistajaa odottaa tällä hetkellä turvapaikkapäätöstä Suomessa. Muutamat kymmenet ovat saaneet päätöksensä, joista valtaosa on ollut kielteisiä.

Lue lisää...
Historiaa - osa 56: Kauko Saarentaus kertoo Luomisnäytös -ohjelman tekemisestä
05.10.2018 Johanneksen poika


Kuva: Oltiinpa kerran -kirja

"Kauko Saarentaus on osa radion ja TV:n historiaa. Suomen kansa muistaa hänet suosittuna TV-uutisten lukijana ja radion Viisasten kerhon vetäjänä. Hän on armoitettu tietomies."

Näin kerrotaan Kauko Saarentauksen omaelämäkertateoksessa Oltiinpa kerran -kirjan takakannessa.

Kauko Saarentaus oli juontajana myös ohjelmasarjassa Luomiskertomus, joka esitettiin vuonna 1971. Kirjassa on yhden luvun verran kerrottu tuosta legendaarisesta ohjelmasarjasta, jossa oli hyvin laaja joukko keskustelemassa elämän peruskysymyksistä Raamatun pohjalta.
Myös Jehovan todistajilla oli ohjelmasarjassa edustajansa.

Lue lisää...Hallintoelin näytti vihreää valoa Suomen haaratoimiston rakennusprojektille
03.10.2018 Johanneksen poika


Kuva: Google Earth

Syksyllä 2015 Veikko Leinonen kertoi Hämeenlinnan konventissa suurista muutoksista, jotka koskivat mm. rakennustoimintaa ja haaratoimiston henkilökuntaa. Leinonen luki hallintoelimen kirjeestä tietoja, joiden mukaan haaratoimistojen ja konventtisalien isot rakennusprojektit joko keskeytetään tai niitä rajoitetaan tai ne lopetetaan.

Nyt on haaratoimisto tiedottanut Suomen seurakunnille kirjeellä, että Vantaan haartoimistossa alkaa puoli toista vuotta kestävä rakennusprojekti.

Lue lisää...Toisenlaisen vakaumuksen kunnioittaminen ja suvaitsevaisuus - miksi se on niin vaikeaa?
02.10.2018 Johanneksen poika


Kuva: Pixabay

On yleisesti tiedossa, että Jehovan todistajien järjestö ei kunnioita muita uskontoja eikä hengellisiä vakaumuksia.

Asenne heijastuu suoraan yksilöiden käyttäytymiseen. Joutuessaan kuuntelemaan kyseistä opetusta vuodesta toiseen viikoittain, todistajat eivät anna muille vakaumuksille arvoa. Tästä seuraa ylimielinen asenne – todistajat ovat omasta mielestään parempia ihmisiä kuin "kansojen ihmiset".

Säilyykö asenne samana, kun Jehovan todistaja erotetaan seurakunnasta tai hän on eronnut siitä itse? Miten hän suhtautuu erilaisiin vakaumuksiin?

Lue lisää...Aila Ruoho esittää kysymyksiä Veikko Leinoselle
01.10.2018 Johanneksen poika


Kuva: Aila Ruoho

Aila Ruoho kiittää kirjansa Vartiotornin varjossa sivulla 414 Jehovan todistajien tiedottajaa Veikko Leinosta siitä, että Leinonen oli antanut karttamislausunnoillaan lopullisen sysäyksen lähteä kirjoittamaan tätä kirjaa.

Kuten tunnettua, Leinonen on lukemattomat kerrat julkisuudessa kiistänyt karttamisopin. Siitä huolimatta on painavat todisteet siitä, että Jehovan todistajilla on kirjallisesti määritelty karttamisoppi.

Lue lisää...25-vuotiaaksi asti Nora ajatteli olevansa kuvottava ihminen, sitten hän menetti lähes koko sukunsa - Entisten Jehovan todistajien kokemuksissa karttaminen on täyttä totta
01.10.2018 Johanneksen poika

Iltalehti kertoo, että Nora Korpi valmisteli itseään viisi vuotta siihen ajatukseen, että suku hylkää hänet Jehovan todistajista eroamisen jälkeen. Hän kertoo kokouksissa oppineensa, että eronneita ja erotettuja täytyy karttaa muutenkin kuin hengellisissä yhteyksissä.

Lue lisää...Veljesseura.org - mikä mättää?
30.09.2018 Johanneksen poika


Kuva: Pixabay

Veljesseura.org on ollut vuosien ajan hieno keskustelukanava entisille Jehovan todistajille. Myös moni JT-seurakuntaan vielä kuuluva on lukenut sitä säännöllisesti ja näin saanut sieltä arvokasta, aitoa ja oikeaa tietoa Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajien toimintamalleista. Veljesseura on toiminut osittain myös vertaistukena.

Veljesseuraan kuuluu tällä hetkellä 964 käyttäjää. Mutta vain harva osallistuu keskusteluihin. Miksi? Luulisi sen olevan vilkkaampi, kun on noin paljon rekisteröityjä käyttäjiä, ja sen lisäksi siellä on mahdollista kirjoittaa myös rekisteröitymättä.

Lue lisää...

 Takaisin uutissivun alkuun tästä.Kaikki uutiset (myös vanhat uutiset) löytyvät uutisarkistosta.
 
  
  
Uutiset - Ulkomaat
 
Leah Reminin ohjelma Jehovan todistajista
15.11.2018 Tony ja Johanneksen poikaKuvakaappaus: Leah Reminin video

Jehovan todistajat ja järjestö ovat saaneet isoa huomiota Yhdysvalloissa. Leah Reminin koskettava ohjelma Jehovan todistajista on katsottavissa alla olevasta linkin kautta. Käsittelyssä on mm. karttaminen, verensiirtokielto, naisten alistaminen, lapsiin kohdistuvan seksuaalisen väkivallan peittely, yhteisöstä irtautumisen vaikeus ja itsemurhat.

Lue lisää...Jehovan todistaja -vanhin sai vankeustuomion lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä
13.11.2018 IR

Kuva: Dimitris Legakis

Jehovan todistaja -vanhin on saanut viiden vuoden vankeustuomion koulutytön seksuaalisesta pahoinpitelystä. Nyt 75-vuotias Brian Jenkins hipelöi tyttöä, kun tämä oli 12-14 vuotias, kuuluessaan samaan seurakuntaan tytön kanssa. Kolmen päivän oikeudenkäynnin aikana oikeus kuuli, että Jenkins oli pahoinpidellyt uhriaan kenttäpalveluksessa, raamatuntutkisteluissa ja uimaopetustunneilla.

Lue lisää...Jehovan todistajien johtaja pidätettiin Siperiassa
12.11.2018 Johanneksen poika

Kuva: Alexander Demianchuk / TASS

Moscow Times -lehti kertoo, että paikallinen Jehovan todistajien johtaja pidätettiin Novosibirskin kaupungissa Siperiassa. Venäjä kielsi 2017 Jehovan todistajat. Sen jälkeen on ollut laitonta levittää Jehovan todistajien kirjallisuutta.

Paikallinen poliisi ilmoitti, että se on ryhtynyt toimenpiteisiin ääri-ilmiöiden estämiseksi. Pidätetyltä ryhmän johtajalta takavarikoitiin uskonnollista kirjallisuutta, matkapuhelimia ja elektronisia tietovälineitä.

Lue lisää (englanniksi)...Jehovan todistajien järjestö toteutti "eläkeuudistuksen"
04.11.2018 Tuomas Yläjuurakko

Kuva: JW.ORG

Syyskuun Vartiotorni-lehdessä kerrottiin sivulla 8 uudistuksesta, joka auttaa vanhoja vastuuasemissa olevia Jehovan todistajia vetäytymään asemastaan kunniallisesti.

Lue lisää...Ennakkotapaus Etelä-Koreassa: Aseistakieltäytyjä vapautettiin
02.11.2018 Johanneksen poika
Kansan Uutiset kertoo, että Etelä-Koreassa on tehty merkittävä oikeuden päätös, joka koskee Jehovan todistajia. Etelä-Korea on tähän asti tuominnut vankeuteen Jehovan todistaja -nuorukaisia aseistakieltäytymisen takia, mutta nyt tilanteeseen näyttää tulevan muutos. Ehkä Jehovan todistajat pääsevät myöhemmin nauttimaan siviilipalveluksen suorittamisesta. Perustuslakituomioistuin kehotti aiemmin tänä vuonna perustamaan vaihtoehtoisen palvelumuodon.

Suora lainaus Kansan Uutisten tekemästä jutusta:

Oikeuden mukaan uskonnollista vakaumusta, joka kieltää aseeseen tarttumisen, on pidettävä hyväksyttävänä syynä asepalveluksesta kieltäytymiseen, eikä sitä voida tuomita rikoksena.

Lue lisää...Historiaa - osa 59: Valtakunta oikeudessa
28.10.2018 Johanneksen poikaKuva: Pasi Turusen kirja

Vartiotorniseuran varapresidentti Fred Franz antoi 1950-luvun alussa Skotlannissa pidetyssä oikeudenkäynnissä paljon puhuvan todistajanlausunnon.

Kysymys:

Todistajalla ei ole muuta vaihtoehtoa kuin hyväksyä "Vartiotornissa" tai - - - "Herätkää"-lehdissä esiintyvät ohjeet, ja olla kuuliainen niille, eihän?

Franzin vastaus:

Hänen on pakko ne hyväksyä.

Mitä Franz vastasi tähän kysymykseen:

Onko sellaisella ihmisellä, joka on jossakin päin maailmaa ilman mahdollisuutta saada teidän yhtiönne traktaatteja ja julkaisuja ja on riippuvainen yksinomaan Raamatusta, mitään pelastumisen toivoa?

Lue lisää...JW.ORG: ”Donetskin kansantasavalta” kielsi Jehovan todistajat
24.10.2018 Johanneksen poika

Kuva: JW.ORG

26. syyskuuta 2018 ”Donetskin kansantasavallan” korkein oikeus julisti Jehovan todistajien uskonnollisen yhdistyksen ”ekstremistiseksi” ja kielsi Jehovan todistajien toiminnan. Tämä kielto on viimeisin kehitysvaihe siinä uskonnollisessa ajojahdissa, joka on kiihtyvässä määrin kohdistunut tuon alueen Jehovan todistajiin.

Eräs Luhanskin alueella Itä-Ukrainassa sijaitseva valtakunnansali ryöstettiin, rikottiin ja poltettiin 30. toukokuuta 2018.

Lue lisää...Ihmisen elinikä tulee olemaan tuhat vuotta?
24.10.2018 Johanneksen poikaKuva: Pixabay

Jehovan todistajat opettavat, että paratiisin puut ratkaisivat ihmiskunnan kohtalon sen alkumetreillä. Paratiisissa oli kaksi puuta, elämän puu ja hyvän ja pahan tiedon puu. Ensimmäinen edusti elämää ja toinen kuolemaa. Jos ensimmäiset ihmiset eivät olisi syöneet hyvän ja pahan tiedon puusta, he olisivat saaneet jossain vaiheessa syödä elämän puusta ja elää ikuisesti paratiisissa Maan päällä.

Tieteen kuvalehti kertoo numerossa 15/2018, että tiedekin on nyt löytämässä eräänlaisen "elämän puun". Lehdessä on sivulla 56 hurja väite:

"On hyvin todennäköistä, että nyt syntyvät ihmiset elävät keskimäärin 1000 vuotta."

Luit oikein: "Tuhat vuotta".

Lue lisää...Oletko perillä tosiasioista?
20.10.2018 Tuomas YläjuurakkoKuva: JW.ORG

Vartiotornin elokuun 2018 numerossa on erittäin hyvä kirjoitus: Oletko perillä tosiasioista? Tämä on juuri se keskeinen kysymys, joka Jehovan todistajille ja heidän teologiastaan kiinnostuneille tulee voida esittää. Sillä kukapa heistäkään haluaisi rakentaa elämänsä sellaisten uskomusten varaan, jotka eivät perustu tosiasioihin. Vaikka tämä kysymys voidaan esittää minkä tahansa vakaumuksen omaaville, tosiasioilla tässä yhteydessä tarkoitetaan Raamattuun ja kristilliseen vakaumukseen perustuvia tosiasioita.

Lue lisää...
 


Jumalan nimi Uudessa testamentissa
20.10.2018 Tuomas YläjuurakkoKuva: JW Broadcasting

Miksi Uuden maailman käännöksessä käytetään Jumalan nimeä myös Uuden testamentin puolella? Tätä mielenkiintoista kysymystä käsiteltiin lokakuun JW Broadcasting -ohjelmassa tavalla, joka herätti luottamusta Jehovan todistajien tapaan tutkia Raamattuun liittyviä kysymyksiä. Ohjelma herätti kuitenkin tarpeen tutkia asiaa vielä laajemmin, koska asiaan liittyy myös joitain sellaisia huomion arvoisia seikkoja, jotka eivät tulleet esille.

Pitäisikö meidän luottaa oppineiden ja asiaan perehtyneitten tutkimustuloksiin kuten myös käytettävissä oleviin todisteisiin ennemmin kuin Jehovan todistajien hallintoelimeen, jolla on täysin erilainen, mutta osin oikeutettukin näkemys tästä asiasta? Siinäpä pohdittavaa.

Lue lisää...Miksi Uuden maailman käännöksessä käytetään Jumalan nimeä myös Uuden testamentin puolella?
09.10.2018 Johanneksen poika

Kuva: JW Broadcasting

Lokakuun 2018 kuukausivideolla on pohdintaa Jumalan nimen käytöstä ns. Uuden testamentin puolella Raamatussa. JW Broadcasting -ohjelman juontajana on hallintoelimen jäsen Geoffrey Jackson.

Lue lisää...Viron Jehovan todistajat 45 minuutissa
08.10.2018 Johanneksen poika

Kuvat: VeebiTV

"Jehovan todistajia kohtaan on paljon ennakkoluuloja. He eivät juhli joulua eikä syntymäpäiviä. Verensiirto on täysin kiellettyä. Monet vierastavat Jehovan todistajien tekemää kenttätyötä kaduilla ja ovilla. Roald Johansson unohtaa ennakkoluulot ja tutustuu Viron Jehovan todistajiin."

Näin kerrotaan 28.09.2018 julkaistun videon esittelytekstissä.Lue lisää...Mitä yhteistä on diktaattoreilla ja Jehovan todistajien hallintoelimellä?
03.10.2018 Johanneksen poikaKuva: BBC SCIENCE WORLD

BBC Tiede -julkaisuihin kuuluva Uskomattomat aivot ilmestyi 2017 suomeksi. Tuossa yli 100-sivuisessa A4-kokoisessa julkaisussa on kiinnostava artikkeli sivuilla 52-57. Kirjoituksen nimi on Miksi valta turmelee? Se käsittelee diktaattorien elämää ja vallankäyttöä. Johdantoteksti kertoo näin:

"Valta vaikuttaa aivoihin samalla tavalla kuin kilpailun voittaminen. Ian Robertson kertoo, miksi totaalinen valta-asema selittää diktaattorin käytöksen."

Miten tämä asia liittyy Jehovan todistajien hallintoelimeen?

Lue lisää...Yhdysvaltalainen tuomioistuin: Jehovan todistajien on maksettava 35 miljoonaa dollaria hyväksikäytön uhrille
28.09.2018 Johanneksen poika

Kuva: YLE

YLE kertoi, että tuomio annetaan uskonnollisen yhteisön hyväksikäyttötapauksen peittelystä.

Yhdysvalloissa, Montanan osavaltion oikeusistuin on päättänyt, että Jehovan todistajien järjestön on maksettava 35 miljoonaa dollaria eli lähes 30 miljoonaa euroa naiselle, johon kohdistunut seksuaalinen hyväksikäyttö peiteltiin yhteisössä. Naisen mukaan seurakunta peitteli tapahtuneen, koska tekijänä oli seurakunnan jäsen.

Lue lisää...Seurakuntien lukumäärä vähenee kovaa vauhtia Saksassa
24.09.2018 Johanneksen poikaKuva: Kim ja Mikey / YouTube

Kimin ja Mikeyn 23.09.2018 julkaistulla videolla on kiinnostavia tietoja Saksan Jehovan todistajien tilanteesta. Videolla kerrotaan, että vuodesta 2006 vuoteen 2018 seurakuntien lukumäärä väheni Saksassa 321:llä.


Kuva: YouTube. Katso kuva isompana tästä.

Myös valtakunnansalien määrä on vähentynyt. Vuonna 2011 Saksassa valtakunnansaleja oli 1075. Vuonna 2018 valtakunnansalien määrä oli laskenut 940:een. Joten vähennystä salien määrässä vain seitsemässä vuodessa oli 135.

Katso video YouTubesta.

Lisätietoja täällä
.
 


Eräällä Jehovan todistajien seurakunnalla on suuria ongelmia seksuaalisuuden kanssa
19.09.2018 Johanneksen poikaKuva: YouTube

Kim ja Mikey ovat julkaisseet 27.08.2018 YouTubessa uuden videon aiheesta Our Thoughts on JW Sex Talk. Videon alussa he varoittelevat videon katselijoita siitä, että jos lähellä on lapsia, tämä aineisto ei sovi lasten korville.

Lue lisää...Ottaako Vartiotorniseura etäisyyttä vuoteen 1914?
18.09.2018 Johanneksen poikaKuva: JW.ORG

Cedars oli ottanut videoonsa mielenkiintoisen asian, joka aluksi voi tuntua pieneltä, mutta joka voi enteillä jotain suurta oppimuutosta.

Lue lisää...17 vuotta sitten kaksoistornit luhistuivat - mitä Vartiotorniseura kirjoitti tapahtumasta?
11.09.2018 Johanneksen poikaKuva: Pixabay

Lähes 3000 ihmistä kuoli, kun terroristit ohjasivat kaksi kaappaamaansa lentokonetta World Trade Centerin kaksoistorneihin ja yhden koneen puolustusministeriö Pentagonin päämajaan Washingtonissa syyskuun 11. päivänä vuonna 2001.

Mitä Jehovan todistajien kirjallisuudessa julkaistiin terroristi-iskusta?

Lue lisää...Jehovan todistajien suhtautuminen mielenterveysongelmiin ja masennukseen ennen ja nyt
09.09.2018 Johanneksen poikaKuva: Pixabay

Jehovan todistajien julkaisema Raamatun ymmärtämisen opas -kirja vihjaa, että osa mielenterveyden ongelmista johtuu demoneista:

Vaikka kaikki hullut tai mielisairaat ihmiset eivät olekaan demonien riivaamia, niin on johdonmukaista olettaa, että demonien riivaamat ihmiset ovat tasapainottomia.

On kiinnostavaa, että Vartiotorni on sälyttänyt mielisairauteen sairastumisen myös "väärän" uskonnon syyksi:

Väärä uskonto synnyttää tietämättömyyttä, pelkoa, taikauskoa, vihaa, kiihkomielisyyttä ja mielisairautta.

Onko tässä koko totuus?

Lue lisää...Omatunto, oikean ja väärän taju
03.09.2018 Tuomas YläjuurakkoKuva: JW.ORG

Vartiotornin kesäkuun 2018 numerossa on kirjoitus: Anna Jumalan lakien ja periaatteiden ohjata omaatuntoasi. Kirjoitus muistuttaa meitä hyvin arvokkaasta kyvystä, joka meillä kaikilla on. Se on omaksitunnoksi kutsuttu oikean ja väärän taju.

Vartiotorni 1.12.2006 s.18:

Rehellisyys merkitsee ennen muuta sitä, että olemme rehellisiä itsellemme. Usein uskomme ennemmin sen, mitä haluamme uskoa, kuin sen, mikä on oikein tai totta.

Lue lisää...Jehovan todistaja -tyttö voi saada verta vastoin tahtoaan synnytyksen aikana
02.09.2018 IR

Kuva: The Guardian

Victoria's Mercy sairaalalle myönnettiin perjantaina korkeimman oikeuden valtuus antaa tytölle verta "viimeisenä keinona", jos hän kärsii synnytyksen jälkeisestä verenvuodosta.

17 vuotiaan ensisynnyttäjä-äidin katsotaan olevan lisääntyneessä verenvuodon vaarassa pienen kokonsa vuoksi, ja koska vauva on iso, mikä tarkoittaa, että hänellä saattaa olla pitkä synnytys, avustetty synnytys tai hätäsektio.

Lue lisää...YLE ja Kainuun Sanomat kertoivat Venäjältä tulleista Jehovan todistaja -pakolaisista
28.08.2018 Johanneksen poikaKuvakaappaus: YLE Areena

Kainuun Sanomat kertoi, että valtaosa venäläisistä Jehovan todistajista on tähän mennessä saanut kielteisen turvapaikkapäätöksen – Hakijoita on jo yli 200.

YLE:n jutun mukaan venäläiset Jehovan todistajat pelkäävät, että heidän lapsensa otettaisiin Venäjällä huostaan. He myös pelkäävät, että miehet joutuisivat vankilaan, koska vuonna 2017 Venäjä luokitteli Jehovan todistajat äärijärjestöksi.

Lue lisää...Yleinen syyttäjä tutkii seksuaalista hyväksikäyttöä Jehovan todistajien keskuudessa Hollannissa
19.08.2018 IR

Kuva: Dutch News

Yleinen syyttäjänvirasto on aloittanut rikostutkinnan seksuaalisesta hyväksikäytöstä Jehovan todistajien yhteisössä sen jälkeen kun ainakin viisi ihmistä on tehnyt virallisen valituksen, kertoi oikeusministeri Sander Dekker parlamentin jäsenille torstaina.

Lue lisää...

 


Takaisin uutissivun alkuun tästä.
 


Kaikki uutiset (myös vanhat uutiset) löytyvät  uutisarkistosta.
  
 
Uutisvinkki
 
Jos tiedät kiinnostavan uutisen mikä liittyy Vartiotorniseuraan tai Jehovan todistajiin, lähetä uutisvinkki osoitteeseen:

jp
@johanneksenpoika.fi
 
Hallintoelin

Mikä on Jehovan todistajien hallintoelin? Ketkä siihen kuuluvat? Lue lisää täältä.

Joulukuun 2017 tilanne:


Jehovan todistajien hallintoelin joulukuussa 2017
Katso iso kuva tästä.
  
News in English
 
   
Jehovah's Witnesses in Finland. News from Finland.

  

  
Videot

Uutisvideoita voit katsoa täältä.
 
Sähköposti

Johanneksen pojan sähköposti

jp@johanneksenpoika.fi

Lue lisätietoja täältä...
   
Uutistoimitus

Lue lisätietoja täältä...
 
Sitaattioikeus

Tällä uutissivustolla noudatetaan sitaattioikeuden periaatteita. Lue lisää...
   
Ex-JT:t - media

Entiset Jehovan todistajat kaupallisen median jutuissa:Lue täältä.

 
Uutisarkisto

Poimintoja kotimaan uutisista 
Helsingin Sanomat osoitti Veikko Leinosen karttamistulkinnan vääräksi

Jehovan todistajien kokouksissa opeteltiin karttamaan erotettua perheenjäsentä

Jehovan todistajista eronnut kirjailija: Sain rokotuksen uskontoa vastaan

Haaratoimisto lähetti Turun väkivaltaista hyökkäystä koskevan kirjeen kaikkiin seurakuntiin

Ben Kalland pelkäsi lapsena: Mitä jos tuttava avaisi oven?


Ben Kalland on aina halunnut kertoa tarinan - nyt haave on toteutunut

Tietääkö joku "päivän ja hetken", jolloin Harmagedon alkaa?

Pikku saarnaajat ja menetetty lapsuus

Entiset Jehovan todistajat kaupallisen median jutuissa

Jehovan todistajien väite: Saatana keksi verensiirrot

Me Naiset: "Suren menetettyä elämää"

Kastavatko Jehovan todistajat lapsia?

Jehovan todistajien lapset kärsivät pahoista peloista: Raakoja kertomuksia ja pelottavia kuvia – "Heräsin usein sänkyni alta"

Tilastokeskuksen viimeiset viralliset numerot kertovat: Jehovan todistajia oli Suomessa viime vuonna 307 vähemmän kuin vuotta aiemmin

Onko "kadonneiden lampaiden etsiminen" päättymässä? Helmikuussa lähetetty kirje on nyt käännetty suomeksi


Miten vanhinten salaista kirjaa säilytetään kotona? Onko se todellakin salainen? Onko olemassa vieläkin salaisempi kirja?

Historiaa - osa 38: Mitä YLE on kirjoittanut Jehovan todistajista?


Kotimaa: Uskon nurjien puolten tuntija

Ilta-Sanomat: Jehovan todistajista eronnut Heidi, 37, kertoo rankasta lapsuudestaan

HS: ”Oli järkyttävää ajatella, että kaikki tapetaan” – kirja kuvaa pelkoja uskonliikkeissä, yhteisöt empivät järeämpää valvontaa

YLE: Harmageddon ja demonit arkisia kuin maito jääkaapissa – epäterveet uskonnolliset yhteisöt hallitsevat pelolla

Aamulehti: Uusi kirja kertoo pelottelusta uskonnollisissa yhteisöissä – Jehovissa voimakkain pelon ilmapiiri

HS: Veera Ahokannaksesta tuli lapsena julistaja, joka pelkäsi demoneita ja kiersi jakamassa Vartiotorni-lehteä

Kirja "Pyhät, pahat ja pelokkaat" julkaistiin tänään


Kotimaa24: Lapsiasiavaltuutettu ehdottaa uskonnollisten yhdyskuntien säännöllistä arviointia – ulottuisi myös herätysliikkeisiin

Lapsiasiavaltuutetun aloite uskonnonvapauslaissa säädetyn asiantuntijalautakunnan tehtävän ja kokoonpanon muuttamisesta

Sähköpostia sosiaali- ja terveysministeriöstä

Sähköpostia opetus- ja kulttuuriministeriöstä

Turun Sanomien paperilehdessä iso juttu: Myynnissä ainakin 13 valtakunnansalia

Fariseustrilogia kertoo: Jehovan todistaja ei saa käyttää omaa ajattelua Raamattua lukiessaan

KHO pyytää EU-tuomioistuimelta ennakkoratkaisua Jehovan todistajien tiedonkeruusta

Kotimaa24: Kun joulua ei saanut viettää – Jehovan todistajien näkökulmia joulunviettoon


Yksi myytti säpäleiksi?

Pohjalainen: Verensiirron vaihtoehtoja on harvassa paikassa

Onko Veikko Leinonen verensiirron ja verenluovutuksen asiantuntija?

Sairaalayhteyskomiteat haittaavat lääkäreiden töitä sairaaloissa


MTV Uutiset: Jehovien verensiirtokielto voi aiheuttaa kuoleman – kiellon takia tehdään jopa huostaanottoja

Turun Sanomat: "Uskontojen uhrien tuki: Jehovan todistajien verensiirtokielto vaarantaa jäsenten terveyden"

Demokraatti: Jehovan todistajien verensiirtokiellosta kuolemantapauksia – Lääkäri: ”Äärimmäisen surullisia tapauksia”

Kotimaa24 kertoi ensimmäisenä UUT:n selvityksestä

UUT julkaisi selvitystyön Jehovan todistajien verituotteiden käyttökiellosta


Oliko Urpo Martikaisen esittämä syytös aiheellinen?

Miksi konventin tiedotusosasto onnistui niin hyvin tiedottamisessa median kautta tänä vuonna?

Entinen Jehovan todistaja: Perhe hylkäsi, terapia auttoi

Kirje kaikille seurakunnille: Yksinkertaistettu hoitotahtokortti

Ristiriitainen tiedottaminen repii Suomen Jehovan todistajien yhteisöä

Kotilääkäri 5/2016: Selviytymistarina - Minulla oli lupa alkaa elää

Jehovan todistajat "unohtivat" mainita poliisin nuorille suunnatussa valistuskirjasessa

Kotimaa24: Jehovan todistajat opastaa seksuaalisesta väkivallasta – poliisia ei mainita

Veren "fraktiot" ovat suuri eettinen ja moraalinen ongelma Jehovan todistajille, vaikka he eivät itse sitä tule ajatelleeksi

Tilastokeskuksen uusien lukujen valossa Jehovan todistajien määärä vähenee edelleen Suomessa tasaisesti

Karttaminen - elämäni suurin suru

Turun Sanomat kirjoitti Anna-Maria Helsingistä

Menneisyys ja tulevaisuus Jehovan todistajien opin mukaan

Kun joulua ei saanut viettää

Veikko Leinonen kertoi suurista muutoksista Suomen haaratoimistossa

Tutkija: Uskonnollisten liikkeiden hengellinen väkivalta on Suomessa merkittävä ongelma

Seura: Paholaiselle luovutettu

Turun Sanomat: Veljestä tuli musta lammas

Vartiotornin varjossa -kirjan julkistamistilaisuus Helsingissä

Paljastuskirja Jehovan todistajista: itsemurhia, nöyryyttämistä, lasten hylkäämisiä

Jehovan todistajat antavat edelleen virheellistä tietoa YK-liitännäisjäsenyydestä

Kotimaa24: Tietosuojavaltuutettu ohjaa Jehovan todistajia henkilötietojen keräämisessä


Väliaikatietoja Raamatun kääntämisestä

Konventtipuheet ovat monien mielestä liian pitkiä ja puuduttavia, konventteihin mennään tapaamaan tuttuja

Lapsiasiavaltuutettu: Uskonnollisia yhteisöjä alettava valvoa

Aini Linjakummun uusi kirja on julkistettu tänään Helsingissä

Uusi kirja avaa hengellistä väkivaltaa kristillisissä yhteisöissä


Entinen Jehovan todistaja seuraajistaan: He odottivat ulko-ovellakin, kiersivät taloa ja menivät ikkunoiden ohi

Isoveli valvoo - toisinaan myös -sisar

Oikeusoppineet: Jehovan todistajien ohjekirjassa ollaan paikoin Suomen lain rajamailla

Ilta-Sanomat: Jehovan todistajat kyselevät tarkkaan vapaaehtoistensa taustat: ”Oletko kuluneen vuoden aikana katsonut pornografiaa?”

YLE Radio 1:n Horisontti-ohjelmassa entisen Jehovan todistajan haastattelu

HS: "Hyvästelin perheeni ja sanoin isälle hänen olleen hyvä isä"

Isaac Withersponen oikeuskomiteaistunto herättää ajatuksia

Millainen henki oikeuskomiteoissa vallitsee?


Kirsi-Maria Aho kertoi YLE:n uutisissa oikeuskomiteastaan

"Jehovan todistajat kielsi kertomasta raiskauksesta poliisille"


UUT:n edustajat keskustelivat sisäministeri Päivi Räsäsen kanssa Jehovan todistajien oikeuskomiteoiden toiminnasta ja karttamisrangaistuksista

Iltalehti teki kaksi juttua Jehovan todistajien tavasta antaa seksivalistusta aivan pienille lapsille

Jehovan todistajat opettavat lapsille: demonit houkuttelevat leikkimään sukupuolielimillä

YLE: Jehovan todistajien ja seurakunnasta eronneiden puheet karttamisrangaistuksesta eroavat rajusti toisistaan

UUT:n edustajat tapasivat oikeusministeri Anna-Maja Henrikssonin

Entinen vanhimmiston jäsen: Jehovan todistajat säilyttävät yhä tietoja erotetuista

Yle Jehovan todistajien ohjekirjasta: Lahkolla oma oikeusjärjestelmänsä

Salainen ohjekirja paljastaa: Jehovan todistajilla kattava oma oikeusjärjestelmä

MVT uutiset teki kaksi hyvää juttua Jehovan todistajien oikeuskomiteoista

Ilta-Sanomat: "Entisten Jehovan todistajien karut tarinat"

Sisäministeri Päivi Räsänen otti kantaa uskonnollisesta yhteisöstä eroamiseen

Jehovan todistajien keskuudessa ahdistelua, kiusaamista ja julkista häpäisyä

Selvitys: Jehovan todistajien oikeuskomiteat rikkovat ihmisoikeuksia

Kotimaa24: "Jehovan todistajien oikeuskomiteat johtaneet jopa itsemurhiin"

Helsingin Sanomat kuukausiliite toukokuu 2014: "Maailman loppu"


UUT:n järjestämän seminaarin puheissa oli paljon myös Jehovan todistaja -asioita

Jehovan todistajien järjestön tiedotus ulospäin poikkeaa merkittävästi sisäisestä tiedotuksesta muistiinpanojutussa

Kapellimestari Anna-Maria Helsing pääsi pois mustavalkoisesta maailmasta ja näkee nyt värit

A-studiossa kaksi Jehovan todistaja -vanhinta: Leinonen ja Hakkarainen

Psykologi sanoo, että Jehovan todistajien opetusvideo kasvattaa väärin

Kymmenen uutiset 17.09.2013: Jehovan todistajien on pyydettävä lupa rekisterimerkintöihin

Nelosen uutiset 17.09.2013: Jehovan todistajat loukkaavat lasten oikeuksia

Lapsiasiavaltuutettu Maria Kaisa Aula tuli julkisuuteen Jehovan todistajien lasten asiassa

MTV3 julkaisi kaksi juttua Jehovan todistajista ja henkilötietolaista

YLE: Jehovan todistajilla arkaluontoisia henkilötietoja – valtio ojentaa

Kotimaa24.fi julkaisi lapsiasiavaltuutetulle tehdyn selvityksen

Selvitystyö lapsiasiavaltuutetulle: Lasten oikeuksien toteutumisessa Jehovan todistajien keskuudessa on vakavia puutteita

Entinen Jehovan todistaja haluaa nostaa lapsen oikeudet keskusteluun (Turun Sanomat)

Konventin luopiopuhe ei yllättänyt - samaa sanahelinää kuin aiemminkin

Vartiotorniseura neuvoo taas kerran Jehovan todistajia käyttämään lapsityövoimaa saarnaamistyössä

Iltasanomat julkaisi vuonna 2008 uutisen, missä kerrotaan suomalaisen Jehovan todistaja -vanhimman pedofiliatuomiosta.
   
Uutisarkisto

Poimintoja ulkomaiden uutisista
YLE: Jehovan todistajien maksettava 4 000 dollaria päivässä, kunnes antavat tietoja pedofiilista – summa jo yli kaksi miljoonaa

Cedarsin video suomeksi tekstitettynä: Kahden todistajan sääntö

Valehtelu tarkoittaa esittämistä vilpillisesti jotakin, joka ei ole totta

Hallintoelin syyttää "luopioita" siitä, että media on kiinnostunut Jehovan todistajien "kahden todistajan säännöstä"

Vartiotorniseuran kirjallisuuden lähdeviitteet ja niiden asiayhteys - onko kaikki rehellistä?

Vartiotorniseura tarjoilee sekä punaista että sinistä maitoa

Mitä tarkoittaa oksymoron ja miten se liittyy jehovantodistajuuteen?

Pedofiilien paratiisi

Vanhimmat ovat tutkijoita, tuomareita ja psykologeja


YLE: Jehovan todistajien toiminta Venäjällä pysyy kiellettynä

Aamulehti: ”Eihän se passista näy” – Suomen Jehovan todistajat uskaltavat matkustaa Venäjälle, mutta uskonnosta on oltava suu supussa

Verkkouutiset nykypäivä: Demarimeppi Jehovan todistajien vainosta: Koteja tuhopoltettu Venäjällä

Mitä hallintoelimessä ja Vartiotorniseuran päätoimistossa ajateltiin vuodesta 1975?


MTV:n kymmenen uutiset kertoi Helsingin venäjänkielisestä konventista

Vartiotorniseura painostaa edelleen käyttämään henkistä ja hengellistä väkivaltaa entisiä jäseniä kohtaan


Vartiotorniseura pesee kätensä puhtaaksi

Angela Merkel nuhteli Vladimir Putinia Jehovan todistajien kieltämisestä Venäjällä

Perjantaikolumni: Oletko vielä häkissä?

Miksi Venäjä kielsi Jehovan todistajien toiminnan?

HS: Venäjä kielsi Jehovan todistajat – Suomen tiedottaja: ”Kuulostaa etukäteen päätetyltä”

YLE: Venäjä julisti Jehovan todistajat äärijärjestöksi


Iltalehti: Venäjä vainoaa Jehovan todistajia

YLE: Jehovan todistajat eivät muuta tuhatvuotista sääntöään, joka jättää pedofiilin ilman rangaistusta

Onko "kahden todistajan" vaatimus nykyaikaa?

Jehovan todistajat kieltäytyvät muuttamasta kahden todistajan sääntöä, ”koska se on kantamme”

Oikeuskomitean perustamiselle on paljon syitä


Jehovan todistajien johtajat salaavat lasten hyväksikäytön hinnalla millä hyvänsä

Esivallat: maallisia vallanpitäjiä - ei kun Jehova ja Jeesus - ei kun maallisia vallanpitäjiä...

Voiko erotettu tai eronnut palata sen "totuuden" yhteyteen, mihin hän aikoinaan oli liittynyt?

Vartiotorniseura muovaa Jehovan todistajista tunneköyhiä ihmisiä

Uusin karttamismääräys esitettiin marraskuun kuukausivideolla

27-vuotias Jehovan todistaja kuoli synnytykseen kieltäydyttyään verensiirrosta

Vähän yli 20 vuotta sitten siitä olisi erotettu - nyt sitä kehutaan ja suositellaan

Vartiotorniseura otti vuoden 2016 alussa käyttöön uuden raporttilomakkeen

Kierrosvalvojan kirje vanhimmille: Hoitotahtokortit

Hoitotahtokorttia koskevan kirjeen toista sivua ei luettu kokouksessa

Säälintunne kadoksissa

Raamattu kertoo avoimesti merkkihenkilöiden synneistä - Vartiotorniseura vaikenee täysin omista synneistään

YLE: Jehovan todistajien toiminta saatetaan kieltää Venäjällä – "seurakuntiin salakuljetetaan vääriä todisteita"


Sääntöihin kirjattu pahuus

Odottavan aika on pitkä

Pata kattilaa soimaa, musta kylki kummallakin

Historiaa - osa 21: Mitä Vartiotorni-lehti kertoi Harmagedonin sodasta vuonna 1958?

Naiset ovat alistetussa asemassa Jehovan todistajien yhteisössä

Jehovan todistajien kokoaikaisten erikoispalvelijoiden tottelevaisuus- ja köyhyysvala

Uusi kirje: toimettomia ja erotettuja yritetään saada muistonviettoon ja erikoisesitelmään

Hallintoelimen jäsen Stephen Lett puhuu mielellään rahasta

YLE: Jehovan todistajille rajua arvostelua lapsien hyväksikäytön peittelystä Australiassa

Jehovan todistajien hallintoelin vaatii Britanniassa vanhimpia tuhoamaan arkaluontoisia asiakirjoja

Kaksi hallintoelimen jäsentä kertoo lasten seksuaalisesta hyväksikäytöstä

Jehovan todistajat voivat tarjota korvausta pedofilian kohteille – "jos Raamattu ei kiellä"

Hyväksikäytön uhrit joutuvat tekemään julman valinnan

Kuninkaallisen tutkimuskomission Angus Stewart syyttää Vartiotorni-seuran edustajaa tahallisesta petoksesta

Vanhimmat häpeissään Australian tutkintakomission kuulusteluissa

Harold V. Mouritz on yksi vastuullisista henkilöistä Australian pedofiiliskandaalissa

Australian tutkintakomissio: Jehovan todistajat salannut tuhannen lapsen hyväksikäytön


Jehovan todistaja -äiti kieltäytyi verensiirrosta - yhdeksän lasta jäi orvoiksi

Tutkimus uskontojen tilanteesta 2015: Kaikista uskonnoista Jehovan todistajat menettävät edelleen eniten kannattajiaan

Jehovan todistajat ja verensiirto - Silminnäkija Viron TV:ssä

Lasten kasvattaminen pelon ja uhkakuvien avulla jatkuu

Lasten kohtelu uskonnon nimissä nostattaa vakavaa kritiikkiä Ruotsissa

Jehovan todistajien hallintoelin syytteessä lasten hyväksikäyttöön liittyvässä oikeusjutussa

Armeniassa Jehovan todistajat iloitsevat siitä, että heillä on nyt mahdollisuus suorittaa siviilipalvelus

Hallintoelin painostaa lapsia jo hyvin nuorina "Herran työhön"
 


Takaisin uutissivun alkuun tästä.Kaikki uutiset (myös vanhat uutiset) löytyvät uutisarkistosta.
  


Takaisin Johanneksen pojan kotisivujen etusivulle tästä   * * *   Uutissivusto avattu 04.08.2012