Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Uutisarkistoon * Hakusivulle


Uusin päivitys 14.06.2021
Uutiset - Kotimaa
 
Seurakunnissa on luettu kaksi koronapandemiaan liittyvää ilmoitusta
14.06.2021 Johanneksen poika

1. Rajoitukset koronapandemian aikana. Monet terveysviranomaiset ovat sanoneet, että täysin rokotetut ihmiset saattavat voida liikkua ja toimia muita vapaammin. Tähän sisältyy toisten tapaaminen, matkustaminen ja erilaisiin tapahtumiin osallistuminen. On viisasta pysyä ajan tasalla viranomaisten rajoitusten suhteen ja noudattaa niitä.

2. Kuten hallintoelimen tilannepäivityksessä 04/2021 sanottiin, Jehovan todistajat eivät vastusta rokotuksia. On jokaisen henkilökohtainen asia ottaako hän rokotteen vai ei. Monet Betel-perheiden jäsenet ovat jo ottaneet rokotteen terveysviranomaisten suositusten mukaisesti. Lääketieteelliset tutkimukset ovat osoittaneet, että täysin rokotetuilla on parempi suoja virusta vastaan. Täysin rokotetulla tarkoitetaan ihmistä, joka on saanut koko rokotussarjan, ja viimeisestä rokotuksesta on kulunut kaksi viikkoa. Lääketieteelliset tutkimukset ovat myös osoittaneet, että niiden, jotka eivät ota rokotetta, on oltava varovaisempia, koska he ovat paljon alttiimpia koronavirukselle. Te kaikki ansaitsette lämpimän kiitoksen siitä, että osoitatte hyvää arvostelukykyä ja toimitte tavalla, josta ilmenee kunnioitus elämää kohtaan.
Jehovan todistajia valmistettiin vainoon yleisöesitelmässä 12.06.2021
14.06.2021 Johanneksen poika


Kuva: JW Stream

Helsingin eteläisessä seurakunnassa puhuttiin yleisöesitelmässä Jehovan todistajien vainosta. Esitelmän aihe oli Kestäminen vainon alaisena. Puhujana toimi Tommi Kauko.

Lue lisää...Millaisia kirjeitä Jehovan todistajat lähettävät koronapandemian aikana, kun he eivät voi saarnata perinteisin menetelmin?
31.05.2021 Johanneksen poika


Kuva: Pixabay

Nyt on kulunut jo yli vuosi siitä, kun Jehovan todistajat ovat viimeksi soittaneet ovikelloja ja seisoneet lehtikärryjen vieressä. Ovelta ovelle -työ on lopetettu, samoin julkinen kärrytyö.

Saarnaamistyö ei ole kuitenkaan loppunut, se on vain muuttanut muotoa. Jehovan todistajat soittavat nyt puhelimella todistuspuheluita ja kirjoittavat todistuskirjeitä.

Millaisia kirjeitä Jehovan todistajat kirjoittavat?

Lue lisää...Raamatusta puhuminen on Palosaarille luonteva osa arkea
30.05.2021 Johanneksen poikaNurmijärven uutiset oli haastatellut Terhi ja Harri Palosaarta. Jutun otsikko oli: Korona-aika keskeytti Jehovan todistajien kenttätyön - kiinnostus Raamattua kohtaan ei ole vähentynyt. Otteita jutusta:

Jehovan todistajien esittelykärryt olivat ennen koronapandemian alkua tuttu näky Nurmijärvellä, samoin ovelta ovelle kiertävät seurakunnan jäsenet. Korona-aika keskeytti kenttätyön tässä muodossa.

– Koska haluamme mennä terveys edellä ja noudattaa viranomaisten sekä järjestömme antamia ohjeita, emme ole käyneet ihmisten kodeissa tapaamassa heitä, emmekä ole myöskään pitäneet esittelypisteitämme julkisilla paikoilla, kertoo koordinaattori Kari Palonen Jehovan todistajien Nurmijärven seurakunnasta.

– Korona ei ole ainakaan vähentänyt kiinnostusta Raamattua kohtaan, Terhi Palosaari toteaa.

Lue juttu kokonaan Nurmijärven uutisista.Jehovan todistajien Helsingin seurakunta osti Turusta tontin
30.05.2021 Johanneksen poikaTurun Sanomat kertoi, että Jehovan todistajat kävivät Turussa ostoksilla. Lainaus jutusta:

Turun kaupunki myy Jehovan todistajien Helsingin seurakunnalle 2 463 neliön suuruisen toimitilatontin. Tontti sijaitsee Lausteella osoitteessa Taalintehtaankatu 1a. Kauppahinta on arvion mukaan noin 123000 euroa.

Uutinen on eräällä tavalla yllättävä.

Lue lisää...Sami kertoo karttamisesta YouTubessa
27.05.2021 Johanneksen poika


Kuva: YouTube

Sami Uusi-Luomalahti ottaa kantaa Jehovan todistajien järjestön karttamispolitiikkaan. Hän toteaa videollaan mm. näin:

Karttamispolitiikka perustuu kirjan Pitäkää itsenne Jumalan rakkaudessa liitteessä Miten meidän tulisi suhtautua erotettuihin? olevaan aineistoon. Tämä aineisto on luotu käyttämällä täysin tekstiyhteydestä repäistyjä raamatunjakeita. Suurin osa niistä on sellaisia, jotka eivät liity karttamiseen millään tavalla.Katso ja kuuntele Samin karttamisvideoita YouTubesta.Jehovan todistajien mielestä Harmageddonin sota on hyvä asia
25.05.2021 Johanneksen poika


Kuva: JW.ORG

Helsingin Eteläisen seurakunnan etäkokouksessa pidettiin lauantaina 22.05.2021 "yleisöesitelmä", jonka teema oli Todellinen Harmageddon - miksi, milloin?

Lainaus yleisöesitelmästä:

Miksi voidaan sanoa, että Harmageddon on itse asiassa hyvä asia? Harmageddon ei ole poliittinen yhteenotto. Se ei ole mikään taloudellinen onnettomuus tai ydinroihu. Sen sijaan Harmageddon on Jumalan sota, ja se käydään Jumalan ja Maan kansojen välillä. Harmageddonin sodan ansiosta maapallo säästyy tuholta. Harmageddon tekee lopun ihmishallinnosta, ja oikein toimivat saavat jäädä eloon. Se on tosiaan positiivinen asia niille, jotka haluavat elää rauhassa Maan päällä Jumalan tarkoituksen mukaisesti.

Lue lisää...Jehovan todistajat haluavat myydä Varkauden konventtisalin ja valtakunnansalin ja rakentaa uuden valtakunnansalin
15.05.2021 Johanneksen poika
Kuva: Wikipedia / Alueveli

YLE kirjoitti 21.10.2020, että osa Varkauden Joutenlahden asukkaista ei halua naapurustoonsa Jehovan todistajien rakennusta. Se johtuu YLE:n mukaan siitä, että asukkaat epäilevät muun muassa liikenteen vilkastuvan sekä rakennuksen ulkonäköä vankilamaiseksi. Varkauden kaupunki on kuitenkin päättänyt luovuttaa Jehovan todistajien Kuopion seurakunnalle tontin Joutenlahdesta.

Yksitoista alueen asukasta on allekirjoittanut oikaisuvaatimuksen, jossa vaaditaan päätöksen kumoamista ja tontin jättämistä puistoalueeksi. Varkauden tekninen lautakunta hylkäsi kuitenkin oikaisuvaatimuksen.

Lue lisää...
Äänite- ja videoarkisto
04.05.2021 Johanneksen poikaÄänite- ja videoarkisto on pitkästä aikaa päivitetty. Sinne on lisätty valtava määrä äänitteitä. Niihin voi tutustua täällä.


Kuva: Helsingin aluekonventti

Nostetaan esiin yksi "herkkupala" lisätyistä äänitteistä. Monet muistavat Harold V. Mouritzin maailmanlopun profetiat, joista hän saarnasi 1972. On kiinnostavaa verrata noita 1970-luvun "täysin varmoja" Jumalan ilmoittamia profetioita vuonna 2011 pidettyyn puheeseen. Oliko Mouritz muuttanut profetioidensa sisältöä? Oliko hän pahoillaan siitä, että profetiat menivät 1970-luvulla pieleen? Kuuntele tästä pieni näyte.Anniina Enbuskan Uskonnonfilosofian pro gradu -tutkielma julkaistu
01.05.2021 Johanneksen poikaLainauksia gradusta:

Tämän tutkielman keskiössä on uskonnollisissa yhteisöissä elävien oikeudet. Myös uskonnollisissa yhteisöissä on jäseniä, jotka ovat muita jäseniä heikommassa asemassa, ja eri syiden takia myös mahdollisesti kykenemättömiä puolustamaan omia oikeuksiaan.
- - -
Uskonnollisten yhteisöjen jäsenyyteen liittyy oleellisesti eräs perus- ja ihmisoikeus, jonka toteutumiseen ja turvaamiseen liittyvät kysymykset ovat tämän tutkielman keskiössä. Tämä oikeus on niin kutsuttu poistumisoikeus (engl. exit right). Poistumisella viitataan tavallisesti henkilön vetäytymiseen tietystä ryhmästä tai ryhmän aktiviteeteista.

Lue lisää...Esitelmä: Sellaiset ihmiset, jotka päättävät olla haureuden harjoittajia, avionrikkojia, homoseksualisteja, tullaan tuhoamaan
25.04.2021 Johanneksen poikaHelsinki Eteläisen seurakunnan yleisöesitelmän aihe oli lauantaina 24.04.2021 Miten Jumalan valtakunta vaikuttaa sinuun? Pieni ote esitelmästä:

Tässä tilanteessa sellaiset ihmiset, jotka päättävät toimia niin, että he kuuluvat vääriin uskontoihin, jotka on luvattu tuhota, poliittisiin järjestelmiin, päättävat olla haureuden harjoittajia, avionrikkojia, homoseksualisteja, heidät tullaan tuhoamaan. Tässä korostuu sanat "ne, jotka päättävät toimia". Tämä ei ole taipumusasia eikä tämmönen lipsumisasia vaan se perustuu päätökseen.

Lue lisää...Miksi Suomen Jehovan todistajien yhdyskuntajärjestys on kiero?
21.04.2021 Johanneksen poika


Kuva: Joni Valkila

Jeesus sanoi opetuslapsilleen, että "te kaikki olette veljiä". Suomen Jehovan todistajien joukossa on kuitenkin "kahden kerroksen väkeä". Niitä, jotka ovat virallisesti seurakunnan jäseniä ja niitä, jotka ovat vain ulkojäseniä. Ulkojäseniä on yli 99 prosenttia kaikista Jehovan todistajista. Virallisilla jäsenillä on kaikki valta, myös taloudellinen valta. Ulkojäsenet kelpaavat kyllä rakentamaan talkoilla valtakunnansaleja, ja rahoittamaan niitä, mutta heillä ei ole mitään päätäntävaltaa asioihin. Heidän "oma" valtakunnansalinsa voidaan myydä alta pois kysymättä rakentajilta ja rahoittajilta mitään. Heille ei tipahda mitään roposia myynnistä saaduista summista. Kaikki menee muualle organisaatioon.

Tämä johtuu Jehovan todistajien erittäin kierosta yhdyskuntajärjestyksestä.

Lue lisää...Useat mediat uutisoivat Jehovan todistajien epäillyistä rahankeräysrikoksista
14.04.2021 Johanneksen poika


Kuva: Pixabay

Ilta-Sanomat julkaisi uutisen Jehovan todistajien rahankeräystutkinnasta. Sen jälkeen Iltalehti, Helsingin Sanomat, MTV Uutiset ja Demokraatti ovat myös julkaisseet uutiset Jehovan todistajien rahankeräystutkinnasta.

Lue lisää...IS: Jehovan todistajien johto­henkilöitä epäillään rahankeräys­rikoksesta – ”Puhutaan miljoonista euroista”
14.04.2021 Johanneksen poika
Valtionsyyttäjä Mika Appelsin. ­KUVA: VESA MOILANEN

JEHOVAN todistajien johtohenkilöitä epäillään rahankeräysrikoksesta. Juttu on parhaillaan syyteharkinnassa.

Valtionsyyttäjä Mika Appelsin kertoo, että rikoksesta epäiltyjä henkilöitä on kymmenkunta. Epäillyt ovat kiistäneet syyllistyneensä rikokseen.

Lue lisää...UUT:n historiikki on julkaistu PDF-dokumenttina
11.04.2021 Johanneksen poikaUUT – 30 vuotta tukea uskontojen uhreille kertoo Uskontojen uhrien tuki UUT ry:n tarinan. Historiikin kirjoittaja Erno Vanhala on haastatellut UUT:n toimijoita alkuvaiheista nykypäivään sekä lukenut arkistoja. Tuloksena on kertomus, jossa pääsee ääneen moninainen joukko UUT:n rakentamiseen osallistuneita vapaaehtoisia, vaikuttajia ja henkilökunnan jäseniä useammalta vuosikymmeneltä.

Toiminta on kehittynyt ja saanut uusia muotoja vuosien varrella, mutta perusidea on pysynyt samana: UUT tarjoaa vertaistukea uskonyhteisöissä vaikeuksia kohdanneille ja heidän läheisilleen, tiedottaa uskonyhteisöjen keskuudessa esiintyvistä ongelmista ja pyrkii vaikuttamaan yhteiskuntaan ja uskonyhteisöihin siten, että hengellinen väkivalta loppuisi.

Pääset lukemaan historiikin täältä.Jehovan todistajien arkipäivän kokouksessa oli hyviä ohjeita, jotka liittyivät koronapandemiaan
09.04.2021 Johanneksen poika


Kuva: Pixabay

Jehovan todistajien normaali toiminta on nyt ollut jo noin vuoden pysähdyksissä. Julkista todistamista kaduilla ei ole tehty eikä myöskään ovelta ovelle ole todistettu.  Valtakunnansalit ovat olleet kiinni.

Koronaan liittyviä tietoja ja tiedotteita on jaettu kiitettävästi seurakuntiin. Yhtenä huomiona hyvästä tiedottamisesta voisi mainita tämän kohdan, joka luettiin huhtikuun 2021 ilmoituksissa tällä viikolla seurakuntien etäkokouksissa:

Kun teemme ratkaisuja asioissa, jotka liittyvät esimerkiksi matkustamiseen ja yhdessäoloon toisten ihmisten kanssa, haluamme olla varovaisempia kuin mitä viranomaiset suosittelevat tai miten ihmiset yleensä toimivat.

Lisäksi tiedotteessa kerrattiin kasvomaskien käytön tärkeyttä, turvavälien pitämistä ja käsien pesemistä.

Lue lisää...Tilastokeskus: Jehovan todistajien lukumäärä Suomessa laskee edelleen tasaisesti
31.03.2021 Johanneksen poika

Viime vuodet ovat olleet Jehovan todistajille Suomessa vaikeita. Tilastokeskuksen tuoreet luvut vuodelta 2020 vahvistavat, että suunta alaspäin on pysyvä ja vakaa. Tilastokeskuksen mukaan vuoden 2020 lopussa Jehovan todistajien yhteismäärä Suomessa oli enää 16787, kun se vuoden 2016 lopussa oli ollut vielä 17979. Pudotusta viidessä vuodessa on ollut yhteensä 1192. Mitään käännettä ylöspäin ei ole näkyvissä.

Lue lisää...Vesannon ja Urjalan valtakunnansalit myynnissä
23.03.2021 Johanneksen poika
  Jehovan todistajat ovat Suomessa myyneet viimeisten vuosien aikana noin 30 valtakunnansalia. Mutta varmasti korona vauhdittaa nyt valtakunnansalien myyntiä entisestään, koska kaikki valtakunnansalit ovat olleet jo noin vuoden tyhjillään.

Taas on tullut kaksi valtakunnansalia myyntiin. Vesannolta ja Urjalasta myydään salit.

Lue lisää...Historiaa - osa 80: Vartiotorni-seuran presidentti N. H. Knorr piti Helsingin kansainvälisessä konventissa loppupuheen vuonna 1973
21.03.2021 Tuomas Yläjuurakko ja Johanneksen poika
  

Kuva: Tuomas Yläjuurakko

Helsingingin olympiastadionilla pidettiin suuri kansainvälinen konventti kesällä 1973. Konventti kesti viisi päivää. Osanottajia oli melkein 30000. Konventtiin osallistui myös Vartiotorni-seuran silloinen presidentti, Nathan H. Knorr. Hän piti mm. konventin loppupuheen.

Lue lisää...UUT:n historiikki on julkaistu
18.03.2021 Johanneksen poika
  


"Suomessa on luultavasti maailman parasta järjestötoimintaa hengellisen väkivallan uhrien auttamiseksi."

Näin alkaa uusi historiikkiteos, joka kertoo yli 30 vuotta toimineesta Uskontojen uhrien tuki UUT ry:stä. Yhdistys rekisteröitiin vuonna 1993, mutta se oli jo sitä ennen toiminut muutaman vuoden.

Historiikin on koonnut UUT:n nykyisen hallituksen varapuheenjohtaja Erno Vanhala. Hän teki todella perusteellista työtä tutkiessaan asioita ja haastatellessaan kirjaa varten yli kahtakymmentä UUT:n toiminnassa mukana ollutta henkilöä.

Kirjassa on 85 sivua. Se on julkaistu painettuna perinteisenä kirjana, mutta lähiaikoina siitä tulee myös PDF-versio, jonka voi ladata itselleen UUT:n nettisivujen kautta.

Lue lisää...Yhteisöstä irtautunut henkilö voi jäädä hyvin yksin
08.03.2021 Johanneksen poika
  

Kuva: Eeva Anundi

Maailman kuvalehti oli haastatellut UUT ry:n toiminnanjohtajaa Joni Valkilaa.

Pieni ote jutusta:

Yhteisöstä irtautunut henkilö voi jäädä hyvin yksin, sillä hän saattaa menettää kaiken: maailmankuvansa, identiteettinsä, perheensä ja muut sosiaaliset suhteensa. Pahimmillaan eroaminen voi johtaa mielenterveyden menettämiseen ja syrjäytymiseen – jopa itsemurhaan.

Jutussa todetaan myös, että valtion tulisi puuttua yksilön ihmisoikeuksia loukkaavaan toimintaan ja epäkohtiin uskonnollisissa yhteisöissä.

Lue juttu Maailman kuvalehdestä.Jehovan todistajat kutsuvat muistojuhlaan
08.03.2021 Johanneksen poika
  

Kuva: JW.ORG

Uudenkaupungin Sanomat julkaisi Jehovan todistajien muistojuhlakutsun. Uutisessa kerrotaan, että Jehovan todistajat kokoontuvat vuoden tärkeimpään tilaisuuteensa, Jeesuksen kuoleman muistojuhlaan lauantaina 27.3. Jehovan todistajat kutsuvat myös Laitilan ja Uudenkaupungin alueiden asukkaita kanssaan tämän kevään muistojuhlaan.

Muistojuhla järjestetään videoyhteyden välityksellä. Jutussa todetaan, että tilaisuuteen on vapaa pääsy. Tämä ei pidä paikkaansa. Tilaisuuteen voi päästä vain, jos saa ensin salaiset tunnukset joltain seurakunnan jäseneltä.

Lue juttu kokonaan Uudenkaupungin Sanomista.Suomen haaratoimisto esittää vuoden 2020 palvelusraportin "oudosti"
21.02.2021 Johanneksen poika
  

Kuvat: JW.ORG

Jehovan todistajien järjestön tapa tiedottaa asioista on usein kyseenalainen. Se yrittää antaa asioista vääristeltyä tietoa. Huonoistakin numeroista kaivetaan esiin Jehovan apu ja siunaus.

Jehovan todistajien viikkokokouksessa käsiteltiin edellistä palvelusvuotta. Kokouksessa todettiin, että viime vuosi ei ollut kovin helppo vuosi. Sitten kerrottiin, että on tapahtunut hyviäkin asioita poikkeusolosuhteissa. Mitähän nämä asiat ovat?

Lue lisää...Historiaa - osa 76: Erkki Kankaanpään esitelmä "Muuttaako totuus elämääsi?"
21.02.2021 Johanneksen poika (Päivitetty kerran)
  

Kuvat: YLE

Erkki Kankaanpään piti vuonna 1982 esitelmän Muuttaako totuus elämääsi? Esitelmässä hän käsitteli mm. sitä, miksi ja miten ihmisten pitäisi muuttua.

Esimerkkejä aiheista:
  • Alkoholin väärinkäyttö
  • Tupakka ja huumeet
  • Seksuaalinen moraalittomuus
Esitelmään sisältyi myös kolme kokemusta. Yksi niistä kertoi, kuinka kuolemaantuomitusta miehestä tuli Jehovan todistaja.

Lue lisää...

 Takaisin uutissivun alkuun tästä.Kaikki uutiset (myös vanhat uutiset) löytyvät uutisarkistosta.
 
  
  
Uutiset - Ulkomaat
 
Peittelevätkö Jehovan todistajat hyväksikäyttötapauksia?
11.06.2021 Kirsi Mäkiniemi
Kuva: Tagesschau

Perheen sisäistä hyväksikäyttöä, mutta vain vähän apua yhteisöltä: mitä piilee tällaisten tapausten takana Jehovan todistajien keskuudessa? Poliittinen aikakauslehti BR Kontrovers teki tutkimuksen, joka kertoo hienosyisestä rinnakkaisoikeusjärjestelmästä, jota toteutetaan Raamatun nojalla.

Lue lisää...JW.ORG:n suosion lasku on maailmanlaajuinen ilmiö
07.06.2021 Johanneksen poikaJP-Uutisissa kerrottiin 06.06.2021, että JW.ORG-sivuston suosio hiipuu. Juttuun oli lainattu vain maailmanlaajuiset käyrät. Tässä uudessa jutussa tarkastellaan muutamien maiden tilannetta jokaisesta maanosasta. Ne kertovat karua kieltään. Laskeva trendi on nähtävissä ympäri maailman.

Lue lisää...
JW.ORG-sivuston suosio laskee koko ajan
06.06.2021 Johanneksen poika


Kuva: Google Trends

Jehovan todistajat ovat viime vuosina panostaneet erittäin paljon sähköisiin julkaisuihin ja verkkosivustoon JW.ORG. Painetun kirjalliisuuden julkaiseminen on suorastaan romahtanut. Lähes kaikki uudet julkaisut pyydetään lataamaan itselle sähköisinä versioina. Vain tilauksesta saa käyttöönsä perinteisiä painettuja julkaisuja. Tällä tavalla on pyritty pienentämään kirjallisuuden painamisesta johtuvia kuluja.

Toisaalta, miksi JW.ORG-sivuston suosio on laskenut voimakkaasti?

Lue lisää...Onko Herätkää! -lehti lakkautettu?
03.06.2021 Johanneksen poika (Päivitetty 04.06.2021)


Kuva: JW.ORG

Monet ovat ihmetelleet, missä viipyy vuoden 2021 ensimmäinen Herätkää! -lehden numero. Koska lehti on viime vuosina ilmestynyt kolme kertaa vuodessa, sen olisi pitänyt ilmestyä viimeistään huhtikuun aikana, jos se olisi aikataulussaan. Nyt ollaan jo kesäkuun puolella. Tällaista myöhästymistä lehtien julkaisuissa ei ole yleensä tapahtunut. Tapana on ollut, että lehdet ilmestyvät pikemminkin etuajassa kuin myöhässä.

Mistä siis on kyse?

04.06.2021 saatiin asiaan uutta tietoa.

Lue lisää...Kaatuuko Jehovan todistajien usko Jumalaan, jos Marsista löytyy elämää?
31.05.2021 Johanneksen poika (Päivitetty kerran)


Curiosity, Kuva: Wikipedia / NASA

Jehovan todistajat uskovat Raamatun luomiskertomukseen. Sen mukaan Jumala on luonut maailmankaikkeuden, maapallon ja elämän Maan päälle. Olisi tieteellinen sensaatio, jos jostain päin avaruutta löytyisi elämää. Miten kävisi Jehovan todistajien Jumala-uskon? Pitäisikö Vartiotorni-seuran oppeja taas kirjoittaa uudestaan?

Tässä kirjoituksessa tarkastellaan erittäin ajankohtaista Mars-tutkimusta. Juttuun on lainattu otteita myös mm. Helsingin Sanomien, Kirkko ja kaupunki -lehden ja Tieteen kuvalehden julkaisemista kirjoituksista, jotka pohtivat mahdollisen elämän löytymisen seurauksia. Kirjoitukseen on lainattu myös Vartiotorni- ja Herätkää! -lehtiä.

Lue lisää...Historiaa - osa 84: Jehovan todistajien järjestö tuomitsi karttamisjärjestelyn vuonna 1947, mutta otti sen noin viisi vuotta myöhemmin itse käyttöön
29.05.2021 Käännöskomitea


Kuva: Pixabay

Herätkää! -lehden artikkelissa vuodelta 1947 järjestö tuomitsi suorin sanoin katolisen kirkon harjoittaman ekskommunikaation, eli erottamis- /karttamisjärjestelyn Raamatun vastaisena ja pakanallisena.

Eikä kulunut kuin 5 vuotta, kun järjestö itse otti käyttöön saman erottamis- /karttamisjärjestelyn!

Lue lisää..."Päivän teksti" varoittaa "luopioista"
24.05.2021 Johanneksen poika


Kuva: JW.ORG

Maanantai, 24. toukokuuta:

Voitte sammuttaa kaikki Paholaisen palavat nuolet. (Ef. 6:16)

Saatana on ”valheen isä”, ja hän levittää valheita Jehovasta sekä veljistämme ja sisaristamme niiden välityksellä, joita hän kontrolloi (Joh. 8:44). Esimerkiksi luopiot julkaisevat Jehovan järjestöstä valheita ja puolitotuuksia internetissä, televisiossa ja muissa medioissa. Nuo valheet ovat ”Paholaisen palavia nuolia”. Mitä meidän tulisi tehdä, jos niitä esitetään meille? Emme kuuntele niitä! Me uskomme Jehovaan ja luotamme veljiimme. Emme ole missään tekemisissä luopioiden kanssa. Ei kukaan eikä mikään – ei myöskään uteliaisuus – saa meitä osallistumaan väittelyihin luopioiden kanssa. Emme anna minkään heikentää uskoamme. Oletko vastustanut kiusausta kuunnella luopioiden levittämiä valheita tai väitellä heidän kanssaan? Tämä on kiitettävää. Meidän täytyy kuitenkin olla edelleen varuillamme, koska Saatana yrittää käyttää meitä vastaan muitakin aseita. w19.11 15 kpl 8; 16 kpl 11

Päivän teksti löytyy Vartiotornin verkkokirjastosta.Yli 17000 Jehovan todistajaa on kuollut tähän mennessä koronapandemian seurauksena
22.05.2021 Johanneksen poika (Päivitetty kerran)
 

Kuva: JW.ORG

Jehovan todistajien virallisille nettisivuille on tullut uusi video, Tilannepäivitys 04/2021. Se sisältää tietoa koronapandemian järkyttävistä seurauksista. Vaikka Jehovan todistajat ovat yrittäneet noudattaa viranomaisten ohjeita huolellisesti, koronavirus on aiheuttanut runsaasti surua ja ahdistusta Jehovan todistajien piirissä. Heitä on kuollut yli 17000 koronaan tähän mennessä.

Lue lisää...Raymond Franzin kirjan 13. luku on käännetty suomeksi
21.05.2021 Johanneksen poika
 

Kuva: YouTube

Raymond Franzin kirja Omantunnon kriisi on nyt käännetty kokonaan suomeksi. Kirjan viimeinen luku niputtaa Franzin ajatuksia yhteen. Hän koki Jehovan todistajien järjestön taholta voimakasta painostusta, vaikka oli yksi hallintoelimen jäsenistä. Hänen erottamisprosessinsa oli oikeusmurha. Hänen mielestään Raamatun piti olla auktoriteetti, eikä Vartiotorni-seuran julkaisut. Vaikka hänet erotettiin epäoikeudenmukaisesti, hän ei katkeroitunut tästä.

Lue lisää...Lloyd Evans kaataa Jehovan todistajien tulkinnat vuosista 607 eaa. ja 1914
20.05.2021 Johanneksen poika
  Kuvat: Lloyd Evans / YouTube

Vuodet 607 eaa. ja 1914 merkitsevät Jehovan todistajille äärettömän paljon. Näille kahdelle vuosiluvulle rakentuvat kaikki Jehovan todistajien profetiatulkinnat. Maailmanlopun lahko ei voi luopua ilman seurauksia opeista, jotka on hitsattu pysyvästi kiinni näihin vuosilukuihin. Muuten koko oppirakennelma luhistuu kuin korttitalo.

Historian todisteet ovat vakuuttavia. Lloyd Evans kertoo mm. siitä, miten tarkkaan Babylonia keräsi talteen tietoja, jotka ovat erittäin haitallisia Jehovan todistajien "historiantulkinnalle".

Katso Lloyd Evansin YouTube-video täältä.Saneleeko pandemia lopun Jehovan todistajien ovien kolkuttelulle?
19.05.2021 Kirsi Mäkiniemi
  Kuva: The Mercyry News / Jeff Gritchen

On kulunut jo yli vuosi siitä, kun Jehovan
todistajat viimeksi koputtelivat ihmisten oville. Uskontokunnan edustajien mukaan paluuta ovelta ovelle tehtävään saarnaamistyöhön ei välttämättä tapahdu silloinkaan, kun koronaviruspandemia loppuu — vaikka tämä tapa on ollut pitkäaikainen perinne ja kestävyyden osoitus, josta tämä uskonyhteisö laajasti tunnetaan.

Lue lisää...Miksi Jehovan todistajien järjestö antaa tahallaan väärän kuvan monista asioista?
11.05.2021 Johanneksen poika
  

Kuva: JW.ORG

Jehovan todistajat korostavat rehellisyyden merkitystä. Mutta mikä on oikeasti tilanne Jehovan todistajien järjestössä? Haluaako järjestö antaa oikean kuvan kaikista asioista?

Valitettavasti vastaus on kielteinen. Aivan viime aikoina järjestö on antanut täysin virheellistä kuvaa mm. tulevan kesän konventista, kenttäpalveluksesta ja etäkokouksista.

Lue lisää...Kauniiseen maahan" tunkeutuminen esitetään kuukausivideolla toisin kuin Danielin profetia -kirjassa
06.05.2021 Johanneksen poika
  

Kuva: JW.ORG

On kiinnostavaa, että Jehovan todistajien esittämissä profetioissa ennustus muuttuu koko ajan sitä mukaa kuin aika kuluu. Hallintoelin ei "pyhän hengen" ohjauksesta huolimatta osaa ennustaa kerralla mitään "oikein". Ennustuksia joudutaan jatkuvasti korjailemaan.

Jos profetiaa ei ymmärretä ennen sen toteutumista, se on täysin turha.

Otetaan yksi esimerkki toukokuun 2021 kuukausiohjelmasta. Siinä käsiteltiin Pohjoisen ja Etelän kuninkaita ja sovellettiin Danielin profetian 11:ta lukua.

Vuonna 1999 ilmestyneessä Danielin profetia -kirjassa oli hiukan toisenlaista tulkintaa.

Lue lisää...Toukokuun kuukausivideolla puhuttiin paljon "Pohjoisen kuninkaasta"
05.05.2021 Johanneksen poika
  

Kuva: JW.ORG

Toukokuun kuukausivideon ohjelma perustuu osittain vuoden 2020 toukokuun Vartiotorniin, jossa käsiteltiin ennustusta "Pohjoisen kuninkaasta" kolmessa eri kirjoituksessa.

Kuukausiohjelma oli harvinaisen raju ja painostava alusta loppuun. Ohjelmassa näytettiin useita videoita, joissa oli vainoa, väkivaltaa, epätoivoa, tuskaa ja pelkoa.

Hallintoelin on ottanut tietoisen riskin tehdessään näin vaikuttavan kuukausiohjelman. Onko se ottanut huomioon sitä, että monet herkät ihmiset voivat saada videon katsomisesta ahdistusta ja pelkoa siinä määrin, että he menettävät yöunet? Pahimmassa tapauksessa videon katsonut Jehovan todistaja voi joutua turvautumaan terapiaan.

Lue lisää...Kesän 2021 aluekonventista on saatu alustavia tietoja
04.05.2021 Johanneksen poika
  

Kuvat: JW.ORG

JW.ORG-sivustolle on ilmaantunut pari maistiaista kesän 2021 alukonventista. Konventti tullaan pitämään edelliskesän tapaan etäkonventtina. Koko konventti tulee katsottavaksi kesän aikana pienissä osissa.

Konventin trailerin voi katsoa tästä.Konventissa esitetään Daniel-elokuva, jonka trailerin voi katsoa tästä.Poliisit vierailivat Norjassa valtakunnansalilla ja kuulustelivat vanhimpia
02.05.2021 Johanneksen poika
  Kuva: YouTube

Poliisit kävivät Norjassa valtakunnansalilla tarkoituksenaan saada sieltä mahdollisiin rikoksiin liittyviä dokumentteja arkistosta. Videolla kerrotaan, kuinka Jehovan todistajat väittivät, että he ovat ikään kuin pappeja, ja näin he vetosivat "luottamuksellisuuteen". Näin ollen he eivät halua antaa mm. oikeuskomiteoissaan keräämiään tietoja poliisille.Katso video YouTubesta.Jehovan todistajat haastavat Kanadan tietosuojalain
24.04.2021 Ilona
  Kuva: Vancouver Sun

Hallitus loukkaa uskonnollisia oikeuksia, väittää Vartiotorni-seuran lakimies.

Kanadan henkilötietolaki antaa yksilöille oikeuden saada tarkastaa omat tietonsa, mitkä järjestöillä on.

Kaksi entistä Jehovan todistajaa oli riitautunut Jehovan todistajien kanssa ja ottanut yhteyttä tietosuojavaltuutettuun sen jälkeen kun Jehovan todistajien seurakunnat olivat kieltäneet heiltä pääsyn heistä koottuihin henkilökohtaisiin tietoihin.

Lue lisää...Vartiotorni: Olisiko Jehovan todistajien viisasta etsiä puolisoa deittisivustoilta?
22.04.2021 Johanneksen poika
  

Kuva: JW.ORG

Heinäkuun 2021 "tutkittavan" Vartiotornin lukijoiden kysymyksissä tarkastellaan Jehovan todistajien yhteisössä avioliiton solmimiseen liittyviä asioita. Tällä kertaa suurennuslasin alla ovat ns. "deittisivustot". Internetissä on ollut jo vuosia sellaisia deittisivustoja, jotka on suunnattu Jehovan todistajille.

Kuten arvata saattaa, Jehovan todistajien järjestön kanta netin kautta seurusteluun on kielteinen. Miksi?

Lue lisää...Australiassa tapahtuu
19.04.2021 Johanneksen poika (Päivitetty 20.04.2021)
  Kuva ja engl. teksti: The Australian

The Australian -sanomalehti on julkaissut uuden jutun, jonka perusteella näyttää siltä, että Jehovan todistajien asema "hyväntekeväisyysjärjestönä" on vaakalaudalla. Vartiotorni-seuran Australian osasto on mahdollisesti menettämässä verovapautensa.

Lue lisää...Katso video täältä.Englanninkielisellä YouTube -kanavalla luettiin Iltalehden tekemää juttua Suomen Jehovan todistajien rahankeräyksestä
16.04.2021 Johanneksen poika
  

Kim ja Mikey ovat maailmalla tunnettuja entisiä Jehovan todistajia. Heidän YouTube-kanavansa on tunnettu ja suosittu varsinkin Amerikassa, mutta sitä seurataan kyllä paljon Euroopassakin.

Ilta-Sanomien uutisen innoittamana myös Iltalehti teki jutun Jehovan todistajien rahankeräyksestä. Poliisi on suorittanut esitutkinnan ja asia on nyt syyteharkinnassa. Kim lukee Iltalehden uutista englanniksi käännettynä YouTubessa.


Kuva: YouTube

Lue Iltalehden juttu täältä.Katso Kimin tekemä YouTube-video täältä.Raymond Franzin kirjan 12. luku on suomennettu
16.04.2021 Johanneksen poika
  
Kirjan Omantunnon kriisi 12. luku tarjoaa dramaattisen katsauksen Jehovan todistajien järjestön epäinhimilliseen toimintaan. Järjestö pitää Vartiotornissa julkaistua aineistoa tärkeämpänä kuin Raamattua. Oikeuskomitean jäsenet painottavat sitä, miten kirjaimellisesti pitää noudattaa Vartiotorni-lehdessä julkaistua jokaista sanaa. He eivät paljon edes mainitse sitä, mitä Raamatussa lukee.

Pieni ote Raymond Franzin oikeuskomiteaistunnosta:

Puheenjohtaja Theotis French laski kätensä avoimena olevan Vartiotornin numeron päälle ja sanoi: "Emme tarvitse muuta auktoriteettia kuin tämän."

Lue lisää...JP-Uutiset on nykyisin kansainvälinen sivusto
15.04.2021 Johanneksen poika (Päivitetty 18.04.2021)
  


Vaikka omat JP-sivuni ovat pääosin vain suomenkieliset, niillä vierailee myös suuri joukko ihmisiä eri puolilta maailmaa. Esimerkiksi Brasiliasta luetaan ahkerasti sivujani, mutta ei pelkästään vain lueta, vaan myös julkaistaan portugalin kielellä uutisia, jotka ovat alun perin JP-Uutisissa julkaistu.

Lue lisää...Mitä koronarokotteista tiedetään? Vaikuttaako tieto rokotteen ottamiseen?
10.04.2021 Johanneksen poika
  


JP-Uutisissa 10.04.2021 julkaistu juttu Jehovan todistajien suhtautumisesta rokotuksiin ennen ja nyt on herättänyt paljon huomiota. Sivuille on lähetetty palautetta uutisesta. Niinpä on tarpeen käsitellä tätä aihetta hieman lisää.

Tähän juttuun on lainattu tietoa Wikipediasta, Lääkeinfo.fi -sivustolta ja Iltalehdestä.

Lue lisää...Miten Jehovan todistajat suhtautuvat rokotuksiin? Onko heidän kantansa ollut aina sama?
10.04.2021 Johanneksen poika
  

Kuva: FreeImages

Vuoden 2021 puolella useissa maissa on saatu käyntiin rokotusohjelma koronavirusta vastaan. Lääketehtaat ovat kehittäneet nopeutetulla aikataululla rokotteita, joiden toivotaan auttavan koronpandemian pysäyttämisessä.

Ottavatko Jehovan todistajat koronarokotteen?

Lainataan tähän yksi "makupala" jutusta:

"Ajatteleva ihminen ottaisi mieluummin isorokon kuin rokotuksen, koska jälkimmäinen kylvää syfiliksen, syövän, ihottuman, ruusun... siemeniä. Siksi rokotukset ovat rikos, kauhistus ja itsepetosta." - Kultainen Aika (nyk. Herätkää!) 5.1.1929

Lue lisää...Onko hakasuluissa oleva teksti Jumalan sanaa? Jos ei, miksi hakasulkuja on poistettu?
06.04.2021 Johanneksen poika
  

Kuva: Ilmestys 22:18,19

Jehovan todistajien raamatunkäännös, ns. Uuden maailman käännös on uudistettu moneen kertaan. Jehovan todistajat ovat joutuneet lisäämään Raamatun tekstiin joitakin sanoja, jotta tekstin ymmärrettävyys lisääntyisi. Aluksi he käyttivät lisättyjen sanojen ympärillä hakasulkuja [/]. Näin lukijat tiesivät, mitkä sanat olivat lisäystä ja mitkä Raamatun alkuperäistä tekstiä.

Mutta jostain syystä Jehovan todistajien järjestö muutti julkaisukäytäntöä. Mitä siitä seurasi? Uuden maailman käännöksestä on vähitellen häivytetty hakasulkuja, jolloin lukija ei enää voi päätellä Raamatun tekstistä, onko siihen lisätty jotain vai kuuluvatko kaikki sanat alkuperäiseen tekstiin. Onko tämä rehellistä? Ei.

Lue lisää...

   


Takaisin uutissivun alkuun tästä.Kaikki uutiset (myös vanhat uutiset) löytyvät
uutisarkistosta.

  

Medialle

Toimittajien tietopaketti luettavissa täällä.

Tekstin koko

Onko puhelimella luettaessa JP-sivujen teksti liian pientä? Lue lisää täältä.

News in English

   
Jehovah's Witnesses in Finland. News from Finland.

  


Vuosikatsaukset

Uutisvuosi:
Uutisvinkki
 
Jos tiedät kiinnostavan uutisen mikä liittyy Vartiotorniseuraan tai Jehovan todistajiin, lähetä uutisvinkki osoitteeseen:

jp
@johanneksenpoika.fi
 
Hallintoelin

Mikä on Jehovan todistajien hallintoelin? Ketkä siihen kuuluvat? Lue lisää täältä.

Elokuun 2019 tilanne:Katso iso kuva tästä.
    
Videot

Uutisvideoita voit katsoa täältä.
 
Sähköposti

Johanneksen pojan sähköposti

jp@johanneksenpoika.fi

Lue lisätietoja täältä...
   
Uutistoimitus

Lue lisätietoja täältä...
 
Sitaattioikeus

Tällä uutissivustolla noudatetaan sitaattioikeuden periaatteita. Lue lisää...
   
Ex-JT:t - media

Entiset Jehovan todistajat kaupallisen median jutuissa:Lue täältä.

 
Uutisarkisto

Poimintoja kotimaan uutisista 
Pieni kooste valtakunnansalien myynnistä Suomessa

HS: Jehovan todistajat etsivät keinoja verensiirtokiellon kiertämiseen – ”Verikiellosta on hankala enää luopua, koska samalla liike myöntäisi, että moni kuoli turhaan”

Täysin uudistettu suomenkielinen Uuden Maailman käännös julkaistiin Hämeenlinnassa

Opetusministeriö hyväksyi Jehovan todistajien ohjeistuksen seksuaalirikosten käsittelyssä – Professori: “On ongelma, jos yhteisöt toimivat tuomioistuimina”

Väistöliikkeitä kadulla, saamatta jääneitä juhlakutsuja ja karttelevia myyjiä - uskonyhteisöistä eronneet kertovat: ”Edes heidän pomonsa kutsuhuudot eivät saaneet myyjiä lähestymään minua”

Nainen voitti palkinnoksi kauneushoidon – työntekijä perui sen, koska asiakas oli 20 vuotta sitten Jehovan todistaja

Tietojen jakaminen vai tietojen pimittäminen?

EU-tuomioistuin julkisti päätöksensä - Veikko Leinonen väittää vastaan

Jehovan todistajista irtautujien kokemuksia hengellisestä väkivallasta: "Katson olevani selviytyjä vaikkakin henkisillä arvilla"

Vielä kerran Hakkaraisesta

Miten Jehovan todistajien tiedottaja Ari Hakkarainen pärjäsi Susanne Päivärinnan haastattelussa?

Sensuroimaton Päivärinta tänään: erikoislähetys kohutuista Jehovan todistajista

Ilmoitus ja suostumus henkilötietojen käsittelyyn

A-studio: Miten toimivat Jehovan todistajien oikeuskomiteat?

Entiset Jehovan todistajat kertovat kokemuksistaan uskonyhteisön oikeuskomiteoissa – "Todettiin, että minä, 11-vuotias tyttö olin vietellyt keski-ikäisen miehen"

Lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttila on lähettänyt merkittävän kirjelmän

Miten eduskunnan oikeusasiamies suhtautuu henkiseen ja hengelliseen väkivaltaan?

Onko Jehovan todistajien keskuudessa parisuhdeväkivaltaa?

Iltalehti: ”Älä anna masturbaation saastuttaa itseäsi” - Jehovan todistajien videot vuotivat jälleen: jyrkkiä käskyjä seksuaalisuudesta

Historiaa - osa 45: Oulun konventtisali valmistui, Pohjois-Suomen Jehovan todistajat olivat innoissaan

Oulun konventtisali on nyt alennusmyynnissä

Entinen Jehovan todistaja Eeva-Liisa Pirttinen Radio Suomen ohjelmassa

Käyttääkö Jehovan todistajat uskonnollinen yhdyskunta Suomessa sanaa "seurakunta" vilpillisesti?

Uusi Pro gradu -tutkielma: Jehovan todistajista eronneiden tarinoita eroprosessista ja avunsaannista

Kooste YLE Radio 1:n ohjelmasta "Ero Jehovan todistajista ei ole helppo"

Tunnelmia Helsingin kirjamessuilta 2017

Suomen seurakunnissa opiskeltiin perinteistä lahjoittamista Vartiotorniseuralle

Ilta-Sanomat kertoi Helsingin Sanomien tekemästä karttamisjutusta
 
Helsingin Sanomat osoitti Veikko Leinosen karttamistulkinnan vääräksi

Jehovan todistajien kokouksissa opeteltiin karttamaan erotettua perheenjäsentä

Haaratoimisto lähetti Turun väkivaltaista hyökkäystä koskevan kirjeen kaikkiin seurakuntiin

Ben Kalland pelkäsi lapsena: Mitä jos tuttava avaisi oven?


Ben Kalland on aina halunnut kertoa tarinan - nyt haave on toteutunut

Tietääkö joku "päivän ja hetken", jolloin Harmagedon alkaa?

Pikku saarnaajat ja menetetty lapsuus

Entiset Jehovan todistajat kaupallisen median jutuissa

Kastavatko Jehovan todistajat lapsia?

Jehovan todistajien lapset kärsivät pahoista peloista: Raakoja kertomuksia ja pelottavia kuvia – "Heräsin usein sänkyni alta"

Tilastokeskuksen viimeiset viralliset numerot kertovat: Jehovan todistajia oli Suomessa viime vuonna 307 vähemmän kuin vuotta aiemmin

HS: ”Oli järkyttävää ajatella, että kaikki tapetaan” – kirja kuvaa pelkoja uskonliikkeissä, yhteisöt empivät järeämpää valvontaa

YLE: Harmageddon ja demonit arkisia kuin maito jääkaapissa – epäterveet uskonnolliset yhteisöt hallitsevat pelolla

Aamulehti: Uusi kirja kertoo pelottelusta uskonnollisissa yhteisöissä – Jehovissa voimakkain pelon ilmapiiri

HS: Veera Ahokannaksesta tuli lapsena julistaja, joka pelkäsi demoneita ja kiersi jakamassa Vartiotorni-lehteä

Kirja "Pyhät, pahat ja pelokkaat" julkaistiin tänään


Kotimaa24: Lapsiasiavaltuutettu ehdottaa uskonnollisten yhdyskuntien säännöllistä arviointia – ulottuisi myös herätysliikkeisiin

Lapsiasiavaltuutetun aloite uskonnonvapauslaissa säädetyn asiantuntijalautakunnan tehtävän ja kokoonpanon muuttamisesta

Sähköpostia sosiaali- ja terveysministeriöstä

Sähköpostia opetus- ja kulttuuriministeriöstä

Turun Sanomien paperilehdessä iso juttu: Myynnissä ainakin 13 valtakunnansalia

Fariseustrilogia kertoo: Jehovan todistaja ei saa käyttää omaa ajattelua Raamattua lukiessaan

KHO pyytää EU-tuomioistuimelta ennakkoratkaisua Jehovan todistajien tiedonkeruusta

Yksi myytti säpäleiksi?

Onko Veikko Leinonen verensiirron ja verenluovutuksen asiantuntija?

Sairaalayhteyskomiteat haittaavat lääkäreiden töitä sairaaloissa


Turun Sanomat: "Uskontojen uhrien tuki: Jehovan todistajien verensiirtokielto vaarantaa jäsenten terveyden"

Demokraatti: Jehovan todistajien verensiirtokiellosta kuolemantapauksia – Lääkäri: ”Äärimmäisen surullisia tapauksia”

Kotimaa24 kertoi ensimmäisenä UUT:n selvityksestä

UUT julkaisi selvitystyön Jehovan todistajien verituotteiden käyttökiellosta


Entinen Jehovan todistaja: Perhe hylkäsi, terapia auttoi

Kirje kaikille seurakunnille: Yksinkertaistettu hoitotahtokortti

Jehovan todistajat "unohtivat" mainita poliisin nuorille suunnatussa valistuskirjasessa

Kotimaa24: Jehovan todistajat opastaa seksuaalisesta väkivallasta – poliisia ei mainita

Veren "fraktiot" ovat suuri eettinen ja moraalinen ongelma Jehovan todistajille, vaikka he eivät itse sitä tule ajatelleeksi

Tilastokeskuksen uusien lukujen valossa Jehovan todistajien määärä vähenee edelleen Suomessa tasaisesti

Karttaminen - elämäni suurin suru

Menneisyys ja tulevaisuus Jehovan todistajien opin mukaan

Kun joulua ei saanut viettää

Veikko Leinonen kertoi suurista muutoksista Suomen haaratoimistossa

Tutkija: Uskonnollisten liikkeiden hengellinen väkivalta on Suomessa merkittävä ongelma

Seura: Paholaiselle luovutettu

Turun Sanomat: Veljestä tuli musta lammas

Vartiotornin varjossa -kirjan julkistamistilaisuus Helsingissä

Paljastuskirja Jehovan todistajista: itsemurhia, nöyryyttämistä, lasten hylkäämisiä

Kotimaa24: Tietosuojavaltuutettu ohjaa Jehovan todistajia henkilötietojen keräämisessä

Konventtipuheet ovat monien mielestä liian pitkiä ja puuduttavia, konventteihin mennään tapaamaan tuttuja

Lapsiasiavaltuutettu: Uskonnollisia yhteisöjä alettava valvoa

Aini Linjakummun uusi kirja on julkistettu tänään Helsingissä

Entinen Jehovan todistaja seuraajistaan: He odottivat ulko-ovellakin, kiersivät taloa ja menivät ikkunoiden ohi

Isoveli valvoo - toisinaan myös -sisar

Oikeusoppineet: Jehovan todistajien ohjekirjassa ollaan paikoin Suomen lain rajamailla

Ilta-Sanomat: Jehovan todistajat kyselevät tarkkaan vapaaehtoistensa taustat: ”Oletko kuluneen vuoden aikana katsonut pornografiaa?”

YLE Radio 1:n Horisontti-ohjelmassa entisen Jehovan todistajan haastattelu

Isaac Withersponen oikeuskomiteaistunto herättää ajatuksia

Millainen henki oikeuskomiteoissa vallitsee?


"Jehovan todistajat kielsi kertomasta raiskauksesta poliisille"

UUT:n edustajat keskustelivat sisäministeri Päivi Räsäsen kanssa Jehovan todistajien oikeuskomiteoiden toiminnasta ja karttamisrangaistuksista

Jehovan todistajat opettavat lapsille: demonit houkuttelevat leikkimään sukupuolielimillä

YLE: Jehovan todistajien ja seurakunnasta eronneiden puheet karttamisrangaistuksesta eroavat rajusti toisistaan

UUT:n edustajat tapasivat oikeusministeri Anna-Maja Henrikssonin

Entinen vanhimmiston jäsen: Jehovan todistajat säilyttävät yhä tietoja erotetuista

Salainen ohjekirja paljastaa: Jehovan todistajilla kattava oma oikeusjärjestelmä

MVT uutiset teki kaksi hyvää juttua Jehovan todistajien oikeuskomiteoista

Ilta-Sanomat: "Entisten Jehovan todistajien karut tarinat"

Sisäministeri Päivi Räsänen otti kantaa uskonnollisesta yhteisöstä eroamiseen

Jehovan todistajien keskuudessa ahdistelua, kiusaamista ja julkista häpäisyä

Selvitys: Jehovan todistajien oikeuskomiteat rikkovat ihmisoikeuksia

Kotimaa24: "Jehovan todistajien oikeuskomiteat johtaneet jopa itsemurhiin"

Helsingin Sanomat kuukausiliite toukokuu 2014: "Maailman loppu"


Kapellimestari Anna-Maria Helsing pääsi pois mustavalkoisesta maailmasta ja näkee nyt värit

A-studiossa kaksi Jehovan todistaja -vanhinta: Leinonen ja Hakkarainen

Psykologi sanoo, että Jehovan todistajien opetusvideo kasvattaa väärin

Kymmenen uutiset 17.09.2013: Jehovan todistajien on pyydettävä lupa rekisterimerkintöihin

Nelosen uutiset 17.09.2013: Jehovan todistajat loukkaavat lasten oikeuksia

Lapsiasiavaltuutettu Maria Kaisa Aula tuli julkisuuteen Jehovan todistajien lasten asiassa

MTV3 julkaisi kaksi juttua Jehovan todistajista ja henkilötietolaista

YLE: Jehovan todistajilla arkaluontoisia henkilötietoja – valtio ojentaa

Kotimaa24.fi julkaisi lapsiasiavaltuutetulle tehdyn selvityksen

Selvitystyö lapsiasiavaltuutetulle: Lasten oikeuksien toteutumisessa Jehovan todistajien keskuudessa on vakavia puutteita

Entinen Jehovan todistaja haluaa nostaa lapsen oikeudet keskusteluun (Turun Sanomat)

Konventin luopiopuhe ei yllättänyt - samaa sanahelinää kuin aiemminkin

Vartiotorniseura neuvoo taas kerran Jehovan todistajia käyttämään lapsityövoimaa saarnaamistyössä

Iltasanomat julkaisi vuonna 2008 uutisen, missä kerrotaan suomalaisen Jehovan todistaja -vanhimman pedofiliatuomiosta.
   
Uutisarkisto

Poimintoja ulkomaiden uutisista
Tapahtuuko Jehovan todistajien taivasmatkoilla "ylibuukkausta"?

Poliisi ratsasi Hollannin Jehovan todistajien tiloja seksuaalisen hyväksikäytön tutkinnassa

Uusi pienille lapsille suunnattu video JW.ORG:ssa: Oletko valmis lähtemään kentälle?

Jehovan todistaja -vanhin sai vankeustuomion lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä

Yhdysvaltalainen tuomioistuin: Jehovan todistajien on maksettava 35 miljoonaa dollaria hyväksikäytön uhrille

Yleinen syyttäjä tutkii seksuaalista hyväksikäyttöä Jehovan todistajien keskuudessa Hollannissa

Euroopan unionin tuomioistuin on antanut tuomionsa jutussa ”Tietosuojavaltuutettu v. Jehovan todistajat -uskonnollinen yhdyskunta”

Jehovan todistajien edustaja pyytää tuhoamaan muistiinpanot, koska 'Saatana on kannoillamme'

Suomeksi tekstitetty video käsittelee Jehovan todistajien uutta lomaketta, jolla pyydetään suostumus henkilötietojen keräämiseen

Jehovan todistajat ahdingossa Venäjällä

HS: Noin 160 Venäjältä tullutta Jehovan todistajaa on hakenut Suomesta turvapaikkaa

Kanadassa on tehty TV-dokumentti Jehovan todistajien järjestön pedofiiliongelmista

Muuttaako suomalainen oikeustapaus Jehovan todistajien käytänteitä Euroopassa – DW: Suomen tietosuojavaltuutetun kannalle tukea

Deutsche Welle: Jehovan todistajien muistiinpanojen tekeminen vietiin EU:n tuomioistuimeen


Uusi paljastussivusto kertoo uskonyhteisöjen sisällä tapahtuneista rikoksista Yhdysvalloissa – Jehovan todistajat piilottelevat raiskauksia

"Luopiopuhe" Pohjois-Englantilaisessa seurakunnassa

YLE: Jehovan todistajien maksettava 4 000 dollaria päivässä, kunnes antavat tietoja pedofiilista – summa jo yli kaksi miljoonaa

Cedarsin video suomeksi tekstitettynä: Kahden todistajan sääntö

Valehtelu tarkoittaa esittämistä vilpillisesti jotakin, joka ei ole totta

Hallintoelin syyttää "luopioita" siitä, että media on kiinnostunut Jehovan todistajien "kahden todistajan säännöstä"

Vartiotorniseura tarjoilee sekä punaista että sinistä maitoa

Mitä tarkoittaa oksymoron ja miten se liittyy jehovantodistajuuteen?

Pedofiilien paratiisi

Vanhimmat ovat tutkijoita, tuomareita ja psykologeja


YLE: Jehovan todistajien toiminta Venäjällä pysyy kiellettynä

Mitä hallintoelimessä ja Vartiotorniseuran päätoimistossa ajateltiin vuodesta 1975?


MTV:n kymmenen uutiset kertoi Helsingin venäjänkielisestä konventista

Vartiotorniseura painostaa edelleen käyttämään henkistä ja hengellistä väkivaltaa entisiä jäseniä kohtaan


Miksi Venäjä kielsi Jehovan todistajien toiminnan?

HS: Venäjä kielsi Jehovan todistajat – Suomen tiedottaja: ”Kuulostaa etukäteen päätetyltä”

YLE: Venäjä julisti Jehovan todistajat äärijärjestöksi


YLE: Jehovan todistajat eivät muuta tuhatvuotista sääntöään, joka jättää pedofiilin ilman rangaistusta

Onko "kahden todistajan" vaatimus nykyaikaa?

Jehovan todistajat kieltäytyvät muuttamasta kahden todistajan sääntöä, ”koska se on kantamme”

Oikeuskomitean perustamiselle on paljon syitä


Jehovan todistajien johtajat salaavat lasten hyväksikäytön hinnalla millä hyvänsä

Voiko erotettu tai eronnut palata sen "totuuden" yhteyteen, mihin hän aikoinaan oli liittynyt?

Vartiotorniseura muovaa Jehovan todistajista tunneköyhiä ihmisiä

Uusin karttamismääräys esitettiin marraskuun kuukausivideolla

Vähän yli 20 vuotta sitten siitä olisi erotettu - nyt sitä kehutaan ja suositellaan

Kierrosvalvojan kirje vanhimmille: Hoitotahtokortit

Säälin tunne kadoksissa

Sääntöihin kirjattu pahuus

Odottavan aika on pitkä

Pata kattilaa soimaa, musta kylki kummallakin

Historiaa - osa 21: Mitä Vartiotorni-lehti kertoi Harmagedonin sodasta vuonna 1958?

Naiset ovat alistetussa asemassa Jehovan todistajien yhteisössä

Jehovan todistajien kokoaikaisten erikoispalvelijoiden tottelevaisuus- ja köyhyysvala

Hallintoelimen jäsen Stephen Lett puhuu mielellään rahasta

YLE: Jehovan todistajille rajua arvostelua lapsien hyväksikäytön peittelystä Australiassa

Hyväksikäytön uhrit joutuvat tekemään julman valinnan

Kuninkaallisen tutkimuskomission Angus Stewart syyttää Vartiotorni-seuran edustajaa tahallisesta petoksesta

Vanhimmat häpeissään Australian tutkintakomission kuulusteluissa

Australian tutkintakomissio: Jehovan todistajat salannut tuhannen lapsen hyväksikäytön

Jehovan todistaja -äiti kieltäytyi verensiirrosta - yhdeksän lasta jäi orvoiksi

Tutkimus uskontojen tilanteesta 2015: Kaikista uskonnoista Jehovan todistajat menettävät edelleen eniten kannattajiaan

Jehovan todistajat ja verensiirto - Silminnäkija Viron TV:ssä

Lasten kasvattaminen pelon ja uhkakuvien avulla jatkuu

Lasten kohtelu uskonnon nimissä nostattaa vakavaa kritiikkiä Ruotsissa

Jehovan todistajien hallintoelin syytteessä lasten hyväksikäyttöön liittyvässä oikeusjutussa

Hallintoelin painostaa lapsia jo hyvin nuorina "Herran työhön"
 


Takaisin uutissivun alkuun tästä.Kaikki uutiset (myös vanhat uutiset) löytyvät uutisarkistosta.
  


Takaisin Johanneksen pojan kotisivujen etusivulle tästä   * * *   Uutissivusto avattu 04.08.2012