Uutisia Vartiotorni-seurasta ja Jehovan todistajista
Johanneksen pojan henkilökohtaiset blogisivut
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Uutisarkistoon
 
Uusin päivitys 04.02.2024   * * *   Yläbannerin kuvat: JP
Uutiset - Kotimaa
 
HS: Piia Ristikankareen katoamisessa uusi käänne – Poliisi tehnyt kotietsintöjä Jehovan todistajien tiloihin
04.01.2024 Johanneksen poika (Päivitetty 16.01.2024)Helsingin Sanomat kertoo mielenkiintoisesta käänteestä murhatutkimuksessa.

Suora lainaus HS:n jutusta:

KESKUSRIKOSPOLIISI teki HS:n tietojen mukaan syksyllä kotietsintää Jehovan todistajien hallinnoimiin tiloihin Varsinais-Suomessa ja Uudellamaalla.

Etsinnät liittyivät vuonna 1988 Piikkiössä kadonneen 15-vuotiaan Piia Ristikankareen henkirikostutkintaan.

Lue lisää...
 


MOT: Entinen Jehovan todistaja julkaisi ääninauhoja osoittaakseen, mitä uskonyhteisön kokouksissa todella tapahtuu – oikeus hylkäsi syytteet
01.01.2024 Johanneksen poikaMOT on Ylen tutkivan journalismin toimitus, joka julkaisee viikoittain dokumentteja ja verkkosisältöjä.

01.01.2024 julkaistussa jutussa kerrotaan, että "syytetyn kansalaisaktivistin mielestä Jehovan todistajat opettavat läheisten karttamisesta toisin kuin ovat kertoneet".

Lue lisää...Käräjäoikeus: Jehovan todistajien etäkokouksessa esittämät opetukset karttamisesta sai julkaista
15.12.2023 Johanneksen poikaKotimaa-lehden eläkkeellä oleva julkaisupäällikkö Olli Seppälä halusi omasta aloitteestaan tehdä jutun oikeudenkäynnistäni, joka pidettiin Espoon oikeustalolla 12.09.2023.

Seppälä aloittaa jutun näin:

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus katsoo 8.12. antamassaan päätöksessään, ettei Jari-Pekka Peltoniemi syyllistynyt rikokseen julkaistessaan ylläpitämällään Jehovan todistajiin kriittisesti suhtautuvalla Johanneksenpoika.fi -verkkosivustollaan kahden seurakunnan vanhimman videotallenteesta otteita tekstimuodossa ja äänitteenä. Opetuspuheet käsittelevät julkisuudessakin keskustelua herättänyttä karttamisoppia eli sitä, miten Jehovan todistajien tulee suhtautua liikkeestä eronneisiin ja erotettuihin.

Lue Kotimaan uutinen kokonaan täältä.Kotimaan blogisivustolla käsiteltiin oikeudenkäyntiä yleisellä tasolla
13.12.2023 Johanneksen poikaAntero Syrjänen pohtii syitä ja seurauksia Kotimaan blogikirjoituksessaan. Hän kirjoittaa mm. näin:

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeudessa puitiin 12.9.2023 oikeudenkäyntiä, jossa entistä Jehovan todistajaa syytettiin yksityiselämää loukkaavan tiedon levittämisestä.

Kaksi Jehovan todistajien seurakunnan vanhinta kokivat kärsineensä vahinkoa johanneksenpoika.fi -sivustolla esitetystä materiaalista. Kyse on sivustolla kerrotusta seurakunnan kokouksesta, jossa käsiteltiin Jehovan todistajien toteuttamaa hengellistä väkivaltaa eli karttamissääntöä. Koska asianomistajien uskonnollinen vakaumus on käynyt ilmi kokoustallenteista, vanhimmat kokivat, että kyse on yksityiselämää loukkaavan tiedon levittämisestä, josta on koitunut heille kärsimystä.

Lue koko blogikirjoitus Kotimaan sivuilta.Käräjäoikeuden tuomio on julistettu
11.12.2023 Johanneksen poika


Kuva: JP

Maanantaina 11.12.2023 sain käräjäoikeuden päätöksen sähköpostin kautta.

Lue lisää...
 


Jehovan todistajien karttamisoppi on hengenvaarallinen oppi
26.09.2023 Johanneksen poika


Kuva: Pixabay

Jehovan todistajilla on määräys karttaa seurakunnasta erotettuja ja itse eronneita henkilöitä. Tämä ei ole kenenkään henkikökohtainen päätös vaan järjestön määräys. Se, että jotkut Jehovan todistajat rikkovat tätä sääntöä, ei tee säännöstä mitätöntä. Itse asiassa sellainen henkilö, joka ei suostu karttamaan erotettuja ja on heidän kanssaan tekemisissä, voidaan erottaa seurakunnasta. Tämä käy ilmi vanhinten salaisesta ohjekirjasta Paimentakaa Jumalan laumaa.


Lue lisää...

Huomautus lukijoille! Tämä sivu sisältää vahvaa materiaalia, joka voi järkyttää tunteellisia ja herkkiä ihmisiä. Lukeminen omalla vastuulla!


   
Takaisin uutissivun alkuun tästä.Kaikki uutiset (myös vanhat uutiset) löytyvät uutisarkistosta.
 
  
 
Uutiset - Ulkomaat
 
Jehovan todistajat ja Norjan valtio taistelevat - kooste kahden viikon oikeudenkäynnistä
04.02.2024 Johanneksen poika
  
Oslon ja Vikenin hallintoviranomainen peruutti vuonna 2022 juuri ennen joulua Norjan Jehovan todistajien rekisteröinnin uskonnollisena yhdyskuntana. Pääasiallinen syy valtion päätökselle oli Jehovan todistajien järjestön karttamissäännöstö, joka rikkoo ihmisoikeuksia.

Norjan valtiovallan päätös tarkoittaa, että Jehovan todistajat eivät voi enää saada Norjassa valtionapua eikä vihkiä jäseniään avioliittoon. Asiasta uutisoi Kotimaa.

Jehovan todistajat valittivat päätöksestä, ja tammikuussa 2024 on kahden viikon ajan ollut käynnissä oikeudenkäynti tähän asiaan liittyen.

Lue lisää...
 


Entiset Jehovan todistajat vaativat, että Espanjan Jehovan todistajat joutuvat vastuuseen teoistaan
24.12.2023 Johanneksen poika
  
Noin vuosi sitten Norjan Jehovan todistajat menettivät rekisteröinnin uskonnolliseksi yhdyskunnaksi karttamiskäytännön takia. Jotain saman kaltaista voi tapahtua lähikuukausina Espanjassa.

Espanjan Jehovan todistajien uhrien yhdistys (AEVTJ) kutsui median edustajia tiedotustilaisuuteen ilmoittaakseen aikomuksestaan järjestää tapaaminen maan hallituksen kanssa. He aikovat vaatia rangaistusta uskonnollisen organisaation harjoittamien ihmisoikeusloukkauksien takia.

Entiset Jehovan todistajat aikovat vaatia, että Espanjan hallitus rankaisee Jehovan todistajien järjestöä mm. karttamiskäytännön takia.

Lue lisää...Jehovan todistajat hävisivät Espanjassa merkittävän oikeudenkäynnin
15.12.2023 Johanneksen poika
  


Espanjan kirjeenvaihtajani kertoi, että Jehovan todistajien tarkoitus tukahduttaa asiallinen kritiikki oikeudenkäynnin avulla epäonnistui. Espanjalainen media uutisoi tästä asiasta 14.12.2023. Jutun otsikossa todetaan:

Jehovan todistajat on "tuhoisa kultti", tuomioistuimen päätöksessä sanotaan.

Lue lisää...Psykologisen manipulaation näytös valtakunnansalissa
07.10.2023 Johanneksen poika
  

Kuva: Reddit

Muutama viikko sitten Nicolas Spooner vieraili paikallisessa valtakunnansalissa arkipäivän kokouksessa. Hän on terapeuttinen kouluttaja ja on erikoistunut työskentelemään entisten Jehovan todistajien kanssa, jotka kamppailevat elämässä organisaation ulkopuolella ja kohtaavat ainutlaatuisia haasteita, jotka johtuvat aiemmasta elämästä Jehovan todistajana.

Nicolas Spooner kertoo, että hän halusi kokea itse, miltä valtakunnansalissa näyttää ja tuntuu ilman aiempien kokemusten tai uskomusten vääristämää näkökulmaa.

Lue lisää...
Jehovan todistajat repivät ihmiset rikki ja jättävät vastuun kuulijalle
28.08.2023 Johanneksen poika
  
Kotimaan blogissa Antero Syrjänen pohtii tärkeää asiaa, erotettujen ja itse eronneiden karttamista. Hän oli lukenut uusiseelantilaisen median tekemän laajan jutun, ja hän sai siitä idean kirjoittaa asiasta.

Vaikka karttamisesta on kirjoitettu vuosien mittaan paljonkin, se ei vielä riitä. Niin kauan kuin Jehovan todistajien kultilla on jopa itsemurhiin johtava karttamiskäytäntö, asiaa täytyy pitää esillä.

Lainaus Antero Syrjäsen blogikirjoituksesta:

Jehovan todistajien erottamiskäytännön ongelmallisuus liittyy karttamiseen, ei siihen että ihmisiä voidaan erottaa tai he voivat erota itse yhteisöstä.

Lue Antero Syrjäsen blogikirjoitus täältä.
  Takaisin uutissivun alkuun tästä.Kaikki uutiset (myös vanhat uutiset) löytyvät
uutisarkistosta.

  
 
Medialle

Toimittajien tietopaketti luettavissa täällä.

     
Sitaattioikeus

Tällä uutissivustolla noudatetaan sitaattioikeuden periaatteita. Lue lisää...


 
Takaisin uutissivun alkuun tästä.Kaikki uutiset (myös vanhat uutiset) löytyvät uutisarkistosta.
  


Takaisin Johanneksen pojan kotisivujen etusivulle tästä   * * *   Uutissivusto avattu 04.08.2012