Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Uutisarkistoon * Hakusivulle


Uusin päivitys 22.09.2020
Uutiset - Kotimaa
 
Uskonnollisen trauman ongelma - miksi ei ole omaa diagnoosia?
22.09.2020 Johanneksen poika
  Maria Björkmark, kuva: Svenska YLE

Svenska Yle kirjoitti uskonnollisesta traumaoireyhtymästä. Juttuun oli haastateltu Jehovan todistajien yhteisöstä irtautunutta Anders Sjöbergiä. Myös Jehovan todistajien edustaja Jukka Palonen pääsi sanomaan sanottavansa.

Lue lisää...Miten voit vakuuttua siitä että sinulla on totuus?
12.09.2020 Tuomas Yläjuurakko ja Johanneksen poika
  

Kuva: Zoom

Sunnuntaina 13.09.2020 Jehovan todistajat tutkivat "totuutta" siinä merkityksessä kuin he itse sen sanan määrittelevät. On kiinnostavaa kuunnella pari aitoa näytettä etäkokouksesta, joka on jaettu JW Streamin kautta.

Vartiotornin heinäkuun 2020 numerossa käsitellään tärkeintä kysymystä, joka jokaisen Jehovan todistajan on kohdattava: Miten voin olla vakuuttunut siitä, että olen oppinut Raamatun totuuden?

Lue lisää...Venäjällä vainotuille Jehovan todistajille tuli myöntää turvapaikka Suomessa
11.09.2020 Johanneksen poika
  

KHO:n istuntosali, kuva: Wikipedia

Ilta-Sanomat, MTV Uutiset, Savon Sanomat, Karjalainen ja monet muut mediat kertoivat 10.09.2020 KHO:n päätöksestä kumota Migrin ja hallinto-oikeuden aiemmat päätökset ja palautti asian Migriin turvapaikan antamiseksi.

Nyt asiasta on saatu lisätietoa.

Lue lisää...Jehovan todistajien salainen ohjekirja
11.09.2020 Johanneksen poika
  


Antero Syrjänen julkaisi 11.09.2020 uuden blogikirjoituksen, joka käsittelee Jehovan todistaja -vanhinten salaista ohjekirjaa. Pieni ote tekstistä:

Yksi kulteille ominainen piirre on informaation rajoittaminen tai jopa kieltäminen. Informaation rajoittaminen koskee niin ulkopuolista kuin yhteisön sisäistä informaatioita. Sisäistä informaatiota jaetaan eri tavalla eri ryhmille. Seurakunnan vanhimmat ovat ratkaisevassa roolissa seurakuntien toiminnan suhteen, joten heille on laadittu oma salassa pidettävä ohjekirjansa.
- - -
Uskonnollisten kulttien salaiset ohjeet paljastavat niistä aina jotain oleellista. Yleensä ne paljastavat kultin pyrkimyksen kontrolloida jäseniään. Toisinaan ohjeet kertovat myös muista kulteille ominaisista piirteistä, kuten tieteenvastaisuudesta tai jopa lain kannalta kyseenalaisista toimintamalleista.

Lue blogikirjoitus kokonaan täältä.Saako Jehovan todistajien seurakunnissa kiinnittää huomiota mahdollisiin ongelmiin?
11.09.2020 Johanneksen poika
  

Kuva: JW.ORG

Jehovan todistajien seurakunnissa tarkasteltiin sunnuntaina 06.09.2020 Vartiotorni-lehdestä aihetta Älä ajattele itsestäsi enempää kuin on tarpeen.

Kirjoituksessa esitettiin omituinen suhtautuminen seurakunnan ongelmiin.

Lue lisää...Perheen käännytyspäätös kumottiin – KHO: Jehovan todistajilla oli perustellusti aihetta pelätä vainoa kotimaassaan Venäjällä
10.09.2020 Johanneksen poika
  


Kyse on asiasta, jossa kolmihenkinen perhe haki Suomesta turvapaikkaa, ja Maahanmuuttovirasto (Migri) päätti vuonna 2018 käännyttää heidät.

Perheen vanhemmat kertoivat, että poliisi ja miliisi olivat vuosien varrella ottaneet heidät useamman kerran kiinni heidän ollessaan saarnaamassa. Heidän mukaansa heidän käyttämäänsä valtakunnansaliin oli myös tehty hyökkäyksiä.

Lue lisää...Aluekonventti 2020, sunnuntai, iltapäivä
04.09.2020 Johanneksen poika
  

Kuva: JW.ORG

Konventin viimeinen jakso käsitti elokuvan toisen osan ja loppupuheen. Loppupuheen piti hallintoelimen jäsen David Splane. Hän sanoi puheessaan mm. näin:

Uskon ansiosta Daavid saattoi nähdä Jehovan vierellään suojelemassa häntä.

Jehova rakastaa nimeään.

Mikä muu uskonnollinen järjestö sanoo, että väärän uskonnon maailmanmahti tullaan tuhoamaan?

Voimme varmasti luottaa Jehovaan, kun Magogin Gog hyökkää.

David Splane vetosi puheessaan toimettomiin ja erotettuihin, että he tulisivat takaisin järjestön yhteyteen.

Lue lisää...Haaratoimiston lupa tehdä uusintakäyntejä ja käydä raamattukurssioppilaiden luona on peruttu
03.09.2020 Johanneksen poika
  

Kuva: JW.ORG

Elokuussa 2020 haaratoimisto ilmoitti seurakunnille mahdollisuudesta tehdä taas kotikäyntejä rajoitetusti tietyin ehdoin.

Nyt lupa uusintakäynneille ja raamatuntutkisteluoppilaiden luona vierailulle on peruttu. Selityksen mukaan haaratoimisto on hyvin kiinnostunut Jehovan todistajien hyvinvoinnista ja siksi nyt halutaan olla erityisen varovaisia, vaikka kuukausi sitten ajateltiin toisin. Hyvä näin, koska ihmisten turvallisuus on ihan oikeasti tärkeä asia, varsinkin pandemian aikana.

Syyskuun ilmoituksissa kerrottiin myös marraskuun 2020 erikoiskampanjasta.

Lue lisää...Aluekonventti 2020, sunnuntai, aamupäivä
03.09.2020 Johanneksen poika
  

Kuva: JW.ORG

Sunnuntain aamupäivän ohjelmissa puhujat tekivät poikkeuksellisen paljon kysymyksiä. Tässä niistä muutama:

Miten voi olla mahdollista iloita koettelemuksista huolimatta? Oletko joskus tuntenut tuskaa? Millainen olo sinulla on silloin, jos ateria on jäänyt väliin? Haluaisitko olla rikas?

Lue lisää...Aluekonventti 2020, lauantai, iltapäivä
31.08.2020 Johanneksen poika
  

Kuva: JW.ORG

Lauantain iltapäivän aikana tehtiin ensin pieni kierros maailman ympäri. Ensimmäisessä ohjelmassa näytettiin videoita jokaisesta maanosasta. Seuraava ohjelma oli viisiosainen puhesarja. Se oli suunniteltu auttamaan raamattukurssin oppilaita. Puhesarjassa nähtiin videoita, jotka olivat jatkoa aikaisemmin nähdyille videoille. Niissä JT-sisar yritti käännyttää kiinnostuneen Jehovan todistajaksi.
 
Viimeisessä puheessa hallintoelimen jäsen Stephen Lett omaan värikkääseen tyyliinsä luennoi, tällä kertaa Harmageddonin jälkeisestä opetustyöstä paratiisimaassa. Hänen puheeseensa sisältyi homovastainen osuus.

Lue lisää...Valvontaa ja kontrollointia - myös pikaviestisovelluksissa
19.08.2020 Johanneksen poika
  


Jehovan todistajien järjestö tunnetaan siitä, että se haluaa valvoa ja kontrolloida Jehovan todistaja -yksilöitä kaikissa mahdollisissa asioissa. Niinpä ei ole ihme, että järjestö antaa aika ajoin ohjeita mm. siihen, ketkä ovat kelvollisia keskustelemaan keskenään. Kaikki seurakuntaan kuuluvat eivät ole Järjestön opetusten mukaan hyvää seuraa, ei edes seurakunnan sisäpuolella. Veljet ja sisaret jaetaan kelvollisiin ja kelpaamattomiin, niihin, jotka ovat hyvää seuraa ja niihin, jotka eivät ole. Huonointa seuraa Järjestön mielestä ovat erotetut ja varsinkin ne, joita kutsutaan luopioiksi. Heitä ei hyväksytä joukkoon lainkaan.

17.08.2020 alkavalla viikolla on kokouksessa puhuttu Paikallisissa tarpeissa pikaviestisovelluksista. Mitä vaaroja niihin sisältyy?

Lue lisää...Jehovan todistajat ja "vieraannuttaminen"
16.08.2020 Johanneksen poika
  
Iltalehti kertoi 15.08.2020, että Hämeen poliisi tutkii pahoinpitelynä tapausta, jossa psykiatri epäilee potilaansa kumpaakin vanhempaa vieraannuttamisesta. Rikosilmoituksen on tehnyt lasta hoitanut psykiatri.

Vieraannuttaminen tarkoittaa sitä, että eroperheen lapsen vanhempi estää lasta tapaamasta toista vanhempaansa ja ehkä kokonaan pitämästä yhteyttä häneen tai vanhemman sukulaisiin.

Hämeen poliisi toteaa tiedotteessaan, että vieraannuttaminen voi olla pahoinpitelyä, vaikka vieraannuttaminen ei itsessään ole rikos. Kun vieraannuttaminen aiheuttaa lapsen henkiselle terveydelle haittaa, se täyttää rikoksen tunnusmerkistön samalla tavalla kuin henkinen väkivalta voi täyttää pahoinpitelyn tunnusmerkistön ja olla siten rikos.

Miten tämä teksti liittyy jehovantodistajuuteen?

Lue lisää...Lohjan valtakunnansalin rakentaminen viivästyy
09.08.2020 Johanneksen poika
  Kuva: Lähetetty

Länsi-Uusimaa kertoi, että Mäntynummentielle rakennettavan uuden valtakunnansalin rakentaminen on siirretty myöhemmäksi. Se oli tarkoitus rakentaa kesän 2020 aikana, mutta rakentamista ei ole edes aloitettu vielä.

Jehovan todistajien tiedottaja Jukka Palonen kertoo syyksi koronapandemian.

Lue lisää...Jehovan todistajien haaratoimisto ilmoitti mahdollisuudesta tehdä taas kotikäyntejä rajoitetusti tietyin ehdoin
07.08.2020 Johanneksen poika
  

Kuva: Pixabay

Virallinen Suomi valmistautuu tiukentamaan koronan vastaisia toimia, koska on pelättävissä, että ns. "toinen aalto" tuo tullessaan taas paljon tartuntatapauksia.

Mitä tekee Jehovan todistajat uskonnollinen yhdyskunta Suomessa? Se toimii päinvastoin kuin virallinen Suomi. Jehovan todistajat alkavat taas tehdä kotikäyntejä, mutta ei niin laajassa mitassa kuin ennen koronaa. Suomen haaratoimisto sallii nyt ns. "uusintakäynnit" ja "raamattukurssit" tietyin edellytyksin.

Lue lisää...Jehovan todistaja erotettiin Jehovan todistamisesta
06.08.2020 Johanneksen poika
  


Otsikko kuulostaa uskomattomalta. Mutta totta se on. Antero Syrjänen kirjoitti asiasta Kotimaa24:n blogiin. Tässä pari lainausta:

Jehovan todistajien uskonnollisen järjestön mukaan todistajat ovat vilpittömiä totuuden etsijöitä. Heidän tarkoituksenaan on siis vilpittömästi sekä etsiä että ylläpitää totuutta yhteisössään.

Kaunis tavoite. Mutta kuten nokkelimmat jo arvaavat, todellisuus on vallan toinen.

Eräs Jehovan todistaja oli innokas Raamatun tutkija. Mikä oli innokkaan totuuden etsinnän tulos tässä tapauksessa? Sama kuin aina. Mikäli Jehovan todistaja poikkeaa yhteisön sementoimista totuuksista, hänet erotetaan yhteisöstä.

Lue kirjoitus kokonaan Kotimaa24:n blogista.Valta­kun­nan­sa­lista Jokiseudun Taksin tukikohta
06.08.2020 Johanneksen poika
  Kuva: Siikajokilaakso

Tois­ta vuot­ta myyn­nis­sä ol­lut Je­ho­van­to­dis­ta­jien val­ta­kun­nan­sa­li Ruu­kis­sa on saa­nut uu­den omis­ta­jan. Ra­ken­nuk­sen on hei­nä­kuun puo­li­vä­lis­sä os­ta­nut Jo­ki­seu­dun Tak­si Oy.

– Meil­lä on täl­lä het­kel­lä kym­me­nen tak­sia per­hees­säm­me, jo­ten toi­min­nan laa­jen­nus pi­ha­pii­ris­tä oli vält­tä­mä­tön­tä, ker­too toi­mi­tus­joh­ta­ja Pet­ri Tu­ru­nen.

Val­ta­kun­nan­sa­li on ra­ken­net­tu 1990 tuol­loi­sen ta­van mu­kaan tal­koo­työ­nä yh­den vii­kon­lo­pun ai­ka­na. Myyn­tiin se tuli hel­mi­kuus­sa 2019, kun Ruu­kin Je­ho­van­to­dis­ta­jien seu­ra­kun­ta yh­dis­tyi raa­he­lais­ten kans­sa.

Lue lisää...Aluekonventti 2020, lauantai, aamupäivä
04.08.2020 Johanneksen poika
  

Kuva: JT-konventtivideo 2020

Lauantain aamupäivän ohjelmassa käsiteltiin suurimmaksi osaksi Jehovan todistajien saarnaamistoimintaa. Ennen varsinaista ohjelmaa laulettiin laulu 53, jossa väitettiin, että enkelit ovat valmiita auttamaan kenttätyössä.

Konventin puheenjohtaja sanoi, että opetuslasten tekijöiden on oltava taitavia saarnaajia ja opettajia. Hän kysyi, miten voi saada ihmiset kiinnostumaan Valtakunnan sanomasta.

Lue lisää...Aluekonventti 2020, perjantai, iltapäivä
30.07.2020 Johanneksen poika
  

Kuva: JW.ORG

Aluekonventin perjantain iltapäivän ohjelma jatkui samaan tapaan kuin aamupäivän ohjelmakin. Puhujina olivat hallintoelimen jäsenet ja heidän avustajansa. He puhuivat englanniksi, mutta videot oli dubattu suomeksi, joten tekstityksiä ei käytetty.

Lue lisää...YLE: Aki Tulimäki jätti Jehovan todistajat ja opiskelee nyt amispohjalta juristiksi
25.07.2020 Johanneksen poika
  Kuva: Ari Welling / Yle

Aki Tulimäki ei koskaan mennyt lukioon. Entinen rakennusmies ja kännykkäkauppias pääsi lukemaan lakia kolmannella yrittämällä.

Jehovan todistajat eivät kannusta hakemaan yliopistoon. Vasta erottuaan uskonlahkosta Tulimäki alkoi tosissaan harkita lakiopintoja.

Lue lisää...Keskisuomalainen: Jehovan todistajat eivät palaa Keski-Suomessa vielä ihmisten oville ja konventit menivät verkkoon: "Olennaista ei ole se, missä kokoonnumme fyysisesti"
24.07.2020 Johanneksen poika
  Kuva: Keskisuomalainen

Keskisuomalaisen mukaan ovelta ovelle -lähetystyö joutui jäähylle. Lehti kirjoittaa myös, että viruksen vuoksi suurkonventti siirrettiin verkkoon.

Lue lisää...Historiaa - osa 73: Mitä seurauksia on ollut Vartiotorni-seuran ohjeista välttää lasten hankkimista lopun ajan viimeisinä päivinä?
23.07.2020 Tuomas Yläjuurakko ja Johanneksen poika
  

Kuva: Pixabay

Vartiotorni-seura on ohjeillaan, neuvoillaan ja määräyksillään säädellyt Jehovan todistajien elämää vuosikymmenten ajan hyvin vahvasti. Suurimmaksi osaksi nämä säännöt ja toimintamallit ovat koskeneet ns. "hengellistä elämää", ts. kokouksia, saarnaamista ja Raamatun tutkimista, mutta Vartiotorni-seura on ohjannut myös "normaalin elämän" asioita, kuten avioitumista, lasten hankkimista, koulutusta ja työn tekemistä. Miten hyviä ovat olleet ne ohjeet ja neuvot, joita Vartiotorni-seuran kirjallisuudessa ja puheissa on annettu?

Ohjeiden "hyvyyttä" voidaan tarkastella mm. niiden seurausten perusteella, joita ohjeiden noudattaminen on saanut aikaan. Ovatko ohjeet edistäneet Jehovan todistajien onnellisuutta? Vai onko ohjeiden noudattaminen aiheuttanut peruuttamatonta vahinkoa ja pettymystä Jehovan todistajien elämässä?

Lue lisää...
Keskipohjanmaa ja Kaleva kertoivat Jehovan todistajien etäkonventista
16.07.2020 Johanneksen poika
  

Kuva: Keskipohjanmaa

Poikkeusolojen takia Jehovan todistajat eivät ole voineet moneen kuukauteen kokoontua valtakunnansaleillaan. Myöskään isoja konventteja ei voida nyt järjestää. Kaikki kokoukset ja myös konventit järjestetään nyt etänä. Media kiinnostui etäkonventeista. Keskipohjanmaa ja Keleva uutisoivat tämän vuoden aluekonventista.

Lue lisää...Tahatonta komiikkaa vai harkittua mielenhallintaa?
12.07.2020 Johanneksen poika
  

Kuva: JW.ORG

Jehovan todistajilla on tiukka pukukoodi, konventtiin ei ole "sopivaa" mennä huolimattomasti pukeutuneena, vaikka vaatteet olisivat muuten siistit. Miehiltä edellytetään pukua ja kravattia, naisilta hametta tai mekkoa. Kenkinä ei saa olla lenkkareita, jne. Pukukoodi pätee myös etäkonventin katsomiseen kotona.

Perjantain aamupäivän ohjelmassa tuli esiin koominen yksityiskohta. Konventtiformaatti on sama, vaikka nyt ei ollakaan suurissa halleissa.

Lue lisää...Aluekonventti 2020, perjantai, aamupäivä
12.07.2020 Johanneksen poika
  

Kuva: JW.ORG

Vuoden 2020 aluekonventti järjestetään "etäkonventtina" koronapandemian takia. Kaikki puheet ja videot on etukäteen tallennettu USA:ssa Jehovan todistajien päätoimistossa. Suomen haaratoimistossa videoihin on laitettu suomalainen ääni, joten suunliikkeet ja ääni eivät mene ihan samaa tahtia. Se on outoa täällä Suomessa, koska ihmiset ovat tottuneet, että TV-ohjelmissa ulkomaankieliset ohjelmat tekstitetään, eikä niitä dubata, niinkuin monissa maissa tehdään.

Konventti on katsottavissa vähitellen heinä- ja elokuun aikana JW Broadcasting -kanavalla. Videot on myös mahdollista ladata omalle tietokoneelle.

Lue lisää...Ohjeita valtakunnansalikomitean tilinpidosta
09.07.2020 Johanneksen poika
  

Kuva: Pixabay

Jehovan todistajien raha-asiat ja rahaliikenne ovat melko lailla salattuja tavallisilta seurakunnan julistajilta. Seurakunnissa luetaan kyllä kuukausittain ns. "tiliraportti", jossa kerrotaan, kuinka paljon on lahjoitettu paikallisiin tarpeisiin ja kuinka paljon maailmanlaajuiseen työhön, mutta sen tarkemmin rahoista ei yleensä puhuta.

Hiukan rahankäytön salaisuuden verhoa avaa 3-sivuinen dokumentti Ohjeita valtakunnansalikomitean tilinpidosta.

Lue lisää...

  


Takaisin uutissivun alkuun tästä.Kaikki uutiset (myös vanhat uutiset) löytyvät uutisarkistosta.
 
  
  
Uutiset - Ulkomaat
 
Jehovan todistajien ylin johto on epätoivoinen
21.09.2020 Johanneksen poika
  

Kuvat: JW.ORG

Viime aikoina järjestön tiedotuksessa on ollut usein väitteitä, että "luopiot valehtelevat" ja myös media kertoo valheita. Jehovan todistajien julkaisema uusi video Suojaudu valheilta jatkaa tätä samaa toimintamallia. Kuinka paniikissa hallintoelin on, kun julistajia pitää vähän väliä "valistaa" tässä asiassa?Lue lisää...Jehovan todistajia odottaa Belgiassa oikeudenkäynti 16.02.2021
21.09.2020 Johanneksen poika
  

Kuva: JW.ORG

Belgiassa Jehovan todistajia vastaan on nostettu syyte yllyttämisestä viharikoksiin entisiä jäseniään vastaan. Asia liittyy sosiaaliseen eristämiseen. Asianosaisia kuullaan oikeudessa 16. helmikuuta 2021.

Lue lisää...Mikä on JW BOX?
19.09.2020 Johanneksen poika
  
Kuva: JW.ORG

14.09.2020 alkavalla viikolla kokouksessa oli ohjelma, jossa näytettiin syyskuun video Järjestömme toiminnassa. Videolla kerrottiin, kuinka joissakin Afrikan maissa nettiyhteys on niin huono, että Jehovan todistajat eivät voi ladata videoita tabletteihin tai älypuhelimiin JW.ORG-sivustolta. Tämä ongelma on nyt ratkaistu JW BOX:n avulla. Mikä on JW BOX?

Lue lisää...Mikä on totuus? Miten se määritellään? Muuttuuko se?
17.09.2020 Johanneksen poika
  


Wikipedia kertoo totuuden määritelmän, kuten myös Kielitoimiston sanakirja. Mutta miten Jehovan todistajat määrittelevät sanan totuus? Muuttuuko Jehovan todistajien totuus?

Asiaa tarkastellaan mm. vuonna 1969 julkaistun kirjan Totuus joka johtaa ikuiseen elämään perusteella.

Lue lisää...Dennis Christensen ei pääse vieläkään vapauteen
07.09.2020 Johanneksen poika
  


UUTISTIEDOTE | Dennis Christensenin vapauttamispäätös on kumottu ja asia määrätty käsiteltäväksi uudelleen

Kurskin aluetuomioistuin kumosi 4. syyskuuta 2020 Lgovin alioikeuden 23. kesäkuuta tekemän ratkaisun, jonka perusteella veli Dennis Christensen olisi vapautunut vankilasta. Aluetuomioistuin määräsi alioikeuden käsittelemään asian uudelleen toisen tuomarin johdolla. Uudelleenkäsittelyn aikataulu ei ole vielä tiedossa.

Lähde: Uutishuone.Lapset ja pelottavat uutiset - entä lapset ja uskonnolla pelottelu?
05.09.2020 Johanneksen poika
  

Kuva: JW.ORG

Jehovan todistajien nettisivustolla käsitellään aihetta Miten auttaa lasta käsittelemään pelottavia uutisia? Tuo on varmasti tärkeä asia. Televisio ja Internet jakavat nykyisin paljon reaaliaikaista informaatiota eri puolilta maailmaa, ja kaikki informaatio ei ole miellyttävää. On uutisia sodista ja onnettomuuksista. Kuvat niistä voivat järkyttää lapsia ja jopa aikuisia. Jatkuva tiedottaminen ilmastonmuutoksen haitoista ja koronaviruspandemian etenemisestä voi ahdistaa.

Mutta onko Jehovan todistajien tuottama oma materiaali aina turvallista lapsille?

Lue lisää...JW.ORG: Yhdysvallat ja Euroopan maat tuomitsivat Venäjän Jehovan todistajien järjestelmällisen vainon
16.08.2020 Johanneksen poika
  Kuva: JW.ORG

Jehovan todistajien virallinen uutispalvelu kertoi, että Yhdysvallat ja noin 30 Euroopan maata tuomitsivat jyrkästi venäläisiin Jehovan todistajiin kohdistetun järjestelmällisen vainon ja kidutuksen. Tämä kansainvälinen kritiikki Venäjää vastaan esitettiin 23. heinäkuuta 2020 kokouksessa, jota Europan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestön (Etyj) pysyvä neuvosto isännöi.

Lue lisää...Heinäkuussa useita ratsioita Jehovan todistajien koteihin yhdellä Venäjän alueella
12.08.2020 Foksimies
  Kuva: Moscow times

Venäjän viranomaisten mukaan he ovat järjestäneet yli 100 ratsiaa Jehovan todistajien koteihin alueella, joka on Ukrainan rajalla.

Tutkijoiden, poliisin ja kansalliskaartin joukkojen yhteiset etsinnät johtivat kahden rikostutkinnan aloittamiseen kymmentä 24-56 -vuotiasta todistajaa vastaan.

Lue lisää...Jehovan todistajia hemmotellaan kasvomaskivalikoimalla
11.08.2020 Johanneksen poika
  

Kuva: Redbubble

Tämä vuosi on ollut kasvomaskikauppiaille hyvää aikaa. Maskeista on ollut ajoittain pulaa, kun koronapandemia yllätti koko maailman.

Moni ihminen arastelee kasvomaskien käyttämistä, koska maskit ovat niin rumia. Toisaalta niiden läpi on hankala hengittää. Se vaatii totuttelua.

Millainen tilanne on Jehovan todistajien yhteisössä? Löytyykö heille sopivia maskeja helposti?

Lue lisää...Millä tavalla uudet Jehovan todistajat kastetaan tänä kesänä, kun konventit järjestetään etänä?
01.08.2020 Johanneksen poika
  

Kuva: JT-konventtivideo 2020

Jehovan todistajien kaikki kesän 2020 konventit järjestetään etänä. Jehovan todistajat katsovat konventtiohjelmat Jehovan todistajien virallisten internetsivujen kautta joko kotonaan tai pienissä ryhmissä muualla.

Koska kesän konventeissa menee tavallisesti kasteelle suuri määrä ihmisiä, monet ovat kyselleet, miten kaste suoritetaan nyt koronapandemian aikana, kun suuria konventteja ei ole, vaan konventit järjestetään internetin välityksellä. Voiko kasteen järjestää etänä?

Lue lisää...Pohjoisen kuningas" lopun aikana  - Kuka "pohjoisen kuningas" on nykyään?
22.07.2020 Tuomas Yläjuurakko ja Johanneksen poika
  

Kuva: JW.ORG

Vartiotornin toukokuun 2020 numerossa on kaksi mielenkiintoista kirjoitusta Danielin kirjan profetiasta, jotka koskevat pohjoisen ja etelän kuningasta.

Aiemmista vääristä tulkinnoista huolimatta vakuutetaan, ettei nyt tarvitse arvailla, mitä tulevaisuus tuo tullessaan.

Lue lisää...Järjestön nousu ja tuho kehittyneissä länsimaissa
08.07.2020 Tony
  

Kuvat: JW.ORG, muokkaus: JP

Järjestön jäsenmäärä kasvoi kovaan tahtiin koko viime vuosisadan, sen jälkeen hiipuminen on kiihtynyt ja jäsenmäärän kehitys kääntynyt monissa maissa laskuun. Miksi?

Syitä on toki monia, mutta informaation ja tiedon vapaammalla saatavuudella ja internetin yleistymisellä lienee iso merkitys. Toinen, vielä ehkä sitäkin merkittävämpi syy on järjestön itse kehittämä tuhon resepti.

Lue lisää...Dennis Christensen ei pääsekään vielä vapaaksi vankilasta Venäjällä
02.07.2020 Johanneksen poika
  
Kesäkuun lopussa tuli tieto, että Venäjällä vankeuteen tuomittu tanskalainen Jehovan todistaja vapautetaan etuajassa. Asiasta kertoivat sekä YLE että Jehovan todistajien virallinen uutissivusto.

Nyt asiaan on tullut viivästys. Jehovan todistajien oma uutinen:UUTISTIEDOTE | Syyttäjä on valittanut Dennis Christensenin tuomiosta

Juuri saamamme tiedon mukaan Kurskin alueen yleisen syyttäjän toimiston syyttäjä A. A. Šatunov on valittanut Dennis Christensenin tuomiosta. Näin veli Christensen ei vapaudukaan vankilasta. Vaikka Christensenin asianajajat tulevat esittämään vastalauseensa, oikeuskäsittelyä joudutaan epäilemättä odottamaan useita viikkoja. Veli Christensen on suljettu vankilassa rangaistusselliin kymmeneksi päiväksi. Tästä käänteestä huolimatta hän voi hyvin. Kiitos rukouksistanne, joita esitätte veli ja sisar Christensenin puolesta.

Lähde: JW.ORG, uutishuone
 


Jehovan todistajat: Hävetkää!
02.07.2020 Johanneksen poika (Päivitetty kerran)
  

Kuva: The Guardian

Neljä ryhmää ei osallistu Australian kansalliseen lasten hyväksikäyttöä koskevaan korvausjärjestelmään (National Redress Scheme). Yksi niistä on Jehovan todistajat. Se on ryhmistä ainoa uskonnollinen ryhmä.

Hallitus tutkii näiden ryhmien veroetuuksien peruuttamisvaihtoehtoja. Ryhmät voivat myös menettää hyväntekeväisyysasemansa. Sosiaalipalveluministeri Anne Ruston tutkii myös muita pakotteita valtion ja alueen kollegojensa kanssa.

Lue lisää...Australia 2015: Jehovan todistajat kuulusteluissa
01.07.2020 Johanneksen poika
  

Kuvat: YouTube

Monet Jehovan todistajien seurakuntien jäsenet eivät koskaan ole kuulleetkaan Australian Jehovan todistajien pedofiiliskandaalista. Monet luulevat, että tiedot niistä ovat vain "luopiopropagandaa".Australian kuulusteluista on olemassa runsaasti tallenteita, jotka on katsottavissa YouTuben kautta.Jehovan todistajien hallintoelimen jäsen Geoffrey Jackson oli myös kuulusteltavana.

Katso kuulusteluja täältä.
 


Uutisia Australiasta - Jotkut lasten hyväksikäytön uhrit eivät saa korvauksia
30.06.2020 Johanneksen poika
  

Kuva: AAP

Useat mediat Australiassa ovat julkaisseet jo ennakkoon tietoja, joiden mukaan osa lasten hyväksikäytön uhreista voi jäädä ilman korvauksia. Jehovan todistajat ovat virallisesti kieltäytyneet liittymästä Australian kansalliseen lasten hyväksikäytön korvausjärjestelmään. Takaraja liittymiselle menee umpeen 30.06.2020.

Lue lisää...YLE: Tanskalainen Jehovan todistaja vapautetaan etuajassa vankilasta Venäjällä
24.06.2020 Johanneksen poika
  

Kuvakaappaus: JW.ORG

Venäjällä vankeuteen tuomittu tanskalainen Jehovan todistaja vapautetaan etuajassa, uskonnollisen liikkeen johto Yhdysvalloista kertoo.

Sen mukaan venäläinen tuomioistuin määräsi vapauttamisen ehdoksi Christensenin maksamaan 400 000 ruplan eli noin 5100 euron suuruiset sakot.

Lue lisää...Hallintoelimen jäsen Anthony Morris päivitti koronavirukseen liittyviä tietoja
22.06.2020 Johanneksen poika
  

Kuva: JW Broadcasting

Morris aloitti katsauksensa sanomalla, että vallitseva pandemia on vaatinut muuttamaan toimintatapoja kaikkialla. Kokoukset, kenttätyö ja jopa yhteydenpito ystäviin on muuttunut.

Morris muistutti, että pandemia ei vaikuta kaikkiin samalla tavalla. Joissakin maissa viruksen leviäminen on kiihtynyt kun taas joissakin uusia tartuntoja ei juurikaan ole. Osa hallituksista on lieventänyt rajoituksia.

Lue lisää...
Uusi video Australiasta - Jehovan todistajat syytettynä
21.06.2020 Johanneksen poika
  Kuva: The Sunday Project

Australiassa on 21.06.2020 julkaistu video, jossa käsitellään Jehovan todistajien yhteisön pedofiiliongelmia. Voit katsoa englanninkielisen videon joko Redditin kautta tai Twitterin kautta. Videon kesto on noin 8 minuuttia.

Linkki Redditiin täällä.

Linkki Twitteriin täällä.Onko karttamisoppi Jehovan todistajien versio helvetintuliopetuksesta?
17.06.2020 Lähetetty / Johanneksen poika
  

Kuva: YouTube / Eric Wilson

Jehovan todistajat eivät tunnetusti usko helvettiin. He muistuttavat aina, että moinen opetus on täysin Jumalan rakkauden vastainen. Mutta opettavatko he todellisuudessa itse jotain samankaltaista? Eric Wilson käsittelee kolmea seikkaa, jotka yhdistävät helvetintuliopetusta ja todistajien harjoittamaa erotettujen ja eronneiden karttamista. Videossa nähdään myös kaksi nykypäivän esimerkkiä siitä, miten järjestön johtajat tuomitsevat huomaamattaan itse oman karttamisoppinsa.

Lue lisää...Jehovan todistajat kätkevät varojaan
16.06.2020 Tony ja Johanneksen poika
  


Jehovan todistajien uskonyhteisöä syytetään omaisuuden myymisestä ja varojen siirtämisestä ulkomaille, jotta yhteisö välttyisi maksamasta korvauksia lasten hyväksikäytön uhreille.

Lue lisää...Onko Australia Jehovan todistajien järjestölle käännekohta?
14.06.2020 Tony ja Johanneksen poika (Päivitetty kerran)
  


YLE kertoi kesällä 2015, että Jehovan todistajat on salannut lasten seksuaalista hyväksikäyttöä Australiassa vuosikymmenien ajan. Jehovan todistajat on käsitellyt yli tuhat hyväksikäyttötapausta omassa piirissään vuodesta 1950 lähtien, eikä yhtäkään tapausta ole raportoitu poliisille.

Jehovan todistajien hallintoelimen jäsen Geoffrey Jackson joutui muutaman tunnin kuulusteluun Australiassa.

Loppuiko Australian pedofiilitutkinta tähän? Pääsivätkö seksuaalirikosten piilottajat ilman seuraamuksia? Ei.

Prosessi jatkuu yhä.

Lue lisää...Rolf Furuli Norjan mediassa
12.06.2020 Stacy Siivonen
  


Rolf Furuli, Jehovan todistajien pitkäaikainen jäsen, käsittelee uudessa kirjassaan järisyttävää mielipide-eroaan New Yorkissa olevan hallintoelimen suhteen:

”He ovat ottaneet itselleen epäraamatullisen diktaattoriaseman”.

Lähes 60 vuoden ajan Rolf Furuli on ollut Jehovan todistajien jäsenenä. Hänestä johto on tehnyt pääätöksiä, jotka ovat epäraamatullisia ja jotka ovat satuttaneet tuhansia Jehovan todistajia.

Yleensä Jehovan todistajiin suuntautunut kritiikki tulee luopioilta tai ulkopuolisilta. Tällä kertaa kritiikki tulee sisältä. Hänen uusimmassa kirjassaan Rakas uskontoni – ja hallintoelin, Jehovan todistajien pitkäaikaisjäsen Rolf Furuli kovistelee järjestön huippujohtoa.

Lue lisää...Kommentti haaratoimiston rikosilmoitukseen
10.06.2020 Tony ja Johanneksen poika
  

Kuva: YouTube

Lainaus järjestön tekemästä rikosilmoituksesta:

Jehovan todistajien uskonnollinen menettelytapa, joka koskee erottamista ja jollainen on yleinen monissa uskonnoissa, ei ole ”johtanut – – mielenterveydenongelmiin [sic] ja itsemurhiin.

Mihin tällainen väite perustuu? Millaisia tutkimuksia järjestö on tehnyt aiheesta, jotta se pystyy esittämään tällaisen väitteen?

Lue lisää...Mitä tarkoittaa sananlaskujen 4:18:ssa "valon kirkastuminen"? Mitä se ei tarkoita?
09.06.2020 Johanneksen poika
  

Kuva: YouTube / Eric Wilson

Jehovan todistajien järjestö on vuosikymmenten aikana tehnyt valtavan määrän muutoksia oppeihin ja tulkintoihin. Heillä on tapana sanoa oppimuutosten yhteydessä, että "valo on kirkastunut".

Mitä valon kirkastuminen tarkoittaa ja mitä se ei tarkoita?

Eric Wilson käsittelee videossaan Jehovan todistajien sukupolvioppitulkintaa ja sitä, miten ja miksi se on muuttunut. Samalla hän selittää perinpohjin, mikä on "valon kirkastumisen merkitys".

Lue lisää...
 


Vartiotorni-lehti: Hyökkäys pohjoisesta!
08.06.2020 Tuomas Yläjuurakko ja Johanneksen poika
  

Kuva: JW.ORG

Sunnuntaina 07.06.2020 Jehovan todistajien etäkokouksissa käsiteltiin huhtikuun 2020 Vartiotorni-lehdestä kirjoitusta Hyökkäys pohjoisesta! Aineisto pohjautui Joelin kirjaan Raamatussa. Tässä tutkistelussa laitettiin vanha profetian tulkinta romukoppaan ja otettiin uusi tulkinta käyttöön.

Lue lisää...

 


Takaisin uutissivun alkuun tästä.Kaikki uutiset (myös vanhat uutiset) löytyvät
uutisarkistosta.

  

Medialle

Toimittajien tietopaketti luettavissa täällä.

Tekstin koko

Onko puhelimella luettaessa JP-sivujen teksti liian pientä? Lue lisää täältä.

News in English

   
Jehovah's Witnesses in Finland. News from Finland.

  


Vuosikatsaukset

Uutisvuosi:
Uutisvinkki
 
Jos tiedät kiinnostavan uutisen mikä liittyy Vartiotorniseuraan tai Jehovan todistajiin, lähetä uutisvinkki osoitteeseen:

jp
@johanneksenpoika.fi
 
Hallintoelin

Mikä on Jehovan todistajien hallintoelin? Ketkä siihen kuuluvat? Lue lisää täältä.

Elokuun 2019 tilanne:Katso iso kuva tästä.
    
Videot

Uutisvideoita voit katsoa täältä.
 
Sähköposti

Johanneksen pojan sähköposti

jp@johanneksenpoika.fi

Lue lisätietoja täältä...
   
Uutistoimitus

Lue lisätietoja täältä...
 
Sitaattioikeus

Tällä uutissivustolla noudatetaan sitaattioikeuden periaatteita. Lue lisää...
   
Ex-JT:t - media

Entiset Jehovan todistajat kaupallisen median jutuissa:Lue täältä.

 
Uutisarkisto

Poimintoja kotimaan uutisista 
Pieni kooste valtakunnansalien myynnistä Suomessa

HS: Jehovan todistajat etsivät keinoja verensiirtokiellon kiertämiseen – ”Verikiellosta on hankala enää luopua, koska samalla liike myöntäisi, että moni kuoli turhaan”

Täysin uudistettu suomenkielinen Uuden Maailman käännös julkaistiin Hämeenlinnassa

Opetusministeriö hyväksyi Jehovan todistajien ohjeistuksen seksuaalirikosten käsittelyssä – Professori: “On ongelma, jos yhteisöt toimivat tuomioistuimina”

Väistöliikkeitä kadulla, saamatta jääneitä juhlakutsuja ja karttelevia myyjiä - uskonyhteisöistä eronneet kertovat: ”Edes heidän pomonsa kutsuhuudot eivät saaneet myyjiä lähestymään minua”

Nainen voitti palkinnoksi kauneushoidon – työntekijä perui sen, koska asiakas oli 20 vuotta sitten Jehovan todistaja

Tietojen jakaminen vai tietojen pimittäminen?

EU-tuomioistuin julkisti päätöksensä - Veikko Leinonen väittää vastaan

Jehovan todistajista irtautujien kokemuksia hengellisestä väkivallasta: "Katson olevani selviytyjä vaikkakin henkisillä arvilla"

Vielä kerran Hakkaraisesta

Miten Jehovan todistajien tiedottaja Ari Hakkarainen pärjäsi Susanne Päivärinnan haastattelussa?

Sensuroimaton Päivärinta tänään: erikoislähetys kohutuista Jehovan todistajista

Ilmoitus ja suostumus henkilötietojen käsittelyyn

A-studio: Miten toimivat Jehovan todistajien oikeuskomiteat?

Entiset Jehovan todistajat kertovat kokemuksistaan uskonyhteisön oikeuskomiteoissa – "Todettiin, että minä, 11-vuotias tyttö olin vietellyt keski-ikäisen miehen"

Lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttila on lähettänyt merkittävän kirjelmän

Miten eduskunnan oikeusasiamies suhtautuu henkiseen ja hengelliseen väkivaltaan?

Onko Jehovan todistajien keskuudessa parisuhdeväkivaltaa?

Iltalehti: ”Älä anna masturbaation saastuttaa itseäsi” - Jehovan todistajien videot vuotivat jälleen: jyrkkiä käskyjä seksuaalisuudesta

Historiaa - osa 45: Oulun konventtisali valmistui, Pohjois-Suomen Jehovan todistajat olivat innoissaan

Oulun konventtisali on nyt alennusmyynnissä

Entinen Jehovan todistaja Eeva-Liisa Pirttinen Radio Suomen ohjelmassa

Käyttääkö Jehovan todistajat uskonnollinen yhdyskunta Suomessa sanaa "seurakunta" vilpillisesti?

Uusi Pro gradu -tutkielma: Jehovan todistajista eronneiden tarinoita eroprosessista ja avunsaannista

Kooste YLE Radio 1:n ohjelmasta "Ero Jehovan todistajista ei ole helppo"

Tunnelmia Helsingin kirjamessuilta 2017

Suomen seurakunnissa opiskeltiin perinteistä lahjoittamista Vartiotorniseuralle

Ilta-Sanomat kertoi Helsingin Sanomien tekemästä karttamisjutusta
 
Helsingin Sanomat osoitti Veikko Leinosen karttamistulkinnan vääräksi

Jehovan todistajien kokouksissa opeteltiin karttamaan erotettua perheenjäsentä

Haaratoimisto lähetti Turun väkivaltaista hyökkäystä koskevan kirjeen kaikkiin seurakuntiin

Ben Kalland pelkäsi lapsena: Mitä jos tuttava avaisi oven?


Ben Kalland on aina halunnut kertoa tarinan - nyt haave on toteutunut

Tietääkö joku "päivän ja hetken", jolloin Harmagedon alkaa?

Pikku saarnaajat ja menetetty lapsuus

Entiset Jehovan todistajat kaupallisen median jutuissa

Kastavatko Jehovan todistajat lapsia?

Jehovan todistajien lapset kärsivät pahoista peloista: Raakoja kertomuksia ja pelottavia kuvia – "Heräsin usein sänkyni alta"

Tilastokeskuksen viimeiset viralliset numerot kertovat: Jehovan todistajia oli Suomessa viime vuonna 307 vähemmän kuin vuotta aiemmin

HS: ”Oli järkyttävää ajatella, että kaikki tapetaan” – kirja kuvaa pelkoja uskonliikkeissä, yhteisöt empivät järeämpää valvontaa

YLE: Harmageddon ja demonit arkisia kuin maito jääkaapissa – epäterveet uskonnolliset yhteisöt hallitsevat pelolla

Aamulehti: Uusi kirja kertoo pelottelusta uskonnollisissa yhteisöissä – Jehovissa voimakkain pelon ilmapiiri

HS: Veera Ahokannaksesta tuli lapsena julistaja, joka pelkäsi demoneita ja kiersi jakamassa Vartiotorni-lehteä

Kirja "Pyhät, pahat ja pelokkaat" julkaistiin tänään


Kotimaa24: Lapsiasiavaltuutettu ehdottaa uskonnollisten yhdyskuntien säännöllistä arviointia – ulottuisi myös herätysliikkeisiin

Lapsiasiavaltuutetun aloite uskonnonvapauslaissa säädetyn asiantuntijalautakunnan tehtävän ja kokoonpanon muuttamisesta

Sähköpostia sosiaali- ja terveysministeriöstä

Sähköpostia opetus- ja kulttuuriministeriöstä

Turun Sanomien paperilehdessä iso juttu: Myynnissä ainakin 13 valtakunnansalia

Fariseustrilogia kertoo: Jehovan todistaja ei saa käyttää omaa ajattelua Raamattua lukiessaan

KHO pyytää EU-tuomioistuimelta ennakkoratkaisua Jehovan todistajien tiedonkeruusta

Yksi myytti säpäleiksi?

Onko Veikko Leinonen verensiirron ja verenluovutuksen asiantuntija?

Sairaalayhteyskomiteat haittaavat lääkäreiden töitä sairaaloissa


Turun Sanomat: "Uskontojen uhrien tuki: Jehovan todistajien verensiirtokielto vaarantaa jäsenten terveyden"

Demokraatti: Jehovan todistajien verensiirtokiellosta kuolemantapauksia – Lääkäri: ”Äärimmäisen surullisia tapauksia”

Kotimaa24 kertoi ensimmäisenä UUT:n selvityksestä

UUT julkaisi selvitystyön Jehovan todistajien verituotteiden käyttökiellosta


Entinen Jehovan todistaja: Perhe hylkäsi, terapia auttoi

Kirje kaikille seurakunnille: Yksinkertaistettu hoitotahtokortti

Jehovan todistajat "unohtivat" mainita poliisin nuorille suunnatussa valistuskirjasessa

Kotimaa24: Jehovan todistajat opastaa seksuaalisesta väkivallasta – poliisia ei mainita

Veren "fraktiot" ovat suuri eettinen ja moraalinen ongelma Jehovan todistajille, vaikka he eivät itse sitä tule ajatelleeksi

Tilastokeskuksen uusien lukujen valossa Jehovan todistajien määärä vähenee edelleen Suomessa tasaisesti

Karttaminen - elämäni suurin suru

Menneisyys ja tulevaisuus Jehovan todistajien opin mukaan

Kun joulua ei saanut viettää

Veikko Leinonen kertoi suurista muutoksista Suomen haaratoimistossa

Tutkija: Uskonnollisten liikkeiden hengellinen väkivalta on Suomessa merkittävä ongelma

Seura: Paholaiselle luovutettu

Turun Sanomat: Veljestä tuli musta lammas

Vartiotornin varjossa -kirjan julkistamistilaisuus Helsingissä

Paljastuskirja Jehovan todistajista: itsemurhia, nöyryyttämistä, lasten hylkäämisiä

Kotimaa24: Tietosuojavaltuutettu ohjaa Jehovan todistajia henkilötietojen keräämisessä

Konventtipuheet ovat monien mielestä liian pitkiä ja puuduttavia, konventteihin mennään tapaamaan tuttuja

Lapsiasiavaltuutettu: Uskonnollisia yhteisöjä alettava valvoa

Aini Linjakummun uusi kirja on julkistettu tänään Helsingissä

Entinen Jehovan todistaja seuraajistaan: He odottivat ulko-ovellakin, kiersivät taloa ja menivät ikkunoiden ohi

Isoveli valvoo - toisinaan myös -sisar

Oikeusoppineet: Jehovan todistajien ohjekirjassa ollaan paikoin Suomen lain rajamailla

Ilta-Sanomat: Jehovan todistajat kyselevät tarkkaan vapaaehtoistensa taustat: ”Oletko kuluneen vuoden aikana katsonut pornografiaa?”

YLE Radio 1:n Horisontti-ohjelmassa entisen Jehovan todistajan haastattelu

Isaac Withersponen oikeuskomiteaistunto herättää ajatuksia

Millainen henki oikeuskomiteoissa vallitsee?


"Jehovan todistajat kielsi kertomasta raiskauksesta poliisille"

UUT:n edustajat keskustelivat sisäministeri Päivi Räsäsen kanssa Jehovan todistajien oikeuskomiteoiden toiminnasta ja karttamisrangaistuksista

Jehovan todistajat opettavat lapsille: demonit houkuttelevat leikkimään sukupuolielimillä

YLE: Jehovan todistajien ja seurakunnasta eronneiden puheet karttamisrangaistuksesta eroavat rajusti toisistaan

UUT:n edustajat tapasivat oikeusministeri Anna-Maja Henrikssonin

Entinen vanhimmiston jäsen: Jehovan todistajat säilyttävät yhä tietoja erotetuista

Salainen ohjekirja paljastaa: Jehovan todistajilla kattava oma oikeusjärjestelmä

MVT uutiset teki kaksi hyvää juttua Jehovan todistajien oikeuskomiteoista

Ilta-Sanomat: "Entisten Jehovan todistajien karut tarinat"

Sisäministeri Päivi Räsänen otti kantaa uskonnollisesta yhteisöstä eroamiseen

Jehovan todistajien keskuudessa ahdistelua, kiusaamista ja julkista häpäisyä

Selvitys: Jehovan todistajien oikeuskomiteat rikkovat ihmisoikeuksia

Kotimaa24: "Jehovan todistajien oikeuskomiteat johtaneet jopa itsemurhiin"

Helsingin Sanomat kuukausiliite toukokuu 2014: "Maailman loppu"


Kapellimestari Anna-Maria Helsing pääsi pois mustavalkoisesta maailmasta ja näkee nyt värit

A-studiossa kaksi Jehovan todistaja -vanhinta: Leinonen ja Hakkarainen

Psykologi sanoo, että Jehovan todistajien opetusvideo kasvattaa väärin

Kymmenen uutiset 17.09.2013: Jehovan todistajien on pyydettävä lupa rekisterimerkintöihin

Nelosen uutiset 17.09.2013: Jehovan todistajat loukkaavat lasten oikeuksia

Lapsiasiavaltuutettu Maria Kaisa Aula tuli julkisuuteen Jehovan todistajien lasten asiassa

MTV3 julkaisi kaksi juttua Jehovan todistajista ja henkilötietolaista

YLE: Jehovan todistajilla arkaluontoisia henkilötietoja – valtio ojentaa

Kotimaa24.fi julkaisi lapsiasiavaltuutetulle tehdyn selvityksen

Selvitystyö lapsiasiavaltuutetulle: Lasten oikeuksien toteutumisessa Jehovan todistajien keskuudessa on vakavia puutteita

Entinen Jehovan todistaja haluaa nostaa lapsen oikeudet keskusteluun (Turun Sanomat)

Konventin luopiopuhe ei yllättänyt - samaa sanahelinää kuin aiemminkin

Vartiotorniseura neuvoo taas kerran Jehovan todistajia käyttämään lapsityövoimaa saarnaamistyössä

Iltasanomat julkaisi vuonna 2008 uutisen, missä kerrotaan suomalaisen Jehovan todistaja -vanhimman pedofiliatuomiosta.
   
Uutisarkisto

Poimintoja ulkomaiden uutisista
Tapahtuuko Jehovan todistajien taivasmatkoilla "ylibuukkausta"?

Poliisi ratsasi Hollannin Jehovan todistajien tiloja seksuaalisen hyväksikäytön tutkinnassa

Uusi pienille lapsille suunnattu video JW.ORG:ssa: Oletko valmis lähtemään kentälle?

Jehovan todistaja -vanhin sai vankeustuomion lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä

Yhdysvaltalainen tuomioistuin: Jehovan todistajien on maksettava 35 miljoonaa dollaria hyväksikäytön uhrille

Yleinen syyttäjä tutkii seksuaalista hyväksikäyttöä Jehovan todistajien keskuudessa Hollannissa

Euroopan unionin tuomioistuin on antanut tuomionsa jutussa ”Tietosuojavaltuutettu v. Jehovan todistajat -uskonnollinen yhdyskunta”

Jehovan todistajien edustaja pyytää tuhoamaan muistiinpanot, koska 'Saatana on kannoillamme'

Suomeksi tekstitetty video käsittelee Jehovan todistajien uutta lomaketta, jolla pyydetään suostumus henkilötietojen keräämiseen

Jehovan todistajat ahdingossa Venäjällä

HS: Noin 160 Venäjältä tullutta Jehovan todistajaa on hakenut Suomesta turvapaikkaa

Kanadassa on tehty TV-dokumentti Jehovan todistajien järjestön pedofiiliongelmista

Muuttaako suomalainen oikeustapaus Jehovan todistajien käytänteitä Euroopassa – DW: Suomen tietosuojavaltuutetun kannalle tukea

Deutsche Welle: Jehovan todistajien muistiinpanojen tekeminen vietiin EU:n tuomioistuimeen


Uusi paljastussivusto kertoo uskonyhteisöjen sisällä tapahtuneista rikoksista Yhdysvalloissa – Jehovan todistajat piilottelevat raiskauksia

"Luopiopuhe" Pohjois-Englantilaisessa seurakunnassa

YLE: Jehovan todistajien maksettava 4 000 dollaria päivässä, kunnes antavat tietoja pedofiilista – summa jo yli kaksi miljoonaa

Cedarsin video suomeksi tekstitettynä: Kahden todistajan sääntö

Valehtelu tarkoittaa esittämistä vilpillisesti jotakin, joka ei ole totta

Hallintoelin syyttää "luopioita" siitä, että media on kiinnostunut Jehovan todistajien "kahden todistajan säännöstä"

Vartiotorniseura tarjoilee sekä punaista että sinistä maitoa

Mitä tarkoittaa oksymoron ja miten se liittyy jehovantodistajuuteen?

Pedofiilien paratiisi

Vanhimmat ovat tutkijoita, tuomareita ja psykologeja


YLE: Jehovan todistajien toiminta Venäjällä pysyy kiellettynä

Mitä hallintoelimessä ja Vartiotorniseuran päätoimistossa ajateltiin vuodesta 1975?


MTV:n kymmenen uutiset kertoi Helsingin venäjänkielisestä konventista

Vartiotorniseura painostaa edelleen käyttämään henkistä ja hengellistä väkivaltaa entisiä jäseniä kohtaan


Miksi Venäjä kielsi Jehovan todistajien toiminnan?

HS: Venäjä kielsi Jehovan todistajat – Suomen tiedottaja: ”Kuulostaa etukäteen päätetyltä”

YLE: Venäjä julisti Jehovan todistajat äärijärjestöksi


YLE: Jehovan todistajat eivät muuta tuhatvuotista sääntöään, joka jättää pedofiilin ilman rangaistusta

Onko "kahden todistajan" vaatimus nykyaikaa?

Jehovan todistajat kieltäytyvät muuttamasta kahden todistajan sääntöä, ”koska se on kantamme”

Oikeuskomitean perustamiselle on paljon syitä


Jehovan todistajien johtajat salaavat lasten hyväksikäytön hinnalla millä hyvänsä

Voiko erotettu tai eronnut palata sen "totuuden" yhteyteen, mihin hän aikoinaan oli liittynyt?

Vartiotorniseura muovaa Jehovan todistajista tunneköyhiä ihmisiä

Uusin karttamismääräys esitettiin marraskuun kuukausivideolla

Vähän yli 20 vuotta sitten siitä olisi erotettu - nyt sitä kehutaan ja suositellaan

Kierrosvalvojan kirje vanhimmille: Hoitotahtokortit

Säälin tunne kadoksissa

Sääntöihin kirjattu pahuus

Odottavan aika on pitkä

Pata kattilaa soimaa, musta kylki kummallakin

Historiaa - osa 21: Mitä Vartiotorni-lehti kertoi Harmagedonin sodasta vuonna 1958?

Naiset ovat alistetussa asemassa Jehovan todistajien yhteisössä

Jehovan todistajien kokoaikaisten erikoispalvelijoiden tottelevaisuus- ja köyhyysvala

Hallintoelimen jäsen Stephen Lett puhuu mielellään rahasta

YLE: Jehovan todistajille rajua arvostelua lapsien hyväksikäytön peittelystä Australiassa

Hyväksikäytön uhrit joutuvat tekemään julman valinnan

Kuninkaallisen tutkimuskomission Angus Stewart syyttää Vartiotorni-seuran edustajaa tahallisesta petoksesta

Vanhimmat häpeissään Australian tutkintakomission kuulusteluissa

Australian tutkintakomissio: Jehovan todistajat salannut tuhannen lapsen hyväksikäytön

Jehovan todistaja -äiti kieltäytyi verensiirrosta - yhdeksän lasta jäi orvoiksi

Tutkimus uskontojen tilanteesta 2015: Kaikista uskonnoista Jehovan todistajat menettävät edelleen eniten kannattajiaan

Jehovan todistajat ja verensiirto - Silminnäkija Viron TV:ssä

Lasten kasvattaminen pelon ja uhkakuvien avulla jatkuu

Lasten kohtelu uskonnon nimissä nostattaa vakavaa kritiikkiä Ruotsissa

Jehovan todistajien hallintoelin syytteessä lasten hyväksikäyttöön liittyvässä oikeusjutussa

Hallintoelin painostaa lapsia jo hyvin nuorina "Herran työhön"
 


Takaisin uutissivun alkuun tästä.Kaikki uutiset (myös vanhat uutiset) löytyvät uutisarkistosta.
  


Takaisin Johanneksen pojan kotisivujen etusivulle tästä   * * *   Uutissivusto avattu 04.08.2012