Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Uutisarkistoon * Hakusivulle
 
Uusin päivitys 27.03.2023   * * *   Tämän sivun yläbannerin kuvat: Pixabay ja JW.ORG   * * *  Vastaava toimittaja: Jari-Pekka Peltoniemi
Uutiset - Kotimaa
 
Camilla Nissinen: "Äitini opetti minulle kirjaimet, mutta vasta kirjallisuuden professori Risto Turunen opetti minut kirjoittamaan"
19.03.2023 Johanneksen poika
 

Kuva: Varpu Heiskanen

Itä-Suomen yliopisto on julkaissut kirjoituksen, jossa esitetään kiinnostavasti asioita kirjailija Camilla Nissisen elämästä. Tekstissä kerrotaan, että Camilla Nissisen romaani on nuoren naisen selviytymistarina, jota tuskin olisi olemassa ilman kirjallisuuden opintoja.

Lue lisää...Tunnetko termit "totuus" ja "huonosti mukana"?
18.03.2023 Johanneksen poika
 

Kuva: Tanjan blogi

RIKKI RAKASTETTU -blogissa Tanja kertoo Jehovan todistajien "totuudesta" ja "hyvistä ja huonoista" todistajista.

Lue lisää...
 


Sensuroitu - Raamatun muutosten vaiettu historia
14.03.2023 Johanneksen poika
 

Kuva: Otava

Tällä nettisivulla tarkastellaan Ville Mäkipellon ja Paavo Huotarin kirjoittamaa kirjaa Sensuroitu - Raamatun muutosten vaiettu historia. Se on julkaistu 08.03.2023.

Lue lisää...Savon Sanomat julkaisi 08.03.2023 uutisen konventtisalista ja valtakunnansalista
08.03.2023 Johanneksen poika
 

Kuva: Lähetetty

Savon Sanomien tekemän jutun otsikko on hiukan harhaanjohtava:

Yli 700 hengen kokoustilat aiotaan panna myyntiin Varkaudessa: Jehovan todistajat aikoo rakentaa uuden valtakunnansalin

Mikä tässä on harhaanjohtavaa? Se, että sekä konventtisalia että valtakunnansalia on yritetty myydä jo pitkään. Ei niitä nyt vasta laiteta myyntiin.

Lue lisää...Näin tehtiin LEGO-videot
06.03.2023 Johanneksen poika
 

Kuva: JP

Miten LEGO-palikoiden avulla voi julkaista oikeaa asiaa? Miten LEGOt saa puhumaan? Se selviää tästä jutusta.

Minua on pyydetty tekemään video, jonka nimi on "Näin tehtiin LEGO-videot". Tämä video vähän avaa tätä prosessia. LEGO-projekti ei ole ollut ihan yksinkertainen toteuttaa. Se on vaatinut ratkaisemaan ongelmia, jotka näyttivät jossain vaiheessa liian vaikeilta. Mutta jokaiseen ongelmaan löytyi ratkaisu.

Lue lisää...Ilta-Sanomat / MeNaiset julkaisi Camilla Nissisestä tehdyn haastattelun uudelleen
18.02.2023 Johanneksen poika
 

Kuva: Mikko Hannula

Kun Camilla postitti erokirjeen, lahkon miehet ilmestyivät oven taakse – kertoo nyt rajuista seurauksista, joita lahkoon kuuluminen aiheutti.

Camilla Nissinen on viettänyt 1,5 vuotta elämästään sairaalan suljetulla osastolla. Vasta eroaminen uskonyhteisöstä 27-vuotiaana käynnisti paranemisprosessin.

Lue lisää...Onko Raamattu Jumalan sanaa vai vain ihmisten kirjoittama kirjakokoelma?
13.02.2023 Johanneksen poika
 

Kuva: Otava

Jehovan todistajat sanovat, että Raamattu on Jumalan sanaa. Entinen Jehovan todistaja -vanhin "Tuomas Yläjuurakko" on henkilökohtaisesti tutkinut paljon Raamattua. Hän on havainnut, että Raamatussa on paljon ristiriitaisia kertomuksia. 08.03.2023 ilmestyy Raamatun kirjoituksia ravisteleva kirja Sensuroitu ­– Raamatun muutosten vaiettu historia. Otavan tiedotteen mukaan ravisteleva tietokirja romuttaa käsityksemme Raamatun muuttumattomuudesta.

Lue lisää...Uutisissa puhuttiin Jehovan todistajien paratiisista
12.02.2023 Johanneksen poika
 

Kuva: JP

Uutistoimitus koosti 12.02.2023 uutislähetyksen, jossa vierailtiin valtakunnansalissa. Vartiotorni-lehden tutkistelussa aiheena oli paratiisi.

Lue lisää...Ovelta ovelle
12.02.2023 Johanneksen poika
 

Kuva: JP

Jehovan todistajat tunnettiin aikoinaan ovelta ovelle -saarnaamisesta. Nykyisin ovelta ovelle -työ on vähentynyt, kun helpommalla raporttiin saa tunnit seisomalla hiljaa kärryjen vieressä, kun ihmiset kulkevat ohi.

Jehovan todistajien ovelta ovelle -työ on nykyisin tavattoman tehotonta.

Lue lisää...Uutisissa haastateltiin Teuvo Tekoälyä
06.02.2023 Johanneksen poika
 

Teuvo Tekoäly, kuva: JP

Uutisissa kerrottiin 06.02.2023 mm. Jehovan todistajien seuranhakupalvelusta. Lisäksi uutisankkurin tehtävistä taustatoimittajien joukkoon siirretty Pekka Palikka haastatteli Teuvo Tekoälyä.

Lue lisää...JP News -uutiskanavan toinen uutislähetys on katsottavissa
04.02.2023 Johanneksen poika
 

Kuva: JP

04.02.2023 julkaistuissa uutisissa käsiteltiin mm. Jehovan todistajien järjestön kasvunäkymiä, Yhdysvaltojen haaratoimiston lähettämää kirjettä seurakuntien vanhimmille ja lasten seksuaaliseen hyväksikäyttöön liittyvää kuuden jutun päätöstä.

Lue lisää...JP News -uutisstudio on aloittanut toimintansa
02.02.2023 Johanneksen poika
 

Kuva: JP

Jehovan todistajien järjestössä tapahtuu jatkuvasti kaikenlaista. Nyt näistä asioista on mahdollista saada tietoa YouTuben JP News -uutisstudion kautta. JP News alkaa julkaista lyhyitä, noin kolmen minuutin mittaisia uutisvideoita säännöllisen epäsäännöllisesti. Uutisankkureina toimivat Pekka Palikka ja Barbara Brick.

Lue lisää...Onnellisen kansan onneton kansalainen
29.01.2023 Johanneksen poika
 

Kuva: Tanjan blogi

RIKKI RAKASTETTU -blogissa Tanja kertoo kipeästä aiheesta. Hän haluaa jakaa tämän henkilökohtaisen asian siksi, että hän haluaa auttaa samanlaisessa tilanteessa kamppailevia ihmisiä selviytymään. Mikä on tuo aihe? Se on itsetuhoisuus.

Lue lisää...Kärryjen luona keskusteltiin erottamisesta
28.01.2023 Johanneksen poika
 

Kuva: JP

Kun veli Älykäs oli esittänyt seurakunnan vanhimmille paljon kysymyksiä, hän joutui lopulta oikeuskomiteaan. Hänet erotettiin Jehovan todistajien seurakunnasta.

Entinen Jehovan todistaja "Reino" kävi vähän jututtamassa Jehovan todistajia kärryjen luona. Hän kyseli veli Älykkään tapauksesta.

Lue lisää...Tutkija: Jehovan todistajien tilanne Norjassa muistuttaa, että ei ole olemassa absoluuttista uskonnon­vapautta
27.01.2023 Johanneksen poika
 

Teemu Taira, kuva: Olli Seppälä

Kotimaan julkaisemassa uutisessa pohditaan uskonnonvapautta. Aihe tuli ajankohtaiseksi, kun Norjassa valtio on evännyt Jehovan todistajilta rahoituksen, ja nyt on menossa prosessi, jonka perusteella Norjan Jehovan todistajien rekisteröinti uskonnollisena yhdyskuntana on vaakalaudalla.

Ote Kotimaan julkaisemasta jutusta:

Jehovan todistajien katsotaan Norjassa loukkaavan jäsentensä uskonnonvapautta sekä lasten oikeuksia esimerkiksi karttamiskäytännöillä, jotka koskevat myös alaikäisiä.
- - -
– Tutkijan näkökulmasta Norjan tapaus on mielenkiintoinen ja muistuttaa siitä, ettei ole olemassa mitään absoluuttista uskonnonvapautta, vaan sen määrittävät aina suvereenit valtiot, jotka toki yleensä noudattavat kansainvälisiä lakeja.

Lue kirjoitus kokonaan Kotimaan nettisivuilta.Joni Valkila vapaa-ajattelijain liiton haastattelussa
24.01.2023 Johanneksen poika
 

Kuva: Vapaa-ajattelijoiden liitto

"UUT on jo pitkään ollut kokoaan suurempi esiintyjä mediassa ja sen näkyvyys on vielä lisääntynyt viimeisen kymmenen vuoden aikana. Hengellinen väkivalta on mediaa kiinnostava aihe ja UUT:lla on siitä kiinnostavaa sanottavaa."

Näin alkaa Vapaa-ajattelijain liiton julkaisema haastattelu.

Lue lisää...Keräävätkö Jehovan todistajat rahaa myös lapsilta?
23.01.2023 Johanneksen poika
 

Kuva: JP

Jehovan todistajien hallintoelimen jäsen Stephen Lett väittää videolla, että yli sadan vuoden aikana järjestö ei ole koskaan pyytänyt rahaa eikä se myöskään tulisi pyytämään sitä.

Jehovan todistajien seurakunnissa puhutaan kuitenkin jatkuvasti rahasta. Miten tavalliset Jehovan todistajat kokevat tämän rahapuheiden tulvan? Onko se rahan pyytämistä? Pyydetäänö rahaa myös lapsilta?

Lue lisää...Kysymykset veivät oikeuskomiteaan
21.01.2023 Johanneksen poika
 

Kuva: JP

Veli Älykäs teki paljon kysymyksiä vanhimmille ja kierrosvalvojalle. Mutta hän ei saanut kysymyksiinsä vastauksia. Sen sijaan hänet kutsuttiin oikeuskomiteaistuntoon.

Lue lisää...Onko Jehovan todistajien verensiirtokielto järkevä?
18.01.2023 Johanneksen poika
 

Kuva: JP

Jehovan todistajat ovat olleet vuosikymmenet tunnettuja siitä, että he kieltäytyvät verensiirroista jopa silloin, kun on suuri vaara kuolla tämän päätöksen takia.

Lue lisää...Keskustelu kärryjen luona
15.01.2023 Johanneksen poika
 

Kuva: JP

Jehovan todistajat tunnetaan ovelta ovelle -saarnaamisesta. Mutta heillä on toinenkin tapa saarnata Vartiotornin sanomaa. Kärrytyö.

Joskus on avartavaa keskutella kärryjen luona Jehovan todistajien kanssa. Olen monta kertaa todennut tämän itse. Olen keskustellut sekä kotikaupungissani Espoossa että maan pääkaupungissa Helsingissä.

Jehovan todistajat ovat yleensä hyvin pukeutuneita ja ystävällisiä. Heidän kanssaan on mukava keskustella.

Lue lisää...RIKKI RAKASTETTU -blogissa uusia kirjoituksia
14.01.2023 Johanneksen poika
 

Kuvat: Blogisivu

Tanja kirjoittaa hyvin. Hänen blogiinsa on ilmestynyt kolme uutta kirjoitusta.

Lue lisää...Kastettujen lukumäärä on romahtanut Suomessa muutamassa vuodessa
13.01.2023 Johanneksen poika
 

Kuva: Veljesseura.org

Nimimerkki "Syväkurkku" on laatinut Veljesseura.org:n sivulle mielenkiintoisen tilaston.

Käyrästä näkee selvästi ainakin kaksi asiaa. Juuri ennen vuotta 1975 monet, monet ryntäsivät kasteelle välttääksen kuoleman vuoden 1975 Harmagedonissa. Parhaana vuonna 1974 kävi 1368 henkilöä kasteella. Lähes kymmenen kertaa enemmän kuin viime vuonna! Myös pettymyksen suuruus näkyy käyrästä.

Lue lisää...Vuosiraportti 2022 - Suomen haaratoimiston alaisuudessa olevat maat
10.01.2023 Johanneksen poika
 

Kuvat: JW.ORG ja Wikipedia

Jehovan todistajien Suomen haaratoimiston alaisuudessa on viisi maata: Suomi, Viro, Latvia, Liettua ja Valko-Venäjä. Tällä sivulla tarkastellaan vuoden 2022 raporttia näiden maiden osalta.

Lue lisää...Hallintoelimen jäsen Geoffrey Jackson vuosikokouksessa 2022: "Me elämme viimeisten päivien viimeisiä hetkiä"
09.01.2023 Johanneksen poika
 

Kuva: JP

Hallintoelimen jäsen Geoffrey Jackson toisti lokakuussa 2022 saman ajatuksen, jonka toinen hallintoelimen jäsen, Stephen Lett, oli sanonut vuonna 2020. Jehovan todistajien mukaan nyt eletään aivan viimeisten päivien lopussa.

Miten Jehovan todistajia valmennetaan kertomaan ihmisille "viimeisistä päivistä"?

Lue lisää...Karttajat myöntävät karttamisopin ongelmat
05.01.2023 Johanneksen poika
 

Kuva: JP

Karttaminen aiheuttaa kartetuille mm. mielenterveysongelmia, yksinäisyyttä ja syrjäytymistä. Mutta karttaminen vaikuttaa myös karttajiin haitallisesti. Pakotettu ihmissuhteiden katkaiseminen ei ole normaalia. Se on henkistä väkivaltaa sekä kartettuja että karttajia kohtaan.

Lue lisää...RIKKI RAKASTETTU - Entisen Jehovan todistajan pohdintoja elämästä ja uskonnosta
03.01.2023 Johanneksen poika
 

Kuva: Blogisivu

Internetissä on uusi suomenkielinen blogisivusto, jota kannattaa käydä lukemassa. Blogi on avattu 31.12.2022.

Lue lisää...Ehdottoman luottamukselliset tiedot jäsenten synneistä
02.01.2023 Johanneksen poika
 

Kuvakaappaus: YouTube

Jehovan todistajat keräävät arkaluontoisia tietoja jäsentensä ja ex-jäsentensä synneistä nk. oikeuskomiteoissa. Suljettuihin kirjekuoriin taltioituja tietoja eivät pääse asianosaiset koskaan tarkistamaan, korjaamaan tai poistamaan.

Lue lisää...

    


Takaisin uutissivun alkuun tästä.Kaikki uutiset (myös vanhat uutiset) löytyvät uutisarkistosta.
 
  
 
Uutiset - Ulkomaat
    
Salaiset kirjeet: Tutkimusmatka Jehovan todistajien suljettuun maailmaan
27.03.2023 Johanneksen poika
  

Kuva: Storytel

17.04.2023 julkaistaan suomeksi toimittaja Jenny Küttimin kirjoittama kirja Salaiset kirjeet.

Salaiset kirjeet on Jenny Küttimin henkilökohtainen tutkimusmatka Jehovan todistajien suljettuun maailmaan ja sen sisällä tapahtuneeseen seksuaaliseen väkivaltaan, jota yhteisö systemaattisesti peittelee.

Lue lisää...Massimo Introvigne syyllistää asiantuntijoita ja entisiä todistajia Saksan ampumistapauksesta
27.03.2023 Tony
  

Kuva: Wikipedia

Massimo Introvigne on italialainen kulttien puolestapuhuja, joka puolustaa artikkeleissaan ja kirjoituksissaan niin skientologeja, mormoneja, Jehovan todistajia kuin monia muitakin kiistanalaisia ryhmiä. Massimo on kirjoittanut kirjan satanismista ja lukeutuu Italian äärioikeiston kannattajaksi.

Saksan Hampurissa tapahtuneen ampumistapauksen jälkeen Massimo julkaisi ylläpitämällään Bitter Winter -sivustollaan kirjoituksen, jossa hän syyllistää Jehovan todistajien järjestöön kriittisesti suhtautuvia asiantuntijoita ja järjestön entisiä jäseniä.

Lue lisää...Moni saksalaismedia kertoi Jehovan todistajien järjestämästä muistotilaisuudesta
26.03.2023 Johanneksen poika
  

Kuva: Hamburg Journal

Hamburg Journal julkaisi noin kahden ja puolen minuutin mittaisen videon Hampurin urheiluhallista, jossa pidettiin 25.03.2023 joukkomurhan uhrien muistotilaisuus.

Myös monet muut saksalaiset mediat uutisoivat Hampurin muistotilaisuudesta.

Lue lisää...
 


Jehovan todistajien järjestämään muistojuhlaan osallistui 4000 ihmistä
25.03.2023 Johanneksen poika (Päivitetty 26.03.2023)
  

Kuva: YouTube

Jehovan todistajat järjestivät Hampurissa 25.03.2023 yleisötilaisuuden uhrien muistoksi Alsterdorfin urheiluhallissa. Juhlaan osallistui noin 4000 ihmistä. Muistojuhlaa oli mahdollista seurata suorana lähetyksenä YouTuben kautta. Lähes sata tuhatta seurasi etänä muistojuhlaa.

Lue lisää...
 

 
Viettävätkö Jehovan todistajat Jeesuksen kuoleman muistojuhlaa oikeana päivänä?
24.03.2023 Johanneksen poika (Päivitetty kerran)
 


Kuva: JW.ORG

Jehovan todistajat kutsuvat ihmisiä Jeesuksen kuoleman muistojuhlaan, joka pidetään tiistaina 04.04.2023. Vuoden 2016 maaliskuun Vartiotornissa selitetään näin:

Koska haluamme totella Jeesuksen käskyä ja osoittaa kiitollisuutemme Jumalan ansaitsematonta hyvyyttä kohtaan, kokoonnumme tähän tilaisuuteen joka vuosi nisankuun 14. päivänä auringonlaskun jälkeen.

Mitä kertoo juutalainen kalenteri tästä ajankohdasta? Ja mitä muuta juutalaiset lähteet kertovat?

Lue lisää...Epäonnistuiko Hampurin poliisi?
23.03.2023 Johanneksen poika
 Kuva: Reuters

Olisiko Hampurin poliisi voinut estää valtakunnansalissa tapahtuneen joukkomurhan? Jälkiviisaus on maailman helpoin viisauden laji. Jälkeenpäin on helppo osoittaa syyttävä sormi kohti poliisia.

On otettava huomioon, että toisaalta poliisi pelasti valtavan määrän ihmishenkiä ripeällä toiminnallaan. Mutta oliko poliisin tiedossa se, kuinka vaarallinen henkilö tämä Phillip F. oli? Ja mitä poliisi tiesi tai ei tiennyt murhaajan kirjoittamasta kirjasta?

Der spiegel kertoo 22.03.2023 julkaisemassaan uutisessa, että Hampurin vasemmistopuolue vaatii poliisipäällikön eroa.

Lue lisää...Hampurissa järjestetään valtakunnansalissa tapahtuneen joukkomurhan uhrien muistotilaisuus
23.03.2023 Johanneksen poika (Päivitetty kerran)
 

Kuva: jehovaszeugen.de

Muistotilaisuus uhreille ja heidän omaisilleen pidetään lauantaina 25.03.2023 kello 15:00 Alsterdorfin urheiluhallissa Hampurissa.

Lue lisää...Matteuksen ja Luukkaan kertomusten ristiriita Jeesuksen syntymään liittyvissä tapahtumissa
22.03.2023 Tuomas Yläjuurakko
 

Kuva: JW.ORG

Matteus kertoo Joosefin ja Marian lähteneen Betlehemistä Egyptiin viedäkseen Jeesus-lapsen turvaan Herodeksen aikeilta surmata hänet. Herodeksen kuoltua he palasivat Nasaretiin.

Luukas kertoo Joosefin ja Marian lähteneen Jeesus-lapsen kanssa Betlehemistä Jerusalemiin tehdäkseen Mooseksen lain mukaiset toimet. Tämän jälkeen he palasivat Nasaretiin.

Voidaanko nämä ristiriitaisilta näyttävät kertomukset saada sopimaan yhteen niin ettei ristiriitaa olisi?


Lue lisää...Japanissa Jehovan todistajien järjestöä tutkitaan ihmisoikeusloukkauksista
22.03.2023 Johanneksen poika (Päivitetty kerran)
 The Japan Times:

Japanin asianajajat muodostavat ryhmän tukemaan Jehovan todistajien lapsia

NHK WORLD JAPAN:

Lakimiesryhmä teki Japanin terveysministeriölle Tokiossa valituksen Jehovan todistajien uskonnollisen ryhmän opetuksista

Lue lisää...Uutisvideo 21.03.2023: Hampurin valtakunnansaliin tehdyn hyökkäyksen poliititutkinta etenee hitaasti. Miksi?
21.03.2023 Johanneksen poika
 

Kuva: JP

Tänään kerrotaan uutisissa siitä, miten Jehovan todistajien vuoden suurin juhla, Jeesuksen kuoleman muistojuhla, ei osu juutalaisen kalenterin mukaan nisankuun neljänneksitoista päiväksi. Mutta sitä ennen uutisissa käsitellään hiukan Saksan poliisin tutkintaa Hampurin valtakunnansalissa tapahtuneeseen joukkomurhaan.

Lue lisää...Miksi Juudas sai osallistua ehtoollisen viettoon?
20.03.2023 Johanneksen poika
 

Kuva: JW.ORG

Jehovan todistajat on heidän oppinsa mukaan jaettu kahteen luokkaan. Toisilla on taivaallinen toivo ja toisilla maallinen toivo. Jehovan todistajat perustelevat muistojuhlan käytäntöä sillä, että Jeesuksen vuodatetun veren välityksellä saatettiin voimaan ”uusi liitto”, joka korvasi Jehova Jumalan ja muinaisen Israelin kansan välisen liiton. Ne jotka ovat tässä uudessa liitossa, nauttivat muistojuhlassa tarjottavaa leipää ja viiniä. Tähän liittoon eivät kuulu kaikki kristityt vaan ainoastaan ne, jotka Jumala on erityisesti kutsunut.

Raamatussa kerrotaan, että myös Jeesuksen kavaltaja Juudas oli läsnä, kun Jeesus asetti kuolemansa muistojuhlan.

Lue lisää...Süddeutsche Zeitung: Kirkot muistavat joukkoampumisen uhreja
20.03.2023 Johanneksen poika
 


Neljä valkoista kynttilää palaa varhain sunnuntai-iltana Hampurin Pyhän Pietarin kirkossa niiden ihmisten muistoksi, jotka kärsivät väkivaltaisen hyökkäyksen takia Jehovan todistajien valtakunnansaliin puolitoista viikkoa sitten. Hampurin kristilliset kirkot muistivat arvokkaalla, ekumeenisella tapahtumalla kuolleita Jehovan todistajia.

Lue lisää...Hampurissa pidettiin ekumeeninen muistotilaisuus
19.03.2023 Johanneksen poika
 


Jehovan todistajien valtakunnansalissa Hampurissa tapahtui 09.03.2023 järkyttävä joukkomurha. Neljä miestä, kaksi naista ja yksi syntymätön lapsi kuolivat murhaajan ampumiin luoteihin. Lopuksi murhaaja tappoi itsensä. Kuolleiden lisäksi useat Jehovan todistajat haavoittuivat, osa vakavasti.

Deutsche Welle uutisoi, että Hampurin Pyhän Pietarin kirkossa järjestettiin sunnuntaina 19.03.2023 ekumeeninen muistotilaisuus, johon osallistuivat katoliset ja protestanttiset kirkot sekä kristillisten kirkkojen yhdistys.

Deutsche Welle kertoi, että Jehovan todistajien edustajat, jotka eivät käy vuoropuhelua muiden uskonnollisten yhteisöjen kanssa, eivät osallistuneet.

Lue lisää...UUT: Hyökkäys Jehovan todistajien kokoontumiseen Hampurissa 9.3.2023 on aiheuttanut laajaa järkytystä
15.03.2023 Johanneksen poika
 


Uskontojen uhrien tuki UUT ry:n nettisivuilla on 14.03.2023 julkaistu kirjoitus, jossa käsitellään väkivaltaista hyökkäystä valtakunnansaliin Saksassa.

Lue lisää...Hallintoelimen tilannepäivitys nro 2/2023
13.03.2023 Johanneksen poika
 

Jeffrey Winder ja Gage Fleegle, kuva: JW.ORG

Hallintoelimen tilannepäivityksen juonsi tällä kertaa hallintoelimen jäsen Kenneth Cook. Videolla kerrottiin mm. siitä, kuinka Jehovan todistajat iloitsevat osa-ajan tienraivaajien tuntitavoitteen pienentämisestä.

Kenneth Cook haastatteli kahta uutta hallintoelimen jäsentä. Eityisen kiinnostavaa oli se, mitä tilannepäivityksessä kerrottiin Anthony Morriksesta.

Lue lisää...Berliner Zeitung: "Täydellinen eristäminen" - Entinen Jehovan todistaja raportoi
12.03.2023 Johanneksen poika
 

Jehovan todistajista lähteminen on kuin törmäys täydelliseen eristykseen. Näin kuvailee Thomas B. Berliinistä. Hän kuului aikaisemmin Jehovan todistajiin. "Sinulla ei ole ketään jäljellä", Thomas B. sanoo. Hän jätti Jehovan todistajat 25-vuotiaana. "Sinut poistetaan WhatsApp-ryhmistä tai Facebookista. Ei yhteyttä äitiin, isään, veljeen eikä enää ystäviin."

Lue lisää...Laukauksia Hampurissa
10.03.2023 Johanneksen poika
 

Kuva: Tagesschau

Saksalainen media Tagesschau on julkaissut perusteellisen jutun Hampurin joukkomurhasta. Jehovan todistajat joutuivat julman hyökkäyksen kohteeksi Hampurissa illalla 09.03.2023 heti kokouksen jälkeen valtakunnansalissa.

Lue lisää...Hampurissa järkyttävä väkivallanteko Jehovan todistajien valtakunnansalissa
10.03.2023 Johanneksen poika (Päivitetty kolme kertaa)
 

Kuva: Yle / Reuters

Deutsche Welle kertoi, että useita ihmisiä kuoli ja useita muita ihmisiä loukkaantui Hampurissa Jehovan todistajien valtakunnansalissa noin kello 21 paikallista aikaa. Useiden saksalaisten uutisvälineiden mukaan ampumisessa kuoli ainakin seitsemän ihmistä. Poliisin tiedottaja kertoi, että kaikilla kuolleilla oli ampumahaavoja.

Der Spiegel näytti YouTubessa poliisin lehdistötilaisuuden, jossa kerrottiin Jehovan todistajien valtakunnansalissa tehdyistä murhista.

Lue lisää...Uutiset 09.03.2023
09.03.2023 Johanneksen poika
 

Kuva: JW.ORG

Tällä kertaa uutisissa kerrotaan kolmesta asiasta. Yksi niistä liittyy kertoo järjestön paniikista, kun julistajamäärä pitäisi keinolle millä hyvänsä saada nousemaan.

Lue lisää...Uutisvideo 02.03.2023 on julkaistu
02.03.2023 Johanneksen poika
 

Kuva: JP

Tällä kertaa uutisissa käsitellään viittä uutista. Kaksi niistä liittyy verensiirtokysymykseen.

Lue lisää...Eric Wilson: "Kun Jumalan Valtakunnan ovi suljettiin - Miten Vartiotorni vei pelastuksen Jehovan todistajilta"
01.03.2023 Lähetetty (Päivitetty 02.03.2023)
 

Kuva: Amazon

Tällä sivulla julkaistaan Eric Wilsonin kirjan esipuhe ja johdanto suomeksi.

Lue lisää...Päätoimiston Ramapo-hankkeen tilannepäivitys
01.03.2023 Johanneksen poika
 

Kuvat: JP ja JW.ORG

Jehovan todistajat aikovat keskittää mediatuotannon uusiin tiloihin, jotka rakennetaan Ramapoon New Yorkin osavaltioon. Kiinteistö on noin 3 kilometrin päässä Warwickissa sijaitsevasta päätoimistosta.

Ramapo-hankkeesta on julkaistu tilannepäivitys.

Lue lisää...Viisi kiinnostavaa kirjaa nykyisille ja entisille Jehovan todistajille
25.02.2023 Johanneksen poika
 

Neljä kirjaa, kuvat: Beroean Pickets

Tässä jutussa esitellään viisi kirjaa, jotka tarjoavat uusia näkökulmia Jehovan todistajien järjestön opetuksiin ja käytäntöihin. Kirjat on julkaistu pääosin englanniksi.

Lue lisää...Lloyd Evansin ajatuksia Anthony Morriksesta
24.02.2023 Johanneksen poika
 

Kuva: JW.ORG

Lloyd Evans kertoo videollaan Anthony Morriksen poistuneen hallintoelimestä 22.02.2023. Tuo on suuri uutinen. Evans kuvaa ilmoitusta "uutispommina", joka jaettiin Jehovan todistajien päätoimiston työntekijöille keskiviikkoaamuna 22.02.2023. Sen jälkeen ilmoitus laitettiin järjestön verkkosivuille.

Evans sanoo, että on vaikea yliarvioida, kuinka valtava asia tämä on järjestön kannalta Jehovan todistajille. Onko Anthony Morris itse vetäytynyt syrjään vai onko hänet siirretty syrjään?

Lue lisää...Anthony Morris ei enää palvele Jehovan todistajien hallintoelimessä
22.02.2023 Johanneksen poika (Päivitetty 23.02.2023)
 

Kuva: JW.ORG

22.02.2023 julkaistulla uutisvideolla käsitellään pelkästään hallintoelimen jäsentä Anthony Morrista. Hän ei kuulu enää hallintoelimeen.

Lue lisää...Uutisissa kerrottiin hyväntekeväisyydestä
17.02.2023 Johanneksen poika (Päivitetty kerran)
 

Kuva: JP

Uutisvideolla, joka julkaistiin 17.02.2023, kerrottiin hyväntekeväisyydestä ja siitä, harjoittaako Vartiotorni-seura hyväntekeväisyyttä vai ei.

Lue lisää...Suurelle yleisölle tarkoitettu Vartiotornin numero 1/2023 kertoo mielenterveysongelmista
17.02.2023 Johanneksen poika
 

Kuva: JW.ORG

Jehovan todistajien järjestö "ampuu itseään jalkaan" uudessa Vartiotorni-lehdessä. Tätä lehteä jaetaan ovilla ja kärryillä "kiinnostuneille" ihmisille.

Kaikki lehden ottavat ihmiset eivät tunne Jehovan todistajien julmaa karttamisjärjestelyä. Siksi heihin ei ehkä vaikuta ristiriitaisesti muutamat lehdessä kerrotut asiat. Mutta jos lehden lukija on tietoinen karttamisjärjestelyn raakuudesta, lehti toimii itseään vastaan.

Mistä on kyse?

Lue lisää...Stephen Lett vuosikokouksessa: Jehovan todistajien sanoman sointi ja sisältö muuttuu täysin
16.02.2023 Johanneksen poika
 

Kuva: JP

Uutisvideossa, joka julkaistiin 16.02.2023, kerrottiin helmikuun 2023 kuukausivideon sisällöstä. Kuukausivideolla nähtiin vuoden 2022 Vartiotorni-seuran vuosikokouksen toisen osan ohjelmaa. Puhujina olivat Jehovan todistajien hallintoelimen jäsenet.

Puheissa kerrottiin maailmanlopun kultin mieliaiheesta värikkäin sanoin. Tuho saa aina hallintoelimen jäsenet innostumaan.

Lue lisää...

    


Takaisin uutissivun alkuun tästä.Kaikki uutiset (myös vanhat uutiset) löytyvät
uutisarkistosta.

  
 
Medialle

Toimittajien tietopaketti luettavissa täällä.

Tekstin koko

Onko puhelimella luettaessa JP-sivujen teksti liian pientä? Lue lisää täältä.

News in English

   
Jehovah's Witnesses in Finland. News from Finland.

  


Vuosikatsaukset

Uutisvuosi:
Uutisvinkki
 
Jos tiedät kiinnostavan uutisen mikä liittyy Vartiotorniseuraan tai Jehovan todistajiin, lähetä uutisvinkki osoitteeseen:

jp
@johanneksenpoika.fi
 
Hallintoelin

Mikä on Jehovan todistajien hallintoelin? Ketkä siihen kuuluvat? Lue lisää täältä.

Helmikuun 2023 tilanne:Katso iso kuva tästä.
    
Videot

Uutisvideoita voit katsoa täältä.
 
Sähköposti

Johanneksen pojan sähköposti

jp@johanneksenpoika.fi

Lue lisätietoja täältä...
   
Uutistoimitus

Lue lisätietoja täältä...
 
Sitaattioikeus

Tällä uutissivustolla noudatetaan sitaattioikeuden periaatteita. Lue lisää...
   
Ex-JT:t - media

Entiset Jehovan todistajat kaupallisen median jutuissa:Lue täältä.

 
Uutisarkisto

Poimintoja kotimaan uutisista 
Pieni kooste valtakunnansalien myynnistä Suomessa

HS: Jehovan todistajat etsivät keinoja verensiirtokiellon kiertämiseen – ”Verikiellosta on hankala enää luopua, koska samalla liike myöntäisi, että moni kuoli turhaan”

Täysin uudistettu suomenkielinen Uuden Maailman käännös julkaistiin Hämeenlinnassa

Opetusministeriö hyväksyi Jehovan todistajien ohjeistuksen seksuaalirikosten käsittelyssä – Professori: “On ongelma, jos yhteisöt toimivat tuomioistuimina”

Väistöliikkeitä kadulla, saamatta jääneitä juhlakutsuja ja karttelevia myyjiä - uskonyhteisöistä eronneet kertovat: ”Edes heidän pomonsa kutsuhuudot eivät saaneet myyjiä lähestymään minua”

Nainen voitti palkinnoksi kauneushoidon – työntekijä perui sen, koska asiakas oli 20 vuotta sitten Jehovan todistaja

Tietojen jakaminen vai tietojen pimittäminen?

EU-tuomioistuin julkisti päätöksensä - Veikko Leinonen väittää vastaan

Jehovan todistajista irtautujien kokemuksia hengellisestä väkivallasta: "Katson olevani selviytyjä vaikkakin henkisillä arvilla"

Vielä kerran Hakkaraisesta

Miten Jehovan todistajien tiedottaja Ari Hakkarainen pärjäsi Susanne Päivärinnan haastattelussa?

Sensuroimaton Päivärinta tänään: erikoislähetys kohutuista Jehovan todistajista

Ilmoitus ja suostumus henkilötietojen käsittelyyn

A-studio: Miten toimivat Jehovan todistajien oikeuskomiteat?

Entiset Jehovan todistajat kertovat kokemuksistaan uskonyhteisön oikeuskomiteoissa – "Todettiin, että minä, 11-vuotias tyttö olin vietellyt keski-ikäisen miehen"

Lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttila on lähettänyt merkittävän kirjelmän

Miten eduskunnan oikeusasiamies suhtautuu henkiseen ja hengelliseen väkivaltaan?

Onko Jehovan todistajien keskuudessa parisuhdeväkivaltaa?

Iltalehti: ”Älä anna masturbaation saastuttaa itseäsi” - Jehovan todistajien videot vuotivat jälleen: jyrkkiä käskyjä seksuaalisuudesta

Historiaa - osa 45: Oulun konventtisali valmistui, Pohjois-Suomen Jehovan todistajat olivat innoissaan

Oulun konventtisali on nyt alennusmyynnissä

Entinen Jehovan todistaja Eeva-Liisa Pirttinen Radio Suomen ohjelmassa

Käyttääkö Jehovan todistajat uskonnollinen yhdyskunta Suomessa sanaa "seurakunta" vilpillisesti?

Uusi Pro gradu -tutkielma: Jehovan todistajista eronneiden tarinoita eroprosessista ja avunsaannista

Kooste YLE Radio 1:n ohjelmasta "Ero Jehovan todistajista ei ole helppo"

Tunnelmia Helsingin kirjamessuilta 2017

Suomen seurakunnissa opiskeltiin perinteistä lahjoittamista Vartiotorniseuralle

Ilta-Sanomat kertoi Helsingin Sanomien tekemästä karttamisjutusta
 
Helsingin Sanomat osoitti Veikko Leinosen karttamistulkinnan vääräksi

Jehovan todistajien kokouksissa opeteltiin karttamaan erotettua perheenjäsentä

Haaratoimisto lähetti Turun väkivaltaista hyökkäystä koskevan kirjeen kaikkiin seurakuntiin

Ben Kalland pelkäsi lapsena: Mitä jos tuttava avaisi oven?


Ben Kalland on aina halunnut kertoa tarinan - nyt haave on toteutunut

Tietääkö joku "päivän ja hetken", jolloin Harmagedon alkaa?

Pikku saarnaajat ja menetetty lapsuus

Entiset Jehovan todistajat kaupallisen median jutuissa

Kastavatko Jehovan todistajat lapsia?

Jehovan todistajien lapset kärsivät pahoista peloista: Raakoja kertomuksia ja pelottavia kuvia – "Heräsin usein sänkyni alta"

Tilastokeskuksen viimeiset viralliset numerot kertovat: Jehovan todistajia oli Suomessa viime vuonna 307 vähemmän kuin vuotta aiemmin

HS: ”Oli järkyttävää ajatella, että kaikki tapetaan” – kirja kuvaa pelkoja uskonliikkeissä, yhteisöt empivät järeämpää valvontaa

YLE: Harmageddon ja demonit arkisia kuin maito jääkaapissa – epäterveet uskonnolliset yhteisöt hallitsevat pelolla

Aamulehti: Uusi kirja kertoo pelottelusta uskonnollisissa yhteisöissä – Jehovissa voimakkain pelon ilmapiiri

HS: Veera Ahokannaksesta tuli lapsena julistaja, joka pelkäsi demoneita ja kiersi jakamassa Vartiotorni-lehteä

Kirja "Pyhät, pahat ja pelokkaat" julkaistiin tänään


Kotimaa24: Lapsiasiavaltuutettu ehdottaa uskonnollisten yhdyskuntien säännöllistä arviointia – ulottuisi myös herätysliikkeisiin

Lapsiasiavaltuutetun aloite uskonnonvapauslaissa säädetyn asiantuntijalautakunnan tehtävän ja kokoonpanon muuttamisesta

Sähköpostia sosiaali- ja terveysministeriöstä

Sähköpostia opetus- ja kulttuuriministeriöstä

Turun Sanomien paperilehdessä iso juttu: Myynnissä ainakin 13 valtakunnansalia

Fariseustrilogia kertoo: Jehovan todistaja ei saa käyttää omaa ajattelua Raamattua lukiessaan

KHO pyytää EU-tuomioistuimelta ennakkoratkaisua Jehovan todistajien tiedonkeruusta

Yksi myytti säpäleiksi?

Onko Veikko Leinonen verensiirron ja verenluovutuksen asiantuntija?

Sairaalayhteyskomiteat haittaavat lääkäreiden töitä sairaaloissa


Turun Sanomat: "Uskontojen uhrien tuki: Jehovan todistajien verensiirtokielto vaarantaa jäsenten terveyden"

Demokraatti: Jehovan todistajien verensiirtokiellosta kuolemantapauksia – Lääkäri: ”Äärimmäisen surullisia tapauksia”

Kotimaa24 kertoi ensimmäisenä UUT:n selvityksestä

UUT julkaisi selvitystyön Jehovan todistajien verituotteiden käyttökiellosta


Entinen Jehovan todistaja: Perhe hylkäsi, terapia auttoi

Kirje kaikille seurakunnille: Yksinkertaistettu hoitotahtokortti

Jehovan todistajat "unohtivat" mainita poliisin nuorille suunnatussa valistuskirjasessa

Kotimaa24: Jehovan todistajat opastaa seksuaalisesta väkivallasta – poliisia ei mainita

Veren "fraktiot" ovat suuri eettinen ja moraalinen ongelma Jehovan todistajille, vaikka he eivät itse sitä tule ajatelleeksi

Tilastokeskuksen uusien lukujen valossa Jehovan todistajien määärä vähenee edelleen Suomessa tasaisesti

Karttaminen - elämäni suurin suru

Menneisyys ja tulevaisuus Jehovan todistajien opin mukaan

Kun joulua ei saanut viettää

Veikko Leinonen kertoi suurista muutoksista Suomen haaratoimistossa

Tutkija: Uskonnollisten liikkeiden hengellinen väkivalta on Suomessa merkittävä ongelma

Seura: Paholaiselle luovutettu

Turun Sanomat: Veljestä tuli musta lammas

Vartiotornin varjossa -kirjan julkistamistilaisuus Helsingissä

Paljastuskirja Jehovan todistajista: itsemurhia, nöyryyttämistä, lasten hylkäämisiä

Kotimaa24: Tietosuojavaltuutettu ohjaa Jehovan todistajia henkilötietojen keräämisessä

Konventtipuheet ovat monien mielestä liian pitkiä ja puuduttavia, konventteihin mennään tapaamaan tuttuja

Lapsiasiavaltuutettu: Uskonnollisia yhteisöjä alettava valvoa

Aini Linjakummun uusi kirja on julkistettu tänään Helsingissä

Entinen Jehovan todistaja seuraajistaan: He odottivat ulko-ovellakin, kiersivät taloa ja menivät ikkunoiden ohi

Isoveli valvoo - toisinaan myös -sisar

Oikeusoppineet: Jehovan todistajien ohjekirjassa ollaan paikoin Suomen lain rajamailla

Ilta-Sanomat: Jehovan todistajat kyselevät tarkkaan vapaaehtoistensa taustat: ”Oletko kuluneen vuoden aikana katsonut pornografiaa?”

YLE Radio 1:n Horisontti-ohjelmassa entisen Jehovan todistajan haastattelu

Isaac Withersponen oikeuskomiteaistunto herättää ajatuksia

Millainen henki oikeuskomiteoissa vallitsee?


"Jehovan todistajat kielsi kertomasta raiskauksesta poliisille"

UUT:n edustajat keskustelivat sisäministeri Päivi Räsäsen kanssa Jehovan todistajien oikeuskomiteoiden toiminnasta ja karttamisrangaistuksista

Jehovan todistajat opettavat lapsille: demonit houkuttelevat leikkimään sukupuolielimillä

YLE: Jehovan todistajien ja seurakunnasta eronneiden puheet karttamisrangaistuksesta eroavat rajusti toisistaan

UUT:n edustajat tapasivat oikeusministeri Anna-Maja Henrikssonin

Entinen vanhimmiston jäsen: Jehovan todistajat säilyttävät yhä tietoja erotetuista

Salainen ohjekirja paljastaa: Jehovan todistajilla kattava oma oikeusjärjestelmä

MVT uutiset teki kaksi hyvää juttua Jehovan todistajien oikeuskomiteoista

Ilta-Sanomat: "Entisten Jehovan todistajien karut tarinat"

Sisäministeri Päivi Räsänen otti kantaa uskonnollisesta yhteisöstä eroamiseen

Jehovan todistajien keskuudessa ahdistelua, kiusaamista ja julkista häpäisyä

Selvitys: Jehovan todistajien oikeuskomiteat rikkovat ihmisoikeuksia

Kotimaa24: "Jehovan todistajien oikeuskomiteat johtaneet jopa itsemurhiin"

Helsingin Sanomat kuukausiliite toukokuu 2014: "Maailman loppu"


Kapellimestari Anna-Maria Helsing pääsi pois mustavalkoisesta maailmasta ja näkee nyt värit

A-studiossa kaksi Jehovan todistaja -vanhinta: Leinonen ja Hakkarainen

Psykologi sanoo, että Jehovan todistajien opetusvideo kasvattaa väärin

Kymmenen uutiset 17.09.2013: Jehovan todistajien on pyydettävä lupa rekisterimerkintöihin

Nelosen uutiset 17.09.2013: Jehovan todistajat loukkaavat lasten oikeuksia

Lapsiasiavaltuutettu Maria Kaisa Aula tuli julkisuuteen Jehovan todistajien lasten asiassa

MTV3 julkaisi kaksi juttua Jehovan todistajista ja henkilötietolaista

YLE: Jehovan todistajilla arkaluontoisia henkilötietoja – valtio ojentaa

Kotimaa24.fi julkaisi lapsiasiavaltuutetulle tehdyn selvityksen

Selvitystyö lapsiasiavaltuutetulle: Lasten oikeuksien toteutumisessa Jehovan todistajien keskuudessa on vakavia puutteita

Entinen Jehovan todistaja haluaa nostaa lapsen oikeudet keskusteluun (Turun Sanomat)

Konventin luopiopuhe ei yllättänyt - samaa sanahelinää kuin aiemminkin

Vartiotorniseura neuvoo taas kerran Jehovan todistajia käyttämään lapsityövoimaa saarnaamistyössä

Iltasanomat julkaisi vuonna 2008 uutisen, missä kerrotaan suomalaisen Jehovan todistaja -vanhimman pedofiliatuomiosta.
   
Uutisarkisto

Poimintoja ulkomaiden uutisista
Tapahtuuko Jehovan todistajien taivasmatkoilla "ylibuukkausta"?

Poliisi ratsasi Hollannin Jehovan todistajien tiloja seksuaalisen hyväksikäytön tutkinnassa

Uusi pienille lapsille suunnattu video JW.ORG:ssa: Oletko valmis lähtemään kentälle?

Jehovan todistaja -vanhin sai vankeustuomion lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä

Yhdysvaltalainen tuomioistuin: Jehovan todistajien on maksettava 35 miljoonaa dollaria hyväksikäytön uhrille

Yleinen syyttäjä tutkii seksuaalista hyväksikäyttöä Jehovan todistajien keskuudessa Hollannissa

Euroopan unionin tuomioistuin on antanut tuomionsa jutussa ”Tietosuojavaltuutettu v. Jehovan todistajat -uskonnollinen yhdyskunta”

Jehovan todistajien edustaja pyytää tuhoamaan muistiinpanot, koska 'Saatana on kannoillamme'

Suomeksi tekstitetty video käsittelee Jehovan todistajien uutta lomaketta, jolla pyydetään suostumus henkilötietojen keräämiseen

Jehovan todistajat ahdingossa Venäjällä

HS: Noin 160 Venäjältä tullutta Jehovan todistajaa on hakenut Suomesta turvapaikkaa

Kanadassa on tehty TV-dokumentti Jehovan todistajien järjestön pedofiiliongelmista

Muuttaako suomalainen oikeustapaus Jehovan todistajien käytänteitä Euroopassa – DW: Suomen tietosuojavaltuutetun kannalle tukea

Deutsche Welle: Jehovan todistajien muistiinpanojen tekeminen vietiin EU:n tuomioistuimeen


Uusi paljastussivusto kertoo uskonyhteisöjen sisällä tapahtuneista rikoksista Yhdysvalloissa – Jehovan todistajat piilottelevat raiskauksia

"Luopiopuhe" Pohjois-Englantilaisessa seurakunnassa

YLE: Jehovan todistajien maksettava 4 000 dollaria päivässä, kunnes antavat tietoja pedofiilista – summa jo yli kaksi miljoonaa

Cedarsin video suomeksi tekstitettynä: Kahden todistajan sääntö

Valehtelu tarkoittaa esittämistä vilpillisesti jotakin, joka ei ole totta

Hallintoelin syyttää "luopioita" siitä, että media on kiinnostunut Jehovan todistajien "kahden todistajan säännöstä"

Vartiotorniseura tarjoilee sekä punaista että sinistä maitoa

Mitä tarkoittaa oksymoron ja miten se liittyy jehovantodistajuuteen?

Pedofiilien paratiisi

Vanhimmat ovat tutkijoita, tuomareita ja psykologeja


YLE: Jehovan todistajien toiminta Venäjällä pysyy kiellettynä

Mitä hallintoelimessä ja Vartiotorniseuran päätoimistossa ajateltiin vuodesta 1975?


MTV:n kymmenen uutiset kertoi Helsingin venäjänkielisestä konventista

Vartiotorniseura painostaa edelleen käyttämään henkistä ja hengellistä väkivaltaa entisiä jäseniä kohtaan


Miksi Venäjä kielsi Jehovan todistajien toiminnan?

HS: Venäjä kielsi Jehovan todistajat – Suomen tiedottaja: ”Kuulostaa etukäteen päätetyltä”

YLE: Venäjä julisti Jehovan todistajat äärijärjestöksi


YLE: Jehovan todistajat eivät muuta tuhatvuotista sääntöään, joka jättää pedofiilin ilman rangaistusta

Onko "kahden todistajan" vaatimus nykyaikaa?

Jehovan todistajat kieltäytyvät muuttamasta kahden todistajan sääntöä, ”koska se on kantamme”

Oikeuskomitean perustamiselle on paljon syitä


Jehovan todistajien johtajat salaavat lasten hyväksikäytön hinnalla millä hyvänsä

Voiko erotettu tai eronnut palata sen "totuuden" yhteyteen, mihin hän aikoinaan oli liittynyt?

Vartiotorniseura muovaa Jehovan todistajista tunneköyhiä ihmisiä

Uusin karttamismääräys esitettiin marraskuun kuukausivideolla

Vähän yli 20 vuotta sitten siitä olisi erotettu - nyt sitä kehutaan ja suositellaan

Kierrosvalvojan kirje vanhimmille: Hoitotahtokortit

Säälin tunne kadoksissa

Sääntöihin kirjattu pahuus

Odottavan aika on pitkä

Pata kattilaa soimaa, musta kylki kummallakin

Historiaa - osa 21: Mitä Vartiotorni-lehti kertoi Harmagedonin sodasta vuonna 1958?

Naiset ovat alistetussa asemassa Jehovan todistajien yhteisössä

Jehovan todistajien kokoaikaisten erikoispalvelijoiden tottelevaisuus- ja köyhyysvala

Hallintoelimen jäsen Stephen Lett puhuu mielellään rahasta

YLE: Jehovan todistajille rajua arvostelua lapsien hyväksikäytön peittelystä Australiassa

Hyväksikäytön uhrit joutuvat tekemään julman valinnan

Kuninkaallisen tutkimuskomission Angus Stewart syyttää Vartiotorni-seuran edustajaa tahallisesta petoksesta

Vanhimmat häpeissään Australian tutkintakomission kuulusteluissa

Australian tutkintakomissio: Jehovan todistajat salannut tuhannen lapsen hyväksikäytön

Jehovan todistaja -äiti kieltäytyi verensiirrosta - yhdeksän lasta jäi orvoiksi

Tutkimus uskontojen tilanteesta 2015: Kaikista uskonnoista Jehovan todistajat menettävät edelleen eniten kannattajiaan

Jehovan todistajat ja verensiirto - Silminnäkija Viron TV:ssä

Lasten kasvattaminen pelon ja uhkakuvien avulla jatkuu

Lasten kohtelu uskonnon nimissä nostattaa vakavaa kritiikkiä Ruotsissa

Jehovan todistajien hallintoelin syytteessä lasten hyväksikäyttöön liittyvässä oikeusjutussa

Hallintoelin painostaa lapsia jo hyvin nuorina "Herran työhön"
 


Takaisin uutissivun alkuun tästä.Kaikki uutiset (myös vanhat uutiset) löytyvät uutisarkistosta.
  


Takaisin Johanneksen pojan kotisivujen etusivulle tästä   * * *   Uutissivusto avattu 04.08.2012