Johanneksen pojan uutissivut
Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Uutisarkistoon * Hakusivulle


Uusin päivitys 13.07.2018
Uutiset - Kotimaa

Jehovan todistajien järjestö pyrkii tulkitsemaan omalla tavallaan henkilötietolakia
13.07.2018 Johanneksen poikaKuva: Tietosuojavaltuutetun toimisto

Suomessa tietosuojavaltuutettu on se viranomainen, jolle kuuluvat mm. henkilörekisteriasiat. Hänellä on valta tulkita lakia. Jehovan todistajat tosin pyrkivät sivuuttamaan tietosuojavaltuutetun ohjeet ja neuvot. Miksi Jehovan todistajat eivät alistu "esivallan" alaisuuteen, vaikka he näin väittävätkin kirjallisuudessaan?


Kuva: Jehovan todistajien konventti

Lue lisää...

 


Miten Jehovan todistajat suhtautuvat ovelta ovelle -työssä muistiinpanojen tekemiseen
11.07.2018 Johanneksen poika
Jehovan todistajien tapa tehdä ovenavaajista muistiinpanoja on saanut viime vuosina runsaasti julkisuutta, eikä ihme. Monille, varsinkin järjestön ulkopuolisille ihmisille, henkilötietojen kerääminen näyttäytyy jotenkin mystisenä ja salamyhkäisenä toimintana.

Hyvin kuvaavaa on väittää muistiinpanoja vain "henkilökohtaisiksi" tiedoiksi. Näin kävi myös puhelussa elokuussa 2013, kun soitin eräälle Jehovan todistaja -vanhimmalle.

Lue lisää...Jehovan todistajat EU-tuomioistuimen ennakkoratkaisusta: Otamme vakavasti ja perehdymme siihen
11.07.2018 Johanneksen poika

Kuva: Markku Ulander / Lehtikuva / YLE

YLE kertoo, että EU-tuomioistuimen mukaan Jehovan todistajat on rekisterinpitäjä, kun se käsittelee ovelta ovelle -saarnaamistyön yhteydessä kerättyjä henkilötietoja.

Jehovan todistajien tiedottaja Veikko Leinonen kertoo Ylelle, että yhdyskunta suhtautuu tuomioistuimen ratkaisuun vakavasti, mutta haluaa perehtyä siihen kunnolla ennen laajempaa kannanottoa.

Lue lisää...EU-tuomioistuin julkisti päätöksensä - Veikko Leinonen väittää vastaan
10.07.2018 Johanneksen poika
Iltalehti on julkaissut jo toisen jutun, joka koskee Eu-tuomioistuimen päätöstä Jehovan todistajien muistiinpanojutussa. Tässä uudessa jutussa Veikko Leinonen yrittää väittää vastaan ja puhuu vastoin todellisuutta.

Lue lisää...
HS: Jehovan todistajien erivapaus on syrjivä
08.07.2018 Johanneksen poika
Helsingin Sanomien pääkirjoituksessa pohdittiin ajankohtaista aihetta, Jehovan todistajien erivapautta ase- ja siviilipalveluksesta.

Lue lisää...Manipulaation ja aivopesun seurauksena muuri
08.07.2018 SamuKuvat: Pixabay

Viikosta toiseen, kuukaudesta toiseen, vuodesta toiseen Jehovan Todistajien kirjallisuudessa ja kokouksissa painotetaan sitä, miten tärkeää nuhteettomuuden kannalta on pitää “maailmalliset” ihmiset etäällä. Muusta maailmasta ja ihmisistä eristäytyminen on uskon kannalta tärkeää. Eikä kannata ystävystyä sellaisten ihmisten kanssa, jotka tuhotaan kuitenkin, kun Harmagedon tulee.

Tällaisen manipulaation ja aivopesun avulla rakennetaan “muuri” uskonnon ja muun maailman väliin.

Lue lisää...Historiaa - osa 49: Veikko Leinonen ja mielenosoitus
05.07.2018 Johanneksen poikaKuvat: YLE

JP-sivujen toimitus sai 04.07.2018 yllättäen ja pyytämättä historiallisen videon, joka käsittelee Jehovan todistajien konventtia ja mielenosoitusta 2000-luvu alkupuolella. Veikko Leinonen, Helka Belt ja Joni Valkila antoivat Ajankohtaiselle kakkoselle haastattelun.

Videolla vilahtaa myös vanha, jo vuosia sitten lakkautettu, entisten Jehovan todistajien internet-keskustelupalsta, H2O.

Veikko Leinonen kielsi toimittajia kuvaamasta konventissa puhetta, joka käsitteli mm. "luopioita". Siinä puheessa mainittiin mm. näin:

Karta luopioita. Varo Internetiä. Luottamalla Jehovan järjestöön voimme erottaa vieraan äänen oikeasta. Me tiedämme, mikä on totuus. Otamme mielellään vastaan hallintoelimeltä tietoa.

Videon lähetti Oona.

Lue lisää...YLE:n puoli yhdeksän uutisissa asiaa Jehovan todistajien asevelvollisuusasiasta
02.07.2018 Johanneksen poika

Kuva: YLE

Puolustusministeriön työryhmä esittää, että Jehovan todistajien vapautus asevelvollisuudesta kumotaan. Esitystä perustellaan uskonnollisten ja muiden vakaumusten yhdenvertaisuudella. Jehovan todistajat vapautettiin asevelvollisuudesta vuonna 1985.

Lue lisää...Jussi Niinistö: Jehovan todistajien vapautuslaki kumottava
02.07.2018 Johanneksen poikaKuva: Puolustusministeriö

Puolustusministeri Jussi Niinistö vaikuttaa tyytyväiseltä saatuaan puolustusministeriön asettaman työryhmän raportin Jehovan todistajien erityisaseman purkamisesta. Työryhmä päätyi ehdottamaan Jehovan todistajien vapautuslain kumoamista.

Jehovan todistajien vapautuslaki on ristiriidassa Suomen perustuslain kanssa. Samaan loppupäätelmään ovat tulleet myös asiaa aiemmin käsitelleet arvioinnit sekä useat työryhmän kuulemat asiantuntijat.

Lue lisää...Työryhmä esittää: Jehovan todistajien vapautus asepalveluksesta pitäisi lakkauttaa yhdenvertaisuuden takia
02.07.2018 Johanneksen poika (Päivitetty kerran)Kuva: YLE

YLE kertoo puolustusministeriön työryhmän kannanoton Jehovan todistajat asepalveluksesta vapauttavan lain kumoamiseen. Näyttää siltä, että Jehovan todistajilta tullaan poistamaan se erityisasema, josta he nyt täysin ilman perusteita nauttivat. Jehovan todistajien oppi siviilipalveluksesta muuttui jo vuonna 1996, jonka jälkeen Jehovan todistajat ovat voineet halutessaan suorittaa siviilipalveluksen ilman mitään seurakunnan langettamaa rangaistusta.

Myös Iltalehti uutisoi samasta aiheesta.

Lue lisää...Olli Kankkonen: Lieksan valtakunnansalin rakentamistyöt ovat aikataulua edellä
30.06.2018 Johanneksen poika

Kuva: Harri Ronkainen

Lieksan lehti kertoi 14.06.2018, että uuden valtakunnansalin rakennustyöt ovat sujuneet hyvin. Losontielle valmistuu sali heinä-elokuun vaihteessa.

Lieksasta saatujen tietojen mukaan valtakunnansalin suunnnittelussa on huomioitu etukäteen salin mahdollinen myynti myöhemmin. Sali on suunniteltu niin, että se voidaan helposti muuttaa omakotitaloksi, jos seurakunta kutistuu entisestään, ja Jehovan todistajien haaratoimisto haluaa päästä rakennuksesta eroon.

Lue lisää...Ex-jäsen: "Jehovan todistajat rikkovat tietosuojalakia" — Tietosuojavaltuutettu tutkii asiaa
26.06.2018 Johanneksen poika

Kuva: Kirkko ja kaupunki

Kirkko ja Kaupunki -lehden verkkosivuille ilmestyi juttu Jehovan todistajien tavasta kerätä tietoja. Uuden tietosuojalain vaatimusten mukaan Jehovan todistajatkin ovat uudistaneet käytäntöjään. Mutta se on tehty todella oudosti ja tökerösti. Jokaista Jehovan todistajaa on vaadittu allekirjoittamaan lomake, jolla annetaan avoin valtakirja ihan kaiken tiedon tallentamiseen, käsittelemiseen ja siirtämiseen mihin tahansa maahan mihin tahansa tarkoitukseen. Se, joka ei lomaketta suostu allekirjoittamaan, putoa "toisen kastin" Jehovan todistajaksi, eikä hänellä ole mitään mahdollisuuksia edetä vastuutehtäviin.

Veikko Leinonen oli luonnolisesti päässyt ääneen, koska hän on virallinen tiedottaja.

Lue lisää...Helsingin venäjänkielisen konventin ja Oulun konventin loppupuhe
25.06.2018 Filippos ja Johanneksen poikaKuva: JW.ORG

Kesän 2018 aluekonventin viimeinen puhe, ns. "loppupuhe" oli nimeltään Niitä, jotka ovat meidän kanssamme, on enemmän kuin niitä, jotka ovat meitä vastaan! Tuo puhe oli noin tunnin mittainen.

Hallintoelimen jäsen Mark Sanderson oli saapunut Suomeen ja osallistui Helsingin venäjänkieliseen aluekonventtiin juhannusviikonloppuna. Hän myös piti loppupuheen. Puhe tulkattiin Helsingissä venäjäksi ja Oulussa suomeksi. Lisäksi puhetta voitiin kuunnella Latviassa, Ruotsissa ja Puolassa.

Lue lisää...Hannan kirjokansi: Arvio Aila Ruohon kirjasta Vartiotornin varjossa
23.06.2018 Johanneksen poikaKuva: Hanna

Hanna on julkaissut kirjablogissaan 20.06.2018 arvion Aila Ruohon kirjasta, joka ilmestyi jo vuonna 2015. Kirja on edelleen yhtä ajankohtainen kuin ilmestyessään.

Hanna kirjoittaa mm. näin:

Kirja sopii varmaankin parhaiten vertaistueksi entisille todistajille ja heidän läheisilleen.
- - -
Kirjan pohjana on laaja haastatteluaineisto (haastateltuja on ollut yhteensä 64, heistä suurin osa on entisiä Jehovan todistajia ja kaikilla on jokin kytkös todistajuuteen). Lisäksi Ruoho on perehtynyt todistajien omaan kirjallisuuteen ja materiaaliin, esimerkiksi vain kokouksissa jaettaviin Valtakunnan palveluksemme -lehtisiin. Kirjallisuusviitteidenkin valossa tuntuu käsittämättömältä, miten todistajien edustajat ovat voineet julkisuudessa kiistää karttamisopin olemassaolon.

Lue lisää...Viikonlopputapahtuma - Hengellä hakatut
Syyskuu Vivamo Lohja: 28.9 - 29.9.2018

20.06.2018 Johanneksen poikaKuva: Pixabay

Mitä tapahtuu, jos hengellinen yhteisö sairastuu? Kuinka helppoa on erottaa terve uskonnollisuus epäterveestä? Mediassa on puhuttu viime vuosina uskonnon uhreista. Keitä he ovat? Voiko joku olla uhri tiedostamatta sitä itse?

Entä mistä ja miten hengellisyydellä hakattu voi saada apua? Muun muassa näitä aiheita pohdimme Vivamon syksyisessä viikonlopussa. Tule mukaan kuuntelemaan ja keskustelemaan.

Lue lisää...Iltalehti kävi Helsingin aluekonventissa kysymässä siviilipalveluksesta
18.06.2018 Johanneksen poika

Kuva: Iltalehti

Iltalehden juttu on oikein hyvä. Se kuvaa hyvin sitä järjestöä, jonka jäseniä haastateltiin. Pääsikö toimittaja haastattelemaan Jehovan todistajia kahden kesken? Ei. Aivan kuten Pohjois-Koreassa, haastattelua tarkkaili koko ajan joku "valtaapitävien edustaja" niin ettei haastateltavan suusta vain lipsahda mitään järjestön kannalta sopimatonta. Iltalehti kertookin jutun lopussa, miten haastattelut toteutettiin:

Jehovan todistajien konventissa toimittajaa ei päästetty haastattelemaan osallistujia itsenäisesti, vaan yksi konventin tiedottajista seurasi koko ajan mukana. Tätä perusteltiin konventin tiedotussäännöillä.

Lue lisää...Aamulehti kertoi uusien Jehovan todistajien kasteesta kesän toisessa aluekonventissa Tampereella
17.06.2018 Johanneksen poika

Kuva: Aamulehti

Aamulehden uutisessa todetaan, että Hervannan uimahallissa kastettiin lauantaina 20 uutta Jehovan todistajaa.

Lehti mainitsee, että itse kastetoimitus on nopea, mutta sitä edeltävä messuhallissa pidetty kastepuhe on paljon juhlallisempi.

Aamulehti jätti jutussaan kokonaan mainitsematta sen tosiasian, että jos kastettu myöhemmin huomaa tehneensä virheen mennessään kasteelle, sitä ei voi perua. Siitä seuraa paljon ongelmia.

Lue lisää...UUT sai uuden hallituksen
16.06.2018 Joni Valkila

Kuva: Joni Valkila

UUT:n yhdistyksen kokous pidettiin tänään 16.6.2018 klo 12.

Kokouksessa käytiin monipuolisesti keskustelua ajankohtaisista asioista ja valittiin yksimielisesti uusi hallitus. Valittujen lisäksi muita ehdokkaita hallitukseen ei ollut.

Hallituksen jäsenet ovat: puheenjohtaja Pia Puolakka, Sami Nykter, Erno Vanhala, Elina Multisilta ja uudet jäsenet Irmeli Puntari ja Jarno Parviainen.Taakasta voimavaraksi -blogissa tarkasteltiin Jehovan todistajien konventtia Tampereella
16.06.2018 Johanneksen poika

Kuva: Taakasta voimavaraksi -blogi

Joukko "sateenkaari-ihmisiä" oli vieraillut parin kolmen tunnin ajan konventissa Tampereella. Mitä he kuulivat ja näkivät? Miten he kokivat konventin?

Lue lisää...Seurakuntalainen: ”Karta itsenäistä ajattelua!” – Jehovan todistajat kuuluvat kesään
16.06.2018 Johanneksen poika (Päivitetty 18.06.2018)
Kuva: Seurakuntalainen

Pasi Turunen on kirjoittanut Seurakuntalaiseen blogikirjoituksen, joka ruotii Jehovan todistajien järjestöä ja oppeja. Hän kirjoittaa mm. näin:

Jehovan todistajat eivät ole pahoja ihmisiä. Yleisesti ottaen valtaosa uskoo vilpittömästi palvelevansa Jumalaa – Jehovaa – oikealla tavalla osallistumalla Vartiotorni-liikkeen toimintaan ja uskomalla Vartiotorni-liikkeen oppeihin.

Lue lisää...Jehovan todistajien konventtipropagandaa on levitetty STT infon kautta
08.06.2018 Johanneksen poikaKuva: Jehovan todistajat

Jehovan todistajat ovat syöttäneet medioille STT:n kautta "tietoa" tämän kesän konventeista. Tämä Jehovan todistajien tiedote jättää luonnollisesti kertomatta konventtiohjelmasta tiettyjä asioita, kuten esimerkiksi sen, että sunnuntain aamupäivän ohjelmassa on usean puheen sarja, jossa ihmisiä pelotellaan oikein urakalla Harmagedonin sodalla. Todennäköisesti ohjelmien aikana näytetään videoita, niin kuin viime vuosina on ollut tapana. Nämä Harmagedon-videot tulevat varmasti aiheuttamaan monissa konventtivieraissa ahdistusta ja pelkoa. On huomattava, että konventissa on läsnä suuri määrä ihan pieniä lapsia. Eikä konventin videoihin ole vaivauduttu hankkimaan ikärajamerkintöjä. Suomessa uskonnon varjolla saa tehdä paljon sellaista pahaa, mitä muuten ei saisi tehdä.

Lue lisää...Jehovan todistajien laatima uusi dokumentti lastensuojelusta on käännetty suomeksi
07.06.2018 Johanneksen poikaKuva: Pixabay

Jehovan todistajien järjestö julkaisi englannin kielellä toukokuun alussa 3-sivuisen dokumentin, joka käsitteli lastensuojelua. Nyt tuo dokumentti on käännetty suomeksi. Se on nimetty näin: Jehovan todistajien Raamattuun perustuva kanta lasten suojelemisesta.

Dokumentissa yritetään valkopestä Jehovan todistajien lasten seksuaaliseen hyväksikäyttöön liittyviä vakavia ongelmia. Dokumentti tavan mukaan vääristelee asioita. Se antaa aivan todellisuudesta poikkeavan kuvan asioista. Käytännön todisteet eri maista tyrmäävät tämän dokumentin väitteet suurelta osalta.

Lue lisää...

 


Takaisin uutissivun alkuun tästä.Kaikki uutiset (myös vanhat uutiset) löytyvät uutisarkistosta.
 
  
  
Uutiset - Ulkomaat
 
Eurooppalaisissa lehdissä runsaasti tietoa EU-tuomioistuimen päätöksestä
12.07.2018 Johanneksen poika (Päivitetty 13.07.2018)Kuva: Europa Today

Jehovan todistajien muistiinpanojuttu on levinnyt laajasti ympäri Euroopan. Lehdissä käsitellään sitä, kuinka Suomesta lähtöisin oleva asia on nyt käsitelty EU-tuomioistuimessa. Esimerkiksi saksankielisessä lehdessä kerrotaan näin:

Euroopan yhteisön tuomioistuin teki selväksi, että Jehovan todistajien uskonnollinen yhteisö on vastuussa ovelta ovelle -työn yhteydessä kerättävistä henkilötiedoista yhdessä saarnaajien kanssa.

Kuva: WBS

Lue lisää...EU-tuomioistuin: Jehovan todistajat kerää laitonta henkilörekisteriä
11.07.2018 Johanneksen poika

Kuva: Kirkko ja kaupunki

Ennakkoratkaisun mukaan Jehovan todistajat kerää ihmisten henkilökohtaisia tietoja ilman heidän suostumustaan. Varsinaisen ratkaisun tekee korkein hallinto-oikeus.

Lue lisää...Antavatko Jehovan todistajien opetukset perusteita epäilyksille?
11.07.2018 Tuomas Yläjuurakko


Jehovan todistajien hallintoelin väittää olevansa Jeesuksen kertoma "uskollinen ja ymmärtäväinen orja" (Matt.24:45 Um) , jota hän käyttää tänä "lopun aikana" (Matt.24:14 Um) viestintäkanavana raamatullisen totuuden jakamisessa ihmiskunnalle. On täysin ymmärrettävää, että rooli johon hallintoelin itsensä asettaa, vaatii vankkoja todisteita sen puolesta, että Jeesus on heidät tuohon tehtävään todella asettanut. Löytyykö näitä vankkoja todisteita? Monen Jehovan todistajan mielestä näitä todisteita ei ole löydettävissä. Sen sijaan runsaat vastakkaiset todisteet ovat saaneet heidät epäilemään tätä keskeisimmän uskomuksen todenperäisyyttä.

Lue lisää...
 


Jehovan todistajien vastaus syytöksiin Hollannissa
10.07.2018 Maaria

Kuva: Dagblad Noorden

Maailmalla on uutisoitu paljon Jehovan todistajien haitallisista toimintatavoista. Nyt vaihteeksi uutisia Hollannista, jossa Reclaimed Voices Foundation taistelee sen puolesta, että Jehovan todistajat muuttaisivat ns. kahden todistajan sääntöä ja sitä kautta siirtyisivät pedofiilien suojelemisesta uhrien suojelemiseen. Säätiö pyrkii kasvattamaan hallitusten tietoisuutta ongelmista Jehovan todistajien keskuudessa. Säätiö perustettiin vuonna 2017 sen jälkeen, kun Trouw-lehti oli julkaissut artikkelisarjan hyväksikäytöstä Jehovan todistajien keskuudessa. Myös Australiassa tehdyllä tutkinnalla oli oma osuutensa.

Lue lisää...Iltalehti kertoi laajasti EU-tuomioistuimen päätöksestä
10.07.2018 Johanneksen poika

Kuva: Iltalehti

Iltalehden jutussa kerrotaan mm. näin:

Suomessa nousi poru vuonna 2012, kun kävi ilmi, että Jehovan todistajat ovat keränneet ihmisten henkilötietoja ilman lupaa. Tietosuojavaltuutetun mukaan he olivat laittaneet muistiin esimerkiksi nimiä ja osoitetietoja kysymättä lupaa. Myös keskustelujen tietoja tallennettiin muistiin. Tietosuojavaltuutettu tulkitsi, että kyseessä on henkilörekisteri. Asia kiellettiin vuonna 2013.

Suomi kielsi Jehovan todistajia vuonna 2013 ottamasta ylös ihmisten tietoja. Jehovan todistajat riitauttivat päätöksen ja Euroopan unioni otti asiaan kantaa tiistaina.

Lue lisää...YLE, MTV ja Turun Sanomat uutisoivat EU-tuomioistuimen päätöksen
10.07.2018 Johanneksen poika (Päivitetty kaksi kertaa)Kuva: MTV

EU-tuomioistuimen mukaan Jehovan todistajien kaltainen uskonnollinen yhdyskunta on rekisterinpitäjä, kun se käsittelee ovelta ovelle -saarnaamistyön yhteydessä kerättyjä henkilötietoja.

Käytännössä tämä tarkoittaa, että Jehovan todistajien tulisi rekisterinpitäjänä noudattaa henkilötietojen suojaa koskevia säännöksiä. Varsinaisen ratkaisun asiassa tekee ennakkoratkaisupyynnön tehnyt korkein hallinto-oikeus.

Lue lisää...Euroopan unionin tuomioistuin on antanut tuomionsa jutussa ”Tietosuojavaltuutettu v. Jehovan todistajat -uskonnollinen yhdyskunta”
10.07.2018 Johanneksen poika
Jehovan todistajien kaltainen uskonnollinen yhdyskunta on – yhdessä saarnaamistyötä harjoittavien jäsentensä kanssa – rekisterinpitäjä ovelta ovelle - saarnaamistyön yhteydessä kerättyjen henkilötietojen käsittelyn osalta.

Tällaisen toiminnan yhteydessä tapahtuvassa henkilötietojen käsittelyssä on noudatettava henkilötietojen suojaa koskevia unionin oikeuden sääntöjä.

Lue lisää...

 


Jehovan todistajien edustaja pyytää tuhoamaan muistiinpanot, koska 'Saatana on kannoillamme'
10.07.2018 Maaria

Kuva: Philly.com

Jehovan todistajien virkailija esitti kiireellisen viestin vanhinten ryhmälle Isossa-Britanniassa vuonna 2017 pidetyssä seminaarissa:on aika pohtia muistiinpanojen käsittelytapoja. Järjestöä on kritisoitu tavastaan käsitellä lasten hyväksikäyttötapauksia.

Lue lisää...Metro-lehti paljasti Jehovan todistajat: Poliisi käynnistää esitutkinnan vihapuheesta
08.07.2018 Maaria
Kuva: Metro

Stockholmsmässanilla järjestetyssä kokoontumisessa Jehovan todistajat esittivät homovastaisia elokuvia. Nyt poliisi on käynnistänyt esitutkinnan kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

Lue lisää...Suomeksi tekstitetty video käsittelee Jehovan todistajien uutta lomaketta, jolla pyydetään suostumus henkilötietojen keräämiseen
28.06.2018 Johanneksen poikaKuva: YouTube

Tässä jutussa käsitellään netissä jo aiemmin ollutta videoa, joka kertoo "rautalangasta vääntäen", miten Euroopan uudet tietosuojavaatimukset vaikuttavat Jehovan todistajien järjestöön. Videoon on nyt saatavana myös suomenkieliset tekstit, joten se helpottaa monien tiedonsaantia merkittävästi.

Lue lisää...Jehovan todistajien ja heidän järjestönsä ylläpitämät "luopioväittämät" tarkastelussa
27.06.2018 TonyKuva: Pixabay

Luopioilla Jehovan todistajien järjestö tarkoittaa entisiä jäseniä, jotka kyseenalaistavat sen aseman Jumalan maanpäällisenä viestintäkanavana kuten myös sen opit ja toimintamallit. Osittainenkin kyseenalaistaminen palkitaan "luopioleimalla". Toisinsanoen kaikki entiset Jehovan todistajat, jotka esittävät kritiikkiä Vartiotorni-seurasta, ovat Vartiotorni-seuralle, ja sitä kautta Jehovan todistajille, luopioita.

Lahkoille ja kulteille tyypilliseen tapaan Vartiotorni-seura suhtautuu luopioihinsa tavalla, josta se itse syyttää luopioitaan, eli katkerasti. Luopiot ovat Vartiotorni-seuralle todellinen uhka, eikä se siksi kaihda kehittelemästä ja ylläpitämästä heistä käsityksiä tai väitteitä, joiden voidaan todeta perustuvan virheelliseen ja valitettavasti myös valheelliseen argumentointiin.

Lue lisää...KYSYMYKSIÄ JEHOVAN TODISTAJILLE
27.06.2018 MaariaKuva: Pixabay

VARO!

Tämä on kriittistä materiaalia! Miksi et uskalla lukea sitä? Jos sinulla on totuus, sinulla ei pitäisi olla mitään pelättävää. Totuushan ei pala tulessakaan. Mitä siis pelkäät?

Lue lisää...JW.ORG: Lisää aggressiivisia kotietsintöjä ja Jehovan todistajien vangitsemisia Venäjällä
26.06.2018 Johanneksen poika

Kuva: JW.ORG

Venäjän viranomaiset ovat päättäväisesti jatkaneet agressiivista Jehovan todistajien pelottelukampanjaa. JW.ORG:n uutissivusto kertoo, että Venäjän viranomaiset ovat rikkoneet julkisessa oikeudenkäynnissä antamansa lupauksen, jonka mukaan Jehovan todistajien laillisten yhdistysten kieltäminen ei vaikuttaisi yksittäisten todistajien oikeuteen harjoittaa uskontoaan.

Viranomaiset ovat tehneet ratsioita yksityiskoteihin ja takavarikoineet taulutietokoneita, matkapuhelimia ja rahaa. He ovat myös vanginneet useita Jehovan todistajia.

Lue lisää...Perjantai-kolumni: Itsensä vahingoittamisesta itsekunnioitukseen: Lisan tarina
15.06.2018 IR

Kuva: JWsurvey

Julkaistu englanniksi 01.06.2018 JWsurveyn sivuilla.

"Synnyin ja kasvoin Jehovan todistajaksi. Se oli identiteetti joka annettiin minulle."

Näin alkaa Lisan tarina. Jossain vaiheessa hänen elämäntilanteensa on tällainen:

"Ryntäsin yhtäkkiä autotalliin silmät selällään ja hengästyneenä ja tartuin partaveitseen.

Tämä ei ollut ennalta harkittua. Olin ollut anorektikko kaksi vuotta. Pian kasteeni jälkeen peitelty ja alitajuinen raivoni ja kaunani uskontoa kohtaan tuli esiin syömishäiriönä."

Lue lisää...Onko Jehovan todistajat "maailmanlopun lahko"?
09.06.2018 Johanneksen poikaKuva: Vartiotorni-lehti

Otsikon kysymykseen saa vastauksen tämän päivän tekstistä. Se on otettu Markuksen 13 luvusta. Tekstissä todetaan, että Jehovan todistajat ottavat Jeesuksen varoituksen vakavasti. Jehovan todistajat sanovat "tietävänsä", että nyt eletään pitkällä "lopun ajassa". Tosin Jehovan todistajat ovat eläneet tuollaisen odotuksen vallassa jo reilusti yli 100 vuotta, ja edelleen he vakuuttelevat itselleen, että ”suuren ahdistuksen” alkamiseen ei voi olla paljon aikaa jäljellä!

Mihin tuollainen elämäntapa johtaa?

Lue lisää...
 


Konventtien yleisönpalvelijoiden koulutusvideo on vuotanut nettiin
09.06.2018 TonyKuva: YouTube

Järjestön sisäiseen käyttöön tarkoitettujen videoiden vuotaminen nettiin on aina yhtä mielenkiintoista. Nyt nettiin on vuotanut konventtien yleisönpalvelijoiden koulutusvideo, jonka Cedars on analysoinut. Videoon on ympätty massiivisella otteella tunteisiin vetoavaa retoriikkaa ja musiikkia, kuten kaikkiin muihinkin järjestön tuottamiin videoihin. Koulutusvideo esittelee viisi esimerkkitapausta, joiden oikeanlainen hoitaminen johtaa järjestön kannalta haluttuun lopputulokseen. Viimeisenä kohtana yleisönpalvelijat saavat koulutusta miten kohdata mahdollinen häirikkö.

Lue lisää...Uhkakuvien vertailua
27.05.2018 Johanneksen poikaKuva: Suomen Kuvalehti

Jehovan todistajat on kautta heidän historiansa tunnettu eräänlaisina "pahanilmanlintuina". Jehovan todistajien opin keskeinen osa on maailmanlopun julistus. Heidän koko elämänsä keskittyy lopun odottamiseen ja siitä muille kertomiseen.

Mutta eivät Jehovan todistajat ole ainoita, jotka kertovat ihmiskunnalle uhkakuvista. Koko maapalloa ja sen elämää uhkaavista asioista kertovat myös tiedemiehet. Elämä Maan päällä on uhattuna moneltakin taholta.

Ovatko Jehovan todistajien esittämät uhkakuvat pelottavampia kuin tiedemiesten esittämät?

Lue lisää...YLE: Maailmanlopun odotusta, insestiä, lääkeriippuvuus – Tanskalainen Kim Leine kävi pohjalla, mutta pelastui kirjoittamalla
27.05.2018 Johanneksen poika

Kuva: Pekka Tynell/Yle

Palkittu kirjailija käsittelee tuoreessa kirjassaan Kuilu (suomennos Katriina Huttunen) Suomen sisällissotaa.

– En tiennyt sodastanne yhtään mitään. Mutta ei tiennyt kukaan mukaan Tanskassa. Kyselin ihmisiltä ja tutkijoilta, mutta kaikki vain pyörittelivät päätään. Hämmentävää, että Pohjoismaassa on käyty verinen sisällissota sata vuotta sitten ja naapurimaissa ei tiedetä sitä.

Kirjailijan lapsuus kului maailmanloppua odottaessa. Hän vietti lapsuutensa Jehovan todistajien yhteisössä.

Lue lisää...Pelottelu aseena
26.05.2018 Johanneksen poika


Jehovan todistajien järjestö on aina käyttänyt pelottelua hallitakseen laumaansa. Järjestö pelottelee mm. demoneilla ja Harmagedonilla. Pelko on tehokas tapa ohjata laumaa toivottuun suuntaan.
Kuvat: JT-konventtivideo

Kesän 2018 konventeissa Jehovan todistajien järjestön työkalupakista löytyy luonnollisesti pelottelutyökalu. Nettiin on vuodettu yksi musiikkivideo, jossa käytetään pelottelua aseena.

Lue lisää...Ben Kallandin romaani Vien sinut kotiin on julkaistu englanniksi
23.05.2018 Johanneksen poika


Kuva: Amazon

Amazon-verkkokaupan sivuilta löytyy nyt Ben Kallandin romaanin Vien sinut kotiin englanninkielinen versio. Nimi on muuttunut, englanniksi se on Ellen's Song.

Kirjaa on saatavana sekä perinteisenä paperille painettuna versiona että sähköisenä versiona.


Lue lisää...

 


Jehovan todistajien oppi Harmagedonista on äärimmäisen julma
22.05.2018 Johanneksen poika
Kuva: Pixabay

Jos joku "maailman" ihminen kysyy Jehovan todistajalta, täytyykö ihmisen kuulua Jehovan todistajiin voidakseen pelastua Harmagedonin sodasta, saa ympäripyöreän vastauksen, missä vastataan usein asian vierestä. Näin "maailman" ihminen jää joko epätietoiseksi tai sitten hän saa Jehovan todistajalta täysin väärän kuvan.

Ennen vanhaan Vartiotorni-lehdessä kerrottiin suoraan ja kiertelemättä, että pelastua voi vain olemalla Jehovan todistaja.

Lue lisää...JW.ORG: Pelottelukampanja Jehovan todistajia vastaan Venäjällä
10.05.2018 Johanneksen poika


 Kuva: JW.ORG

Venäjän viranomaiset ovat aloittaneet brutaalin kampanjan Jehovan todistajia vastaan paikallisissa seurakunnissa. Osa ratsioita tehneistä poliiseista on osoitellut heitä aseilla samaan tapaan kuin pidättäessään väkivaltarikollisia. Heitä on pakotettu aseella uhaten pitkäkseen lattialle. Jehovan todistajat eivät kuitenkaan ole syyllistyneet Venäjällä minkäänlaiseen väkivaltaiseen toimintaan.

Lue lisää...Jehovan todistajat ahdingossa Venäjällä
05.05.2018 Johanneksen poika


 Kuva: Iltalehti

Venäjä käyttää säätämiään terrorismin vastaisia lakeja kitkeäkseen kaiken itselleen epämieluisan toiminnan maasta, mukaan lukien Jehovan todistajat.

Jehovan todistajat on ajettu ahtaalle Venäjällä. Venäjän Jehovan todistajia edustava Jaroslav Sivulski kertoo Iltalehdelle, että Jehovan todistajien lailliset yhdistykset on lakkautettu ja heidän toimintansa on kielletty.

- Tämä on kuin paluu neuvostoaikaan, eli uskonnonvapautta ei enää ole, Sivulski kuvailee tilannetta.

Lue lisää...

   


Takaisin uutissivun alkuun tästä.
 


Kaikki uutiset (myös vanhat uutiset) löytyvät  uutisarkistosta.
  
 
Uutisvinkki
 
Jos tiedät kiinnostavan uutisen mikä liittyy Vartiotorniseuraan tai Jehovan todistajiin, lähetä uutisvinkki osoitteeseen:

jp
@johanneksenpoika.fi
 
Hallintoelin

Mikä on Jehovan todistajien hallintoelin? Ketkä siihen kuuluvat? Lue lisää täältä.

Joulukuun 2017 tilanne:


Jehovan todistajien hallintoelin joulukuussa 2017
Katso iso kuva tästä.
  
News in English
 
   
Jehovah's Witnesses in Finland. News from Finland.


Novosti  po-russki

   
Svideteli Ijegovy, Finljandija. YLE, novosti po-russki.


  
Videot

Uutisvideoita voit katsoa täältä.
 
Sähköposti

Johanneksen pojan sähköposti

jp@johanneksenpoika.fi

Lue lisätietoja täältä...
   
Uutistoimitus

Lue lisätietoja täältä...
 
Sitaattioikeus

Tällä uutissivustolla noudatetaan sitaattioikeuden periaatteita. Lue lisää...
   
Ex-JT:t - media

Entiset Jehovan todistajat kaupallisen median jutuissa:Lue täältä.

 
Uutisarkisto

Poimintoja kotimaan uutisista 
Helsingin Sanomat osoitti Veikko Leinosen karttamistulkinnan vääräksi

Jehovan todistajien kokouksissa opeteltiin karttamaan erotettua perheenjäsentä

Jehovan todistajista eronnut kirjailija: Sain rokotuksen uskontoa vastaan

Haaratoimisto lähetti Turun väkivaltaista hyökkäystä koskevan kirjeen kaikkiin seurakuntiin

Ben Kalland pelkäsi lapsena: Mitä jos tuttava avaisi oven?


Ben Kalland on aina halunnut kertoa tarinan - nyt haave on toteutunut

Tietääkö joku "päivän ja hetken", jolloin Harmagedon alkaa?

Pikku saarnaajat ja menetetty lapsuus

Entiset Jehovan todistajat kaupallisen median jutuissa

Jehovan todistajien väite: Saatana keksi verensiirrot

Me Naiset: "Suren menetettyä elämää"

Kastavatko Jehovan todistajat lapsia?

Jehovan todistajien lapset kärsivät pahoista peloista: Raakoja kertomuksia ja pelottavia kuvia – "Heräsin usein sänkyni alta"

Tilastokeskuksen viimeiset viralliset numerot kertovat: Jehovan todistajia oli Suomessa viime vuonna 307 vähemmän kuin vuotta aiemmin

Onko "kadonneiden lampaiden etsiminen" päättymässä? Helmikuussa lähetetty kirje on nyt käännetty suomeksi


Miten vanhinten salaista kirjaa säilytetään kotona? Onko se todellakin salainen? Onko olemassa vieläkin salaisempi kirja?

Historiaa - osa 38: Mitä YLE on kirjoittanut Jehovan todistajista?


Kotimaa: Uskon nurjien puolten tuntija

Ilta-Sanomat: Jehovan todistajista eronnut Heidi, 37, kertoo rankasta lapsuudestaan

HS: ”Oli järkyttävää ajatella, että kaikki tapetaan” – kirja kuvaa pelkoja uskonliikkeissä, yhteisöt empivät järeämpää valvontaa

YLE: Harmageddon ja demonit arkisia kuin maito jääkaapissa – epäterveet uskonnolliset yhteisöt hallitsevat pelolla

Aamulehti: Uusi kirja kertoo pelottelusta uskonnollisissa yhteisöissä – Jehovissa voimakkain pelon ilmapiiri

HS: Veera Ahokannaksesta tuli lapsena julistaja, joka pelkäsi demoneita ja kiersi jakamassa Vartiotorni-lehteä

Kirja "Pyhät, pahat ja pelokkaat" julkaistiin tänään


Kotimaa24: Lapsiasiavaltuutettu ehdottaa uskonnollisten yhdyskuntien säännöllistä arviointia – ulottuisi myös herätysliikkeisiin

Lapsiasiavaltuutetun aloite uskonnonvapauslaissa säädetyn asiantuntijalautakunnan tehtävän ja kokoonpanon muuttamisesta

Sähköpostia sosiaali- ja terveysministeriöstä

Sähköpostia opetus- ja kulttuuriministeriöstä

Turun Sanomien paperilehdessä iso juttu: Myynnissä ainakin 13 valtakunnansalia

Fariseustrilogia kertoo: Jehovan todistaja ei saa käyttää omaa ajattelua Raamattua lukiessaan

KHO pyytää EU-tuomioistuimelta ennakkoratkaisua Jehovan todistajien tiedonkeruusta

Kotimaa24: Kun joulua ei saanut viettää – Jehovan todistajien näkökulmia joulunviettoon


Yksi myytti säpäleiksi?

Pohjalainen: Verensiirron vaihtoehtoja on harvassa paikassa

Onko Veikko Leinonen verensiirron ja verenluovutuksen asiantuntija?

Sairaalayhteyskomiteat haittaavat lääkäreiden töitä sairaaloissa


MTV Uutiset: Jehovien verensiirtokielto voi aiheuttaa kuoleman – kiellon takia tehdään jopa huostaanottoja

Turun Sanomat: "Uskontojen uhrien tuki: Jehovan todistajien verensiirtokielto vaarantaa jäsenten terveyden"

Demokraatti: Jehovan todistajien verensiirtokiellosta kuolemantapauksia – Lääkäri: ”Äärimmäisen surullisia tapauksia”

Kotimaa24 kertoi ensimmäisenä UUT:n selvityksestä

UUT julkaisi selvitystyön Jehovan todistajien verituotteiden käyttökiellosta


Oliko Urpo Martikaisen esittämä syytös aiheellinen?

Miksi konventin tiedotusosasto onnistui niin hyvin tiedottamisessa median kautta tänä vuonna?

Entinen Jehovan todistaja: Perhe hylkäsi, terapia auttoi

Kirje kaikille seurakunnille: Yksinkertaistettu hoitotahtokortti

Ristiriitainen tiedottaminen repii Suomen Jehovan todistajien yhteisöä

Kotilääkäri 5/2016: Selviytymistarina - Minulla oli lupa alkaa elää

Jehovan todistajat "unohtivat" mainita poliisin nuorille suunnatussa valistuskirjasessa

Kotimaa24: Jehovan todistajat opastaa seksuaalisesta väkivallasta – poliisia ei mainita

Veren "fraktiot" ovat suuri eettinen ja moraalinen ongelma Jehovan todistajille, vaikka he eivät itse sitä tule ajatelleeksi

Tilastokeskuksen uusien lukujen valossa Jehovan todistajien määärä vähenee edelleen Suomessa tasaisesti

Karttaminen - elämäni suurin suru

Turun Sanomat kirjoitti Anna-Maria Helsingistä

Menneisyys ja tulevaisuus Jehovan todistajien opin mukaan

Kun joulua ei saanut viettää

Veikko Leinonen kertoi suurista muutoksista Suomen haaratoimistossa

Tutkija: Uskonnollisten liikkeiden hengellinen väkivalta on Suomessa merkittävä ongelma

Seura: Paholaiselle luovutettu

Turun Sanomat: Veljestä tuli musta lammas

Vartiotornin varjossa -kirjan julkistamistilaisuus Helsingissä

Paljastuskirja Jehovan todistajista: itsemurhia, nöyryyttämistä, lasten hylkäämisiä

Jehovan todistajat antavat edelleen virheellistä tietoa YK-liitännäisjäsenyydestä

Kotimaa24: Tietosuojavaltuutettu ohjaa Jehovan todistajia henkilötietojen keräämisessä


Väliaikatietoja Raamatun kääntämisestä

Konventtipuheet ovat monien mielestä liian pitkiä ja puuduttavia, konventteihin mennään tapaamaan tuttuja

Lapsiasiavaltuutettu: Uskonnollisia yhteisöjä alettava valvoa

Aini Linjakummun uusi kirja on julkistettu tänään Helsingissä

Uusi kirja avaa hengellistä väkivaltaa kristillisissä yhteisöissä


Entinen Jehovan todistaja seuraajistaan: He odottivat ulko-ovellakin, kiersivät taloa ja menivät ikkunoiden ohi

Isoveli valvoo - toisinaan myös -sisar

Oikeusoppineet: Jehovan todistajien ohjekirjassa ollaan paikoin Suomen lain rajamailla

Ilta-Sanomat: Jehovan todistajat kyselevät tarkkaan vapaaehtoistensa taustat: ”Oletko kuluneen vuoden aikana katsonut pornografiaa?”

YLE Radio 1:n Horisontti-ohjelmassa entisen Jehovan todistajan haastattelu

HS: "Hyvästelin perheeni ja sanoin isälle hänen olleen hyvä isä"

Isaac Withersponen oikeuskomiteaistunto herättää ajatuksia

Millainen henki oikeuskomiteoissa vallitsee?


Kirsi-Maria Aho kertoi YLE:n uutisissa oikeuskomiteastaan

"Jehovan todistajat kielsi kertomasta raiskauksesta poliisille"


UUT:n edustajat keskustelivat sisäministeri Päivi Räsäsen kanssa Jehovan todistajien oikeuskomiteoiden toiminnasta ja karttamisrangaistuksista

Iltalehti teki kaksi juttua Jehovan todistajien tavasta antaa seksivalistusta aivan pienille lapsille

Jehovan todistajat opettavat lapsille: demonit houkuttelevat leikkimään sukupuolielimillä

YLE: Jehovan todistajien ja seurakunnasta eronneiden puheet karttamisrangaistuksesta eroavat rajusti toisistaan

UUT:n edustajat tapasivat oikeusministeri Anna-Maja Henrikssonin

Entinen vanhimmiston jäsen: Jehovan todistajat säilyttävät yhä tietoja erotetuista

Yle Jehovan todistajien ohjekirjasta: Lahkolla oma oikeusjärjestelmänsä

Salainen ohjekirja paljastaa: Jehovan todistajilla kattava oma oikeusjärjestelmä

MVT uutiset teki kaksi hyvää juttua Jehovan todistajien oikeuskomiteoista

Ilta-Sanomat: "Entisten Jehovan todistajien karut tarinat"

Sisäministeri Päivi Räsänen otti kantaa uskonnollisesta yhteisöstä eroamiseen

Jehovan todistajien keskuudessa ahdistelua, kiusaamista ja julkista häpäisyä

Selvitys: Jehovan todistajien oikeuskomiteat rikkovat ihmisoikeuksia

Kotimaa24: "Jehovan todistajien oikeuskomiteat johtaneet jopa itsemurhiin"

Helsingin Sanomat kuukausiliite toukokuu 2014: "Maailman loppu"


UUT:n järjestämän seminaarin puheissa oli paljon myös Jehovan todistaja -asioita

Jehovan todistajien järjestön tiedotus ulospäin poikkeaa merkittävästi sisäisestä tiedotuksesta muistiinpanojutussa

Kapellimestari Anna-Maria Helsing pääsi pois mustavalkoisesta maailmasta ja näkee nyt värit

A-studiossa kaksi Jehovan todistaja -vanhinta: Leinonen ja Hakkarainen

Psykologi sanoo, että Jehovan todistajien opetusvideo kasvattaa väärin

Kymmenen uutiset 17.09.2013: Jehovan todistajien on pyydettävä lupa rekisterimerkintöihin

Nelosen uutiset 17.09.2013: Jehovan todistajat loukkaavat lasten oikeuksia

Lapsiasiavaltuutettu Maria Kaisa Aula tuli julkisuuteen Jehovan todistajien lasten asiassa

MTV3 julkaisi kaksi juttua Jehovan todistajista ja henkilötietolaista

YLE: Jehovan todistajilla arkaluontoisia henkilötietoja – valtio ojentaa

Kotimaa24.fi julkaisi lapsiasiavaltuutetulle tehdyn selvityksen

Selvitystyö lapsiasiavaltuutetulle: Lasten oikeuksien toteutumisessa Jehovan todistajien keskuudessa on vakavia puutteita

Entinen Jehovan todistaja haluaa nostaa lapsen oikeudet keskusteluun (Turun Sanomat)

Konventin luopiopuhe ei yllättänyt - samaa sanahelinää kuin aiemminkin

Vartiotorniseura neuvoo taas kerran Jehovan todistajia käyttämään lapsityövoimaa saarnaamistyössä

Iltasanomat julkaisi vuonna 2008 uutisen, missä kerrotaan suomalaisen Jehovan todistaja -vanhimman pedofiliatuomiosta.
   
Uutisarkisto

Poimintoja ulkomaiden uutisista
YLE: Jehovan todistajien maksettava 4 000 dollaria päivässä, kunnes antavat tietoja pedofiilista – summa jo yli kaksi miljoonaa

Cedarsin video suomeksi tekstitettynä: Kahden todistajan sääntö

Valehtelu tarkoittaa esittämistä vilpillisesti jotakin, joka ei ole totta

Hallintoelin syyttää "luopioita" siitä, että media on kiinnostunut Jehovan todistajien "kahden todistajan säännöstä"

Vartiotorniseuran kirjallisuuden lähdeviitteet ja niiden asiayhteys - onko kaikki rehellistä?

Vartiotorniseura tarjoilee sekä punaista että sinistä maitoa

Mitä tarkoittaa oksymoron ja miten se liittyy jehovantodistajuuteen?

Pedofiilien paratiisi

Vanhimmat ovat tutkijoita, tuomareita ja psykologeja


YLE: Jehovan todistajien toiminta Venäjällä pysyy kiellettynä

Aamulehti: ”Eihän se passista näy” – Suomen Jehovan todistajat uskaltavat matkustaa Venäjälle, mutta uskonnosta on oltava suu supussa

Verkkouutiset nykypäivä: Demarimeppi Jehovan todistajien vainosta: Koteja tuhopoltettu Venäjällä

Mitä hallintoelimessä ja Vartiotorniseuran päätoimistossa ajateltiin vuodesta 1975?


MTV:n kymmenen uutiset kertoi Helsingin venäjänkielisestä konventista

Vartiotorniseura painostaa edelleen käyttämään henkistä ja hengellistä väkivaltaa entisiä jäseniä kohtaan


Vartiotorniseura pesee kätensä puhtaaksi

Angela Merkel nuhteli Vladimir Putinia Jehovan todistajien kieltämisestä Venäjällä

Perjantaikolumni: Oletko vielä häkissä?

Miksi Venäjä kielsi Jehovan todistajien toiminnan?

HS: Venäjä kielsi Jehovan todistajat – Suomen tiedottaja: ”Kuulostaa etukäteen päätetyltä”

YLE: Venäjä julisti Jehovan todistajat äärijärjestöksi


Iltalehti: Venäjä vainoaa Jehovan todistajia

YLE: Jehovan todistajat eivät muuta tuhatvuotista sääntöään, joka jättää pedofiilin ilman rangaistusta

Onko "kahden todistajan" vaatimus nykyaikaa?

Jehovan todistajat kieltäytyvät muuttamasta kahden todistajan sääntöä, ”koska se on kantamme”

Oikeuskomitean perustamiselle on paljon syitä


Jehovan todistajien johtajat salaavat lasten hyväksikäytön hinnalla millä hyvänsä

Esivallat: maallisia vallanpitäjiä - ei kun Jehova ja Jeesus - ei kun maallisia vallanpitäjiä...

Voiko erotettu tai eronnut palata sen "totuuden" yhteyteen, mihin hän aikoinaan oli liittynyt?

Vartiotorniseura muovaa Jehovan todistajista tunneköyhiä ihmisiä

Uusin karttamismääräys esitettiin marraskuun kuukausivideolla

27-vuotias Jehovan todistaja kuoli synnytykseen kieltäydyttyään verensiirrosta

Vähän yli 20 vuotta sitten siitä olisi erotettu - nyt sitä kehutaan ja suositellaan

Vartiotorniseura otti vuoden 2016 alussa käyttöön uuden raporttilomakkeen

Kierrosvalvojan kirje vanhimmille: Hoitotahtokortit

Hoitotahtokorttia koskevan kirjeen toista sivua ei luettu kokouksessa

Säälintunne kadoksissa

Raamattu kertoo avoimesti merkkihenkilöiden synneistä - Vartiotorniseura vaikenee täysin omista synneistään

YLE: Jehovan todistajien toiminta saatetaan kieltää Venäjällä – "seurakuntiin salakuljetetaan vääriä todisteita"


Sääntöihin kirjattu pahuus

Odottavan aika on pitkä

Pata kattilaa soimaa, musta kylki kummallakin

Historiaa - osa 21: Mitä Vartiotorni-lehti kertoi Harmagedonin sodasta vuonna 1958?

Naiset ovat alistetussa asemassa Jehovan todistajien yhteisössä

Jehovan todistajien kokoaikaisten erikoispalvelijoiden tottelevaisuus- ja köyhyysvala

Uusi kirje: toimettomia ja erotettuja yritetään saada muistonviettoon ja erikoisesitelmään

Hallintoelimen jäsen Stephen Lett puhuu mielellään rahasta

YLE: Jehovan todistajille rajua arvostelua lapsien hyväksikäytön peittelystä Australiassa

Jehovan todistajien hallintoelin vaatii Britanniassa vanhimpia tuhoamaan arkaluontoisia asiakirjoja

Kaksi hallintoelimen jäsentä kertoo lasten seksuaalisesta hyväksikäytöstä

Jehovan todistajat voivat tarjota korvausta pedofilian kohteille – "jos Raamattu ei kiellä"

Hyväksikäytön uhrit joutuvat tekemään julman valinnan

Kuninkaallisen tutkimuskomission Angus Stewart syyttää Vartiotorni-seuran edustajaa tahallisesta petoksesta

Vanhimmat häpeissään Australian tutkintakomission kuulusteluissa

Harold V. Mouritz on yksi vastuullisista henkilöistä Australian pedofiiliskandaalissa

Australian tutkintakomissio: Jehovan todistajat salannut tuhannen lapsen hyväksikäytön


Jehovan todistaja -äiti kieltäytyi verensiirrosta - yhdeksän lasta jäi orvoiksi

Tutkimus uskontojen tilanteesta 2015: Kaikista uskonnoista Jehovan todistajat menettävät edelleen eniten kannattajiaan

Jehovan todistajat ja verensiirto - Silminnäkija Viron TV:ssä

Lasten kasvattaminen pelon ja uhkakuvien avulla jatkuu

Lasten kohtelu uskonnon nimissä nostattaa vakavaa kritiikkiä Ruotsissa

Jehovan todistajien hallintoelin syytteessä lasten hyväksikäyttöön liittyvässä oikeusjutussa

Armeniassa Jehovan todistajat iloitsevat siitä, että heillä on nyt mahdollisuus suorittaa siviilipalvelus

Hallintoelin painostaa lapsia jo hyvin nuorina "Herran työhön"
 


Takaisin uutissivun alkuun tästä.Kaikki uutiset (myös vanhat uutiset) löytyvät uutisarkistosta.
  


Takaisin Johanneksen pojan kotisivujen etusivulle tästä   * * *   Uutissivusto avattu 04.08.2012