Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Uutisarkistoon * Hakusivulle


Uusin päivitys 27.02.2020
Uutiset - Kotimaa
 
Erikoiskonventin tiedote numero 2
27.02.2020 Johanneksen poika
 

Kuva: jwevent.org

Helmikuun alussa seurakunnissa luettiin Helsingin erikoiskonventin tiedote numero 1. Nyt seurakunnissa on luettu tiedote numero 2.

Lue lisää...Haaratoimisto on lähettänyt koronavirusta koskevia kirjeitä joihinkin seurakuntiin
26.02.2020 Johanneksen poika
 

Kuva: Iltalehti

Viime viikkojen aikana mediat sekä maailmalla että Suomessa ovat seuranneet tiiviisti Kiinasta lähtenyttä koronavirusepidemiaa. Tähän mennessä tartuntoja on todettu yli 80000, joista Euroopassa vajaa 400. Kuolleita on ollut tähän mennessä vähän vajaa 3000 koko maailmassa yhteensä, suurin osa Kiinassa.

Pitäisikö koronaviruksesta olla huolissaan?

Suomen Jehovan todistajien haaratoimisto on lähettänyt joihinkin seurakuntiin kirjeen, jossa on ohjeita koronavirusepidemian varalle.

Lue lisää...MTV Uutiset: Kolme naista paljastaa MTV:lle, miksi he erosivat uskonnollisista yhteisöistä
22.02.2020 Johanneksen poika
 Kuva: MTV Uutiset

MTV Uutiset haastatteli kolmea naista, jotka kokivat uskonnon asettamat raamit niin ahtaaksi, että he päättivät erota.

Lue lisää...Suomi käännyttää venäläisiä Jehovan todistajia
20.02.2020 Johanneksen poika
 Kuva: Mikko Savolainen / Yle

YLE kertoo, että kymmeniä Jehovan todistajia on käännytetty Venäjälle, joukossa 80-vuotias lähes liikuntakyvytön vanhus. Tytär uskoo, ettei äiti selviä palautuksesta hengissä. Tytär toivoo äidin saavan kuolla Suomessa.

Lue lisää...Helsingissä järjestetyn seminaarin puheet ja keskustelut voi nyt lukea netistä
16.02.2020 Johanneksen poika
 

 
07.02.2020 Helsingissä järjestetty hengellistä väkivaltaa käsittelevä seminaari Jäähyväiset hengelliselle väkivallalle oli tärkeä tapahtuma. Muutaman tunnin ajan eritaustaiset ihmiset pohtivat ääneen asioita, joista ei kaikissa uskonyhteisössä hiiskahdetakaan. Paikalle oli tullut edustajia monista uskonyhteisöistä, kuten ev.lut. kirkosta, vanhoillislestadiolaisuudesta, helluntaikirkosta ja Myöhempien aikojan pyhien Jeesuksen Kristuksen kirkosta. Paikalla oli myös tutkijoita ja kirjailijoita, jotka tuntevat tämän aihepiirin hyvin.

Yksi ongelmallinen yhteisö seminaarista puuttui. Jehovan todistajat eivät olleet kiinnostuneita osallistumaan. Ehkä Jehovan todistajat ajattelevat, että heidän yhteisössään mitään ei tarvitse korjata, kun mitään ongelmia ei ole.

Seminaarista on nyt julkaistu laajat nettisivut.

Lue lisää...Paljon puhetta hengellisestä väkivallasta
08.02.2020 Johanneksen poika
 

Kuva: JP

UUT ja Lapin yliopisto järjestivät yhdessä 07.02.2020 seminaarin, jonka teema oli Jäähyväiset hengelliselle väkivallalle. Seminaari järjestettiin Eurooppasalissa Helsingissä.

Seminaariohjelman aloittanut UUT:n puheenjohtaja Pia Puolakka sanoi esityksessään mm. näin:

Yhtenä UUT:n tavoitteena ja myös tämän seminaarin tavoitteena on se, että me saataisin näitä yhteisöjä enemmän tunnistamaan itse näitä ongelmia ja he myös itse löytäisivät keinoja puuttua siihen. Toisaalta sitten monia arkipäiväisempiä ilmiöitä voidaan verrata siihen, mitä tapahtuu muissakin yhteisöissä, koulu- tai työpaikkakiusaamiseen verrattavaa.

Lue lisää...Erikoiskonventin tiedote numero 1
06.02.2020 Johanneksen poika
 

Kuva: Pixabay

Suomen erikoiskonventtia varten on luotu uusi järjestelmä tiedottamiseen. Konventista saadaan seurakuntaan kuukausittain tiedote. Sen lisäksi jwevent.org -nettisivuston kautta konventin vapaaehtoiseen palvelukseen ilmoittautuneet saavat tietoa kirjautumalla tuolle sivustolle.

Lue lisää...Helmikuun ilmoituksissa oli 4 kohtaa - kahdessa niistä oli kyse rahasta
06.02.2020 Johanneksen poika
 

Kuva: Pixabay

Suomessa seurakunnan veljiä ja sisaria pyydetään helmikuun ilmoituksissa lahjoittamaan maailmanlaajuiseen työhön kahdesta syystä lisää rahaa:
 • Päätoimiston läheisyyteen rakennetaan uusia tiloja audio-video-osaston käyttöön
 • Venäjältä Suomeen tulevien tuhansien konventtivieraiden majoituksen maksavat suomalaiset Jehovan todistajat
Pieni "ongelma" näissä lahjoituksissa on. Kun joku yksilö lahjoittaa lahjalaatikkoon, jossa lukee "Maailmanlaajuiseen työhön", hän ei voi mitenkään tietää, mihin tarkoitukseen lahjoitus menee. Rahoja ei "korvamerkitä" vaan koko summa menee samaan "pohjattomaan kaivoon".

Lue lisää...Onko valtakunnansali omakotitalo?
30.01.2020 Johanneksen poika
 Etuovi.com myy 402 neliön kiinteistöä Kouvolassa omakotitalona. Esitteessä lukee, että talon tyyppi on omakotitalo, ja huoneiden määräksi ilmoitetaan 3H + K. Toisaalta lisätiedoissa lukee, että rakennuksessa on suuri luentosali, kirjasto, iso eteistila, Wc-tilat ja pieni keittiö eteisen yhteydessä.

Lue lisää...Jehovan todistajien tiedottaja Jukka Palonen yritti vesittää Kirkko ja kaupunki -lehden tekemän kyselyn tulokset
24.01.2020 Johanneksen poika
 


Kirkko ja kaupunki -lehti teki lokakuussa 2019 kyselyn. 15.01.2020 kyselyn tulokset julkistettiin kahdessa eri jutussa.

Jehovan todistajien haaratoimisto reagoi lehden juttuihin erittäin poikkeuksellisella tavalla. Heidän tiedottajansa Jukka Palonen kirjoitti vastineen lehden nettisivuille. Siinä hän yritti mitätöidä seksuaalista kaltoinkohtelua kokeneiden kokemukset.

Lue lisää...
Kirkko ja kaupunki julkaisi kaksi juttua seksuaalisesta kaltoinkohtelusta
15.01.2020 Johanneksen poika
 


Kuva: Antti Valta/K&K

Kirkko ja kaupunki teki kyselyn seksuaalisesta ahdistelusta lokakuussa 2019. Nyt kyselyn perusteella on julkaistu kaksi juttua, joiden otsikot ovat
 • Ahdistelutabu murtuu uskonnollisissa yhteisöissä – uhrit kertovat seksuaalisesta kaltoinkohtelusta K&k:n kyselyssä
 • ”Kaksi poikaa raiskasi rippileirillä” – kolme kokemusta seksuaalisesta väkivallasta uskonnollisessa yhteisössä
Lue lisää...
 


HS: Syrjittiinkö Jehovan todistajia kieltämällä nimilistojen kerääminen?
14.01.2020 Johanneksen poika
 


Kun tänään luin Helsingin Sanomien jutun, mielessä häivähti, onko nyt aprillipäivä. Ei ollut.

Aprillipäivänä on tapana puijata leikkimielisesti ihmisiä. Useissa lehdissä julkaistaan jokin pilailumielessä kirjoitettu artikkeli. Lähde: Wikipedia.

Jehovan todistajat ovat vieneet muistiinpanojutun Euroopan ihmisoikeustuomioistuimeen. Miten muistiinpanojen tekeminen liittyy ihmisoikeuksiin? Ei mitenkään.

Lue lisää...Länsiväylä: Siviilipalveluksen suosio on huippulukemissa – ennätysmäärä nuorukaisia kieltäytyi siitäkin
13.01.2020 Johanneksen poika
 Kuva: Länsiväylä

Länsiväylä kirjoitti jutun siviilipalveluksesta. Tämä on nyt ajankohtaista, koska vuoden ensimmäinen koulutuserä, 150 miestä, aloitti siviilipalveluksensa Lapinjärvellä. Tämä on myös ajankohtaista siitä syystä, että Jehovan todistajia koskeva vapautuslaki kumottiin vajaa vuosi sitten. Nyt Jehovan todistajienkin on valittava kolmesta vaihtoehdosta:
 • Armeija
 • Siviilipalvelus
 • Vankila
Kuten arvata saattoi, suurin osa asevelvollisuusikäisistä Jehovan todistaja -miehistä valitsee siviilipalveluksen.

Lue lisää...Elämä kosmoksessa
11.01.2020 Johanneksen poika
 


Antero Syrjänen on julkaissut uuden blogikirjoituksen. Tässä pieni ote tekstistä:

Entisenä Jehovan todistajana, kreationistina, muistan olleeni kovin varma siitä, että näyttelemme maailmankaikkeuden ainoalla elämän näyttämöllä. Sittemmin perehdyin maailmankaikkeuden kokoon ja arvoituksiin hieman toiselta näkökulmalta. Osoittautui, että näkemykseni olivat uskonnollisen propagandan värittämiä.

Kun olin vielä nykyistäkin nuorempi ja mukana todistajien toiminnassa, aidosti kiinnostavia Jehovan todistajien kirjoja oli kovin vähän. Yksi kirja oli kiinnostavuudessaan ylitse muiden ja se oli Elämä maan päällä - kehityksen vai luomisen tulos? Tätä kirjaa tutkittiin moneen kertaan nk. kirjantutkisteluissa. Muistan olleeni ylpeä siitä, etten uskonut tieteeseen sen luonnontieteellisessä, evoluutioteoriaa kannattavassa mielessä. Sittemmin kävi ilmi, että useimmat kirjan lainauksista olivat tarkoituksellista väärinlainaamista, lainauslouhintaa, joka on kreationismissa kovin tuttua.

Lue koko kirjoitus Kotimaa24:n blogista.Mitä Kirkko ja kaupunki -lehti on julkaissut Jehovan todistajista?
10.01.2020 Johanneksen poika
 


Viime vuosina Kirkko ja kaupunki on tehnyt useita Jehovan todistajiin liittyviä juttuja. Tässä on lueteltu muutamia niistä. Jutut voi lukea kokonaan linkkien kautta Kirkko ja kaupunki -lehden sivuilta.
 • Uskontojen lapsiuhrit jäävät piiloon
 • Lasten oikeuksissa pahoja puutteita
 • Lasten asema Jehovan todistajissa puhuttaa
 • Uskontojen uhrien tuki: Jehovan todistajat rikkovat ihmisoikeuksia
 • Kysyn vaan: Mikä on hengellistä väkivaltaa?
 • Pääkirjoitus: Väkivaltaa uskon varjolla
Lue lisää...Vapaaehtoistyöhön haetaan tästä lähtien pääasiassa netin kautta
09.01.2020 Johanneksen poika
 

Kuva: Watchtower Library

Vartiotorniseura on ottanut internetin tehokäyttöön toiminnassaan. Painettuja julkaisuja tuotetaan enää hyvin vähän. Lähes kaikki aineisto on sähköisesti käytettävissä internetissä JW.ORG-sivustolla.

Kun näin on, ei ole ihme, että myös vapaaehtoistyöntekijöiden rekrytointi hoidetaan tästä lähtien lähes kokonaan internetin kautta. Haaratoimisto on kertonut tästä seurakunnille tammikuun ilmoituksissa.

Lue lisää...Suosituimmat sivut, dokumentit ja äänitteet vuonna 2019
03.01.2020 Johanneksen poika
 

Kuva: Oikeuskomiteaselvitys

JP-sivuilla käy säännöllisesti useita tuhansia ihmisiä joka kuukausi lukemassa ja kuuntelemassa. Mitkä olivat vuoden 2019 suosituimmat nettisivut (html), dokumentit (pdf) ja äänitteet (mp3)?

Lue lisää...Lohjan valtakunnansalista on saatu uutta tietoa
01.01.2020 Johanneksen poika
 


Vuonna 2021 Lohjalla järjestetään asuntomessut. Siitä aiheutuu harmia Jehovan todistajille. Messualueella sijaitseva valtakunnansali on purettava. Jehovan todistajat rakentavat uuden valtakunnansalin toiseen paikkaan.

Länsi-Uusimaa kertoi 31.12.2019, että valtakunnansaliin liittyen Mäntynummentiellä tehdään nyt infraa eli kaivataan vesi- ja viemärijohtoja kadun varteen.

Lue lisää...Vuosi vaihtuu - on aika tarkastella vuoden 2019 tärkeimpiä uutisia
31.12.2019 Johanneksen poika
 

Kuva: Pixabay

Suomessa Jehovan todistajien järjestöön liittyviä tapahtumia ja uutisia oli vuonna 2019 runsaasti. Eduskunta sääti uuden lain, jonka perusteella Jehovan todistaja -miehetkin joutuvat suorittamaan joko asepalveluksen tai siviilipalveluksen.

Toinen Jehovan todistajien toimintaan liittyvä asia päätettiin sekä EU-tuomioistuimessa että Korkeimmassa hallinto-oikeudessa jo vuoden 2018 puolella, mutta Jehovan todistajat julkaisivat oman kannanottonsa asiaan vasta vuoden 2019 puolella. Asia liittyi saarnaamistyössä tehtyihin muistiinpanoihin. Tietosuojavaltuutettu oli jo vuonna 2000 kieltänyt Jehovan todistajia keräämästä tietoja oven avaajista ilman heidän suostumustaan. Sitkeä vastaanhangoittelu päättyi vasta vuoden 2019 keväällä, kun Suomen haaratoimisto lähetti kirjeen seurakuntiin. Kirjeessä Jehovan todistajia kiellettiin tekemästä ovilla muistiinpanoja tapaamistaan henkilöistä.

Mitkä muut olivat vuoden 2019 kohokohtia? Se selviää vuosikatsauksesta.

Lue lisää...Entisen Jehovan todistajan ensimmäinen joulu joulupukkina
29.12.2019 Johanneksen poika
 


Jehovan todistajat eivät vietä joulua, joten heillä ei ole omia kokemuksia joulupukista. Miten käy, kun entinen Jehovan todistaja pukee joulupukin vaatteet päälleen ja lähtee kiertämään kahdeksaan perheeseen lahjoja jakamaan?

Antero Syrjänen kertoo blogissaan:

Sitten tuli Aatto. Ja jännitys. Olin siis ihan oikeasti menossa ihmisten kotiin heille tärkeän juhlan tärkeimpään aikaan, kruunaamaan sen. Minä, jolla ei ollut lapsena ensimmäistäkään Joulua. Miten edes voisin onnistua? Pilaan kaiken. Yhtään ei auttanut se, että pukin housut ratkesivat jo kotona, ensimmäisen sohvalle istumisen yhteydessä. Muori onneksi paikkasi housut ja ehdin vielä harjoitella istumista niin, että housut kestäisivät.

Lue kirjoitus kokonaan Kotimaa24:n blogista.

 


Kirkon pappi puhui maailmanlopusta, kun lapsia oli läsnä - media kiinnostui asiasta
26.12.2019 Johanneksen poika
 

Kuva: JW.ORG

YLE julkaisi 19.12.2019 uutisen:

Kauneimmat joululaulut sai kirkossa yllättävän käänteen: kirkkoherra julisti maailmanlopun tulevan vuonna 2040

Kirkko oli täynnä, tunnelma oli mukava, kunnes muutaman joululaulun jälkeen Lauritsalan seurakunnan kirkkoherra Pentti Berg aloitti puheensa. Puheen kantava teema oli maailmanloppu. Berg muun muassa ilmoitti, että maailmanloppu tulee vuonna 2040.

YLE kertoi, että paikalla oli paljon lapsia. Eräs paikalla ollut nainen totesi, että toivottavasti lapset eivät kuunnelleet tarkasti. Hänen mukaansa voisi muuten iskeä paniikki.

Median julkaisemissa jutuissa paheksuttiin sitä, että paikalla oli lapsia, kun pappi puhui maailmanlopusta. Mutta onko tämä aivan tavatonta? Miten esimerkiksi Jehovan todistajien piirissä toimitaan? Kuulevatko Jehovan todistaja -perheiden pienet lapset maailmanloppupuheita?

Lue lisää...Joulu ja Jehovan todistajat - mikä on sallittua ja mikä ei?
22.12.2019 Johanneksen poika
 

Kuva: Pixabay

Joulun aika voi olla monelle Jehovan todistajalle aika ongelmallista aikaa. Miksi?
 • Miten Jehovan todistajan tulee vastata, kun joku toivottaa Hyvää joulua?
 • Saako Jehovan todistaja ottaa vastaan joululahjan työpaikalta?
 • Saako Jehovan todistaja syödä kinkkua ja lanttulaatikkoa joulun aikaan?
Lue lisää...Muutos-lehti numero 1/2019 on ilmestynyt
17.12.2019 Johanneksen poika
 


Uskontojen uhrien tuki UUT ry julkaisee kerran vuodessa Muutos-lehden. Uusimmassa lehdessä on useita kiinnostavia kirjoituksia, mm. nämä:
 • Elämäni Jehovan todistajana
 • Uskontokuntien jäsenmäärien kehitys Suomessa
 • Hengellinen väkivalta sosiaalipsykologian pro gradu -tutkielmassa
Lue lisää...Helsingissä järjestetään helmikuussa 2020 seminaari: Jäähyväiset hengelliselle väkivallalle
13.12.2019 Johanneksen poika
 

Kuva: Eurooppasali

Seminaarin järjestävät Uskontojen uhrien tuki UUT ry ja Lapin yliopiston Yhteiskuntatieteiden tiedekunta. Seminaari pidetään 07.02.2020 klo 11:30-16:15 Eurooppasalissa, osoitteessa Malminkatu 16, Helsinki.

Lue lisää...Haaratoimiston remontoitavaan osaan perustetaan Jehovan todistajien historiaa koskeva näyttely
12.12.2019 Johanneksen poika
 

Kuva: JW.ORG

Suomen haaratoimisto on lähettänyt kaikkiin seurakuntiin kirjeen, jossa se pyytää lahjoittamaan tai lainaamaan vanhaa historiaan liittyvää aineistoa uutta näyttelyä varten, joka perustetaan ensi vuoden syksyyn mennessä valmistuvaan haaratoimiston remontoitavaan osaan. Kirjeessä pyydetään mm. valokuvia, kaitafilmejä, kuvanäytös Luomiseen liittyvää materiaalia ja vanhoja esineitä, joita on käytetty "teokraattiseen toimintaan".

Lue lisää...

   


Takaisin uutissivun alkuun tästä.Kaikki uutiset (myös vanhat uutiset) löytyvät uutisarkistosta.
 
  
  
Uutiset - Ulkomaat
 
Millä oikeudella Jehovan todistajien halllintoelimen jäsen Stephen Lett syyttää taaperoa ahneeksi?
25.02.2020 Johanneksen poika
  

Kuva: JW Broadcasting, helmikuu 2020

Kun pieni lapsi, "taapero", vasta opettelee elämän pelisääntöjä, voidaanko häntä syyttää ahneudesta?

Kuuntele ja katsele, miten Jehovan todistajien hallintoelimen jäsen Stephen Lett ajattelee asiasta. Hän puhui helmikuun 2020 kuukausivideolla ahneudesta.

Lue lisää...Kahdeksan Jehovan todistajaa syytteessä “ekstremismistä” Juutalaisten autonomisella alueella Venäjällä
24.02.2020 Foksimies
  Siperiassa sijaitsevalla Juutalaisten autonomisella alueella toimivat Venäjän viranomaiset ovat syyttäneet kahdeksaa Jehovan todistajaa ekstremismistä. Aktivistit sanovat sen lisäävän uskonnolliseen yhteisöön kohdistuvaa vainoa.

Lue lisää...Saako vahtikoira haukkua ilman syytä?
22.02.2020 Johanneksen poika
  

Kuva: Pixabay

Hallintoelimen jäsen Geoffrey Jackson vertasi "uskollista ja ymmärtäväistä orjaa" vahtikoiraan pitäessään puhetta Vartiotorniseuran vuosikokouksessa syksyllä 2019. Siksi on sopivaa hiukan käsitellä tätä aihetta tarkemmin.

Jackson totesi, että tänä vuonna "uskollinen ja ymmärtäväinen orja" on ollut tehtävässään 100 vuotta. Jacksonin mukaan orja on ollut hengellisesti hereillä koko tämän ajan. Sitten hän myönsi, että "orja" on välillä innostunut jostain ajankohdasta, eikä loppu ole sitten tullutkaan. Jotkut ovat voineet pettyä.

Lue lisää...Maailman "rehellisin" järjestö on vaikeuksissa Ruotsissa
14.02.2020 Johanneksen poika
  Kuva: Dagens Samhälle

Jehovan todistajat ovat joutuneet Ruotsissa vaikeuksiin näytettyään konventissa väkivaltaisia videoita pienille lapsille vuonna 2018.

Samoja videoita näytettiin maailmanlaajuisesti, myös meillä Suomessa. Lehden artikkelissa todetaan, että videot olisi pitänyt lähettää tarkastettavaksi ennen niiden esittämistä.

Erikoista tilanteessa oli, että tuomioistuimessa Jehovan todistajien puolustusasianajaja yritti tarkoituksellisesti harhauttaa tuomioistuinta näyttämällä täysin erilaisia ​​videoita kuin konventissa.

Lue lisää...Miten paeta Jehovan todistajista?
11.02.2020 Johanneksen poika
  

Kuva: Cedars / YouTube

Lloyd Evans on julkaissut videon, joka pyrkii auttamaan niitä henkilöitä, jotka ovat lähdössä Jehovan todistajien järjestöstä ulos. Kuten monet tietävät, Jehovan todistajista ei voi lähteä noin vain pois. Siitä on aina seurauksia. Ne riippuvat siitä, kuinka kauan on ollut järjestön sisäpuolella ja kuinka suuri osa sukulaisista ja ystävistä on tuon järjestön sisäpuolella. Karttamisoppi on voimakas pelote kaikille, jotka haluavat lähteä. Niinpä on hyvä, että joku asiantuntija opastaa lähtijöitä minimoimaan negatiivisten seurausten määrän.

Lue lisää...Suhtautuminen erotettuihin - miten oppi on muuttunut?
07.02.2020 Johanneksen poika
  

Kuva: Pixabay

Jehovan todistajat tunnetaan siitä, että he karttavat seurakunnasta erotettuja ja itse eronneita. Kuinka moni tietää, että oppi ei aina ole ollut samanlainen?

Tässä jutussa vertaillaan kolmea ajanjaksoa:
 • 1900-luvun alku
 • 1960-luku
 • Nykyaika
Lue lisää...Miksi Jehovan todistajien järjestö "arpoo" tapauskohtaisesti, onko se alamainen esivalloille vai ei?
04.02.2020 Johanneksen poika
  

Kuva: Pixabay

On kiinnostavaa lukea, mitä Vartiotorni kirjoitti vuoden 1962 lopussa esivalloista ja siitä, miten sen päätöksiin piti suhtautua:

Maalliset viranomaiset antavat tuomion ja rankaisevat henkilöitä riippumatta siitä, ovatko he seurakunnan sisällä tai ulkopuolella, jos he rikkovat lakia. Rikkojilla ei ole oikeutta valittaa tällaisesta rangaistuksesta...

Seurakunnan on annettava maallisten viranomaisten rangaista tällaisia syyllisiä.

Lue lisää...
 


SverigesRadio: Miksi erosit Jehovan todistajista?
03.02.2020 Johanneksen poika
  

Kuva: SverigesRadio

Uumajalainen Suvi Kling jätti Jehovan todistajat lopullisesti usean vaiheen jälkeen. Uskonnollinen liike valvoo jäsentensä elämää monin tavoin ja hän ei hyväksynyt sen kaikkia arvoja.

Suvi Kling teki eroa Jehovan todistajiin pitkään: konflikti, paluu ja jättäminen. Tiiviistä yhteisöstä poistuminen ei ole helppoa, varsinkaan silloin, kun edessä on totaalinen poissulkeminen.

"Kaikki mitä on tapahtunut on kuitenkin mukana, vaikka et sitä haluaisikaan. Asioita ei voi vain painaa pois. Niitä pitää käsitellä yksi kerrallaan", Suvi Kling sanoo.

Kuuntele noin 50 minuutin radio-ohjelma täältä.Ovatko Jehovan todistajien opetukset Danielin profetioista "oikea totuus"?
01.02.2020 Johanneksen poika
  

Kuva: Vartiotorniseura

Eräs suomalainen Jehovan todistaja alkoi tutkia huolellisesti Danielin profetioita. Onko Jehovan todistajien opetus Danielin kirjasta Raamatun mukainen?

Tämä Jehovan todistaja käsitteli Danielin kirjaa järjestelmällisesti ja hämmästyi. Tutkielma on nyt valmis ja se jaetaan kaikille asiasta kiinnostuneille tämän sivun kautta.

Lue lisää...Hollannin haaratoimisto epäonnistui yrityksessään estää yliopiston tekemän raportin julkaiseminen
30.01.2020 Johanneksen poika
  

Kuva: NOS

Kuten monissa muissa maissa, Hollannissakin on viime vuosina tullut julkisuuteen vakava lasten seksuaaliseen hyväksikäyttöön liittyvä ongelma Jehovan todistajien yhteisössä.

Joulukuussa 2018 poliisi ratsasi Hollannin Jehovan todistajien tiloja seksuaalisen hyväksikäytön tutkinnassa. Sekä poliisi että yliopisto alkoivat kaivaa esiin todisteita asiassa.

Nyt yliopisto on saanut valmiiksi tutkimusraporttinsa. Haaratoimisto yritti estää oikeusteitse raportin julkistamisen, mutta epäonnistui.

Lue lisää...
 


Historiaa - osa 72: Vartiotorniseuran 1950-luvulla julkaiseman kirjallisuuden kuvitus
30.01.2020 Johanneksen poika
  

Kuva: Vartiotorniseura

Aikaisempi juttu käsitteli Vartiotorniseuran kirjallisuuden kuvitusta 1940-luvulla. Nyt tarkastellaan 1950-lukua.

Lyhyesti voisi sanoa, että mikään ei ole muuttunut kymmenessä vuodessa. Kaikki näyttää samanlaiselta. Jeesuksella ei ole partaa. Paratiisin Eeva näyttää anorektikolta, vaikka paratiisissa oli runsaasti ruokaa.

Lue lisää...Historiaa - osa 71: Vartiotorniseuran 1940-luvulla julkaiseman kirjallisuuden kuvitus
26.01.2020 Johanneksen poika
  

Kuva: Vartiotorniseura

Tässä yläpuolella on kuva parrattomasta Jeesuksesta, joka ratsastaa vikuroivalla hevosella. Se on julkaistu vuonna 1944 kirjassa
The Kingdom is At Hand.

Tässä jutussa tarkastellaan muutamien 1940-luvulla julkaistujen kirjojen kuvitusta aikajärjestyksessä. Merkille pantavaa on se, että kirjoissa Jeesus esittäytyy parrattomana. Rutherford ajoi Jeesuksen parran, mutta ei siinä vielä kaikki. Hän ajoi parran myös Jeesuksen opetuslapsilta. Johannes Kastaja on poikkeus, hän on saanut pitää partansa.

Lue lisää...
 


Historiaa - osa 70: C.T. Russell - Raamatun tutkielmia, osat viisi, kuusi ja seitsemän
24.01.2020 Tuomas Yläjuurakko ja Johanneksen poika
 
 
Kuva: Wikipedia

Tällä sivulla tarkastellaan lyhyesti C.T. Russellin Raamatun tutkielmien viimeisiä osia:
 • Osa 5: Sovitus Jumalan ja ihmisten välillä (v. 1899)
 • Osa 6: Uusi luomus (v. 1904)
 • Osa 7: Täyttynyt salaisuus (v. 1917)
Lue lisää...Jumalan pyhä nimi
23.01.2020 Lähetetty

 


Tämä teksti tulee käsittelemään Jumalan nimen eri piirteitä, mm. sen oikeaa lausumistapaa ja merkitystä. Tekstin jälkeen on linkki PDF-tiedostoon, jossa perustellaan laajasti asiaa heprean kielen pohjalta.

Jumalan nimi JHVH löytyy monista vanhoista käsikirjoituksista. Se on hepreankielinen nimi. Siksi sen kriittisen tarkastelun kohteeksi ei kelpaa niin sanotut "pakanakielet", kuten kreikka tai latina. Käännettäessä sanoja, varsinkin nimiä, kirjaimista saattaa muuttua suuri osa, jotka vaikuttavat suoranaisesti niiden merkitykseen. Käännettäessä hepreaa, kohdekielen on mahdotonta säilyttää nimien merkityksiä, jotka hepreassa ovat puolestaan aivan keskeisessä osassa.

Lue lisää...Iltalehti: Jehovan todistajalle ehdollinen vankeustuomio ekstremismistä Venäjällä
21.01.2020 Johanneksen poika

 


Grigori Bubnov sai kuuden vuoden ehdollisen vankeustuomion ekstremistisestä toiminnasta Venäjän Kaukoidässä.

Syyttäjät olivat vaatineet Bubnoville, 54, seitsemän vuoden ehdotonta vankeustuomiota. Syyttäjien mukaan hän oli syyllistynyt paikallisten Jehovan todistajien toiminnan järjestämiseen. Bubnov on kiistänyt syytteen.

Lue lisää...
Historiaa - osa 69: C.T. Russell - Raamatun tutkielmia, kolmas osa, Tulkoon valtakuntasi
21.01.2020 Tuomas Yläjuurakko ja Johanneksen poika

 

Kuva. Watchtower Library

Raamatun tutkielmien kolmannessa osassa Russell esittelee mm. kuuluisan pyramidioppinsa, johon hän näyttää ihastuneen suuresti. Tulkoon valtakuntasi on julkaistu alun perin vuonna 1890. Suomeksi tämä kirja on julkaistu vuonna 1920.

Pyramidioppi oli voimassa kauan. Se kumottiin vasta 1920-luvun loppupuolella. "Historia"-kirja kertoo näin:

Noin 35 vuoden ajan pastori Russell ajatteli, että Gizen suuri pyramidi oli Jumalan kivitodistaja, joka vahvisti Raamatun ajanjaksojen paikkansapitävyyden (Jes. 19:19). Jehovan todistajat ovat kuitenkin luopuneet ajatuksesta, että jollakin Egyptin pyramidilla olisi jotain tekemistä tosi palvonnan kanssa. (Ks. ”Wartio-Torneja” 15.1. ja 1.2.1929.)

Lue lisää...Historiaa - osa 68: C.T. Russell - Raamatun tutkielmia, toinen osa, Aika on lähellä
20.01.2020 Tuomas Yläjuurakko ja Johanneksen poika

 

Kuva. JW.ORG

Russellin kirjasarjan toisessa osassa, Aika on lähellä, pääosassa ovat ennustukset ja vuosiluvut. Russell ilmoittaa useita vuosilukuja, jotka ovat tärkeitä ja joilla on tietty merkitys. Tässä on muutama esimerkki:
 • Aadamista alkaneet kuusi suurta "tuhatvuotispäivää" päättyivät vuonna 1873.
 • Samana vuonna alkoi seitsemäs "tuhatvuosipäivä".
 • Kristuksen toinen tuleminen (läsnäolo) alkoi 1874.
 • Pakanain ajat loppuivat vuonna 1914.
 • Päivitetty kirja toistaalta kertoo, että pakanain ajat päättyvätkin vasta noin vuoden 1915 loppuessa
Kaikki nämä vuosilukuennustukset osuivat harhaan.

Lue lisää...Historiaa - osa 67: C.T. Russell - Raamatun tutkielmia, ensimmäinen osa, Jumalan aikakausisuunnitelma
17.01.2020 Tuomas Yläjuurakko ja Johanneksen poika

 

Kuvat: Vartiotorniseura ja Raamatuntutkijat

Jehovan todistajien "historiakirja", Jehovan todistajat – Jumalan valtakunnan julistajia (1993), kertoo Russellin kirjan julkaisemisesta näin:

Raamatun totuuksien julistamisessa otettiin merkittävä askel eteenpäin vuonna 1886, kun julkaistiin ensimmäinen osa luvatusta kirjasarjasta, jonka nimi oli Millennial Dawn (Tuhatvuotissarastus) ja jonka kirjoitti C. T. Russell. Ensimmäinen osa oli nimeltään Jumalan aikakausisuunnitelma. ... Lopulta C. T. Russell kirjoitti viisi muuta kirjaa Tuhatvuotissarastus-sarjaan.

Tuhatvuotissarastus-sarjan osia alettiin kutsua Raamatun tutkielmiksi, mikä nimi otettiin pieniin painoksiin vuoden 1904 lokakuusta lähtien, ja uutta nimeä alettiin käyttää yleisemmin vuodesta 1906 lähtien. Sarja alkoi ilmestyä suomeksi vuonna 1910.

Lue lisää...Saksalainen Jehovan todistaja -mies ilmoitti eroamisestaan valtakunnansalin lavalta
10.01.2020 Johanneksen poika

 

Kuva: YouTube

YouTube-videolla nähdään poikkeuksellisen näyttävä eroilmoitus. Tällä kertaa vanhin ei ilmoita lavalta, että "Bernd ei ole enää Jehovan todistaja". Sen tekee Bernd itse.

Lue lisää...
Negatiivisen kasvun maiden lukumäärä lisääntyy
06.01.2020 Johanneksen poika

 

Kuva: YouTube

Lloyd Evans on julkaissut mielenkiintoisen videon "John Cedars" -YouTube-kanavalla. Hän tarkastelee Jehovan todistajien palvelusvuoden 2019 raporttia ja vertaa sitä edellisiin vuosiin. Videolla esitetään karttoja, jotka osoittavat selkeästi sen, että maailmassa on yhä enemmän sellaisia maita, joissa on "negatiivista kasvua", toisin sanoen julistajamäärän laskua.

2017 oli 37 sellaista yli miljoonan asukkaan maata, joissa oli laskua julistajahuipussa. Vuonna 2019 tuollaisia maita oli jo 44.

Lue lisää...Onko Jehovan todistajien käsitys Jumalan nimestä "hukassa"? Miksi merkitys on muuttunut?
03.01.2020 Johanneksen poika

 
 

Kuvat: JW.ORG

Harva Jehovan todistaja tulee ajatelleeksi, että Jehovan todistajien tulkinta nimestä Jehova ei ole aina ollut sama. Tulkinta on vaihtunut vuosien varrella. Onko perusteita uskoa, että tämän hetkinen tulkinta on oikea? Vieläkö Jehovan todistajat pitävät myös nimeä Jahve oikeana?

Vuoden 1954 Vartiotorni kertoi Jumalan nimen merkitsevän ”hän saattaa olemaan”. Vuoden 2015 Vartiotorni kertoi sen merkitykseksi "hän saattaa tulemaan (joksikin)" ja toisaalta ”Minä osoittaudun miksi osoittaudun”.

Vanha Uuden maailman käännös kertoi Jumalan nimen näin: "MINÄ OSOITTAUDUN MIKSI OSOITTAUDUN." Uudempi käännös on tätä mieltä: ”Minusta tulee se, miksi päätän tulla.

Aika monenlaista muotoa löytyy. Miksi?

Lue lisää...Tahatonta "komiikkaa" Jehovan todistajien verkkosivuilla
02.01.2020 Johanneksen poika

 
 

Kuva: JW.ORG

JW.ORG:ssa on nuorille suunnattu kirjoitus Miksi minun pitäisi pyytää anteeksi? Kirjoituksessa on paljon hyviä neuvoja. Mutta miten toimii Jehovan todistajien hallintoelin? Toimiiko se itse näiden ohjeiden mukaan, joita se nuorille antaa? Pyytääkö se itse anteeksi?


Kuva: JW.ORG (muokkaus: JP)

Lue lisää...Jehovan todistajien raportti palvelusvuodelta 2019
01.01.2020 Maaria

 
 

Kuva: JW.ORG

Jehovan todistajien raportti palvelusvuodelta 2019 on julkaistu. Ensimmäisenä silmiin osuu julistajien keskiarvoluvut maittain. Parina viime vuonna on julkaistu vain huippuluvut. Oli siis pienoinen yllätys, että nyt keskiarvoluvut jostain syystä taas julkaistiin.

Lue lisää...

   


Takaisin uutissivun alkuun tästä.Kaikki uutiset (myös vanhat uutiset) löytyvät
uutisarkistosta.

  

Medialle

Toimittajien tietopaketti luettavissa täällä.

News in English

   
Jehovah's Witnesses in Finland. News from Finland.

  


Vuosikatsaukset

Uutisvuosi:
Uutisvinkki
 
Jos tiedät kiinnostavan uutisen mikä liittyy Vartiotorniseuraan tai Jehovan todistajiin, lähetä uutisvinkki osoitteeseen:

jp
@johanneksenpoika.fi
 
Hallintoelin

Mikä on Jehovan todistajien hallintoelin? Ketkä siihen kuuluvat? Lue lisää täältä.

Elokuun 2019 tilanne:Katso iso kuva tästä.
    
Videot

Uutisvideoita voit katsoa täältä.
 
Sähköposti

Johanneksen pojan sähköposti

jp@johanneksenpoika.fi

Lue lisätietoja täältä...
   
Uutistoimitus

Lue lisätietoja täältä...
 
Sitaattioikeus

Tällä uutissivustolla noudatetaan sitaattioikeuden periaatteita. Lue lisää...
   
Ex-JT:t - media

Entiset Jehovan todistajat kaupallisen median jutuissa:Lue täältä.

 
Uutisarkisto

Poimintoja kotimaan uutisista 
Pieni kooste valtakunnansalien myynnistä Suomessa

HS: Jehovan todistajat etsivät keinoja verensiirtokiellon kiertämiseen – ”Verikiellosta on hankala enää luopua, koska samalla liike myöntäisi, että moni kuoli turhaan”

Täysin uudistettu suomenkielinen Uuden Maailman käännös julkaistiin Hämeenlinnassa

Opetusministeriö hyväksyi Jehovan todistajien ohjeistuksen seksuaalirikosten käsittelyssä – Professori: “On ongelma, jos yhteisöt toimivat tuomioistuimina”

Väistöliikkeitä kadulla, saamatta jääneitä juhlakutsuja ja karttelevia myyjiä - uskonyhteisöistä eronneet kertovat: ”Edes heidän pomonsa kutsuhuudot eivät saaneet myyjiä lähestymään minua”

Nainen voitti palkinnoksi kauneushoidon – työntekijä perui sen, koska asiakas oli 20 vuotta sitten Jehovan todistaja

Tietojen jakaminen vai tietojen pimittäminen?

EU-tuomioistuin julkisti päätöksensä - Veikko Leinonen väittää vastaan

Jehovan todistajista irtautujien kokemuksia hengellisestä väkivallasta: "Katson olevani selviytyjä vaikkakin henkisillä arvilla"

Vielä kerran Hakkaraisesta

Miten Jehovan todistajien tiedottaja Ari Hakkarainen pärjäsi Susanne Päivärinnan haastattelussa?

Sensuroimaton Päivärinta tänään: erikoislähetys kohutuista Jehovan todistajista

Ilmoitus ja suostumus henkilötietojen käsittelyyn

A-studio: Miten toimivat Jehovan todistajien oikeuskomiteat?

Entiset Jehovan todistajat kertovat kokemuksistaan uskonyhteisön oikeuskomiteoissa – "Todettiin, että minä, 11-vuotias tyttö olin vietellyt keski-ikäisen miehen"

Lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttila on lähettänyt merkittävän kirjelmän

Miten eduskunnan oikeusasiamies suhtautuu henkiseen ja hengelliseen väkivaltaan?

Onko Jehovan todistajien keskuudessa parisuhdeväkivaltaa?

Iltalehti: ”Älä anna masturbaation saastuttaa itseäsi” - Jehovan todistajien videot vuotivat jälleen: jyrkkiä käskyjä seksuaalisuudesta

Historiaa - osa 45: Oulun konventtisali valmistui, Pohjois-Suomen Jehovan todistajat olivat innoissaan

Oulun konventtisali on nyt alennusmyynnissä

Entinen Jehovan todistaja Eeva-Liisa Pirttinen Radio Suomen ohjelmassa

Käyttääkö Jehovan todistajat uskonnollinen yhdyskunta Suomessa sanaa "seurakunta" vilpillisesti?

Uusi Pro gradu -tutkielma: Jehovan todistajista eronneiden tarinoita eroprosessista ja avunsaannista

Kooste YLE Radio 1:n ohjelmasta "Ero Jehovan todistajista ei ole helppo"

Tunnelmia Helsingin kirjamessuilta 2017

Suomen seurakunnissa opiskeltiin perinteistä lahjoittamista Vartiotorniseuralle

Ilta-Sanomat kertoi Helsingin Sanomien tekemästä karttamisjutusta
 
Helsingin Sanomat osoitti Veikko Leinosen karttamistulkinnan vääräksi

Jehovan todistajien kokouksissa opeteltiin karttamaan erotettua perheenjäsentä

Haaratoimisto lähetti Turun väkivaltaista hyökkäystä koskevan kirjeen kaikkiin seurakuntiin

Ben Kalland pelkäsi lapsena: Mitä jos tuttava avaisi oven?


Ben Kalland on aina halunnut kertoa tarinan - nyt haave on toteutunut

Tietääkö joku "päivän ja hetken", jolloin Harmagedon alkaa?

Pikku saarnaajat ja menetetty lapsuus

Entiset Jehovan todistajat kaupallisen median jutuissa

Kastavatko Jehovan todistajat lapsia?

Jehovan todistajien lapset kärsivät pahoista peloista: Raakoja kertomuksia ja pelottavia kuvia – "Heräsin usein sänkyni alta"

Tilastokeskuksen viimeiset viralliset numerot kertovat: Jehovan todistajia oli Suomessa viime vuonna 307 vähemmän kuin vuotta aiemmin

HS: ”Oli järkyttävää ajatella, että kaikki tapetaan” – kirja kuvaa pelkoja uskonliikkeissä, yhteisöt empivät järeämpää valvontaa

YLE: Harmageddon ja demonit arkisia kuin maito jääkaapissa – epäterveet uskonnolliset yhteisöt hallitsevat pelolla

Aamulehti: Uusi kirja kertoo pelottelusta uskonnollisissa yhteisöissä – Jehovissa voimakkain pelon ilmapiiri

HS: Veera Ahokannaksesta tuli lapsena julistaja, joka pelkäsi demoneita ja kiersi jakamassa Vartiotorni-lehteä

Kirja "Pyhät, pahat ja pelokkaat" julkaistiin tänään


Kotimaa24: Lapsiasiavaltuutettu ehdottaa uskonnollisten yhdyskuntien säännöllistä arviointia – ulottuisi myös herätysliikkeisiin

Lapsiasiavaltuutetun aloite uskonnonvapauslaissa säädetyn asiantuntijalautakunnan tehtävän ja kokoonpanon muuttamisesta

Sähköpostia sosiaali- ja terveysministeriöstä

Sähköpostia opetus- ja kulttuuriministeriöstä

Turun Sanomien paperilehdessä iso juttu: Myynnissä ainakin 13 valtakunnansalia

Fariseustrilogia kertoo: Jehovan todistaja ei saa käyttää omaa ajattelua Raamattua lukiessaan

KHO pyytää EU-tuomioistuimelta ennakkoratkaisua Jehovan todistajien tiedonkeruusta

Yksi myytti säpäleiksi?

Onko Veikko Leinonen verensiirron ja verenluovutuksen asiantuntija?

Sairaalayhteyskomiteat haittaavat lääkäreiden töitä sairaaloissa


Turun Sanomat: "Uskontojen uhrien tuki: Jehovan todistajien verensiirtokielto vaarantaa jäsenten terveyden"

Demokraatti: Jehovan todistajien verensiirtokiellosta kuolemantapauksia – Lääkäri: ”Äärimmäisen surullisia tapauksia”

Kotimaa24 kertoi ensimmäisenä UUT:n selvityksestä

UUT julkaisi selvitystyön Jehovan todistajien verituotteiden käyttökiellosta


Entinen Jehovan todistaja: Perhe hylkäsi, terapia auttoi

Kirje kaikille seurakunnille: Yksinkertaistettu hoitotahtokortti

Jehovan todistajat "unohtivat" mainita poliisin nuorille suunnatussa valistuskirjasessa

Kotimaa24: Jehovan todistajat opastaa seksuaalisesta väkivallasta – poliisia ei mainita

Veren "fraktiot" ovat suuri eettinen ja moraalinen ongelma Jehovan todistajille, vaikka he eivät itse sitä tule ajatelleeksi

Tilastokeskuksen uusien lukujen valossa Jehovan todistajien määärä vähenee edelleen Suomessa tasaisesti

Karttaminen - elämäni suurin suru

Menneisyys ja tulevaisuus Jehovan todistajien opin mukaan

Kun joulua ei saanut viettää

Veikko Leinonen kertoi suurista muutoksista Suomen haaratoimistossa

Tutkija: Uskonnollisten liikkeiden hengellinen väkivalta on Suomessa merkittävä ongelma

Seura: Paholaiselle luovutettu

Turun Sanomat: Veljestä tuli musta lammas

Vartiotornin varjossa -kirjan julkistamistilaisuus Helsingissä

Paljastuskirja Jehovan todistajista: itsemurhia, nöyryyttämistä, lasten hylkäämisiä

Kotimaa24: Tietosuojavaltuutettu ohjaa Jehovan todistajia henkilötietojen keräämisessä

Konventtipuheet ovat monien mielestä liian pitkiä ja puuduttavia, konventteihin mennään tapaamaan tuttuja

Lapsiasiavaltuutettu: Uskonnollisia yhteisöjä alettava valvoa

Aini Linjakummun uusi kirja on julkistettu tänään Helsingissä

Entinen Jehovan todistaja seuraajistaan: He odottivat ulko-ovellakin, kiersivät taloa ja menivät ikkunoiden ohi

Isoveli valvoo - toisinaan myös -sisar

Oikeusoppineet: Jehovan todistajien ohjekirjassa ollaan paikoin Suomen lain rajamailla

Ilta-Sanomat: Jehovan todistajat kyselevät tarkkaan vapaaehtoistensa taustat: ”Oletko kuluneen vuoden aikana katsonut pornografiaa?”

YLE Radio 1:n Horisontti-ohjelmassa entisen Jehovan todistajan haastattelu

Isaac Withersponen oikeuskomiteaistunto herättää ajatuksia

Millainen henki oikeuskomiteoissa vallitsee?


"Jehovan todistajat kielsi kertomasta raiskauksesta poliisille"

UUT:n edustajat keskustelivat sisäministeri Päivi Räsäsen kanssa Jehovan todistajien oikeuskomiteoiden toiminnasta ja karttamisrangaistuksista

Jehovan todistajat opettavat lapsille: demonit houkuttelevat leikkimään sukupuolielimillä

YLE: Jehovan todistajien ja seurakunnasta eronneiden puheet karttamisrangaistuksesta eroavat rajusti toisistaan

UUT:n edustajat tapasivat oikeusministeri Anna-Maja Henrikssonin

Entinen vanhimmiston jäsen: Jehovan todistajat säilyttävät yhä tietoja erotetuista

Salainen ohjekirja paljastaa: Jehovan todistajilla kattava oma oikeusjärjestelmä

MVT uutiset teki kaksi hyvää juttua Jehovan todistajien oikeuskomiteoista

Ilta-Sanomat: "Entisten Jehovan todistajien karut tarinat"

Sisäministeri Päivi Räsänen otti kantaa uskonnollisesta yhteisöstä eroamiseen

Jehovan todistajien keskuudessa ahdistelua, kiusaamista ja julkista häpäisyä

Selvitys: Jehovan todistajien oikeuskomiteat rikkovat ihmisoikeuksia

Kotimaa24: "Jehovan todistajien oikeuskomiteat johtaneet jopa itsemurhiin"

Helsingin Sanomat kuukausiliite toukokuu 2014: "Maailman loppu"


Kapellimestari Anna-Maria Helsing pääsi pois mustavalkoisesta maailmasta ja näkee nyt värit

A-studiossa kaksi Jehovan todistaja -vanhinta: Leinonen ja Hakkarainen

Psykologi sanoo, että Jehovan todistajien opetusvideo kasvattaa väärin

Kymmenen uutiset 17.09.2013: Jehovan todistajien on pyydettävä lupa rekisterimerkintöihin

Nelosen uutiset 17.09.2013: Jehovan todistajat loukkaavat lasten oikeuksia

Lapsiasiavaltuutettu Maria Kaisa Aula tuli julkisuuteen Jehovan todistajien lasten asiassa

MTV3 julkaisi kaksi juttua Jehovan todistajista ja henkilötietolaista

YLE: Jehovan todistajilla arkaluontoisia henkilötietoja – valtio ojentaa

Kotimaa24.fi julkaisi lapsiasiavaltuutetulle tehdyn selvityksen

Selvitystyö lapsiasiavaltuutetulle: Lasten oikeuksien toteutumisessa Jehovan todistajien keskuudessa on vakavia puutteita

Entinen Jehovan todistaja haluaa nostaa lapsen oikeudet keskusteluun (Turun Sanomat)

Konventin luopiopuhe ei yllättänyt - samaa sanahelinää kuin aiemminkin

Vartiotorniseura neuvoo taas kerran Jehovan todistajia käyttämään lapsityövoimaa saarnaamistyössä

Iltasanomat julkaisi vuonna 2008 uutisen, missä kerrotaan suomalaisen Jehovan todistaja -vanhimman pedofiliatuomiosta.
   
Uutisarkisto

Poimintoja ulkomaiden uutisista
Tapahtuuko Jehovan todistajien taivasmatkoilla "ylibuukkausta"?

Poliisi ratsasi Hollannin Jehovan todistajien tiloja seksuaalisen hyväksikäytön tutkinnassa

Uusi pienille lapsille suunnattu video JW.ORG:ssa: Oletko valmis lähtemään kentälle?

Jehovan todistaja -vanhin sai vankeustuomion lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä

Yhdysvaltalainen tuomioistuin: Jehovan todistajien on maksettava 35 miljoonaa dollaria hyväksikäytön uhrille

Yleinen syyttäjä tutkii seksuaalista hyväksikäyttöä Jehovan todistajien keskuudessa Hollannissa

Euroopan unionin tuomioistuin on antanut tuomionsa jutussa ”Tietosuojavaltuutettu v. Jehovan todistajat -uskonnollinen yhdyskunta”

Jehovan todistajien edustaja pyytää tuhoamaan muistiinpanot, koska 'Saatana on kannoillamme'

Suomeksi tekstitetty video käsittelee Jehovan todistajien uutta lomaketta, jolla pyydetään suostumus henkilötietojen keräämiseen

Jehovan todistajat ahdingossa Venäjällä

HS: Noin 160 Venäjältä tullutta Jehovan todistajaa on hakenut Suomesta turvapaikkaa

Kanadassa on tehty TV-dokumentti Jehovan todistajien järjestön pedofiiliongelmista

Muuttaako suomalainen oikeustapaus Jehovan todistajien käytänteitä Euroopassa – DW: Suomen tietosuojavaltuutetun kannalle tukea

Deutsche Welle: Jehovan todistajien muistiinpanojen tekeminen vietiin EU:n tuomioistuimeen


Uusi paljastussivusto kertoo uskonyhteisöjen sisällä tapahtuneista rikoksista Yhdysvalloissa – Jehovan todistajat piilottelevat raiskauksia

"Luopiopuhe" Pohjois-Englantilaisessa seurakunnassa

YLE: Jehovan todistajien maksettava 4 000 dollaria päivässä, kunnes antavat tietoja pedofiilista – summa jo yli kaksi miljoonaa

Cedarsin video suomeksi tekstitettynä: Kahden todistajan sääntö

Valehtelu tarkoittaa esittämistä vilpillisesti jotakin, joka ei ole totta

Hallintoelin syyttää "luopioita" siitä, että media on kiinnostunut Jehovan todistajien "kahden todistajan säännöstä"

Vartiotorniseura tarjoilee sekä punaista että sinistä maitoa

Mitä tarkoittaa oksymoron ja miten se liittyy jehovantodistajuuteen?

Pedofiilien paratiisi

Vanhimmat ovat tutkijoita, tuomareita ja psykologeja


YLE: Jehovan todistajien toiminta Venäjällä pysyy kiellettynä

Mitä hallintoelimessä ja Vartiotorniseuran päätoimistossa ajateltiin vuodesta 1975?


MTV:n kymmenen uutiset kertoi Helsingin venäjänkielisestä konventista

Vartiotorniseura painostaa edelleen käyttämään henkistä ja hengellistä väkivaltaa entisiä jäseniä kohtaan


Miksi Venäjä kielsi Jehovan todistajien toiminnan?

HS: Venäjä kielsi Jehovan todistajat – Suomen tiedottaja: ”Kuulostaa etukäteen päätetyltä”

YLE: Venäjä julisti Jehovan todistajat äärijärjestöksi


YLE: Jehovan todistajat eivät muuta tuhatvuotista sääntöään, joka jättää pedofiilin ilman rangaistusta

Onko "kahden todistajan" vaatimus nykyaikaa?

Jehovan todistajat kieltäytyvät muuttamasta kahden todistajan sääntöä, ”koska se on kantamme”

Oikeuskomitean perustamiselle on paljon syitä


Jehovan todistajien johtajat salaavat lasten hyväksikäytön hinnalla millä hyvänsä

Voiko erotettu tai eronnut palata sen "totuuden" yhteyteen, mihin hän aikoinaan oli liittynyt?

Vartiotorniseura muovaa Jehovan todistajista tunneköyhiä ihmisiä

Uusin karttamismääräys esitettiin marraskuun kuukausivideolla

Vähän yli 20 vuotta sitten siitä olisi erotettu - nyt sitä kehutaan ja suositellaan

Kierrosvalvojan kirje vanhimmille: Hoitotahtokortit

Säälin tunne kadoksissa

Sääntöihin kirjattu pahuus

Odottavan aika on pitkä

Pata kattilaa soimaa, musta kylki kummallakin

Historiaa - osa 21: Mitä Vartiotorni-lehti kertoi Harmagedonin sodasta vuonna 1958?

Naiset ovat alistetussa asemassa Jehovan todistajien yhteisössä

Jehovan todistajien kokoaikaisten erikoispalvelijoiden tottelevaisuus- ja köyhyysvala

Hallintoelimen jäsen Stephen Lett puhuu mielellään rahasta

YLE: Jehovan todistajille rajua arvostelua lapsien hyväksikäytön peittelystä Australiassa

Hyväksikäytön uhrit joutuvat tekemään julman valinnan

Kuninkaallisen tutkimuskomission Angus Stewart syyttää Vartiotorni-seuran edustajaa tahallisesta petoksesta

Vanhimmat häpeissään Australian tutkintakomission kuulusteluissa

Australian tutkintakomissio: Jehovan todistajat salannut tuhannen lapsen hyväksikäytön

Jehovan todistaja -äiti kieltäytyi verensiirrosta - yhdeksän lasta jäi orvoiksi

Tutkimus uskontojen tilanteesta 2015: Kaikista uskonnoista Jehovan todistajat menettävät edelleen eniten kannattajiaan

Jehovan todistajat ja verensiirto - Silminnäkija Viron TV:ssä

Lasten kasvattaminen pelon ja uhkakuvien avulla jatkuu

Lasten kohtelu uskonnon nimissä nostattaa vakavaa kritiikkiä Ruotsissa

Jehovan todistajien hallintoelin syytteessä lasten hyväksikäyttöön liittyvässä oikeusjutussa

Hallintoelin painostaa lapsia jo hyvin nuorina "Herran työhön"
 


Takaisin uutissivun alkuun tästä.Kaikki uutiset (myös vanhat uutiset) löytyvät uutisarkistosta.
  


Takaisin Johanneksen pojan kotisivujen etusivulle tästä   * * *   Uutissivusto avattu 04.08.2012